Hirdetés
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergello
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem zavar hogy A radi beltakar a tv be ?
-
-
-
törölt tag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Értem, köszi, mondjuk felőlem teli fehér is lehetne a billentyűzet - betűk nélkül - nem okozna nagyobb gondot, bár nem biztos hogy a G14 mellett döntök - teccik azér’ az a Razer is, na
alszok rá egyet-kettőt
-
gyépés
aktív tag
válasz
permutacio99
üzenetére
Én kicsit cpu fétises vagyok, mert szoftvert fejlesztek a notebookokon, server oldali backend kódokat írok. Minden procit és ramot megeszik a gép, minel több docker containert indítasz. Szóval szerintem a lehető legjobb proci, és mellé sok ram, én mindig ezt tanácsolom, tehát: G713.
-
-
permutacio99
újonc
Sziasztok,
1. 1-2 héten belül szeretném megvenni
2. első körben 600-700K Ft-ra gondoltam, de rugalmas vagyok ebben
3. C# backend+frontend+SQL+Docker lenne a legerőteljesebb dolog ami futna rajta.
4. Nem cél a játék, de ha van dGPU az sem gond (van mit gyorsítani egy combosabb WPF projekten)
5. 14"-től nagyobb, és legalább legalább 300 NIT-es, és legalább 90+%-os SRGB lefedettség kellene
6. Nem lesz hordozva
7. Nem szükséges operációs rendszer rá, telepítek rá
8. Legalább 32 GB RAM (plusz pont ha otthon is tudom bővíteni)
9. Lényegében egy erősebb notebook kellene, jó kijelzővel, 32 GB RAM-mal. Az sem baj ha nagy eséllyel nem fog az elkövetkező pár évbenMi a vélemények az alábbi modellekről? Tudtok ajánlani más a 8 és 9-es pontoknak megfelelő gépet?
Asus ROG Zephyrus M16
Hetek óta folyton akciózzák, és a többi helyen drágább. Ez azért lehet, mert rossz széria? vagy a boltban vannak a hibás darabok? A 2023-as modellek ára nem akarnak bezuhanni 1 misi alá? És a 2023-as modelleknél nem akarnak i7-es verziót kiadni? (Csak G16-osokat találtam)ASUS ROG ZEPHYRUS G16
Ennél kicsit zavar, hogy csak DDR4-es memóriát használ, míg az elődjében már DDR5-ös volt. Ez sokat számít? Vagy ennél a notebooknál máshol is tetten érhető a spórolás?Asus ROG Strix G17 (2023) G713
Asus ROG Strix G16 (2023) G614
Asus ROG Strix SCAR 17 (2023) G733
ASUS ROG Zephyrus G14 (2023) GA402 -
törölt tag
válasz
echterion
üzenetére
Köszönöm a válaszokat, X14-et egyelőre kihúztam a listáról, néztem új G14-et is mert végülis 700-as keretbe belefér, plusz 6800HS helyett 6900HS van benne [link]
viszont ez így már több lenne mint a már említett Razer: [link]nyilván a Razer erősebb CPU-GPU terén, meg QHD is, de RAM nem bővíthető, 1 év gari van rá csak, meg hát amiket írnak róla itt-ott
Nehéz döntés
-
echterion
nagyúr
válasz
üzenetére
X14 egy alacsony fogyasztású 3060, kb. 3050ti teljesítményt tud, ram nem bővíthető, a fél év gari az bolti, nem gyártói. Cserébe igencsak minőségi cucc, remek akkuidővel.
A G14 az pont annyival nagyobb kijelzővel bír, ami sztem kell is a 14-eseknél, ami már komfortossá teszi a használatot, cserébe nem szabvány felbontása van. A 6800s kb. a 3060 és a 3070 között van. 8GB ram van forrasztva, mellé lehet tenni papíron 16-ot pluszban. Nekem ilyen gépem van kb. egy hete, én szeretem, nem bántam meg, hogy nem az X14-et vettem. -
echterion
nagyúr
válasz
-ZeeZee-
üzenetére
Hát igen, az az eset valóban dilemmát okoz. Mindenképp megpróbálnám a pro-t megszerezni, az egy nagyságrenddel jobb gép a másiknál, minden tekintetben. Vagy adásvételivel venném, amiben leírja, hogy nem volt megbontva(ha nem volt), vagy elvinném szervízben (pl. Killhates-hez), kapja szét és ha rendben van, megvenném. Persze csak ha belemegy mindenki.
-
-
-
törölt tag
Sziasztok
Asztali PC-met szeretném leváltani (i7-12700, RX6900XT, 32GB RAM) valami méltó ugyanakkor hordozhatóbb utódra.
Egyetemre - könyvtárba - kávézóba cipelném elég sokszor, ezért a 14”es gépek között kezdtem el nézelődni, és nem lenne hátrány az sem ha tudna csendesen működni.
Igazából nem kell AAA játékokra gondolni (azokra van PS5), főleg FPS menne a laptopon (CSGO, Valorant, ilyenek).
Akksi időre viszont szükségem lenne, legalább 5-6 óra lightos ms office, egyetemi proginfó feladatok, .NET/C#
Apróról néztem a gépeket, a max összeg amit ráfordítanék az ~700e Ft lenne.
https://hardverapro.hu/apro/uj_alienware_x14_fhd_ips_144hz_3ms_g-sync_i7-12700/hsz_1-50.html
https://hardverapro.hu/apro/uj_razer_blade_14_mercury_qhd_165hz_ryzen9_6900hx/hsz_1-50.html
(ettől nem kell nagyon f@sni nem? redditen azért szépen lehúzták csórikámat)https://hardverapro.hu/apro/asus_rog_zephyrus_g14_2022_ga402rk_moonlight_white_2/friss.html
Ha jól tudom az első kettőben fix a 16GB ram, nem a világvége igazából, nem zavar
Alienware esetében 6 hó gari (az azért kevéske), Razer esetében 1 év gari (Razer gari fogalmam sincs hogy működik), G14 esetében pedig ~2 év
Melyiket választanátok a fenti szempontok alapján?
Köszi a válaszokat
-
válasz
-ZeeZee-
üzenetére
Szia!
Alapvetően nem Cyber-el volt a probléma, hanem a körülmények alakultak szerencsétlenül ő meg elég mereven állt hozzá.
Az eladó írja, hogy első tulajdonosa, tehát rá tudsz kérdezni, hogy volt-e szétszedve, bővítve stb... Ha a számlája meg van és megkapod mellé (elég egy fénymásiolat is) és magánszemélyre szól, akkor semmi gond. Úgysem a Radium-ba kell visszavinned, hanem a TMX-be ha valami gond van. Nyugodtan megveheted a használtat is, talán még egy picit enged is az árból az eladó
-
-ZeeZee-
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék: fiam szeretne magának laptopot, és nagyon megtetszett neki a következő:
LENOVO LEGION 5 Pro - Ryzen 5 5600H, 16, 1000 GB, 32GB, Geforce RTX 3050Ti 4GB.Amivel játszana:
- Farming Simulator '22
- APEX Legends
- R6S
- GTA V
- Forza Horizon 4 (?)
- ARKSzerintetek elbírná ezeket a játékokat kompromisszumokkal (médium/high beállításokkal)? Vagy esetleg egy Ideapad Gaming 3 hasonló belsővel több kompromisszumot kívánna?
Én eredetileg ezt néztem ki neki:
Lenovo Legion 5 Pro 16" - Ryzen 7 5800H - RTX 3060 - 16 GB DDR4 - 1 TB SSD, de a cyberwarfare-rel történtek után egy kicsit megcsappant a bizalmam a használt gépekkel kapcsolatban. (Nem konkréten ettől az eladótól félek, de azért na....)
-
válasz
FőDudu
üzenetére
A 16-os és a 18-as Razer sem boldogul a 13900-el
Pedig abban olyan brutál hűtés van, hogy talán jobb nem is létezik (ebben a kategóriában)
Nem is tudom mit gondolt az Intel?
Belerakják ezeket az atomreaktorokat a gépekbe de egyszerűen használhatatlanok, mert folyamatosan trottyon vannak
-
FőDudu
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
En sem ertem.
Persze a Zenbook hibaja, hogy a 12900h vagy 13900h procikat TARTOSAN nem birja fullon kihuteni.Mindenkinek elment az esze?
Minek egy ilyen vekony gepbe full poweres procikkal bohockodni? Tuti a trottyolas, mrg VC hutessel sem tudnanak ilyen vekonysagban bohockodni.... -
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu
üzenetére
A BF idejére ütemezzük párom öregecske Dell-jének a cseréjét. Ez tényleg rendelkezik legalább 7-8 órás akkuidővel? Ezzel a kazán cpu-val meg gpu-val? Mondjuk most olvasgatva a teszteket látom, hogy szegény 4050 kemény 35W-ból gazdálkodhat (hozza TS-ban a lányom 3050ti gépének eredményét, mondjuk 35W-ból azért az nem olyan rossz), nem is értem, minek kellett belerakni.
Tovább olvasva nincs usb-c power delivery egyik csatin se, sőt, csak a saját töltőjével lehet tölteni, szóval innentől már nem nagyon érdekes számunkra. -
A 16GB vs 32GB margójára:
visszasírom a jó kis 15R3-asom (10980+2070S@115W)
mert abban 32GB volt a mostani 15R4-esben (10870+3070@140W) meg 16GB van. És mondhat bárki bármit bizony érezni a memória hiányát; ha nyitva marad a Chrome (amiben általában egy-egy fülön a Prohardver, Fosbúk, GMail van) akkor már be-be riccen amikor kotor az SSD-n a gép, viszont ha Teyvat-on elveszek és kell egy Youtube-ot indítanom megoldásképpen akkor játszhatatlanul belaggol a Genshin ami egyébként egy potato-PC-n is elmegy. Ilyen soha nem volt a gyengébb GPU-s régebbi konfiggal. -
gyépés
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ó, kitartást, meg jobbulást kívánok! Ez még innen kemény menet lesz, de hátha jól alakulnak a dolgok, szorítok neked!
-
FőDudu
veterán
válasz
Csupati
üzenetére
Es a busz sebessege is 2,5x - valami ott nem kerek...
Egyforma CPU-Z eseten talan lehetne osszehasonlitani, de igy nem.Es persze nem 1215MHz a GPU clock a 3070 eseten, azaz huzva is van.
-
Gyerekek! Itt mi az átszabás?
A 3070Ti-nak bőveb jobbnak, többnek, gyorsabbnak kellene lennie mint a sima 3070-esnek... Szerintem... De itt az adatok szerint valami nagyon nem kerek:
....................................3070Ti.................................................sima 3070
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
"ha nem jönne be, akkor Mk oldali csípő protézis! "
Óabánatba... az nem lesz sétagalopp
Az orvosoknak sem, láttam már ilyenműtétet..Kitartást kívánok és azt, hogy beváljon a gyógyszeres kezelés! -
Köszi mindenkinek!
Már egy hónapja itthon vagyok....menni is max. 2 kezi (könyök) mankókkal tudok.
Menni nagyon nem is mehetek, terhelni nem terhelhetem a csípőket.
Van egy csoda gyógyszer amibe bíznom kell (ami újra alkotja a folyadékot meg a porc részt vagy mi...) ha nem jönne be, akkor Mk oldali csípő protézis! (Doki szerint)Korábbi (2009-es) motor (gyorsasági) balesetem óta az életem erről szól...minden elér!
Egy példa: 1 évből 5-6 hónap táppénz (azért ez durva!)
Le is vagyok százalékolva a korábbi (munkába menet) motor balesetből kifolyólag, mellette dolgozhatok is.
Baleset után össz 3 évet voltam TP.-n (2 évet egyhuzamba!)Amúgy most lenne időm játszani, tele is az egyik 2TB SSD játékokkal, de nem visz rá a lélek, hogy játszak is bármivel...csak fel vannak telepítve azt ennyi....! (Steam, Epic, GoG, EA, stb...kliens gamek)
-
FőDudu
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
Jobbulast neki!
Hobbi projectet csak egy masik 'orult' finansziroz meg.Gyerek kapott szomszedtol egy lepukkant funyirot.
Motorikusan faxa, valami Briggs and stratton motoros gep. Onjaros.Bejon neki a szerelgetes.
Apas programkent szetszedtuk, megnezni mi baja van. Leloki az ekszijat ami a kerekeket hajtja. 1-2 helyen serult az alja, meg kell szegecselni. Elengedett par pont hegesztes.
Neten kikerestuk a robbantott rajzat, orulet, hogy az utolso csavarig minden rendelheto hozza. Pedig valami Villager funyiro ( sosem hallottam errol a tipusrol). Megrendelgettem ami kell.
Ekszij, fek rogzito, ekszij haz, kestarto csavar , osszesen kb 15 euro. Olcso cuccok.
Majd ha megjott, akkor mehet a szerelgetes. Nem art, ha gyakorol. Kest meg le kell venni, de mar elnyaltak a csavarjat.
Apam adott neki egy nagy szerszamos ladanyi szerszamot, de olyanok, hogy nezek meg en is. Rothenberger racsnis csillagvillas kulcskeszlet, olyan aminel hajlithato a csillagos vege. Meg Bahco csavarhuzo keszlet.
Szomszednak meg egy gurolos ( azt hiszem Beta) szerszamos szekrenye van. Gyerek rajar, megengedte neki a hasznalatat. Vagy 6-8 fiok es abban tenyleg minden van.
Meg nyomatek kulcs is. Es meg veletlenul sem szerelo az ember. Csak van neki. Videki elet szepsege. -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Jobbulást Maxx. Fel a fejjel.

-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Jobbulást!
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Azért az beb@szna; messze vagy még attól, hogy ledobd a láncot....Ahogy Echterion írta, csúnya bukta lenne eladni a Clevo-t.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Jobbulást, Maxx!
Arra számíts, hogy biztosan nem kapod vissza a belerakott pénzt, ha el akarod adni a géped. Az árat úgy tudod majd belőni, hogy megnézed, a mostani gépekhez hol van teljesítményben. Azt nem nagyon fogja megfizetni senki, hogy cserélhető benne szó szerint minden, nem ismerik itthon ezeket a gépeket. Ilyenekért szintén nem nagyon fognak extra manit adni, hogy van plusz hűtőd, a vízhűtés használtan nagyon nyomott áron megy sajna és sokáig kell általában hirdetni, szűk réteget érdekel csak (vagy szerencsére, ha venni akarsz épp).
-
peet05
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Erőt, kitartást, jobbulást kívánok én is!
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ezt szomorúan olvasom, jobbulást kívánok! 👍👍
Ha nem létkérdés akkor ne add el azt a szépséget 🤩 -
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Abba egy jó 3080 kéne, azzal ki lenne maxolva
-
Szerintem nem akkora bestbuy 150 ezer Forintért....
600 € környékén rá lehet csúszni komplett 751-esekre procival, vga kártyával in dájcslánd... Tudom neked nem kell a VGA kártya...
Próbáld meg lecigánykodni 250 Fontra ssd hdd ram nélkül.
Neki is jobb lenne, mert azokat el tudja adni külön... -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
-
-
echterion
nagyúr
Srácok, nem fogjátok egymást meggyőzni, hiába írjátok le ugyanazt újra és újra. Valakinek jó, valakinek nem, mi lenne, ha továbblépnétek?
-
gyépés
aktív tag
Nem melegedett el, ahogy néztem cserébe kb. mindentől fütyült a ventije.

100k környékén, ha tényleg nem használja többre az ember, akkor lehet ok. De így meg én már nem merek gépet venni, mert jön egy win update, vagy valami biztonsági rés foltozás vagy bármilyen youtube vagy más frissítés és már le is lassul szerintem. Kevés tartalékot érzek benne.
Plusz amennyire látom, a modern oprendszerekben iszonyat sok háttérfolyamat futkározik, azok fel is használják a több hardware szálat, szóval 4 szál szerintem már nagyon a határeset manapsag, és nem időt álló kicsit sem.
Volt múlt hétig 8750H-m, és nagyon reszponzív volt, valszeg a sok szál miatt, mert volt miből gazdálkodni a folyamatoknak, pedig az egyszálú teljesítménye nem acélos már manapság. A 10510u-hoz képest egy teljesen más dimenzió volt. De mondjuk a 1125G4-hez képest nem sok különbséget vettem észre napi használatban. -
válasz
gyépés
üzenetére
Azért a 10510U úgy elmelgszik, mint a fene

Azért IS lassulsz be, + minimum feltétlezem, hogy nem annyit csinálsz a gépeddel, mint édesanyám
1115 és 1125 is volt alattam, ahogy kis túlzással az elmúlt 5évből MINDEN proci

Egyébként az első válaszomban írtam neked, hogy 100k körül nagyon jó a 1115, nem 200k-ért. De azzal az OLED-del egyébként még úgy se egy rossz deal átlagnak.
-
gyépés
aktív tag
válasz
Muerte
üzenetére
Ezt jól tetted szerintem. Az a baj, hogy sokan a döntés felelősségét akarják áthárítani, hogy ha bármi van másra lehessen mutogatni.
Tényleg ekkora keretből csak kompromisszumos megoldás jön ki, majd eldönti ő, melyik kompromisszumot választja. Ha leszűkítetted pár ajánlatra, már legalább a nagy átverésektől megóvod, ennyi már elég nagy segítség szerintem.
Bár félek, hogy pusztán az ár alapján dönt, de hátha legalább azokból választ, amiket küldtél. Nekem nincs jó tapasztalatom ilyen helyzetekben, de ugye nem lehet mindenkin segíteni.
-
Muerte
Topikgazda
Köszönöm a segítségeket srácok!
Nyilván 200k-ért valamelyik ujjába bele kell harapnia majd,vagy erősebb proci,vagy OLED,
de a süket este már ilyet küldött hogy neki ez tetszik, (persze az ára miatt) [link] Szerencsére már elkelt,tuti volt benne valami csapda
-
gyépés
aktív tag
i7 10510u-t használok napi szinten, simán elfogy alattam. Érezhetően várni kell dolgokra. És böngészőablakok youtubbal, meg még jópár dolog van megnyitva. Lehet nem én vagyok a tipikus felhasználó, de azért ez még előfordulhat másnál is, és ez a proci egész összehasonlítható a 1115G4-gyel. Feleségemnek ezert is vettünk 1125G4-es lapost és sokkal gördülékenyebb, jobban szeretem azt.
De mindenki magának dönti el, mit vesz, én leírtam a véleményem meg a tapaszalataim. -
FőDudu
veterán
Nyilvan nem, mert akkor tudna, hogy egyszalas sebessegben valoban kb. ott van ahol egy 10875h. Kb 5% kulonbseg van a ketto kozott.
Az atlag alkalmazas meg sima egyszalas - meg mindig - eleg ranezni a feladat kezelon a magok kihasznaltsagara.
Innentol tenyleg mindegy, hogy melyik CPU van a gepben - ha a felhasznalas modja olyan, akkor boven eleg az ilyen proci is.
De aki mobile workstation-t akar, az ugysem ilyet keres. Atlag netezonek boven eleg.
Anyam is egy ipaden nyomja, annal jobb bongeszni meg unokaval video hivasra nincs is.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- VGA kibeszélő offtopik
- Autós topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Suzuki topik
- Futás, futópályák
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- Latitude 5540 27% 15.6" FHD IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

erre kap egy ilyet :

(a fehér náluk meg 700+
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)