- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
Malák #104730 üzenetére
Az lett volna, de az az igazság, nincs kedvem vele kínlódni, így ejtettem a dolgot. A srác pár napja megint rámírt, hogy mégis jó lenne neki a csere, de én nem fogok ezzel bacakodni, semmi kdvem hozzá. Annyira azért nem akarok szabadulni tőle, pedig van is már jelöltem az utódlásra és tök jó lenne, mert egy újabb típust tudnék kipróbálni.
-
Igazából arra mentem, hogy szép és erős gépet ajánljak. Emlékeztem, hogy Zolinak van ezüst Razer-e. De mint utólag kiderült, hogy numpad is kell a gépre...
100 ezret le tudna alkudni egy 750 ezres gépből? 🙀
Amikor meg én szeretnék venni valamit egy eladó sem enged egy buznyákot sem... Csajszinak kellett volna születnem.🤔🤨 Legrosszabb esetben felléphetnék a cirkuszban mint lány Chewbakka 😂🤣😂🤣 -
gyépés
aktív tag
Nem melegedett el, ahogy néztem cserébe kb. mindentől fütyült a ventije.
100k környékén, ha tényleg nem használja többre az ember, akkor lehet ok. De így meg én már nem merek gépet venni, mert jön egy win update, vagy valami biztonsági rés foltozás vagy bármilyen youtube vagy más frissítés és már le is lassul szerintem. Kevés tartalékot érzek benne.
Plusz amennyire látom, a modern oprendszerekben iszonyat sok háttérfolyamat futkározik, azok fel is használják a több hardware szálat, szóval 4 szál szerintem már nagyon a határeset manapsag, és nem időt álló kicsit sem.
Volt múlt hétig 8750H-m, és nagyon reszponzív volt, valszeg a sok szál miatt, mert volt miből gazdálkodni a folyamatoknak, pedig az egyszálú teljesítménye nem acélos már manapság. A 10510u-hoz képest egy teljesen más dimenzió volt. De mondjuk a 1125G4-hez képest nem sok különbséget vettem észre napi használatban. -
gyépés
aktív tag
i7 10510u-t használok napi szinten, simán elfogy alattam. Érezhetően várni kell dolgokra. És böngészőablakok youtubbal, meg még jópár dolog van megnyitva. Lehet nem én vagyok a tipikus felhasználó, de azért ez még előfordulhat másnál is, és ez a proci egész összehasonlítható a 1115G4-gyel. Feleségemnek ezert is vettünk 1125G4-es lapost és sokkal gördülékenyebb, jobban szeretem azt.
De mindenki magának dönti el, mit vesz, én leírtam a véleményem meg a tapaszalataim. -
FőDudu
veterán
Nyilvan nem, mert akkor tudna, hogy egyszalas sebessegben valoban kb. ott van ahol egy 10875h. Kb 5% kulonbseg van a ketto kozott.
Az atlag alkalmazas meg sima egyszalas - meg mindig - eleg ranezni a feladat kezelon a magok kihasznaltsagara.
Innentol tenyleg mindegy, hogy melyik CPU van a gepben - ha a felhasznalas modja olyan, akkor boven eleg az ilyen proci is.
De aki mobile workstation-t akar, az ugysem ilyet keres. Atlag netezonek boven eleg.
Anyam is egy ipaden nyomja, annal jobb bongeszni meg unokaval video hivasra nincs is. -
gyépés
aktív tag
Annyira jó lett az a proci, hogy ki is adták utána a 1125-öst, ami megeszi reggelire, duplaannyi maggal, mert a 5300u ryzennel szemben nem volt vesenyképes. 2 magos procit én nem vennék 2023-ban anyámnak sem. Azért van pont tele velük az összes olcsó notebook, mert olcsó. Az biztos, hogy kis dög, de azt kizárt dolognak tartom, hogy pörgős lenne. Pláne egy év múlva, belakott windowssal.
-
Muerte
Topikgazda
Kicsit engem is zavart hogy i3,de utána néztem.Amit legutoljára még használtam valamikor benchmark az a Fire Strike volt,és abban fiziksz tesztben pl. ez a proci kb.egy szinten van a 2820qm,3610qm,4702mq i7-es procikkal,(I5-ből 7300hq) ami bőven elég hétköznapi felhasználásra. Jobb lett volna egy kicsit erősebb I5,de sztem ez is elég lesz neki.
-
FőDudu
veterán
Memoriaban beljebb van. 6.8 vs 9 GB a boot utan - igazabol a 6,8 az bongeszokkel, Spotify es Vmware es Steam futasaval.
Vmware, steam, spotify nelkul - de meg az adott bongeszokkel mar 6GB.
Az joval kevesebb.De ugyis veszek bele 32 v 64 gb ramot.
Milyet erdemes venni? PC4 3200, 1.2V SODIMM kell bele.
Tudsz tipust mondani amit mar probaltal? -
Frozen
addikt
Azért a hűtést ha megnézed nem sokkal több réz menne bele ha egybe volna cnc vel vagy vzzel precizen kivágva.
És mivel egy darabról beszélünk ezért az tuti ,hogy maszv lesz, és a sok forrasztás, hőcsővek megtörése stb minden elkerülhető ez által. Ami hátrány,hogy vezeti az áramot szóval nagyon precizen kell aládolgozni a hőpárnával vagy pasztával.
A gép súlyát nem hiszem,hogy több kilóval megnyomná. Ha ez igaz lenne akkor a vaporos laptopok súlya is ennyi lenne. Amugy ez kb majdnem ugyan az csak a belseje is réz lenne tömören -
motifator
senior tag
Bezzeg amikor kerestem (kimondottan F5-t), akkor nem volt
Ezeket a gépeket szerintem az esetek nagy részében tudatos vásárlók veszik, akik kimondottan ezt a kategóriát keresik. Nagyon réteg típusok. Tény, hogy az újabb generációk energia hatékonyabbak és könnyebbek, de ezeknek a dtr-eknek is megvan a maguk előnye. Én pl. a fiamnak egy szinte már "kiöregedett" típust vettem, szintén 1070-el, vadi újként (310 ezerért), mert több fantáziát láttam benne, mint egy újabb pl. 3060-al szerelt, könnyebb bga-s gépben. Nem volt szempont a hordozhatóság és a felhasználási igényeknek tökéletesen megfelel, de azért nem ajánlgatom lépten-nyomon, akármennyire is elégedett vagyok velük. Használt gépben garancia nélkül benne van a meghibásodás kockázata, ezt vállalni kell a vásárlónak, ha a pénztárca ezt engedi.
-
-
Én azért azt szoktam javasolni, hogy egy 800rpm-es fordulat alá ne engedjük a ventilátorokat, mert nem csak CPU-ból és GPU-ból áll egy alaplap, hanem van kismillió segédáramköre is, ami akkor is bitang módon tud melegedni, ha éppen csak bambul az üres desktop a kijelzőn.
Egyébként ezeket a sokmagos procikat szépen be lehet lőni fix 800-1000 MHz köré ami tartalomfogyasztáshoz bőven elég és akkor el vannak egy telefon hőtermelésével is. Ha meg kell a kakaó, akkor fel kell húzni az energiagazdálkodás csúszkát és mehet a buli, meg a szélgép is! 😂🤣 -
Csupati
őstag
Régen az akkori gamer Laptopnál nem számított annyira, hogy vastag és kicsit nehéz, pl AW 17r1 ,GT70 széria, most meg mintha úthengerrel átmentek volna rajtuk, nem mondom hogy rossz lenne az irány, csak nem biztos hogy a megfelelő helyen a megfelelő módon spórolnak.
Ha jól emlékszem Asus -nál van most az a széria aminek a teteje kicsit felemelkedik hogy több levegőt kapjon. Nem egy rossz ötlet, de ha a hűthető felület ugyanolyan kicsi marad és a venti fordulatot növelik az előbbi hsz-ekben lévő jelenség lesz.
Annyit fejlődött már a technológia azóta, de még mindíg a hőcsővel vannak leragadva a gyártók, VC hűtést még nem igazán akarnak belerakni a gépekbe, persze némelyik márkához lehet kapni utólagos kínait, de gyárilag mért nem? -
Speedy007
őstag
Amerikai spec alapján 95W-os a VGA benne itt se nincs nagyobb tőle Lenovo RTX 3050 Ti 4 GB BIOS, én is gondoltam rá hogy meghenkölöm az asszony RTX 3050-sét amiben 90W-s a VGA de arra speciel nem elérhető a Ti-s BIOS valamiért.3060/3070-re meg igen érdekes módon
-
-
Dantee_Mikoo
tag
Nem félek a kijelzőjétől, csak olyan szinten démonizálva volt a kijelzője, mintha egy régi lcd monitort néznél, a 4k oled után
a saját kijelzője egyértelműen utazásnál lenne igénybe véve, máskor meg ott a jó öreg pc-t lecserélendő megoldás, a hűtéssel kapcsolatban meg mindenképp terveztem egy külső hűtőállványt beszerezni hozzá.
Főként maga a TUF széria miatt tettem fel a kérdést, túl sok savat kap az Asus ilyen szempontból itt a fórumban, és elbizonytalanított a kedvező ár ellenére, főleg hogy itt-ott még a ddr5-be is belekötnek a külsős oldalak
-
Speedy007
őstag
Nekem szerencsére nem kopott le az L7-ről csak fényesedik valami ipari festékkel festették le ami nem kopik csak fényesedik tartós használat után. Szerintem van értelme pláne mikor én kerestem jó ár-érték ajánlatú gépet vagy billentyűzetet mind külföldi volt a magyar valamiért drága feláras. Csak soknak az az elrettentő hogy kevés ember foglalkozik vele emiatt idő igényes valamint drága is de ha több ember foglalkozna valószínűleg ez változna. Nekem is mondta a szaki akinél járt az L7-t ha tudta volna előre hogy "ritka" színű a bill-je biztosan nem válalta volna el.
-
Speedy007
őstag
Ott érdemes key cap-t venni mert árulnak egyes switch típusokhoz de az se olcsó az enyémhez pl. a merlin hardvenél 10.000-t adnak olyat ami fekete de nem marad használat után zsíros ujjlenyomat rajta.de itt is csak külföld jön szóba mert itthon nem igazán foglalkoznak ilyennel
-
RM007
addikt
Gondoltam már csak van ennek valami értelme ha már megalkották, de lehet mégsem.
Azért ilyenkor mindig remélem valaki leteszteli nekem kíváncsiságból.#86998 echterion:
Kíváncsian várom ha majd egyszer kipróbálod. Jól néz ki. Én úgy vagyok az ilyen házzal hogy
inkább nélküle. Valahogy nekem ház nélkül jobban mutat. Meg ott a fényorgona az is tetszik, a hűtés is jobb így. Vagányabb a látvány látni a tartozék elemeket. Időnként fogom és kifújom belőle port, mert azért így telik szépen. -
-
cyberkind
félisten
Ezt nem akarják sokan megérteni, amikor csak szajkózzák, hogy szar meg drága Apple, csak zombik veszik azt stb., én konkrétan másra se vágyom, amióta belekóstoltam ebbe a tökéletes szoftveres és hardveres összhangra, de sajnos a játékok miatt kell az a semmirevaló szar Windows és az azzal kompatibilis gép...
-
FőDudu
veterán
Nekem mindegyik olyan, de mondtak a mosodasok, hogy ez humbug. Persze, nem olyan gyurott ha logatva szaritjak, de azert ki kell azt vasalni, hogy ugy nezzen ki ahogy kell.
Szoval megsugtak, hogy csak azert ne vegyek vasalas mentest mert nekik akarok jot.
Igyis-ugyis kivasaljak. -
Pocok256
veterán
-
FőDudu
veterán
Azt hiszem Razer eseteben nem jatszik az akku csere.
Azaz a Base modellbe nem lehet 80Wh akkut rakni.Ha lehetne, megprobaltam volna amikor az uzemido is szempont volt a kereses soran.
Most elovettem a regi MBP-t. Bakker, vagy masfel honapja volt a taskaban es instant indult.
Egy masodperc utan ott volt a login ablak - es 93% az akku toltottsege ahogy elraktam.Marha jol megcsinalta az Apple ezt az 'instant on' funkciot.
Felnyitottam es lehetett jelszot beutni. Pedig tuti hibernalasbol jott vissza.Ez azert hianyzik wines vonalon. Az Intel Evo vagy melyik sorozat iger hasonlot, de nem tudom tudnak-e ilyet.
-
FőDudu
veterán
Pedig en is utaltam neked egy komplett gep arat
Nekem is a crypto szur szemet. Mert a KP-t is at tudja valtani - igaz Revolutrol pl. kryptot is lehet mar utalni.
Na mindegy, nem keresek uj gepet, bar ugye ennyiert megerne lecserelni a mostanit.....
Majd becserelem nalad a Studio-ra...Bar egy masodik SSD meghajto az jol jonne.....
-
Digidroid
aktív tag
Azért kíváncsi lennék, hogy ennél a Legion 5-nél, hogy lehet ezt kivitelezni
A felső számsornál minden szám 2x szerepel, de különösen az Ü betű elhelyezése lehet érdekes. Esetleg ha van erről a típusról (Legion 5 Pro-16ACH6H - Type 82JQ) kép, szívesen megnézném
Egyébként helyileg hová kéne vinni a gépet? -
Speedy007
őstag
Én speciel ezt használom irónikus módon fekete billentyűzeten fehéret nekem ez jobban bejön így.. Gagyinak nem gagyi szerintem mert kissé érdes a tapintása meg minőséginek hat..Bár a meleg környezetet vagyis a forrót nem igazán csipázza mert le esik egy idő után a kvaliatúráról.. Acer Predatoron kb. 2-3 hetente pótlom a leeső matricákat mert az I5-9300H le olvassza a ragasztót a matrica alól
-
Speedy007
őstag
Nem ellened szól vannak bizonyos esetek mikor a billentyűzet matrica jobb megoldás és szerintem a szlovák verziók esetén ez biztos így van hogy tegnap este láttam a Dell-t. Igaz van azokból kis millió egy fajta. Én is el kacérkodtam a gondolattal csak nem bírom azt az egy hetet megvárni míg oda vissza megérkezik + a munka..De így hogy látom hogy mire lehet számítani nem is bánom..Nem rosszból mondom..
-
wanted5
őstag
Nem akarok az üzlet ellen beszélni, de szerintem a külföldi kiosztásokkal általában az a baj, hogy a speciális karakterek hol vannak? Gondolok ilyenekre: +!%/=?:_ stb, ezeket nem tudja fejből a többség. Na most egy-két gépen a képek alapján mire kibogarászod, hogy most, akkor hol is van a + jel, vagy az aposztróf?
Háát lehet inkább meghagynám szlovákul, vagy németül (vagy amilyennek gyártották)
Ismét csak szerintem, aki 2021-ben, aki nem tudja hogy hol vannak az ékezetes karakterek az egy gyökér (ha felcseréled az é-á-t, ok megesik, de tudod kb hova kell nyúlni érte)Szóval, nem a munkádat akarom kritizálni, tényleg szépen meg van csinálva
, és ezt igazából jobban nem lehet megoldani, de ettől függetlenül 1-2 esetben nekem olyan mintha valaki a betűlevest ráhányta volna.
-
Speedy007
őstag
Nem sajnálom, csak az a bizonyos szemöldök ott szaladfel hogy két fajta DP-USB-C átalakító van a piacon ha jól láttam ma reggel az Alza kínálatát van egy műanyag tömb ami egy idő után a súlya és a mérete miatt kicsinálja a csatlakozót a lapos hátulján ez 2-3.000Ft körül mozog és van a kábeles verzió az 4.000Ft körül startol egy max 20cm-s kábel miatt már 2.000-s felár a dolog és a DP kábel még nincsen benne aminél szintén nagy a szórás.. Ennyi erővel már akkor olyan kábelt lehetne venni ami alapból így van ki alakítva
-
Banis
csendes tag
Na igen, ez annyira azért nem fair, főleg, hogy egy elég nagy cégről beszélünk, akiről elmondhatjuk, hogy a laptop businessben meghatározóak.
Viszont egy kis update akinek aktuális: Megkérdeztem a DataComp ügyfélszolgálatát a garanciáról. Azt írták, hogy nemzetközi a garancia és bármelyik hivatalos Lenovo szervízbe bevihető, ha gond lesz.
Azért ez ennyi pénzért tényleg elég BB-nak tűnik! -
FőDudu
veterán
Persze. Anno kozepiskolaban meg Kandon szorakoztunk hasonloval - 5x5x5 centis kockaban megvolt hasonlo.
Igaz akkor meg volt coil whine - mert nyilvan kapcsolo uzemu tap volt es nem transzformatoros - de ettol fuggetlenul alig melegedos es raadasul szabalyozhato kimeneti feszultsegu volt.
Tenyleg nem akkora ordongosseg - maximum az ara ami miatt a gyartok a mostani (melegedos, nagy, hulyebiztos, kettos szigetelesu) verziokat preferaljak. Mert olcson gyartani valamit meg mindig megeri a felhasznaloknak eladott millios darabszam mellett.
Nezz meg kilowattos meretu teljesitmeny elektronikai eszkozoket. Fel eger meretben vannak kb 10mm vastagsaggal - power be, power ki. Hutes is eleg egy tenyernyi meretben.
Van mit eloszedni - nem ma voltam mar diak. Azota fejlodott minden.
-
törölt tag
Miért furcsa? Rengeteg játék tökéletesen működik Linux alatt. Én pl. anno a Dark Souls részek mindegyikét és a Sekiro-t Linux alatt vittem végig. Stabilitás és biztonság szempontjából köröket ver a Windows-ra, ráadásul teljesen ingyenes és nyílt forráskódú. Windows alatt tudjuk mi értendő "ingyenes" címszó alatt.
Természetesen azzal tisztában vagyok, hogy nem minden játék futtatható, de baromi sok igen, amit egyébként itt lehet megnézni:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Samsung Galaxy S22 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Playstation Dualsense PS5 kontrollerek
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest