- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
Lacuss20 #87446 üzenetére
Teljesitmenyben igen, sajnos fogyasztasban is.
Azaz a 12700-as gepek akkus uzemideje egy rossz vicc.Es akkor jonnek olyan megoldasok, mint a Zenbook Space Edition - ahol meg i9 prociig is felmennek. No comment.
12700h a Legionokban 3070Ti-vel parositva jelenleg a legjobb parositas az ero szempontjabol. Ha valkinek nem AMD gpu kell (6850), akkor ez az ar/teljesitmeny aranyban optimalis megoldas. Szerintem.
Nem olyan energia takarekos mint a 68xx/69xx szerias Ryzen, eroben meg kicsit erosebb.
Aki uzemidot akar akkurol az Ryzent vesz - aki meg teljesitmenyt annak ott a 12700h/12900h. -
-
válasz
Lacuss20 #87138 üzenetére
Tegnap este teszteltem a kedvencemmel. Most van egy kis időm játszani, piszkálni, beállítani, megnézni mi hogyan van nálam most akkor (Chernobylite....nem csak teszt, a pályákat külön körbe lehet mászkálni...szerintem az egyik legjobb hardver tesztelő....jaja képzeljétek az AMD FSR vagy mi is választható akár DLSS helyett és működik!). Szóval áruházi kezdés (Steam) választó menü....dx11 vagy dx12. Ha dx11 akkor sokkal lassabb mint a dx12-es kezdés, itt jobb a DX12. Órajel 4,4ghz lefut valami pont, aztán emelem miért is ne mivel ez nem olyan csúcsra járatós proci teszt belefér és nézzük mi van akkor....a szokásos 70+W cpu fogyasztás felmegy átlag 100W körül táncol. Az fps jócskán megugrik úgy hogy látványban a vga kihasználás alig változik talán semmi. Ez nálam azt jelenti hogy a 350W-ból a legtöbbször vagy egy 100-as hiányzik. A cpu kihasználtság is kb a felén van csak, nem is értem, ha még adnék neki 30-40 watt fogyit akkor mi lenne, de nem mert az sok lenne huzamosan.
Csak azt akarom mondani most hogy proci vagy vga a hibás az esetleges gyenge teljesítményért, hát a fene sem tudja már. Látom hogy a teszt alany cpu 8 magon fut végig az órajelből és azt is ha folyamatosan kap 100W fogyasztást, mert lehetővé teszem akkor minden több úgy hogy igazából a statisztikából nem látom miért.
Nem egyszerű, kérdés talán a progit hogyan írták meg.
Az biztos hogy az adott hardvert nem akarja csontig leszívni, kisajtolni az utolsó csepp erőforrást abból ami épp van. Mintha az lenne a koncepció hogy kezdés előtt lemonitorozza az adott hardvert és beállítja azt a terhelési, fogyasztási mértéket amit még megenged a felmérése után.....mint egy mesterséges intelligencia aki helyettünk eldönti mit és mennyivel engedélyez bizonyos szempontok mentén haladva. -
válasz
Lacuss20 #87125 üzenetére
Jajj nyugi, klasszisokkal jobb laposon(legion 7) is ennyit hozott az a játék szóval ne is ölj bele több energiát! Cpu limitbe futottál, ennyit tud 1 magon a 5800h.
De amúgy vissza olvasva előző kommentem, kicsit erősen fogalmaztam, nem akarok én rossz érzést hagyni a nitró felhasználókban. Helyén kezelve abszolút jó az a lapos, csak mezei usereknek, akik out of box akarják használni nem ajánlott.Amúgy CPU szinten nagyon el vannak maradva a laposok, 2k csutka fullon egy régi ryzen 5 3600-al 120 fps alá be sem néz hunt nál.
-
válasz
Lacuss20 #87101 üzenetére
Szia!
Sajnos az a 100 watt dynamic boostal érhető el, ami akkor jöhet össze ha azt a pluszt a procitól veszi el, azaz a 100watt az marketing szöveg, csak ideális környezetben teremthető meg ami játék közben nehezen megvalósítható, ha pedig multis játék akkor meg a CPU nagyobb befolyásoló tényező fps számok terén.Hosszú sorokat lehetne írni, de sajnos ennyi van az acer nitróban. Abszolút nem ajánlott kategória rtx 3060 fölött.
Amúgy az a 100 watt is csak azután jött össze nekik, hogy bios update-al feltornászták 85 watt-ról, azt a 85 wattos 3070 et pedig egy rendes 130 wattos 3060 elég erősen megszorongatja sokkal kedvezőbb áron.
Hány fokon mennek a komponensek ?
Ha van módod még rá, akkor 14 napos elállás jogával élj és óvd meg magad a sok fájdalomtól.A játékokban pedig a teljesítmény romlás szinte mindig a játék oldaláról van, nekem is volt legion 7 em(140 wattos 3070 el) és escape from tarkovnál, hunt showdown-nál is volt hogy 1-1 update után tartós fps veszteség történt, ez van sajnos.
Egy játék miatt viszont nehogy nekiess és agyonmókold a gépet, mert nem a gépeddel van a baj, hanem ahogy fentebb is írták basznak optimalizálni manapság.
-
válasz
Lacuss20 #87101 üzenetére
A proci topikban mondták nekem a múltkor hogy jobb és csinálja szinte mindenki hogy fix feszre teszik a cpu feszültséget mert jobb mintha mindig ugrálna. Szóval UV kell oda hogy nagyobb teljesítményt lehessen elérni, az a idő amit a folyamatos állítgatással tesz azt meg lehet spórolni meg hasonló magyarázatok pl alaplap élettartam stb.... Hát én hagytam/om automatán a hűtésem miatt....na akarom mondani szerintem ugyanezt kell, vagy valami hasonlót is tenni a gpu görbe beállításával. Ki kell kísérletezni egy olyat ami hűtésileg és teljesítményileg is a legjobbat hozza ki az adott hardverből. Mivel minden hardver kicsit más egyedi ezért ez csak egyéni kísérletezgetés lehet. Szerintem nekem most ebben a tekintetben minden szuper és persze nem értek hozzá, de sokat eljátszottam vele és végül lett egy jó beállításom. Egy ehhez hasonlót készíts. Halványan látszik a gyári UV görbe.
Aztán GPU-Z ellenörzés hogy az esetleges tuning 10%-ot azért ne haladja meg a biztonságos még egészséges tuning miatt.
Van a Superposition benchmark teszt ami csak GPU teljesítmény felmérő. Meglátásom szerint ha bizonytalan vagyok a vga felől, fogyasztás, teljesítmény tekintetében, akkor ezt kell, érdemes lefuttatni, ha ott nem mutat 100% vga terhelést az nem jó....lehet, akkor kell egy UV állítás az MSI AB-vel. A görbe vége egyenesbe, az elejét hagyni és figyelni az alapfeszre, nálam elég alacsony szerencsére stabilan és így hűvös, de ha megemelném a 806mV -t azzal pl tudnám növelni a vga teljesítményét nagyobb melegedés mellett mondjuk mindenképp 2000Mhz alatt jóval a stabilitás miatt......kell a hardver optimalizálás is, szerintem laptopnál is.
Az hogy játékoknál nem fut fullon a hardver sajnos általános dolog aminek sok oka lehet, nem csak nálad van jelen.
-
consono
nagyúr
válasz
Lacuss20 #81617 üzenetére
Van értelme, csak kicsit nyakatekert
Én sem véletlenül futtatom 120 Hz-en a kijelzőt: így a 30 a 60 meg a 120 fps mellett tearing nélkül lehet 40 fps-sel is játszani, ami sokkal fluidabb mint a 30 és sokkal hűvösebb a gép, mint 60-on
165 Hz-nél több "fix" alternatívád van: 33, 55 és mellette ott a 30 meg a 60 60 Hz-es módban...
-
válasz
Lacuss20 #81406 üzenetére
De szívesen lesajnálnám magamnak azt a "gagyi" 100W-os 3070-est a gépembe...
El van fordulva a sisak az emberek fején néha rendesen, amikor a hiányzó maximalizmusra fogják a tehetségtelenségüket.
Van egy fotós barátom, nyafog folyamatosan hogy így-úgy nem tud fotózni, mert nincsenek jó objektívjei (kb. már egy jobb autó áráért vanank neki) van egy másik fotós haverom akinek meg van pár egyszerűbb tubusa és baromi jó képeket csinál azokkal. Kérdeztem én, hogy hogy van ez; mondta, hogy "akarni kell és nem elvárni". -
echterion
nagyúr
válasz
Lacuss20 #81248 üzenetére
Nem kell megsértődni, a Nitro az alsó kategóriában versenyez, ennek megfelelően azoknál az anyagoknál vannak minőségibb anyagok is (nem csak fém). Mobil 3060: a 3xxx szériában ahogy mész fentebb a lépcsőn, úgy lesz egyre nagyobb a difi az ugyanannak nevezett gpu-k között, főleg fogyasztási okokból. A notebook-okban használt 3060-as gpu is gyengébb már, mint az asztali variáns, onnan felfelé meg látványos a különbség. Nitro-m ugyan még nem volt (csak a boltban megtapogatva, megnézegetve éreztem, milyen anyagminőség van nála), de a notebookcheck-es eredményekből kiindulva olyan 20-25%-kal lehet gyengébb, mint pl. az én GP66-os 3070-esem. És igen, most, hogy visszanéztem a saját méréseim, a Legion 5 3060-as verziójától is lassabb némileg, olyan 10-15%-kal. TS mérések alapján.
vs.Nem bántom én azt a gépet, nincs vele semmi bajom, csak szeretem tudni, mit vesz az ember.
-
válasz
Lacuss20 #80451 üzenetére
Még sosem éreztem egy játéknál sem hogy hiba volt HDD-re telepíteni. A Ram-ba töltés viszonylag gyorsan megy és az nem egyenlő azzal mikor a Win fájlok töltődnek. Ha lehet most már azért SSD.
#80452 Ubul86:
Olyan is van hogy HDD-ről SSD-re és fordítva akkor valamivel gyorsabb.
A cache gyorsítótárazás sem mindegy mekkora az adott lemezen az apróbb fájlok átvitelekor. -
válasz
Lacuss20 #80225 üzenetére
Amit linkeltél az sajna az övéhez nem jó csak az Asus G550JK Asus GL550JK típusokhoz.
-
-
Speedy007
őstag
válasz
Lacuss20 #80036 üzenetére
VF-nél nem olyan rózsás a helyzet, otthoni és mobil előfizetésessel rendelkezem 7 napból kb. jó ha 2 nap stabil nap van amikor nem xar az internet vagy TV vagy mind a kettő egyszerre felnőtt meséken kívül fullos csomagom van 800ft a különbség az már nem pénz az 1.000-s netért. Mobil előfizetés vagy a mobil szolgáltatás meg egy külön misét megér ami náluk megy. Ahol Yettel(Telenor) vagy Telekom szolgáltató esetén fullos 4G-s hálózatod van ott jó eséllyel csak 3G-s lefedettség van (mivel ők azzal bohóckodnak hogy van kül és beltéri lefedettség) a VF-nek ami külön gáz mert ők is be álltak azok táborába hogy le kapcsolják ezt az internetzők előtt.. Így lesz egy drága mobilos előfizetésed papír nehezéknek..Így mikor nincs vezetékes internet vagy TV szolgáltatás ne adj isten egyszerre a kettő akkor hiába van korlátlan mobil internet előfizetésem csak arra jó hogy ott gubasszon az asztalon mert másra nem jó .
-
Gawamatsu
senior tag
válasz
Lacuss20 #79902 üzenetére
Sima Travelmate gép (abból is a 13"-os) nem játékos simán akkuvezérlés hibás.
Ful ltöltésnél elkezded akkuról használni oszt' merülés közben 30%-tól kezdve bármikor kikapcsolhat szó nélkül.
Hiába van kritikus/minimum akku jelzés figyelmeztetés beállítva, a Windows tojik rá, Acer-nak meg nincs működő programja rá.
ACPI/ACI vagy tudjafene hogy nevezik vezérlő frissítés/csere is volt akkor is. -
válasz
Lacuss20 #79854 üzenetére
Csak egy gondolat. Ha a magok nagyon mást mutatnak egymáshoz képest lehet nem jól fekszik fel a hűtő....csavarozás, paszta kenés technika
régen nagy téma volt hogy kenjünk. Ha pl az egyik mag nagyon magas a többihez képest. Én inkább a cpu-z stressz tesztjét szoktam megereszteni. Ezzel azt nézem időnként hogy a cpu és környéke pasztázás szempontjából még megállja-e a helyét, mert nyilván kopik egy idő után. Ez nem dolgoztatja úgy meg a procit mint az aida, de szerintem jó ez is. A prime95 meg brutál ha valaki gyilkolni szeretne főleg így nyáron.
Mindig is olyan beállítást próbáltam keresni magamnak ami full terhelés mellett is tartja a throttling mentes strapát. Vagyis ha feladatot adnék a procinak és nem nézek rá akkor is tudjam max meddig megy fel a hőfok és mellette a megcélzott teljesítményt is tudja tartani. Teszteltem....Kell is egy ilyen beállítás még melegben is letesztelve hogy nyugodtak maradhassunk nem vittük túlzásba. -
FőDudu
veterán
válasz
Lacuss20 #79805 üzenetére
Majd eladod jovore dragabban
Ahogy a dolgok allnak, nem lesz itt sok elerheto laptop a kozeli jovoben.Minden elorendelos, most epp halozatot veseztuk ki a beszallitokkal.
Tudod ki kepes jelenleg halozati eszkozoket szallitani? A Huawei.Se Cisco, se HP, se Ruckus nem vallal szallitast 1 evnel hamarabbi idopontra.
Sot van amelyik meg az arat se garantalja.
Rendeld meg most, aztan vagy feljebb megy vagy nem.Szep uj vilag.
-
válasz
Lacuss20 #79702 üzenetére
Nekem is volt ilyen történetem réges-rég, belement a proci és indításnál meghalt az alaplap. És még csak nem is saját kezűleg. Egy műhelyt futtató sráctól vásároltam használt Asus laptopot, aztán visszavittem hogy a frissen beszerzett új erősebb procit rakja már bele nekem, erre behalt a laptop.
A cpu hibátlan volt és maradt is csak az alaplapnak nem tetszett akkor éppen(utána olvasva nem támogatta), aztán érdekes a szerviz ahol javították azzal beüzemelve küldte vissza nekem....2 hónapig dolgoztak rajta.
-
válasz
Lacuss20 #79557 üzenetére
Én először a CP2077 -nél lepődtem meg vga csere után hogy egy rövid ideig előjött az erőtöbblet, mindenütt éreztem mennyivel gyorsabb lett minden, aztán jött 2 db frissítés és minden a régi szintre esett vissza, mintha visszatettem volna a régi vasat. Na erre mondták a topikjában hogy persze mert pl a proci téren elkezdtek több magra optimalizálni ezért lett minden lassabb. Meg ügye először simán elfogyott 10GB Vram aztán már csak olyan 6GB FHD-nál. Erre meg, állítólag valami féle panasz ment pl az új Legion 5 tulajok és hasonló felől, 3060 esetén csak 6GB van a kártyán és ezért át kellett dolgozni mindent. Nem vagyok hozzáértő, de úgy gondolom ha kevésbé tömörítenek, ha van több grafikus ram a birtokomban azt kellene hagyni használni, nyilván cél a lassítás vagy így vagy úgy, mert kevés a játék és a hardverek sokkal gyorsabban fejlődnek hozzájuk képest mint amire szükség lenne. El kell adni az új cuccokat és erre még kapóra is jöhet az hogy nem is kell vele annyit fáradozni mármint az optimalizáción, kevesebb munka és a piacnak nagyobb bevétel az eladott termékek után. Adott esetben meg a negatív optimalizálás túl jóra sikerült alapon.
-
válasz
Lacuss20 #79486 üzenetére
Én a core voltage izmosítót sosem piszkálom.
Fentebb jeleztem nálam ugrál de csak a közvetlen piszkálás után, akkor sem nagyon. Újraindítást követően újra beállt oda ahová vártam. Na igen csakhogy nálam asztali vga van.
Mindig tudja a 100%-ot adni ott ahol tudja.
Álmodozom egy 4070 társaságára.Majd meglátjuk, messze van még az.
-
válasz
Lacuss20 #78453 üzenetére
Mondom hogy nem a game, csak annak betöltése. Halo Infinite....,de van még pár ami hasonlóan indul. Jó hát ha beállítom jobban a procit akkor nem éri azt el, jelenleg kicsit meghúztam. Csak arra akartam rávilágítani ha valaki nem monitoroz közben hanem a végén megnézi milyen hőfokon hasított a gépe 2-3 órás játék alatt az lehet nem a valóságot fogja kapni, mert a jelzett akár 92 fok csak pár mp keretén belül érvényesült.
-
válasz
Lacuss20 #77886 üzenetére
Az már veszélyes lenne, mert pára csapódhat ki, de 10-15°C már jó lenne.
Amúgy az tényleg szuper lenne ha ennyi lenne csak a hőfok, de ehhez már valami chiller kell. Egy jól megépített vízhűtés, pincébe rakott radiátorokkal, sem tud 40°C alá menni.
Mondjuk minden a Watt és teljesítmény kérdése. Ha elég neked 2GHz, akkor simán vissza lehet fogni annyira a gépet, hogy sose lásson 50°C-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hardcore café
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged