Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pocok256
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
600k ba kerül ez a fos.. omg kb 480k lenne a reális ára.
-
Milyen árak vannak már (bolti) az agyam eldobom!
613k [link] -
-
solyom76
senior tag
Hy...
Lehet,hogy ráférne egy kis takarítás- pasztázás?
Ki milyen pasztára eszkűszik?? -
-
motifator
senior tag
Ma jöttek meg a termál pasztáim/ padjaim (a közeli Róbert Károly krt-i Alza-ba kértem az átvételt) és közben szerencsés véletlen, volt kint néhány példány a gamer laptopok közül (HP Omen, MSI, Lenovo, Dell) meg tudtam őket fogdosni, nyomkodni. Őszintén szólva a külsőt, felhasznált anyagokat és az összahtást tekintve a G5 volt a nyerő ezek közül. Annak ellenére, hogy műanyag, elég quality feeling, rendesen egyben van. Acer és Asus nem volt, még a Scar III-at és a Helios 300-at lehet, hogy megtekintem valahol, de sok éves Dell Latitude felhasználóként elképzelhető, hogy végül egy G5 i7 9750H/ GTX1660Ti / 144Hz IPS változat mellett teszem le a voksom. Ennél már csak az lenne jobb, ha itthon is elérhető lenne 15,6 változatban a G7.
-
-
Medocsabi
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Sötétben az enyém is.
Világosban már látszik rajta a 3 év. Meg hát én filmezésre is használom, kaja közben is szoktunk rajta filmezni feleségemmel. Így akármennyire is vigyázok rá, előbb-utóbb retkes lesz. Persze takarítom rendszeresen. (napokban azt hittem beszart az "x", nem akarta érzékelni, más miatt felhúztam magam, kicsit erősebben rányomtam, és elpattant alatta a morzsa, ami miatt akadt,szóval most már jó
)
Ez a kis Dell nagyon a szívemhez nőtt, többször vettem már másik gépet MediaMarktból, meg Alza Black friday alatt is. De mindig tovább adtam ugyanazon az áron (mediás asuson kerestem egy üveg birs pálinkát
). Mert nekem bőven elég az i5+960m. Most például az Age Of Empires felújított változatába vagyok belebuzulva megint.
Viszont nagyon-nagyon el kéne már vigyem Killhates-hez, mert biza a régi max 70 fok helyett bőven 90 fölé is felmegy BF3, Starcraft2 alatt. Csak egyszerűen nincs szabad időm egyelőre. -
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Azon én is röhögtem egy jót

Azt hittem billentyűzetkotont csak a kősznob mekbúk júzerek használnak, de ahogy látom Maxx-et is megfertőzte már az aliexpress
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
-
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Énekelve beszélés!

És ha ez nem lenne már elég szórakoztató, akkor:
"amelyet egy nano méretű usb vevelevővel láttak el! "
és
"viszont micsubicsi"
Imádom ezeket a botcsinála vloggereket
Örök hálám!
Bearanyoztad az estémet! Még mindig szakadok a röhögéstől! -
motifator
senior tag
Köszönöm srácok. Kellett ez az irányba állítás, szerintem elsétálok megnyomkomom egy Helios-t, Bp-en melózom, időt szakítok rá egy délután. Még a végén a G5 visszajön a számításba jövő típusok közé...
-
echterion
nagyúr
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Koca játékos vagyok, nekem bőven jó a WoW-hoz, Witcher-hez, ritkán WoT-hoz. Sose játszok fps-sel, szóval ez a része hidegen hagy, ha meghalok egy játékban, hidd el nekem, az sose az egér hibája, szóval nyugodtan hagyhatod a szemforgatást, mielőtt kifordulnak az üregükből.
-
blue_23
senior tag
válasz
motifator
üzenetére
Nekem volt Helios 300, gagyi feelingem volt, ventillátor elképesztően hangos és kijelzővel se voltam megelégedve. Visszavittem, majd vettem Scar III, amivel meg vagyok elégedve. Mindenkinek más a preferenciája, érdemes megtapizni előtte. Ha BPn vagy, Acershopban biztosan tudnak segíteni.
-
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Maxx, a bill fost ne már.... azt h mit dugsz a lyukakba ok, de ez a védő, mint az amcsi lakásokba a műanyagozott kanapé kb.
-
motifator
senior tag
Köszönöm a véleményeket a Helios kontra Clevo és egyéb szóba jöhető típusokkal kapcsolatban. Sikerült elbizonytalanodnom, úgyhogy nem fogom elkapkodni. Már a használt Precision is eszembe jutott, ha már a minőségről van szó.
gago1975
Tényleg ennyire az alja lenne a Helios 300 sorozat? Őszintén szólva egy sem akadt még a kezem közé, valahogy a tesztekből az jött le, hogy fejlődött a legutolsó sorozat a korábbiakhoz képest, hűtésben is. Meg kellene nyomkodnom néhány típust élőben ebből a kategóriából. -
Mikulásbá
nagyúr
Ha már egerek,egy kis érdekes darab-bár nem gaming kategória.
A LIDL-ben kapható Silvercrest csoda,ha jól rémlik 3000 Ft volt. Ez : [link]
Anyusomnak vettem kb. 3 éve,napi szintem kattogtak több százat.Nincs hangja,oldalsó gombok,vezeték nélküli,én Eneloop akksikat tettem bele,amit úgy félévente töltök.
A mai napig hibátlan,semmi kopás,a gombok is jók.DPI váltó,auto kikapcsolás,stb. Szóval hihetetlen,de ilyen is van.Csak onnan jött az egeres agymenésem,hogy vennem kellene egy Predator hátizsákot a géphez,most akciós a shopban-de hozzá csapnék egy Cestus 320 egeret,esetleg egy akciós egérpadot is.
Amúgy Logitech-ek vannak,rossz G102-es és G203-as,meg 2 db jó is.Pár napja vettem egy G403 HERO-t.Az még szokatlan,betettem a súlyt,de játéknál elviszi a kezem,lehet nem kell az bele.Pláne FPS-nél másabb. -
-
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Láttam olyan videót, ahol valaki műanyag csomagolásban használta a laptopot, hogy ne porosodjon. A kijelzőt is!

-
Én beszereztem 1-2 "Extrát" az MSI GT-hez.
Lehet sokan a fejüket fogják, de nekem hasznos (és lehet másnak is az lenne)
Bill.-re védő réteg, ami pont erre az UK bill.-re van gyártva, így ha a lapost használom és nem külső bill.-el van használva, akkor hasznos!.
Csatikba ilyen gumi (por védő, de amúgy víz ellen is véd) amúgy patentos és megfelelően illeszkedő fajta
-
gago1975
őstag
válasz
motifator
üzenetére
Szia.
Felejtsd el a Helios 300-at. Hangos, rossz a hűtése, gagyi összeszerelési minőség/anyaghasználat, a 1660Ti pedig baromira kevés lesz (video szerkesztés, stackelés, szerkesztéshez).
Ez a gép egy "konzumer" gép, nem hasonlíthatod össze egy Clevo-val ami mindenben felülmúlja a létező összes ilyen gépet.
Utólag belátva, még az én Helios 700-at se lehet teljesítményben hozzá hasonlítani, pedig bitang egy gép, de nem egy liga.Ha el tudsz rugaszkodni attól, hogy 9th-ik generációs processzor legyen a gépedben és 500k a keret, akkor ezeket a gépeket nézd meg.
Igaz használtak, de mindegyik anno bőven többre képesek mint az a Helios 300-as "ipari hulladék".
Az egyik gép egy Acer Predator 17X, 2,5 év gari, i7 7820HK, Gtx1080, dobozos amivel egy darabig nem lesz bajod és 2,5 év garanciás.
Ennek a gépnek nagyon jó a hűtése, nagyon halk és ebbe a GTX1080-van, ami néhol odaver az RTX2070(laptop) GPU-nak. Igaz ez "csak" 4 mag / 8 szál de brutális CPU/GPU kombó, és bőven sok a tartalék benne.
Nem kell feleslegesen UV-zni, hogy bármelyik játék mellett tudja tartani a teljesítményt illetve a hőfokokat.
Ebbe gyárilag 75Hz-es G-Sync monitor van, de ad hozzá egy 4K-s 60Hz-es G-Sync-es kijelzőt(azt hiszem).Ha viszont egy igazán masszív, desktop CPU/GPU-s szeretnél, akkor pedig ez Clevo P751TM-G - asztal i7 8700/16G/1080GTX 8G/1T SDD/144hz IPS GSYNC gépére is nézz rá.
Asztali CPU/GPU, ha esetleg "kevés" lesz idővel a I-7 8700+ GTX1080, akkor később tudod fejleszteni 9-es sorozatú CPU-ra illetve RTX-es GPU-ra. 144Hz-es G-Sync monitor.
A hűtés, brutális hiszen asztali CPU-GPU-t kell lehűtenie.A Clevo, MSI GT76 és az AW Area 51M akik asztali CPU/GPU-t ad és ezeknek mind sokkal jobb a hűtése mint a te általad kinézett (helios 300/G9)gépeknek.
Itt olvas utána a véleményeknek
(#43297) solyom76
(#43299) gago1975
(#43301) matyee
(#43303) solyom76
(#43330) MaxxDamage
(#43351) matyee
(#43352) zsolti75 -
MR007RM
addikt
válasz
Balázzs
üzenetére
Volt valamikor talán nem is olyan régen egy hasonló kérdés csak gamer egerekre célozva. Akkor is ezt osztottam meg. Ne tudd meg mit kaptam.
Persze ezt a vak is látja hogy nem az, most elment a többiek közt.A nagyon kis mérete miatt tetszett meg. Úgy gondolom laptopnál számít mennyi helyet foglal ez is.
-
motifator
senior tag
válasz
kdavid23
üzenetére
500-at tűztem ki erre a célra, szeretném minimum 4-5 évig megtartani. Ebben az árkategóriában végignéztem a gamer kínálatot, alapvetően a 9th intelből indultam ki és min. 1660 Ti. A Predator optikailag is vonz, sosem gondoltam volna korábban, hogy Acer notin is agyalni fogok. ELőször a G5 is szóba került, de valahogy az Acert ütősebbnek érzem.
-
Pocok256
veterán
Volt vagy 4 deathadderem minden fajta 1 év alatt tönkre mentek utolsó egy elite volt ami 8 hónap alatt krepált be (szokásosan bbal gombja többet kattintott) fogtam földhöz b*sztam és szétrúgtam szóval Razer felém ne jöjjön többet
4 ből 4, 1 éven belül tönkrement, persze lehet csak én vagyok szerencsétlen 
Most még 1 razer orochim van aminek oldalsó gombjai már rosszak de utazó egérnek jó.
Mellé van egy Logi mx 2s nekem is az a programozós benti egerem, A görgő aranyat ér és a oldalsó görgők is zseniálisak.
Továbbá otthon játékra most egy SS rival 110 van nekem is
(volt otthonra még egy logitech g703 as egerem az fél évet bírt majd a görgője bugos lett és össze vissza tekert, egy idő után....) -
wanted5
őstag
-
motifator
senior tag
Sziasztok,
Úgy néz ki szeretnék beújítani egy gamer notiba, eddig szinte Dell Latitude sorozatom volt U-s cpu-val, egy kicsit "vastagabb" hardver felé mennék. Időnként játék is lenne, de nagyrészt video szerkesztés, stackelés, szerkesztés lenne a feladata. A típusok már lemorzsolódtak és két játékos maradt. Az egyik az Acer Predator Helios 300 (2019) a másik egy Clevo P957TD. Tudom, hogy nem igazán egy kategória, de mind a kettő kicsit magával ragadott. Melyiket választanátok?
-
MR007RM
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nekem modern egerem van nem úgy mint a többinek. Haladni kell a korral.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Igen,így használom-csak nem töröltem le a programot,a gépen van,de nem indul a rendszerrel sem és aztán sem indítom.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Erre is van megoldás:
A legtöbb valamirevaló egér rendelkezik fedélzeti memóriával. A Razer Deathadder-nek meglehetősen sok rajongója van, de mindenki utálja a Razer Synapse alkalmazást a rettentő igénytelen megvalósítása miatt, ezért a következőt teszik:
- Feltelepítik a Synapse-t beállítják a profilokat és az egyes opciókat, majd a szoftverben beállítják, hogy az egér tárolja le a beállításokat
- Letörlik a Synapse-t, innentől kezdve akármilyen géphez csatlakoztatják az egeret, a fedélzeti memóriában lévő letárolt beállítások töltődnek be.A Logitech szoftvere is rendelkezik ilyen opcióval például.
(#43436) matyee tanácsa is megszívlelendő, a Zowie-nak többnyire elég jó "egyszerű, de nagyszerű" koncepciót követő egerei vannak.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
FLD1987
üzenetére
Ha ez jött be,hát ez.....
Én a kisebbeket szeretem,semmi extra nem kell,a DPI-t lehessen állítani.800 és 1600,ennyi kell,ezeket tudja.Mindig ezt állítom be.
Inkább az a bajom,ha más gyártóéra váltanék,ott ugye a programját annak is fel kell tenni.Nehogy összezavarodjanak. -
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Logitech MX Master 2S egeret használok játékhoz és egyéb dolgokhoz (pl. böngészés, stb.).
További infó az egérről.
Itt ár is van, gondolom a 2 egér ugyanaz. -
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Mikulásbá
üzenetére
A korábban említett véletlenszerű mikrokapcsoló élettartam törvénye.
A kínai Omron a leggyakoribb modell, gyakorlatilag majdnem mindenbe ezt teszik alapból 1k-40k egérig bezárólag. Volt olyan kínai Omronos Logitech-em, ami 6 évet ment csere nélkül, volt ami alig 2 évet - ez a két egér egyszerre vásárolt MX518 v1 volt, szériaszám alapján egymást követték a szalagon, mégis ekkora volt a szórás.
Mindkét egérben japán Omronon vannak jelenleg a fedélzeten és azóta is teszik a dolgukat (megvételük óta 12+ éve működnek napi használatban).
A G303-asom kínai Omronjai kb. 2 évet bírtak szintén (olyat is láttam, akinek az egyik kapcsoló érkezéskor halott volt, olyat is akinek 2 illetve 7 hónapot ment ez komponens), tavaly nyáron mikrokapcsolócsere volt japán Omronokra, azóta is kifogástalanul működik.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Na igen,azért bosszantó,hogy egy évet sem bírt ki nálam,pedig nem vagyok egy hardcore játékos.
Most szétkaptam,kínai "Omron" van benne.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Két eset van:
1). Az előző válaszomban lévő Sica-t ha figyelmesen megnézed, láthatod, hogy összesen 5 csúszótalp található rajta, 3 nagy a kritikus pontokon és kettő, ami a csavarokat fedi. A csavarokat fedő két talp teljesen felesleges, tehát nem kell talpakat cserélned.2). Vegyük itt példaként az én Logitech G303-as egeremet, a csúszótalpak kritikus helyen vannak és borítják a csavarokat is. Mivel a gyári talpak a legtöbb egérnél hitvány minőségűek, ezért egy 10k+ egérnél remek lehetőség a komplett felújítást egyben megejteni, 500Ft a két mikrokapcsoló, további 1000-2000Ft egy nagyon jó minőségű PTFE / teflon talp, ahol jellemzően 2 szettet találsz a csomagban.
Amit én még pluszban csináltam: a régi talpakat sabloként használva lokalizáltam a csavarházak helyzetét, majd az új talpakon lyukakat helyeztem el:

Ezzel megoldással bármikor szét és összeszerelhető az egér talpcsere nélkül. -
Mikulásbá
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Ez oké,de ahhoz ugye szét kell szedni.Csavar a talpak alatt,azaz majd "talpalni" is kell.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Mikulásbá
üzenetére
A mikrokapcsolók élettartama teljesen véletlenszerű az egér árkategóriájától függetlenül. Ennek megfelelően hatalmas hiba a mikrokapcsoló élettartama alapján megítélni a komplett egér minőségét.
Továbbá szimpla forrasztással cserélhetők a mikrokapcsolók (általánosságban az Omron japán gyártmányú kapcsolói ajánlottak, kivéve ha valamilyen specifikus dolgot szeretnél, például halk klikkekre - Kailh Silent).
Érdemes megemlíteni az Asus ROG Sica-t például, mivel ebben az egérben forrasztás nélkül, egy szimpla mozdulattal cserélhető a mikrokapcsolók és alapvetően egy elég jó konstrukció.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
blue_23
üzenetére
Logitech Prodigy G203,ugyanez,1 évet nem bírt ki.
-
Dhampir
félisten
válasz
gago1975
üzenetére
Szerepelt a Nagy házalakításban, talán azért is volt olyan ismerős.
Extreme Makeover - Kobe Bryant
Kobe Bryant Will Appear on ‘Extreme Makeover Home Edition’
Isten vele, találkozzunk odaát!
-
Balázzs
senior tag
-
Mikulásbá
nagyúr
Vita indítónak :
Ki milyen egeret használ játékhoz? (csak játékhoz,bár nem hiszem,hogy cserélgetnék csak játékhoz)
Érdemes-e ugyanolyat márkát venni,mint a gaming gép?Van jelentősége?(jobban összedolgozhatnak,esetleg alapból benne a program,stb.) -
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nekem az volt az igazán megdöbbentő, hogy az Index címoldalán kb. 6 cikk foglalkozott ezzel a hírrel, mintha valahol világégés történt volna...
-
gago1975
őstag
Nagyon off megosztás ez most részemről de...
Tegnap meghalt egy legenda. Én ugyan nem voltam rajongó de RIP KOBE!!!!
Az angyalok vigyázzanak rád.

-
gyépés
aktív tag
válasz
wanted5
üzenetére
Én nem nagyon ismerek olyan hátizsákot, ami egyszerre jó notebooknak is, meg edzőcuccnak is. Nagyon más méretű, alakú cuccok tárolását jelenti mindkét használat, ezért nagyon más a kialakításuk. Én vennék egy normálisabb notebook táskát, meg egy nagyon primkót edzőcuccnak. Persze függ attól, mire edzel, mert ha esport vagy sakk, akkor nincs gond.
-
Sly189
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nekem "gamer" ami nekem kell SP-ben megy rajta szépen
bár nem ez volt a fő szempont vásárláskor
-
wanted5
őstag
Sziasztok srácok, elég régen olvastam már a topikot (majd visszaolvasok ha időm engedi).
Tanácsot szeretnék kérni, viszont kicsit off téma remélem elnézitek. (csak azért itt, mert emlékszem, hogy több embernek volt már tapasztalata elég sok hátizsákkal)
Szóval szeretnék egy új táskát, amolyan mindenesnek, notit hurcolni hétvégén, füzeteket iratokat hétköznap, edzős cuccot stb. Viszont egy vagyon se szeretnék kiadni érte, valamilyen ár/érték bestbuyt keresnék, hogy fél év múlva ne szakadjon szét.
Egyelőre a xiaomi classic businesst és a predator hybrid 15.6-ot néztem. Esetleg valami más tippetek lenne? Vagy ezekkel tapasztalat? -
-
Sly189
senior tag
Sziasztok, pár hónapja vásároltam egy MSI PS42-es notebookot, Gamer valamilyen szinten, pasztázás volna a kérdésem. Gyártási idő 2018/10. Érdemes neki állni?
-
matyee
őstag
válasz
MR007RM
üzenetére
Először is clevo-ba lézetik desktop 980, ami 200W, az teljesen asztali ekvivalens, én erre írtam. Az sem egy szint a laptop 1070-nel, hanem lassabb. A két generáció között volt egy jókora ugrás, nem úgy mint a 10-es és 20-as között. A 10XX sorozatból már nem csináltak desktop változatű gpu-t, mivel olyan közel van a teljesítményük, hogy teljesen felesleges lenne. Órajelet és teljesítményt vették vissza.
-
matyee
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyaralás topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Arc Raiders
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vicces képek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Nvidia Quadro P4000 // Nvidia Quadro P5000 --- Budapest MPL Foxpost
- Xiaomi TV Box S 4k 2gen 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

egy kommentet nem kapott szegény semmire

Muerte