Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurubefree
senior tag
válasz
gurubefree
üzenetére
-
echterion
nagyúr
válasz
KillHates
üzenetére
Azért 3200 euróért már új is vehető az osztrákoknál, szóval az a másfél misi költői túlzásnak is sok.

Azért kíváncsi lennék, egy egészséges UV + vaspaszta mit tenne ezzel a masinával. Tippre olyan 90 fok környékén állna meg a csúcs. Persze nem az agyament teszttel, csak játéktesztek alatt.
-
gurubefree
senior tag
En ugy oldottam meg , hogy a short turbo boost power limit-et ami 128W ( feleslegesen ) levittem 90W-ra igy a homerseklet nincs az egekben arra a 28 sec-re . A 90W is boven eleg ( sot ) de akar kevesebb is .
-
Mikulásbá
nagyúr
CES 2020: forradalmasítaná a notebookok hűtését az Intel [link]
-
válasz
kdavid23
üzenetére
Van sok gép ami 9750+2070/80 párban nem trottyol. De ez az m17 valami olyan elmebeteg vékony, hogy még a LAN csati sem fér el az oldalán
Mindent beáldoztak a dizájn oltárán.
Ha kikapcsolom a turboboost-ot, akkor viszont 70-75 fokon megáll benne minden
ez igazából nem is érezhető a 16 mag mellett. -
echterion
nagyúr
válasz
KillHates
üzenetére
Ahogy néztem, kb. azt tudja a gép, mint az enyém. Hát ez nem túl bíztató, plusz kazán. Plusz trottyhegyek. Plusz szép. Bassza meg.
Találtam aprón egy másik gépet, M15, abban 6 magos HK van, de tesztek szerint az is brutál trottyol. Konkrétan videót néztem, a proci bármelyik játék alatt konstans 100 fok, a gpu meg 80-85.
Kurvára elbizonytalanodtam a gépemmel, illetve a leendő új masinával kapcsolatban. Lehet, hagynom kellene a francba ezt a csere dolgot, mert ez így nem igazán éri meg, ennyi szívást francnak se ér meg a design.Az area51 milyen? Az is így trottyol? Nyugtass meg, hogy abban legalább a hűtés normálisan lett megoldva.
-
-
válasz
üzenetére
Hát... Elég sokrétű a különbség, főleg nekem aki ebben a témában szakmailag is érintett.
Úgy tudnám összehasonlítani egy laikus számára, mintha egy amerikai musclecar-t vetnénk össze egy AMG mercivel. Az ami kocsit a V8as 6.7es faék egyszerű cummins hajtja, míg a mercit 4.2es dupla turbós AMG. Mindkettő 600 lóerős, de az egyik mégis 15 millió míg a másik 35. Szerintem ez elég jól példázza azt, hogy mit jelent az, hogy technológiai fejlesztés, amire az Isten pénze sem elég.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
üzenetére
A tápja tégla,a lapos az inkább járdalap-a súlya is.
Most télen tudok kockulni,főleg a melóhely unalmas ilyenkor.Ilyenkor kocsival járok,nem gond a súly.COD AW 2K-ban,144 FPS,egyszeres túlhajtás,bill.lehúzva : CPU max. 75 fok,GPU 56-ig ment.
Szóval nem rossz ez a hűtés VC nélkül sem,az a közel 2 kg réz azért na-ez a lényeg.na persze azt tudni kell, i7 9750H és a 2070 a gyengébb kiszerelés,viszont a gép hűtése a nagyobb hardverhez lett tervezve,így a "gyengébb" vassal játszva elbír.
-
-
-
válasz
KISDUCK
üzenetére
Nem bírtam ki trollkodás nélkül: [link]
Jó pár éve voltam az MSI fejtágítóján. Az első sorba ültem ami nem is volt olyan közel az előadóhoz, de az emberünknek olyan büdös volt a lehellete, hogy amikor ide-oda sétálva elindult felénk, akkor már vettük a nagy levegőt, hogy kibírjuk amíg visszamegy a terem másik oldalára
Meg is kérdeztem pár embert, hogy csak én vagyok finnyás, de többen mondták, hogy brutál!
Aztán láttam, hogy a PCWorld-ös blogger riportot készít vele; hát neki sem volt őszinte a mosoly az arcán
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
"Ja és árban sincs elszállva, mint az AW !"
... és sajnos minőségben sem. De valamit valamiért
-
válasz
echterion
üzenetére
Nem biza

Természetesen megy a dualchannel
És jól is húzható a ram, bár szinte semmi értelme...
A procinak is hagytak bőven tuning tartalékot, ha valaki talál egy folyékony nitrogén tavat valahol és ha abba bele meríti a szépséget, akkor talán lenne is értelme:
"miféle almás szörnyet hoztak ezek össze? "
ezzel tökéletesen rátapintottál a lényegre: brutál harver van a gépben, amit nem lehet kihasználni, mert az EC húzza neki a féket folyamatosan.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
KillHates
üzenetére
Igen,az a VC hűtés még mindig komoly-lenne,ha alkalmaznák,de miért lett elfelejtve?könnyen romlik?
Azért a mostani Helios 700-as gép sem semmi,COD MW (2019)1. fokozatu túlhajtással,full HD,144FPS,bill.lehúzva a CPU 75 fok a GPU 58 fok volt!Ez sem rossz azért,ha fel van tolva a billentyűzet,akkor 79-80 fok a CPU,a GPU 67-ig megy fel. 2 pályát toltam le.Viszont 16 GB RAM nem elég a játéknak,ha a lapozó fájl is ki van kapcsolva.Muszáj lesz bővíteni.A Crysis sorozat játékai meg sem erőltetik a gépet,még túlhajtással és nem lehúzott bill.-el sem megy 60 fok fölé a CPU,a GPU 50 körül játszik.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Igen, írtam már el dolgokat, de én nem egy több milliárd dollár bevételű vállalat vagyok.
Szerintem vicces, hogy egy nagy márka bejelenti az új mobil kijelzőjét, de a marketing anyag hibás. Ezen röhögtem egy olyat mint Elon képén amikor a törhetetlen üveget betörték.
Ha jobban belegondolok még kellemetlen is mert ebből az jön le hogy nincs minőség ellenőrzés még akkor is ha csak marketing osztály, ami gáz... -
KAMELOT
titán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Clevo azok jók csak én a garancia végett nem vettem. Mindent helyi üzletben vásárolok!
-
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Bizony, sajnos nincs bennuk!
amikor megjelentek mar beszeltunk errol itt a forumon hogy marha gaz hogy kihagytak...nem is ertem egy AW gepbol hogy maradhat ez ki???koszi a kepeket, ezt viszont en nem tudtam hogy meg a ramok is forrasztva vannak, es plusz slot sincs
igy nekem ez a gep abszolut kiesett a kosarbol.
(igen, meg mindig kuzdok hogy asztali vagy laptop legyen)
aprilisig valamit be kell ujitanom mert lejar a gari az y720rol. -
KKrisz751
aktív tag
Kellemes Ünnepeket.
Sziasztok. Még nem jártam ebben a topicban és lehet rossz helyen is kérdezek.
Adott egy lenovo legion y520-15ikbn i5 NVIDIA GTX 1050 diszkrét voideokártya, 8GB Ram.
Az alaplapi video kártya Intel HD4600 ha jól emlékszem.
(Napokba vettem egy y540 es laptopot melóra, ami erősebb.
De kíváncsiságból futtattam egy 3d mark tesztet. Ami ezen 3500 pont körüli teljesítményt adott)
Ebből jött az ötlet hogy a régebbi asztali gépen is futtassam ezt a tesztet. I5 6400 / GTX 950M 2GB / 8GBRAM Hozta is az elvárt 1900 körüli pontot 4 éves gép, nem egy új.
Aztán fura, mert a fenti legion 520 csak 1700 pontot hozott. Pedig erősebb a cpu, gyorsabb a ram, és 1050-es video kártya van benne nem 950.
Elképzelhető, hogy nem vált át a videokártya az erősebbre használat közbe? -
Mikulásbá
nagyúr
CES 2020: Újfajta kijelzővel szólna nagyot az MSI új notebookja [link]
-
Dani4891
újonc
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Egy próblémával fordulok hozátok.A múlt péntek folyamán erkezet vissza gépem garanciális szervizből.Látszólag minden rendben van a géppel,teszi a dolgát.Mind addig amíg nincs játék inditva rajta.Rövidebb hosszabb idő múlva agép ki fagy majd pár másodperc mulva el kezd rajta világítnai a repülőgépes üzem mód lámpa,csak a power gombbal lehet újra inditani.Ez után a laptop teszi a dolgát tovább.alaplap ,memoria.vga tester-t futattam egyik se ír hibát.
asus rog tuf fx504gm -
törölt tag
válasz
gurubefree
üzenetére
Többször is mondtam, hogy az ASUS G752 dizájnja a legszebb. Hát nem. Ez a gép valami hihetetlenül jól néz ki. Vastag, mint egy betontömb, de ez a minimalista dizájn nagyon szép. Számolgattam kicsit, február elején lesz meg.
Neked kb. mennyi idő volt rendelés után mire behozták? -
gurubefree
senior tag
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Szerencsére az van és így nem akarod megvenni

-
Ma szétszedtem a szépséget (Alienware m17R2)
Leszedve a hátlapja:
Igen.
Integráltak a memória modulok. Mindent beáldoztak a vékonyság oltárán 
A hűtése:

Ez csak akkor látható, ha ki van emelve az alaplap. A gép olyan, hogy alul is nyitott, és felül is. Tehát mindkét oldalról tudja szívni a levegőt!És ez az alaplapja!

Igen, ekkora! Elfér az ember kezében. Ezen van rajta az i9-es proci a 2080-as GPU és a 16GB memória is!
Hát, kell is a hűtésnek dolgoznia, ha kordában szeretné tartani ezeket a kis étványú hardvereket
-
matyee
őstag
válasz
gurubefree
üzenetére
Ne viccelj, notebookreview szász thread-et talász a géppel kapcsolatban, keresd meg a gépét, lesz kb 500 oldanyi tapasztalatcsere.
-
KAMELOT
titán
válasz
gurubefree
üzenetére
Így már más.
Ha megy akkor faxa. -
gurubefree
senior tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Amikor gep vasarlas elott szerettem volna megnezni mire szamithatok ezzel a geppel kapcsolatban talaltam a nagy semmit .... A Kitguru-nak van egy review fent de az sem igazan feszegeti , hogy telheles alatt mire szamithat az ember . Nem kimondottan a jatek a lenyeg . Igy ha valaki latni szeretne , hogy mire szamithat megkozelitoleg akkor van ra lehetosege .
-
KAMELOT
titán
válasz
gurubefree
üzenetére
Van annyi gameplay video a neten, hogy beléfulladsz, minek ezzel szórakozni!?
-
Balázzs
senior tag
Kellemes Ünnepeket Kívánok!
-
gurubefree
senior tag
válasz
matyee
üzenetére
Szeretnek game play videokat amin latszanak az ertekek ... ezert probalgatom . [aw 13 r3 ]
Most eppen megy .
-
KAMELOT
titán
válasz
gurubefree
üzenetére
Szerintem HW infoval monitorozd azokat meg kapcsold ki.
-
matyee
őstag
válasz
gurubefree
üzenetére
Akkor ne használd. Fusson hwinfo háttérben és kész.
-
Gergello
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Arra figyelj, hogy csak bal kézzel fogd meg.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
gurubefree
üzenetére
Nálam megy folyamatosan,de semmi gond nincs.Még a HWiNFO is megy a tácára téve.
-
gurubefree
senior tag
Jellemzo az , hogy riva es MSI afterburner fagyast okoz jatekoknal ? Nalam folyamatos a problema ha megy a riva es monitorozom a hofokokat .
Van mas alternativa vagy csak a riva + afterburner combo ?
-
fordjee
aktív tag
-
fordjee
aktív tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Nincs webkamera és valóban az egyik forrasztott elvileg, 24gb-ig bővíthető. A többi is igaz, a hangszórót nem vettem észre de a hangzással számomra nincs baj.
Ami gáz: volt egy előző fórumtárs, aki írta, hogy percenként bezuhant az fps pár másodpercre. Ennek az egynek nem néztem utána vásárlás előtt, azt hittem, valami hibás darabot kapott. Mint kiderült, nem. Ma kezdtem el játszani a SW battlefront 2-vel, és kb. 10 másodpercenként a 80-120 közötti fps-ről bezuhant 5-re, szaggatás aztán vissza. Kb. játszhatatlan. Megnéztem, 400mhz-re esik vissza a proci órajele. Jobban utánanézve találtam külföldi fórumokat, ahol ugyanezzel a típussal szívott mindenki, ugyanezzel a gonddal. Volt egy-két ember akinek sikerült megoldani, de annyira nem vagyok benne a témában. Frissítettem a biost, össze-vissza telepítettem minden szart, de a probléma megmaradt. Nem melegszik túl, elvileg az a gond, hogy ha 80fok fölé megy a proci, akkor 400mhz-re visszadobja 1-2 másodpercig.
Viszont még utolsó próbából csináltam valamit, talán az eszközkezelőben a processzoroknál eltávolítottam mindent, meg valami amd-s kezelőt is feltettem és most csodák csodájára jó lett. A proci mondjuk nem ment Ultra beállításon sem 80 fok fölé, aztán beállítottam csendes módra, úgy már felment de nem ment vissza 400mhz-re. Szóval most a tököm tudja, mi van, megnézem forza 4-el, meg Metro Exodussal, meg keresek valami processzor és vga meghajtó programot. Ha továbbra is szarakodik, akkor szerintem feladom és visszaviszem, 14 napom van rá. Maga a gép pedig baromira tetszik sajnos... -
dro0py
tag
Sziasztok!
Gamer notebookot szeretnék venni. Fő szempont, hogy bírja el a mai játékokat (pl. Fortnite), illetve később szeretnék egy VR headsetet rákötni (pl. Valve index, HTC Vive), azt is bírja el.
400-500 körül szánok rá, ha 400-ból kijön, akkor nem vagyok a pénzem ellensége :-)
Néztem a Lenovo Y540-et, Y740-et és a Dell G5-öt. Y540-ből viszont nem láttam itthon erősebb konfigot, csak az utóbbi kettőből.
Mit ajánlotok? Ha lehet, kérem, hogy konkrét konfigot ajánljatok. Előre is köszönöm.
-
-
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Mivel angol gép volt, azt én vettem hozzá, kb zsír új volt. Azért óvatosan piszkáld, nem biztos, hogy jót tesz neki...
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Földön?

Lábad picit hozzáért?
Lyézus, szerintem örülj, hogy csak ennyi baja lett.
-
Dhampir
félisten
válasz
fordjee
üzenetére
Első blikkre jól néz ki ez a gép, de bennem kérdéseket vetett fel.
Webkamera van benne? Az egyik memóriamodul forrasztott?
Kihagyták belőle a memóriakártya olvasót, ha jól láttam (mint a Lenovónál a Legion Y530 és Y540 esetében). Nincs benne numerikus billentyűzet (ezért kár, mivel vékonysága miatt jó kis hordozható munkagép is lehetne, így meg elveszthető tartozékot is cipelni kell). Az egyik alsó hangszóró elhelyezése ferde a másikhoz képest, habár ez nem látszik és feltételezem, hogy a hangzást lényegesen nem befolyásolja. HDD és annak megfelelő méretű SSD elhelyezése nem lehetséges, cserébe két M.2 NVMe PCIe 3.0 lehetősége adott.
-
-
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hogy neked mindig befigyel valami gikszer....

Remélem, mielőbb megoldódik, én még nem tapasztaltam hasonlók egy notinál sem. -
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Tegyél bele egy másik tápkábelt
-
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem tudom, én nem tapasztaltam ilyet soha.
-
válasz
matyee
üzenetére
Ez a jelenség mindegyiknél tapasztalható?
Néztem, baja nincs, a 3 láb egyenes és minden OK vele, kábel csatija is jó, újjal is próbáltam ugyanaz. Ilyenkor mit lehet tenni? Új adaptert hiába vennék, mert gondolom az is ugyanilyen lenne. Próbáltam (most) újjal kicsit össze görbíteni a 2 szélsőt, de nagyon erős anyag és talán 0.01mm-t ha sikerült görbítenem befelé és mintha jobb lenne így.
Néztem (hálózatból kihúzva - így nem recseg,ropog, serceg) és az a megállapításom, hogy adapterbe csatlakoztatva nem egyenletesen megy bele a hálózati kábel dugalja. Egyik fele jobban bele megy, ezért mozog el oldalra és kontaktos lesz úgy.
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez az eredeti
-
Csak most vettem észre, hogy ennek az MSI töltőnek (Delta) a csatlakozója nem a legjobb. Fali kábel ami az adapterhez csatlakozik, azt tapasztalom, hogy nem szabad mozgatni (fix.helyen kell lennie mozdulatlan) mert mozog benne, serceg (mint a zarlatos hang) és érintkezés is van/nincs.....
Ennek ez a gyári adaptere
? (Delta)
Néztem a kábelt, semmi gondja, újjal is néztem, ugyanaz. Adapter csatija a ludas.
Mit lehet ezzel kezdeni?Nem vagyok otthon, így kicsit kényelmetlen a használata. Otthon fix. helyen volt, csak össze dugva és használva. Fel sem tűnt, hogy ez a probléma.
-
KAMELOT
titán
Karácsonyi meglepetésem.

OMEN by HP 17-an108nc Shadow Black
8750H,17 IPS, 16GB DDR4, GTX 1070 8GB, SSD 512GB + HDD 1TB
Áldott karácsonyt mindenkinek! -
-
ujtordai
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hali MaxxDamage,
Működik, köszi.
Ha a 16 os melett van a 8-as, lehet valamiféle sebességcsökkenés ahhoz képest, mintha 2 azonos méretű RAM van a slot-okban?Boldog Ünnepeket.
-
echterion
nagyúr
válasz
KillHates
üzenetére
Rendicsek.
De azért nálad van a gép, ugye? Ha úgy alakul, hogy megyünk Gago-val hozzád, megnézném kicsit közelebbről mindkét gépedet ám. Már ha lehetséges persze.
Még az is lehet, hogy megpróbálom a szülinapi ajcsimat előrehozni, de ehhez még puhítanom kell életem szerelmét is. -
fordjee
aktív tag
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
Nekem végül maradt az amd-s Zephyrus, tegnap este megvettem. Most majd nézegetem pár napig az ünnepek miatt
A vétel érdekes volt. Edigitalnál és Notebook.hu-nál volt, előbbinél 400-ért, utóbbinál 380-ért. Tegnap dél körül láttam, hogy Edigitálnál 330 lett, 8gb rammal. 1db volt belőle pont az útbaeső üzletben. Egy dolog nem volt kiírva, hogy 60 vagy 120hz-es-e. Bementem, megnéztük, dobozára sem volt ráírva, az eladó szerint lehet, hogy játék közben 120hz, sima windows alatt meg 60hz
Ott hagytam, aztán felhívtam az asus központot hogy gyári szám alapján nézzék meg, 10 perc után kiderült, hogy 120hz-es. Ekkor eszembe jutott, hogy a 8gb-os verziók 60hz-es, adatlap szerint ez 8gb-os, megnéztem a gép dobozát, 8+8gb
Úgyhogy visszamentem és elhoztam.
Első "gamer" notebookom, külsőre nagyon tetszik, a bill. világítással még küszködök, leszedtem valami atk drivert, működött, most megint nem, frissítettem, megint jó, egyelőre játékom sincs (SW battlefront 2 van meg, régebben megvettem véletlenül, xboxra akartam de a pc-s változatot tudtam), de majd beszerzek ezt azt. Ugyanitt xbox eladó
-
törölt tag
Boldog karácsonyt kívánok minden kedves fórumtársnak!
Aztán januárban remélem csak meglesz az a tank méretű 17.3-as Octane VI.
-
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
Szia Gago,
Na látod, erről beszéltem tegnap, kb. ez az a gép, amire pályázok hosszú távon.
Gyönyörű, erős, drága.
KillHates: Azért egy kis stressztesztet lenyomhatnál vele, hogy mit tud kezdeni a kicsike azzal a hardverrel, ami benne lakozik.

És akkor itt megragadom az alkalmat, hogy minden kedves tagnak Kellemes Karácsonyt kívánjak!
-
matyee
őstag
Boldog Karácsony Mindekinek!
-
Mikulásbá
nagyúr
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Samsung kuponkunyeráló
- Okos Otthon / Smart Home
- Exkluzív órák
- Mini-ITX
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- VR topik
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Persze mindettől függetlenül életképtelen a 9980HK egy ilyen gépházban. (meg szerintem másban is)

ez igazából nem is érezhető a 16 mag mellett.

Neked kb. mennyi idő volt rendelés után mire behozták?

Muerte