Hirdetés
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt
üzenetére
A felmero az kell,ha nem is 100%-os fullosba,de ki kell egetni a kipufogot 6-8hetente
Az egybe tempocska helyett adott heten majd mehet.
A felmero felenk 90-95%-ot jelent,az elso km lehet picit ovatosabb,az utolso veget NEM tapossuk (ebben ter el a fullos versenytol,meg hat nem pihen extran ra az ember). -
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Telre CRAFT markaju (van sima es warm ) a PRO vagy ADV vonalat ajanlom.Felenk le-leszoktak arazni akar 20-30euroert is van felso.
Kipsta-t hasznaltam (decas focis alaoltozet) evekig,jok,tettek a dolgukat,de ez a craft ez mas szint
Nike Hyperwarm (letezik vizlepergeto mellkasu es ujju is!) a masik amelyik nagy kedvenc,de az anno valami 80euro volt,egyet vettem 50-ert (nem bantam meg)...es egyet talalt a haver Londonban a turiban 10euroert. -
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Csak a 2.het folyamatos tempocskat es a 4.het folyamatos tempocskat futnam megallas nelkul
azt a celt szolgalja,hogy ne legyen majd gond a 10K/21K egybe gyors felmerokkel (mondtad h 7-8nal krizis volt a 10-es futasnal,mondjuk ha kozben 5K-nal uj PB lett akkor nem is csoda
).
400-as napok,200-as nap es a ket 1000-es nap mind mehet par mp megallassal is,vagy par lepes seta + a laza (ami 5:00,ha mar nem kihivas az 5:30-as).
Kozben ha szel van,hul az ido,meztelen oregasszony hullik az egbol stb...stb. akkor annak fenyeben LASSITANI kell. -
törölt tag
Tudnátok segíteni?
A BestSecret oldalán miután rámegyek a fizetés opcióra és mindent kitöltök, utána ez az ablak fogad:
Nem tudok semmit sem vásárolni.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
A tape jó ötlet
A kettlebell pedig viccnek jó 
Télen, vastagabb felsőn is hordani akarom.....szóval még az M is kicsit necces, de működni fog. Az S már tuti túl kicsi lenne rám....178-179cm-hez
-
sherlock82
senior tag
-
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Pofonegyszerű a megoldás. WD40 jó rá? Nem. Akkor marad a duck tape

Esetleg csomózz rá egy kisebb súlyú kettlebellt, Te úgyis szereted a keresztedzéseket.Amúgy nagyon jóféle az a mellény, 3500-ért ajándék, a múltkor végigpróbálgattam az S és M méreteket, fogalmazzunk úgy, sajnos nem az én elszabott alkatomra való, de a minap visszamentem, hátha L-es jó lehet, de már lerabolták. Arról viszont nem vagyok meggyőződve, hogy neked nem kisebb méret kellett volna - és akkor a kapucni sem huncutkodna talán

-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Ma így indultam el
de mire megérkeztem kívül volt
Szerencsére 10kmh-s szélcsend volt. Lassú tempónál nem is érdekel ha kint van, de sprintnél pofaszélben már lehet igen. Na, majd kiderül -
-
xy.zsolt
őstag
válasz
LanyUs
üzenetére
Nekem ezt jött "parancsba"
.....eddig úgy fest a többi 4 napon az 5:30as könnyűkkel bírni tudom. Ha picit is kételkednék indulásnál a futómű frissességében akkor újratervezés lenne. Annyit változtattam, hogy az 1000/800at 1000/500ra váltottam 30mp megállásokkal....így tudom kihozni a teljes edzést 15k-ra. Heti 50k amiből 15k a gyors tempó. Ennyi
-
LanyUs
őstag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Nekem még nincs órám, csak egy egyszerű stopperes, amin pulzust és időt látok, de már eldöntöttem, hogy eSIM óra lesz a befutó ha eljön az idő.
Én csak érteni akarom az edzés -> hatás összefüggéseit. Melyik, mikor, miért, mit vált ki? Nekem egy hónapban 1 db ilyen vagy hasonló edzésem van a 200/200-as nap 25 db. Rendszer kormolás néven fut ( nem a kedvencem )
-
xy.zsolt
őstag
válasz
LanyUs
üzenetére
ha megállnék minden sprint előtt 30mp-re akkor esne vissza a HR 150-155re.....ma nem az volt a cél mert a garmin résztávos programját szerintem nem lehet ki-be kapcsolni. Az 1000/500-nál nem használok programot....ott a pause-start működik gombnyomásra biztosan
Jah és emiatt ma a bemelegítés után sem fújhattam ki magam megállva egyáltalán....ez sem mindegy.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Az mondjuk nem is heti penzum
az egyfajta elezes,plane azoknak akiknel a klasszikus 5-6x 3-4perc versenytempo verzio nem hoz eredmenyt.Neked ha ez kezd megfozni majd 5:00-as pihenon,akkor 10x 400/400m leosztasban csinald...nincs gond a 400m 5:00-as pihenovel,nem baj h olyan hosszu.
-
jimpo
senior tag
Nekem tegnap a Garmin javaslatára 3 x 8 perc küszöb lett a futás.
10,75 km Average 4:33/km 164 bpm 178 bpm 276 W 175 spm 1,25 m 227 msA munka része Average 4:12/km 172 bpm 178 bpm 299 W 176 spm 1,35 m 216 ms
Endorphin PRO 2 félcsupaszba 15 órai starttal.
Adta, igaz a vége felé fáradtam picit, azért is vesztettem el a kontrollt. Volt 330W is az órán, az meg 5 K tempó lenne kb.
Igaz nem szebe-szélben, lásd a linken.
A tempót nem néztem, a cél a ~300W ha szembe, ha hátba fúj. De mint általában most sem nézegettem az órát folyton.
-
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
185 max pulzusnál 178-as 400m gyors rész és 168-as 200m pihi elegendő pulzus visszaesés? Ez brutál terhelés, amit Zsolt letesz egy ilyen edzéssel. Éppenhogy nem egybe futott tempó. Nekem még nem tiszta mikor kell ez a fajta edzés és mikor a gyors 172-175 / pihi 150 alatti pihenő edzés

Amúgy Zsolt ez a tempó, amivel edzel hajnalban a sötétben fejlámpával kétszer gyorsabbnak tűnhet
Terepen, hogy látni is lehessen hová lépsz 1000 lu kell már
-
xy.zsolt
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
azért 4:05ös "pihenőkkel" egyelőre féltávnál kidölnék mint a rohadt nád
Ez az 5:00ás (megállások nélküli) még pont kivitelezhető nekem 12x400/200 szériánál ....a HR sem verte ki még a plafont. Ma a 8. és 10. sprint enyhe emelkedőre jutott....ezért a 175-177 HR azokon. -
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Amikor nincs benne egy lepes szunet sem,akkor az meg jobban feltolja azt a kepessegedet,hogy egyre tobb tejsavat hasznosits ujra
Verseny elott fel szoktuk ezt vinni egesz 15mp kulonbsegig (pl neked ez akkor igy nezett volna ki 12 x 400m @3:50 piheno 200m @4:05 ez mondjuk a 10km verseny elotti foproba lenne igy,egy olyan futonak aki 40 koruli 10km-t tudott mar). -
xy.zsolt
őstag
A mágneses töltőcsatlakozásban hosszabb távon nem bízok....a mobilomat töltöm így és max 2év után elvész a mágnesezettsége/új töltőkábelt és aljzatot kell venni.
Ez mobilnál még filléres tétel, de a speckó gps óránál gondolom mélyen zsebbenyúlós 
Ja és a neonzöld dekásmellény kapucnirésze komoly pofaszélben gondolom fékernyőként szolgálhat mert nem összezippzározhatóan elpakolható. Ma nem volt szél, ezért az esetleges hátrányát nem éreztem.
-
xy.zsolt
őstag
Résztávozás✅ 12x 400@3:50 / 200@5:00 (pihenők nélkül) 9k 4:18 164bpm (max.177)

12°c és 94% (!) páratartalom volt...a HR ennek tükrében pláne szuper.
A neonzöld mellény életmentő lehet a ködös főúton...mindenkinek ajánlom
-
jimpo
senior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Igen. Mondjuk van két - két pár belőlük, na jó a Hyper Speedből nem...
-
bandus
veterán
ezt igy itt hagyom motivacionak
kiptum heti adagja.
-
jimpo
senior tag
Nagy kijelző
A Fenix X-es modellek 51mm, na az már igen
Egyébként nekem is volt gondom a Fenix 6X PRO gyári kábelével, én vettem egy typec to garmin adaptert.
Már az első hónapban sem volt az igazi, de mióta a pici adapterrel töltöm egyből kapja.
Plusz jóval olcsóbb mint a gyári kábel.
-
-
zzola
titán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Én is az elején vagyok illetve bele-bele olvastam már részekbe.
A Watt alapú edzést nagyon érdekesnek tartom. Szerintem csak nyer az ember vele, ha elolvassa a könyvet.Most cseréltem pántot, érkezik a HRM Pro+, az óra tud wattot mérni, meglátjuk.
Ha sikeres lesz, akkor jöhet a Stryd. -
zzola
titán
válasz
Peterhappy
üzenetére
Természetesen, de még nagyon az elején vagyok...illetve beteg is vagyok a héten, szóval nuku sportolás...
-
itouchfan
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Igen, felkészült edző és szakember, aki írta.
Garminosoknak üzenem, hogy a Pacer Pro-n mágneses a töltő, a két végén ott a kis mágnes, 1 centiről úgy rácuppan, hogy öröm nézni és tehetem bárhogy, jól tölt. Szóval vegyetek inkább Polart
-
-
válasz
parandroid
üzenetére
Garminokat néha érdemes PC-re dugni, mert vannak frissítések, amik csak így mennek fel az órára, csak wifin keresztül nem.
-
zzola
titán
Jól el vagyok tűnve, most új projekten dolgozom…
-
zzola
titán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Én Fénix 3-tól kezdődően használok Garmint, jelenleg egy kábelt használunk 2 órához és soha egyik órában sem lötyögött a csatlakozó. Lehet kifogtál egy rossz órát vagy kábelt...
A héten cseréltem a fekete-szürke FR965-öt egy fekete-sárgára. Olcsóbb volt eladni és újat venni, mint venni egy új szíjat...

Kis sárgaságom...
-
xy.zsolt
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Biztosan Garmint szeretnék ismét.....de amíg megfelelő számomra az FR235 akkukapacitása addig eszemben sincs lecserélni
Tökéletesen teljesít mindenben ami nekem fontos ...az óra mérete (45mm) és a szíj szélessége (22mm) is sokkal jobban tetszik mint az utódaié 
-
válasz
ígyvanferi
üzenetére
A 935-höz kapott kábel lötyög picit mind a 2 órában, a fenix7-hez kapott kábel egyikben sem lötyög. Ez olyan, mint a p*nci-fax esete, hol lötyög, hol nem
. -
sherlock82
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Tölteni szoktam laptopról, és akkor indítja a szinkronizálást.

-
parandroid
félisten
válasz
sherlock82
üzenetére
Mondjuk kábellel szinkronizálni, az eléggé olyan 2002…
p
-
válasz
ígyvanferi
üzenetére
XVIII. ker, ha belefér, nem esik ki nagyon, szívesen kölcsönadom.
A napokban sajnos épp nem rohangászok el semerre. -
xy.zsolt
őstag
Egyébként jó, hogy szóba jött ez a téma mert többször olvastam hasonló problémáról.....ez volt az egyik nyomós oka amiért nem gondolkodtam újabb garminra váltáson. A másik az, hogy amit a 235 tud az nekem maximálisan megfelel 3 év futkosás után is.
-
parandroid
félisten
FR235-nek még masmilyen csatlakozója volt (a harapós), azóta mind egyforma. Mi a Fenix 5-tel váltottunk az új töltőre, nekem azóta 6x pro van, illetve van a családban két fr45, meg egy fr245 is, egyiknek sem volt soha gond a töltőcsatlakozójával. Szóval ez egyedi problémának tűnik.
ígyvanferi: Garminnál érdemes megreklamalni. Én az enyémhez vettem amazonon egy olcsó töltőállványt is, azzal is tökéletesen működik. Anniy, hogy a fenix 6x pron a másik oldalon van a csatlakozó, mint a fenix5-ön volt, szóval fejjel lefelé kell rátenni.

p
-
ígyvanferi
addikt
Köszi a válaszokat mindenki.
Akkor ez mégsem annyira általános.
Valakitől Bp.-en esetleg kölcsönkérhetném a jól működő kábelét? Már az is jó, ha csak helyben rádugom próbaképp egy pillanatra. Vagy ha bemegyek a garmin shopba, gondolom ők is tudnak segíteni, igaz? Emagos vásárlás, asszem van a dobozon navigate matrica. -
komlo654
csendes tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nekem is FR245 van, all benne a kábel mint Katiban a gyerek
-
xy.zsolt
őstag
Nálam a 235re ráharap a csati és stabil mintha pillanatragasztózták volna

-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Nekem pont hogy jó passzentosnak tűnik (FR245 és FR55).
-
tisn
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
nalam is ilyen fos, az elejetol kezdve.
-
Peetta14
tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Nálam egy új kábel orvosolta a gondot.
-
ígyvanferi
addikt
A legújabb Garminok is ezt a lötyögős kábelcsatlakozást kapták meg, vagy van ebben előrelépés? Szuper dolog az amoled, meg a zseblámpa, meg a csillió giga tárhely, órával fizetés, wattmérés, meg az ilyen-olyan metrikák, de ha az a rohadt kábel lötyög a portban, akkor cseszhetjük. Néha még tölteni sem tölt, amit volt, hogy csak sokára észleltem. Szépen rádugtam ugye, eltelt pár óra, mennék futni, aztán ugyanúgy kevéske százalékon állt... Ha valamiért, hát akkor ezért fogok visszatérni a Coroshoz. Oké, valószínűleg nem, azért meg szokott lenni az a kapcsolat némi igazgatással, de azért na, nem egy olcsó eszközről beszélünk. Ne kelljen már így mókolni vele, meg b.szkurálni a kábelt hosszasan.
Vagy az enyém lehet extrán selejtes a csatlakozónál? -
ballazol
senior tag
válasz
Never79
üzenetére
nem teljesen, van, hogy a Harkai út mellett jövök le, ha nincs kedvem visszamenni az Ojtozi fasoron a Szanatórium felé...
igazából nincs igényem hosszabb távra...
itt van egy salakpálya a lakás mellett, ha nagyon tré idő lesz, átugrom oda körözni télen...
bár állítólag ott meg megáll a víz egyes részeken
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Köszönöm, lassan kezd fogyni a méretsor, hátha olcsóbb lesz akkor ebből is veszek két párral.
-
Lortech
addikt
Valakinek egy 42-es rebel V2 (MFCXLK2, fekete alapon kék/sárga), mielőtt visszaküldöm BS-hez? Látványosan kisebb a többi 42-es cipőmnél.

-
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Igen.
For info: Nekem ebből is fél számmal nagyobb kellett (nem tudom a v2-d mekkora) -
Chuck Norris
senior tag
Remélem látszódik a link, ez a Rebel V3? [link]
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Te amikor elered az altalad kivant sebessegeket az 1000m-es es 400m-es napokon,akkor mondjuk tavasztol mar kezdheted a lassu pihenot gyorsitani kicsit...szepen adagolva azt is eloszr 5:00-an majd kesobb egesz fel 4:45-4:35...abban a pillanatban amikor pl 4:05/4:35 1000/1000m valtogatot tudsz menni meg is lesz amit akarsz => iparos GEP
-
tomcica
Topikgazda
válasz
tomcica
üzenetére
ja, es a 30mp gyors az nem sprint vagy kopkodos,amikor meg csak bevezeti az ilyet az ember,hanem eros tempo,ott ahol meg tudsz beszelni,de mar csak szotagokban (azert meg nem zilalsz folyamatosan!) a laza pedig amit lazanak erzel (kb ahol tudnal orron at is lelegezni)
-
sherlock82
senior tag
Már épp ideje volt.

https://www.nemzetisport.hu/atletika/atletika-atadtak-a-felujitott-kaposvari-palyat-2982471
-
ballazol
senior tag
Csákó!
Rohantam!!!!Én naív 7k-nál azt hittem, hogy még 50 perc alá beérni is reális...
Volt egy 4:45-ös 1km-em akkor, utána már megint 5 perc felettiek...
Nem baj, büszke vagyok így is...
-
tisn
veterán
elloptak az ajto elol a feher hokimat. meg jo hogy nem az ujat, az meg szinte 0km-es

600km volt benne, de ugy tunt nem ment el a csillapitas, felvaltva hasznaltam volna az ujjal.
-
törölt tag
[kép] Bolondos időjárás az utóbbi pár napban. Hol 9fok hol 16.
Garmin 190km lifetime-ot ír a Velocity Nitrora aztán nem várok és leselejtezem. Nagy csillapítása elnyeli az energiát talajérintésnél, nagyon rágógumis az elrugaszkodás
Kár érte mert 800kilométeren túl is óvná az izületeket, enyhe stabilitása pedig pont elég. Eddig sok sikerem vagy “szárnyalásom” ezekben a dualdensity párnás cipőktől Velocity Nitro esetében EVA-TPU, nem volt. Rebel jó lenne 18km-ig
28nál szétverte a sarkakat, Achillest, bokát. Illetve nálam a cipő oldala felrostozodott, az hogy…. 
-
SirRasor
addikt
Pár napra elmegyek és 500+ új hsz

Na de ténykedtem alaposan és régen alig tudtam tartani a 5:00-ás km-időt, most meg futottam egy 4:44-es 10k-t
Ráadásul úgy, hogy laza akart lenni végig és 1+ km után találtam ki, hogy gyorsítani kéne.Még nagyon cardiac drift sem volt, mert a tempó/pulzus totál arányban volt:

-
Studi
veterán
válasz
tomcica
üzenetére
Nála nagy kérdés lesz, hogy mi a cél most. Az 5K-10K-ból azért lassacskán kiöregszik (de durva ezt mondani egy 30 éves nőre, de bizony vannak korlátok...), maratonon ellenben most talán még megkergetheti Assefát. Viszont jövőre olimpia, nem hiszem, hogy az 5-10k-t elengedné addig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ultra 5 245KF / RTX 5060 / 16GB RGB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
).

Igaz nem szebe-szélben, lásd a linken.

Ez mobilnál még filléres tétel, de a speckó gps óránál gondolom mélyen zsebbenyúlós
mas a leosztas,de sokan ott szoktak 1perc gyors 1perc lassut menni 60percen at...kenyai fartlek neven fut.

Van még hova fejlődnöm