- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fericske
addikt
Októberben lesz az Indulgence - Headroom show Chiswick-ben, az 3 napos hétvége. Nézd meg a résztvevők listáját (az addig még bővül, változik) hátha lesz 64 audio is.
(#71178) Tulku
Ha mégis fejes is, akkor LCD4 alá Te ne menj. Alig több az U18-nál.(#71179) vicze1
A Mojo jó. Azt már Austin Powers is nagyra értékelte.
Ha csúnya, majd tesco-s szatyort húzol rá legfeljebb -
fericske
addikt
Kijöttek végre a Custom Art Fibae fülesek. [link]
Az 1 BA-sat hallottam tavaly, az nagyon tetszett.
No még meggondolom hogyan áll a buxa..... -
fericske
addikt
-
fericske
addikt
válasz
darvinya #71000 üzenetére
Meg kell állapítsam, hogy te nem vagy normális.
Kit buzdítok én fake-re?
Honnan veszel ilyen hülyeségeket?
Kipróbáltam, hallottam, azért ajánlottam.
Úgy vetted észre, hogy mindent ajánlanok amit hallottam, azért mert hallottam, és attól az már jó is lesz?
Vagy egyáltalán, hogy egyfolytában audio termékeket ajánlgatok itt agyba-főbe?Lesz@rom, hogy te azon lovagolsz, hogy mit hazudnak, vagy nem hazudnak.
Írd meg az Advanced Audio-nak, hogy hazudnak, mert te jobban tudod, meg egyébként is te ezt tudod.
Csak ne felejtsd el publikálni, hogy mit válaszolnak.Addig is, ameddig nem bizonyítod be, hogy nincs abban szájbatekert fülesben berilium, ne zsibassz ezzel, mert kezdesz felhergelni.
(#71001) monti0222w
Értem, sajnálom, hogy nem volt szerencsés a vásárlásod.
Gondoltam valamit írnál róla összehasonlításképp a többi füleseddel. Azok közül az Ostry-t ismerem, de azt is inkább csak hírből. (Egy buszmegállóban volt a fülemben 1 percet. Nem ragadott magával, de nem volt rossz.) -
fericske
addikt
válasz
darvinya #70993 üzenetére
Elnézést megint a dupláért...
Honnan veszed azt, hogy humbug a berilium használata hangszóróknál?
Azért mert te úgy gondolod, hogy humbug, az kevés.(#70994) vicze1
A cikkben lévőkért nem vállalok felelősséget, nem én írtam. Első találat volt a berilium hangszórókra és kész.
1 BA fülest ami jól szól teljesen nem is egyet hallottam már és írtam is róluk, szóval én nem vitatok semmit mi szól jól, vagy jobban, a fülemnek hiszek úgyis. -
fericske
addikt
válasz
darvinya #70993 üzenetére
Felőlem balzafából is lehet ha jól szól, aztán azt ír rá amit akar.
Azt tudom, hogy rendben van az ára és a hangja is, tapasztalatból, innentől kezdve mindegy mit rizsáznak mellé.
Nem szedtem szét, és nem vetettem laborvizsgálat alá, de nem is tudtam milyen hangszóró van benne azon kívül, hogy dinamikus.
Egyébként sem érdekel mi meg mennyi van benne, csak hogy milyen a hangja.
Ha az érdekelne mi meg mennyi van benne, akkor az Ali-ról venném a $10-os tripla-quad hibrideket, hogy milyen királyságok.
Olyat amit nem ismerek és humbugolnak mellé, azon lehetne lovagolni, de olyat meg nem szoktam ajánlani.
Arról hiába akarsz, vagy akartok meggyőzni, hogy ez sz@r mikor tudom, hogy nem az -
fericske
addikt
válasz
#16820480 #70984 üzenetére
Ez már duplázás? Nem? De? Nem?
Nos, igen. A kényelem is szubjektív, nem csak a hallás.
monti0222w
Írnál valamit a vyrus1-ről?
A többiek legfeljebb csak azt tudják még most, hogy én oda meg vissza vagyok érte.
Most már neked is van pár hónap tapasztalatod vele, és mivel még mindig az ő árában keresgélsz, gondolom lenne mit mondanod róla, mi tetszik, mi nem tetszik benne.
Illetve nem tudom miről hallgatod a füleseidet.
Lehet csak lejátszóeszközt kellene váltanod.
Egy m2s nekem be fog figyelni szabi után.
Az a kis lejátszó megéri a "kényelmetlenséget" amennyivel többet ad a hanghoz mint a telefonom. -
fericske
addikt
válasz
#16820480 #70979 üzenetére
A látszat csal.
Pont emiatt a "batárság" miatt ideális aktív mozgáshoz.
Maga a szerkezet nagyon könnyű, a batár rész merevsége teszi lehetővé, hogy ne mozduljon ki a fülből és kényelmes is a látszat ellenére.
Könnyebben beigaztottam a fülembe mint a zsinóros/mágnes csatos nyaklánc társait, amik csak a látszat szerint kényelmesebbek.
Ahogy írtam (ha olvastad), az üzemidőt nem tudtam tesztelni, de a hatótáv 10 méter az megvolt.
Hangra is teljesen rendben van. Vezetékesben is csak vsonic-ot tudnék ilyen árban ami jobb (a vyrus már drágább).
Amit sokan ismertek Soundmagic E10-nél az Evo-X-nek jobb hangja van szerintem.
Kiegyenlítetteb enyhe V, tisztább és legalább olyan részletes. -
fericske
addikt
válasz
wolfman #70971 üzenetére
Normális hangú, minőségű BT fülest tudok ajánlani ami sporthoz ideális kialakítású, de zenelejátszó nincs benne.
A mostani CanJam-en kipróbált Evo X.
A blogomban találsz róla bővebben.A nemzetközi kiszállítás $15.
Ha megtetszik akkor fel tudok ajánlani egy kuponkódot rá, ami pont a szállítás költségét fedezi. -
fericske
addikt
A harangjátékosok figyelmét felhívnám arra, hogy a vetőcsőnél szűkebb harang használata rontani fogja a hangminőséget. V karakteresít, felhúzza a magasakat, elvékonyítja, "kinyírja" a középtartományt, brummogóssá teszi a mélyet.
Tágabb gumiharang még javíthat is a hangzáson, ha sikerül maradásra bírni a vetőcsövön, de a szűkítés az eddigi tapasztalataim alapján csak rontott a hangon.
Ezen kívül még beleszámít a hangba a gumi, vagy szivacs, vagy bármi harang belső hangvezetőcsövének hossza, anyaga, textúrája (lásd a Comply variációkat és a JVC spiral dot-ot), merevsége. A külseje csak a szigetelésnél érdekes, azt nem értve ide, hogy a rossz szigeteléssel rossz lesz a hang is. -
fericske
addikt
CanJam london 2017 frissítve
-
fericske
addikt
válasz
monti0222w #70933 üzenetére
Mert az a Hifiheadphones outlet-je, ahogy írja is.
Próbaidős visszaküldött, garanciában cserélt/javított, kiállított darabok, kifutott, utolsó darabok, ilyesmik vannak ott. A Pandorám is innen van 400GBP-ért 550 helyett, mint visszaküldött termék.
A Korg ds 100m-em 45GBP-ért meg a Richersounds-tól 200 helyett, mint kiállított darab. -
fericske
addikt
-
fericske
addikt
Jut eszembe, Icarus 3 a futópadon.
-
fericske
addikt
válasz
Narakh #70740 üzenetére
Azért alakul a dolog a hordozható kategóriában. A múlt hétvégi "randalírozásban" a szokásosnál több vezetékmentes fülest, adaptert próbálgattam - mert egyre nagyobb az igény rá - és meglepetésemre alig találtam olyat ami nem tetszett volna hangra, és még az árazás sem vészes.
Bővebben majd ha végre rászánom magam az íráskodásra...(#70739) oba
Amit szeretnél, olyan nincs abban az ársávban. Arany árban talán össze lehet hozni egy Yuin PK1-et egy masszív erősítős bluetooth adapterrel. -
fericske
addikt
-
fericske
addikt
Az kimaradt....Már fáradt voltam, zsongott a fejem.....Alig mentem vissza 1-2 helyre újra meghallgatni amik korábban tetszettek, néhány helyen leragadtam, beszélgettem a demósokkal. Majd holnap írok valamit mindenképp. Emlékeztetőnek jó az nekem, csak épp más is elolvashatja.
Olyasmi nem volt amitől most bárki is rohanni akarna a pénztárhoz, de nem volt elpocsékolt idő a mostani alkalom sem. -
fericske
addikt
Igen, egyetértek veled.
Nem azt írtam, hogy csak a "kókányok" használnak vastag vetőcsövet, hanem, hogy ők csak azt használnak.
Az utána lévő rész amit írsz, az meg már akusztika, amiről azt írtam, a "kókányok" nem foglalkoznak vele.
Az olcsó "kókány" armatúrás (vagyis inkább hibrid) füleseknél ha találsz olyan csőkiosztást meg damperelést amit írsz, akkor jövök egy rekesz sörrel neked augusztusbanNo, de most mennem kell a CanJam-re
-
fericske
addikt
válasz
f4lcon #70586 üzenetére
Nekem is fehér spinfit-em van, de azzal is az van amit Tulku írt a feketére. No mindegy.
A Sony hibrid a vsd3-hoz kiváló, ez csak vetőcső méret kérdése.
A Westone fülesek (és pár más komoly IEM gyártó fülesei) kimondottan vékony vetőcsővel készülnek és ezért a hozzávaló gumiharangok belső részének esélye sincs vetemedni, beszűkülni, deformálódni.
Szóval ezzel az "aranyszabállyal" ők már régóta tisztában vannak.
Erre van egy olyan teóriám, hogy az összes olcsó kínai füles széles, nagyon széles vetőcsővel készül, azért mert ők az akusztikai tervezéshez nem értenek, a házon belül minden csupa ragacs (pár darabot láttam szétszedve, pl. Tennmak pro-t is), és csak az van amit a drájver ki tud tolni a vetőcsövön keresztül, háttér akusztika nélkül. -
-
fericske
addikt
válasz
#16820480 #70459 üzenetére
Nem hallottam még Massdrop-os fejhallgatót, csak olvastam róluk. Mint pl. a TH-XX a TH600-ból van.
Talán mindegyik M-es fejhallgatóról olvastam már valamit. Mindegyik kicsit másképp szól mint az eredetije, van aki gyűjti ezeket. A vélemények eléggé vegyesek, de olyan nem volt egyiknél sem, hogy mekkora bomba vétel az eredetihez képest, még hogy olcsóbb is. Engem például egyáltalán nem hoznak lázba ezek a fejesek.(#70483) vicze1
Ebben a topikban a mobilokat csak zenehallgatásra használjuk -
fericske
addikt
válasz
#16820480 #70348 üzenetére
Nem kételkedem benne mit hallottatok. Én sem voltam képben ilyen téren akkor - mégiscsak először találkoztunk - , hogy figyeljek az illeszték cserére.
Ennyi ebből elég is, nem ér ennyi szót az a fülhallgató, mégha árában én azt továbbra is jónak tartom.A vsd3 sziszegése huzamos vyrus1 használat után tűnt fel, de akkor egyértelműen. Addig az Lz-a2 magasa csak pontosabb, rövidebb lecsengésűnek érződött a vsd3-hoz képest. Pedig az Lz-a2 magasai, a te szavaddal élve, ércesek, nyersek, a vyrus1-hez képest.
Mielőtt elajándékoztam volna az ie800-at (bármikor újra beszerezhető, az első Lz-a2 és szintén első szériás vsd3 már nem) még egyszer meghallgattam, és nem várt módon nem hallottam rosszabbnak/jobbnak mint korábban, ameddig az eddig említett másik kettőnél meg feltűnőek lettek a hibáik.
Az igaz, hogy a fentebb említett hibák, észrevételek még csak a lenovo telómon keresztül jöttek le. Aztán még meglátom, mert most hétvégére terveztem egy komplexebb összehallgatást az eddigi kedvencek között (Az ie800 addig visszatér), hogy esetleg a vyrus1 vitte el valahova a "hallástetszésemet", mert jelenleg a felhozatalból csak vele tudom élvezni a zenehallgatást, a többi füles mind egy kategóriára degradálódott mellette; testetlen, vékony hangú, ciripelős, zeneileg keveset adó valamikké.
Ugyanaz van a fejeseknél. A Pandora után a többi egyszerűen csak kevés amit zeneileg nyújt. A különbség annyi, hogy a Pandora legalább 1 ligával a többi felett játszik, szóval végeredményképp csak hozza az elvárást.
Gondoltam, hogy esetleg pszichológia, mert akartam, hogy a vyrus1 jól szóljon mikor kinéztem magamnak.
De a vyrus2-őt is akartam, hogy tetszen, és az számomra a leghallgathatatlanabb füles amit birtokoltam.
Nem világos, hanem szupervilágos karaktere van, amihez a myryad z40 melegsége egy csepp víz a forró sparhelten. Vonalző lapos EQ-ja csak a középmagasoknál törik meg. Ott tud olyan kedvességet csinálni, hogy krichd1 átmenne tőle a falon.
Egyébként tiszta és részletező, technikailag árkategóriája feletti, de halvány lila fingom sincs mivel lehetne hallgathatóvá kalibrálni.Augusztus elején otthon leszek, ha gondoljátok, találkozhatunk megint, és elvihetem a vyrusokat meg a Pandorát (Ő egyébként a melegebb forrássokban szeret lubickolni, és pár napra oda is adható, ha felkelti az érdeklődést.)
-
fericske
addikt
válasz
f4lcon #70324 üzenetére
Az Lz-a2s nem keverendő az Lz-a2-vel
Én még itt nem olvastam Lz-a2s véleményt senkitől.(#70338) sheratan
Tegnap elajándékoztam a Tennmak ie800-at egy haveromnak, aki ezt írta aztán a facén: "Ez akkorát szól ez a füles hogy megszülök.....imádlak"
Mondjuk feláldoztam az egyik Senni bogyómat, mert azzal szólt jól, tehát azt adtam hozzá.
Ha jól emlékszem te és Tulku kicseréltétek és ezzel együtt ki is heréltétek a hangját az illesztéket mert nem akart a fülben maradni.
Tény, hogy nem kevés magasa van, de nem sziszegős mint a vsd3.
Igazából nem érdekes.
Inkább csak az számít, hogy akiket eddig bugrattam T. ie800 vásárlásba, az mind elégedett vele. -
fericske
addikt
Nem hallottam még egyet sem
Annyit tudok róla, hogy a beszédet lehet érteni vele, és ezért használták "puskázásra" vizsgákon fül mögött, hajjal eltakarva
Ez is több mint egy évtizedes sztori, szóval a fene se tudja hova fejlődött ez a dolog ma.
A 3D filmnézős technológiákat nem tudom élvezni egyiket sem, kisebb nagyobb mértékben megfájdul tőlük a fejem, meg elkezd forogni tőle a szemem mint az ördögűzőben. Lehet ez a csonthallásos izé is valami mellékhatással lenne rám -
fericske
addikt
Nekem sosem adott igazi wow élményt, olyat amit a masszív hype igazolt volna ami mögötte volt, mindegy mire dugtam rá. Az asztali rendszerem, telefonok, sansa clip, shanling m1/m2/m5, qp1r, ar-m2, echobox,
ak 100/120/240/380/junior
Nagyon jó testes közepei vannak, és ennyi számomra.
Újkorában ezzel a tulajdonságával még tudott érdekes lenni, de érdekes módon ahogy telt vele az idő, egyre unalmasabb lett. (Állandóan visszatértem a vsd3-hoz.)
Nem éreztem a dinamikáját. Vártam, hogy bejáratással alakuljon, de talán semmit nem változott. A mélye nem volt kevés általában, de tompa, erőtlen volt. A magasaitól sem voltam elájulva. Kevés csillogás és kevés részlet volt benne, ahhoz képest, hogy egy részletes hangú fülesnek írták. A tere átlagosnál valamivel jobb volt, de ez igazából fel sem tűnt.
Kinek a pap, kinek a papné.
Az biztos, hogy én sosem fogom ajánlani a gr07-et senkinek.
Nem azért mert rossz lenne. Elhiszem a sok embernek, hogy az bizony jó (másfél évig volt meg, én nem váltam hívővé). De ha netalán a következő áldozat is úgy éli meg a találkozást vele mint én, akkor ne rám mutogasson. -
fericske
addikt
válasz
AggressiveGT #70189 üzenetére
Azért ésszel a Head-fi -vel is
-
fericske
addikt
válasz
monti0222w #70088 üzenetére
LG G6-ra gondolsz?
Mert akkor csak a koreai verzió jöhetne, csak abban vannak hifi modulok. Az európai és amerikai piacra szánt modellekből kimaradt. Az utóbbi piacnál még a vezetékmentes töltés lehetősége is.
Az új HTC U11-ben sincs nekünkvalóság, az csak a C csatlakozóra gyúrt. Átalakítóval analóg füleshez picsafüst. -
fericske
addikt
válasz
Peterhappy #69920 üzenetére
Járasd a fülest, hátha lesz belőle valami.
Nem a szokásos bejáratás téma miatt, hanem ezek az olcsó kínai fülesek sikerülnek ahogy sikerülnek a gyártás során. Tiszta ragasztó az egész belülről, előfordul, hogy ráfolyik a membránra, talán le tudja rázni magáról. -
fericske
addikt
válasz
#41635072 #69770 üzenetére
A Beyer már nem tetszik?
Miért keresel másmilyet?A Beyerdynamic DTX 101iE-ről jobb vélemények vannak a 71iE-hez képest és még talán olcsóbb is, ha mégis maradnál annál a hangzásnál.
Az Akg ip2 nem V, eléggé "fejhangú", középmagas emelt, szerintem fülsértő hangzású.
A Byron-t nem ismerem (a 101 és 71-et sem), a maradékból a SM E50 a nyerő.
A SM E10 sem rossz választás, külföldről meg a Vsonic vsd3. -
fericske
addikt
-
fericske
addikt
Van ilyen BT füles most a Massdrop-on 48 dollárért. msrp $100
-
fericske
addikt
Na majd a CanJam-en beszélgethetsz velük
Általában hárman szoktak lenni. A hangmérnök, a dizájner és egy marketinges.
Majd megkérdezem zenél-e valamelyikük (bár én sem érzem ennek szükségességét a tervezéshez). Mindenesetre a 99 classics nem hype távolról sem.
A fülhallgatójuk sem rossz (a 11, a 12 még akkor csak tervben volt mikor próbáltam.
A 11 és 12 között a fadobozolás a különbség és az ebből származó hangzásbeli eltérés), de nem woww elsőre mint a 99.
Én nem hinném, hogy átmennek divatmárkába.
Annyira nem közismertek és olcsók.
De azért kíváncsi leszek tudnak-e még a 99 classichoz hasonló jósággal előrukkolni a jövőben. -
fericske
addikt
A Meze 11-et hallgatam a tavalyi Canjam-en.
Nem hagyott bennem mély nyomot pár perces próba után, de nem tett rossz benyomást sem egyáltalán.
Hosszabb használatot igénylő füles lehet. A kedvenc Vyrusom sem rögtön hat.
Semmilyen review-t nem olvastam róla, de a tapasztalatom az amit írsz: "...középutas, kellemes, távolról sem idegesítő, enyhén meleg hang....
Hosszan hallgathatónak tűnő, fájdalmas kiemelésektől mentes enyhén fátyolos (a Vyrus 1 is, viszont részletes, ez az ő "varázsa"), meleg/neutrális, kiegyenlített/enyhe V az amire emlékszek vele kapcsolatban.
Anyaghasználat, kényelem oké. -
fericske
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #69140 üzenetére
No, majd mesélsz
-
fericske
addikt
válasz
monti0222w #69103 üzenetére
Mennyi óra van már benne?
A mélyeknek kellett a legtöbb, hogy már ne panaszkodjak (100+ óra) a részleteire és skálázottságára - bár elvárásaimnak megfelelő feszes sosem lesz, úgy gondolom. -
fericske
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #69101 üzenetére
Annál hamarabb kell megkapd.
Ez már piacon van, itt helyben 2 nap alatt kiviszik.
Jövőhéten meg kell érkezzen hozzád (ha tényleg minden oké lesz a rendeléssel, ami szerintem kedden kiderül, mert ma vasárnap van, holnap meg még vasárnap lesz)
-
fericske
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #69094 üzenetére
No és az Icarus?
Az nem trade up-os kuponos.
Egyszerre vettem a Vyrus v2-vel. A Vyrus v1-et nem tőlük vettem, hanem az Audiosanctuary-tól.A csalásmegelőzési linken lévő dolog nem egyedi. A legtöbb helyen ugyanezekkel a feltételekkel szállítanak.
A paypal-odon tudsz címet változtatni, illetve a bankok többségénél is lehet csak online címváltoztatást csinálni. A ttranzakció után meg visszaállítani.
Ezzel magát a vásárlást védik be, nem azt, hogy mit vettél előzőleg. -
fericske
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #69089 üzenetére
Nem tudok érdemben válaszolni erre a kérdésre.
Elállási jogod van internetes vásárlás esetén 30 nap.
Jelen esetben a fülhallgatóra is áll, mivel nem bontanád fel, ha ilyen pénzügyi manőverezések lépnének fel.
A kód nálam is működik, pedig nem volt Master-em.
A szöveg szerint az újabb kiadású modellekhez juthat hozzá az olcsón akinek ugyanabból a régebbi van.
De egyébként nem veszik ezt szigorúan szerintem.
A kupon összeadásokat meg nem szokták elfogadni. Legalábbis én még nem találkoztam olyan hellyel ahol ezt lehetett. A saját pontokat amik az adott oldalon szaporodnak vásárlással, ilyesmivel, azokat lehet csak hozzáadni egy-egy kuponos akcióhoz. -
fericske
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #69083 üzenetére
Nem tudok róluk többet én sem. Lesz egy Icarus 3-am, aztán majd kiderül. Inkább ennyiért derüljön ki mint jóval többért. A Vyrusok alapján bizakodó vagyok.
-
fericske
addikt
válasz
schawo #69070 üzenetére
(#69072) K1LLMy53Lf
Icarus 3 - 1DD/1BA és 75 pénz most
Phantom M - 2DD(twin drive mód)/1BA és 60 pénz most
A Phantom már megvan egy ideje nekik és csak jó visszajelzéseket találtam róla, az Icarus széria még új, eddig még nem került forgalomba.
Az eddigi saját tapasztalatom a Vyrus v1-v2-őn keresztül pozitív, és persze bármi lehet, de szerintem a fenti 2 füles is az eredeti árukon túlmutató hangzásra lesz képes + a prémium anyag/kivitelezés/tartozékok, nem hogy ezekért a pénzekért amiért most adják őket.
Angol cég, nem kínai. -
fericske
addikt
Vállalkozó kedvűek figyelem!
A Trinity Audio-nál e hónap 30-ig (éjfélig) komoly árengedménnyel lehet rendelni, illetve előrendelni 2 fülhallgatót.
Új a cég, nincs még elég tőkéjük, így próbálják kordában tartani a gyártásokat.
ICARUS III - kupon kód: GETMEICARUS
PHANTOM MASTER - kupon kód: TRADEUPPROGRAMIngyenes szállítás mindenhová.
Nekem jelenleg egy Vyrus V1 van tőlük amit imádok, meg egy Vyrus V2, amit nem imádok
támpontnak
Előrendelésben van akciósan egy ICARUS III-am március óta, illetve az új PHANTOM MASTER-t még meggondolom 30-ig ennyi pénzért.
Egyelőre úgy néz ki, hogy még a héten elköltök fejhallgatóra egy kisebb vagyont, és 1-2 hozzávalóra, szóval sok lesz már a jóból. -
fericske
addikt
válasz
monti0222w #69024 üzenetére
Rájössz arra hogy melyik melyik
Ameddig nem járódik be addig nem igazán egyértelmű, hogy melyik szűrőt hagyod rajta. -
fericske
addikt
válasz
monti0222w #69021 üzenetére
A V1-et a fülemen járattam be, aztán végigzongoráztam a filtereken menetközben.
Új állapotában ajánlom az arany színű damper nélkülit. -
fericske
addikt
válasz
monti0222w #69017 üzenetére
Sokat fog még változni.
Én végül az alap szilikon harangnál maradtam, azzal a legfeszesebb a mélye.
Illetve a grafitszürke filter amivel érkezik, csak a dampert kiszedve belőle. -
fericske
addikt
válasz
bobalazs #68973 üzenetére
Járatni kell!
60-100 óra után alakul ki a hangjuk, és van amikor eléggé drasztikus a változás, akár másik füles is lehetne.
Előfordul, hogy alig észrevehető valami változás, de az elég ritka.Dugd rá valamire és hagyd úgy pár napig, aztán hallgasd meg újra.
Arr a figyelj még, hogy többféle gumibogyóval/illesztékkel/haranggal is próbálgasd, ezekkel is elég nagy hangzásbeli változásokat lehet elérni.
Ügyelj arra, hogy jól szigeteljen az illeszték a füledben.
Ha kicsit is rosszul szigetel a basszus szökik.
Ha nincs többféle opciód ezekre az illesztékekre, akkor válaszd ki azt a meglévők közül amelyik szerinted passzol a füledbe és tegyél rá egy kis kézkrémet az illesztékre, úgy szigetelni fog. -
fericske
addikt
Trinity Audio Vyrus v1 vs v2
Ár:
v1 - 59 GBP
v2 - 59 GBP (előrendelésben 39-ért vettem, most 49-ért elérhető)A v1 már csak boltok raktárkészletéből érhető el újonnan.
Külsődleges különbségek és tartozékok:
v1 - cserélhető kábel, fonott, gumírozott (2 kábelt adnak hozzá, egyik sem távvezérlős)
- 7mm DD hangszóró egység fekete színű tokozásban
- levehető, cserélhető vetőcsövek különböző hangzások beállításához, 7 variációs lehetőség
- 3,5-6,3 jack adapter
- 3,5 L 90 fokos jack adapter
- 3 pár szilikon harang (S,M,L), 2 pár comply szivacs (M,L), 1 szilikon duplaharang (M)
- keményfedelű tartó tok, kábelcsíptetőv2 - fix kábel (szövetborítású, masszív mint egy vontatókötél)
- 7mm DD hangszóró egység króm színű tokozásban
- levehető, cserélhető vetőcsövek különböző hangzások beállításához, 12 variációs lehetőség
- 3,5-6,3 jack adapter
- 3 pár szilikon harang (S,M,L), 2 pár comply szivacs (M,L), 1 szilikon duplaharang (M), 3 pár Spinfit harang (S,M,L)
- keményfedelű tartó tok, kábelcsíptetőMindkét verziónak minőségi, strapabíró, elnyűhetetlenséget sugalló kivitelezése van, és bővelkednek tartozékokban, hogy ne váljon hamar unalmassá a kis játékszer.
Hang:
Hangzásban is van különbség, nem is kicsi, amit nem vártam, mert eredetileg csak a kábelezés miatt variálták volna meg a Vyrust.Mindkét delikvens alapvetően akusztikus hangszeres zenéhez lett hangolva. A dobozos hangzás egyikre sem jellemző.
Ameddig a v1-nél ettől kissé el lehet térni a 7 féle hangzás tuning lehetőséggel, addig a v2-nél hiába van majdnem kétszer ennyi lehetőség, az EDM-re, rockra, de még talán pop zenére is majdhogynem "használhatatlan".
A v1-ről el lehet mondani, hogy zeneileg mindenevő füles, a v2 viszont igencsak specifikus ilyen téren.
Mindkettő füles nem toleráns és válogatós fajta a felvételek minőségével kapcsolatban (a lejátszóeszközökkel kapcsolatban kevésbé), de a v2 túl tesz ebben az elődjén.
Szóval lehet csak az én kollekcióm nem elég jó neki minőségileg, mert pl Palov Stelar kimondottan tetszett róla, de egyéb könnyűzenei stílus szinte semmi.
A v1-nek van egy egyedi karaktere, amit elsősorban finom, selymes érzetű, pontos, részletes magasai határoznak meg. Aztán van neki egy kissé erőteljes, tiszta, részletező középtartománya, és egy nem kimondottan jó minőségű mélytartománya, ami nem eléggé feszes és részletező a másik két fő hangtartomány minőségéhez képest.
Ettől a mélyeitől és a rendkívül finom magasaitól lágy hangzásúvá válik a prezentáció ahol a vokálé a főszerep. Hosszan hallgatható, relaxálós, kicsit szinezős "hifis" hang.
A Vyrus v1 gyűjteménybe illő darab, örülök hogy belebotlottam.Volt, hogy shoppingolás közben megtorpantam a sorok között mikor Mike Oldfield rázendített valamelyik gitárjára, hogy "Nédd má, de szépen szól."Ha elmondhatom azt, hogy a v1 "hifi" kategórizálású füles, akkor a v2 inkább stúdió monitor lenne.
130 óra bejáratás van benne kb.
Első blikkre tisztább hangja van.
Valójában nem, csak élesebb (de nem sziszegős) lett a magasa és a közepe is, és laposabb, kimondottan lapos EQ-ja lett.
Ezzel a látszatra tisztább hanggal pont azt a bájosságát vették el a karakterének ami miatt én a v1-et a "fülembe zártam".
A részletek terén ő is kimagaslót nyújt a közepek és magasak terén, és talán a mélyek terén többet nyújt minőségben (mennyiségben kevesebbet) az elődjénél.
A közepek még több főszerepet kapnak, és ez már néhol számomra fülsértő is tud lenni. Nincs relaxálós, nyugis zenehallgatás. Odafigyelős, kielemezgetős lett belőle, de az nem az én világom.
Az Akg K550 is ilyen volt, ezért is adtam túl rajta.
Az árkategóriáján túlmutató hangminőséget produkál a v2 is, csak nem az én számomra.
Olcsón jó minőségű monitor fülhallgatónak ajánlhatónak tartom.
"Élvezeti" zenehallgatáshoz én a v2-őt nem választanám magamnak. -
fericske
addikt
A Brainwavznál húsvéti akció van. A B200 pl. 130 dolcsiért van 200 helyett, ha valakit érdekel. Ő a közkedvelt B2 utódja. CODE : easterb200
BLU-200 BLUETOOTH:
Only $24.50
CODE : easterblu200A Massdroppon meg van egy ilyen hibrid most olcsón: [link]
-
fericske
addikt
Hehe, ebbe beletettek egy egész szimfónikus zenekart, armatúránként egy hangszert
Hatalmas lehet.
Az Angie meg a Layla sem marad meg a fülemben (ha 10 dolcsiba kerülnének, akkor sem tudnám használni őket), de ezt a Bertha-t popszegeccsel kéne fellőni a fülemre, hogy ott maradjonHolnap érkez a Vyrus 2
(#68775) vicze1
Londonban nem csak a Canjam-re érdemes elmenni, hanem a Headroom Show-ra is. Az utóbbit 2x rendezik meg egy évben.
A Headroom Show fő szervezője az Audiosanctuary ahol meghallgattam az LCD4-et meg a Vyrust vettem. A rendezvény utáni napon küldtek egy email-t a látogatóknak, hogy BÁRMI ami ott volt (tetszett és szeretnénk egy olyat magunknak) arra pár napig 20% árkedvezményt adtak. -
fericske
addikt
-
fericske
addikt
válasz
tibi970307 #68532 üzenetére
A shanling m1 van hasonló áron, nem az m3
Az m1 jó választás lenne egyébként, ha nem akarsz mindenképp telefonban gondolkodni. -
fericske
addikt
válasz
tibi970307 #68527 üzenetére
Olcsón jó hangú teló a Lenovo k51c78 [link]
Én itt vettem az enyémet, ezt a javaslom másnak is, hogy biztos a megfelelő modellt kapja.
Több hasonló modell is van ebből, de nem mindben van dedikált hangcucc, és többnyire keverik őket, mert a hang nem igazán szempont telefonoknál a legtöbb embernek.
Azért emeltem ki a modellszámot mert az a lényeg, a többit, hogy "lite", "lemon", "youth" modellneveket keverik mindenhol, az nem érdekes.
Alapvetően 2 modellt szoktak keverni, a k51c78-at és a A7010-et.
Ha átnézed a specifikációkat láthatod a különbséget, illetve az általam javasolt boltnál is jó a specifikáció leírása. -
fericske
addikt
válasz
Lucif-R #68480 üzenetére
Ebből a háromból az AT áll legközelebb ahhoz amit szeretnél.
A vsd5s-ben nincsenek combos mélyek. A vsd5-ben több van, de még az sem igazán combos.
A Havi b3 fülesek nehezen hajthatóak, még dap-ról is, néhány masszívabb erősítővel rendelkező lejátszó kivételével (nem az x1 árkategória), és ő sem combos mélyes típus, ha meg van hajtva rendesen akkor sem, ha meg nincs akkor meg végképp no bass.De ha már a Vsonic is játszik, akkor egy vsd3 hozná azt amit elvársz hangzásban és kényelemben (adnak earhook-ot hozzá), és könnyen hajtható. Egy mezei telefonról is élvezhetően tud szólni már.
Az újabb, nem cserélhető kábelesek kábelei valamelyest jobb minőségűek mint a régi cserélhető kábeleik voltak. -
fericske
addikt
válasz
pulutodurumo #68367 üzenetére
Nem, ez 3 DD.
-
fericske
addikt
Trinity Audio Vyrus
Úgy vélem eléggé bejáratódott már a "kicsike" - a fülhallgatók világának legkisebb házikójú tagjai közé tartozik - ahhoz, hogy lehessen nyilatkozni már a hangjáról.
Alapvetően kiegyenlített hangú füles, amin a filterekkel lehet hangolni basszus nehézre, enyhe V-re (én így használom), vagy kimondottan kiegyenlítettre. Összesen 7 féle hangzást lehet elérni a szűrőkészletével.
Az én filter választásom annyiban tér el a gyári opcióktól, hogy az egyetlen szürke szűrőből kivettem a dampert és őt használom. Ez a választásom a bejáratódás utáni hangzásbeli változás után is megmaradt.
A bejáratás alapvető és általános eredményt hozott. Kitisztult a közép és magas tartomány és enyhén a mély tartomány is feszesebb lett.
A szürke filter fő jellemzője a többihez képest a 300Hz körüli kiemelés (nem kell otromba kiemelésekre gondolni, A-B kell hallgatni a szűrőket), ami kevésbé érezhetővé vált a bejáratás után.
A többi filternél a damper nélküli szűrőket részesítettem előnyben a bejáratás előtt, utána viszont már a dampereseket. Szóval ez a füles jelentős "tisztuláson" esik át a bejáratással.Engem elsődlegesen a magasai azok amik fölébe helyezik az eddigi és jelenlegi füleseimnek ezt a kis gyöngyszemet. Részletes de puha simogató egyáltalán nem fárasztó hangja van. Ez az állítás igaz a szürke undampered, a lila undampered és az összes többi dampered filterre. Sziszegőssé egyik filterrel sem vált, csak úgymond elveszti az egyedi báját.
A közepei rendben vannak, tiszták, jól artikuláltak, eléggé testesek, talán nem éri el a GR07 közepeinek testességét (annak számomra más erénye nem is volt), nem tudom, ővele már nem tudtam összehallgatni.
A mélyei filtertől függően lehetnek tipikusan kissé lusta dinamikus/átlagos, kevéssé feszes és textúrázott viszont jelentős mennyiségű (szürke, arany, króm filterek), vagy lehet kevesebb viszont textúrázottab és valamelyest feszesebb (lila avagy audiophile filter).
Rámentem a valós térérzetre is a bejáratás után is(Rebecca Pidgeon - Grandmother c. számával szoktam tesztelni). A surroundos, speciális térhatású effektekkel nem volt gondja eddig sem, de a valós térrel igen.
Bejáratás után már azzal sem.
A spéci kis magasai miatt talán, de a füleseim közül neki a legjobb a valós tér ábrázolása.
A 2. helyen a vsd3 végzett, utána az Lz-a2, és végül az ie800 - ő szintén a magasok miatt szerepelt olyan rosszul, nála kicsit több van a kelleténél és a magas frekvenciákon is lecsengő hangszereket zagyválja (a dobos meg zongora egyszerre 2 helyen is volt pl.)
Van valami a térábrázolás és a magas hangok kapcsolatában amit Tulku mondott Jerry Harvey-t idézve.Engem megfőzött a Trinity Audio - angol cég amúgy és itt is gyártanak - a Vyrussal olyannyira, hogy vettem egy Vyrus v2-őt is. Már csak azért is mert a röhelyesen olcsón áránál még röhelyesebb áron adják előrendelésben.
Később meg benevezek egy drágább fülesükre. Eddig az Icarus lll van a fókuszban, de folyamatosan jönnek ki valamivel (kábelbe integrált dac/amp-on is dolgoznak pl.). -
fericske
addikt
válasz
monti0222w #68122 üzenetére
A kérésedre ráeresztettem olyan zenét amivel a teret szoktam tesztelni, de lehet korai ez még.
Semmi különös. A sztereója jó, de nincs igazán érzékelhető mélysége a térnek. A hangszerek 1-2 kivétellel egymás mellett vannak.
Pár hét múlva majd visszatérek erre még.
Mindenesetre engem nem aggaszt a dolog. Nagyon kevés fülhallgatót hallottam jó térrel, és nem is ebben az árkategóriában. -
fericske
addikt
válasz
monti0222w #68112 üzenetére
Én személy szerint nehezen hasonlítok össze gr07-el füleseket, mert nagy valószínűséggel én őt nem tudtam megfelelően kiszolgálni. Össz-vissz Jean Michel Jarre zenék voltak azok amik tényleg élvezhetőek voltak vele, azokból amiket hallgatok, pedig igazából egy kicsit mindenből hallgatok.
Nem tapasztaltam meg azt a szintet vele amivel csatlakozhatnék eme füles hype táborához.
Szóval nekem elég sok füles jobb a gr07-nél.
Még a tennmak-kal is jobban élveztem a zenehallgatást általában, ha megköveznek itt érte akkor is.Jut eszembe - már soxor eszembe jutott csak mindig elfelejtem - az összefoglalóban, az ajánlóban ki kellene egészíteni a tájékoztatót azzal, hogy milyen zenei műfajokhoz ajánlottak a fülesek.
pl. Maradva a gr07-nél, az edm-hez nem ajánlott. -
fericske
addikt
válasz
darvinya #68102 üzenetére
Nekem sem kell hangosan hallgatnom ezt a fülest, hogy élvezni lehessen vele a zenét.
Számomra nem zavaróak ezek a behallatszó zajok, végülis nem zavar bele a zenehallgatásba.
De leírtam, mert lehet ez valakinél kizáró tényező is, ha esetleg szemezget vele.(#68096) monti0222w
Továbbra is kiváló vételnek tartom ezt a fülest. (Azt hittem már megrendelted)
A hangja már most is remek, az enyhe fátyolosság ellenére és az érdekes magasai miatt egy élmény újrahallgatni vele a kollekciómat.
A közepei tiszták, jól artikuláltak. A mélyek kissé lusták, de nem gáz.
A magasa kissé fátyolos, de gazdag és részletező. Talán a puha, selymes jobb meghatározás a fátyolosnál.
Van a fülesben annyi gr07-esség, hogy a gyengébb minőségű, masterelésű (nem gyengébb felbontású) felvételekkel mostohán bánik, de jó felvételekkel eléggé "fület simogatóan" szól.
Nem tudom mennyit fog változni bejáratás után - az említett gr07 nagyjából semmit nem változott, és biztos nem használtat kaptam- , én a mostani állapotával is elégedett vagyok.
Persze szokásomhoz híven csak azért sem a stock megoldás szerinti állapotban használom. A szűrők közül - ami eredetileg is rajta volt - a grafitszürke az amiből csak egy van. Minden más színből/hangzásból kettő féle van, damperes és damper nélküli. A szürkéből csak a damperes van. Na én abból kiszedtem a dampert és azzal használom, nekem az jött be, nem az arany mint a legtöbb Vyrusosnak.
-
fericske
addikt
válasz
monti0222w #68096 üzenetére
Behallatszik, még ha nem is érted mit mondanak
-
fericske
addikt
Egy kis update a Trinity Audio Vyrus-hoz.
A hangszigetelése egyáltalán nem jó, eléggé behallatszódik a környezeti zaj, még viszonylag magas hangerőn is.
Engem személy szerint ez önmagában nem zavar, sőt én nem szeretem, ha nem hallom a környezeti zajokat utcán. Egyfelől biztonsági okokból, másfelől meg ténylegesen zavar ha a zene teljesen kizárja a zajokat. Olyan mintha egy videóklipben mászkálnék.Egyébként eddig 10+ óra van benne. Még nem vettem észre változást a hangjában.
A magasai érdekesek neki. Akusztikus, szimfonikus zenéhez van hangolva/"színezve". Elég jól imitálja a cintányérokat, testet ad nekik nem csak ciceregnek, ugyanakkor modern, elektronikus zenéken olykor furán tud visszaadni megszokott hangokat ebben a szegmensben (mindegy melyik filter van rajta).
A mélyek és közepek terén nincs semmi különös. Átlag, tucathangnak lehet mondani a prezentációt. -
fericske
addikt
válasz
Sidositanaka #67993 üzenetére
Rendben van a tobydeals.com, meg az eglobalcentral is.
Mindenesetre a vám meg adó esélyes lehet, azt majd kibogozod.Kamu oldalakon működő Visa bankkártyás fizetés nem lesz, mert minden egyes fizetési mód egy-egy szerződés az oldal és közöttük, és a Visa minden esetben megvizsgálja a szerződést kérő oldalt. Asszem a Paypal is eljutott már erre a szintre, nem tudom biztosan.
-
fericske
addikt
válasz
Sidositanaka #67990 üzenetére
Most nézem, UK-ban eléggé széles skálán mozog az UE 900s ára: [link]
-
fericske
addikt
válasz
monti0222w #67974 üzenetére
Beguglizza és biztos más is árulja. A legtöbb UK kiszállítás ingyenes.
Ahol én vettem ott épp nem ingyenes, viszont olcsón szállítanak Magyarországra!...hoppácska
Pont 2x annyiért mint amennyiért itt helyben kihozzák...a pofátlanok...audiosanctuary.co.uk
A jobb felső sarokban rámarsz a "change country"-ra, kiválasztod ahova szeretnéd szállíttatni és megjelennek díjak a "view rates" click után."We are able to ship to Hungary"
Europe Standard 3-5 Days* £7.99
Na tessék, nekem nagyjából £10-be került elmenni érte.....Na jó nem csak ezért mentem.
Tudsz csinálni enyhe V-t meg kiegyenlítettet is, többek között.
-
fericske
addikt
válasz
monti0222w #67970 üzenetére
Nyugodt szívvel mondom, hogy látatlanban is bevállalhatod, még ha 30ezerbe is benne lenne mire odaér.
Ha nem jön be átveszem tőled az eredeti vételárán.Úgy gondoltam ha hangra nem is jön be, ennyi pénzért akkor is bevállalom ezt a felszereltségű, igényes kialakítású fülest, London talán legnívósabb hifi szaküzletéből.
Ezt meghallgatni nem tudtam - csak a nyavalyás Obravo fülesek kipróbálhatóak, de ezer angol pénz alatt felejtős hangúak, azt súgta oda az úriember aki engem ajnározott - de az imént említett úr mondta, hogy ő már szétszórt pár Vyrust a családjában, annyira megéri a mostani árát.A filterektől kissé tartottam, hogy gagyi lesz tőlük minden hangzás és jó ha egy elfogadhatót találok, errefel csak egy (számomra) elfogadhatatlant találtam, a többi hangzás teljesen jó, mikor milyen hangulatom lesz zeneügyileg
Én majd csak nyáron megyek haza valamikor, arra ne várj.
Ennyi pénzt ez a füles még egy süketnek is megér -
fericske
addikt
válasz
Sidositanaka #67960 üzenetére
Azt javasolnám, hogy keresd fel Tulku fórumtársat privátban és beszélgess kicsit vele
-
fericske
addikt
Megvírusodtam
Vyrus all
Vyrus eartips
Vyrus memo cable
Vyrus sound filters
Vyrus iemA legjobb vételem eddig fülhallgató terén.
Igényes, minőségi a kivitelezés minden téren, minden tartozéknál. A kábele jó minőségű, fonott, szövetborítású, nem zajos típus, tökéletes fémrugós törésgátlóval a csatlakozónál.
Kettőt adnak hozzá, a különbség csak annyi, hogy az egyiken van memóriás gumiborítás a fül mögötti elvezetés kényelmes használatához. Nem távvezérlős kábelek.A gumiharangok jó minőségű, puha szilikon cuccok. Ami médium szimpla harang volt a fülesen az is jól passzolt a fülembe, a duplaharangos is jól szigetelt elsőre. Kétféle méretű comply-t adnak hozzá, ebből az egyiket vettem használatba, a széles szája miatt.
Ezen a fülesemen is nagyobb átmérőjű vetőcső van, szóval a nagyobb "torkú" harangokkal jobb itt is az élmény, de igazából jól szól mindhárom féle harangjával.
Ez az első fülesem, hogy nem kell másmilyen dugaszok után kutakodnom, hanem teljesen jól ki tudom használni a sajátjait.A füles háza asszem fém teljesen, pici, nagyjából 1cm átmérőjű, könnyű darab. Semmi gondom a kényelemmel, nem akar kiesni a fülemből, nem nyom sehol, legfeljebb a harang ahogy szokott.
Hangra teljesen jó már dobozból kivéve is. Eléggé részletes hangú az enyhén fátyolos közepek és szintén kissé fátyolos, de legalább nem sziszegő magasok ellenére. A mélyekkel is hasonló a helyzet. Elég jól textúrázott és mélyre lemegy, de lehetne kicsit feszesebb is. Viszont nem fárasztó, hosszan hallgathatóságot sugalló karaktere van.
Szóval ez most még frissen kicsomagolva.
Mindenesetre nem vettem észre bántó frekvenciákat, kiemeléseket még a különböző filterek kipróbálásakor sem, egy kivétellel csak.
A filterek közül a krómszínűek nem jöttek be, azoknál agresszívan boostolt mélyek vannak a részletek és a fejfájás rovására.
A többi az mind tetszett, mind változtat valamelyest a karakterén. Én most az undumpered arany színűt hagytam rajta, de pl. a lila az jobb rockhoz vagy akusztikushoz, a grafit meg edm-hez szerintem.Alles zusammen, nagyjából húszezer magyar forintnak megfelelő összegért akkor sem tudnék jobb vételt mondani, ha csípőfogóval tépkednétek lefelé a körmeimet
-
fericske
addikt
válasz
Gabbbb #67875 üzenetére
Úgy legyen
Alapvetően az általad sorolt okok miatt lesz nekem egy TRINITY AUDIO VYRUS.
7 féle szűrő, 2 féle kábel, L jack toldalék, 3,5-6,3 jack
Szóval bőséges felszereltség, minőségi kivitelezés. Na és persze erről is jókat írnak a headfi-sek (ha ez számít)Illetve az OBRAVO ERIB-8 PLANAR MAGNETIC EARPHONES az kipróbálható vásárlás előtt, és ha bejön, akkor az is jön
-
fericske
addikt
válasz
Gabbbb #67873 üzenetére
Nekem az a2 van, ami az akkori 65 dolláros árát megérte, de a mostani 120-140 dolláros ára azért már túlzás.
Mindent összevetve, alles zusammen nem mondanám, hogy jobb füles a vsd3-nál. Rosszabbnak sem mondanám, de jobbnak sem. Így látatlanban, egy kis LZ-s tapasztalattal, az a4 már új beárazással van, vagyis nem fogsz "többet" kapni mint amit az árkategóriája sugall.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest