- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #90802 üzenetére
A 32 Ohmos kellemes meglepetés. Egy tisztább, szellősebb Monk V2s-t képzelj el kb, de még nincs kész teljesen.
A 300-as megosztóbb darab egyelőre. Kicsit túlzottan vokálközpontú, amivel nem minden műfaj áll neki jól, de opera, vagy pl Agnes Obel valami elképesztő rajta. 200-as papírszűrővel egy fokkal simább lett, de ezzel is van még munka. A kék 300 Ohmos PET maradt az abszolút kedvencem,
-
-NoVa-
veterán
KBEar Black Blade 4 core (Furukawa) kábel:
Vastag, nem könnyű, de kellemes rugalmasságú, egyáltalán nem szed fel zavaró mechanikai hangokat a ruhámról mozgás közben. Kedvenc fülesemhez pont megfelelő párosítás.
Jött még FiiO L17 és Paliccs linkkábel, előbbi merevebb, inkább csak síkban hajlik, utóbbi sem füleskábelszerűen puha, sokkal szilárdabb, és rugalmasabb, mint a füleskábelek.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
Visormail #90786 üzenetére
Jó hír, akad bőven ilyen is, csak a problémásból több lesz a netes publikus sztori. Helyes.
Nekem ma jött volna a sokféle earbud driver, ház, kábel, szűrők, elvileg egybefésülte az Ali a 12 csomagot, erre az expressone kapacitáshiány miatt áthelyezte.a kiszállítást későbbre. Lassan csak ideér :)
-
-NoVa-
veterán
Nem budget tartalom következik, nem ChiFi elemekkel súlyosbítva. Bővült a gyűjteményem, és kicsit letisztultabb lett, Hestia fórumtárstól (aki beszerzett egy második generációt magának) vettem egy Beyerdynamics Xelento Remote -t:
Úgy gondoltam a grafikonok alapján, hogy egy kicsit jobb Periodic BE jellegű hangja lesz, kicsit részletesebb, finomabb kivitelben, és nagyjából a Tin P1 méretével, kényelmével és formátumával. A prekoncepciómat már az első másodpercekben felülmúlta.
A picike testből a legjobb planarok sebességével, részletességével szólalt meg a zene, de a jó dinamikusok élő kellemes atmoszférájával. Közelebb áll a P1-hez a hangja, mint a Periodic-hez, csak épp a mélytartományából nem hiányzik az energia. Nem basshead, "csak" átható. És akkor egy kis kitérő a basszusról. Erős mélyet kétféleképpen lehet éreztetni. Vagy lassú lecsengéssel, hosszú zengő levezetéssel, vagy kemény impulzussal ütve. A Tesla driver ez utóbbit csinálja mesterfokon, így a hosszú lecsengésű, részleteket elmosó visszhang helyett feszes és őszinte. Olyan erővel, és éllel, részletezve szólal meg rajta pl egy torzított négyszögjellel felépített dobalap, amit talán az S12 tudott jól meghajtva utánozni, de még az sem volt ennyire tiszta. Élőzenében a dob bőrének a feszességét, az anyag érzetét olyan jól érezteti, mint a leggyorsabb armatúrák, az ütés erejét pedig a legjobb dinamikusok. Ez a kombináció számomra fölöslegessé tette az aktuális planar IEM generációkkal játszadozást, ennyire nem jók még.
A magasa a P1-hez, RSV-hez hasonlóan kiterjedt, erős, enrgikus, de nem bántó, a középtartománya kicsit talán szárazabb az ideálisnál. Talán pont emiatt a nagyzenekari akusztikai környezetet jobban adja vissza, mint a többi fülesem, és pont emiatt egészíti ki legjobban a gyűjteményem. Az EJ07 színpadi, és stúdiófelvételeknél emelkedik ki, míg az RSV Jazz és énekes témában múlja felül a többit, annyival több érzelmet ad át.
És persze mindhárom bármiben sokkal jobb, mint bármi másom
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #90759 üzenetére
Ezt annyira magamnak építettem, hogy csak na. Megszólal a Go Blu-ról is, nem is rosszul, talán már ott is felülmúlja az LCP-ket, de feljebb indul be igazán. Gryphon-hoz optimalizált, de az RS2-ről magában is óriási. Finom DAC kell alá, a Prime-al túl világos, viszont a Gryphon 4.4 vonalkimenetéről kiküldve 2x3W-on hajtva jelzi, hogy nem túlzás végtelen teljesítményt alátenni
300 Ohm-os kék PET driver. Próbáltam akril MX500 házzal is, de úgy semmi extrát nem mutatott.
Aztán helyet cseréltek az LCP-vel, és pár perc tömítéspróbálgatás után benne maradt a fülemben. Párszor váltogattam a Hemp-el oda vissza, és tiszta ügy. Ez kicsit basszusban is, magasban is erősebb egy hajszálnyit, de végleges összehasonlításhoz még bőven be kell járatni, pár óra van csak benne.
Az LCP ment szégyenpadra
Ez lesz a 32 Ohm-os helye, ha majd megjön, placeholder build. -
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #90738 üzenetére
Az biztos, hogy másabb, a 120 és 130 Ohm sem teljesen ugyanolyan, majd kiderül. Most lesz egyszerre 32, 120, 130 és 300 Ohm is kéznél játszani. Meg eltérő sűrűségű szivacs és pamut patkók a driverek hátuljára a finomhangolással játszani.
Warm diffuse field neutral hangot akarok ezekből is kicsikarni, nyitott Etymotic kompromisszumok nélkül. Majd dokumentálom a sikert/kudarcot :) -
-NoVa-
veterán
A Monk V2s kézenfekvő beugró fillérekből, hogy tetszik-e a műfaj.
A másik, kevésbé gyors, és filléres megoldás, hogy megvárod, mi lesz a véleményem a 32 Ohmos LCP-ről, de addig még sokszor fogom megnyomni a frissítést a csomagkövetésen, meg legyen időm forrasztani, finomhangolni, stb. Szóval vagy egy hónap. Azt pont ilyen dongle + mikrofonos kábeles csodának szántam feleségnek.
Spoiler alert, szereztem 300 Ohm-os LCP drivert is, és az ezüst házhoz is találtam forrást újra, úgyhogy
-
-NoVa-
veterán
Azt nem is említettem, más állatfaj. 2x3W-ról elzenélget nálam is, de nem az az igazi terepe. Teljesen szembemegy minden trenddel, hogy az E1DA PowerDAC V2, mérések szerint 2x600mW körüli csúcsteljesítményéről viszont olyan dinamikával és erővel szól, amit egyszerűen nem lenne szabad tudnia. Persze teljesen digitális erősítő, abszolút más karakterű cucc, nagyon planarnak fekvő karakterisztika. Abból bírnék egy új kiadást Cirrus vagy Burr Brown alapon, esetleg kétszer akkora méretben rengeteg hűtőbordával.
Azért ezek az elterjedtebb 14.2mm-es planarok könnyebben hajthatóak, ha nem is könnyen. 200-300mW fölött már megvan a feszes, összeszedett karakterük, bár a P1 hangolása még mindig az egyik legjobb a módosítatlanok között. Aztán ott az S12, amiből mindent ki lehet hozni, basshead mennyországtól az Etymotic-szerű warm diffuse field neutralig, de nem sokan esnek neki egy 50k-s fülesnek hőpuskával meg pengékkel bontani.
-
-NoVa-
veterán
válasz
f4lcon #90714 üzenetére
Az S12-ből tudok kiindulni, az a legkönnyebben hajtható planarom. Megszólal bármiről, értékelhető hangerővel, de a finom részletek, a teljes hangtartomány éle, dinamikája még nem jön át az ES100 balanced kimenetén, tompa, és unalmas ahhoz képest, amit fölötte nyújtani tud.
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #90705 üzenetére
Hehe, jól sikerült darab, na. Annyira, hogy rendeltem még olyan 130 Ohm-os driverből, a feketében lévő 120-ast átcserélem. Ha nem jön be a kék PET, meg a réz ház, legyen alternatíva. Aztán rendesen be kéne kattanni, és az ezüst ház + kábel kombóból is kéne még, hogy stabilan tudom-e reprodukálni, én is arra hajlok, hogy az egy nagyon élvezetesre sikerült darab.
A nyomtatott részhez meg egy lassan forgó, éles kőzúzalékkal/fémreszelékkel teli henger kéne, ami simára és egyenletesre csiszolja a nyomtatóból kiesett darabot, akkor kevesebb manuális macera marad vele, és szebb lesz a végeredmény.
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #90701 üzenetére
Ideoffoljam? Úgy szól, ahogy kinéz
A leganalógabb hangú digitális forrásom. Kicsit jobb mélységérzet, kicsit több számnál figyelek fel az atmoszféra jóságára, mint eddig, gyors, reszponzív, és kényelmes apróság.
Persze a méretéből adódó korlátai megvannak, erősítőigényesebb cuccoknál jól jön az analóg kimenete. 300 Ohmos earbudokból nem képes kihozni a maximumot, de az Asurából bőven. És persze ott a vonalkimenete:
Meg a digitális, amit még nem próbáltam. Etymoticcel, RSV-vel, EJ-vel megvan külső komponensek nélkül is a varázslat, az nekem épp elég, nem kell melóba nagyobb bármit vinni mellé. És persze USB-re dugva DAC módban Tidallal tudja, amit olyankor kell.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Pocak89 #90699 üzenetére
Nincs nagy varázslat, IEM - erősítő munkapont és a 2 driver valószínűleg eltérő ellenállása miatti nagyobb elmászás. Egy SoftEars RSV-vel pl nem igazán lesz hangképben változás, csak letisztul az összes felszedett alapzaj, míg a Mangird Tea + Go Blu páros 75 Ohmmal ha nem is ilyen elmebeteg módon, de 1-2dB-vel súlyosabb lesz az alsó tartomány, és jól áll neki, de ott közel 700Hz körül van a váltás a DD és az armatúrák között, ezért nem ilyen látványos a görbe.
Az XBass meg egyértelmű, analóg, jól vágott emelés, szerintem némi időbeli extra lecsengést is ad bele alul, de ízléssel. Jobban szeretem, mint a FiiO basszuskapcsolóját, aztán fülese válogatja. Az EJ-nek semmi szüksége rá, az RSV-ből elektronikus zenére fenomenális eredményt hoz ki a 2 SoftEARS basszusarmatúrából.
Szóval ez csak egy extrém véglet, nem azt jelenti, hogy bármiből basshead cuccot csinál egy impedance adapter, sőt, inkább sok esetben csak ront a dinamikatartományon egy picit.
Én pár fotóért kaptam ajándékba teljes szett VE 3.5mm és balanced adapterkészletet, de az ifi IEMatch 4.4-et használom inkább. Nem azért, mert hangban bármi eltérés lenne a kettő között, inkább csak az L csatlakozó meg az építési minőség egy nagyságrenddel jobb. És azt is csak a Go Blu-val, a Gryphonban van beépített IEMatch kapcsoló, minden másomnak meg teljesen "fekete" a kimenete.Ezt meg csak úgy ideoffolom a végére, RSV-vel, EJ-vel egy jó R2R forrás az az utolsó kis analógabb lépcső, amit meg akartam lépni egy ideje.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Ma is tanultam valamit, avagy miért szívás a fém earbud ház, ha szoros.
A múltkor mutatott beryllium buildem ezüstszínű alu házából rég nem rendeltem újabbat, mert nagyon nehéz volt rápattintani a driver műanyag peremét. Felpattintás után sem jobb a helyzet, idővel mindkét oldalon megrepedt a műanyag a feszültségtől, nem tűnt fel. Szólni így is szól, a hangot nem befolyásolja, de inkább selejtáron adtam oda végül.
Szóval ezt a formátumot innentől messzebbről kerülöm :)
-
-NoVa-
veterán
válasz
Janika(1982) #90685 üzenetére
Kösz. A kinézet semmi extra, konkrétan egy olcsó Openheart 3.5mm kábel, és talán a fémház is tőlük van, de külön is rendeltem anno. A "trükk" az Openheartnál, hogy a grafén driver mehet is a kukába, aztán valami normálisabb, adott esetben könnyen hajtható, de nem túlontúl érzékeny beryllium driver mehet a helyére. Az LCP kicsit kifinomultabb, de erősítésre kényesebb, ez most kérés szerint telefonról hajtható.
Kevesen használják ezt a házat, mert ha nem bélelik megfelelően, fémes visszhangos erős magasa lesz a műanyag MX500-akhoz képest, mélytartomány nélkül.
Jövő héten majd ír róla az új gazdája.Most 300 Ohm jön, meg fölötte is nézelődök, néha felbukkan 1-2 érdekesség.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Ez is olyan, mint a borászat, szavakkal kell leírni egy érzékszerv által megélt élményt. Ha előre, hátra, lefelé és felfelé lépésekben és méterekben definiálható távolságra szólal meg egy hangszer, vagy emberi hang, azt értem tér alatt. Ha ülök az asztalnál és a monitor mögött a radiátor környékén hegedül valaki, meg 3 sorra mögöttem motoszkál a közönségben valaki egy binaural mikrofonos koncertfelvételen, ezt értem tér alatt. Meg azt, hogy a terem akkusztikai méretét mekkorának érzem a mélyek lecsengéséből, visszhangokból, stb. Ezt az elektrosztatikus hibrid nagyon tudja, a sokarmatúrások között is akad, de még az Ety is egész jó irányban zenél egy kisebb modelltérben.
-
-NoVa-
veterán
Nem reviewer, simán lelkes IEM/fejhallgató gyűjtő. HD820 mostanában a napi használós fejhallgatója.
Aztán pusztán fizika, de ha dönteni kéne a Grado The Hemp és az EJ07 között pl, nem tudnám egyiket sem jobbnak mondani a másiknál. És mindkettőt jobban szeretem az általam hallott Sennheisereknél, azaz a HD580-600-650 -nél.
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #90646 üzenetére
"hmmm azért ez komoly, kíváncsi leszek, hogy hova futja ki magát"
Neked most be kell zárni minden audio fórumot, meg cikket pár évre, és nem tudomást venni róla, hogy fejlődik a világ, csak kiélvezni a meglévő szettet, vagy sokba fog ez még kerülni!
Pont az Apple elég veszélyes a hangminőségre, a mindenféle realtime dinamikakompressziós rettenet, amit a "highend" fejhallgatójuk is produkál, az elrettentő előjel. Samsung/Sony/akármi nem próbálja megváltani a világot, simán berakja, ha jó, de addig még lesz 1-2-3 nyugodt évünk, hogy kialakuljon akkora gyártókapacitás meg végigfusson a termékig a teljes fejlesztési lánc az első szerződésektől a boltokig. -
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #90644 üzenetére
A Sennheisert. Nem tudom, konkrétan melyik drivert hallotta, tisztán Mems, vagy van egy hibrid, DD-be épített driverük, meg sok időm nem volt beszélni vele, de a szokásos kezdeti lelkesedése megvan: "It's crazy. It's absolute perfect colorless reproduction"
Akad hátulütője is azért. 30V-os rendszer hajtja, tehát semmilyen meglévő izénk nem kompatibilis vele. Viszont mivel pici egyszerű izé, az egész valahol 1500-2000$ körül lesz az induló retail ára, aztán lehet várni, hogy leszivárogjon az olcsóbb régióba. A TWS-es elterjedését várhatjuk, szerintem ott lesz fontos szerepe először a középkategóriában.
Tetszik az egyszerű kinézete, ebből kényelmes apró cuccokat lehet építeni:
Most a full range EST, a jobb planarok, meg ez szépen pörgetik a technikai és árversenyt. -
-NoVa-
veterán
válasz
Janika(1982) #90630 üzenetére
Danke, amint látod, a kritikája sem lesúlytó :)
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #90631 üzenetére
Jaja, a midbass kapott több súlyt. Ebből a driverből ilyen könnyen hajtható változatban ez a legtöbb, ami kihozható. A 300 Ohmos cuccok több wattról már kiteljesednek lefelé is, de akkor kéne alá rendes erősítő, ha meg már.az.van, akkor egy jobb IEM meg egy Hemp is hogy koherens legyen :)
-
-NoVa-
veterán
Earbud építmény Stellaznak, Go Blu-ra optimalizálva. A 130 Ohm-os LCP driverrel kiindulva kicsit játszottam az earbud ház hátsó rácsával, meg a fémház belső részének a letakarásával. Borzasztóan sokat számít a hangzásban. Nem szokványos középcentrikus earbud tuning, jól sikerült IEM-ekre jellemzően kiterjedt magasat sikerült kihozni, a mélye meg eddig is megvolt. Majd lefikázza, ha odakerül :)
Ugyanezzel a lendülettel rendeltem még egy 130 Ohm-os LCP-t, meg egy 300-as kék PET drivert is, meghozta a kísérletező kedvemet.
A feketével még kísérletezek, most 120 Ohm LCP van benne. Kicsit vékonyabb hangja van még, de nem reménytelen.
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #90620 üzenetére
Igen, minden mechanikai zörejt elnyel, amit a szilikon még áthozott a kábelről. Persze véges élettartamú, olyan 3-4 hónap használat után a memóriaeffekt fárad, és lassan sima szivaccsá züllik. Onnantól a komfort is csökken, szóval egy hármas szettel elvagyok egy jó darabig, aztán következő, előfizetéses modell.
Egyébként meg nincs vákumeffektje kivevésnél/berakásnál, izolál, de nem épít fel nagyobb nyomást a hallójáratban. Ennél, meg az RSV-nél használok Comply-t, a dinamikusokon van szellőző, ahol el tud menni a túlnyomás szép lassan.
-
-NoVa-
veterán
Ety - MMCX adapter. Olcsó, lehetne lekerekített a sarka, de stabil, nem lötyög, nem forog, teszi a dolgát.
Majd kiderül, hogy marad-e így, vagy visszaállok a gyárira a könnyebbsége miatt, mint az Oxygennel.
-
-NoVa-
veterán
A legtöbb ilyen az PU alaprétegre felködölt nanométeres réteg, de az anyag mechanikai jellemzője befolyásolja a hangot. Aztán akad hordozóréteg nélküli tisztán használt beryllium is, nem véletlenül említettem a Periodic BE-t az YBF mellett. Amit a könnyebbséggel nyertek, azt sebességben, részleteszégben, térben és árban is meg lehet érezni.
Viszont karakterre, hangolásra teljesen ugyanaz a PU hordozós, ötödannyi pénzért 90%-ban hozza az élményt, az sem utolsó szempont.Drivereket meg nem nyelünk le, nem nyalogatjuk, és ha kigyulladt, nem dugjuk az orrunkba.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Janika(1982) #90612 üzenetére
A maguk árszintjén mindegyik kimagaslóan jó cucc, csak nem képesek olyan atmoszférát teremteni és érzelmeket közvetíteni a hanggal, mint a nagyok.
A Beryllium driveresnek kellett vagy 200 óra, mire összeállt a hangja, mint a Periodic BE-nek is, az a driver ilyen, a többinek pár óra használat elég volt a kiteljesedéshez. Az Azure az titánium driver, kicsit emlékeztet is a magasa a Koss fejhallgatókéra, a Blon meg CNT (carbon nanotube). Az a legjobb példája annak, amikor egy fogalmatlan véletlenszerű kis gyártó véletlenül nagyon eltalál valamit, majd képtelen erre építve továbblépni, mert nem tudják, miért volt jó.
-
-NoVa-
veterán
Á, rossz kifejezést használtam, vagy nem olvastam eléggé utána. Nem használok filtert, crossfeedet mondjuk tud a Gryphon és a Go Blu, azt szeretem, jó megvalósítás, de adott füleseim minden szűrő nélkül bármilyen normális forrásról megadják a rendes térélményt. Jó fázisidőzítés, és hangolás.
-
-NoVa-
veterán
Hirtelen Patomi EJ07 első élménybeszámolójára tudok visszalinkelni, hogy élte meg a terét.
De esetemben a SoftEARS RSV is extrémen pontosan beletalált a saját HRTF igényeimbe. Aztán más fülformával és hallójárattal másnak más igényei vannak, de azért nagyjából általános jó megoldás akad pár.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Luck Dragon #90597 üzenetére
A kettő közül a Sony, a FiiO magasai sokkal hangsúlyosabbak. De annyi jobb van már, akár a filléres QKZ x HBB, de pár oldal visszaolvasással simán belefutsz itt jópár olcsó jobb bigyóba. Mostanában megszaporodtak.
Ha kipróbált, bontott is megfelel VE Azure-t tudok adni, az FH1s-nél ez is jobb egy nagyságrenddel:
Vagy beryllium DD-s komolyabb, Urbanfun YBF-ISS014:
Esetleg egy jóféle Blon BL-03: -
-NoVa-
veterán
válasz
kemcso #90572 üzenetére
Nagy általánosságban egyetértek a Sennheiseres véleménnyel, de az IE200 kicsit ellentmond.
Legalábbis a Tea minden, csak nem V, nyugodt, középhangsúlyos IEM. Az IE200 meg ott tesz ehhez hozzá, ahol a Tin P1-en sem zavaró, akár jó is lehet.
Az egyetlen Sennheiser, ami az utóbbi 20 évben bármennyire felkeltette az érdeklődésemet. Persze kontra érv is akad, a 300-600-900 az 1-2-3 rezonátorkamrás rendesen becsövezett kialakítás, a 200-ban meg simán a műanyagházból öntik ki a formát, így nagyon nem kell semmi extrát várni tőle. Csak apró, remélhetőleg jól megépített könnyű utazószett, nem tűnik el a gyártó 2 napon belül ha egy szarul sikerült széria után garanciát akarnak sokan intézni, és... A túlárazottsággal egyetértek, azért nem vettem. Egyelőre legalábbis ellenállok
-
-NoVa-
veterán
válasz
lapalapa #90576 üzenetére
Jaja. Ma meghallgattam a 3se-t, az sem rossz. Hiányzik belőle kicsit az XR melegsége, és súlya, viszont sokkal olcsóbb, és nem utolsósorban lehet kapni :)
Szintén tesztelve:
ThieAudio Legacy 5: jó, szép, nagyjából mint a Tea/Oxygen.Moondrop Aria: Mint a Mele, barátságos hangú olcsó kényelmes jól megépített IEM kellemes hanggal.
Final E3000: Ezt már rég meg akartam hallgatni. Megérte, szintén nagyon barátságos inoffenzív hangolás. A Carbo Tenore, és a Tanchjim Tanya is V-bb, mindkettő intenzívebb hangú, ami néhol előny, máshol hátrány, összességében a Final jobban tetszik.
-
-NoVa-
veterán
Fene, beválik. Jobb a tere, jobb a dinamikája, áthatóbb, tisztább élmény.
De....
Nagyon, nagyon sokat számít a kábel súlya, avagy súlytalansága itt. Persze megvan a kísértés, hogy bedobjak a kosárba egy vastag 7N rézdrótot (be is dobtam, eláll ott ingyen bármeddig), messziről kerülve bármilyen ezüstöt tartalmazó opciót, de most visszatettem az alap drótot, súlytalan, hangtalan, nem feszíti a fülem lefelé, nem zavar a mozgásban.
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #90533 üzenetére
Pedig ott, de az oldalukon én sem találom. Személyesen a boltban, mint dédapáink idején, bementem a lábammal, mint a mezők állatai, és vettem. Teljesen pre-covid barbár idők élménye
Közben feltúrtam az alit Etymotic drótokért, itt kicsit bővebb a választék. Puszta kiváncsiságból átdugtam a VE Vita tiszta réz 4.4mm-es kábelemre az ER3XR-t, kapott 2x3W meghajtást, meg lossless tartalmat. Pár perc és összegzem, lehet addig izgulni
-
-NoVa-
veterán
válasz
lapalapa #90526 üzenetére
Jó választás, azt legalább kapni :)
Ma kick-box edzésen vártam meg a teremben a gyerekeket, nem sok hang jutott be Comply Professional-P eartipekkel, azt tudom ajánlani hozzá, ha elhasználod a gyárit.Kábelügyben én maradtam a 3.5mm gyárinál. 2.5mm-t nem használok mostanában, az L csatlakozó miatt 4.4 átalakítóba dugva meg nagyon nem lenne az igazi., az Alis Etymotic kábelek meg régebben gagyinak tűntek.
Most rákeresve ez az adalter, vagy ez az olcsó kábel még elmehet. Hmm. Erre alszom egyet, nem impulzusvásárolom meg első keresés után :) -
-NoVa-
veterán
Mai élménybeszámoló. Meghallgattam a basshead 6BA szörnyeteget, és....
Csökkentett mélyű állásban megvan benne minden, amit egy jó fun IEM-től elvárok, testes, tömeggel rendelkező hang, és könnyed, jól szeparált, egyáltalán nem tolakodó, de nem is elfolytott felső rész. Tényleg hasonló jellegre képes a SoftEARS RSV XBass-al megtolva, egy kissé hangsúlyosabb középtartománnyal, ami az egyik legjobb fülesem.
És akkor erre az alapra rá lehet kapcsolni még több mélyet. Nem igényli, de rá lehet. Persze a Gryphonról hallgattam meg, egy világosabb forrásról még simán reális lehet. Mindehhez még teljesen kényelmes is, mélyre menő, jól izoláló forma.
A kínai kábel vs szabványt követő kábel között valóban volt némi méretbeli eltérés, de nem áthidalhatatlan. Linsoul LSC08- cal és VE Vita kábellel próbáltam, mindkettő finoman erőltetve, de bement gond nélkül.
És akkor a nap másik érdekessége, ilyen az EJ07 kábelkötege, az elektrosztatikus trafó, armatúrák, és persze a DD elhelyezése már eleve tetrisz kihívás, a vezetékek + hangváltó együtt ilyen:
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #90519 üzenetére
Mintha emlegettem volna, hogy tetszeni fog? :)
Kicsit elővettem a SIE-t is, az aranyszínű blingbling Venture Electronics IEM-et (túl sok Vision Ears kavarodásra ad a 2 betű lehetőséget). Először is kezdtem valamit a kinézetével:
Azután hallgattam egy kicsit többet, és levontam a következtetést. Fantasztikus forrásokat tudnak tákolni, zseniális earbudokat, pocsék IEM-eket. A driverben látok fantáziát, Beyer Tesla jellegű erős mágnes, merev kemény könnyű alu dóm, de ebben a formában vékony, súlytalan középtartomány szól körbefogva az erős basszussal és a sok, energikus, nem finomított magassal, nem jó. Kicsit Olina hangulat, abban is vannak jó pontok, de bele kellett nyúlni pár ponton, hogy összeálljon.
-
-NoVa-
veterán
Azt számold bele, hogy ezek nem gyári mérések, csak hobbisták szórakoznak többnyire olcsóbb klón 711 couplerekkel, és publikálják a nagyjából összevethető eredményeiket. Gyári mérést szinte senki nem ad ki, vagy csak egy kb agyonsimított rajzolt semmitmondót. Szakmai szemmel ezer sebből vérzik maga a mérés körülménye is, de fórum/youtube közegben elég.
Mindez egy olyan piaci környezetben, ahol óriási dömpingben dől a szar a gyártóktól, közészórva néha valami véletlenül kicsiszolódott gyöngyszem.
A Tanya - Periodic BE összevetésem is ilyesmiből ered, habár a filléres bigyó gyengébb mágnest és olcsó PU drivert használ, de a nyitott kialakítással kompenzálva ezt a hátrányt és egészen hasonló teret és atmoszférát teremt, mint a 300$-os amerikai. Ami azért sok másik 500$ alatti kínai fülesnél jobb, csak pont az ilyen kincsek kitúrásáról szól ez. Pláne ha nincs konzisztens minőség, lottó ez. Szakmaiság az nem sok, csak üzlet tisztán. -
-NoVa-
veterán
válasz
fericske #90471 üzenetére
Elővettem, végighallgattam pár forrásról, aztán levontam a következtetést. Egyfelől nem tesz jót neki a teljesítmény, BTR3-ról volt a legkiegyensúlyozottabb. Bármi erősebb csak kiélesíti a hibáit.
Másrészről pontosan úgy sok a teteje, ahogy Crinacle mérésén látom, tüskés. Ráadásul tényleg ennyire hasonlít a hangja egy 25$-os chifihez gyenge forrásról, mint a gráf:Csak a Tanyának könnyebb elnézni a túltolt vokált az ára miatt. Meg hát a Szóval úgy tűnik tényleg az első szériás BE volt a tuti. Kár érte. A formáját, kialakítását, kábelét, súlytalan egyszerűségét bírom.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Janika(1982) #90475 üzenetére
Pár nap használat után a basszus az egyik oldalon elmúlik szép lassan, azaz a hangnyomás nem előre megy a vetőcső felé, hanem oldalt szökik ki a házon. Ha hagyom állni, visszatapad, de újra felválik használatban. Hibás darab, megesik. Eleve olyan áron vettem, hogy ez a kockázat beleférjen, pont belefutottam.
-
-NoVa-
veterán
Akad ott azért nem kevés sebességbeli és technikai eltérés is, meg persze máshogy érzékeled a DD, armatúra, és elektrosztatikus driverek hangerejét kicsit, ezért a hibrideknek jobban áll, ha inkább suborientáltak. Elképesztően telt és basszusos érzés így is az EJ, vagy akár a Mangird Tea rendesen meghajtva, miközben egy sokkal tisztább, egyenletesebb élményt ad hangerőtől függetlenül.
-
-NoVa-
veterán
válasz
fericske #90471 üzenetére
Igen, Gryphonról is, pedig az kifejezetten finom felül mindennel, nem élesített, karcos. Aztán úgyis ragasztási hibás a driver, és el-elmegy a basszus balról, úgyhogy igen ritkán veszem elő (sok állástól megtapad és egy ideig használható, hevíteni kéne és teljesen helyrejöhetne akár). Csak a BE V hangja helyett az EJ természetese otthonosabb, úgyhogy annyira nem öltem időt és energiát a javítási kísérletekbe.
-
-NoVa-
veterán
Ott a hiba, hogy szereti a hangját úgy ahogy van
Bizonyos zenékkel megértem, nagyon feszes, gyors, részletes a BE, de amikor bármilyen hangszer/hang 5.5Khz környékén is erős, az hallgathatatlan vele. Számomra. Aztán Laleeeenek a legutóbbi ajánlása alapján meg úgy nézem pont kell oda az energia, nem vagyunk egyformák. Gondolom az állandó és sok basszus meg a hallósejtek (fish-horse-cells) állapotának a kapcsolata is lehet, csak tinnitusba ne forduljon aztán. -
-NoVa-
veterán
válasz
gianni85 #90442 üzenetére
Kell alá az erő, hogy összeálljon. Gryphonról jó, az RA2BL-ről 2x3W-al hajtva olyat mutat, ami páratlan. Go Blu-ról, Q3-ról nem jön ki a tudása, ott a Tea-vel párban van (ami még mindig elég magas szint, de nem döbbenetes). Kell az elektrosztatikusnak a teljesítmény.
-
-NoVa-
veterán
Még mindig a korrektebbik reviewer véglet. Nem süket, csak alcsonyabbra pontozza a visszafogottabb felső tartományú cuccokat, egész értelmesen megkommentezve. Ki lehet belőle olvasni dekódolt relatív hasznos infókat. Mellette ugyanolyan amatőr kocka, mint én, csak sokkal több energiát tett a nyilvánosságba, meg persze az adatbázisépítésbe, és utánajárásba, amitől átbillen munkába az egész, és tétje lesz, meg stresszel jár.
-
-NoVa-
veterán
válasz
HardRic #90437 üzenetére
Eleve ott az egyedi építésű, nem széria EJ07-em. Most már konfigurálható opció lesz a weboldalon, az universal custom resin házas EJ07m ha minden igaz, ilyen már sorozatban is:
Az eredeti fémházas EJ07m-hez képest 3dB-vel laposabb a 2.5KHz-es terület, egyszerűen tökéletes. Gigantikus mély színpadtér, feszes, könnyed, energikus, telt, fizikailag megtámasztott subbal tetézve. Eddig senki nem panaszkodott rá, aki hallotta. Kivéve persze Crinacle, neki hiányzik belőle a magas
-
-NoVa-
veterán
válasz
HardRic #90435 üzenetére
Jó régi téma, Tulku is irogatott erről eleget, az 5-7K közti régió az kényes téma. Ázsiai belpiacra tuningolt cuccok nem raknak oda ejtést, mert a régebbi tompa stúdiófelvételeik megcsinálják ezt az alapanyagban, ott a füles kell kompenzáljon a hiányra, hallgathatatlanul túltolják. Amit dícsérni szoktam, az nagyon óvatosan kezeli azt a régiót. Tea, EJ07, Oxygen, Etymotic, stb.
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #90428 üzenetére
Látszott rajta tisztításnál, hogy berepedt az anyag, kis húzásra már látszott a lyuk is, karbantartásnál feltűnő az ilyen. Eddig csak egy Comply tipem szakadt, az is hasonlóan hártyavékony a leghajlékonyabb pontján.
A Sedna Crystal eartipekhez járt Ety adapter, azokkal bármit fel lehet tenni a vékony csőre, hasznos kiegészítő.
-
-NoVa-
veterán
Jah, migrénes és normál állás
Külön vicces, hogy utcai mászkálós sűrűn kivevős scenáriókra nézegetem, hogy ne a drágább kínai vackaimat használjam el ilyenekre, de azért adjon kicsit többet, mint az 50$-os chifi
, idáig züllött a klasszikus nagy név. Az Oxygen fém háza olyan hőhidat képez 0 fok alatt, hogy a lecsapódó pára befagyasztja a szellőzőnyílását, és elmegy a hangja, azon igencsak meglepődtem először. Ilyen időben műanyag kell.
Az Etymotic majdnem jól bevált, de ha túl sűrűn veszem ki és rakom vissza, hamar szakad az eartip nagyon puha és hajlékony szilikonja, inkább hosszabb, izolált alkalmakra ideális (azokra nagyon). Most egy adapterrel van rajta kicsit keményebb szilikon, amíg nem járok a Muzix felé egy adag eredetiért:Sennheiser gyári gráfokon kevésbé lapos a betolt eartip állás, mint az első random youtube reivewből kiollózott enyémhez hasonló vagy alatta igényességű eszközzel mérten. Holnaptól kapni, aztán lesz belőle más, értelmesebb coupleren kontárkodott grafikon is.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Janika(1982) #90423 üzenetére
És akkor a későbbi esetleges állandósult fülzúgásról nem is beszélünk. Néha jólesik valami basshead cucc, főleg fáradtan, rövid időre, de hosszú távon laposabb, simább hangképű fülesekkel jobban elvagyok. És akkor most előad a Sennheiser egy ilyet:
Az IE600 erősebben V hangjára nem éreztem, hogy ki kéne próbálni, ezt az IE300 súlyosbította a középtartomány totális elfolytásával, de most a 200 kezd eljutni az érdekes szintre. Vicces a kétállású eartip, nyitott lapos és zárt mély izolálós móddal. Hozzá a jó kinézetű apró kényelmes ház, kultúrált vékony kábel, teljesen jó irányból reagálnak a chifi dömpingre végre.
-
-NoVa-
veterán
Nem ez az árkategória, ahol ilyenekre öntenek kutatási pénzeket,meg időt, plusz az EQ/PEQ is extrém rétegigény. Szól ahogy szól, egyszerű minimalista céleszköz. Pláne a solo BA-val súlyosbítva, amire itt is inkább egy kézen összeszámolható a potenciális érdeklődők száma, és még marad is tartalék ujj :), ez a konkreét darab nekem is inkább csak a Grado GR10 nosztalgia miatt érdekes. A meglévő bevált dolgaimban nagy felfordulást nem fog okozni.
-
-NoVa-
veterán
1ba vonalon most ez foglalkoztat. Type-C, saját DAC/DSP, mikrofon, meetingelős apróság:
Nem lesz világmegváltó óriásölő valami, de tetszik a koncepció, és ha már HRTF-et emlegetnek, és ennyire beletaláltak az egyik legjobb térbeli leképzést produkáló tisztán armatúrás IEM-em hangolásába, akár jó is lehet.
-
-NoVa-
veterán
Kicsit érleltem a választ, ma volt időm az R3 Pro-hoz hasonló korú, hangzású ESS forrásaimmal játszani.
Meglepően nem szeretem pl az Etymotic hangját, régebbi ESS-ekről, élettelenné válik. Újabbakról már nem volt ilyen gondom.Amik viszont jól szólnak, azok a finomabb, visszafogottabb magasú cuccok, és az egyszerűbb dinamikusok. A Tea többszörösen az árlimit fölött nem jó példa, de a Mele már igen, vagy a vele rokon hang,ású, és beszerezhetőbb Moondrop olcsóbb cuccok.
A kedvencem szuperminimalista és végtelenül olcsó lesz, de olyan jól illik a hangja az ESS szaturált, élesített hangjához, hogy szinte kár feljebb nézelődni. 25$ körül egy Tanchjim Tanya:
Nyitott rendszer, kicsit V hang, jó timbre, kellemes tonalitás. Nem olyan feszes a hangja, mint a nagyoknak, de olyan sztereó teret vetít, amit 100$ alatt mástól nem hallottam.
Fericske ugyanerre a Final E3000-et szokta mondani, azt nem hallottam, de alternatívaként ideteszem. -
-NoVa-
veterán
válasz
hadam98 #90408 üzenetére
Néhány óvatos belenyúlással meg kis utánajárással hamar rájössz, hogy az általad nem hallgatott zenék hangzására optimalizált, vagy régebbi keleti, az általad hallgatott dolgoktól teljesen eltérő technikával készült stúdiófelvételekkel jól működő dolgokkal kár vesződni.
Ez idő és tanulásigényes folyamat, meg kell ismerni a reviewert, és a relatív elhelyezkedésed hozzá képest. Az én fülemmel pl Nymz, PaulWasabii, Michael Bruce, Akros ízlése sokkal nagyobb átfedésben van, mint pl Crinacle-é, pedig követőkben Crin többszöröse az előbb felsoroltak. Csak épp jóval több felső közepet és magasat igényel, mint ami nekem egészséges és egységes hang. Számára az EJ07 vagy a Tea hangjából hiányzik a felső tartomány, nekem meg ezek a természetes, élő, és szerethető hangú cuccok. És persze. még témán belül sincs egységes célzott hangzás, van, aki V-bbet keres, van, akinek a végtelensok basszus sem elég, nincs két egyforma fül, csak hasonlóak.Persze ha van lehetőséged kipróbálni valamit, élj vele, minél több fülest hallottál, annál jobban tudod relatív elhelyezni őket egymáshoz képest, de ez inkább a saját igényeid és ízlésed megismeréséről szól, mint az eszközökről magukról.
A Samsung adapterét az életttartama miatt szidják eleget, nem tartós, nem jól méretezett, stb.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #90389 üzenetére
Hasonló, kicsit más átmérővel (kevésbé mélyorientált), és perem nélkül, egy nagyon laza adag vattával a felsőbb magas tartomány finom csillapítása miatt. A végtelenségig el lehetne finomítgatni, de most épp félretettem, inkább csak zenét hallgatok
Lesz a VE-nek 4.4 balanced impedance adaptere, kaptam belőle egy készletet. Építési minőségre Abigailszerű, árra meg töredéke egy IEMatch 4.4-nek, úgyhogy akinek ilyenre volna igénye, ez jóféle.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Janika(1982) #90344 üzenetére
Ender 3 V2 alapokból továbbgondolt gép korrektebb automata levelinggel. Nem olcsó, nem drága, valahol itt indul az a szint, ami már nem szemetet ad ki magából. A Prusa mini meg kicsit drágábban már olyan, ami C++ tudás meg szenzor/lábkiosztás címezgetés nélkül megoldja ugyanezt. Ha csak az autóban pótolt pineket, műanyagelemeket számolom, már megtérült rég az ára.
-
-NoVa-
veterán
Van electret IEM-em, kis belenyúlással még egészen jónak tűnő hangot hitet el magáról, részletes, planarosan levegős, de abban a pillanatban, ahogy tágabb dinamikát kéne nagyobb hangerőn mutatnia, megmutatja, miért mentek inkább a planarok felé mostanában a gyártók.
Viszont a trafós Sonion elektrosztatikus IEM driverekből csodás hibrideket rittyentenek.
-
-NoVa-
veterán
A váltás konfigurálható teljesen, ahogy a frekvenciára is teljes PEQ támogatást ad a cucc, szóval annyira nem rossz az alap, de annyira nem törekedtek jó DD-ket beletenni, hogy megérje vele szórakozni. Q5k-m van, a fülesre nem szórtam el aprópénzt, szóval inkább csak elméleti téma. A kis doboz tud pl oldalfüggő parametrikus EQ-t, amivel az olcsó szektorban gyakori channel imbalance-t teljesen ki lehet iktatni, szóval egyelőre ha nem is kerül elő a fiókból túl sűrűn, még megtartom.
-
-NoVa-
veterán
Á, semmit sem bonyolítanak túl. Nézz rá a Qudelix 5k-ra, meg a hozzá gyártott fülesre, az pl majdnem ötletes lenne. A mérnöki szándék ott volt. Akár jó is lehetne, csak egy középszerű füles és egy pár olyan közel rakott csatlakozó a DAC-on, hogy mással véletlenül se lehessen használni ezt, kissé beárnyékolja.
-
-NoVa-
veterán
Feltekerés témához 5 perces tanulnivaló, roadie wrap.
Tárolásra én FiiO HB1-et használok (alternatíva pl Pelican hardshell), vagy épp kb minden fülesemnek van saját tárolódoboza.
A gyakran használtakhoz meg nyomtattam erre méretezett asztali fiókos célmegoldást PLA-ból:
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
Blackhole13 #90313 üzenetére
Koherens hangot nem kapsz, technikát és finomságot sem sokat, de nyers intenzitást adhat. Csak a KZ hullámzó minőségére kell odafigyelni, nem biztos, hogy azt kapod azonos néven és kinézettel, amit más dícsért vagy szidott. Meg simán előfordult pár szériánál, hogy a driverek közül csak a DD volt bekötve, a többi kábelezetlenül volt a látszat miatt, aztán dícsérték, hogy de szép koherens hangja van olcsó multidriverhez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest