- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fericske
addikt
A M&D MW07-nek is lett még két variációja. A Plus hangra ugyanaz mint az eredeti, csak plusz szolgáltatásokkal, anc-ambient asszem. A Go is ugyanaz hangra, és valamivel magasabb ipx besorolású, meg olcsóbb tokozású, anc-ambient nélkül.
Egy haverom szerint (tws fan) a Sony 1000xm3 jobb vétel ezeknél. -
fericske
addikt
-
fericske
addikt
Na az sem egy könnyen hajtható fejes.
Sajnos azzal még csak 2x futottam össze, és azon alkalmakkor nem sikerült lenyűgöznie. Biztosan nem volt kellőképp kiszolgálva, vagy esetleg rendesen bejáratva.
Nekem, mint Final Audio rajongónak, nem maradhat ki az első planárjuk, úgy ahogy annak szólnia kell. -
fericske
addikt
válasz
Timbersaw #83621 üzenetére
Persze, hogy jó lenne a szinergia minden szinten, és akkor mindjárt jelentősen leredukálódna az olyasmi, hogy ez nem jó fejes, nem jó erősítő, nem jó dac stb.
De a felső ligát nem fogod érteni, ha nincs szinergia. Meghallgatod, legyintesz rá és lehülyézed azt aki megveszi, meg aki eladja.Arra azért ne fogadj, hogy nincs otthon LCD4, vagy Empyrean, Utopia tulajdonos.
Tulku "mp3" lejátszója kerül annyiba mint egy LCD4, vagy másfél fülhallgatója....... -
fericske
addikt
A skálázhatóság mindegyiknél megvan persze. Attól, hogy szépen zenéltek az általam említettek a dapomról is, még érdemes alájuk pakolni. A Quad alá is, hiába tud zenélni egy telefonról is akár. Ezért könnyen hajthatóak.
Az LCD4 meg a nagy Abyss piszok jól tudnak szólni ha jól ki vannak szolgálva. Na azokból csak kiscica nyávogást tudott kicsikarni a QP1r, vagyis azok nehezen hajthatóak. Muszáj valamilyen szinten alájuk pakolni, hogy egyáltalán értékelhető hang jöjjön ki belőlük.
A szinergia azon a szinten meg fokozott fontosságú, úgy gondolom, különben sosem érti meg az ember, mitől kerülnek azok annyiba amennyibe.
Abban a szegmensben hiányolok is a gyártóktól ajánlott listát szinergia terén az egyes modellekhez, még ha nem is teljes az a lista.
Talán ezért van magas reputációja az elektrosztatikus fejes-erősítő rendszereknek, még ha a variálhatóság lehetősége adott is.(#83617) Timbersaw
Nincsenek egyensúlyban, az igaz, de azért van bőven kivétel, hogy túllépjünk azon a dolgon, hogy "ha egyet hallottam, mindet hallottam". -
fericske
addikt
Nem kötekedésképp meg okoskodás, vagy ilyesmi, de az sem igaz, hogy a "vezető darabok" mind nehezen hajthatóak lennének, csak tényleg sokmindent kipróbáltam már, és nem is egyszer.
Audeze LCD-X az egyik legjobb Audeze fejes, szerintem, és könnyen hajtható. A drágább LCD-4Z is könnyen hajtható. Meze Empyrean szintén. Hifiman HE1000v2 hasonlóképp. Ezek között akad "vezető darab" is gondolom.
Ezek szépen muzsikáltak a QP1r-rel, ameddig a P1 nem igazán (masszív sok óra bejáratás után csak és feltekert hangerővel nem rossz, de az a hangosség csak ritkán kellős érzés).Eleinte biztosan mind nehezen hajthatóak voltak a planárok, de mostanra ez is csak már nem helytálló általánosítás maradt mint, hogy a zárt rendszerű fejesek kis térérzet tudnak nyújtani, a nyitott rendszerűek nem tudnak masszív mélyeket, meg hogy a szabjás cucc csak sziszegős lehet....
-
fericske
addikt
válasz
Timbersaw #83602 üzenetére
Őszintén szólva még nem próbáltam eddig.... Másfél éve van meg a teló
Tényleg meglepően jó. Mate10pro-Neutron player
El is viszem magammal a mostani bevásárló sétára.
Zajszigetelése vacak, de azért kíváncsi vagyok.
Egészen jó, melegre hangolt audiophile hangzása van.
Kellemes minden tartományban, elég jó részletezettséggel és jó 3D térrel.
Nem tudom mi a modellszáma, vagy külön beszerezhető egyáltalán, de akár ajánlható is lehetne 15 ezerig akár, mint usb-c füles ami nem agybadugós (apple stílus).
.....hmm...Sting, Enya, Faithless, Parov Stelar, Mike Oldfield, epic zenék....egyre jobban tetszik ez az "ingyen" füles. Nem tudom mi hajtja, de jól csinálja. -
fericske
addikt
Hmm..A Quad planár szépen megy a Mate 10pro szir-szar gyári usb-c-jéről is, szinte ugyanazokkal az idevágó specifikációkkal. P1: 20 ohm , 96 dB vs Era1: 20 ohm, 94 dB
A Quad rendkívül könnyen hajtható fejes, szépen zenél bármiről amire eddig rádugtam; régi ipod nano, régi samsung mp3, telefonok...
Szóval, az, hogy planár, tehát nehezen hajtható, nem helytálló kijelentés
"...erős vas kell alá és némi cső a vetőcső után..."
Igen, ezeket már akkor leírtam, mikor "bemutattam" a P1-et itt a fórumon. Csak én illesztékkel csináltam hosszabbítást. Az erős vas meg adott volt. Csak hát, sajnálatos módon csak azzal az erős vassal igazán élvezetes a produkciója.Menj el a fejestalira ha tudsz, és dugd rá egy TMP Ant-ra. Akkor fogod tudni, hogy miről beszéltem, mikor ez egekbe dícsértem a képességeit. Az Ant készítője is ott lesz.
-
fericske
addikt
Értelek én. Mások sem fogják azt ott másképp értékelni.
Ahhoz, amit én mondok, hallok, több feltételnek kell teljesülnie, amik közül egyik sem adott ott.
Már írtam néhányszor mik azok....
Alapvetően masszív erősítés. A dapomról egy kissé grízes (reszel?) a produkció, ami a tapasztalataim alapján a gyenge erősítés jele.
Nem érdekes.
Igazi óriásölő lehetne, de elcseszték.
Nem vicces, hogy egy iem-t nem lehet kiszolgálni hordozható eszközről.
Ha nem volnék mókolós féle, ezt is visszaküldtem volna, mint az Audiosense T800-at (na, az nekem volt szörnyű élmény).
Egy újratokozás és akusztikai tuning ráférne, de laborkörülmények kellenek hozzá szerintem.Nem lenne rossz, ha hallhatnád valójában mit tud, mivel most rá vagy kattanva a témára, csak le vagy ragadva azoknál a nyüves armatúráknál.....
-
fericske
addikt
Mert el lett b@szva.
Nem hallunk annyira másképp, csak amit már egy párszor leírtam, marha nehéz rendesen meghajtani. Aztán még jön, hogy játszani kell az illesztékekkel, meg sokat járatni, de ez a két utóbbi semmiség az előző problémához képest.
Ezért nem tudom ajánlani.
Mert ez így egy röhej kivitelezés.
De ha rendesen meg van hajtva, úgy odaver az érzésnek, hogy bármelyik általam eddig hallott füles mellé merem tenni, és én is hallgattam már csilliós-milliós füleseket, köztük szinte az összes JH meg 64 füleseket is, amiket te is.
Ha azt a P1 hangot ami az asztali Ant cuccon keresztül jön - a fejestalin lesz Ant cucc - meg tudták volna csinálni normálisan, hogy egy jobb képességű telefon is meg tudja hajtani - valami mikronos hártyáról van szó elméletileg, nem is értem - akkor teljesen komolyan mondom, hogy a $200 feletti kategóriát ellehetetlenítené. -
fericske
addikt
válasz
h.p.baxxter #83470 üzenetére
[Final E4000]
[Periodic Audio Mg]
[Fidue A83] ...Itt a kényelem, illeszkedés kérdéses lehet.
Ezeket mind hallottam. Árukban jók. Minden zenei stílushoz. Meghajtásra nem háklisok, már egy belépőszintű zenelejátszóról is elég szépen muzsikálnak. -
fericske
addikt
válasz
-FreaK- #83469 üzenetére
Van a P1-ben elég basszus, csak sokan bénák hozzá (ahogy olvasgatom), EQ-zzák össze-vissza...na mindegy.
Ez a Tape füles meg hibrid. Van egy dinamikus a mélyekhez. Kinyomozták a headfi-n.
Így az én érdeklődésem már megcsappant iránta, mert ott csak közép és magas lesz részletes igazából.
Ezt a videót tegnap megnéztem már, és igazából sokat nem mond a hangjáról, csak hogy nagyon tiszta.
Egyébként az áráért biztosan egy igen jó füles lehet az is, de úgy tippelem a P1-re csak a könnyebb hajthatóságban tud ráverni. -
fericske
addikt
válasz
-NoVa- #83430 üzenetére
Ezeket a változásokat észleltem én is. Még egy kis testesség várható a közepeknél, meg valamelyest könnyebb hajthatóság.
100 óra körül még kevés volt a dap.
Illetve kicsit simább prezentáció. Megbocsájtóbb lesz a felvételekkel, de részletes marad.
Igen endgame hangú füles tud lenni, ha ki tudod szolgálni.
Utcára én továbbra sem. Ahhoz túl finom hangú az átlagosnál kicsit jobb zajszigetelésével is. -
fericske
addikt
válasz
pulutodurumo #83367 üzenetére
Igen az. Ezért nem is győzködöm a népet, hogy vegyen egy ilyen fülest.
-
fericske
addikt
Azért, mert attól lesz a P1-nek szellős, jó teres atmoszférája. Leragasztva ez mind ugrik, és szerintem a basszus sem lesz igazán több. Jobb biztos nem.
Egy megfelelő illeszték kell neki és sajnos egy izmos erősítő.
Az erősítés az átka neki.
Hordozható cuccok.....Talán van ami elég neki. QP1r, AK SR15, AK 380 kevés.
Még asztaliban is a Myryad Z40 is kevés.
Hallgatható velük, és talán fel sem tűnne, hogy nincs kihajtva, ha nincs az Ant erőlködő.
Azzal szuper. -
fericske
addikt
-
fericske
addikt
Radsone füles. [link]
-
fericske
addikt
válasz
-FreaK- #83224 üzenetére
Láttam
Az egész IEM szériát az Audio Sanctuary-ban.
Az aljáról volt pár modell elérhető, de csak egyet próbáltam ki, asszem a legolcsóbbat (~100k huf), egy planár hangszórósat, de nem volt meggyőző.
A kérdéses fülesről olvastam valami vásárlói, isteni magaslatokba feldicsőített véleményt, ami eléggé hasonló volt valami tesztelőivel....és úgy rémlik ennyi volt róla.
A fejhallgatójuk elsőre érdekesnek tűnt, de még 2x később már felejtőssé vált számomra.
Úgy gondolom árazásban nem szégyenlősek.(#83228) -NoVa-
Na úgy már más volna a lyányzó fekvése. -
fericske
addikt
válasz
afi0903 #83219 üzenetére
Az én véleményem szerint az alábbi fülesek magasabb hangminőséggel bírnak, mint az a 1More füles, de ha mindenképp azt szeretnéd £40-50 között van ebay-en, annyiért nem gáz.
Periodic Audio Mg
Final E4000
SoundMAGIC E80Ezek eléggé normálisan tudnak szólni telefonról is, leginkább a Periodic füles.
-
fericske
addikt
válasz
monti0222w #83074 üzenetére
Azt írják, igen.
De szerintem várj mit mond Nigér a BL1-ről.
Az is nehezen hajtható, viszont az V karakter, ami a te ízlésed.
A P1 nem V. -
fericske
addikt
válasz
monti0222w #83066 üzenetére
Hát na jah...
Kell neki a kakaó sajnos.
Most is az van a fülemben. Egyáltalán nem hiányoznak a fejhallgatóim.
Csak hát az atmoszférához, a monumentális, súlyos mélyekhez az asztali erősítő kell.
Mondjuk nekem kényelmes viselet és akármeddig tudom hallgatni, egyáltalán nem fáraszt.
Volt már tíz órát is a fülemben egyhuzamban. Filmezek vele, zene, mindegy(#83067) -NoVa-
Miről hallgattad a P1-et? -
fericske
addikt
válasz
monti0222w #83050 üzenetére
Küldöm vissza holnap. Nem jó füles, szerintem.
Fülfájdítóan ütős mélyei vannak, túl sok zengéssel, mintha egy rezgős játék kontroller volna a fülemben.
A mélyek részleteit kinyírja, rámászik a középtartományra, azt is kinyírja. A magasai részletesek, de túl vékonykák, ciripelős, természetellenes.
Járattam tizenpár órát letéve, mert fülön nem bírtam elviselni, de nem lett jobb.
Meg van egy kis csúszás a mélyeknél jobb-bal oldal között, lehet nem sikerült egyformára nyomtatni a házat, vagy nem tudom, az még eléggé zavaró volt.Az Ibasso fülesek szerintem jók, meg a Fiio FH szériája, ha ilyesmi árban gondolkodsz.
Konkrétan az FH5 jött be leginkább ár/érték tekintetében, meg a legkissebb Ibasso.
Meg még mindig a Periodic MG, BE, CA
Mondjuk a P1 ezt mind megeszi reggelire, szerintem, csak hát egy erőmű kell hozzá.....Hiába IEM, hordozhatónak nem tudom ajánlani. Otthonra meg a fejhallgató kényelmesebb viselet a legtöbb embernek.
Én tényleg nem hiányolom mellete a fejhallgatóimat, mert beszarás mit tud, de csak az asztali erősítőről az igazi.
Megsétáltattam már a "mindent (is) meghajtó" QP1r-rel, de azzal sem az igazi, pedig az átlagnál jobb a zajszűrése a fülesnek. -
fericske
addikt
válasz
-NoVa- #83043 üzenetére
Sajnos erősítőigényes, és ezért igen, rétegtermék.
Viszont már hetek óta nem vettem elő a fejeseimet, mert semmi hiányérzetem nincs a P1-el.
Idő kell neki (meg az a kis illesztékes dolog).
Bő 100 óra volt már benne, hogy azt vettem észre, hogy teljesen egyben van a hangja. (A Quad fejesnél is sok idő kellett. Nem placebo meg brainburn, mert a Pandorához viszonyítgattam.) -
fericske
addikt
válasz
kemcso #82967 üzenetére
Tapasztaltam már én is, hogy van hangzásbeli különbség BT források között, mikor az ATH-DSR7BT-t (értelmeztem félre
) próbálgattam három különböző eszközről.
Hogy konkrétan mitől volt, nem tudom, nem is igazán érdekel, bár meglepő volt.Jah. Megérkezett az Audiosense T800.
Most járatás alatt van.
Dobozból kivéve nem tetszik a produkciója. Nem ültem fel a hype train-re.
V karakter, vékony közép, sziszegő magas.
Egyelőre.
A járatás azért vált szükségszerűvé, mert igazából értelmezhetetlen hang jön belőle. Összevissza szól a két oldalból a zene, egész belebandzsultam, úgyhogy hagyom egy darabig, holnapig talán.
Úgy tudom ez előfordul sok BA füleseknél, különben visszafordul a feladónak -
fericske
addikt
válasz
fericske #82871 üzenetére
RHA
T20 wireless
A T20 eredeti árát kapta.
Maga a füles az a T20 cserélhető kábellel, amihez van egy jó hangminőséget nyújtó BT nyakpánt téma.
Bár a BT csak 4.1 és szimpla AptX kodekkel bír, teljesen jó hangminőséget produkál. Feltételezem ez köszönhető a nyakpántba integrált dac/amp szekciónak.
A hangminőségen egyáltalán nem érezhető a "kodek szegénység". (flac 16/44, 24/48)CL2 Planar
Erről nem tudtam, hogy ehhez is adnak BT nyakpántot. Képek és leírás alapján ugyanolyat, mint amit a T20 mellé adnak.
A CL1 egy durván magascentrikus, számomra fájdalmasan cirpelő füles volt.
A visszajelzések után - mivel lehet saját fülük nincs - megkreálták a CL2-őt.
Hogy ne legyen panasz a sok magas hangra ezért totál megszüntették benne a magasokat.
Így is borzalmas hangzású füles lett.
Konkrétan nincs benne magastartomány.
Egyszerűen értékelhetelen bármely árkategóriában.
Egy teljesen jó T széria mellett érthetetlen ez a teljesítmény.
Lehet, hogy tényleg nincs fülük? -
fericske
addikt
válasz
#71562240 #82872 üzenetére
Talán ők készítik a gyári csomagban lévő dugókat is -> EarphonesPlus
B33-BLK-015-M modellnéven is ez a dugó fut, amire elvileg szükséged van. -
fericske
addikt
válasz
monti0222w #82870 üzenetére
Én a régi nótát tudom fújni csak
Final E2000 - 3000 párosnak +1 a Soundmagic E50 - E80 párossal szemben.
SM E11
Vsonic bármelyik.
EZAUDIO D4, az árbajnok hang.
Bosshifi B3
Periodic Audio MG - BE - CA - akár árukban is
AKG K3003
RHA T10 - T20 - T20 wireless
Fidue A73 - 10k körül
Fidue A83 - 50k-ig
Tinhifi P1Jövőhéten érkezik egy Audiosense T800.
Állítólag ő is odab@sz a drágaszágoknak mint a P1 pl. -
fericske
addikt
válasz
f4lcon #82828 üzenetére
De milyen árkategóriában?
Ez főleg azért fontos, mert az olcsók közt fogsz találni kiemelkedő hangminőségűt, ahogy eddig is találtál, de akkor sem fogja elérni a "nagyok" színvonalát ahol akár különböző karakterű fülesek is kielégítően tudnak teljesíteni számodra.
Feltételezem Tulku fülesei megütik azt a szintet és ez zavart össze -
fericske
addikt
Én most külön rendeltem Acoustune illesztékeket a Tinhifi P1-hez, mert az anno tőlük kapott AET07 dugóval muzsikál a legjobban.
AET07a és AET08a típusokat, de a P1-hez végül nekem az AET07 maradt használatban.
Egyébként szívesen használtam más füleseken is, jó illesztékek.Telefonhoz (is) most felkapott cucc $50-ért a PowerDAC V2 [link]
Állítólag van benne elég szufla fejhallgatókhoz is. -
fericske
addikt
A Bartok meg a Woo azok okosan nem az arénában voltak, nem 10 méterre a Hifiman-től, hanem másik emeleten, külön szobákban, azoknál csend volt.
Az Ananda BT-nek én sok értelmét nem látom.
Nem volt rossz hangja éppen, HWA kodekkel csatlakozott a telómra, de az is egy full nyitott fejes, 0 zajszűréssel, csak csendes környezetben használható.
Tévézni az asszony mellett nem jó, mert kihallatszik.
1300-1400 dolcsiért egy nem tudom mire jó fejes.
A Jade ll viszont elég jó Stax alternatíva lehet kevesebb pénzért. Az tetszett, bár az ízlésemhez kissé száraz, mint az elektrosztatikusok általában.
Az Acoustune füleseket kár, hogy kihagytad.
A 64 Audio is meghallgatta őket, főleg az új titánium házas fülest, még névjegyet is cseréltek
Na azoknak a füleseknek egyben van a hangja, bár az igaz, hogy csak egy hangszóróegység van bennük. -
fericske
addikt
Szinte szöges ellentéte az én tapasztalatom ezekkel a cuccokkal.
A Westone-t meg 64 Audio-t és Shure-t passzoltam idén.A Meze IEM szerintem egy vacak mélybomba. Shure 846 utánérzés.
A 99C-t az eredeti párnájával kell hallgatni, egyébként egy minősíthetetlen vacak az is.
Az Empyrian planárjuk viszont az egyik legjobb hangú fejes amit valaha hallottam.
Ezen az eseményen kétszer is őt választottam volna egy másik nagy favorittal szemben, a JPS Labs Abyss-szel szemben, a Woo Audio meg a DCS Bartok demóknál.A Fiio-knál a sziszegés erősítőföggő lesz, ahogy sejtetted.
Semmit nem sziszegtek a QP1r-rel.
Egyébként itt egyezik a véleményünk.
Az Fa7 felejtős, a két FH oké.Ibasso
Nekem se driverflex nem volt egyiknél sem (érzékeny vagyok rá pedig), se sziszegés (Mojo??).
A két olcsóbb füles nekem rendben volt, az IT04-nél viszont nem volt egységesség. Ki akart tűnni, indokolni az árát, hatásvadász lenni, de katyvaszos lett. Mintha fáziscsúszás is lett volna a meghajtók között, amolyan tipikus hibrid betegség.Na ezért nem írtam még semmit a Canjam-en tapasztaltakról. Nem egyszerű kellőképpen objektívnek lenni, ebben a szubjektív a témában. Meg hangulat, környezet, felszerelés, idő.
Lehet passzolom is, legfeljebb néhány érdekességről írok valamit, mint a HEDDphone [link]. -
fericske
addikt
válasz
monti0222w #82709 üzenetére
Nem szenved az cseppet sem basszus szegénységben, csak a Tinhifi az ócó tucat illesztéket pakolta mellé.
Az egyik féle szilikon úgy rácsúszik, hogy kilóg a vetőcső. Röhej. A kényelemnek is lőttek, nem csak a hangnak.
A szivaccsal is azért a legjobb alapból, mert az túllóg jobban, de annak is jót tesz a 2mm távtartás.
Nagyon jó füles tényleg.
Masszív potenciál van a hangszóróban amit beletettek. Többet is ki lehetne hozni belőle.
De legalább mellékelhettek volna hozzáillő illesztékeket.
Az egyik szűkebb szilikon egész jól áll rajta, csak rontja a hangminőséget. Zörgős mélyeket csinál, meg szúrós magasokat aminek a fele hiányzik.
Kezdetnek amúgy nem rossz a mellékelt szivacs ezzel az ültetéssel, de az Acoustune szilikonnal lesznek tényleg jók a mélyek. Nem több, csak jobb, részletesebb, textúrázottabb, feszesebb. -
fericske
addikt
Üdvelet!
Eljött az ideje pár szót szólnom a Tinhifi P1 [link] fülesről.
Két hete nyüstölöm, legalább 50 óra van benne, de nem igazán tudnám megmondani, hogy ez menyit számít nála, mert állandóan szórakoztattam magam a hangzásvariállással, és már dobozból kivéve is igen kifinomult hangok jöttek ki belőle.Külcsíny:
Prémium az egész, már a külső színes papírba bújtatott gumírozott kartondoboztól kezdve.
Semmi ócó kínai fíling sehol a csomagolásban, illetve a füles kivitelezésében.
Gyönyörű ékszer az egész füles. Semmi sorja vagy illeszkedési váll. Az mmcx csati valóban prémium minőség lehet, ahogy az oldalon írják. Frankón, olajozottan lehet bontani és visszapattintani. Körülforog a füles a csatin, de egy pici lötyögés sincs.
A kábel szépen meg lett csinálva, a toldásokkal együtt. A csúszka könnyen mozog, de a helyén marad.
A laza sodrása miatt könnyen terül, nincs merevsége, nem gubancolódik és könnyedén feltekerhető akár egy új köré is.
Kábelzaj nincs, csak az mmcx csatinál.
Ez az alap kábel, nem vettem hozzá ilyen-olyan upgrade izét, mikor azt sem tudtam mit kapok.
A hordtokja is igényes munka. Bőr/műbőr kívűl, belül.Viselés:
Fül feletti elvezetésű a kivitelezése, egy vékony műanyag harisnyával adva kis merevséget a kábelnek azon a részen.
A füles kisméretű tokozást kapott, kényelmes viselet kicsi fülkagylójú embereknek is.
Én sokszor gondban vagyok az ilyesmi alakú fülesek felhelyezésével, hogy kényelem is legyen meg normális illeszkedés.
A P1-nek elég jó az ergonómiája szerintem, nincs felhelyezési gondom vele. A háromszög csúcsa szépen beleül a fülközépi alsó "vájatba", a kábel kivezetés meg nem akad meg sehol a cimpámon vagyis a vetőcső is elég hosszú.A jack dugó egyenes, nem L, ha ez valakinek probléma. Engem ez sosem érdekelt.
A hordtokon kívül még egy használat útmutató meg az illesztékek vannak.
2x3 pár szilikon (tucat cucc) meg 2 pár jobb minőségű szivacs bogyó.Hang.
Megkaptam, szétkaptam, nekiestem, dugdostam ahova nem szégyelltem.
A szilikonokon hamar túlestem, nem akartak jó szigetelést adni. A nagyobbik szivacs mellett tettem le a voksom.
Alapvetően már az első pillanattól kezdve - hogy szigetelésem lett - tágra nyílt pupillákkal néztem a hangokat amik kijöttek belőle.
Neutrális, tiszta, nyílt hang, gyönyörű, részletes, finom magasakkal és erős bár nem igazán testes közepekkel meg kissé gyengusz mélyekkel, illetve eléggé lapos, széles színpadképpel semmi mélységgel.
Ezek a mínuszok rettentően tudnak zavarni, de ami sokat adott a tisztaságával, artikuláltságával és részletességével, azokkal ellen tudta súlyozni a hibákat.
Egy időre.
Gondoltam majd járatom. A Quad fejesen sem érződött, hogy járatni kellene mikor előszőr füleltem bele, de idővel erőteljesebbek lettek a szubok nála, masszívabb lett a mélytartománya.
Végülis ez bejött félig meddig.
Kb. 20 óra után felrázódtak valamelyest a mélyek, de nem volt kielégítő így sem.
A mennyiséggel nem lett volna éppen baj, csak a mélyenergiák nem jöttek át.
Nem az volt a baj, hogy nem egy basszusőrület a füles, hanem nem volt egység a hangképben, hangzásban.
Zavaró volt a mélyek milyensége a többihez képest. Puha, elfúló lecsengés, ugyanakkor részletes akart lenni. Csak erősítéssel és nagyobb hangerőn voltak elfogadhatók a mélyek, részletesek, feszesek, hatásosak.
Ekkor nekiindultam a hangzás molesztálásának.
Szerencsére nem a tokozáson belüli tervezési malőrre kellett megoldást keresnem.
Rájöttem, hogy a Tinhifi mindenre figyelt, csak arra nem, hogy vagy csináljanak hozzá illesztéket is, vagy keressenek hozzáillőt. Lásd: Dita Audio a Final Audio illesztékeit használja, illetve most a CanJam-en a Campfire füleseket Final illesztékekkel demonstrálták.
A mélyekhez, illetve jó mélyekhez kell egy kis damping a vetőcsőnek - a Periodic BE-nek nem kell pl., nála csak szigetelést kell elérni - , hogy túllógjon az illeszték pár millimétert a vetőcsövön.
A vetőcső szép sima krómacél, mint Shwarci a terminátorban, ezért szépen rácsusszan tövig az összes illeszték - van egy szatyorral -. Van egy pici váll ugyan rajta, de az semmit nem fog és mivel mint írtam a vetőcső eléggé hosszú, hát nem marad sok az illesztékekből túllógásra. 1,5mm volt a max talán, de volt mínuszos is a P1 sajátjaiból pl.
Csináltam egy kb. 2mm-es vállat a vetőcsőre 510-es driptipről szedtem le gumigyűrűt, illetve tekertem fel a kérdéses helyre vékony csík szigetelőszalagot, hogy ne lötyögjön az 510 gumi.
Működött az elmélet minden illesztékkel.
A mélyek érezhetőbbek lettek, de még mindig nem volt jó.
Aztán eljutottam az Acoustune AET07 illesztékhez [link] tegnap délután.
Azóta annyi történt, hogy ma délután rendeltem még AT07a és AT08a illesztékeket, illetve nyugdíjaztam a Periodic fülesemet.
[kép]A hangzás melegebbé vált, nem annyira neutrális így, de beszarás tipikus mennydörgő planáros feszes, gyors, részletes mélyek vannak, nem fárasztó nem túl sok, átadja az energiát is. A közepek valamelyest testesebbek lettek, a magasok nem változtak.
Órákon át A-B odavissza volt, az eredeti szivacs felálláshoz, hogy nem romolottak a magasok, mert azokon ámuldoztam az elején.
Lett mélysége a térnek, bár nem lett egy térfenomén belőle, egy jó közepesnek elmegy.A kicsike erősítőigényes.
Megszólal elég jó minőségben gyenge-közepes hangerőn az usb-c telómon is, de erősítés kell neki meg némi hangerő, hogy kijöjjön belőle az állat.
Nem igazán utcára való füles.
Egyrészt az erősítőigénye miatt, bár ez manapság már nem probléma.
Telefon a hangerő miatt kevés hozzá mert a szigetelése átlagos univerzális.
A viszonylag gyenge zajszűrése miatt utcára felelegesen jó a minősége.
Ez inkább talán csak otthoni füles.
Odafigyelős zenehallgatásra.
A technikai tesztjeimen jobban teljesít mint a Periodic BE vagy a Final fejesem. Ott van az Era1 mellett, pedig ezen fülesek mindegyike igen jó ár/értékű cucc.
Hát nemtom....
Most volt a CanJam. Mindent kipróbáltam ami még nem volt, sokféle IEM-et. Sok tetszett is. Egy új Acoustune füles (HS1655CU lesz a neve, újféle Acoustune féle kábelcsatlakozóval) volt a shown akciósan 850 dodóért a legolcsóbb talán ami ennyire tetszett.
Ez 160 dodó meg 10-20 az illesztékért.
Ha tehetném, kötelezővé tenném ennek a fülesnek a beszerzését a topiklakóknak -
fericske
addikt
válasz
monti0222w #82610 üzenetére
Nem mélyhiányos egyáltalán, csak nem V karakter.
Most is ő van a fülemben már 2 órája, pedig csak 1-2 számot akartam meghallgatni a tegnapi "grand prix" után, hogy most milyen.
Ugyanolyan jólesik hallgatni.
Tegnap legalább 10 órát hallgattam.
Egyszerűen lenyűgöz. -
fericske
addikt
válasz
fericske #82463 üzenetére
No megjött a Tinhifi P1.
Most csak pár gondolat, majd valamikor később bővebben.
2 órája dugtam be a fülembe, azóta is úgy vagyok.
Most kivételesen osztom "Z" véleményét.
Brutál jó cucc aprópénzért.
Nem tudom mennyire bejáratás igényes, nem érzem, hogy be kellene járatni.
Olyan a tuningja mint a Quad planárnak.
Kiegyenlített, neutrális, enyhén meleg karakter.
Kristálytiszta nyílt hang széles középpel, csilingelő magasokkal, háttérből szóló súlyos mélyekkel.
Tényleg olyan mintha az Era1-et hallgatnám kicsiben.
Egy kis Quad hang utcára
Szerintem nincs gond a térhatásával sem.
Must have darab. -
fericske
addikt
A Hifiheadphones rácuppant egy tws-re, és hát ők vacakokra nem szoktak rácuppanni.
Na persze ez sem 10ezer forintos bogyó.
[link] -
fericske
addikt
-
fericske
addikt
Vicze úr,
A Canjam-en ne hagyd ki a Hifiman standot.
Nagy valószínűséggel ott lesz a tws fülesük ($200). -
fericske
addikt
válasz
-FreaK- #82471 üzenetére
Majd írom, hogy érdemes-e vele foglalkozni.
160 dolcsiért elérhető dropon kívül is, ha olyan jó. Az a 10 dodó már nem oszt, nem szoroz.Új szerzemény a Final 3100 BA füles.
Vele érdemes foglalkozni, ha úgy kb. 90-100 font körül meg lehet venni ahogy nekem sikerült, és valaki nagyon BA-t akar.
Enyhe fátyolosság van a magastartományban, egyébként jó közepe, mélye és tere van. Gyors, részletes.
Egyáltalán nem kevés mélyek, jó textúrával.
Nem igazán forráseszköz igényes, és a nem csak jóminőségű felvételekkel is jó, de mindkettőnél meghálálja a minőséget.Régebbi 1BA szerzemény a Westone um1.
Vele nem érdemes foglalkozni még az 50 fontos árán sem, ahogy beszereztem.
Nem kimondottan forráseszköz igényes, viszont a felvétel minőségére piszokul háklis.
Legjobb esetben is fátyolos a hangzás (az F3100 ehhez képest tiszta), rosszabb esetben egy értelmezhetetlen mosott katyvaszt produkál.
Mélyekben nincs hiány, közepe jó de fátyolos, magasai gyengék, tér jó, részletekben gyenge/átlagos eredeti árában. -
fericske
addikt
válasz
f4lcon #82465 üzenetére
Nem a dropról. Onnan nem szokok...
Amit linkeltem, onnan.
Valószínűleg következő hétvégén már játszok vele.Tulku
Majd kiderül
Erősítőigényesnek várható. Ha igen, azon sok múlik.
A Qp1r sok fejhallgatóval is elboldogul szépen, az Ant-ban meg van bivaly rendesen és a fülhallgatóimmal is tisztán szól (1ba, hibrid, dd, mindegyikkel), meg van ugye a gyenge usb-c telefon forrás is, meg jobb "hifi" telefon forrás is. Ilyen téren a tesztkörnyezet megvan -
fericske
addikt
Úton van egy ilyen
Inkább megérzésre mint eddigi véleményekre hagyatkozva. -
fericske
addikt
Rendben, csak ilyen mértékű különbségekkel még nem találkoztam.
Általában a duplaharangos illeszték hossza volt a legnagyobb különbség amivel találkoztam, illetve a Westone illesztékeknél hossz különbség, de nem átmérő, pedig van nekem is olyan fülesem amivel vagy 15 féle hangzást lehet beállítani, de egyiket sem illesztékkel -
fericske
addikt
Valami gebasz van ott, én is azt mondom. Lehet gatya a füles, vagy csak a jack dugója van elcseszve.
Szerintem visszaküldős lesz.A múltkori eszmecserénk után vettem az outlet-en (ebay-hifiheadphones) egy Final F3100-at.
Korábban az F4100 és 7200-hoz volt szerencsém, ehhez még nem.
Az előbb említettek nem igazán jöttek be akkor mikor próbáltam őket a kissé vékonyka mélyek miatt, aztán lehet, hogy majd alkalomadtán újra sort kerítek rájuk.
Az F3100-ról olvastam egy kicsit. A többihez képest kicsit erősebb mélyben, gondoltam halljuk, majd visszaküldöm legfeljebb.
De marad.
Gyűjteménybe illő darab.
1 darab BA, akkora készülékház mint egy félbetört fogpiszkáló és bazinagyot szól
Nem basshead füles, de teljesen rendben van a mélyek mennyisége és minősége.
Járatni kell 7-10 órát jó hangosan (nem fülben) és utána beáll a hangzása.
A mélyekhez kell főleg a járatás, addig szolidabban adagolja őket, aztán észhez tér.
A hangosság azért kell, mert észrevettem, hogy elkezd törzítani a mély nagy hangerőn, ami már túl hangos egyébként mint amit hallgatok.
Először azt gondoltam ez ennyit bír.
Kicsit szórakoztam vele, aztán rátekertem a hangot, letettem és úgy hagytam bő két órát.
Aztán vissza játszani vele, és hoppá, a torzítási pont kitolódott magasabb hangerőre.
A másnapi játszásnál már meg sem találtam a torzítási pontot, nem bírtam füllel már
Az kimondottan tetszik benne, hogy teljesen egyben marad a hangja nagy hangerőn is.
A Final-nek sikerült ebbe is beletenni a térmágiáját. Megvan a fejenkívüli buborék érzet vele is.
Hasonló a Quad fejesemhez a hangzása, tuningja.
A középtartományé a főszerep. Annak a testessége ad neki melegséget. Egyébként világosabb karakterű.
Tiszta, részletes, csillogó magastartomány. Nem visszafogott, de nem is fárasztó.
Széles, zenei, részletes, testes középtartomány. Nagyon jó.
Részletes, mélyre lemenő mélyek. Nem kevés egyáltalán. Ahogy a zene adja, ő is úgy adja.
Kellemes hallgatni, pedig nem vagyok nagy BA hang párti.
Nem kényes a zene minőségére, és a forrás minőségére sem. Jól adja az érzést usb-c telón is.
Én hangminőségre az RHA-T20 fölé helyezem (amit többen is ismertek).Tehetsz vele egy próbát, ha visszaküldted az E50-et.
Akkor majd ne felejtsd el, hogy ezt tényleg járatni kell, ahogy írtam -
fericske
addikt
válasz
H2o-pok #82210 üzenetére
Ahogy Kemcso is írja, borzasztó nagy a minőségi szórás ezeknél a filléres cuccoknál, ezért nem tudjuk ajánlani őket.
Egy pár dolláros Airpod utánzatot linkelő, kereső, kérdező emberkének azt tudtam csak mondani, hogy vegyen vagy ötöt belőle, talán egy fog működni normálisan.
Ezek a másolók is úgy vannak vele, hogy mit akar a vevő minőségelleneőrzést, garanciát, anyagminőséget, párba válogatott hangszórókat stb., mikor egy hamburgert nem vesz az árából, ami két percig tart.
Majdnem a postaköltség többe van mind az egész hóbelevanc.
Ha te csinálnád ennyi pénzért, vacakolnál velük, vagy szarnád ki őket ezresével, amit lenyúltál valami selejtraktárból?A saját példámból van itt ez a fejhallgató: Goji GTCONMO17
Kb. 1 éve vett egy ilyet egy munkatársam 20 angol pénzért. Elkértem, kipróbáltam a telefonommal (Mate 10pro) BT-n keresztül. Azt kaptam amire számítottam. Tompa, brunnyogó vödörhang. Az ő Samsung s9 telóján, vezetéken keresztül jobb volt, vállalható az áráért. Egyébként egész egész igényes kinézetű, ultrakönnyű, on-ear dizájnhoz képest kényelmes darab.
Múlthéten elkértem tőle megint - laza, uncsi munkanap volt- és letettem az arcom tőle olyat szólt.
Ugyanúgy bluetooth-on keresztül, ugyanazzal a Mate 10pro telefonnal.
Túlzás nélkül mondhatom, hogy olyan szépen, tisztán, dinamikusan, artikuláltan szólt, hogy a Sony 1000x m2 az Ldac-kal kezit csókolomot köszönhet ennek a "vacak" fejesnek, a Bose qc35-tel egyetemben.
Mondtam, neki, hogy mi van. Ez elképesztően jól szól most, a múltkor meg egy túró volt az egész.
Mert ő vett egy másikat, amaz megdöglött.
De mivel tetszett neki, ugyanolyat vett.
A telefonban még mindig benne volt a BT profil, és a modellszámot írja ki az eszközazonosítóhoz (GTCONMO17), tehát "ugyanolyan" fejhallgató mindkettő.Ez a második vétele egy igazi óriásölő hangú fejhalgatót eredményezett, ameddig az első meg egy kukázni való hangminőségű fejest.
Hiába szeretném ajánlani, tök lutri mit kap a delikvens, és más pénztárcájával nem játszunk ugye.
Meg igazság szerint nem is hiányzik ide, hogy oldalakon keresztül beszéljék, hogy nálad ilyen, nálam ilyen, hogy lehet, hogy nem lehet hogy ilyen-olyan, mikor pedig ez de ugyanaz........ -
fericske
addikt
válasz
#16820480 #82152 üzenetére
Tegnap kaptam a Penonaudio-tól emailt egy Fearless fülessel kapcsolatban. Az is 500 dodó körül mozog. Talán az is ilyen hibrid vagy full armatúra....
Most nem tudok linkelni.
Az volt a lényege a levélnek, hogy vacak a kábele és most ingyen adnak hozzá egy 100 dodós Penon kábelt.
Vicc az egész -
fericske
addikt
Az E11D-t nem tudom milyen. Tőlem megelőlegzett bizalmat kap a többi SM füles teljesítménye alapján.
Az megvan ugye, hogy ez usb-c csatlakozós fülhallgató. Beépített dac/amp-pal, hasonlóan egy bluetooth füleshez.A bejáratás minden szinten működik, de alapvető változást, karakterisztikai változást nem fog okozni. Ha nem tetszik amit frissen kapsz, azon a bejáratás sem fog segíteni.
-
fericske
addikt
-
fericske
addikt
A Beats-es megjegyzésedből arra következtetek, hogy nem vagy süket a témához. Neked nem egy mindent elnyomó mélybomba kell. Még csak nem is egy mélykiemelt füles, hanem amiben jó a mélytartomány is, aminek inkább súlya van mint mennyisége, kellőképp részletes és mélyre lemegy.
Ez szerintem az E80-ra is igaz.
Sokan tévesen azt gondolják, hogy nekik sok mély kell, mert a legtöbb "olcsó" fülhallgató a mennyiséggel kompenzálja a minőséget, amit nem nyújt.
Azoknak a füleseknek amiket ajánlottam mindnek jó mélyei vannak, de nem csak mélyei vannak.
A Periodic Ti-t nem ajánlom csak. Az az ázsiai népzenékhez van hangolva.
Nem tudom milyen mély a pénztárcád.
Kevesebb pénzért egy Final E2000-rel nem nyúlsz mellé.
Nem kevés pénzért meg egy Periodic BE vagy CA egy konkrét végállomás.
Biztos vagyok benne, hogy semmi panaszod nem lenne a mélyekre. -
fericske
addikt
Egyenes kábelvezetésű fülesekhez még ajánlat:
Final Audio E széria [link]
Az E1000-en kívül mindet hallottam és mindet ajánlhatónak tartom árában, különösen a 2000-3000 modelleket.Periodic Audio [link]
Szubjektív véleményem szerint jelenleg a legjobb ár/hangminőség képviselői a Periodic fülesek.
Neutrális hangolásúak a TItanium kivételével, ami az ázsiai piac kedvence a fényes, világos magasorientált tuningolásával. -
-
fericske
addikt
Nem túl rég véletlenül úgy fél napra eltévelyedtem a tws-ek irányába és akkor a Soundpets fülesekről általában (mindről), többfelé is jó értékeléseket olvastam, hangminőségre főleg, de működésre is a jelenlegi magasabb, akár prémium kategóriájú tws-ekhez viszonyítva.
Egyre emlékszem, hogy egy elvesztett vagy bedöglött Bose tws után bepróbált egy ilyen olcsóbb Soundpetset és teljesen elégedett volt vele.
Csak azért nem vettem egyet, mert nincs összehasonlítási alapom, amúgy meg nem használnám. -
fericske
addikt
Húsvéti akció a Hifiheadphones-nál hétfő éjfélig. [link]
Periodic Audio fülesek is akcióban. -
fericske
addikt
válasz
Pierre75 #81280 üzenetére
Nem sziszeg az MG, ebben jobb és szerintem másban sem rosszabb.
A gyártói weboldalon ennyiért még BE is elő szokott fordulni, de az amerikában van. Máshol nem hinném, hogy lenne akció rájuk. A hangjuk után alapból alulárazottak.
Nem tudom a gubancot ezeken az újabb szériákon ahol pont a kábel rész lett fejlesztve, L dugósra, ha jól tudom.
Az én proto BE példányom gubancos -
fericske
addikt
válasz
Pierre75 #81277 üzenetére
Ugyanolyan tuningolása van mint a BE-nek. Eléggé kiegyenlített, neutrális, enyhén meleg hangzású, fájdalmas kiemelésektől mentes, alapvetően mindenevő füles. Részletezettségben marad el leginkább a BE-től.
A dizájnt hozzák fel minusznak leginkább, mert itt nincs semmi csicsa meg kiköpött rágógumira hajazó tokozás, hanem eléggé puritán külseje lett, ami gyakorlati szempontból pont jó, mert minden fülbe passzol.
Nem tudom miből van a shell, de nem gagyi műanyag.
A fix kábelt szokták még emlegetni, amire egyébként 5 év kábeltörési garanciát ad Dan.
Egyébként jó minőségű kábeleket használ, a fülesekhez méretezve, kábelzaj zéró.A kábelezésről jut eszembe, hogy pár hónapja olvastam egy "tesztet" egy valami 10ezer dolláros fülhallgatóról.
A tesztelő azzal kezdte hogy rápattintott valami szintén párezer dolláros upgrade kábelt, aztán istenítette.
Namost ha kiköhögök 10ezer dolcsit egy fülesért, akkor az legyen már egyben úgy ahogy van, a saját kábelével szóljon a legjobban, különben feldícsérheti akárhova. Az egy tipikusan "stupid rich" (hülye gazdag - angol kifejezés) fazonoknak készült cucc. -
fericske
addikt
válasz
Pierre75 #81275 üzenetére
Részemről: Periodic Audio Mg
-
-
fericske
addikt
válasz
milkabrams #81160 üzenetére
Nem sz@r az ma650.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest