- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #106226 üzenetére
Javítom magam; most már azon az egy gépen sem hajlandó működni; indulás után feljött a vásárlás/trial indítása üzenet, de az indítás gombra kattintva azt írja, hogy nem sikerült a szerverhez a kapcsolódás (honlap él). Aztán sokadik próbálkozásra végre elindult és látszott is a bluetooth fejes. Telepítettem a drivert, viszont most már csak "fejbeszélő" üzemmódban hajlandó csatlakozni az alternatív driverrel, egyébként illesztőprogram hibát dob azon a gépen is, amin eddig működött.
-
fattyu
veterán
válasz
BigBlackDog #106222 üzenetére
annál van jobb is.
azért nem tudok okosat mondani mert egy épített csövesem van ami kb ahhoz készült. -
fattyu
veterán
válasz
BigBlackDog #106218 üzenetére
a hp1...
ha van egy hp-1ed
és nem zárt kell, akkor egész nyugodtan abba lehet hagyni a keresgélést....
az ha ki van szogálva (neutrális részletes dac, meg bivaly erősítő a számok nem mondják meg kell neki az amivel szeretik egymást ) akkor totál endgame hang -
-NoVa-
veterán
válasz
BigBlackDog #106218 üzenetére
Saját céleszközöket tudom erre emlegetni. Ott a legolcsóbb niche céleszköz planarra, az E1DA PowerDAC V2, ami pontosan annyit csinál, amennyi kell. Akku nélkül USB-re dugva nagyon planarokra való karakterisztikával élvezhetően meghajt egy pár 70mm-es planar drivert. 2.5mm balanced kimenete van, ami ritkább, kényelmetlenebb formátum, mint a mostanság már standardabb 4.4 Pentaconn, de van átalakító kábelem. 3.5mm unbalanced cuccokkal nem használható.
Ez persze egy nagyon rétegtermék. Van BT modul benne, de nem a hangra, hanem konfigurálni a DAC részt, limitálni a hangerőt, ilyesmikre. Melegszik is keményen, tényleg ennyire való, azt viszont olcsón megoldja.
Máskülönben az ifi xDSD Gryphon az, ami már akár PC-ről, akár egy DAP-ról hajtva már szebben zenél, és akkor itt akku is van + árban sem az a szint. De a planarok a világ összes áramát felveszik simán, nehéz hordozható forrásban gondolkodni velük. Ez is kompromisszum, csak más szinten, egy sokwattos asztali erősítőt nem vált ki teljesen.
-
-NoVa-
veterán
válasz
BigBlackDog #106206 üzenetére
Az egy apró, nem túl gyors, egyáltalán nem prémium beugró DAP, de agyontömve featurekkel, streamre, BT kliensként, BT szerverként, USB DAC-ként, vagy önálló DAP-ként is jó valamire. Teljesítményben éppen ezért erősen limitált, nem ezzel fogsz nagy HiFiMan cuccokat kifogástalanul meghajtani, de...
Tisztázni kéne a célt, mert sok helyes megfejtés lehet, és rengeteg helytelen. Ha mindenképp akku nélkül akarod megoldani, akkor vehetsz egy BT adót, meg egy USB DAC/AMP -ot, amiről azt fogják ígérni a gyártók, hogy jó az 300 Ohm-os cuccokhoz is, pedig nem. Egyszerűen az 5V 3A keret amit az USB lead, csak nagyon kivételes együttállásokkal elég, egy prémium mid fi fejes (HD600 kategória) csak megszólal rajta, de nem zenél. A korrekt tempóhoz, dinamikához nagyon nem árt, ha rendesen meg van tápolva a cucc, aztán hogy külső táp, vagy belső akku USB-ről utántöltve, mindegy is, kell valami, amiről az USB áramkeret többszörösét ki tudja húzni ha épp kell.
Ezeket egyben egy-egy feature-tömött DAP-ból megkaphatod egész jóra, de azért húzzunk egy vonalat. Egy Grado Hemp-et bármikor rádugok szinte bármelyik DAP-ra, és csodásan zenél, míg a teljesítményben legjobban eleresztett Astell&Kern SR35-öm a 620 Ohm-os cuccommal szépen szól, de nem a tudása legjavát mutatja meg, ahhoz még be kell tenni a láncba egy asztali csöves erősítőt.
Ha a meghajtásigényességben kötsz kompromisszumot, de az akku nélküliségből nem akarsz engedni, akkor egy-egy jobb gyufásdoboznál alig nagyobb dongle azért tud csodát mutatni. Egy Cayin RU7 főleg a 4.4 balanced kimenetén nem gyenge, csak a maga fizikai határain belül kell maradjon. Ha erő kell mindenképp, akkor pl a FiiO Q15 mostanság egy említésre méltó hordozható megoldás asztalikat közelítő teljesítménnyel, de az is csak SPDIF vagy USB DAC, és BT kliens tud lenni, BT host nem. Azt külön kell megoldani mindenképp, ami nem feltétlenül baj. Én legalábbis szeretem, ha egy BT adó az összes EMI zajával fizikailag távolabb van az analóg erősítőtől.
A meghajtásigényes fejesek részt meg bőven ki lehet még fejteni. Feszültségigényesebb planarok, vagy áramerősségre kényesebb dinamikusok, máris két teljesen eltérő karakter, amire lehet optimalizálni, vagy kompromisszumos középúton egyensúlyozni a forrásválasztásnál.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
BigBlackDog #106203 üzenetére
A Bluetooth digitális adatfolyamot továbbít - a BT-s fejhallgatód felé. Akkor minek kell neked előtte egy DAC (digitál-analóg átalakító)?
-
s4tch
veterán
válasz
BigBlackDog #106196 üzenetére
Windows támogatja az LDAC kodeket. Azt a részt külső egység nélkül is meg tudod oldani. Szerintem elég neked egy usb dac/amp.
-
fattyu
veterán
válasz
BigBlackDog #106196 üzenetére
nem.
a bt transzmitter funkció nagyon ritka.
az egy szem USBről táplálva pedig nem fogsz hajtásigényes fejest kiszolgálni. -
Dorien
veterán
válasz
BigBlackDog #105949 üzenetére
Nem konkrétan a kérdésre válaszolok, csak egy szinergia tipp:
A Denon D5200 nagyon jól szólt a Korg DS-DAC-100m-ről.(Én hirdettem egy ideig a sajátomat, de nincs szívem elkótyavetyélni ezt a remek fejest. A nagytestvérét (D7200) nálam rendesen überelte. A D5200 a mostani láncomról (Starting Point DAC 3 + Topping A30 Pro) még komolyabb hangot ad, viszont a kis Korg kb. 1/5-ébe kerül [link] ennek a párosnak és mobilabb cucc...
-
chrisnagy13
senior tag
válasz
BigBlackDog #89292 üzenetére
Én még bedobnám a Focusrite Clarettet 100k körül. Hallottam gitárt felvenni vele vonalból, és nekem tetszett.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Szia!
Egész ígéretes a Volt 1. Esetleg kipróbálhatnád. Vagy az említett Motu M2.
-
s4tch
veterán
válasz
Úgy emlékszem, a Solo első generáció kifejezetten jó volt, a 2. annyira nem, a 3. számomra ismeretlen. Amit érdemes megfontolni, az a Motu M2. Ezt még nem hallottam, de annyira egyöntetűen dicséri mindenki a fejes erősítőjét, hogy meg merném venni látatlanban. Másik tipp: Audient iD4 ill. iD14.
Ha többet szeretnél költeni, akkor az Antelope Zen Tour és a Universal Audio Apollo Solo USB többet tudnak, és kiváló szoftveres csomag jár mindkettő mellé. De jó eséllyel a Motu M2 elég lesz, ha a Korg a mérce.
-
Bodz
nagyúr
válasz
BigBlackDog #51655 üzenetére
Esetleg?
Csak tipp, én már nem is emlékszem a Yamaha hangjára. -
krichd1
addikt
válasz
BigBlackDog #51655 üzenetére
Vodkaboy22 korábban csinált anno pont ehhez a típushoz illő elektroncsöves erősítőt, ha jól emlékszem. DAC-ot meg keress azok között, amiről dgyuri0123 kapcsán szó volt. A mütyür méretet felejtsd el, a HP1-hez rendes rendszer kell.
(#51656) Tulku: AZ LCD2 amúgy is fedett a magas tartományban, úgyhogy szerintem nem lesz probléma, ha nem valami nagyon vérszegény rendszert teszel elé. A Gustard H10-et szerintem próbáld ki vele, illetve ehhez is volt korábban valami olcsóbb DIY erősítő, amivel elég jó volt, de már nem emlékszem a típusra, majd keress vissza.
-
kpykpy
tag
válasz
BigBlackDog #51551 üzenetére
igen azt már néztem. De ahhoz akkor megint külön kellene egy dac. (fejből nem emlékszem h van-e benne)
Nem konkrétan csak a hd600-al kéne jól szólnia, hanem audiotechnika m50x és egy beyer 880 600ohm. Vagy jól sejtem h mind a három fejes teljesen más kategória, azaz mindegyikhez külön kéne erősítő?
-
.DLL
veterán
válasz
BigBlackDog #51476 üzenetére
Musiland 01 Mark2 újabb változataival nem tudom mi a helyzet firmware téren, nekem még egy régebbi van rajta amivel egy régebbi driver tökéletesen fut Win7-en, de Win10-en előfordult kékhalál, ha a Control Panelben állítgattunk. Újabb firmware-es változatok mehetnek újabb driverekkel is, amik elvileg már win10-zel is jók, de nekem a firmware frissítés nem ment, szóval meg vagyok vele elégedve úgy, ahogy van.
Hangilag ajánlott, talán ezzel is kezdhettem volna, jó a fjes erősítője is. de érdemes utána olvasni a driver dolgoknak. Egyébként már Linux, és elvileg MakkosX alatt is működik, driver nélkül is. -
fericske
addikt
válasz
BigBlackDog #50054 üzenetére
Jah, hát szerintem oly mindegy. Én a Maplin-ban vettem konkrétan ezt.
-
fericske
addikt
válasz
BigBlackDog #50052 üzenetére
-
.DLL
veterán
válasz
BigBlackDog #50042 üzenetére
Valószínűleg amikor megmozgattad a tápkábelt, néha megszűnt a föld érintkezők között a kapcsolat (még jó, hogy nem valamielyik táp-kontak ilyen vacak) , és azzal együtt a földhurok is.
Pedig ha a PC tápok kettős szigetelésűek lennének, nem is kellene a házat és az egyész alaplapot összeközni a földdel. Egyébként az alaplap is ludas ebben és a tápegység is, de persze gyakori jelenség, csak a minőségi cuccokon oldják meg rendesen a leválasztást.
Amit tehetsz: valahol megszakítod a földhurkot, ahol nem szükséges hogy az eszköz (kétszer is) be legyen kötve.
(#50046) beluudj: Végre egy DJ aki a hangminőségre is próbál adni!
-
fericske
addikt
válasz
BigBlackDog #50042 üzenetére
Ilyet tapasztaltam én is annak idején, mikor direktben kötöttem rá az asztali erősítőmet az alaplapi hangkártyára.
Egy ilyen cucc megoldja a problémát. -
fericske
addikt
válasz
BigBlackDog #48240 üzenetére
Nem voltam. Egyszer remélem sikerül összehozni. Amúgy az aláírásomban lévő fülesekhez.
(#48242) Bodz: Köszi. Akkor jó vétel lesz az E10 árában, ha nem kapkodják el
-
akela91
addikt
válasz
BigBlackDog #48094 üzenetére
Nem pattog annyit, sem felvétel közben, sem lejátszás közben. Ha nincs ilyen problémád, akkor szerencsés voltál.
(#48096) BigBlackDog: Win 7 win 8.1 -nél én sem. Win 10.-nél annál inkább (x64). Előtte töröld a software-t, majd reboot -> install.
-
válasz
BigBlackDog #48056 üzenetére
Én is hozok Macbookot Mytek miatt.
-
.DLL
veterán
válasz
És ha van a laposon eleve firewire?
Mondjuk még nem néztem milyen csipszet használ. Megnézem otthon és ha Texas, akkor osztozhatunk a gépen, ha gondolod. Persze ha befut addig egy kölcsön express card, akkor nem lényeg.
(#48057) vodkaboy22: na akkor nem lesz it gond.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Én viszem a HP probook-omat van rajta firewire kimenet ami ment is a twin-el.
-
Krissz80
senior tag
válasz
BigBlackDog #47990 üzenetére
Vodkaboy már írt róla régebben, hogy FW-ről erősebb a Twin mint SPDIF-ről.
De egy High End CD lejátszóval lehet másabb lenne a helyzet. -
Bodz
nagyúr
válasz
BigBlackDog #47990 üzenetére
Csak felnősz lassan.
(#47989) vodkaboy22: Hogyhogy SA9027, semmi XMOS, Amanero?
-
emiki6
veterán
válasz
BigBlackDog #47951 üzenetére
És milyen olyan USB kábel van, aminek jobb a tápellátása és nem xar? Legyen az is klotz?
-
emiki6
veterán
válasz
BigBlackDog #47948 üzenetére
Nem biztos, csak ha van értelme.
Van értelme?
Ha a Bodz által ajánlott () "kár belém", akkor esetleg olyat mondanátok, ami a dac-om szintjén van, hogy ne a kábel legyen a leggyengébb láncszem (már, ha lehet ezen a szinten)?
-
Krissz80
senior tag
válasz
BigBlackDog #47784 üzenetére
Egyet kell, hogy értsek veled.
Igen sok múlhat a masterelésen, és talán az is benne van, hogy hülye lesz a kiadó hasonló minõséget kihozni a CD-böl mint az SACD-bõl.
Ha van SACD anyagod, akkor tudsz belõle lementeni többféle formátumba flac-ot, és ha ott meghallod a különbséget, az jelent valamit.
Ráadásul én azt vettem észre, hogy elég sok felvételben van hiba, ami a rippelés közben jelentkezhetett, de ez már más lapra tartozik.
Példaként a Best of Yello albumom referencia lehetne, ugyanakkor a No Doubt-tól csak az elsõ albumuk az igazi, pedig mindegyik flac. Le is teszteltem. -
Tulku
veterán
válasz
Nem megsértve senkit, vagy a hallását!
Igen, esélyes a direkt rosszul leskálázott a "sima" 16 bites anyag...most nagyon nagy marketingje van a nagy felbontásnak...csapból is dsd folyik...
Én speciel azt vallom, ha egy normális CD játszón jól fel-lekevert anyagot hallgatunk, annak igen meggyőzőnek kell lennie...igen jó rendszeren előjöhetnek különbségek (lehet a kollégának pont ilyen van, bár ha képpel együtt értendő, akkor megoszlik a minőség gyakorta...mondom ezt úgy, hogy nekem is egy Sony DVP-S9000Es lejátszóm volt fantasztikus hanggal) de nagyobb esélyt adok annak amit te írtál...
Ugyan azon a rendszeren ha mindkét sáv (16 és 24 bit-es) ugyanott, ugyanúgy lett felvéve (pláne ha az egyik csak a másikból lett leskálázva) nem hiszem hogy ekkora különbséget érezzen az ember...ott valami mást is "megnyomtak"...bár lehet hogy tévedek...
-
PuMbA
titán
válasz
Ráadásul egy gyári Blu-ray-re se tesznek 16/44.1-es anyagot, mert a hivatalos szabványban nincs benne
16/48kHz PCM vagy 24bit/48kHz DTS-HD vagy TrueHD van, illetve azt se tudjuk, hogy mennyi volt a bitráta, ugyanis a 16/44.1-es többcsatornás volt, míg a 24/48-as sztereó, így megint nem fer összehasonlítani, mert más a keverés
-
vodkaboy22
addikt
válasz
BigBlackDog #47765 üzenetére
Sajnos a kérdésedre a válasz nem egyszerű...
De röviden
Ezek a kis csövek kicsi élettartammal bírnak. (500- 2000 óra) Normál jelszintek mellett sok hangrontó dolgot kell melléjük építeni és torzítanak is remek módon. Illetve az esetek nagy részében nem cserélhetőek csak forrasztópákával és szaktudással. Sajnos az is igaz viszont rájuk, hogy még ők is nagyobb tápfeszültség mellett használhatóak csak. (20-100V) semmiképpen sem 3.6V-os Li aksiról... -
kpykpy
tag
válasz
BigBlackDog #47673 üzenetére
ath m50x a fejes.
Félmilliós rendszerre nem szeretnék még beruházni, olyan 20-30e-t szánnék dac-amp-ra és az erősítőre hangfalakkal egy 100ast. Persze ha vmi meggyőző érvet hallok vmiről, hajlamos vagyok bővíteni a keretet
Mit ajánlanál dac-nak és mit erősítőnek ill. hangfalnak?
Egyben "kombó" lehetőség akkor nem igen létezik normális minőségben?
-
csƵ
addikt
válasz
BigBlackDog #47668 üzenetére
Rábeszéltél.
-
guppy
őstag
válasz
BigBlackDog #47668 üzenetére
személyes tapasztalat
?
-
krichd1
addikt
válasz
BigBlackDog #47627 üzenetére
Amit a fül nagyon analitikusnak hall, az is lehet egyfajta színezés, torzítás.
-
Szevam
senior tag
válasz
BigBlackDog #47572 üzenetére
Na igen...lefelé a lejtőn, de csak óvatosan...
-
.DLL
veterán
válasz
BigBlackDog #47572 üzenetére
Világos!
És a másikkal is egyet értek! -
.DLL
veterán
válasz
BigBlackDog #47569 üzenetére
Na igen, ezt elfelejtettem illetve nem tudatosodott bennem, hogy ezeket meg is vetted. De ha van egy Twin-ed miért szeretnéd lecserélni? Én még ott tartottam, hogy Musi 01
így viszont mi szükséged van pl. egy Korg DS-DAC 100m-re?
-
.DLL
veterán
válasz
BigBlackDog #47566 üzenetére
Nocsak lecserélted a 250Ω-os DT880-at egy 600-asra?
Úgylátom történnek dolgok a háttérbenAmúgy most mivel kelted a hangot? (a Canalot-on kívül, ez gondolom kölcsön van)
-
DJZoliboy
aktív tag
válasz
BigBlackDog #47557 üzenetére
Naggyábol mp3-akat hallgatok azok meg 320kbit 44khz ha ez számít
-
Tin
veterán
válasz
BigBlackDog #47557 üzenetére
vegyél egy olcsót, mint én (akár használtan), amivel élvezheted a fejest, aztán majd továbblépsz rendes keresgélés után. ha lett volna valami ilyen bajnokpityu vagy bkercso féle házi cucc akciósan, amikor a q1-et vettem, simán rárepültem volna arra.
-
Bodz
nagyúr
válasz
BigBlackDog #47552 üzenetére
Én a Korgot venném 65-ért. Kész, pont.
Gondolom valami hurcolászós cuccot keresel, mintha vettél volna egy Twint nemrég otthonra.
(#47553) .DLL: Nem tudom, nem hallottam, csak olvastam róla.
(#47553) .DLL: Tuti nem szabályozza.
-
Tin
veterán
válasz
BigBlackDog #47552 üzenetére
értelek értelek. de most valaki úgyis betette kosárba, szóval mindegy. nem, én sem akarok a 30e-s kategóriából a 30e-sbe átlépni, mindenképp feljebb lépnék egy olyan felé, amivel a monitorokat is tudom használni.. szóval valahol inkább a 100e-s kategória környéke. az ilyeneket meg majd inkább black friday környékén érdemes beszerezni. nekem most nem sürgős, tökre jól elvagyok a Q1-el, tetszik is a hangja, ráadásul 20-ért vettem, ennyiért meg simán eladható, de a hordozhatósága miatt valószínűleg nem adnám el (jó lenne a notihoz).
amiket felsoroltál a listában, szerintem jók, de én biztos átlépném már ezt a kategóriát, mert mindegyik ugyanaz az 50e alatti, akkor már inkább egy jobbat. de a keresgélés-próbálgatás tapasztalataidat szívesen veszem a következő fél évben, ameddig nekem még bőven ráér.anno 2 éve a monitorokhoz akartam egy musilandot venni, de végül elmaradt. az SB E1 és az X-Fi HD nem a komolyabb kategória, a DacMagic XS meg a DragonFly meg játékszer, csak fejeshez jó, ami miatt később megbánnám. az SMSL 6-ról meg írtak hibákat.
.DLL: tuti nem. (front panel képnél a poti melletti megjegyzés)
-
Tin
veterán
válasz
BigBlackDog #47549 üzenetére
vedd meg most... max visszaküldöd
ráadásul 2 év gari van rá, gondolj bele. kinyílna a tér, megnyílnának a lehetőségek, ráadásul ennyire akciós áron. legrosszabb esetben meg párezerért kipróbálhattál egy jobb erősítőt. nem lehet kihagyni...
-
Bodz
nagyúr
válasz
BigBlackDog #47549 üzenetére
Egyébként ezzel se nyúlnál mellé.
Jobb ám, mint az E1, X-Fi, vagy az XS.
Korg. Muziker, Hangszerdiszkont? Senki se tudja beszerezni, már kérdezted?
(#47548) Tin: Akkor hülyülök, nem szabad többet ilyen korán felkelni a hosszú hétvégén.
-
.DLL
veterán
válasz
BigBlackDog #47541 üzenetére
Korábban mintha benne lett volna az ajánlóban, de lehet hogy az az MX-1 volt..
-
Bodz
nagyúr
válasz
BigBlackDog #47541 üzenetére
Kezdjük ott, hogy nem Fiio, nem visít, nem vonyít...
Kiegyensúlyozott, neutrális hangja van, árához képest megfelelő mennyiségű részlettel. A mélyek határozottak, de nem tolakodóak. A magas talán icipicit visszafogott. Ennyit tudok róla, egyszer hallottam futólag, tetszett. Jobban is, mint az MX2. Ennyit megér. Főleg annak fényében, hogy Koreából rendelve drágább és akkor még hol az áfa...
Látom valaki már le is csapott arra az 1 darabra a Mallnál, "átmenetileg nem vásárolható". -
Bodz
nagyúr
válasz
BigBlackDog #47480 üzenetére
Volt nekem is, igen. Csak 1 van belőle, a 65 környéki ár a reálisabb érte.
Hát mit szeretnél tudni? Nagyon "józan", felnőtt hangja van, tisztán, pontosan szól, minden a helyén van. Nem különösebben hatásvadász, de nem is unalmas. Az erősítője meglepően jó. ÉS rajta vannak a legszebben világító ledek az eddig látott, hallott cuccok közül.(#47488) TromF: A Geek jobban szól, mint a DacMagic XS.
(#47495) Szevam: Ha jól látom már 70k az iDSD. Ennyiből rengeteg mindent lehet már venni. Akár lehetne egy külön DAC + erősítő is. Nagyon fontos az itthoni beszerzés, vagy hogy ne legyen túl nagy?
(#47496) YceBear: Ajaj.
Azért próbáld ki másik kábellel, másik gépen, hátha.
(#47500) Leigazoka: Azt igen rosszul figyelted meg. Nincs itt senkinek problémája a kis cuccokkal. Lásd az előbb említett Korg, vagy mondjuk a Scarlett Solo, de ott a Musiland, HRT, SMSL, stb, stb jópár cucca is. Kb. végtelen a lista.
Az a baj veled, hogy összevissza belekapsz mindenbe, még magad se tudod pontosan, hogy mit szeretnél. Olvasgatod szerintem a rengeteg tesztet és ez erősen befolyásol. Szvsz kezdj el minél több saját tapasztalatot gyűjteni, úgy már könnyebb a netes infókat is szűrni. -
muszurkefal
aktív tag
válasz
BigBlackDog #47423 üzenetére
Én nem tudom, de ha valamilyen cucc érdekel ide szoktam menni, mert sok dologról van teszt és eléggé objektívnak is tűnik.
De mielőtt kitiltást kapnék reklámozásért, hangsúlyozom, hogy nem az a cél, csak eredetileg ebből a tesztből indultam ki. -
EQMontoya
veterán
válasz
BigBlackDog #47423 üzenetére
Hiteles. Baromi nagy hitelt vehettek fel. pl. a Kácsa audiótól.
-
Bodz
nagyúr
válasz
BigBlackDog #47405 üzenetére
Mért ne lenne hasznlható dac-nak? Két kimenete van, egy 0.47 ohmos füles és egy 47 ohmos vonal/füles.
(#47406) csƵ: K550-hez?
Bőven elég, tök felesleges a combosabb erősítő. Plusz a nagyobbak (720, 1000) több kakót igényelnek tudtommal, kisebb az esély, hogy önamgukban működjenek telefonnal is. Meg gondolom szeretnéd szélesebb tartományban használni a hangerő gombokat...
-
Bodz
nagyúr
válasz
BigBlackDog #47399 üzenetére
Igen, de főleg sokkal szórakoztatóbb a hangja.
(#47400) csƵ: 450 elég neked. Ha vennél akkor vásárlás után egyből told fel rá a legújabb firmware-t, ha nem az lenne rajta.
-
Krissz80
senior tag
válasz
BigBlackDog #47390 üzenetére
A DIP8-as NE5532-eseket kellett foglalatra cserélni, de ezt még Vodkaboy22 megtette anno.
Szóva nekem így egyszerű volt.Talán a hivatalos márkaszervízben is megcsinálják, jó borsos áron gari nélkül. (Kb. 16k)
Vagy egy ügyes műszerész olcsóbban. -
Leigazoka
tag
válasz
BigBlackDog #47341 üzenetére
Haaat okes...
-
válasz
BigBlackDog #47341 üzenetére
Pontosan. Köszönöm. Nem nekem kellett.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
BigBlackDog #47082 üzenetére
Ott más a magyarázat: A trafó búgás a sok egymás melletti trafó szórja egymást és külön külön viszik egymást telítésbe.
-
Bodz
nagyúr
válasz
BigBlackDog #46937 üzenetére
Nagyon fájt?
-
Tin
veterán
válasz
persze, pont erről beszéltem annó DLL-el (és talán még írtam itt is). a kis Fiio Q1 (ami belül ugyanaz mint az E10K) nem igazán hozza ki a DT770-ből azt, ami benne van. én is észrevettem, hogy mindenki mélysúlyosnak mondja a fejest, miközben én még bekapcsolt bass kapcsolóval sem érzem annak, főleg a középmélyeket érzem kevésnek.
de ez nem olyan rossz dolog, így ugyanis a mélysúlyos fejesből lesz egy kevésbé mélysúlyos, tehát simán hallhatható hosszútávon is.
ettől függetlenül egy DT770-hez én biztosan nem ezt ajánlanám, lefogadom, hogy ezért az árért van hangban jobban passzoló is. és majd akarok is venni, de azt már nem ad-hoc módon, hanem alapos utánanézés mellett.
-
.DLL
veterán
válasz
És akkor képzeld azt, hogy az E10K mégvilágosabb, mint az E18.
A Bass kapcsoló az E10K-n állítólag nem rossz, csak a mély alját emeli, nem az egész középmélyet, és mértéke is visszafogottabb, ezt mondjuk szívesen kitesztelném. Meg hogy van-e negatv hatása a hangra a cucc kategóriáját nézve (pl. keni-e a részleteket, a teret; vagy megőrzi-e eredeti pontosságát.)
(#46939) HUNNIA1920: Lehetne, de akkor csak az összefoglalót nem olvasnák el.
De ha már 20%-uk megtalálja a választ benne, akkor megéri.
-
Tin
veterán
válasz
BigBlackDog #46935 üzenetére
ez a "túl világos hang" egy kicsit túl van parázva, bekapcsolt bass állással éppen annyi, hogy ne legyen nagyon mélytúlsúlyos, legalábbis a Q1-ből kiindulva nekem ilyen.
ami már nagyobb gond, hogy nem hiszem, hogy kihajtja a 250 ohmos fejest rendesen...
-
válasz
BigBlackDog #46781 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat. A gyári USB kábellel összeraktam,beállítottam gépen, hogy a Fiio DAC legyen az alapértelmezett ....és basszus,mennyivel jobb így, mekkora marha vagyok, hogy eddig jack-el használtam. Nagyon nagy hang, telt mély és nagy dinamikát érzek már. Nem veszek kábelt,teljesen jó a gyárival. (20 rugós DAC-hoz 20 rugós kábel, érdekes is lenne..), max megnézem az ajánlott Klotz-ot USB-micro USB-s verzióban ha van, ennek nem vészes az ára 2500-ért
Köszönöm a tanácsokat még egyszer. -
Hack3er
őstag
válasz
BigBlackDog #46786 üzenetére
+10K még beleférne, egy AKG K550-hez lenne.
-
válasz
BigBlackDog #46776 üzenetére
Köszi szépen mindkettőtöknek a választ,tényleg nem értek hozzá..
Már kötöm is USB-vel össze. Itt olvastam valahol, hogy ez sem nind1,hogy milyen USB kábel. Ilyen 20-30 ezreseket istenítettek. Ez tényleg annyival többet hoz egy ilyen profi kábellel? -
Montesantos
senior tag
válasz
BigBlackDog #46769 üzenetére
-
Montesantos
senior tag
válasz
BigBlackDog #46767 üzenetére
Nálunk kapható? (magyar) hol?
-
demars
addikt
válasz
BigBlackDog #46511 üzenetére
ATH-AD500X vagy ATH-AD900X
Illetve megpróbálnék egy Beyert is (dt770)
Szeretnék csak egy fejest, és ha mellé lenne Headflow, tudnék vele variálni, hangulattól függően...
Kényelmes, hosszan hallgatható fejesre vágyom... -
bodo753
tag
válasz
BigBlackDog #46394 üzenetére
és tudnál ajánlani konkrét típusokat is?
-
bkercso
nagyúr
válasz
BigBlackDog #46322 üzenetére
A digitálisan tárolt hanganyagban ugye a feszültségszintet tároljuk el egyenlő időközönként. Na most, ha ezek az időközök mégsem egyenlőek, akkor beszélünk jitterről. Vagyis a jitter akármilyen hibát okozhat. A véletlen jitter zajt ad a hanghoz, a nem véletlen meg ki tudja.
Az adatcsomag sérülésekor kétirányú kapcsolat esetén újra lekérhető az adott csomag, egyirányú kapcsolatnál meg nem lehet helyreállítani az eredeti csomagot. Nem értek hozzá, de úgy rémlik, mintha redundancia is lenne a kommunikációban, vagyis kis sérüléskor még helyreállítható (mint az írásnál: ha hiányzik egy-egy betű, legtöbbször ki lehet találni).
A kutya inkább ott lehet elásva, hogy minden áramkör analóg: ha digit áramkörben nem is keletkezne 1/0 hiba, időzítésbeli (jitter) akkor is keletkezhet.
Másik gond a reflexió: nagyon gagyi kábel esetén (aminek az impedanciája nem USB-szabvány 90 ohm, vagy a csatlakozóé nem ennyi), visszaverődést szenved el a jel, és a visszavert jel az eredetivel összeadódva is okozhat 1/0 hibát is akár. Ezt csak kétirányú kommunikációval lehet kivédeni, és jelentősen lassítja az átviteli sebességet.
-
krichd1
addikt
válasz
BigBlackDog #46322 üzenetére
Szerintem az alapvető kérdés nem az, hogy az adatcsomagok átmennek-e hibátlanul (bár ez sem kizárt), legalábbis elég buffer memóriájú, gyors aszinkron vevő esetén, hanem hogy mennyi plusz zaj adódik hozzá és itt nem csak a jitterre gondolok, hanem minden egyéb analóg zajra is.
Érdekes egyébként hogy elvileg nem szabadna aszinkron USB vevők között különbségnek lennie, aztán mégis van. Illetve ha ugyanazt a USB chipet nézzük kevésbé vagy jobb kiszolgálással (nyákterv, oszcillátorok, táp, stb..), ott is van különbség, halld például kisebb és nagyobb Via chipes Audio-gd DAC-ok, vagy különböző Xmos alapú panelek. -
bkercso
nagyúr
válasz
BigBlackDog #46315 üzenetére
Parazitahatások miatt pl. Kóboráramok, amik zavarják a földvezeték feszültségét, így a már átalakított SPDIF "digitális" jelbe amplitúdóhibát visznek, ami a véges felfutási meredekség miatt fázishibává lesz (jitter). Órajelnél szintén gyakori ez. (Valójában az SPDIF jel ugye analóg az időzítés miatt, és az órajel is annak tekinthető).
Az USB-kábel táp-erének feszültsége az erek közti kapacitív csatoláson át rászórhat kicsit az adaterekre, bár ez szerintem nagy hibát nem okoz.És hát nem minden USB-vevőt táplálnak külön, sokszor az USB tápjáról is hajtanak 1-2 dolgot.
Adatvesztést pedig meghallani. Ha nagy az átvinni kívánt sávszélesség, és véges a vevőoldali buffermemória (ami a kis latency miatt kevés kell legyen), akkor nagyon szutyok kapcsolat esetén talán lehet adatvesztés (?).
Igazi hifisektől meg mindig csak a pozitív véleményeket hallottam, de technológiai-fizikai oldalról nem nagyon tudtak magyarázatot adni.
50 feletti villamosmérnökökkel kellene erről beszélgetni, nekik van tapasztalatuk parazitahatásokról.Itt pl. 20-szoros a jitter USB-ről táplálva (elemhez képest).
-
GRaul
őstag
válasz
BigBlackDog #46169 üzenetére
-
GRaul
őstag
válasz
BigBlackDog #46145 üzenetére
Sennheiser Urbanite XL. Van itthon 2 db 5.1es erosito is. de azokrol rettenetesen szol a fejes. gondolom mivel nem erre vannak kitalalva. Egyik Denon 1312 a masik valami Yamaha.
Jelenleg ennek a fejesnek az usbs cuccaval hallgatom a fejest. eleg jol szol igy. de kivancsi lennek, hogy egy dac mire kepes.
Kinabol mar rendeltem egy cuccot : [ezt varom]Nem tudom, hogy mit lenne jo venni. mivel 27eftba kerult a fejes, nem szeretnek 40-50e ftokat bealldozni pluszba. Ezert linkeltem korabban azt a ket cuccot h jo lehet e.
De ki tudja lehetseges, hogy a plantronics fejes usb-s cucca is eleg jo lehet a tobbihez kepest?Sajnos nincs osszehasonlitasi alapom
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #46148 üzenetére
Miért nem kéred el egy próbára? A HF ott van nálad úgyis.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
BigBlackDog #46145 üzenetére
A kérdésed kb ilyen volt:
Melyik milyen? Egyik egy Mazda6-os 125Le benzin motorral 16-os felnivel 1550kg ösztömeggel ilyen meg ilyen extrákkal (Elég jól leírt megfogalmazás) a másik pedig egy dízel személygépkocsi (Melyik??? Opel corsa 1.0 turbodiesel? Peugeot 106 purutya szívódízel? Audi A6 3.0TDI vagy Toareg 10 hengeres TDI böszme? vagy... vagy... stb)
Remélem érzed a dolog "problémáját"?
-
bkercso
nagyúr
válasz
BigBlackDog #46093 üzenetére
Jelen állapotában van bekapcsolva az áramtükör?
Igen. Nem tudom, mi lehet a másik állásban..sheratan:
A kérdés a következő lenne. Létezik, hogy (bizonyos forrásokról) ez pont negatívan hat a hangminőségre? Ha kikapcsolom, akkor egyenletesebbnek, simábbnak hallom a zenét, míg bekapcsolt állapotban olyasmi a hatása, mint egy fotónál a túlzott zajszűrés/élesítés a fényképezőben. Lehet, hogy egy megfelelően jó forrásnál inkább ront az eredményen?
Ha kicsi a bejövő jitter, akkor egy ASRC ronthat, igen. Viszont az is lehet, hogy csak megszoktad a kis jittert, és a még kisebb hat természetellenesnek. Hallgatni kell pár napig, hogy idegesítő marad-e. Ha nem torzítás, akkor hozzászoksz és ez fog jobban tetszeni. - Szerintem -
bkercso
nagyúr
válasz
BigBlackDog #46090 üzenetére
0-ra (ON állás)
Nem normális! Bár ezt a konkrét megvalósítást nem használtam így okáig, mások nem jeleztek problémát, és nekem sem volt ilyen ezzel a kapcsolással.
-
Abdallo
csendes tag
válasz
BigBlackDog #46032 üzenetére
Nekem volt Valhalla 2-öm, igazából egy óra bemelegedés kellett neki, hogy tudása legjavát nyújtsa. Beyerdynamic T90-el és DT770-el használtam, de a vékony jelző soha nem jutott eszembe, bár nem stúdió DAC-ra volt kötve nálam, hanem NAD D1050 és Marantz CD6005 volt a forrás, melyek melegebb hangúak. Az tény, hogy nem meleg hangú erősítő.
-
pyg
csendes tag
válasz
BigBlackDog #46040 üzenetére
Csak álltalános használatra kell, de zene minősége az elsődleges. Az ára kb. ugyan az a kettőnek használtan.
-
krichd1
addikt
válasz
BigBlackDog #46032 üzenetére
2-3 perc bemelegítési idő általában kevés, legtöbb elektroncsövesnek kell legalább fél óra.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #46031 üzenetére
Ha jól látom, más is hasonlóan járt, gondolnám, hogy ez természetes akkor.
"...that it's impossible to monitor audio at 192 kHz via the fixed-level outputs (line 3,4)."
De, hogy ne csak a szenvedésem álljon itt, megosztanék egy rövid tapasztalatot a hétvégéről. Lehetőségem volt kipróbálni egy Schiit Valhalla 2 fejeserősítőt. Őszintén szólva nem voltam éppen a "legkifinomultabb" állapotomban, de nagyjából hallottam a lényeget, inkább csak a mérték kérdéses. A fejes szokás szerint a DT880 (250 Ohm) volt, a DAC pedig egy Impact Twin. A Schiit hidegről jött be, kb. 10-15 percet melegedett a szobában a bekapcsolás előtt, bekapcsolva meg kb. 2-3 percet járhatott. Nem tudom, hogy ez mennyire számít, de gondoltam leírom.
Hát, eléggé vékonyka volt a hangja ennek a Schiitnek. Ugye ez egy csöves erősítő, legalábbis ránézésre ezt sikerült megállapítanom. Ennek megfelelően meleg, összeért hangot vártam. Gondoltam kifejezetten javítani fogja a DT880-at, meghozza a testességét. Hát nem. Elsőre azt hittem, hogy csak velem van a gond, de átdugtam az Impact Twin fejhallgató kimenetébe is a jack csatlakozót. Megjöttek a mélyek, megjött a teste a zenének cserébe elszállt egy jó adag részlet, és összement a tér. Basszus, ne már! Gyorsan visszadugtam a fejhallgatót a Schiit-be és konstatáltam, hogy tényleg így van.
A Shiitnek megvolt a könnyed, légies hangja sok részlettel és kellemes térrel. De zene ereje, testessége hiányzott a DT880-al hallgatva. Az Impact Twin ehhez képest sokkal dögösebb hangú volt, viszont egy adag részletet elvesztett valahol az éterben és legalább a teret is kicsit összerántotta. Szívás, de ez van, legalábbis én ezt hallottam!Mellesleg az Impact Twin fejeserősítőjével hosszabb távon is hasonló a tapasztalatom. Persze, jobb azért mint a Musi 01, legalábbis több részlet van benne és moderáltabb már ezzel a Beyer magastartománya. A testesség is megvan immel-ámmal. De tér nem annyira és olyan unalmas a zene egy pöppet számomra.
Persze a fent leírtak mind csak a saját véleményemet és az általam hallott tapasztalataimat tükrözik, ezt kéretik figyelembe venni!
-
PuMbA
titán
válasz
BigBlackDog #46023 üzenetére
Kéne kiadnia a kézikönyve szerint. Ha bátor vagy megpróbálkozhatsz egy firmware frissítéssel: 1.11 build 2604 a legfrissebb, ha a TC Near Control Panel About nevezetű füle nem azt írja ki. A lényeg, hogy abban a 20mp-ben ne legyen áramszünet
Amúgy dobd ki a 192kHz felét foobar-ral és hallgasd 96-on zenét, annyira lényegtelen az egész, csak a helyet foglalja
-
EQMontoya
veterán
válasz
BigBlackDog #46008 üzenetére
Attól függ, mennyivel drágább az EU-ban.
100k beleférhet, egy A1000X lógna rajta, szóval az E10k inkább példa volt, mint valós alternatíva.O2-nek tuti nem kell telepített driver?
Illetve az oldal 15V AC adaptert ír hozzá, ami a lentebb írtaknak nem felel meg. -
Krissz80
senior tag
válasz
BigBlackDog #45926 üzenetére
Egy jól megépített lineáris táppal lehet hozni a hangon bőven.
Sőt lehet lineáris táp sem kell hozzá, csak egy DC-DC stepup + a K-multi.A PC-ről szerintem csak akkor szólhat jobban, ha jó a FW kábel és a PC táp is jobb mint a Twinhez adott gyári.
-
válasz
BigBlackDog #45943 üzenetére
Így van, a sztereó tér egy másik, mikrofonozáskor és keveréskor gyakran használt leképezése a mid-side bontás.
-
bkercso
nagyúr
válasz
BigBlackDog #45959 üzenetére
Nem sokkal: nagyobb doboz, gyengébb poti, de ez csak az alsó tartományban okoz csatornakiegyenlítetlenséget a két csatorna hangereje között.
Illetve kb. egy évvel ezelőtt kezdtem a 2-est táptuninggal készíteni, annak lényegesen simább hanja van. Külön jelölést nem kaptak ezek az erősítők, de belső fotóról felismerni. -
Ear001
addikt
válasz
Nem tudom, én xsak azt írtam le, hogy nálam mi volt a sorrend.
-
PuMbA
titán
válasz
BigBlackDog #45936 üzenetére
Akkor addig próbálkozz a Fidelizerrel, ha az megoldható, hogy ízelítőt kapj a javulásból
-
PuMbA
titán
válasz
BigBlackDog #45930 üzenetére
Először a lánc elejét kéne rendbe tenned szerintem, mert a kérdéseid teljesen értelmetlenek számomra, mint Impact Twin tulajdonos annak függvényében, hogy a Win10 + Fidelizerrel kategóriákat lépsz föl a rendszered hangjával, ellenben a legkisebb hangzásbeli különbségekre koncentrálsz, hogy most FW-ről kapja a tápot vagy nem. Véleményem szerint vétek egy Impact Twin szintű DAC-ot használni, ha már a gépednél elhal a rendszered tudásának nem is olyan kis része (transzparencia, tér, zeneiség).
-
.DLL
veterán
válasz
BigBlackDog #45930 üzenetére
(nem tudod elrejteni, hogy ne látszódjon a Pr. tgság?)
-
PuMbA
titán
válasz
Egyébként Windows 10-ed van, Fidelizert már próbáltad?
-
Ear001
addikt
válasz
BigBlackDog #45920 üzenetére
Nálam Konnekt8-nál a Firewire-n jön az áram és a jel is volt a nyerő, persze nem mindegy, milyen kábellel. Aztán a külső táppal, aztán minden más.
-
PuMbA
titán
válasz
BigBlackDog #45920 üzenetére
Egyik se, ha minden rendesen van megcsinálva, de egyértelműen a b) a legésszerűbb megoldás és FW árban jobb, mint az optikai ugyanazt hozva
-
válasz
BigBlackDog #45913 üzenetére
A FW 12V-os, és elég nagy áramot tud, ezért akár elő is fordulhat, hogy a vezérlő IC károsodik. Én még nem találkoztam ilyennel, pedig használtam egy csomó FW eszközt, de elméletileg nem kizárható.
-
PuMbA
titán
válasz
BigBlackDog #45913 üzenetére
Erről nem tudok, de én nem FW-ről adom neki a tápot, azt se tudom, hogy miért jó az
Nem adtak a Twin-edhez külső tápot?
-
PuMbA
titán
válasz
BigBlackDog #45911 üzenetére
Nem, mivel az Impact Twin egy önmagában működő eszköz. Az is lehet, hogy SPDIF-ről használod és Firewire-ről nem, szóval bármit ki-be huzigálhatsz
-
Bodz
nagyúr
válasz
BigBlackDog #45876 üzenetére
Impact Twin/Konnekt 8 + Morgan Jones tűnik a legértelmesebbnek próbára, DE nem hallottam még az erősítőt.
Mással inkább már nem is bolondítalak, mert megzavarodsz.(#45880) didros: Dehogy. Arra rájön a közvetítői díj (8-10% szokott lenni az ilyen oldalakon) + Kínán belüli szállítás (ha van) + a nemzetközi szállítás (ami meg néha elég pofátlan, ezen is nyernek egy csomót a közvetítői díjon felül).
Kb. így működik mindegyik taobao agent oldal, de még így is olcsóbban jöhet ki sokszor a termék, mint Aliról, eBay-ről. -
Bodz
nagyúr
válasz
BigBlackDog #45754 üzenetére
Hogy még a gatyád is megmaradjon, olcsóbb az Impact Twinnél. Lehet megfülelni ezt is.
(#45799) .DLL: X-Fi, a Solo füles kimenete még mindig nem az igazi. Akkor már inkább UR12.
-
Ear001
addikt
válasz
BigBlackDog #45729 üzenetére
Ez nem Heed. Annó volt egy hifis csináld magad újság, abban közöltek kapcsolásokat, és hozzá anyagokat, ez is ilyen, csak a vicces építő rátette a Heed nevet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3129
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest