- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #78320 üzenetére
Egy okos vízóra, ami wifi-n leolvasható, $5 körül áll elő. Egy 130 lóerős elektromos autóhajtás (motor-fogaskerékáttétel-okosinverter) $300-500 körül. De ezekből nem össz. 10000 db készül, mint egy prémium erősítőből, hanem évente több millió, szóval más a haszonkulcs.
-
törölt tag
válasz
bkercso #78286 üzenetére
Ráolvasgattam picit tesztekre véleményekre nekem az jön le amit Bodz már jelzett, hogy DAC része erős akként érdekes.
AK4497 felszereltség külön DAC-ként más termékek minimum +20-25K?
Lényegében szerintem az erősítő rész bónusz, míg nem vesz egy combosabbat jobbat az ember főleg ha nehezen hajthatóbb fülese van. -
halalfalo
tag
válasz
bkercso #78285 üzenetére
Én meg a te kérdésed nem értem, fura ez az emberi agy
Úgy értettem, hogy a left és right RCA-t megcserélve dugom be, így az eredetileg jobb oldalra szánt hangszórót bal oldalra tudnám rakni, a bal oldalit meg jobbra. Logikusan gondolkodva nem lehet baja, de azért megkérdeztem.
(#78282) Ba cy lus, köszi
-
törölt tag
válasz
bkercso #78271 üzenetére
Alas, attention needed to be paid to what is inside first. There, performance is very disappointing indicating serious design errors that are degrading performance by 20+ dB. Reading the specs and the brochure for the product implies a very high fidelity design but there is no trace of it here.
Amiről ír azért ennél többről van szó. -
ktommy91
addikt
válasz
bkercso #78266 üzenetére
Elméletileg kicsit komolyabb technikával mér és nem tűnik olyannak a fazon mint akinek földhurok lenne a rendszerében. Elfogadom tőled, hogy a 0,007% még szólhat jól, de vannak ugyanebben a környezetben sokkal jobban teljesítő hasonló árú DAC-ok .(ami azért jelenthet valamit)
-
p76
senior tag
válasz
bkercso #78224 üzenetére
Nem tudom
Én csak egyszer építettem egy IC-s erősítő áramkört. Már nem emlékszem az integrált áramkör típusára. 2 szárnya volt oldalt - 2 fém hűtőborda amik lefelé hajlottak 45 fokos szögben.
Ez volt az egyetlen kudarcom, ugyanis meg se mukkant amikor próbáltam használni
Mivel a bordák leértek a NYÁKra én leforrasztottam őket a föld vezetékre. Lehet hiba volt? -
-
alphamooncam
őstag
válasz
bkercso #78105 üzenetére
Csak találgatok.Tippelgetek.
"Ízekre szedi a zenét, külön hallasz mindent, nem egységben."
Leírható úgy is, hogy elvesznek a térinformációk? Ilyenkor halljuk a zenét, meg azt is hogy mi jön balról, meg jobbról, csak egymáshoz képest nem lehet meghatározni, hogy mi hol van ? Minden elöl van?
"Olyasmi, mint képnél egy élkiemelés."
Azért asszociáltam erre, mert írtad, olyan mint az élkimelés. Nekem erről ezt jutott eszembe.Ha meg elő szeretném állítani ezt a hangzást, akkor csak
megnyomom ( mute ) S gombot, vagy a balance potmétert balra húzom (Foobar-VST pulgin).
Mit gondolsz?
-
niof
veterán
válasz
bkercso #78099 üzenetére
Pont ez volt a bajom a 2134-el, amit később írtál, hogy fárasztó volt hosszabb távon, még a C-moy-ban is. Meg zajos is. Aztán beleraktam a 1612-t, és hirtelen minden más lett. Kiegyensúlyozottabb lett a hangzás, javult az attak, és megszűnt a zaj. Továbbra is állítom, hogy ez egy kiváló hangú OPA!
-
válasz
bkercso #78049 üzenetére
Sikerült kicserélni, köszönöm a segítséget, nekem jobban tetszik a gyáriakkal. Final fejesnek nagyon jót tett, k712-nek talán mindegy, én azt mondanám így jobb. K701-nek már-már sok lehet. De itt meg annyival több mindent kihallani már megint, hogy ez meg ezért tetszik. Eleinte volt nagyon steril. Szerintem ha hallgatnám egy-két hétig akkor ráállna a fülem és csomó új hangot fedeznék fel a zenékben.
-
válasz
bkercso #78022 üzenetére
"De az OPA209/2209 se olyan rossz, szóval hatalmas nyereségre most itt ne számíts szerintem. (Az SMD tokok bonyább felirata ne tévesszen meg! A felhasznált anyagokat, illetve a kis módozatokat jelölik vele.)"
Emlékeim szerint az előző tulaj azért cserélte, hogy több mélye legyen. Én pedig pont ezért akarom a gyáriakkal próbálni. Talán jót tesz a Sonorous hatosnak. Az SMD tok felirata pl.: 02209 55K CHNVG4, és ez ugyanúgy OPA csak nem írták rá ha jól értem. És akkor miért nem négy 02209 55K CHNVG4 ilyen vagy négy OPA 209A 48TT9-es van benne?
"A pont, a félkörös bevágás és az SMD SO8 tokok élének 45°-os letörése is az 1-es láb felőli oldalon van."
Jó akkor ezek alapján ugyanúgy berakom őket, a zöldek szerinti 1-esek alapján lesz a pont. Kép szerinti bal alsó pontban voltak az egyesek mind a négy esetben.
"A OPA134PA 4BW7NHB-kat rakom az OPA 209A 48TT9-ek helyére és a 96A35PM NE5532P valamiket a 02209 55K CHNVG4 valamik helyére?
Csak, ha el akarod rontani a hangát. Különen Isten ments'!!"Ezt úgy érted, hogy elronthatom az erősítőt is akár? Szerinted a gyári OPÁk rosszabbak? Hátha jót tesz a fejesnek. Ha már szétszedtem és kint vannak a nem gyári OPÁk adok neki egy esélyt.
"ESD-re vigyázni ki- és berakásnál, mert úgy is károsíthatja az OPÁ-t, hogy az nem megy tönkre! Konnektor földelősaruját pár mp-re megfogni, aztán nem fészkelődni, pláne nem műszálas széken / ruhában!"
Na, remélem sikerült elrontanom akkor szétszedésnél mert egy zokni és egy melegítő nadrágban voltam.
Akkor ledobom a textilt, ezen ne múljon, és csak papucsban beteszem.
Ha sikerül rosszul behelyezni bármelyiket is akkor legfeljebb az OPA romlik el?
-
-
Frogged
aktív tag
válasz
bkercso #77909 üzenetére
Fejhalgatom most jelenleg nincs.
Szinte biztos vagyok hogy a helyi hálózat, mert elég trogerek voltak a kivitelezők mikor készült anno 20 éve a ház.
Szimetrikus rendszere is azért váltottam mert az rca-s hangfalak mind pattognak a lakásban kb minden villany és nagyobb fogyasztó fel vagy le kapcsolására.
Tegnap olyan is történt hogy le kapcsoltuk villanyszekrényen az elektromos sütőt ami saját ágon van és vissza kapcsoláskor katant egyet a dacom és le mute-olta magát.
Vannak itt érdekes dolgok. -
Frogged
aktív tag
válasz
bkercso #77906 üzenetére
XLR csatlakozó van csak a hangfalamon rca-t nem használok.
Régi Rca hangfalaimnál inkább súgott anno, ez most brummog.
A dacot standby-ba téve szinte hangtalan este nem zavar az alvásban.
Ami zavaró hogy behallatszik a zenébe amikor egy számnál nagyon halk részek vannak.Sajna nincs mikrofonom ithon amit meg telon próbáltam felveni annak köze nincs ahoz ahogy hangzik.
-
p76
senior tag
válasz
bkercso #77901 üzenetére
Más lejátszó programhoz hasonlítom. Önmagához nem tudom hasonlítani mert ahhoz meg kellene venni a fizetőst hogy lejátssza a 192k-t
Egyébként nekem eleve úgy tűnik hogy az alap hangerő is más ezeknél a lejátszóknál. Biztos ismerik azt az alapvető kereskedői trükköt hogy a hangosabbat jobbnak halljuk -
Bodz
nagyúr
-
-
válasz
bkercso #77627 üzenetére
Köszönöm, így már értem valamennyire. Illetve még egy dolog...
(#77624):
Írtad, hogy "Túl nagy ne legyen" - csak a zajra gondoltál, vagy hogy érzékeny hangfalnál a túl magas jel/zaj viszony sem jó?(#77628) kammerer:
Egy adott lánctól is függhet, hogy hol érdemes szabályozni a hangerőt, nem? Az egyes eszközök képességeire gondolok. Meg vannak, akik a forrásra esküsznek, hogy ott kell. -
törölt tag
válasz
bkercso #77631 üzenetére
"Nem mindig tudsz minden mérési követelménynek jól megfelelni, ha jó hangot akarsz."
Azaz, meg-megtörténik, hogy mérési paraméterek mentén rosszabbul szereplő készülékek, kapcsolások vagy alkatrészek mindenki vagy a döntő többség szerint jobb-szebb hangot produkálnak, mint méréseken részben vagy egészben jobban szereplő ellenfeleik. És nem feltétlenül azért halljuk jobbnak, mert kellemes a fülnek az a torzítás, hanem azért, mert mérési eredmény és hangminőség között nem 1 a korreláció értéke.
Alkalmanként te is megalkuszol gyengébb mérési eredményeket mutató kapcsolásokkal, opampokkal, egyenirányítókkal..., ha jobb hangúnak hallod őket a készülékeidben, mint méréseken jobban szereplő versenytársaikat.
(Ráadásul ugyebár sokféle mérési paraméter van, amelyek sokszor játszanak egymás ellen, amint a hangminőségi paraméterek is.)Szerk.: Lásd például az Ear által felhozott legtipikusabb vitatéma kapcsolásfajták között.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
bkercso #77606 üzenetére
Ezt a valóságban ki is hallani vagy csak a mérésekből derül ki.
Bodz: nem a program a gond, ahogy rádugom, már pattog is a hang. Biztos, hogy a kábel, mert másik kábellel más a gond (összetákolt Micro USB-USB OTG -} USB-Micro USB). Pedig a Micro-Micro USB kábel Huawei féle, nem a leggagyibb. Biztos létezik olyan kábel, amivel jó lenne.
Pollen: szerintem is erőtlenebb a Low, de úgyse rossz.
-
asedvapo
friss újonc
válasz
bkercso #77539 üzenetére
https://voca.ro/ddP6ulmw4Ke
Nem sikerült túl jól a felvétel, jó része a készítése során rárakódott zaj. Ez a búgás akkor jelentkezik, ha az M300-on USB bemenetet választok, de az USB kábel eltávolítása estén is megvan. A többi bemenetet kiválasztva viszont nincs, de amint már korábban is említettem van még egy ettől különböző fehér zaj is, ami lejátszáskor, illetve az újabb próbálgatások alapján az optikai bemenetet választva és az optikai kábelt is rádugva jelenik meg.
A házban sajnos elég régi a villamos hálózat, valószínűleg nincs rendesen kialakítva a földelés. Amint lesz lehetőségem kipróbálom máshol is.
-
asedvapo
friss újonc
válasz
bkercso #77534 üzenetére
Más fejhallgatóval is csinálja.
A ferritgyűrű nem használ, semmi változást nem hallok.
120 ohmra állítva és a kisebb erősítésen is csillapodik a búgás, már csak nagyon gyengén hallható. A két bállítást egyszerre alkalmazva már nem is hallom, viszont így nem hajtja meg rendesen a fejhallgatómat.
-
Sinesol
veterán
-
Sinesol
veterán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bkercso #77350 üzenetére
Mert egyik IC-nek sincs minősítése robbanásveszélyes környezetben való használatra. Van néhány archaikus szabvány aminek meg kell felelnie az ilyen helyre készített hardvernek, emiatt szinte csak alap áramköri elemekkel dolgozhatunk és még ott is kritikus tényező a lábtávolság... (az nem számít a szabványnak, hogy az IC-n belül minden közel van mindenhez)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bkercso #77309 üzenetére
Az Ágoston könyves 75W-os JLH kapcsolást építettem meg, de saját alkatrészekkel, saját tervezésű nyákra. Nyilván elfogult vagyok saját cuccal szemben, de oda mernék vele állni jobbfajta tranyós erősítők mellé.
Úgy egyébként most nincs előttem a könyv, ott írták benne, hogy eredetileg a kicsatoló kondi nem volt része az áramkörnek, valami védelem miatt tették be de olyan pozitív hatása volt a hangra, hogy inkább visszatették.
Nyilván ez is a méréssel nem igazolt kategória, de hittem a leírtaknak és szerintem igazuk is volt. -
lapalapa
senior tag
válasz
bkercso #77171 üzenetére
Hát igen, pereljük be a mikisoftot, meg a hardvergyártókat, meg a drájver írókat.
Valahol egyszer találtam egy webhelyet, ahol hangra optimalizált drájvereket lehet venni jópénzért (hálókártya, wifi stb.)
Szerintem kb szerencse kérdése, kinek mi jut, aztán ha nem jó, akkor lehet cserélgetni, piszkálgatni, vagy kikapcsolni. -
alphamooncam
őstag
válasz
bkercso #77086 üzenetére
"Én tudom, mit értek alatta. Ez a lényeg.
"
Ok. Értem, csak ez így komolytalan.
Eddig úgy ismertelek, hogy nem ülsz fel ilyen "vonatra".
Ha mindenki mást ért/érthet alatta, nincs egy mindenki számára egyértelmű, és elfogadott leírás akkor ez így nagyon nincsen rendben.
Ilyenkor hogy, hogy nem berzenkedik a tudományos éned?!
Arról nem is beszélve, hogy az álrészletes kifejezés is önmagában egy ellentmondás.
-
alphamooncam
őstag
válasz
bkercso #77063 üzenetére
Mint már oly sokszor, most is kb. más síkon mozgunk, és jól elbeszélünk egymás mellett.
Mielőtt jobban belemennénk a dologba jó lenne tisztázni ki-mit ért az álrészletességen - aminek a létezését ad-absurdum vitatom.
Kérlek olvasd el 82217-től [link]
Zoliee 82219-ben [link] nagyon szépen leírta, hogy Ő mit ért az álrészletező kifejezésen.""Hogy lehetne egy hangrendszer álrészletező?!"
Pedig egyszerű: pl van egy fejhallgató, ami bizonyos frekvenciákon keményen kiemel. Emiatt jobban fogod hallani azokat a kiemelt (mondjuk) "háttérzörejeket", amik korábban is ott voltak a felvételen, de egy lineáris fejes nem adott annak érthető módon ilyen mértékű hangsúlyt a többi rovására."Ehhez képest, hogy vélekedsz ?
biokox:
"Az álrészletességre legjellemzöbb hogy ott is gyönyörü teret csinál ahol nincs is tér."
Ennél kicsit több infóra lenne szükségem...Mi csinál nem létező teret? Milyen körülmények között tapasztaltál ilyet?
Példát esetleg tudsz mondani ?!
-
-
binatone
tag
válasz
bkercso #76824 üzenetére
Próbáltam több fajta kondit a bemeneten, de nekem a Remix tetszett a legjobban viszont amiket javasoltál mindenképp kipróbálom. Igen a visszacsatolásban benne van a végfok is a CompositeAmp-ról puskáztam és éppen ezért a fejes kimeneten is 4.7uH/10 Ohm van,de a ferrit bead-et is kifogom próbálni. Szintén a te javaslatodra már egy ideje OPA1642 van benne. Köszönök mindent.
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #76811 üzenetére
" Lesz új fejeserősítő is, amolyan mindenes: kimaxolt, diszkréttápos kompoziterősítő adapterről, akár hangfalhoz is (2x10W @4ohm), de kis zajú kivitelben, hogy OEM-ekhez is jó legyen. Ez lesz az eddigi legkisebb zajú erősítőm. Elsősőrban fejeshez persze.
OPA2140+LM1875 +-11V-ról. MomentAMP"
Erre már konkrétan félre van téve a pénz. Azt még nem írtad, hogy mennyi, de félre van téve. -
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #76824 üzenetére
Ja, nagyon fontos az OPA tápját megszűrni! Mondjuk áganként 100 ohm, és 1000uF a két féltáp közé 1db, || 100nF az IC-nél. Még jobb egy-egy cap multiplier BC327-40/337-40-ekkel, előterhelve 10mA-rel. A bázisukra mehet 10k-10u szűrés.
OPA1642-vel, vagy még inkább OPA2140-el ez egy szinte verhetetlen gép lesz, "milliós hanggal", bár nem szeretem ezt a kifejezést.
-
Ribi
nagyúr
válasz
bkercso #76675 üzenetére
Mármint miben?
Hogy azon a képen kb 1Hz-től indul a szűrés?
Vagy hogy a marketinges 1-5MHz-től indítja a passzív szűrést, miközben alap esetben is bőven lentebbről megy?vlaca2 : Persze érdekes lenne, csak hát nyilván nem írják le mit csinálnak, mert kiderülne, hogy ... tudod.
-
Ribi
nagyúr
válasz
bkercso #76672 üzenetére
Na de egyszer ezt, aztán azt írják? Hát hogy van ez már
Más lett a marketinges?Meg a mérések sose azt mutatják mint amit a marketing lerajzol.
Pedig olyan hihetőnek néznek ki ... nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Battlefield 6
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Könyvajánló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Napelem
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Eladó szép állapotban levő Samsung Galaxy A22 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest