- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
#56474624 #78905 üzenetére
"A pillanatnyi dinamika tudtommal a mikrodinamika"
OK. Úgy látom Te sem vagy biztos a dolgodban.
Amennyiben követem a logikádat, abban az esetben kellene lennie egy szabványos értéknek, időnek lennie, ahol még mikrodinamikáról és egy másik, hosszabb időnek amikor makrodinamikáról beszélhetünk. Utána nézel Te, vagy keressek rá én ?
-
bkercso
nagyúr
válasz
#56474624 #78906 üzenetére
Mikrodinamika: lehet, hogy így hívják. De időintervallum akkor is kell hozzá. dt-->0 alatt nem értelmezhető a dinamikatartomány.
az attack levágódik, nem tudja idő hiányában a csúcsot elérni, hanem az a lecsengés idő előtt elindul
Azaz a rövid időtartamra nézett leghangosabb és leghalkabb zenerészlet közti különbség kisebb lesz, mint ideális esetben lenne.
Nem feltétlen ezt jelenti. Szerintem lehet nagy az amplitúdó (vagyis meglehet a kellő dinamika) úgy is, ha a nem elég nagy slew rate miatt torzul a felfutóél. Jelalakfüggő.
De ez nagyon ritka. Általában az olcsó készülékeknek is van elég slew rate-jük ma már.
Inkább a vacak tápellátás, vacak alkatrészek (csatolókondik, poti) viszi el a "dinamikát": a hallott minőséget. -
bkercso
nagyúr
válasz
#56474624 #78901 üzenetére
Dinamikatartományt csak időintervallumokkal együtt lehet definiálni. Eszerint van globális (egész zeneszámra/albumra vetített), és van pillanatnyi dinamika; vagy nem tudom, mik a pontos angol neveik.
A "mikrodinamiká"-t viszont a hifiben a nagy felbontóképességre szoktuk használni: sok apró részletet, rezdülést hallani.
-
p76
senior tag
válasz
#56474624 #78710 üzenetére
Na de hol a felső határ a jobb DAC és erősítő témában?
Massdrop Cavalli Tube Hybrid
50 óra bejáratás után, bár furán csak az első pár órában szólt.
"Sajnos" nálam a HD6XX-szel minimum 1 kategóriával jobban szól mint a Jds Labs Atom és Loxjie P20.
Nagyon szkeptikus voltam ez ügyben mert ugye van olyan vélemény hogy manapság egy 100 dolláros cucc is elérte már a maximumot.
Ehhez képest azért elég szép különbség van.
Az MCTH mindent tud amit az Atom tisztaságban meg részletekben. De sokkal jobban szól nekem. Meglepetésre több az erő benne, és itt nem a Watt számra gondolok.
A P20-nak továbbra is meg van a sajátos varázsa, az egy más kérdés.
De az MCTH egy jobb erősítőAzért a "sajnos" mert majd valamikor biztos kereshetek egy még jobb erősítőt
Most majd a DAC téma következik. Hátha van olyan ami másképp szól mint a Marantz PM7005 belsője.
-
alphamooncam
őstag
válasz
#56474624 #78121 üzenetére
Csak gyorsan, mert újra dolgozom, délután hosszabban írok majd, de a lényeg, hogy a pluginban jelölt M/S nem mono/stereo hanem mid/side.
Ezt gondolom, a fent írt "szétszedős" hatásnak.
Egyébként mono felvételen is tökéletesen hallatszik, ill. a hiánya is.
Mono felvételen is lehetnek térinformációk, kipróbáltam.folyt köv.
P.S.: Örülnék, ha valaki, akit érdekel kipróbálná, jelölt pluginnal, mert azzal, bármikor előállítható ugyanaz a hatás, és akkor nem lenne elbeszélés megy egymás mellett. De persze ez csak azoknak, akiket érdekel...
-
niof
veterán
válasz
#56474624 #77717 üzenetére
Nem tudom, egyszerűen ezt hallottam, így éreztem, mikor megvettem, és próbaképp beraktam a Spartan helyére a laptop és a Magni közé. Nagyon furcsa volt a Spartan után. Kicsit hallgattam vele a zenéimet, és akkor így éreztem. És visszafelé is működött, mert mikor visszaállítottam az eredeti állapotot, lenyugodott a hang. Viszont filmeknél ez a jelenség előny. Lehet, hogy az a rendszerem túl nyugis volt eredetileg (talán kicsit sótlan, esetleg unalmas hangú), és ez felrázza kicsit, mert határozottan dinamikusabban szól, és sokkal jobban tetszik vele. Olyan élettel teli(bb) lett.
-
niof
veterán
válasz
#56474624 #77713 üzenetére
Valószínűleg azért jó nekem, amit írtok Dorian-el, mert jók a közepei. Filmeknél a beszédérthetőség miatt ez elég fontos. Nem tudom mit értesz, mire gondolsz mozis hang alatt... 2.1 rendszerben használom, dinamikus gyors, jól érthető hang van vele, feltűnő túlzások vagy hibák nélkül.
-
Ear001
addikt
válasz
#56474624 #77301 üzenetére
"Ha a 100k-s doboznak a milliós kábel kellett, hogy a milliós doboz technikai szintjén legyen, akkor az a 100k-s doboz eleve akörüli szinten volt."
Igen, de mi az a 100 000-es, mi az a milliós technikai szint? Meg egyáltalán, egyszerűen ár alapján kategorizálunk?
Leírom akkor két történetemet. Az egyik a Merlin Audió, ahol az Ufo Audioi Innovations tranzisztoros elektronikák tudásának a határa volt éppen felderítés alatt, a lánc végén JPW AP2 dobozokkal. Ezek mind viszonylag olcsó cuccok voltak, kezdő áron valahol 100 000 alatt. Összedug árban hozzá illő AN réz kábelekkel jól szól, de egy új terméknél a kereskedő kutya kötelessége, hogy megkeresse a képességei határát, és mi a legegyszerűbb feljebb lépés, mint a kábelezés? Mivel az volt kéznél rövidesen vagy másfél milliónyi An ezüst kábellel volt bekötve a rendszer és még mindig jó volt, és partiban volt egy hasonló árú, de jobb elektronikát, de olcsóbb kábelezést használó lánccal. Ebből a fontosabb dolog az, hogy nem esett szét a hang a nagyobb felbontás, az igencsak megnőtt sávszélek ellenére sem. Őszintén szólva abban az ársávban nekem sokáig az maradt a kedvenc rendszerem, és magam sem gondolom, hogy ez a láncépítés ideális útja, de aztán vagy tizenöt évvel eme megtapasztalás után megkeresett egy ember, hogy úgy tudja nekem van An ezüst drótom, és ha lehet, szeretné elkérni egy kísérlethez. Ő ugyanis hallotta a Merlin Audióban az Ufó AI láncot, és a mai napig azt a hangot keresi, már megvan a doboz meg az elektronikák, de nem az igazi. Hátha a kábelek? Elvittem hozzá, bedugtuk, és az ember hátradőlt, hogy igen, ez az, ezt kereste. ( És ennyit a csak rettentő rövid távú zenei memóriáról. Lehet, hogy tesztanyagot csak rövid távon jegyzünk meg, de ha emóció, pláne nagy emóció is társul hozzá, akkor bizony meglepően régi hangélményt is fel tudunk idézni.) Racionális egy ilyen lánc? Nem. Racionális annak, aki huszonéve keres egy hangzást, és egy ilyen papíron elcseszett, de a valóságban hihetetlenül szinergikus felállás adja meg neki a megnyugvást? Igen.
A másik történet félig D.I.Y. Véletlenül belefutottam egy autóhifis hangszóró szettbe, egy ötvenezer forintos u-Dimensionba. Úgy gondoltam, ez valami óriásölő csoda, de persze az ember simán tévedhet, szóval egy csómó, egymást nem is ismerő hifis havernak mutattam meg a hogy szólását és ők is megerősítették, hogy nahát, egy vacak kis próba dobozban, a gyári nagyon nem optimális keresztváltójával, filléres kábelekkel is tud valamit, ami igencsak figyelemre méltó. Meg kéne keresni a határait. És igen, ismét az lett a vége, hogy a láncban, ahol az AN kábelek igen kontrasztos kategória ugrásai jól hallhatók voltak a millió forintos hangdobozon, az ötvenezres szett is hozta az ugrásokat, még akkor is, amikor milliós árú, több tulajtól összekunyerált ezüst volt előtte, mindenki megrökönyödésére. Racionális egy ilyen rendszer? Nem. Tanulságos? Igen. Megkérdőjelezi a bevett ár és minőség kategóriákat? Meg. Megkérdőjelezte azokat a dolgokat, amit egy láncépítésről, a kábelek jelentőségéről gondoltuk? Meg.
Én az ilyen kalandok miatt írtam, hogy remélem neked is lesz szerencséd ilyeneket átélni, mert remek elmetágító mutatványok, szerintem a zenehallgatás emocionális öröme mellett pont ez a kísérletezés rácsodálkozás a hifizés legnagyobb öröme.
-
niof
veterán
válasz
#56474624 #77301 üzenetére
Ja, ebben a megvilágításban igen, más a helyzet. Nyilván nem érte volna meg ahhoz "milliós" kábelt venni, annyit nem adott volna az élményhez. Mondjuk az a dobozka nálam nem is arról szólt... Észszerű keretek közt viszont megéri befektetni egy jobb kábelre, sokat hozhat!
-
niof
veterán
válasz
#56474624 #77296 üzenetére
Hát, nekem anno volt egy Videoton SL-QB451 hangfalpárom (ezzel kezdődött anno nálam a "hifizés", még iskolás koromban), és mikor a sima, mezei rézdrót hangfalkábelt Van den Hul-ra cseréltem (a The Snowline-ra), bizony lehetett hallani. Később átkábeleztem az egészet vele, majd cseréltem a hangváltóban ezt-azt (mindent...
), és az is simán működött. Mikor eladtam a dobozokat, 3x annyit ért a bele épített cucc, mint amennyiért a párat eredetileg vettem. Egy volt kolléga vette meg, és csak annyit mondott, mielőtt kifizette, "azt hittem egy Videotonnak sokkal szarabb hangja van..."
-
Ear001
addikt
válasz
#56474624 #77263 üzenetére
Én ellentmondanék. Volt szerencsém olyan hifi láncot hallani, ahol a 100 000 forintos erősítő-cd-hangdoboz vagy egymillió forintnyi dróttal volt összekötve, és döbbentesen egységesen szólt, és megmutatta, hogy egész más kategóriában játszik a lánc így, mint árban hozzáillő kábelezéssel.
Aztán volt szerencsém egy 50 000-es autóhifis hangszóró szettet vagy 800 000 forint értékű kábellel meghallgatni egy próbadobozban, és azóta is vágyok arra a hangra.
Egyik esetben sem tudom, hogy mi lett volna az alternatíva a legalább olyan színtű hangra, ha a készülék-drót arányokat megcseréljük.
Mindezzel nem azt mondom, hogy minden esetben kell, vagy egyáltalán érdemes sokat költeni a kábelezésre, de bizony teljes értékű komponensnek kell tekinteni.
-
bkercso
nagyúr
válasz
#56474624 #76975 üzenetére
Nem csak több, hanem inkább más. Nagyon nem mindegy a fülünknek, hogy páros sorszámú vagy páratlan sorszámú felharmonikusokból jön ki a torzítás, csövesnél előbbi a jellemző(bb).
, De ez sem igaz. Kapcsolásfüggő: ugyan azt a karakteriszikajelleget el lehet érni csővel, különböző FET-ekkel vagy BJT-vel is, kapcsolástól függően.
-
-
-
ribizly
veterán
válasz
#56474624 #76440 üzenetére
"Elállási jog"-ra hivatkozva. Semmi mást sem kell mondani. Jön vissza a $.
Amennyiben hibás és azt is megemlíti az egyén, akkor az már egy másik eljárásban fog részt venni, mert akkor először megállapítják, hogy történt e valami a user-nél a cuccal. Amennyiben nem találnak külsérelmi (műszaki berendezés esetén mondjuk túlvezérlés) nyomot, akkor simán egy hibás termék árának visszafizetése vagy csere lesz az eredmény. -
niof
veterán
válasz
#56474624 #76318 üzenetére
Jó, persze. Van, amit egy 5M Ft-os erősítőre is ráköthetsz, nem lesz jobb. De pont ezért tök felesleges ilyeneket ajánlani hozzá. Még poénból is.
Ehhez egy C-moy is teljesen jó lenne. Nem azért, mert ez a vesszőparipám, de a 201-et ismerem. Azt széthajtja még az is, úgy, hogy leszakad a tekercs a membránról... -
fehér_ember
addikt
válasz
#56474624 #76311 üzenetére
Én értelek; de látod hogy hiába mondod neki. Valószínű hogy csak hangerő gondja van vele.
Amúgy egy silvercrest-en tényleg nem hoz egy fejeserősítő? Csak kíváncsiságból kérdem; nekem nincs itthon olcsóbb vezetékes fejesem.
A presenternél meg nem ismerek olcsóbbakat; bár ha csak a hangerő növelés a cél, akkor Kínába biztos van erre valami nagyon occó kütyü. -
fogirobi
senior tag
válasz
#56474624 #76306 üzenetére
Tehát akkor, hogy a kérdésemre választ is kapjak, nincs olyan lehetőségem 2020-ban, hogy egy hasonló minőséget kipréseljek ebből a fülesből, mint amilyen a Hi-Fi-nél is volt, csak ha Hi-Fi-t kötök rá ismét? Ha mégis van, akkor légyszi ajánljatok valami alternatívát, köszönöm!
-
fogirobi
senior tag
-
törölt tag
-
p76
senior tag
válasz
#56474624 #76154 üzenetére
Mérésekből a hangminőséget nem lehet megállapítani.
A legnagyobb baj hogy a mérésekből még a mérési értékeket se lehet megállapítani biztosan
Például SINAD mérés 1 kHz:
1. Chord Mojo 0dBFS bemenő szignállal etetve. Kimenő feszültség 2 V RMS. SINAD = 100dB
2. Chord Mojo 0dBFS bemenő szignállal etetve. Kimenő feszültség 5 V RMS. SINAD = 106.6dB
Szegény Kingwa is ezt mutogatta ékes kínai nyelven hogy az Audio-gd NFB28.38 is tud SINAD=108dB értéket ha olyan a feszültségszint.
Na jó én részemről befejezem a mérés szélmalomharcot. Téma lezárva részemről, már biztos unalmas. -
Zoliee
senior tag
válasz
#56474624 #76158 üzenetére
Nekem sajnos idő kell, mivel már mindkét esetet produkáltam: kezdetben általam jónak hitt/hallott eszköztől idővel megváltam. Illetve az elején nem bejövős berendezést hosszan megtartottam, mivel mégis bizonyított.
Azért szerencse, meg jó fül is kell a Te esetedhez. -
Zoliee
senior tag
válasz
#56474624 #76154 üzenetére
Másfél éve kezdtem olvasni ezt a fórumot,és sokkal több információt kaptam innen Tőletek, mint az avx-ről.
Ahhoz azonban, hogy tapasztalatot is szerezz (ne csak infót), elkerülhetetlen az anyagi bukás valamilyen mértékben.
Én soha nem foglalkoztam a mérésekkel, hiszen lehet király papíron, ha nem tetszik.
Sok mindent kipróbáltam, és ha nem tetszett, adtam is el. Másképp iszonyat nehéz (vagy talán képtelenség is) megtalálni a számodra tetszőt. Még ha ki is tudod próbálni/meghallgatni vétel előtt, az sem pótolja az otthoni, nyugodt környezetben, napokig/hetekig tartó ismerkedést. Legalábbis szerintem. -
bkercso
nagyúr
válasz
#56474624 #76086 üzenetére
Nem attól lesz hiteles/"hihető", "élő" egy hangzás, hogy kedvedre analizálhatod.
Fordítva viszont igaz: egy kis torzítású DAC, ha zeneileg is kis torzítású, vagyis "jó", akkor akár kedvedre analizálhatsz is mindent. Mindent "látsz" rajta keresztül. Nem lennék meglepve amúgy, ha ebbe (is) belevonódna a látóközpont, hiszen az agyban ismeretes a szinesztézia. Ízlelésnél gyakran bevonódik pl., világhírű szakácsok sokszor beszámolnak róla, hogy látják az ízeket. -
ribizly
veterán
válasz
#56474624 #75968 üzenetére
Azzal csak az indulását gyorsítja meg az ember. A kérdés amúgy irreleváns, mert amit elindítasz az mind a memóriába kerül betöltés után és amíg használod ott is marad. CPU affinity-t meg prioritást lehet állítgatni, de az már nem sokat szól bele, ha fut és nem magas a DPC delay.
Egyetlen dolgot lehetne még állítani, ha Valakinek erre van igénye, hogy nem engedi "kirakódni" a pagefile-ba, de amíg használod addig a daemon nem tesz vele ilyet amúgy sem. -
Z.É.T.
őstag
válasz
#56474624 #75876 üzenetére
Az ártatlan kérdésemet követő véleménycunami után - egyelőre - nem akarok mélyebben belemászni, de ha ez nem az elmúlt néhány hétben történt, akkor nem ugyanarról van szó. Az új sorozat (TwinX) szintugrás az elődjéhez képest és mások elmondása szerint minden máshoz képest is a saját kategóriájában.
-
Sinesol
veterán
válasz
#56474624 #75840 üzenetére
Látom nagyon nem akarod érteni, plusz rendesen félre is akarod magyarázni a dolgot.
OPiiPO : A hallás annyiban problémásabb, hogy nagyon széles spektrumhoz hozzá tud szokni, ráadásul a karakterisztikája miatt még a hangerő is beleszól az érzékelt hangképbe, plusz még az érzelmi, mentális állapot is befolyásolja.
-
-Skylake-
addikt
válasz
#56474624 #75840 üzenetére
Nagyon rossz példa. Akkor lenne igaz, ha mondjuk én dobot hallanék ott ahol te gitárt. Ennél lényegesen kisebb eltérésekről beszélünk arról végképp nem beszélve, hogy teljesen más az ízlés és a várt eredmény.
Fejes topikban olvastam 5 percel ezelőtt , hogy neked jobban bejött a hd600 mint mint a 660s , mert szerinted a 660s-ben túl sok a mély. Szerintem mindkét említett füles hallgathatatlan a mély teljes hiánya miatt (hd 600 egyébként van nekem is ). Ez nem azért van , mert hazudik a füled vagy az enyém, hanem azért mert te hegedűt hallgatsz rajta én meg astrix-ot. Azoknál a zenéknél szeretem a sennheisereket , ahol nincs mély , mert azokból a fülesekből az nem tud kijönni soha. Egyszer majd ha sikerül egy hd820 akkor lehet hogy ez a véleményem megváltozik , de hd 600-660s-700-800 füleseknél sterilebb, laposabb fejest még életemben nem sikerült meghallgatni.
-
niof
veterán
válasz
#56474624 #75697 üzenetére
Nekem van egy Sony CDP-950-em, amiben Lampizator modja alapján néhány dolgot én is átépítettem. Na, nem annyira, mint ő, nem lett lámpás kimenete, de diódák, kondik és a két OPA cserélve lett. Baromi jó hangja volt, szerettem. TDA1541A van benne. Egy baja lett így az évek alatt, hogy elfáradt az egyik ékszíj, azt cserélni kellene. Kár lenne elkallódjon, mert bár keveset használom, de bitang jó kis player!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
#56474624 #75662 üzenetére
Van több otg kábelem otthon, kedvedért ki fogom próbálni. Bár köztudomásúlag süket vagyok, tehát rossz alany.
p76@ szimplán úgy érzem, a miniatürizált telefon elektronika legjobb esetben is úgy csinál, mintha; de többnyire nem a leghobb eset. Egy PC már méretben jobb (és a méret számít 💟), de feltehetőleg valami célhardver lenne a legjobb tesztelés céljára. Nem biztos, hogy igazam van.
-
törölt tag
válasz
#56474624 #75540 üzenetére
Komolyan kérdem pl vaktesztben kihallani? Én személy szerint nem szeretek mindenféle dolgot feltenni ami belematat,módosít a win10-ben, ami alig hoz valami javulást vagy egyáltalán nem de a win 10 megfektetheti egy frissítés után.
Itt pl komolyabb viták voltak az ügyben, hogy mennyire is hasznos vagy inkább nem... [link] -
p76
senior tag
válasz
#56474624 #75405 üzenetére
Starting Point DAC 3 csak akksis, usb-ről töltve?
Nekem az okostelót rögtön lemerítené attól tartok, így is idegesítően sokszor kell tölteni.
Van táp csatlakozója, lehet oda egy Meanwellt venni? 2x9V akksi van benne, akkor 9V vagy 18V táp kell?Azon már én is sokszor elgondolkodtam hogy mi van ha a DAC-om gyenge?
Bár PM7005 az echte sztereó erősítő és minimum a 3. szint a belépéstől -
Zoliee
senior tag
válasz
#56474624 #75376 üzenetére
Magamból kiindulva sokszor azt sem tudja az ember, hogy mit is akar. Az viszont biztos: jobbat és mást
Én is random vásárolgattam, persze sokszor valamilyen ajánlásra. Arra jó volt, hogy megismertem a fórumozok ízlését, meg persze magam is tapasztalatot gyűjtöttem.
Számomra nehéz megfogalmazni pontosan, mire is van szükségem, hiszen amatőr vagyok. Még ha együtt élek is azzal a készülékkel, sokszor hetekbe telik, mire rájövök pl hogy hosszú távon fárasztó, mégsem ez kell nekem... -
törölt tag
válasz
#56474624 #75363 üzenetére
Annyi azért változott, hogy egy másik hosszabbítóba dugtam be (ezt is csak olyan elhatározásból, hogy közelebb van, gyorsabban ki tudom húzni, ha bármi gáz lenne). Nem is próbáltam a régi helyére visszadugni, örülök, hogy úgy tűnik, semmi baja, azóta is virulok magamnak.
-
fehér_ember
addikt
válasz
#56474624 #74941 üzenetére
LP-t csak kipróbáltam, persze ha megmarad, akkor lehet mégegyszer nekiveselkedek.
Tegnap napközben is elég sokat hallgattam a hd660s-t a technics su-3500-asom fejeskimeneteléről tc impact twin forrásról. Fene se gondolta volna hogy van itthon egy ilyen jó "fejeserősítő".
Nem tudom régen hogy csinálták ezeket, van két modernebb "asztali" erősítőm is, de azoknak simán bénább a fejes része, pedig hangfalakon nem maradnak el tőle. -
fehér_ember
addikt
válasz
#56474624 #73902 üzenetére
A régi Dynaco erősítőd fejeskimenete lejátszás nélkül teljesen hangtalan?
Arról jutott eszembe, hogy most épp próbálgatom a vintage asztali Technics erősítőmét, és hát jobb mint emlékeztem, csak sajna vagy egy alap sistergése. Persze mivel ~velem egyidős, azért annyira nem meglepő hogy műszakilag sincs már toppon. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
#56474624 #74791 üzenetére
én tényleg csak a tapasztalataimat osztottam meg, nem vitatkozni szeretnék természetesen. Lehet én hallgatok rossz zenéket/rossz példákat fogtam ki, de én ezeket tapasztaltam
egyébként a magas vágást is észrevettem (de nekem az alja is hiányos nagyon sok zenénél).mást hallgatunk, más rendszeren és másképp hallunk
-
Ribi
nagyúr
válasz
#56474624 #74478 üzenetére
Tendencia?
Te írod itt, hogy igen is egy olcsó eszköz nem lehet olyan jó mint egy drága.
Neked van egy előítéleted, hogy ami drága az jó, így ami olcsó, az nem is lehet olyan jó. Ilyen előítéletek mellett azt hiszem tényleg felesleges bármiről objektíven beszélni. És most is ezt hozod fel. Ez így mi?
És utána ptóbálod igazolni "mindenféle hangzatos jelzők tömkelege"-vel. -
Ribi
nagyúr
válasz
#56474624 #74474 üzenetére
Pont a nagy neveket kell megfizetni, mert a név miatt. Semmi másért, meg olyan szöveget rittyentenek mellé, hogy juj. Ezt kell megfizetni. Atomban kb semmi alkatrész nincs, nyák, meg pár chip, műanyag doboz. A fényképező azért bonyolultabb, de persze árához képest valszeg az is túlárazott. De ez most hogy jön ide, azon kívül, hogy pont a nagy neves cuccokat árazzák túl?
borix: Te hoztad fel, ennyi erővel semmiről sem érdemes beszélni, mert 2-3 év múlva sehol sem lesz.
-
Ribi
nagyúr
válasz
#56474624 #74471 üzenetére
Jaj egy elekronikai eszközt ilyen szempontból mégis hogy haszonlítasz autóhoz?
Egy proci amiben van 10 milliárd tranzisztor, 20 éve millió se volt.
Az autó ehhez képest nem fejlődik semmit, mert nem lehet kicsinyíteni, mert technikai szempontból összehasonlíthatatlanok. Elektronikai eszközről beszélünk. Ezt már többször írtam, hogy itt nem egy különleges, speciális hűdeismeretlen cuccról van szó, hanem egy elektronikai eszközről ami nem valami misztikus ize mint ahogy itt jó páran kezelik.
Most abba hagytam, mert nem vezet sehova, bocs hogy belekötöttem. Tényleg. Ne ezen rugozzunk. -
kromatika
veterán
válasz
#56474624 #74456 üzenetére
"A hangok nyomulása, az analizálós jelleg a hifiben valójában hiba. Azt egy másik eszköz más jellegű hibájával (pl. sötét, lágy, puha, lassú hanggal) lehet ellensúlyozni. Igazán jó eredmény persze ilyen házasságból sem születik, csak el lehet jutni a kellemesség egy szintjére." Ezt azért ilyen általánosságban nem jelenteném ki. PL a Jds Labs Atom ,mint ahogy írod jól egyensúlyozza a 6XX lágy sötét karakterét.És a kapott eredmény igazán jónak mondható. Túl mutatva az ár kategóriáján.
-
Exodius
őstag
válasz
#56474624 #74460 üzenetére
Ebben van igazság! Ugyanakkor srácok......
Azon is el lehetne gondolkodni, hogy az Atom-Liquid Spark-Magni triuvirátusa mi a fas*t művel az alsóházban. Minőségben meg ár-érték arányban ahhoz, hogy feljebb tudjak lépni egy 100-ast bele kéne vernem minimum, hogy jobbat kapjak, mert ezek már bőven meghajtanak szinte mindent. Más kérdés, hogy hogyan, meg mire képes.
Mérés alapján az árukhoz képest nagyon össze vannak rakva. Persze lehet itt szidni az Atom anyagfelhasználását, de mérésben meg odaveri a két riválisát.
De a Magni is, komolyan. 100 dollárból 250K-s planár fejeseket is meghajt (cimbora mondta, hogy elbánt az LCD2-Classic-al):
Maximum Power, 50 ohms: 1.3W RMS per channel
Maximum Power, 300 ohms: 430mW RMS per channel
Maximum Power, 600 ohms: 230mW RMS per channel
Persze ezek csak számok és amit megint csak furcsállok, hogy 12 óránál, már a legtöbb fejes ba*zott hangos. Vagyis még 8 órányi plusz van benne, vagy nem tudom, hogy mennyt lehet még a potin tekerni. Ha megnézzük, hogy a 20 legnépszerűbb fejesnek milyen impedanciája-érzékenysége van (600 ohm már rég kiesett a divatból), akkor joggal merülhet fel a kérdés, hogy nem volna jobb, ha nem pakolnánk annyi szuflát az erősítőkbe, hanem inkább arra mennénk, hogy kielégítően hangos de közben meg legyen ott irtózatosan, ahol kell?
Hi-Fi bölcsesség, hogy a hangosság nem egyenlő azzal, ha valami jól is szól.
Virágnyelven: lehet keményen kefélni csak misszionáriusban és jó is az...de mindig jó? -
Sinesol
veterán
válasz
#56474624 #74456 üzenetére
Pedig az a helyzet, hogy lehet olcsón is adni jó erősítőt, igazából a legmodernebb chipek nagy mennyiségben rendelve dolláros költséget sem érnek el, a csatik, a ház se kerül túl sok mindenbe. Ha egy jó tervezés párosul melléjük, akkor igencsak jó teljesitményt lehet elérni.
Az már más kérdés, hogy a nagyok nem ebben utaznak, hanem abban, hogy telezsúfolják csillió felesleges alkatrésszel, megtámogassák pár ködös ezotériával és adjanak valami középszar cuccot. Persze tisztelet a kivételnek előfordul sok jó darab is a drágábbak közt is.
Ráadásul mivel eleve sok készülék hulladék, alapvető hiányosságok vannak a tervezésben, természetesen nagyban profitál majd az adott gyártó táp vagy usb szűrő berendezéséből, máris el lehet adni a többi cuccot is, beindul a bolt. Plusz gondolj bele, hogy mennyit rátesznek még extrán a név miatt, elég csak azt látni, hogy pl. teló fronton az átlag kinai flagship android ugyanazt tudja mint a bejáratott márka és mégis feleannyiból árulják.
Szóval vajon tényleg drágának kell lennie egy jó képességű erősítőnek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- PlayStation 5
- Star Trek
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Könyvajánló
- World of Tanks - MMO
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest