- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
bkercso
nagyúr
válasz
OPiiPO #112122 üzenetére
Valahogy nem vonz, sose tette. Egyelőre nagyon örülök, hogy félvezetővel van ilyen hangom!
Még csak nemrég lett. Technikailag egyébként nem látom, csővel hogyan lehetne olyan kicsi torzítást elérni, mint SS-vel - ha egyáltalán. (Hangot attól persze lehet; elég lazán függ össze a kettő; mindenesetre, ha "nincs" torzítás, jó a hang is.)
Meg a cső mikrofóniázik, törik, kiég, nem gyártják, ill. forró, nagyfesz. kell neki stb.De elhiszem, hogy megvan a bája! Egyáltalán nem ismerem, se technikailag, se a hangját. Egyik találkozón hallottam egy igazán jót, ott kb. az volt a legjobb erősítő (egy csúnya barna sütisdobozban), de nem tudom, a mostani hangomhoz hogyan viszonyulna. Majd össze kéne ereszteni pár jó csövivel azt, ami most van ("MFD3", becsületes nevén v4.8).
Most inkább az jön, hogy elkészítem azokat a készülékeket, amiket eddig nem mertem, mert mindig kaptam negatív kritikát. A fejamp után DAC, végfok, BT-hangfal (egyelőre magamnak...) és ki tudja. Kell mikrokontrollerezni is hamarosan pl. a távirányítás miatt...
Nagyon nem úgy megy a gyártásra tervezés, mint a hobbi! Jó pepecs. -
-NoVa-
veterán
válasz
OPiiPO #111749 üzenetére
FiiO Warmer néven fog kijönni elvileg, mostanában rakosgatják fel az idei product lineupot. Gyakorlatilag mindennek a mindenféle keverékét megpróbálják pénzzé tenni, még szélesebb spektrumban, és kezdenek kihátrálni az in-ear fülesekből, ott nem bírták a konkurencia minőségét hozni.
-
Remus389
veterán
válasz
OPiiPO #110118 üzenetére
Meg kell kérdezni, a head-fi-os másik hirdetésébení (Hifiman Deva) ez van "Ships to Anywhere".
Találomra állítgatja ezt, nem kell annyira komolyan venni, nem cég, hanem magánember.Mindenesetre én se nagyon vállalnék be tengertúli darabot.
Sokba kerül a postaköltség, plusz rárakódik az Áfa, vám...
Hosszú idő míg megkapod.Érdemes EU-n belül nézni, amikor én vettem a Hifishark dobta a dán honlapot, amit az életbe nem találtam volna meg magamtól. Volt egy spanyol ebay-es, de azzal már egy kicsit barkácsoltak meg kicsit drágább is volt, így a dán darab volt nekem a nyerő.
Amúgy én nem is vágyom másik amp-ra, nincs is másik.
Jól balanszíroz a zeneiség és a technikai tudás között.
Se nem túl érzelmes, se nem túl technikás, szerintem pont jó a Gustard, nekem nem is kell másik amp. Legfeljebb az opamp-okat cserélem hogy egy kicsit másképp legyen fűszerezve.
Amiről másolták, a Vioectric V200, azt mindenki dicséri. Jótol loptak, ez az igazság.Kicsit melegedős, arra kell odafigyelni, ne süsse a nap nyáron.
Kánikulában odafigyelve kevesebbet használjuk. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
OPiiPO #108322 üzenetére
A "jól szól" a lehető legpozitivabban szubjektív a hifizésben. Mondhatni erről szól az egész. Rosszabb mérve? Sokkal. Na és?
Pár éve előkotortam a régi decket és beraktam néhány dolgomat, amiket anno nagy műgonddal rögzítettem, lehetőségeimhez képest. Bakelitről. Kifejezetten volt egy olyan meleg, barátságos színe az egésznek, ami miatt végtelenségig hallgatható egy jó kazetta felvétel. Aztán elraktam, főleg mert sajnos egy negyed hanggal lassabban húzza a szalagot mára és már nincs, aki és amivel ezt rendberakja. De azért kifejezetten meglepő élmény volt.
Nekem is meghatározó a 90-es évek elején, mikor burzsuj haveroméknál először hallottam a Dire Straits Telegraph Roadját CD-n, amely ugye teljes csendből kúszik elő végtelenül lassan - na de aztán ez az élmény kerekedett az évek során.
Az egésszel azt szeretném jelezni, hogy zenehallgatásban nincs végső vélemény, főleg technikai nincs. Ami tetszik, az a "jól szól" és tökéletesen irreleváns bármi más.
Akinek a digitális adatfolyam, annak az. Akinek más, annak meg az. -
stellaz
veterán
válasz
OPiiPO #108243 üzenetére
Elvileg konkrétan ez a példány
https://hardverapro.hu/apro/microfluentamp_fejhallgato-erosito_bkercso/friss.html -
-NoVa-
veterán
válasz
OPiiPO #108228 üzenetére
Ne a mW-okat nézd, a FiiO megfizethető cuccaiban elég száraz, unalmas hangú erősítőket raknak. Sokat ki lehet belőlük hozni DAC-ként, élem ezt az élményt a Q15-tel is, pedig abban már egész jó amúgy az erősítő rész. Csak hát hallottam a Q7-et, ami ugyanaz a DAC egy igazán jó erősítővel egy dobozban, és hallom minden nap, hogy mire képes egy igazán jó erősítővel párosítva.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
OPiiPO #108230 üzenetére
A német FIIO shopban 159 Euro, a magyarban még csak nem is tudnak róla....
-
-
Feck
tag
válasz
OPiiPO #107219 üzenetére
A hangja még ennél is gyönyörűbb
(pláne, hogy valami lelte a fókuszt, de majd kezdek vele valamit, és készítek normálisabb képeket).
Egyelőre 60-70 óra van benne, 200 után nyilatkozom bővebben. Az mindenesetre hamar feltűnt, hogy bizonyos túlvezérelt/rosszul masterelt zenéknél kevésbé észlelhető betorzítás, rezonálás főleg nagyobb hangerőnél - de nyilván nem megsüketülés a cél, éppen eléggé megkeseríti az életem a jó öreg tinnitus.
-
:AMF:
senior tag
válasz
OPiiPO #106855 üzenetére
Egy NOS Tesla (nem kardos) talán akad itthon a fiókban, szívesen elküldöm kipróbálni. Anno párban vettem őket, az egyik Feck fórumtárshoz került. Ha jól emlékszem ő Airist+MCTH pároshoz használta. Nálam nem sokat ment, mert akkoriban érkezett a Spartan és nyugdíjazta az MCTH-t.
-
btraven
őstag
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
OPiiPO #106844 üzenetére
Férfiasan bevallom: nem csak a sörtől javult a hangminőség. A két legkritikusabb kondit már normálisra cseréltem - ma reggel vettem át GLS-automatából...
Idővel majd a többit is, csak még spórolni kell rájuk.
Egyébként a kondicserét leszámítva is sokat fejlődött, simán a bejáródástól. 50 óra már benne lehet nagyjából.
-
galaktikus
aktív tag
válasz
OPiiPO #104401 üzenetére
Szia!
Amiron Home-od van?? Nekem jelenleg egy DT 990 Edition 250 ohm. Schiit stackkel hajtom (modi+, magni+).
Szeretnék feljebb lépni és az Amiron Home illetve 1990 Pro között vacillálok. Kompetitív fps, film, zene. Kb. ez a fontossági sorrend nálam.
Mennyire vagy elégedett a fülessel? Esetleg valami javaslatod van, hogy melyik irányba induljak ha a kettő közül kéne választani?
Mindenkihez szól a kérdés aki tud nekem segíteni
-
Abdallo
csendes tag
válasz
OPiiPO #103559 üzenetére
Én inkább választanám a helyedben a TMP Ant-ot, nem sokkal drágább a linkelt xDuoo-nál.
Amúgy meg a bátraké a világ. Én ebből a 200 ezer körüli összegből bevállalnám ezt is inkább, mint a xDuoo-t: Eufonika [link] , Head-fi topik: [link]
Kicsit drágábban ez is érdekes lehet: Miltra [link]
Csak a TMP Ant-ot volt alkalmam hallani csupán. -
lapalapa
senior tag
válasz
OPiiPO #103559 üzenetére
+1 az echora.
mk1-et hallgatok nagyon finom cucc. Nem szabad túlvezérelni, a dac nálam 66%-hangerőn hajtja, eredeti csövekkel. Érdemes a csöveket a tetejénél rezgéscsillapítani, ettől szép és pontos tere lesz.
mk2 szebb, jobb, erősebb állítólag.
Vagy Ant, de azt nem ismerem, viszont jó lehet nagyon.
Nem kici-occó kínai egyik sem. -
fericske
addikt
válasz
OPiiPO #103559 üzenetére
A TA-84 dac-ot is tartalmaz, ezt is kalkuláld bele az árába, ha nincs rá szükséged.
Az erősítő része nagyon hasonló lehet az említett Helot2x-hez.
Kompatibilis csöveket használnak, a topológiában sem lehet nagy eltérés.
Erőben feltehetőleg az Xduoo előnyben lehet valamelyest.
Én inkább a Spartanra ruháznék be, ha csak erősítő kell.
Tud elegendő hangerőt, megfelelő impedanciájú (nem nehezen hajtható) fejesekkel.Mindkettő másabb lenne a mostani erősítődnél, de nem lenne előrelépés, csak pénz égetés.
Viszont az általad említett Echo2 egy "iciripicirit
" más kategória.
Nem tűnhet kevésnek amit elkérnek érte, de a minőségi OTL-ek világában ő (de már az mk1 is) budget árban ad sokat.
A tube rolling "népbetegség" a csöves cuccoknál.
Talán ezért a legtöbb brand nem feccöl sokat a stock csövekbe amit a készülékeikhez adnak. Úgyis cserélgetik jelszóval.
Így aztán könnyen beleszaladhat az emberke olyanba, hogy az cucc árának akár kétszeresét is csőre kell költse, hogy kihozza belőle a hangzásbeli potenciált amitől döglik a légy.
Mint én. Ezért kellett mennie a Woo Wa6-nak.Az Echo(1-2)-őt viszont korrekt csőszettel adja a Feliks.
Szükségtelen a cserebere. Alapból kapunk egy, szerintem kiváló hangzást.
Finom, sima, energikus, részletes.
Ráadásul a gyártói ajánlás és spec. ellenére többféle fejhallgatóval is szépen muzsikál, nem csak magas impedanciásokkal, mint pl. a 20 ohmos Quad planárral vagy 30 ohmos Empyreannal.
Jó dac kell hozzá, az igaz, de hát mihez nem?Az Ant hibrid erősítő is jó választás, szerintem. Egy belső tápossal 200ezer-ből asszem megvolnál.
Kicsit melegebb és talán rockosabb hangzásvilágú mint az Echo.
Hasonlóképp univerzálisan használható különböző fejhallgatókhoz.Ezek előrelépések a Cavallihoz csöves téren.
#103579Bogyó bá'
Az mk1-et hallottam.
Az nem volt komoly.
Ahogy mondjuk a Darkvoice csövese sem.
Viszont a Bottlehead crack-ből hasonló áron egész jót lehet összehozni. [link]
Ez talán még tetszene is neked, olyan molyolós téma -
Ear001
addikt
-
s4tch
veterán
válasz
OPiiPO #103566 üzenetére
Egy Antot tudok kölcsön adni, ha nem találsz belőle próbadarabot. Az enyém mondjuk inkább hangfalak hajtására van belőve, de azért hallatszik ezen is az Ant karaktere.
Egyébként rengeteg csöves fejes erősítő van a piacon, csak az nem mindegy, hogy mennyiért. Ott van kapásból a Feliks, az Xduoo, a Darkvoice, a Little Dot, a Quad, a Woo Audio, az Auris (stb) kínálata, hogy a kevésbé neves kínaiakat (FX Audio, Douk, Fosi, Aiyima, stb) ne is említsük.
-
emiki6
veterán
válasz
OPiiPO #103559 üzenetére
De az nem hitvita, ha hallod, hogy torzan szól.
Mondjuk meg lehet csinálni csöves ampot olyanra, hogy alacsony imp-en is jó legyen, de nem az az alapvető.
TMP Ant amp-ot nézted? Itt sokan dicsérik. Az asszem 250 körül van. Na meg az jó alacsony imp fejesekhez is, mert van arra külön kijárat.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
OPiiPO #103196 üzenetére
Ugye, hogy szépek? Ismerősömnek leesett az álla mikor meglátta pl. ezt a gyönyörűséget: kicsit túlzásnak érezte ezt a tápkábelt ahhoz a tápegységhez, aminek egyetlen feladata hogy 5V-on 200 mA-t (tehát 1 wattot!) adjon a PC-be helyezett USB kártyának....
-
Feck
tag
válasz
OPiiPO #97552 üzenetére
Még mindig megvannak?
Nálam is több éve ugyanez a kombó + DT 1770 (<3) + Supra RCA és USB. A fülesek gyári kábelei maradtak végül.(Kár, hogy a Feliks Echo AMP-kaland nem vált be, mert nagyon jól szólt...
)
Ill. a széthájpolt körbejárós TMP-ANT-ot sem hallhattam sosem - aminek körülményeiről inkább megtartom magamnak a véleményem... -
emiki6
veterán
válasz
OPiiPO #98424 üzenetére
Úgy ám! [link]
De neki a Topping mellett nem adott sokat, szóval gyanítottam, hogy meg fog válni tőle és ráírtam.
Bódottá van, mert most az ölembe pottyant egy 650 is és a helot x2 is tök jó áron. A gondviselés ugyebár.Piszok nagy dög, aszittem kb 10x10 centis és 300g, eggez képest 12x15-ös és 1600 g.
Jó, hogy megvettem, az ibasso D14 nem hajcsa ki ezek szerint rendesen, ezzel azért más a feeling. Kicsit azért erős amúgy, 9 óra már hangos, a poti tartomány felső 3/4-ede nem is kell.
Ajánljatok már elé egy dac-ot is, ha már itt vagyok! 50k-nál többet biztosan nem költenék arra. 20-30-ért nincs valami jó használtan, ami feltételezhetően jobb, mint a d14? A d14-ben ESS Converter Sabre ES9018K2M dac van.
-
-NoVa-
veterán
válasz
OPiiPO #98374 üzenetére
Csak a felső, Grado-s szett az enyém, a másik az FB csoportból jött kontent. Ez most épp hosszú záridő letámasztott telefonos kép, festővászon alapra téve a dolgokat, hogy legalább valami természetes fény jusson rá. Ugyanez kicsit jobb fényviszonyban 1Dx-el kicsit azért tud jobban is kinézni, rendes mélyélességgel, de az instant kényelem nagy úr, telefonnal lekapom, 10 másodperc utómunka, és már mehet is kommentbe
-
Dorien
veterán
válasz
OPiiPO #97552 üzenetére
Örülj neki.
Én is öregszem, de a hifibogár / kíváncsiság nem hagy nyugodni, szerencsére csak a mid-fi kategóriában.
Legutóbb az Austrian Audio Hi-X15-re kattantam rá, de szerencsére találtam egy lehúzós Youtube tesztet róla, így ezt most kihagyom... Az AKG K550 viszont ismét kellemes meglepetés volt a mostani fülemmel, láncommal is.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
OPiiPO #97552 üzenetére
Az nagyon gáz.
Én ma egy DAC-ot rendeltem Ali-ról, pedig tulajdonképpen nincs rá semmi szükségem, a mostanival is elégedett vagyok.
Még jó hogy legalább annyi eszem volt, hogy a régihez vett analóg tápom emehhez is jó lesz. Az újhoz nem is adnak tápot alapból.
-
s4tch
veterán
válasz
OPiiPO #96336 üzenetére
Nekem a kistesó (1421) van. Nem szar a beépített amp sem, bőven el lehet vele hallgatni bármit, de pl bkercso utolsó erősítője vagy az Ant is dob rajta. Ha elsősorban fejeseznék, keresnék mellé egy erősítőt. A sbaf népe is elsősorban dacként használja ezeket.
A dac viszont elég jónak tűnik.
-
:AMF:
senior tag
válasz
OPiiPO #93291 üzenetére
Azért dobtam be, mert még úgyis bőven megéri. Kb. 100k körül van, mire ideér.
A szállítás kb. 2-3 hét, legalábbis a THX AAA One és az R7DX is annyit utazott, miután megrendeltem. Postától jön a vámkezelős email, online fizetés, MPL hozta házhoz. Az ebay-es CTH-val többet szívtam, mire megjött Írországból.
-
-
Sinesol
veterán
válasz
OPiiPO #80571 üzenetére
Vannak még persze próbálkozások, de a globálisan beindult folyamatot ez már nem befolyásolja, az utóbbi években drasztikusan visszaesett a fizikai boltok forgalma, miközben az online boltok forgalma robbanásszerűen nőtt, mindennek a jelenlegi pandémia csak újabb erős lökést adott. Oké, hogy nyilt 2 IT bolt egy random magyar városban, de ez túl sok mindent nem jelent, max annyit, hogy hosszabb távon nézve 2-vel több megy csődbe. Bár amennyire elmaradottak ilyen téren a magyarok, lehet itt még húzzák valameddig.
Nemrég olvastam egy kimutatást, miszerint a magyarok közel 3/4-e tart az online vásárlástól, bankolástól, hát agyam eldobom, ez van nálunk 2020-ban, miközben míg Dániában éltem, elvétve láttam kp-t és mindenhova futár vitt szinte mindent az élelmiszeren kívül.
Máig emlékszem, hogy egyszer valamiert kp-ra volt szükségem és a főnök azon viccelődött, hogy minek nekem kp, talán el akarom ásni mint a kalózok?Követem egyébként az amerikai híreket és épp azok a bizonyos botrányos hírek generálják a tudományellenesség egyre erősebb elítélését. Ugyebár nem attól ítéli el a társadalom a dolgokat, hogy valaki azt mondja el kell itélni, hanem attól, hogy szembesülnek a probléémáéval, megbotránkoznak egyes emberek, csoportok világtalanságán.
-
ribizly
veterán
válasz
OPiiPO #80292 üzenetére
Hallgasd meg és megérted. ;) Pl. kiemelt közép, skálázódás, lágy, "folyékony" hangzás. Persze ennek ára, hogy részletek vesznek el. Pl az AD900X is egy ilyen "csoda" számomra.
Nem viccelek. Nem hiszem, hogy fogod szeretni, mert eléggé vérszegény a legtöbb forrásról, de meg fogod érteni, hogy miért írtam azt.
Egyébként én pl. azért is hagytam abba a keresgélést, mert bár fantasztikus fejesek vannak, aminél tuti ledombám a hajam (pl. Hifiman Arya), de ezt a hobbit valahol meg kell vágni, mert sajnos nincs végtelen money.A HD800(A) meg nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, illetve a befektett pénz, kapott hang / élmény nem volt arányban. Ezzel a lépéssel pedig valahol én el is engedtem a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest