- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
btraven
őstag
Minden reményemet már így az elején beváltotta!
Kraftwerk - Tour de France
Deep Purple - April
Ezek CD-n vannak meg vagy 30 éve és soha nem szóltak jól.
Bezzeg most! Nem mindenki ezt keresi ebben a hobbiban? Hogy a már unalomig ismert meh szám egyszer csak új hangon/szuperül megszólal egy új eszközzel?
Kész vagyok - end game.Egyébként nincs meleg, szirupos hangja. Teljesen más mint a Loxjie P20.
Sajnos a hangszín szabályzás nekem ennél sem vált be így elsőre. Rányomom a teljes mélyet, de nem érzem hogy jó lenne az összkép. Torzítani így sem torzít szerencsére.
Most minden tekerentyűt 12 óra állásban használok.Tápkábelt hosszát lespórolták, alig ér el a 220-hoz.
-
btraven
őstag
Nagyon jó hangja van így elsőre. Pár órát hallgattam.
De én már annak is örültem hogy nincs zúgás-búgás és egyéb problémák. Először rendeltem 10 ezer HUF alatti készüléket. Nem tudtam mire számítsak
Sokat lehet majd kísérletezni vele. 1 opamp vezérli a hangerőt a másik opamp meg a hangszínt. Állítólag ha ezeket kiveszed a foglalatból akkor is szól. Ha igaz, ezen csodálkozom hogy működhet.
Most ezeket mind ki kell próbálnom majd.
Meg a csöveket is be kell járatni. A hozzáadott 6K4 kínai cső van benne, de már készenlétben állnak a 6ZH1P-EV (6Ж1П-EB) orosz csövek is.A két 6K4-nek más színű a felirata. Direkt párba válogatták?
-
btraven
őstag
Megjött a FX-Audio Tube-03 előerősítő!
Egyre nehezebben bírom idegekkel az ilyen Kínából való vásárlást.
Régen az ember elment a Keravillba, ott kipróbálta a cuccot, kifizette és boldogan hazavitte.
Most meg izgulhatok hogy feladják-e, azt adják-e fel, ide ér-e, vámügyintézés, postást kergetni, cucc épségben van-e, működik-e?
Mindezt egy hónapon keresztül.Na mindegy, az elektroncsövek külön voltak a dobozban az erősítőtől és hát eléggé meg volt nyomva a doboz. A csövek lába átszúrta a doboz alját, a csúcsos tetejük meg a doboz tetejét. De azért működnek. Strapabírók ezek a kínai csövek.
-
NEXUS-6
tag
-
contaxg
veterán
Ha igaz a Netdepónál dolgozott majd elkezdett videókat gyártani aztán kibújt a nagy lelkesedésének az oka, mert beindította webes kereskedést.
NEXUS-6
Milliós készüléket lehet de nem érdemes webshopból venni.
Ez annál egy kicsit összetettebb dolog. Vannak olyan gyártók akik nem is engedélyezik, hogy a drága portékáját neten árulják. -
RetepNyaraB
veterán
Aprón fityeg egy Dactilus 2/Canamp 1 páros. Ezek milyen szintet képviselnek ma? Mármint anno dícséreteket kaptak és felteszem nem lopott kínai invenció, de hogyan öregedtek vajon? Oké, nincs csillió bit, meg dsd, de ezzel együtt lehet élni, ha amúgy meg...
Szóval modern kínai fitying kb ugyanennyi pénzért, vagy egykori magyar audiofül?(sajnálom a folyamatos alkalmatlankodást, a tapasztalat hiányát valahogy kompenzálni kell)
-
RetepNyaraB
veterán
Régen volt fiio-m, akkoriban azért elég messziről ugatták az ipart, pedig a legdrágább termékeiket használtam. Változott ez jelentősen? Így árban nagyjából a Tempotec szint. Ha hangilag nem megy alá (mondjuk abba vettem egy elég drága opampot, meg alá egy meanwell tápot, ha így vesszük elég sokba került), akkor jöhet...
-
s4tch
veterán
A kimeneti jelszint több dac esetében is magasabb szimmetrikus kimenet esetében. Még asztali dac-kal nem próbáltam hasonlót; autóhifiben a kimeneti jelszint erősítése nálam felért azzal, mintha kapott volna a rendszer egy preampot. Én nem próbálkoznék ilyesmivel, hamarabb keresnék egy balanced erősítőt, de nem zárnám ki ennyire egyértelműen, hogy működhet a dolog.
-
contaxg
veterán
Ha nem nem hallod, érzed a javulást akkor természetesen ne told a mantrát. De nem vagyunk egyformák. Lehet, hogy neki vagy másnak esetleg más (lesz) a véleménye az ilyen típusú kiegészítők használatával.
Remélem bitrograde megosztja majd velünk a tapasztalatát ha talál ehhez megfelelő tápot. -
contaxg
veterán
Igen ez segített ez a lépés előbb kimaradt. Köszönöm Bodz és chrisnagy13!
A firmware kérdést a gazdájára hagynám.Azon gondolkodom, hogy tudnám felvenni a DAC-ok hangját pl egy laptoppal. Illetve van egy Olympus hangrögzítőm (valahol) ami tud CD minőségben rögzíteni. Főleg beszédre van, nem tudom, hogy felvételi szint automatika kilőhető vagy sem. Gondoltam felveszek pár számot és felteszem a valalhova, mint érdekesség.
chrisnagy13 Elindult a kért cucc ha jól látom
"Csomag felvéve a státusza" -
chrisnagy13
senior tag
-
Boti80
lelkes újonc
Én is szétnéztem több helyen és nem találtam .ifi zen blue még ami volt, de az 2x annyiba kerül és nem jobb igazából mint a bta30 . Veszek hozzá egy ilyet tápnak azért ,minél kevesebb zajt vigyen be a “futóműbe”. Csak jobb mint egy tyúkbél usb kábel ,telefonos adapterrel. [link]
-
contaxg
veterán
Kutyából nem lesz szalona, drága Bodz!
Mint minden hasonlat ez is sántítani fog.... de nekem olyan ez a stúdió dac dolog mintha egy Recaro ülésben kellene ülni 800km-t a tengerig. Egyszer volt stúdió dac-om egy lavry da10 így utólag lehet, hogy nem véletlen hogy egy Koss Porta Pro-val hallgattam hónapokig.
-
UserX
addikt
Kösz neked is és bkercso - nak is!
Nagyjából ilyen szarkazmusra számítottam a többi kedves fórumtárs részéről!
Elég idős vagyok már, hogy ezeket tudjam kezelni!Nem tehetek róla a saját fülemnek hiszek! 'Az ízlésről nem lehet vitatkozni!'. Dolby már a AIWA kazettás deck-emen is volt...! Ami igazán segítene, ha meghallgatnék egy szaki által összerakott, milla vagy afeletti cuccot, hogy pontosan mi is az, amit hallani kellene.
Részemről ennyi. Most egy darabig ez a felszerelés marad, ezen a téren nem tervezek frissítést.
-
Piftuka
veterán
Nem estem túlzásokba, csak tolmácsoltam, amit az AV-ONLINE írt róla.
Az alternatívákat viszont szívesen hallgatom!Írd csak, kérlek, bátran, ami eszedbe jut!
(Én csak a "Musiland Monitor Dragon US02"-t találtam, de az már nem kapható. Valamint az "Audiotrak Prodigy Cube Black Edition"-t, az viszont csak 150 Ohm-ig képes meghajtani a fejeseket.) -
Piftuka
veterán
Nagyjából mindegyikre.
Tehát:
- Pazar minőségű fejhallgató erősítő akár 250 Ohm-os fejhallgatókhoz is
- Kiváló DAC
- Külső USB/USB-C hangkártya a számítógép számára
- Digitális COAX OUT csatlakozó (az előző kritériummal összefüggésben, dekóder erősítővel való összekötés céljából)
- Masszív, digitális hangerő potméter (ha végtelenített és sok fokozatban jár az plusz pont)
- Ár (max. + 25%, ha annyira jó eszköz az alternatíva)
Ezek nélkülözhetetlenek.
Preferált:
- Fém ház
A többi tulajdonsága nem esszenciális, de "jó, ha van" kategória. Ezek:
- Extra basszus kiemelés
- Extra gain
Létezik ilyen alternatíva valamelyest masszívabb, nagyobb méretű kivitelben?
(Attól tartok, hogy a K3-at mindig elhúzná a helyéről a fejhallgató zsinórja használat közben. Annyira apró kis eszköz...) -
UserX
addikt
Köszi!
Bocs, ha butákat kérdezek!!!
És az ASIO/WASAPI-val megéri kísérletezni? Ha igen, melyik az ajánlott?
Zenehallgatásra JetAudio-t használok. Ott a kimeneti eszköz a fejlesztő cég saját terméke. Szerintem klaszisokkal jobban szól, mint mondjuk a VLC, csak azt hiszem leálltak az új kiadásokkal. -
bkercso
nagyúr
Annyi még a témához, hogy a kapcsolóüzemá adapterre kötött szűrőn átmegy a kapcsolóüzeműek kóborárama (10mA nagyságrend) a védőföld felé. Ha egy adaterről üzemelő készülék mondjuk egy RCA-kábellel egy földelt készülékhez csatlakozik, akkor az RCA-kábelen folyik át ez az áram.
Ennek legtöbbször nincs hallható hatása, ám néha okozhat pl. a fejhallgatóban búgást.Ennyi előnye tehát van a lineáris tápoknak, hogy ott nincs kapacitív csatolás a kimenet és a 230V között, így nincs kóboráramuk sem.
-
KRISSTUS
aktív tag
Előszőr is köszönöm az ajánlásokat, ez az E30 "tetszetős".
Az igazat megvalva nincs nagy tapasztalatom a Dac-ok terén, egy Lusya - TDA1305-öst szeretnék leváltani / feljebb lépni. Viszonyítani hangban csak az alaplapi hangkártya és a Lusya között tudok. Javarészt Flac és kevés DSF kiterjesztészű zenéim vannak (na meg youtube).
Egy Harman HK970 és Canton Karat 60-hoz használnám.
Színben lehet fekete és ezüst is.
Ha PC a forrás, van jobb megoldás mint az USB? -
UserX
addikt
Velem van a 'Jó Isten'
, szert tettem egy kis extra zs-re. Tegnap az ED-nél 26k-ért volt FiiO E10K Olympus2, gyorsan meg akartam rendelni, de mára már elfogyott!
Végül is a Logilink mellett döntöttem. Itt egy összefoglaló pont tőled
:
Utánvétellel kértem, GLS pontra. Így 18.500 HUF. Meglátom, nagyon várom. Remélem a hosszú szállítási idő miatt azért tudok aludni!
Még 1x mindenkinek köszönet a segítségért!!!
-
UserX
addikt
Hello!
És ez(?):
Ha jól értelmezem, ribizly kolléga erre írta, hogy:
'...a magasakat vágja az 6.3"-as jack és az RCA kimenete'
Ez nyilván nem túl jó, de én csak PC-vel használnám.
A boltról hallott már valaki (amit linkeltem)?
Bocsi, hogy ennyit 'tökölök', de nem vagyok dúsgazdag, szeretném a lehető legkevesebb pénzből a legjobbat kihozni.Tudom, hogy kompromisszumokat kell kötni! Ha egy picit is érezhetően jobb, mint az alaplapi, nekem már megéri.
-
Maxell014
senior tag
Köszönöm!
Tudom nem írtam árat, mert nem ismerem ezen termékek árait. A fejhallgató (Audio-Technica ATH-AVC500) bolttól függően 25-30 körül mozog. Ehez mérten keresnék akkor valami ilyesmi cuccot 20-30 között maximum. Egyébként ez tetszik is csak az ára nem
Szerk.
Illetve ezt tudnám 30ért. Jó lehet ?? -
SH4D0W2011
őstag
Szia Bodz!
Megvettem az általad ajánlott DACport Slim-et és megérkezett a Philips SHP9500 is, nekem ez így valami szuperjó élmény.
Még egyszer hálásan köszönöm a segítséget!
Egyébként régóta birizgálja az agyam a planár téma, egy olyan fejhallgatóhoz elég lehet ez a forrás? -
chopin42
őstag
Oké, akkor úgy kérdezek: felsoroltak az eredeti hsz-ben, + a550z illetve ad900x VAGY akg k612 pro VAGY Hd58x, esetleg he400i VAGY he4xx. (ami ajánlottabb ezek közül a felsoroltakhoz). Játék, film, komolyzene, jazz, rock, blues, hasonlók mennének, nem kell kiemelés, ha picit melegebb, nem gond, jól szóljon ezekkel, vagy legyen kombó, amivel jól szól, amire kell. Nem kell bányató, de azért ne a balaton déli part legyen (ami a mélységet illewti), illetve ne is mount everest (ami a magasságot). Keret 30-40k, vagy 50, ha nagyon menő, használt, külföldi rendelés kiemelten játszik, vagy ha boltból van ilyen itthon, az is jó. Driver nem baj, ha van, de ha nincs, az jó
Mit keressek ennyiért? -
alphamooncam
őstag
"Nyilván ez szubjektív dolog, de pl a 900X-nél vagy a K612-nél a nem létező mély tartományra csak pislognál."
Szerintem tényleg szubjektív az állításod.
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az AD900X-ben nincs túltolva mélytartomány, pont kellemes mennyiségű van benne.
Csak példa, de amikor egy Meze99C -t vettem fel az AD900X-em után, kb két másodperc után úgy kaptam le a fejemről, mintha egy darázs csípett volna meg, annyira túl volt tolva a mély.
Nem vagyunk egyformák...
-
chopin42
őstag
Kösz! (Végre van kiindulás
) Ezek jók lennének egy akg k612 pro vagy Hd58x esetleg ad900x (ha találok 50 körül)-hez? Illetve a jelenlegi a550z is jól menne velük? Mint írtam, az a lényeg, hogy azt adja, amit "kap" (ne húzzon erre-arra), játék, film, komolyzene, jazz, rock, blues, hasonlók mennének, jól szóljanak. Spartan szimpi a mikrofonbemenet miatt (elképzelhető, hogy majd kelleni fog egyszer egy projekthez).
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Windows XP
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Trollok komolyan
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest