Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
schawo
titán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A CM10.1 óta megy
felelősséget nem vállalok
A rootolt alatt egyedi, megfelelő kernelt is értek. 4.4 óta viszont natívan megvan az USB audio kernel modul.
-
válasz
schawo
üzenetére
Akkor kiveve az enyem, illetve a cian tuti nem tamogatja

Konkretan ugy olvastam, hogy a 10.1 nem tamogatja. Felreertettem valamit?(#24594) @ Kohn meghalt, ugyanitt Huawei P1 elado.

edit: szerintem ez nem droidverziotol függ (ill. nem csak attol), hanem attol is, hogy a gyarto mennyit barkacsolt a kernelen.
hah; naja es ha zart a kernel, akkor megint bukta van. Pl a Sonykon is zart, ha jol csalodom..?
-
schawo
titán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
4.1 óta néhány a rootolt telefonnal, 4.2.2 óta minden rootolt telefonnal, Android 4.4-tól elméletileg minden telefonnal natívan megy az USB audió.
-
válasz
Moon_Walker
üzenetére
Mielött beruhazol tisztazd, hogy tamogatja-e a telo az usb audiot. Ha nem, bukta van!

-
bkercso
nagyúr
Nekem nem működött a linkelt alkatrészek nélkül. Azok leosztják a jelet TTL-szintről AES EBU-szintre. A DIR9001-nek ez kellett, és ez van a közepeskínai DAC-ban is.
schawo:
Linkeltem egy kimerítő véleményt, ill. fent van AVX-en is. Sok minden le van róla már írva, itt a topikban is. Precíz, zenei, én szeretem. Pityu is írt róla ide. És köszi! 
Szerk.: fentiek a Momentről szólnak. A kisDAC kapható már, szintén ld. a hirdetéseim között, tapasztalatokat meg a fentiekhez hasonló helyeken. A doboz az áron nem változtat, vagy azzal adom, vagy falapon, nekem mindegy.

-
schawo
titán
-
schawo
titán
A DAC-odnak nem lesz valami rendes háza?
-
cekkk
veterán
válasz
bkercso
üzenetére
A hifis topikban azt írták neke, hogy végül is jó lehet az alaplapi is. ilyen, alaplapom van. ezen van két tüske a koax kimenetnek, gondolom ez használhatóbb mint azok amik már készen rajta vannak.
(#24573) matyi94
Erre meg azt a választ kaptam, hogy ebben az árkategóriában jobb a koax mint a usb. -
cekkk
veterán
válasz
bkercso
üzenetére
Köszi!
Ezt láttam még meg, de erre azt írtad, hogy nem ASRC dac, ez mit jelentene?

-
guppy
őstag
válasz
vodkaboy22
üzenetére
A centrance-nak is van egy hasonló, igaz nagyobb, de annyi megér h utánanézz

-
bkercso
nagyúr
válasz
vodkaboy22
üzenetére
"jitter-free USB Audio"
Az! Főleg USB-ről. Lehetne, mégse csinálja senki, nem tudok róla, hogy lenne rá céleszköz. Céleszközfejlesztést meg nem adnak oda ennyiért. -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Ilyen DAcot próbált már valaki?
-
vodkaboy22
addikt
Huh na ez nagyon megtetszett: SONY PHA1
Hordozható de mégis USBDAC is egyben + Li akksi.
Vélemény? BÁrki bármilyen tipp hol lehet meghallgatni? -
matyi94
senior tag
válasz
Moon_Walker
üzenetére
-
bkercso
nagyúr
válasz
Moon_Walker
üzenetére
Próbálj ki más lejátszóprogit. Pl. JetAudio. Aztán kösd erősítőre, mert lehet, hogy csak a fejeserősítője nem bírja a terhelést, nem biztos, hogy a DAC gyenge.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Moon_Walker
üzenetére
Sziv!

Ha szükséges, passzív EQ-t javaslok az erősítő elé (ilyet lehet építeni), persze ehhez erősítő kell.
Vagy valami jobb lejátszószoftver is segíthet, nagyok a különbséget köztük állítólag (bár én nem EQ-zom).
-
matyi94
senior tag
válasz
Moon_Walker
üzenetére
A fiio e10-től se várj csodákat, inkább nézz szét visszafelé a topikban, nemrég írták a musiland 03-at vagy ott van a hrt microstreamer is (bár az drágább) vagy a sabre u2 modellek is ami megfelelnének neked így látatlanban esetleg az smsl modellek.
De mindenek előtt tényleg nem árt ha kikapcsolod az EQ-t
-
bkercso
nagyúr
válasz
Moon_Walker
üzenetére
"csak egy kis sima EQ trebble +"
Nem olyan csak az, mert azt a Fourier-térben emeli meg a szoftver, és onnan vissza kell számolnia az egész hanganyagot, tehát teljesen átszámolja az egészet. Persze ettől még lehet, hogy nyernél egy DAC-kal, de előbb érdemes kipróbálni EQ nélkül is. -
Moon_Walker
tag
Sziasztok,
arra jöttem rá az imént, hogy a xperia V-m hangminősége messze lemarad a COWON I9-től(nincs bekapcsolva semmi effekt, csak egy kis sima EQ trebble +).
Klipsch S3-al hallgatózok.
Nos az a kérdés merült fel bennem, hogy egy usb-DAC megoldja-e ezt a problémát?
Érdemes pl egy fiio E10-be beruházni?
Köszi
Attila -
baluka26
veterán
Ne legyetek már megint olyanok, mint az 5 éves gyerekek
[ Módosította: Tamoo ]
-
bkercso
nagyúr
válasz
contaxg
üzenetére
"keress mást a pancsi-pancsihoz"
Ez pont a Te klaviatúrádból nem esik túl jól. Nem én bábáskodom a hsz-ek fölött rendszeresen, ha valaki megemlíti a termékeimet. A hifihez mindig szakmaian álltam hozzá, soha nem voltam "inkább kereskedő". Az utolsó hsz-el egy közvetett tapasztalatot osztottam meg Musiland vs HRT között, mivel közvetlenül nem hallgattam össze őket, de mindkettőt összehallgattam a sajátommal. Nem a reklám miatt, hanem mert a sajátom van kéznél.
Mellesleg nem vagyok egyedül a véleményemmel: "Jól szól az a dac. Kifejezetten jó volt hallgatni. Részletes transzparent tiszta." " Transzparensebb a [...]. Nagyobb a felbontása több a részlet benne."
-
contaxg
veterán
válasz
bkercso
üzenetére
Megfigyeltem...
"MomentDAC 70k-ért?"Figyi, felőlem azt csinálsz ait akarsz, de keress mást a pancsi-pancsihoz.

-
bkercso
nagyúr
válasz
contaxg
üzenetére
Nem is hirdetem, ha megfigyeled. Viszont hallottam az MS2+-t a Moment mellett, és hát jitteres, mit mondjak. Ellenben Te árulod az MS2+-t, így nem tudom, mi bajod van a hozzászólásommal. A Musilandot jobbnak hallottam, ez volt a lényeg, mindamellett fele annyiba sem kerül.
-
contaxg
veterán
válasz
bkercso
üzenetére
Lényegesen kisebb a jittere...
Ezt a mérést megnézném szívesen. Köszönöm előre is!
A MomentDAC milyen gyártmány?
Azt láttam, hogy múlkor is ajánlgattad itt...de közben megtaláltam.
(#13950) bkercso
A MomentDAC saját fejlesztés, készre szerelve lehet majd kapni. SRC4192-DIR9001-PCM1794, diszkrét műverősítős IV-konverterek és differősítő, diszkrét órajelgenerátor. Headbuffer füleserősítő Meier-féle crossfeed-del. Fekete alu ház. PCM2902 USB-vevő és koax bemenet/kimenet.Így már minden világos! Sok sikert kívánok!
-
bkercso
nagyúr
válasz
thesound
üzenetére
A Musiland Monitor 03US-t hallottam, az nagyon jó. Lényegesen kisebb a Jittere, mint az MS2+-nak, árban fele annyi se, és van egy korrekt fejeserősítője. HD600-al hallottam, nehezen tudtuk megkülönböztetni a MomentDAC-tól (mindkettő USB-ről ment, és a Moment után is egy TPA6120-as amp. volt kötve, aminél azért van feljebb, de amúgy korrekt kis erősítő). A Dragon műszaki tartalma hasonló.
A közepeskínai is jó, de az nem ASRC DAC, míg a Dragon igen. -
bkercso
nagyúr
válasz
szaszayanou
üzenetére
Passzívval. gyos dióda, normál puffer (amperonként 2000uF), utána egy nagyobb indiktivitás, majd 10x-es puffer.
Mind low-ESR elko, nincs fólia.
És D1, D2-t elhagytam, R2-t meg kettéosztottam, fölülre 10k-t tettem, és a 2 ellenállás közös lábát 10uF-dal földre hidegítettem: ez hatásos tápzajelnyomás! Az eredeti kapcsolásnak ugyanis szinte nincs is tápzajelnyomása.matyi94: Ja, értem. Az én CMOY_LM-emben pl. nincs kondi.
-
thesound
addikt
Shure 840-hez vennék DAC-ot (és később fejeserősítőt) vagy 2in1 DAC+AMP-ot.
Lehet nektek már unalmas lesz, de leírom a gondolataimat -tisztában vagyok vele, hogy hallgatni kell őket szépen egymás után- aztán majd kommentáljátok..

"Szempontok":
-a keret ~35e (pár ezer ide-oda benne van, ha külön van az AMP akkor majd az AMP-ra ettől az összegtől függetlenül céltartalékot képzek)
-linux-on is menjen (tudom itt már van ami elvérzik...)
-nem tudom számít-e, de mp3/flac mondjuk 70-30% arányban kerül a lejátszóba (gondolom a flac aránya majd javul)
-USB-ről jönne az adat (notebook)
-használt is szóba jöhet adott esetben
-DIY is jöhet (igaz én összeszerelni nem tudom)
-nem hátrány, de nem elsődleges szempont, hogy a fejeskijárat mellett esetleg legyen még valamiféle kimenet (coax, optikai, RCA) amivel egy házimozi erősítőre is rá tudom madzagolni a hangot a fejes mellett
-ezt + a fentebb említett házimozi erősítőt váltanám/egészíteném kiÉs amikről próbálok/próbáltam infót gyűjteni:
-közepeskínai: assembled
DIY + USB kártya (melyik? 1 2) + táp + valami dobozba tuszkolni-FiiO E07k / FiiO E17
(nem rántjátok őket le az asztalról?
)-Musiland monitor 01 US / Musiland monitor 02 / Musiland monitor 02 dragon
(ha jól tudom linux miatt kilőve, meg az a hülye kínai sárkány is fura
)-HRT microstreamer / musicstreamer II / a +-os már durván keret felett
(nyilván ezek már csak használtan férnek a keretbe, vagy ha annyival jobbaknak érezném) -
bkercso
nagyúr
-
matyi94
senior tag
Valaki, aki épített már cmoyt meg tudná nekem mondani, hogy mennyire érdemes input kondikat rakni bele? Próbáljam ki rövidre zárva és ha jobb akkor hagyjam úgy? Főleg sansa clip zip-el használnám.
-
Lolman
csendes tag
Üdvözletem!
Egy Audio-Technica ATH-M50-es fejeshez keresnék egy erősitőt. Max 20 ezret szeretnék kiadni érte,de ha pár ezerrel sokkal jobb ajánlatok vannak,akkor azokra is nyitott vagyok.
Előre is köszi a segítséget!

-
csƵ
addikt
Adott egy Fiio E10 Wasapival. Néha a zene sistereg. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a rádió rossz frekvenciára van állítva. Ha kihúzom az USB-ből, majd vissza, akkor elmúlik. Mi lehet az oka?
-
Beladon
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Persze nem is a felső kategóriához akarom én hasonlítani. Bár hallottam mostanság onnan is 1-2 csemegét, de annyit nem szeretnék költeni. Egyszerűen csak korrekt hangot akarok kapni mivel az alaplapi a laposban elég gyengécske.
-
-
Beladon
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi a választ! Gondolom ez az összeakadás driver gond lesz és ha zenehallgatás közben nem csinálja akkor igazán nem is zavaró. Hát hamarosan kiderül mit is tud valójában mert olvastam róla hideget meleget egyaránt, de előbbi ellenére felkeltette az érdeklődésem.
-
bkercso
nagyúr
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Én is hasonlóakat hallottam az Asgardról, Champpal összehasonlítva.
-
válasz
Beladon
üzenetére
Nekem az van és szeretem, de nem vagyok mérvadó mert nincs előzménye. Mivel könnyen csoportosítható bárhova (mobil, na szépen magyarul), véleményem szerint megéri az árát.
Viszont hajlamos összeakadni az alaplapi háttárfolyamataival (HD Audio Background Process) mikor lecsatlakoztatod. Ilyenkor random elkezdi 100%-on pörgetni a cpu-t és csak a full reset segít
-
-KP-
veterán
egyelőre nincs semmi komoly cucc. de a ratyi alaplapi hangnál már szeretnék jobbat. külön hangkártyát viszont, nem kívánok venni. bár bevallom szemezgettem a corg oldalán az ESI hangkártyákkal is. mondjuk nem tudom egy ilyen kártya hogy állná meg a helyét egy külső amp+dac kombóval szemben...
20-30 körül vennék hozzá egy jó fej vagy fülhallgatót első körben, típus még nincs eldöntve. aztán ha egyszer lesz keret jobbra, akkor majd vennék valami komolyabb cuccot.
-
-KP-
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
értem. végül is nekem az is jó ha különálló dac és erősítő van, csak férjen be olyan 60körül. feljebb nem nagyon akarnék menni. ami nem szimpi az spdif-be, hogy gondolom az alaplapon levő spdif kimenet nem lehet valami nagy szám.
esetleg hrt microstreamer vélemény? (tudom hogy csak 96khz tud)
-
-KP-
veterán
Sziasztok!
50-60ezer környékén tudnátok nekem ajánlani dac+erősítő kombót? örülnék ha tudná fogadni a 24/96 és 24/192 flac fileokat. egyelőre a zero-t néztem, esetleg valami más alternatíva?
számítógépről hajtanám, szóval ha egy mód van rá akkor usb. ha nagyon indokolt, akkor lehet koax/optikai.
-
Beladon
aktív tag
Sziasztok!
Ismét lenne egy kérdésem. Fiio E9 és E17 párosról tapasztalatok? Sikerült meghallgatnom egy asgard ii-est, de annyira nem győzött meg (lehet egy jó DAC kellett volna mellé) és ezért gondoltam, hogy ugyanazon áron ott lenne a Fiio ami DAC+AMP. A mobilitás még mindig előny ez meg nem nagy cucc. Elvileg holnap után meg is hallgathatok egyet. Mire érdemes esetleg figyelnem? Vannak ismert hangzásbeli hibái? Az az igazság ami tetszett annyit nem szeretnék erre a még új hobbira költeni mert nem feltétlenül használnám ki a belefektetett összeget itthon meg egyébként sem nagyon hallgatom a fejest, inkább a hangfalakat. Laptop alaplapit váltana attól gondolom mindenképp jobb választás.
-
baluka26
veterán
válasz
vodkaboy22
üzenetére
És akkor még ott az LCD2 ValhallA kábellel

Egyszer jó lenne eggyel nagyobb Schiit rendszer. -
baluka26
veterán
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Ötlet, ingerencia pipa. Pénz nem pipa.

Most vannak más dolgok, amikre költeni szeretnék, boldog vagyok velük...
Pár hónapja pedig eladás szélén volt a cumó, de most akarok egy Oakley napszemcsit, meg szeretnék élményekre költeni.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
baluka26
üzenetére
De legalább kölcsön adtad, és most már legalább elmondhatom, hogy én kerestem de számomra így nem volt

Viszont szerintem a Bifrost messze kiszolgálna még egyel feljebb levő erősítőt is!
(Asgard-ra az is igaz nálam, hogy már nagyon a csöves karakterhez hangzáshoz szoktam és ezért lehetek kicsit elfogult is bár érdekes barátnő is megerősített a véleményben.)
És ötlet/ingerencia feljebb lépésre ha már LCD2-vel van rá lehetőség?
-
baluka26
veterán
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Asgard egy ultra budget erölködő, messze a szűk keresztmetszet nálam

Tápok között én sem hallok különbséget

-
vodkaboy22
addikt
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Huh ha lehuzó lett volna az asgard-al szemben az írosom akkor mindenkit megszeretnék nyugtatni remek erősítő 40-50 ezres kategóriában nagyon is jó vétel lenne többet nem hiszem, hogy ér hangban.

-
vodkaboy22
addikt
Üdvüdv na hosszabban 5-6 óra hallgatózás után (most kezd elfáradni a fülem ezért írok most tapasztalatot).
Az egész munka melletti zenehallgatásnak indult végül összehasonlítás lett.Először is köszönöm baluka-nak megint, hogy kölcsön adta most már a teljes felszerelését ami:
2 Speciális tápkábel
1 Interconnect
Schiit Asgard , BifrostTegnap este már egy mezei tápkábellel hallgattam a bifrost-ot és írtam is róla most kiegészítem az egészet.
Kezdetnek bekötöttem a teljes baluka rendszert, had melegedjen majd elkezdtem hallgatni.
Első benyomásom az volt, hogy a rendszer magasba húz viszont ez már kevésbé volt észrevehető mint a saját rendszerem a bifrosttal, magyarul az Asgard a a bifrost magasba húzásán kicsit lejjebb fokozott. (De nem csak ott majd később...)
Aztán eltelt az első óra sok számmal.
Vélemény: Az asgard és a bifrost nagyon jó élvezhető párost alkottak, minden téren kerek volt a dolog, de mégis hiányzott itt ott valami valahogy untam... Igen gyors volt de mégis mintha dinamikátlanabb itt ott és amin meglepődtem legjobban, hogy most nem hallottam annyi hibát a zenei anyagaimban. Mégis csak jók lennének? Ezért bekötöttem a saját erősítőmet (HD580 kábel csere dualmono XLR 4pin-es kábelre).
Következő egy óra után egyértelmű véleményem lett, hogy az asgard több részletet nem mutat meg, valahogy elsiklik felettük és dinamikátlanabb. Nagyon meleg hangzás de dinamikátlanabb mint a csöves erősítőm.
És kisebb tere van, mondjuk ezen nem lepődtem meg, mert az asgard nem dualmono mint az erősítőm.
Sajnos visszatért a részlet gazdaság is és megint kezdtem meghallani a hibákat a felvételeimben, (Szerencsére szereztem gyorsanestesunyiban... Más anyagot is. 16/44.1-est mert linuxon továbbra se tudtam konvertálás nélkül a bifrost-ot 24/96-ra rábírni. Windows alatt ment de foobar nem ellenfél...)Nem hagytam annyiba és megjött barátnőm és elkezdtem vele is meghallgattatni, 10-20 perc után (hasonló véleményre jutott ő elsőnek a részletek hiányát mondta és számára a magas nem volt kiemelt vagy magasba húzó, aztán a teret hiányolta. Lehet nekem éppen ott érzékeny ? )
Viszont a sunyi már már tapinthatatlan meleg asgard nem hagyott nyugodni, elővettem a beyer dt770pro-t.
5 perc elég volt, hogy fülemet fejemet fogva hagyjam abba... Baromi sok erős magasbahúzás... Ezt már barátnőm is megjegyezte bár őt még mindig nem zavarta.
Jött a shure440 barátnőm 20 percre ellopta megint a rendszert. Tetszett neki azt mondta jó elfogadná és szép is a hangzása meg a dobozok is csecse kis darabok
Amikor visszakaptam (és 20 percig érlelődtem az MS2-vel, huh de jó volt megint a bifrost...) elkezdtem játszadozni a tápkábel mizériával...
Mondtam poénból ha már itt van miért ne?
Szigorúan asgard+bifrost és csak a 2 kábelt cserélgettem sima mezei fekete kábelekre.
10 perc semmi...
20 perc semmi...
30 perc semmi...
Na mondtam vagy placebobol (van olyan is amikor az agyad elhiteti, hogy nincs különbség pedig van) vagy tényleg nincs különbség.
Jött megint barátnő már már unva...
10 perc 20 vakcsere 1 szám. (Szám Gladiator filmzene album második szám.)
Semmi. 20 cseréből 8szer találtam el, hogy melyik 12szer nem.
Sajnos Anikót már nem tudtam rávenni a tesztre.
Következtetést nem akarok levonni, max annyit, hogy 3 lehetőség van vagy én vagyok ehhez süket vagy nincs különbség (véleményem szerint nincs) vagy a rendszer nem alkalmas a különbség hallására.Még azért nem adom fel, hogy linux alatt is rávedjem a 24/96-ra a bifrost-ot, de 16/44.1-el is olyat mutatott ami baromira jó. Kérem IGEN így kell hasonlítani, 5 perc fingra se elég...
Köszönöm a figyelmet!Ezt blogba kellett volna?

-
contaxg
veterán
válasz
schawo
üzenetére
Nahát..eddig még volt, hogy ajánlottad

-
Xalderon
tag
Sziasztok!
Egy asztali gepben hasznalt hangkartya analog kimenetet szeretnem kierositeni egy Beyerdynamic DT 990 Edition fejes szamara, ehhez kernem a nagyerdemu segitseget.
Egy FiiO E09K -t szemeltem ki erre a celra.
Szerintetek ez megfelelo lenne ?
Van itthon kaphato jobb alternatitva hasonlo arkategoriaban esetleg ?Jelenleg nem szeretnek jelentosen nagyobb osszeget kolteni e celbol.
A hangkartyat a fejessel es egy 5.1-es hangfal rendszerrel szeretnem felvaltva hasznalni,
de sajnos a hangkartyan kozos a fejes es az egyik 7.1-es kimenet, egyszerre csak az egyiket tudom rakotni.Letezik valami megoldas arra, hogy mindket eszkozt ra tudjam kotni egyidoben?
Mintha olvastam volna valami switcher vagy switchbox nevu eszkozrol, amivel ez megoldhato...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(Miért nem írták, hiszen van topikja? Lehet, hogy csak faffejű voltam...
)

), ezért is gondolták meg magukat többen is. A hirdetésben igazán tisztázhatnád.