Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Csak nem pcm1794-es?

-
bkercso
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Kell egy DC szervó, állítólag nem szól bele a hangzásba. Ennek van realítása... (?)

stranger28: van új DAC-om, hamarosan meghirdetem

-
stranger28
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A végét ki tudnád fejteni?

-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso
üzenetére
Ha csinálsz jobbat, veszek én is. Megigérem, ha nem lesz drága. és akkor nevetek én is

Egyéb teendőim vannak, de ezt a kapcsolást lassan késznek tekintem, és elkezdek a JLHval foglalkozni. De rohadtul nem tetszik,h állítólag ott tud figyelni az egyenáram a kimeneten. MAjd megnézem,h ez mennyire valós probléma.Egyébként srácok, az a valamennyire egyedileg épített PCM dac,amit Bkercso mutatott kiérdemli az addigi legjobb PCM hangot,amit hallottam. Beleértve HRTt, TEACot.
-
bkercso
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Én is köszönöm a lehetőséget. Mindig inspiráló nálad hallgatózni.

Tudod, aki a végén nevet...
-
JoinR
őstag
Sziasztok! Sajna eljott az ideje a rettegett laptop-ra valtasnak, igy szeretnek itt egy kis segitseget kerni. Toshiba L850 es egy Audio Technica ATH-M30 (meg nincs megveve, de ilyesmi minoseg- es arkategoriaban gondolkozom) koze kellene valami, ami beillik a kepbe. Azt se tudom, hogy egy ~20k-s fejes melle milyen aru DAC "dukal", igy szeretnem ha ajanlanatok valamit. Egyebkent ezekre ra tudom kotni a sima hangfalakat is gond nelkul? Edifier R1900 szolgal itthon. Jo lenne ha hozna a Prodigy HD2 hangkartyam szintjet.Koszi a valaszokat!
-
dudika10
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Elég sokan nem szeretik a hangjukat, köztük én sem.
Ezek mellett öreg, kényes és drága technológia.
Ha nem biztos benne az ember, hogy mit akar, szerintem csövessel próbálkozni sokkal kockázatosabb.
Szerintem még csúnya is mellékesen. -
bkercso
nagyúr
válasz
stefi81
üzenetére
A csövest elfelejteném, mert kérdéses, tetszik-e, ahogy színez és a DAC része is igen szerény. A másik 3 nem a színezésre megy, kis torzítású eszközök.
Én az E10-et venném, mert az USB vevője aszinkron, míg a másik 3-nak nem. Ráadásul 24 bites (a valóságban mérve csak 17
), de ez kevesebbet számít. -
stefi81
tag
Egy kis tanácsra lenne akkor szükségem, mivel teljesen kezdő vagyok a témában.
Kicsit pontosítok és így talán érthetőbb lesz számotokra mit is akarok.Jelenleg egy Panasonic RP-HT260 van amit még most járattam be.
Még Koszovóban vagyok és csak egy laptopom van, és abban az integrált vacak, de szerintem nem rossz a hangja, de ez majd csak akkor derül ki ha mihez viszonyítani.
Ezért is lenne jó egy DAC-al szerelt változat.
Eddig ezeken vacilálok:
-csöves+DAC
-Fiio E10 olcsó használt
-Fiio E7 használt megkímélt
-mini audio mad-07 (iBasso D2-boa)Csak kikapcsolódni szeretnék néha amikor van egy kis időm és szeretném élvezni a zenéket minnél jobb minőségben de azért nem ér meg még +10eft-ot hogy esetleg műszeresen mérve legyen csak különbség egy olcsóbb felszereléshez képest.
Valami sorrend jó lenne, hogy mégis melyik lehet a jobb, ha kb. egy árban vannak.
-
stefi81
tag
Érdekes hogy a What Hifi szerint a Fiio E7 5* (65font) míg a iBasso D2 Boa csak 4* (165)
itt az árat is nézik szerintetek és azért lehet kisebb az értékelése? -
-
stefi81
tag
Közben nézegettem a csöves erősítőket, (mindig is szerettem volna egy ilyet) de nekem semmit nem mond az hogy:
-6N11 (legolcsóbb)
-12AU7
- 6922EH (picit drágább)gondolom ezek a hangzás tartományt határozzák meg, hogy milyen csővel vannak szerelve.
Esetleg van amelyik egyértelműen jobb?
Nem igazán találtam semmi tesztet ezekről a csöves erősítőkről, csak a Bravo v2 -ről egy kis leírást.
Közben találtam usb hangkártyás változatot is:
6N11 Headphone amplifier with CM102 USB DACÉs mit jelent a Hybrid? hogy nem teljesen a cső erősítHibryd?
Ez lenne ami teljesen csak csöves?
SRPP 6N3 x2pcs + 6N5P tube headphone amplifierÁltalánosságban tudna valaki pár szót mondani róluk, hogy milyen minőséget adnak ezek Fiio E10 vagy E7 vagy mini audio mad 07 képest?
Ki melyiket választaná ha egy árban lennének? -
Bodz
nagyúr
Van a lapomon (MSI Z77A-G43) két gamer usb port (vastagabb aranyozás, extrém érzékenység, blabla), átdugtam a Yulongot, hátha jobban fog szólni, de nem...

-
stefi81
tag
válasz
bkercso
üzenetére
Köszi Speeedfire.
Hát ez most nekem nem sokat mond.
Gondolom egy kis erősítő, amivel meg lehet hajtani a füleseket.
Nekem az van valamiért a fejemben hogy a "fejétől büdös a hal"
Szóval lehet nem kellene erőltetni az alaplapi hangkártyát, mert az erősítő is csak annak a jelét tudja használni.
Ha azt mondjátok hogy az erősítő és hangképző együtt sokat dob akkor egy ilyen Fiio E10 szerü kombó lehet a legjobb számomra és aztán eldönteni hogy akarok tovább is lépni egy másik fülessel, mert így lenne alapja már a dolgoknak.Egyébként az asztali erősítők mennyire jók fülesekhez is.
Vagy az teljesen más tészta, olyan mint a fényképezőben a videó mód vagy fordítva?
(jó jó de az igazi ami tényleg arra van kitalálva?) -
bkercso
nagyúr
-
stefi81
tag
Köszönöm a választ.
Egyébként egy Panasonic RP-HT260 van jelenleg, és szeretnék valahogy jobb hangminőséget.
Most a laptop hajtja, de ez nem az igazi.
Nem tudom hogy tudnék jobb minőséget elérni.1. Venni egy 20eft-os fülest
2. ez a füles és + Fiio E10
3. egy asus xonar + egy használt fülesA cél otthon általános zenehallgatás. (minden zene érdekel, kivéve a nagyon gép csak bass)
Jah és már ezt is nézegetem, mert mindig is szeretnék egy csöves erősitőt és asztalira soha nem lesz pénzem, max erre:
Class A
Bár ennek az árán kijön egy használt Fiio E10 ami még lehet szebben is szól, mert egy ilyen olcsó csöves, lehet csak dizájn. -
bkercso
nagyúr
-
stefi81
tag
Fiio E10 és a Behringer UAC202 valami külső usb-s hangkártya + fejes erősitővel, ha jól értem?
Ha nincs szükség + erősítőre (elég hangos nélküle) akkor egy hangkártyán nem jobb minőség?
pl. ez: creative audigy2vagy asus xonar
Jah és ahogy nézem a két külső nem nagyon kapható itthon és kint is elég drága.
-
Bodz
nagyúr
válasz
bigmasterg
üzenetére
Igen, sejtettem a választ. Biztosan csodálatos.

-
bkercso
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Félreérthető volt, na.

-
bkercso
nagyúr
válasz
bigmasterg
üzenetére
Én a hsz-e alapján hittem, hogy hallotta is, nem csak tapintotta. Lehet, hogy ezek szerint nem is látta??

-
bigmasterg
addikt
Gondolom hihetetlenül, csodálatosan jó lehet vele.

Komolyan: Nem tudom, nem hallottam még T1-et.
Azt tippelném, hogy balanced T1-el tuti jó, sima jack-el meg ki kell próbálni.Még a debreceni találkozón rá volt kötve egy 250-es dt880, azzal (a rövid hallgatózás alatt, amire ott idő/lehetőség volt) emlékeim szerint nem volt vele probléma.
bkercso:
Írtad, hogy bajnokpityu már hallotta és azt hittem, hogy az alapján született az a pár komment. De ezek szerint csak nem hallotta.
Nagyjából ezt a pár kommetet találtam róla csak. meg ezt -
Bodz
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Aha. Az "input stage" csoves.
bigmasterg: A CEC jo lehet a T1-el?

-
bajnokpityu
félisten
válasz
bigmasterg
üzenetére
Ó, ez csak ökörködés volt, semmit nem tudok róla. Ott azon akadt meg szemem, h legjobb erösítő.
-
bkercso
nagyúr
válasz
bigmasterg
üzenetére
Miért lenne túlárazott?
-
bigmasterg
addikt
válasz
bkercso
üzenetére
Tényleg, most meg is találtam.

Csak a hangjáról nem volt sok minden.
De akkor gondolom túlárazott lehet.De meghallgatnám a mjolnir-t is. Sőt $750-ért még meg is venném, de mire ide ér, inkább 300ezer ft körül van az is.
Fenébe már megint.

Délelőtt még azon voltam, hogy eladok mindent, aztán arra módosult, hogy előbb a CEC-et kellene eladni. Most meg már ott vagyok, hogy mi lenne jó a CEC helyett.
-
bkercso
nagyúr
válasz
bigmasterg
üzenetére
Bajnokpityu hallotta és tapintotta is már!

-
bigmasterg
addikt
sry 4 double
Ezt ismeri valaki ?
-
ntomka
nagyúr
Szerintetek digitálisan vagy analóg adja ki a jelet?
-
Speeedfire
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Szerintem inkább csak sima trafó. Nem hiszem, hogy tranyós előfoka van és csöves végfoka.

-
Bodz
nagyúr
Hibrid fejhallgató erősítő... Finom hangú szerkezetnek tűnik eddig, a poti valami álom, szét kell szednem és megnézni, hogy milyen.

-
bkercso
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
+1
-
Speeedfire
félisten
válasz
csipapicsa
üzenetére
Szerintem ne erőltesd a digitális bemenetet, mert felesleges hiszen az emuban már alapból van egy dac. Ha pedig digitális bemenetű füles erősítő kell akkor abba is kell egy dac. Így szerintem ez kicsit olyan bal kézzel fej mögött megvakarom a jobb fülemet.
-
csipapicsa
csendes tag
Sziasztok!
Átböngésztem a topicot, és szeretném kérni a hozzáértők segítségét:
Digitális bemenettel rendelkező (ADAT; S/PDIF; AES/EBU) fejhallgató erősítőt szeretnék vásárolni kb 20-30 ezer forint értékben - gondolom a komolyabbak jóval drágábbak, de mivel új vagyok a piacon, remélem ebben az árkategóriában már találni élvezhető belépőt. Az emu121m hangkártyám digitális kimenetével szeretném összekötni:
http://www.hs-online.com/hu/PCIe-hangkartya-483/1212M-PCIe-2795.htmlHa van valami jó tippetek, esetleg tudtok eladó használtat megköszönném!

-
-
bkercso
nagyúr
Valami ilyesmi korrekt holmit nem szeretne valaki beszerezni? Összeereszthetnénk néhány dologgal...

-
Bodz
nagyúr
Napi nyeremény/gyorsasági játék.

Szerk: Hopsz, rossz topik, eltévedtem. -
schawo
titán
válasz
Slownz
üzenetére
Iróniával kombinált önreklám.
(#14033) contaxg
Egyébként nem véletlenül nem téged kérdeztelek a különbségről. Nem mintha nem hinném el, amit mondasz róla, távol álljon tőlem, csak tudtam, hogy te úgyis önként fogsz jelentkezni erre a feladatra

Nem szeretném szétoffolni a fórumot.azzal, hogy milyen szabványos kimenete van az MSII+-nak és milyen jó hangú termékek a HRT cuccok.
A finom kávé, amit főznek, kimaradt.
-
contaxg
veterán
válasz
ntomka
üzenetére
Így van! Nem szeretném szétoffolni a fórumot.azzal, hogy milyen szabványos kimenete van az MSII+-nak és milyen jó hangú termékek a HRT cuccok.

(#14035) Slownz
Szerintem sem nekem kellett volna ezt ajánlanom...
(#14037) schawo
Én úgy látom, hogy nem kapott érdemi segítséget a kolléga Ha segítséget kapott volna, egy szót sem szóltam volna.Kávét bármikor...

-
contaxg
veterán
válasz
stranger28
üzenetére
Kérdezd meg a forgalmazót, kérj tőle próba lehetőséget, stb...nála jobban senki nem tud segíteni ebben a kérdésben.
-
schawo
titán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Testessé teszi a közép alját. Ez nagyszerű a K500-nak, de kicsit sok az SRH840-nek.

Nem csinál dobozhangot (nem torzít bele) -
stranger28
addikt
válasz
stranger28
üzenetére
Valaki?

-
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
citation needed
Emlékeim szerint a K701 hajthatóságáról vitáztunk, ilyesmiről nem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ntomka
üzenetére
Abból indultam ki, h biztos van benne tapasztalatod. Múltkor eléggé kioktattál, az alkatrészeknek milyen hangja van,milyen mértékben változik a cucc tőle, meg egyáltalán, mire jó az erősítő. Elnézést kérek
Peace, segítsük egymást!Schawo: hogyan szinezi? lassítja,dobozosítja?
Múltkor hallottam egy pro-jekt erősítőt. Nagyon szép, massziv kivitele volt,de mélyben dobozhangot csinált. Ilyen jellegű? -
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nekem ez nem hétköznapi művelet, még ha neked természetes is. De szerintem a többségnek nem az. Bkercso ebben segített nekem.
dudika: Ahogy mondod.
-
dudika10
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Pont ez volt a megoldás ntomkánál is.
-
dudika10
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A túl nagy erősítésé ami miatt az alsó 1mm-en kell használni a potit.
A túl nagy érzékenységé ami miatt az alsó 1mm-en kell használni a potit.
A túl nagy kimenőfeszé, ami miatt az alsó 1mm-en kell használni a potit.
A potié, amiért az alsó 1mm-en nem működik olyan jól.
A kezedé, mert nem tudod elég pontosan beállítani azt a +-0,25mm-t.Teljes mértékben nézőpont kérdése, hogy mi a hiba (az összes együtt szerintem). Az alsó 1mm-en egyik potméter sem működik olyan jól, és minél kisebb mozgástered van, annál pontatlanabbul tudod beállítani is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ntomka
üzenetére
hát akkor mié, ha nem tudod oda állítani a potit, ahova a fülesed kéri?
k70x tulajok kérték,h legyen kisebb a gain, középtájon már a kék alps is együtt fut, azóta ez az alapbeállítás a tranyóson.
Bkercso:nem gondolom,h az 50 meg a 60mA ekkora difit csinál,hogy egyikkel jól hajt,másikkal nem. A most épített asztali erősítőn 20-30%al odébb állítom a nyugalmit, a kis canton hangfalakon semmi változást nem hallok.
dudika: van olyan poti, ahol tökéletes az alsó 1mm.
-
ntomka
nagyúr
válasz
schawo
üzenetére
Nem feltétlenül a poti hibája. Egyszerűen ez, ahogy az AT-k is, nagyon érzékenyek.
Én amúgy a régi MSII+ -szal szerettem, de az erős mélyszínezettség rányomja mindenre a bélyegét. Nehéz úgy ajánlani, hogy nem igazán tudjuk milyen karaktert keres, ezért ajánlanám inkább az újat, mert lineárisabb, így biztonságosabb választás. Egy cserélhető opamp-os erősítővel meg játszhat a színezettséggel viszonylag olcsón (olcsóbban, mint egy DAC cserével).
-
ntomka
nagyúr
válasz
stranger28
üzenetére
SRH940-hez jobb lenne egy olyan DAC, aminek a kimenete nem olyan erős, mint a HRT-é. A Shure nagyon érzékeny, a HRT meg egy bivaly. De ha már ezt szeretnéd mindenképp, akkor az újat javaslom inkább. Biztonságosabb választás.

-
guppy
őstag
válasz
stranger28
üzenetére
USB-s, és csak dac kell ? egyéb bemenetek, fejes kimenet, előerősítő nem ?
-
stranger28
addikt
Sziasztok!
Első kérdésem, hogy max. 100k-ig, újonnan vagy használtan milyen DAC-ot volna érdemes vennem? Azért inkább újonnan, ha nincs nagy differencia.
Csak számítógéphez kellene, illetve 24/96-ot tudjon már. 
Második kérdésem az volna felétek, hogy a régebbi és az új HRT Music Streamer II+ közötti különbségről tud-e valaki bármit is? Találtam egy képet, hátha láttok valamit: [link]
Ez volna az egyik kiszemelt egyébként, csak nem tudom még pontosan melyik.Köszi!
-
bkercso
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Ehhez nem kell nyomaték.
Arra figyelj, hogy kiszedésnél nem gyakran egyszerre engedi el a foglalat a 2 lábsort, és akkor az egyik elhajlik. Érdemes kicsiket mozgatva kiszedni. Berakásnál meg nyomd közelebb egymáshoz a 2 sor lábat, mert távolabb vannak, mint a foglalatéi. -
-
csƵ
addikt
Nincs valakinek eladó Fiio E10?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- Milyen videókártyát?
- Call of Duty: Black Ops 7
- Hobby rádiós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Lexus, Toyota topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, ráadásul a tranyókat és ellenállásokat össze kell válogatni h ne legyen túl nagy a DC offset...