-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
tepenzed #6891 üzenetére
Üdv,
"Ezekben nem lehet egy könnyed ropogós héjú fehér kenyeret elkészíteni például?"
Nem igazán."Mindegyik olyan, hogy az alján marad egy nagy lyuk, mert a lapát benne marad sütés közben?"
Mindegyik olyan, sőt van olyan, amelyikben több lapát is van, tehát több lyuk lesz az alján.Új sütő nem jöhet szóba? Kenyérsütőgépben sosem tudsz majd olyan kenyeret sütni, amilyet sütőben lehet.
-
Ciccuka
veterán
válasz
tepenzed #6078 üzenetére
Hardcore pizza és kenyér topik
Van egy ilyen topik is
-
krizmo_
Topikgazda
-
Cha-b
senior tag
válasz
tepenzed #5558 üzenetére
Szia!
A 5stagioni Pizza Napoletana liszthez mivel én is azt használok itt megtalálod az általam használt receptet. [link]
Caputo élesztő biztos jó lesz, én nem oliváznám a gombócokat hűtőzésnél, mert 'nyújtásnál' nem jó, és felesleges is. Liszt, fólia légmentesen lezár.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
tepenzed #5306 üzenetére
Üdv,
A pizzasütéshez nincs szükség gőzősítésre.
Fontos, hogy jóféle liszttel dolgozz (a legjobb a 00-ás manitoba). Nekem van sütőkövem és vasam is, mostanában az utóbbi részesítem előnyben. Legalább 1 órán át szoktam melegíteni a sütőt úgy, hogy benne van a vaslap/sütőkő, ha átmelegedett 10-15 perc alatt készre sül a pizza, úgy hogy nem ég meg. A sütő legalsó fokára szoktam tenni a vasat, és 250 fokra melegítem elő.Legutóbbi sütés ezzel a módszerrel:
-
kmarci25
veterán
válasz
tepenzed #5306 üzenetére
Nem lesz egyszerű, arra készülj föl.
A pizzavasról csak jókat hallottam (nekem pizzakövem van, de ritkán használom). Az előnye a vasnak és a kőnek is az, hogy a felvett hőt egyenletesen és lassan adja le. A gond az lesz, hogy a pizzát 250 fok fölött kellene sütni pár percig, és erre egy háztartási sütő nem képes.
Ken Forkish könyvében azt javasolja, hogy az otthoni sütőt kővel vagy vassal melegítsd fel amennyire csak tudod (persze meg kell várni míg a kő/vas is átmelegszik, ez min plusz fél óra), tedd a követ/vasat a sütő felső grillező részéhez közel (ne túl közel, mert akkor megég), és amikor sütöd, akkor kb. 3 percig menjen max légkeverésen és még kb annyit mac grillen. Így kb az a hatás, mintha pizzasütő kemencét használnál. Persze nem az, de talán ez áll hozzá a legközelebb.
Én próbáltam így, de az időket meg kellett emelnem, mert nem sült meg rendesen. Az tény, hogy a grill a sütés végén jót tesz neki.Gőz nem kell a pizzának, az kenyérhez kell.
@krizmo_: gyönyörű az a kenyér, gratula!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged