-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
bugizozi #12141 üzenetére
Száraz pácot kapott, amiben só, bors, pirospaprika, kömény, pici olaj volt, és lett beletűzdelve fokhagyma, majd miután be lett dörzsölve ezzel a fűszerkeverékkel, dijoni mustáros kenés ment rá.
Sütés után simán el lehet vágni a csontnál szeletekre?
Sütés után közvetlenül kicsit "szétesős", de másnap már nagyon könnyedén lehet szeletelni. 2-3 főre ez 4 napig tart ki nálunk, ~2,5 kg volt a nyers hús. -
-
Blackhole13
senior tag
válasz
bugizozi #11863 üzenetére
Én a kesudióra esküszöm, jól áll neki a kicsit édesebb íz, de legnagyobb mértékben úgyis a parmezán minősége befolyásolja a végeredményt.
Recepthez ragaszkodni nincs értelme, bazsalikomból ezer féle van és teljesen máshogy működik adott arányok mellett.
Fokhagymával óvatosan. -
válasz
bugizozi #11837 üzenetére
Az enyémen nem látszik semmi. Ezek direkt ipari használatra vannak kitalálva. A barátom éttermében 2018. óta használják őket, én 2023-ban vettem, mikor láttam azokon, hogy 5 év után sincs rajtuk sok használati nyom. Mondjuk nehezek, mint a dög.
Egyébként ez nem mikroműanyag, simán átmegy rajtad ha.megeszed, sok bajd nem okozhat.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
bugizozi #11335 üzenetére
Eddig akármit vettünk az Aldiban/Lidlben az szinte mindig csalódás volt.
Nálam ez a gép egy életre szóló döntés volt, nem szeretnék hónapok/évek múlva ismét keresgélni, és ha úgy adódna szenvedni egy vacakkal.
Kár hogy nem lehet kamatmentes részletre venni, úgy nem fájna annyira kiadni érte ennyi pénzt
Minden hónapban tegyél félere annyit, amennyi a törlesztő lenne, és ha összejön megtudod venni a gépet.#11334 ANDROID???
Nagyon szívesen!#11340 ANDROID???
Mintha megnyomódott volna. -
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
bugizozi #11335 üzenetére
En meg a Kenwood KMix-szel szemezgetek. Az "csak" 100-110e nem 180-2xx. Amazonon neha lemegy 200-220 eur kornyekere. Itthon is volt 80e-ert egy-ket eve Auchanban.
Annyi a hatranya, hogy amikor megneztuk a parommal, akkor kiderult, hogy majd nem tarthatom a pulton, amikor nincs hasznalatban csak a kamraban
A KitchenAid maradhat a pulton is. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
bugizozi #11209 üzenetére
Üdv,
Mondjuk én nem rakok rá alufóliát meg babot, simán csak kisütöm. Lehet emiatt?
Nem hiszem, ezt azért szoktuk rátenni, hogy nem púposodjon fel a tészta, és egyenletesen süljön. A kamut liszt nagyon meg tud "keményedni", emiatt is jó nagyon kekszekhez, elképzelhető, hogy az lesz a hunyó. -
válasz
bugizozi #10543 üzenetére
Én azt mondom megéri a felárat, ha egy dologhoz hozzá tudsz szokni, a vízkőhöz. Én is ezt szerettem volna, de mivel nem lehet benne desztvizet vagy lágyított vizet használni, nem választottam, mert úgysem tartanám karban és tönkremenne.
A kávéfőzőink is szétmentek, amíg nem volt lágyított vizünk, a ráérünk arra még hozzáállásom miatt.
Végül egy olyan Aeg lett, aminek az aljába lehet vizet tölteni, azt használjuk ha kell. Ez a magas páratartalmú gőzben sütést kizárja, mert nem szabályozható, de mivel szuvidálok, annyira nem számit. Mindenféle sütihez, kenyérhez nagyon jó egyébként.
Egyébként felmerül a jogos kérdés, így leírom kérdés nélkül is: azért nem lehet benne lágyított vizet használni, mert az nem vezetőképes, így nem érzékeli a víz szintjét a sütő. Bennem a kisördög persze azt mondja, hogy azért, hogy tönkremenjen a vízkő miatt, mert a vezetőképesség helyett kb. százféle módon lehet még megmondani mennyi víz van egy tartályban…
Ha veszel, akkor az ajánlott eljárás, hogy a lágyvízzel töltsd fel és önts bele egy pohár csapvizet is.
kieg: ha már a választás előtt állsz: a belső hőmérő felárát is érdemes megfontolni, hiszen annál sokkal jobb megoldások vannak. Nekem +30k lett volna a belső hőmérő, de helyette vettem ezt [link] és nem kicsit jobb megoldás. Pl. el is mehetsz otthonról és akkor is látod hol tartasz.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
bugizozi #10543 üzenetére
Üdv,
Én szeretnék majd, nekünk érdemes lenne, mert itthon sütjük a pékcuccokat és azokhoz jól jönne, nem kellene külön betennem edénykét forró vízzel, amivel párásítok. Valamint kelesztésnél is nagyon hasznos tud lenni, pl. most is be van készítve a sütőbe croissant, és egy tálka forró vizet tettem be, hogy ne száradjon ki a tészta.
-
krizmo_
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
bugizozi #10074 üzenetére
Én is szeretem, hogy ilyen sok mindennel lehet enni.
Az IKEA-s mérleggel mi a baj?
Valóban nem valami pontos olykor, és nem tudok elég gyors lenni, mert folyton kikapcsol, ez az ami kiborít benne.Kimérek egy alapanyagot, és tenném hozzá a következőt, de mire ez megtörténik kikapcsol.
-
totron
addikt
válasz
bugizozi #9986 üzenetére
Ez inkább kisütős. Régen sok készült itt, fel is idéződtek az emlékek. A tepertős pogácsát meg a sütőben készítsd el.
A már eleve 1x-es szénhidrát (krumpli) végtelenhez közeli szemcseméret-kicsinyítése (szétfőzés, törés, felhígítás, ha tejjel, mégrosszabb) nagyon nem lightos, 3x-osan is felnyomja a vércukrot. Ilyen tekintetben jobb a sült krumpli. A batáta is 1x-es, csak jól sikerülhetett a marketingje, mert az emberek a körítést zabálják, nem a lényeget. A sült hagymakarika nagyon jól telít és kiváló a püréhez, lassít is valamit a felszívódáson, de a(OFF)z igazi(/OFF) hús rost- és fehérjetartalmai miatt mégtöbbet.
Jók a receptek.
-
válasz
bugizozi #9311 üzenetére
Én nem nagyon "zsírozok" semmit - a sültkrumplit is zsiradék nélkül sütöm airfryrer-ben (előtte légkeveréses sütőben csináltam - sütőpapíron
). Nem mintha bajom lenne a zsírral, dagadt se vagyok - de ha nem muszáj akkor nem használok
De a lényeg, h több zsiradék helyet én inkább átmozgatnám (többször) sütés közben -
válasz
bugizozi #9252 üzenetére
Bírom ezeket a cookpad recepteket, azt mondja: "ami egy isteni finom omlós, csípős csirke lett." - aztán nem is tesz bele csípőset (az édes chiliszósz szerintem nem csíp)
Szecsuáni borsot nem talált, ezért már fel sem sorolja a hozzávalóknál.
Aki nem tud ázsiai boltba menni érte, annak tudom javasolni, hogy keresse a Lucullus fűszerek között, nekik van szecsuáni bors.
Én a sötét szójaszósz egy részét világosra cserélném, hogy kicsit több só kerüljön a kajába, így nagyon édes lehet, ha csak sötét szójaszósz megy bele. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
bugizozi #8905 üzenetére
Mi Szentendrén voltunk, ott lehet a legjobb pizzát kapni az országban.
Megnézem, amit linkeltél, ezzel együtt: Szakmáztunk "Szabi a Pék"-el a Nápolyi pizzáról !Kovászos vagy élesztős ?Biga,Poolish,Direkt tészta?
Mert egyébként, ő pizza készítésben is kiemelkedő, és elismert. -
Ispy
nagyúr
válasz
bugizozi #8866 üzenetére
Hát én szoktam csinálni, igaz semmi extra...
2 darab 800 grammos konzerv, barack cikkekre vág, fazék, barack bele, konzerv lé bele, víz, amennyit akarsz csinálni, ehhez cukor, nálam kb 6-7 evőkanál, de függ a víz mennyiségétől, meg ugye a barack leve is édes, kb 10 szem szegfűszeg, 1 rúd fahéj, fél citrom leve. Felforral, majd egy csomag főzés nélkül dr 5ker vaniliás pudingot kikeverek pár deci hideg vízzel és 2 deci habtejszínnel, hőkiegyenlítés, bele a fazékba, felforral, kész. 1 nap a hűtőben, majd megevés.
Múltkor csináltam "élő" barackból, ami mint kiderült jó szar, nem is lett az igazi, szóval maradok inkább a konzervnél...
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
bugizozi #8156 üzenetére
Máshonnan van sütőkövem, de nekem a vason sütés jobban bejött, sokkal jobb a végeredmény, ha azon sütök.
Korábban csináltam egy kísérletet: [link]
" 1. Min jobb sütni, vaslapon vagy sütőkövön?
A vaslap és a sütőkő is 1 órán át volt 250 fokos sütőbe átmelegítve.
A vaslap bizonyult a jobb választásnak, sokkal jobb lett a végeredmény, ahogy fent is említettem sütőkővel nem igazán sült meg az alja, és nem is lett olyan szellős a tészta." -
Janusz001
őstag
válasz
bugizozi #8071 üzenetére
Ezt ma kipróbáltuk, annyi tuning volt, hogy előtte karaj kapott kis lisztet, le lett pirítva,valamint a zöldségek közé ment darabolt bacon és fekete erdei sonkica. Mennyei lett, ment is a gyorsan összedobható kaják receptjei közé. Legközelebb több vaj/zsír fog a tepsi aljára menni, hogy legyen bőven szaft, amivel utólag meg lehet locsolni a husit és a köretet, ami nálunk zöldséges rizs volt.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
bugizozi #7961 üzenetére
Köszönöm szépen!
Hagymaleves
Hozzávalók:
- 1 kg hagyma(vörös, fehér, lila, új, poré lehet vegyesen)
- 3 ek vaj
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- 2 l víz
- 2 db leveskocka (vagy alaplé)
- Só, borsA hagymát felszeletelem, olajban és vajban odateszem pirulni, amikor már üveges rászóróm a lisztet, és hozzáadom a fokhagymát, ha megpirult felöntöm vízzel, majd mehet bele a leveskoca, valamint a só és a bors is. Kb. 30 perc alatt készre főzöm (időnként meg kell keverni, mert leragadhat), maradhat így is, de én általában rámegyek botmixerrel. Sajttal tálalom. Kemény sajtok passzolnak hozzá a legjobban (pl.: parmezán, cheddar).
-
Gabesz87
veterán
válasz
bugizozi #7800 üzenetére
Köszi szépen. Ez is egész pofás végül is. Talán hülye kérdés, de itt úgymond a tűztér (pontosabban a tűzrakó hely) ha jól sejtem, nem képezi részét a grillnek, úgy látom!? Ergo valahol tüzet rakok, és ezt meg szimplán ráteszem!? Vagy ennek van feneke, ahová a fát/szenet teszem? Mert az mondjuk nem látszik a képen.
-
lord_m
senior tag
válasz
bugizozi #7746 üzenetére
Én serpenyőben, vajon 1-2 percet sütöm a lazac két oldalát, mellé dobva citrom gerezdeket, majd bedobom alacsony fokozaton (kb.140C-on) a sütőbe max 4-5 percre.
Természetesen olyan a serpenyő, amely betehető sütőbe is.Mellé rizsen kívül joghurtos, citromos saláta. Natúr joghurt, kis mustár, citrom héj, lé, só,bors, kis olívaolaj, apró kockára vágott uborka bele, petrezselyem is mehet.
Ez a bolti,zacskós saláta öntete. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
MrSealRD
veterán
válasz
bugizozi #7630 üzenetére
Az 5,5 órás időszak alatt egyszer sem engedtem ki a gőzt. Alufóliával volt lefedve a tepsi... Mikor felnyitottam akkor laza volt a szerkezete nagyon...omlós...puha...
Ekkor kentem meg BBQ szósszal még és ment a pirítás...ami tényleg nagyon kicsi idő nagy hőfokon... Ez most több napi étel volt. Még utolsó nap is zamatos és puha volt. -
krizmo_
Topikgazda
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
bugizozi #7547 üzenetére
klón helyett az eredeti g3ferrari 39k, majdnem tavalyi áron.
-
BluEyes
őstag
válasz
bugizozi #7547 üzenetére
Ariete-vel csak óvatosan elsőre, nehogy meglepi legyen. Lézeres infrahőmérő nem árt ha van kéznél az elején.
Sok helyütt írják ugye, hogy jó ha 360 fokot tud a névleges 400 helyett. Namostan ehhez képest az én példányom maxra tekerve 488 celsius fokot tol gyári állapotában. Ami szuper lenne, azonban a kerámia kő erre a hőmérsékletre alkalmatlan, rommá égeti a pizza alját egy szempillantás alatt. Szóval érdemes csínján bánni a hőmérséklettel. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
bugizozi #7542 üzenetére
Egyszerű, de nagyszerű!
#7543 body007
húgom anyósa csinálta - egyébként Ö ki nekem?
Nem hiszem, hogy van külön elnevezése, legalábbis én nem hallottam.Kíváncsi lettem milyen leves lehet, ha így ízlett.
Én csináltam nekik kint csülkös- babos-káposzta levest (vagy káposztás-csülkös-bableves?
Káposztás bableves csülökkel (ez a variáció kimaradt).Biztos finom volt, eddig nem ismertem ezt az ételt, de megtetszett.
-
krizmo_
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows 11
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RAM topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Milyen processzort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest