-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
MC Pite
veterán
válasz
#31733248 #110785 üzenetére
A Samsung a legpontosabb színekben? Melyik modell?
Szoktam kalibrált monitoron is nézni a képeket, de nekem színekben a Sony/Pixel volt idáig a legélethűbb, a koreai/kínai versenyzők eyecandybb képet dobnak ki (lásd a fentebbi csajomis összevetésem). Kéznél A53 van csak, színhelyesebb a 12X-től, de azért ettől többet nem állítanékk róla -
DrDoktor
senior tag
válasz
#31733248 #110589 üzenetére
Nem.. Te egy münchausen szindromás vagy sajnos..Kitaláltad magadnak ,hogy a nemlétező s22 fotóid jobbak mint másoké
Zotya én csak az ő általa készített s22 fotókat szeretném látni ha már ez fotós topik és azt állítja másoké szar bezzeg az övé...Pm ben is kértem ott se jött...
Mert ha ezt lehet akkor én is elkezdek csak úgy passzioból másokat és a képeiket fikázni...
-
MC Pite
veterán
válasz
#31733248 #110584 üzenetére
Egyesek barokkos túlzásokba esnek szerintem (pl Elit3Zotya).
Először is ez már nem az a szint, hogy konkrétan szar legyen valami
Másodszor ízlés is beleszól, harmadszor szerintem nem akar senki semmit lejáratni. De ha akarna is, azt hogyan kéne tenni?!Ha vannak hasonló -nem optimális- körülmények között készített képek, jöhetnek, a feldolgozásból adódó különbségek szerintem (amennyire idáig láttam) ugyanúgy jellemzőek arra is, nem csak az ultrára.
-
Bullitz
aktív tag
válasz
#31733248 #110479 üzenetére
Megint összemosod a kamerakat a mobilokkal.
Masreszt lustak utomunkazni mondjuk annyit ? Vagy esetleg a HDRes kinezet nem tetszik nekik amit a tobb expobol allo kepek keszitenek? De mindket kerdes irrelevans mint mondtam mivel kortet almaval..
Allvanyrol lott 30 secces kepet akarsz 1 gombnyomasos mobilos szoftverrel hasonlitgatni, egyaltalan gondolkozol mielott ilyeneket irsz?
Netto faszsag amit csinalsz.. es egyre ostobabb is, nehez sajnos maskepp fogalmaznom professzor úr, sorry.
-
törölt tag
válasz
#31733248 #110473 üzenetére
"Pixel 7-ről és az S22-ről, szóval a staggered HDR felhozása minden szempontból jogos"
Erre vonatkozóan például hozhatnál egy forrást, hogy a P7 is csinálja, mert tudtommal a GN2 szenzornak lett ez a selling point-ja.
Én semmi info-t nem találtam róla, ellenben a HDR+ és Night Sight működéséről van jó néhány google ai blog cikk."az általam emlegetett fényképezési módszer nem egyetlen hagyományos technikára alapozó, alacsony ISO-s expozícióról szól. Innen már csak egy lépés annak a belátása, hogy egy statikus témánál az alacsony ISO használata biztos nem fog rosszat tenni a képnek."
Utoljára vagyok hajlandó leírni: ez mindaddig igaz, amíg két ugyanolyan módszerről beszélünk. Ugyanannyi és ugyanolyan frame-ek ugyanolyan módon összedolgozva.
Staggered HDR-rel minimum iso-n sem lesz mondjuk 2*4 frame annyira tiszta, mint egy 30 frame-es HDR+ Enhanced, akár kicsit magasabb iso-n is.Továbbra is csak terelsz az eredeti témáról.
Nem mondod meg ránézésre, melyik kép milyen iso-val készült és irreleváns az exif, mert nem tudod a többi frame-ről, hogy milyenek és mennyi van belőlük. Pont.
Mindegy hogy csűröd-csavarod, mindegy mit próbálsz még idekeverni. -
DrDoktor
senior tag
válasz
#31733248 #110467 üzenetére
Még mindig te nem vagy tisztában a tech alapokkal mai mobil fotózás szintjén .
És amúgy tényleg...Ennyi bla bla bla bla bla után hol lehet megtekinteni a mobilfotós képeid?
Annnyira bizonyítod ,hogy na te aztán technikailag vágod az alapokat szertném látni a tökéletesen megkomponált minden igényt kielégítő "igazi" fotós képeid.
Samu s22 van ugye neked?
A közösség nevében kérlek linkelj már .Alázatosan szeretnék tanulni a galériádból. -
törölt tag
válasz
#31733248 #110463 üzenetére
"Már rég nem arról van szó"
Persze, mert tereled folyamatosan másra a témát ahelyett, hogy arra válaszolnál és arra adnál magyarázatot, amit kérdezek.
Jössz a staggered HDR-rel, amit úgy állítasz be, mintha tök általánosan bevett megoldás lenne, közben a quad-bayer szenzorok közül is csak pár darab képes rá és mellesleg ugyanúgy csinálnak klasszikus több expós sorozatot IS (ha máskor nem, éjjeli képekhez), szóval teljesen irreleváns ha az eredeti témához kanyarodunk vissza.
Mellesleg végig GCam-mal érveltem a többelemes feldolgozás mellett, ami legújabb telefonokon is ugyanolyan alapelven működik, mint egy sok éves középkategóriáson, vagy mint egy 8MP-es telével...
Mégis ugyanazok az előnyök megfigyelhetőek rajta amikről beszéltem, staggered hdr nélkül is, relatíve magas iso-n is."Az általam írtak megértéséhez gondolj arra, hogy kézből nem lősz olyan csillagfotót a Pixellel, mintha állványra raknád és hosszú expóval dolgoznál. "
Szerinted ezt ki nem érti? De semmi értelme kézből vs állványról hasonlítani, mert állványon is lehet többelemes feldolgozást használni. Astro mód, 6 percen keresztül csinálja a különböző expós képeket és megint csak jobb lesz, mint amit 1db expóból csinálnál, akármilyen alacsony iso-n.
Ha meg már raw képekkel sincs értelme érvelni, akkor mivel van?
-
törölt tag
válasz
#31733248 #110461 üzenetére
Egyedül a Pixelek csinálták azt 3 generációval ezelőttig sima HDR+ módban, hogy egyforma alexpós frame-ek sorozatát stackelték. P5 óta már ők is bracketinggel kombinálják, mint kb mindenki.
1 expóval hiába vagy alap iso-n egy nagy dinamikát igénylő szituációban. Ha csúcsfényekhez exponálsz és szinte a semmiből kéne visszahozni az árnyékokat, akkor az életben nem lesz olyan a kép, mint mondjuk egy 15 frame-ből készült fotó, amiből 5 csak azokhoz a részekhez volt exponálva...
Az alacsonyabb iso addig jobb, amíg 1 expós képekről beszélünk. Vagy több expós esetén teljesen ugyanannyi és ugyanolyan frame-ekről, amik ugyanolyan módszerrel lettek összedolgozva.
Amint bármelyiken változtatunk, borulhat az egész, akár zajról, akár dinamikáról van szó. -
törölt tag
válasz
#31733248 #110433 üzenetére
"vannak korlátai az alap ISO-n történő fotózáshoz képest, ami a képeken sajnos látszik is."
De akkor erről beszéljünk már részletesebben, ne ugyanazokat a köröket fussuk csak. Mik azok a korlátok, amik látszódnak a képeken, de nem a post processing-re vezethetőek vissza és nem is a frame-ek esetlegesen alacsony számára, hanem eleve a többelemes rögzítés vs alap iso-n 1db expó kérdésére?
Mert én a saját képeimen speciel azt látom, amit a #110424-ben demonstráltam. Még az életben nem sikerült olyan tiszta képet csinálnom pro módban, mint GCam-mal, de még csak megközelítőleg sem.Hiába mondod, nem lehet megmondani ránézésre, hogy melyik kép készült magasabb iso-n. Meg a frame-ek számát sem, amivel egyáltalán kontextusba lehetne helyezni az iso-t. Mert nem mindegy, hogy 4db vagy 30db van stackelve, sem az, hogy mindegyik expó egyforma (mint a régebbi HDR+ esetén), vagy különbözőek.
Ha tényleg érted ezt, akkor nem tudom miről beszélünk egyáltalán, hogy lehet ezen bármit vitatni?"A Samsung Expert Raw-ra ez sem igaz"
Mármint mi nem igaz? GCam is tud iso 50-ig lemenni, de lejjebb már nincs hova, onnan csak az expók számát tudod növelni minden telón, ha tisztább képet akarsz.
Nem tudom az expert raw mennyi képet használ, de ha tegyük fel 10-et, GCam-on meg beállítok 30-at, akkor utóbbi lesz tisztább, akkor is ha mindkettőnél iso50 az összes frame. -
-
Ricardo
titán
válasz
#31733248 #110414 üzenetére
Nekem csak az a furcsa, hogy egy valahonnan (mert ugye simán playben nem elérhető) leszedett GCm alkalmazás, amibe külön bele kell tenni a megfelelő konfigurációs fájlt a jobb eredményért, az teljesen rendben van, de aki egy normális , gyárilag meglévő pro módot használ, vagy ha nincs hiányol, azt simán leszólják.
Nekem konkrétan nincs bajom a Gam alkalmazással, de simán álszentségnek tartom, ha valaki egy nem hivatalos szoftver verziót használ mindenféle módósított configokkal, de minden szembrebbenés nélkül tart egy egyibeszédet arról, hogy teljesen felesleges a beállításokkal foglalkozni, hiszen a telefonos fotózás pont arról szól elvileg, hogy ne kell érteni hozzá.Hiszen aki nem ért hozzá az simán megkeresi a készülékére megfelelő gcam veziót, majd beleteszi a megfelelő config fájlt, és már lövi is a jobbnál jobb képeket. A pro mód viszont teljesen felesleges, hiszen azt nem használnák az emberek, mert az már túl bonyolult lenne.
-
törölt tag
válasz
#31733248 #110410 üzenetére
"Az itt aligha lep meg bárkit is, hogy egy mobilban különböző expóval készült képeket fűzhetnek egybe"
De valamiért csak nem rakta ezt így össze az sem, aki nem értett veled egyet, senkit nem láttam a multiexpóval és stackeléssel érvelni. "AI feldolgozás, matek, valahogy megoldja hogy jó legyen".
"Engem sem az Exif érdekel, hanem a végeredmény"
Ahhoz képest jó pár hozzászóláson keresztül pörögtél az iso-n és hivatkoztál közben képek exif-ére... Meg magyarázod, hogy milyen záridőt használt a Pixel és milyet kellett volna, amikor egy random frame értékét láttad csak.
De látom te is az a típus vagy, aki nem tudja elismerni, hogy hülyeséget beszélt, amikor szembesítik vele. Utóbbi pár hsz már csak a magyarázkodásról, meg a dolgok csűrés-csavarásáról szól.
-
törölt tag
válasz
#31733248 #110408 üzenetére
Látom nem érted...
1. példa: 1db iso200 expo
2. példa: 10db iso400 expo stackelve
3. példa: 15db expo, ebből 8 iso50, 5 iso200, 2 iso1000. Exif-be ezekből 1 kerül bele, tegyük fel az utolsó.Ebben az esetben például a legnagyobb iso-val jelezett kép lesz a legtisztább és a legkisebb lesz a legzajosabb.
Auto módról volt szó végig. Hiába "jó ha tudsz róla", hogy iso50 tisztább iso1000-nél, ha nem tudod állítani és nem látsz bele, hogy a telefon melyik frame-hez milyet használt.
Staggered HDR-re képes szenzorokból meg egyrészt kevés van, másrészt azoknál sem jelenti azt, hogy hagyományos értelemben vett többelemes rögzítés nincs, pláne éjjeli képeknél.
-
törölt tag
válasz
#31733248 #110395 üzenetére
Azért ehhez a nagy isózáshoz azt az apróságot hozzátenném, hogy egy ideje már a komputációs fotózás korát éljük. Több expóból készülnek a képek, ráadásul nem egyformákból.
Semmit nem mond az exif-ben jelölt iso (sem a záridő), mert nem tudod, hogy a 15 expóból melyikre vonatkozik. Simán lehet így egy magasabb iso-val jelzett kép tisztább.
Két különböző gyártó képéről meg pláne értelmetlen ebből bármit is levonni, mert már a többelemes képrögzítés és összedolgozás módja sem ugyanaz.Nem lehet már ennyiből ilyeneket kijelenteni, hogy "x telefon szereti feltolni az iso-t", nem látsz rá, hogy készült valójában a kép.
(És akkor az utófeldolgozásról még szó sem esett, pedig azzal is szépen el lehet cseszni egy olyan fotót, ami nyerskép szintjén még jó volt.)Automata képekről annyit érdemes beszélni, hogy a végeredmény jó-e, vagy sem. Az adatokon való rugózás, legyen szó a hardverről, vagy az exif-ről, teljesen értelmét vesztette már évekkel ezelőtt
.
-
MC Pite
veterán
válasz
#31733248 #110370 üzenetére
Jelen esetben? A Pixelé
Azonos gép, vagy fényképezőnél ez lenne amire célzol De! A pixel lőjj képet sima, meg éjszakai módban. Simán még csak csak, de éjszakaiban az iso adatok szart sem érnek, a világosság és zaj (stb) kicsit sem kolerál az isoval.
Mondom 2 év pixelezés és sok év fotózás után.
De értjük mire gondoltál...Nekem a folyamatos segédfény, vagy a gyenge derítés opció igazából ami hiányzik. Sajna fv5 sem az igazi ilyenkor, gcambe kéne az opció hogy időhöz alig nyúlnon, és csak lightosan derítsen(mint a Fujifilm gépek), röviden
3 másodperc retinaégetés helyett.Drakmusz: Öhm, mármint feltetted, de nem töltöttél be külön konfigot?
-
DrDoktor
senior tag
válasz
#31733248 #110370 üzenetére
Nem érted .Ha jó a kép.(Márpedig a pixeleknél jó az automatika itt linkeltek neked már jópáran..)
Senkit nem fog érdekelni az iso érték..Az a baj ,hogy nem tudod felfogni,hogy ezek teljesen extrém modon másképpen dolgoznak mint a hagyományos fényképezőgépek.
Itt az iso csak egy pirinyónyi része a az elkészült jó képnek.
AI feldolgozás/matek ,sokkal fontosabb a mai telókban.Szóval bármennyire kiakadsz igen kimondom:
Az alacsony ISO nem garantál zaj mentesebb jobb képet.
Simán hozhat egy pixel jobb képet magasabb ISO-val mint a Samu alacsonyabbal. -
DrDoktor
senior tag
válasz
#31733248 #110359 üzenetére
Semmi baj 85%ban jók a képek látszódnak a részletek.
Amennyiben a te tankönvi "fotós"elvárásaid szerint állítgatna mindent kicentizve. a képek fel nem lenne jó.
Én bízok a google mérnökeiben szerintem bizonyítottak.
Nyilván nem a legjobb kamerás telejesítmény de kiegyensúlyozott. Nekem ez sokat számít. -
DrDoktor
senior tag
válasz
#31733248 #110354 üzenetére
Nincs azzal semmi baj az éjjeli módok mindegyik gyártónál ezt csinálják.Valaósághoz nincs köze viszont szép világos .Ez a trend ha tetszik ha nem erre felé halad az éjjeli fotózás mobiloknál
Nem egy gyártó felkínál akár 32 seces záridőt is manuál modban.Állvánnyal lehet hozni a valóságosabb éjjeli fotókat ha valakinek erre van igénye.
De a legtöbb ember szeretne éjszakai is a haverokról buliról stb értékelhető képeket készíteni így a gyártók nekik kedveznek.És szereintem ez tök jól van így. -
törölt tag
válasz
#31733248 #110349 üzenetére
Megnézve a gsmarena.com tesztképeit, következetlenséget látok a Pixel 7 Pro képeinél. Napnyugta környékén enged alapérzékenységen fotózni 1/10-es záridővel, éjszaka viszont (amikor igazán kellenének a hosszabb záridők és az alacsonyabb ISO-értékek) jönnek a negyedakkora záridők, akár 3000 feletti ISO-val?
-
xhege
veterán
válasz
#31733248 #110324 üzenetére
Ezek a képek zsebből elővéve a telefont készültek, minden állítgatás nélkül. Ez így erre képes. Nyilván ha egy hozzáértő valaki rászánja az időt ebből több is kihozható. Viszont szerintem ez a mobillal történő fotózás valósága az emberek 98%-nál. Jön, megy megtetszik neki valami és gyorsan kattint.
-
-
-
-
törölt tag
válasz
#31733248 #110266 üzenetére
1: "de ha csak a pixelkukkolásra van igény, akkor legyen úgy"
Ezt csak te próbálod mindenképp a topik szájába adni, senkit nem láttam, hogy írt volna ilyet. Rendszeresen kommentálva szokott lenni a színkezelés, HDR, stb is.
Mondjuk ha egy fontossági sorrendet akarnék felállítani, akkor én is azt teszem inkább az első helyre, amit a legnehezebb javítani (vagy megelőzni) nem a fehéregyensúlyt.2: Közel sem igaz, hogy minden fotós osztja azt a nézetet, hogy elég 2MP-en jól kinéznie a képnek. Van aki szerint igen, de vsz inkább arról van szó, hogy próbálják művészi szempontból felértékelni a fotózást, mintsem arról, hogy tényleg ennyire nem érdekelné őket a minőség.
Nem véletlenül tudják nekik eladni az önmagukban 6-7 számjegyű összegbe kerülő vázakat és objektíveket...3: Idézet a linkelt cikkből:
"Közben ISO 100 és 200 között még 200%-os nagyításon sincs igazán különbség"Azért az egy dolog, amikor ilyenre mondja azt valaki, hogy nem kell nagyon ráfeszülni egy alapból mondjuk 30MP-es raw kép esetén. Picit más, amikor 12MP-es jpg-ről próbálja valaki megmagyarázni, hogy nem számít, hogy szép természetes és részletes, vagy egy agyonélesített műanyag sz.r.
4: Mi van, ha nem azért fotózik valaki, hogy közösségi médián ossza meg a képeit? Mi van, ha nem 14"-os laptopon, vagy 5 méterről TV-n nézni vissza, hanem mondjuk egy normális méretű monitoron?
Egy alapból 12MP-es 4:3 arányú képet ha megvágsz 16:9-be, akkor pont egy 4K monitor felbontása jön ki. Magyarul azon a teljes kijelzős nézet már kapásból 100% nagyítás.
Ilyenkor mi van? Az már pixelkukkolásnak számít? Mennyire kéne lekicsinyíteni a képet, hogy ne legyen az?+1 (#110279): Az Expert RAW valójában nem raw, hanem egy demozaikolt, erősen processzált kép dng formátumba kimentve.
Szóval igaza volt Plazmacucci-nak amikor azt mondta, hogy "több képből, kevés zajjal megint csak a guglikem tud rögzíteni raw-ot". (Vagy is nem, mert a MotionCam és Photon Camera is tud, de azok jóval kezdetlegesebbek.) -
-
-
válasz
#31733248 #110266 üzenetére
Én úgy gondolom a telefonokban lévő kamerákkal és szoftverrel továbbra is a részletek a legnagyobb probléma. Nyomhatod ezt a pixelkukkolás szöveget, ettől még igaz marad, hogy a legtöbb telefon képessége odáig terjed, hogy ha egy embert 3 méterről fotózól, az arcából már csak egy homályos massza marad. A moddolható Gcam segítségével tettünk egy nagy lépést a jó irányba, már csak arra várunk, hogy a legtöbb gyártó alapból így üzemeltesse a kamerát. Én hiszem, hogy a legtöbb ember leszarja, hogy a fal x évvel ezelőtt sárga volt vagy esetleg tört fehér, de talán annál egyel fontosabb lehet, hogy mondjuk egy csoportképen ki milyen arcot vágott.
-
Drakmusz
addikt
válasz
#31733248 #110262 üzenetére
Ez a topik elsősorban a fotóminőségek összehasonlításáról szól, az egyébb szempontok másodlagosak.
A fotózással kapcsolatos alapvetések inkább a szerkesztett topikba valók, sajnálatos módon ott nincsen túl nagy aktivitás.
Ha a te szempontjaid alapján ítélünk meg egy képet (tehát eltekintünk a pixelkukkolástól), sok esetben a végeredmény akkor is egy témátlan kattintás lesz.
Tehát ebben az értelemben nem sok köze van egy igazi fotóhoz.
De hangsúlyozom, ezen a felületen ez nem lényeges.
Nyilván én is kellemesebbnek tartom azokat a képeket, ahol valamilyen felismerhető téma szerepel jól megkomponálva.
Nem kell túlgondolni a témát, ennyi.
Az én mobilomnak is rengeteg hibája van (a képalkotást tekintve),mivel még mindig csak egy telefon, és nem egy céleszköz.
Ennek a tudatában használom, és próbálom a legjobbat kihozni belőle.
Google Pixel 6 Pro+BigKaka GCam, natë cfg -
DrDoktor
senior tag
válasz
#31733248 #110250 üzenetére
Egyedül te tolod dúcát mert nem vagy képes elfogadni, hogy nem a szabályaid szerint gondolkodnak mások. Nem a fotózás nagy könyvében(Hány ilyen van megannyi nézőpontból...) leírtak szerint elemzünk egy fotót. Csomó fotót láttam életemben ami szerinted borzalom és rengeteg magát fotó művésznek eladó emberét is akiknek jobban megnézve a képeit elrettentő dolgokat láttam.
Ez nem egy profi fotós fórum így ennek a jelentősége teljesen minimális ,hogy mit gondol egy profi fotós. Ez a topik nem igazán mély víz nem igazán a kezdő vagy profi digitális fotósok
topikja nagyon jól tudod.
Értem ,hogy edukálni szeretnél de a fotózás nem fekete vagy hófehér.
Egyszerűen értsd meg fogadd el, hogy vannak olyanok akik mást néznek egy fotón más alapján ítélik meg.
Ebben ennyi volt szerintem .Zárnám azzal ismét, hogy mindenki fotós aki kattint és a végeredménye egy fotó lesz.Hogy jó egy vagy sem mi alapján jó vagy rossz az nagyon nem ennek a topiknak a témája. -
Drakmusz
addikt
válasz
#31733248 #110254 üzenetére
Csak azt nem értem hogy egy gyakorló fotós minek futja meg itt ezeket a felesleges köröket.
Nem jutunk előrébb egy hangyányival sem.....
A kettőnk fotóját meg össze sem lehet hasonlítani.
Az enyém egy elkapott pillanat (ráadásul zoomos), a tiéd meg egy előre beállított kompozíció.
De ez itt már nagyon off, részemről zártam. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
#31733248 #110243 üzenetére
Én csak arról tudok véleményt alkotni amit láttam/próbáltam. Szerintem elég sok telefont összehasonlítottam pl az s22 ultrával, hogy tudjam, az egyik legjobb ha színek vissza adássáról van szó. Másban meg gyengébb, részletesség, torzít a széleken nagyon, lencsehibás kb fele..stb.
-
DrDoktor
senior tag
válasz
#31733248 #110243 üzenetére
Mindenki valódi fotós aki elkészít egy képet szerintem.Ja a jancsó(ki ez amúgy?) szerint én akkor nem vagyok"valódi" fotós hát most ledöbbentem dobom is k a fotós mappáim sőt !!! TOPIK ZÁRHATÓ!Hiszen ezt is jól leszólta a jancsó....Üzenem neki ha találkozol vele nyugodtan leszerthet ennyit pont adok neki a véleményért amit megfogalmazott az elitista senkiházi.
-
xhege
veterán
válasz
#31733248 #110240 üzenetére
Nem a pixelkukkolással volt a bajom. Leginkább azzal, hogy nem kiegyensúlyozott az S22 Ultra. Bizonyos esetekben elképesztően szar képeket tud csinálni. Mondjuk egy iPhonehoz vagy Pixelhez képest sokkal alacsonyabb a jó fotók aránya. Mondhatjuk azt is, hogy biztosan én vagyok béna hozzá, de mondjuk míg a Pixel és iPhone esetén 10-ből 9 jó kép esik ki a telefonból, addig az S22 Ultra esetén ez az arány 6/10. Szóval számomra ez volt a fő ok.
-
DrDoktor
senior tag
válasz
#31733248 #110240 üzenetére
De nem jobb a színkezelés pláne nem a legjobb.Soha nem is volt abszolúte legjobb.
Néha igen néha nagyon nem találja el a színeket."Persze, mert a topicbeli értékelések totálisan elcsúsztak a pixelkukkolás irányába. Pedig a fotózás nem erről szól."
Már megint erőszakosan akarod megmondani kinek miről szól a fotózás.
Értjük neked nem arról szól.Nekem meg sokaknak arról is!
Nagyon gáz,hogy minősítesz/ emebereket címkézel...Ha én pixelkukkuló vagyok akkor te meg színmeleg nem kéne erre menni rossz irány.Ez a topik is MINDENKIÉ aki kapcsolatba kerül mobilfotózással. -
DrDoktor
senior tag
válasz
#31733248 #110232 üzenetére
Samu szinkezeles legjobb?? Barokkos... Néha eltalálja néha nagyon nem.Mint az összes többi gyártó.Nqgyon nagyon messze áll a legjobbtol lévén ilyen kategória szerintem nincs.Meg a topik átlag alapján sem igaz amit állítást nemhogy az általam látott eddigi összes 22ultra fotó alapján ...
-
-
Drakmusz
addikt
-
Aryon87
félisten
-
oxide83
aktív tag
válasz
#31733248 #93512 üzenetére
Köszi
. A témákat tekintve én bármikor megnéznem ezeket a témákat mástól is hiszen Budapestnek tényleg vannak páratlan szépségei amiket nem lehet elégszer látni. Ezt lehet azért IS mondom mert én csak pár éve élek pesten, előtte vidéki suttyó voltam
. De ha fentebb lapozol pár napja raktam ki Balaton felvidéki, tanúhegyes képeket is, az azért szerintem még nem volt itt ebben a fórumban
. Illetve ha pár évet visszalapozol korábban mindig hegyvidéki képekkel jöttem az Alpesi túráimról, a jó kis Nexus 6P telómmal, most is szolgálnék alpesi képekkel ha nem lenne határzár
.
-
kakuk100
őstag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#31733248 #93472 üzenetére
Most nézem a többi képét, érdemes megnézni azokat is. Attól tartok, itt nem csak arról van szó, hogy a fehéregyensúly mérése teljesen elbaltázott zöld-magenta viszonylatban, hanem a színkezelés általában is alkalomszerű, problémás. Mondjuk ha valaki pixelbuzulásra veszi, nem fotózásra, az úgyis a 100 százalékos nagyításban fogja nézegetni a hajszálakat és azt hiszi, ettől jobb, de a kép persze nem ettől lesz jó. Sokkal fontosabb a színvilág, a kontraszt, a clarity.
-
tybsen
addikt
válasz
#31733248 #89645 üzenetére
Igaz, köszönöm szépen!
Nem értek sajnos a fényképezéshez és nem is foglalkoztam sosem a témával. Csak azért teszek fel képeket hogy ezzel a modellel is legyen (még ha elvileg ugyanaz is a kamera mint a pixel 3) kép a fórumon egy átlagos valaki kezéből mert eddig még nem láttam a fórumon. Szóval köszi a segítő kritikát majd figyelek erre (bár így is elég nehéz volt lefényképezni mert eléggé is gazdák ezek a kutyák és ha az ember közel hajol már is odajönnek)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- OLED monitor topik
- Futás, futópályák
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Google Pixel 8A 128GB 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest