- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- iPhone topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mjani1172
addikt
válasz
oxide83 #105432 üzenetére
Ha véletlenül belecsémpésztél egy kis politikát, akkor talán mondhatom, nézd milyen olcsó a hollandoknál a teló, egy havi rezsi számlából lassan megvan egy új xiaomi 12 ultra.
Minden csak viszonyítás kérdése,mik a fontos dolgok az életben.
Aryon87 mivel tényleg nagyon régóta olvasom a hozzászólásaidat, halkan jegyzem meg, és tényleg rosszindulat nélkül,de te iszonyúan erőn felül költöttél ezekre.
-
Drakmusz
addikt
válasz
oxide83 #105432 üzenetére
Nálam a mostani 2-3 évig biztosan kitart.
A napokban egyébként mosolyogtunk is az asszonnyal, még mindig a sima XL-t használja ami az első Pixelem volt.
A 4 XL bedobozolva, majd akkor fogja elővenni ha a jelenlegi mobilja elromlik.
Van tartása, annyi szent.
De a tréfát félretéve igazából nincs is értelme állandóan cserélgetni. -
-
nozs23
addikt
válasz
oxide83 #94361 üzenetére
Nézd, én nem tudom mit tud a telefonod, de nekem is XS van. És lehet rajta RAW-t szerkeszteni. Könnyen, hatékonyan. Csupán erre reflektáltam, mielőtt valakit félrevezet a kommented.
Azt a borzalmat, amit a másik topicba linkeltél nem tudom hogy hoztad össze, de én ilyet még nem láttam. Szerintem az oda berakott Honoros kép is egy túlszaturált olajfestmény, pedig azt, mint etalon példának hoztad a szétbarmolt iPhone fotó mellé.
És próbálj meg ne átmenni személyeskedésbe, ha kifogytál az észérvekből.
-
-
-
nozs23
addikt
válasz
oxide83 #94352 üzenetére
Miert kene telefonnal RAW kepeket szerkeszteni? De ha kell, miert rosszabb ebben egy iPhone?
Meg a gyari kepnezegetoben is lehet RAW-t szerkeszteni, az 50 megas 24MP-es RAW-t a Sony FF gepemrol siman betolti a galeria es RAW-kent tudom szerkeszteni ha akarom, pedig ott aztan van adat boven, szerintem meg a csucs droidokat is megfingatna. -
törölt tag
válasz
oxide83 #94334 üzenetére
De az 1:1, 100%-os nézetet ne nevezzük már belenagyításnak, meg zoomolásnak.
Az a kép valódi mérete, amitől HA kisebb felbontású a kijelződ, akkor teljes képernyős nézetben erről kicsinyíti le, hogy ráférjen a teljes kép. 100%-os nézettől feljebb van belenagyítás, amit itt senki nem csinál.Az előbb azért volt fontos a "ha", mert ebből a szempontból sem mindegy min nézed vissza. ADAM1337 az előbb tett fel 12MP kamerás telefonnal készített 16:9 oldalarányű képeket, amik így gyakorlatilag egy 4K-monitor felbontásával egyenlőek.
Ha én ezeket kirakom teljes képernyős nézetre, akkor belenagyítok? Nem, mégis úgy már bőven kijönnek a különbségek a csúcsmodellek között is.Minőség-összehasonlító topik, ne az legyen már itt lenézve, aki nem mobilon, kijelzőméreten nézi a képet és még ki is mondja, hogy x jobb minőségű, mint y.
-
andor80
senior tag
válasz
oxide83 #94334 üzenetére
Az igazság az szerintem!,hogy ezen a szinten az összes csúcs vállaható már.Sőt!!!
A gond inkább az,hogy csak egyes szituációkban jó mind egyre van kihegyezve.
Ezért szeretem a huaweit p20,p30 ,p40 prot.Mert ők viszon svájci bicskák.Kicsit kell velük dolgozni előkap lőben nem a legjobbak legtöbbször de összeségében tanulható és vagy hozzáértő kezekben overall ők a csúcs.Nemcsak a képminőség hanem a szolgáltatások miatt is . -
xhege
veterán
válasz
oxide83 #94217 üzenetére
kdávid94 (lehet nem pontosan írom a nevet, akkor elnézést) fórumtárssal rúgták össze a port. Egyrészt egy idő után unalmas volt, de hát ez ilyen. Aztán viszont Drakmusz átcsapott személyeskedésbe és a végén 100 eFt-ot ajánlott annak, aki privátban megadja neki Dávid címét.
Ez azért már valóban túlzás és gusztustalan. Nem is értem, hogy a virtuális térben, hogy lehet ennyire eldurvulni.
-
-
ShadowLac
addikt
-
-
törölt tag
válasz
oxide83 #94013 üzenetére
Még mindig nem értem mi az 1:1 nézetben a belenagyítás, egy 4K monitoron gyakorlatilag megegyezik a teljes képernyős nézettel.
Na mindegy, nekem kicsiben is szimpatikusabb a második. Picivel jobb nekem a színe, illetve az elsőn már úgy is látszik, hogy agyon van élesítve.
-
-
xhege
veterán
válasz
oxide83 #93988 üzenetére
Háát túlélem azt hiszem
Ez tényleg zsebből elővéve készült nulla állítgatás, de még az sem biztos, hogy megálltam séta közben
. Egyébként vennék én 500-ért még meg sem jelent telefont, ha nem számítana az az 500. Sajna még nagyon is számít. Nálam 150-nél van a lélektani határ.
-
nozs23
addikt
válasz
oxide83 #93982 üzenetére
Én sem akarlak meggyőzni se téged, se senki mást, csak furcsa volt ez csoportos gúnyolódás. Ha neked -vagy másoknak- ez nem fontos, akkor ne vedd figyelembe, de igenis itt van a helye és teljesen ontopic.
Imádok belenagyítani a képeimbe és elveszni a részletekben, de csak akkor ha van értelme, RAW-ból szerkesztett képeknél.
Erre is van topic. Itt azt nézzük, hogy a telefon mit hoz össze.
-
nozs23
addikt
válasz
oxide83 #93980 üzenetére
Ebben nem értünk egyet. Ha belenagyítasz, akkor pont azt látod, hogy mennyit lehetne ebből vágni, hogy normális eredményt kapj.
Mobil, laptop, tévé kijelzőn bármelyik top telefon elfogadható eredményt ad vágás nélkül.Én várom az i11 képeket. Bár a 2019-es szériát passzoltam, mert gyönyörűen elmegy az XS-em, de az ideiből szinte biztos, hogy beválasztok. Sokszor elcsábulok a droidos oldalra, de szinte biztos, hogy pár hét alatt hardveraprón lenne jelentős bukóval.
-
xhege
veterán
válasz
oxide83 #93956 üzenetére
Köszönöm! Így az alapok nagyjából megvannak, meg Lightroomban is piszkálgatok kicsit, de ilyen fotós helyekre nem mernék még feltölteni képet. A meghívást meg köszi, de a hétvégém sajnos nem igazán szabad. Annyi előnyöm azért van, hogy én itt lakom a Balaton partján
.
-
Aryon87
félisten
válasz
oxide83 #93956 üzenetére
Köszönöm a lehetőséget. Badacsony tetejére jó lenne teljesen kocsival felmenni, ami sajnos nem lehet tudtommal, páromék mondták hogy alig bírták a mászást annyira meredek, én meg végkép kifulladtam volna. (Pár éve nagyon beteg voltam, azóta minden nagy terheléstől kifulladok csúnyán, már 2 emeletnyi lépcsőzés is nehéz, így a Badacsony lehet nekem nem fog menni, pedig nem vagyok 200kg... csak 90
)
Van még egy nagyon jó trükk portrézáshoz: válts 3x zoomra, menj megfelelő távolságra és csodálkozz az eredményen
Én 5x zoommal csinálom, nagyon jó képek születnek.
-
Aryon87
félisten
válasz
oxide83 #93954 üzenetére
Mikor elindultunk tűzött a nap, fejem le is pirult miatta
Zamárdiból Szántódra érve szépen ránkborult + csepergett is és onnantól vége (ismerős bosszankodott, mert vállán egy D7100 + táskában egy Mavic Pro és egyik se vízálló). Tihany alsó részén buszra várva kisütött a nap, és tervben volt egy Siófoki naplemetés sorozat is.. Kicsit se voltam mérges a buszon.
Most itthon ülve figyelem az időkép Siófoki radarját, hogy késő délután elinduljak-e vagy sem, mert elég csúnyán néz ki most ott az időBár ahogy látom lesz ott még szép idő
-
törölt tag
válasz
oxide83 #93947 üzenetére
"te vagy az aki mindig jön egy-két őrülten kinagyított összehasonlító képpel"
Vagy máshogy fogalmazva: az aki nem csak a levegőbe beszél, hanem alá is támasztja valamivel.
Nem örülten kinagyított egyébként, az első kettő 1:1 kivágás, a harmadik meg azokhoz méretezve.
Mondjuk ha nem így nézed őket, hanem kijelző felbomtáson, akkor az S20 se rosszabb egy fokkal sem, úgyhogy ez sehogy nem áll össze nekem.(#93949):
Pixel 4 -
-
törölt tag
válasz
oxide83 #93940 üzenetére
"De ha normál nappali módban fényképezel a fő lencsével, összehasonlíthatsz bámilyen flagshipet egymással, különbségek nem nagyon lesznek, csakis a színkezelésre támaszkodhatsz"
Múltkori összehasonlító tesztből:
És a színkezeléssel ellentétben erre még azt sem lehet mondani, hogy szubjektív, mert nem hiszem, hogy bárkinek is jobban tetszik egy részletmentes zajtenger, vagy agyon zajszűrt olajfestmény, mint ami tiszta és éles.
Igen is vannak különbség a csúcsmodellek között, nem is kicsik.Mondjuk ezek szerint nálad is van a csúcstelefonok között olyan, amit kifejezetten rossznak tartasz, így végképp nem értem ezt.
-
xhege
veterán
válasz
oxide83 #93940 üzenetére
Ezzel egyet tudok érteni. Az elmúlt 6-7 hónapban végiszaladtam pár tavalyi tavalyelőtti flagship telefonon (Xiaomi Mi8, Galaxy Note 9, Oneplus 7t, Huawei P30 Pro, Galaxy S10e), de mindig hiányzott valami. Most vettem egy Honor 20 prot. Itt is hiányzik ez-az, de ár-érték arányban nagyon elégedett vagyok. Az idei csúcsok árai meg számomra meghaladták az ésszerűség határát.
-
-
törölt tag
válasz
oxide83 #93886 üzenetére
Én fényképezőgéppel jártam ott, próbáld ki majd a nagylátószöget is, a várból jól működik.
-
nozs23
addikt
-
tomboy0013
veterán
válasz
oxide83 #93600 üzenetére
Én az elmúlt 2 évben kb fél millát költöttem el fényképezőgépre, obikra, tartozékokra és még így is spóroltam amin tudtam (használtan is vettem ezt-azt), de ha az ember ki akar próbálni mindent akkor ettől jóval magasabbra rúghat a kiadott összeg. Jelenleg kb már csak az asztrofotózás nem lehetséges ezekkel az eszközökkel, arra még ennyit el kellene költeni. 😀 Egy kompakt gép is kb azokkal a korlátokkal küzd mint egy mobil csak a kép minősége meg a dinamikatartomány jobb. De ha tökéletes hattérmosás, jó éjszakai képességek is fontosak akkor kell a cserélhető obis gép és a fényerős obik. Már csak a jó háttérmosással is kinyílik a világ egy mobil vagy kompakt géppel való fotózáshoz képest, legalábbis számomra nagyon sokat dob (tudom van portré mód a mobilokban, de az inkabb felejtős).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest