-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
irgum
addikt
válasz
Damage401 #35902 üzenetére
Ma reggel mikor föl keltem és eszembe jutott, arra gondoltam, lehet túlreagáltam. Kaptam már sok dicséretet, most viszont nem, el kell fogadnom. Talán azon akadtam ki, hogy volt benne egy kis munka és az első reakció a más topikokból megszokott "Apple rossz, hajlik, meg különben is drága" típusú volt.
-
siofok
őstag
válasz
Damage401 #33124 üzenetére
köszönöm tanácsod,nekem vannak benn előre beállított készítési módok,mert főzött romom van.mondjuk ilyen virágos,stb témát makróban,vagy portrait,landscape módban?
vagy ha fujja a szél,van olyan mod is hogy "mozgásban".
tesztelgetem majd
Quasi_modo köszi,ismerkedem majd vele
-
toto0569
addikt
válasz
Damage401 #33033 üzenetére
Van egy hibája a Z2-nek...A közel 21MPx felbontás rosszabb képeket csinál mint a 8MPx. Valahogy zavarosnak látszódik a nagy kép...Szerintem szoftveresen javítható.Ha akarják...A kisebb sokkal részletesebb mint a nagyobb felbontású.Pedig hát éppen fordítva kellene lenni.
akooosaromi gyorsan fókuszál és készíti el a képet.(a G2-nek dupla idő kellett)Viszont ahogy fentebb írtam a21MPx-nél ha sokáig van bekapcsolva a fényképező ,akkor egy idő után kiírja ,hogy lekapcsolja mert tulságosan felmelegedett.De nincs is olyan jó az elkészített kép mint a 8MPx.Remélem frissítéssel megoldják ezt a problémát és akkor szupcsi lesz.A funkciók amik pluszban bele vannak integrálva nagyon jók.(time shift video,...)
-
TODI1111
veterán
válasz
Damage401 #32949 üzenetére
A makrofotók miatt a [Szerkesztett és makrofotók mobillal] topikra gondolt
-
törölt tag
válasz
Damage401 #32928 üzenetére
Az a helyzet, hogy az ilyen vízcseppes-csigás-virágos képeket a legtöbben már meg sem nyitják (én sem), mert nagyon unalmasak egy idő után. Javaslom, inkább változatosságot mutató tájképeket, épületfotókat, vagy emberekről készült fotókat tegyél be, az nagyobb aktivitásra sarkallja a fórumozókat.
-
jacis
nagyúr
-
szlovibuki
tag
válasz
Damage401 #31274 üzenetére
Hello
A jelenleg hivatalosan elérhető legfrissebb, 4.2.2 15.3.A.1.1.4.
Nem tudom, lehet nekem hiányzik a szépérzékem, rossz a szemem etc..., de én (ha nem nagyítok bele a képbe) nem találok kivetnivalót benne. Márpedig miért is nagyítanék bele mobillal készült fotóba.
-
Kunsztler
senior tag
válasz
Damage401 #29114 üzenetére
Hát volt pár telefonom Nexus 4 S4 stb stb
Mindent ver Nexus 5 nekem nagyon tetszik, nem akadozik 4.4 persze vannak bugok de ezeket javítani fogják úgy isKamerába szerintem nagyon jó,pedig mindenhol fikázzák
most úgy érzem marad Nexus 6-ig
(pedig ez nálam ritka )
Nexus 4 után is azt mondtam ha android akkor csak Nexus -
Palesz191
aktív tag
válasz
Damage401 #20023 üzenetére
váltógomb (iso100)
virágok1 (iso100)
virágok2 (iso100)
virágok3 (iso100)virágok4 (kiválóautomatikus)
virágok5 (kiválóautomaikus)Nos, az első 4 kép (váltógomb, virágok 1-3) azt a beállítást alkalmaztam amit leírtál.
Az utolsó kettő pedig automatikus.Sony Xperia Z
-
rizso
addikt
válasz
Damage401 #20023 üzenetére
Esetleg te is kimehetnél, és lőhetnél pár képet, mert elég kevés Xperia P tesztkép/videó van
Pedig nem rossz a P kamerája, szerintem ez simán jobb minőség, mint az újabb Sonyké...Vagy csak nekem tetszik?
Néhány kép az öreg Dézitől (HTC Desire): 1,2 +pár PRO HDR kép (sajnos soha sincs időm támaszkodni a HDR-hez, így azért látszik egy kis bemozdulás/mosottság a képeken - meg hát nem is valami komoly fotós masina) : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.
-
MR007RM
addikt
válasz
Damage401 #19853 üzenetére
A 2. és az 5. tetszik.
(#19856) Wa2x: Igen van benne egy kevés zoom. Az a helyzet, hogy aki kritizált, még nem nagyon kapott le izgága méheket utánuk rohangálva. Azért egy dolog a méret, mert igen próbálnám nagyobban megörökíteni. A másik a minőség, éles legyen, azért a virágok mellette ne égjenek már be, hisz az annyira minimum volna. A koreográfia nálam ennél 0, utólag visszanézve keresem a használhatóakat. Rá tudnék sokkal jobban közelíteni, ha nem mozognának, illetve mozgásnál is, bár úgy nagyobb a bemozdulás veszély és hát persze sok minőségbeli romlással is jár, mi visszanézve már nem nagyon tetszik nekem. Igen ez a 808 nem tud nagyon közelről fókuszálni és így nehézkes mindennek megfelelni. Na de majd keresek direkt kiélezett kicsit a végletekig elmenő fotót, vagy készítek a kedvedért mutatóba úgy milyen.
-
válasz
Damage401 #14355 üzenetére
Azt hozzáteszem, hogy verőfényes napsütés volt, borús időben valóban fakóbb volnának a színek. Amúgy olyan Sonyis, azért emlékképnek nem rossz.
irgum
Életemben két snecit fogtam, a képen nem én vagyok, csak megkértek, hogy készítsek egy emlékképet. Itt megemlítem, hogy egy jó beállítással több kilogrammot is lehet csalni a látvánnyal. Ez egy 7 Kg-os amur volt. A Haldorádó oldalra szoktak hasonló képet feltölteni. Megtámasztod a könyököd a térdeden, majd egy kicsit előre tartod. Így nagyobbnak tűnik, optikai csalódás. Ha ügyesen fényképezik, akkor nem olyan feltűnő a csalás. Tudod a mai fiatalok azért borotválják a fütyit, hogy nagyobbnak lássák a lányok. Optikai tuning. -
istnag
addikt
válasz
Damage401 #14129 üzenetére
Az első kép, kísértetiesen hasonlít, az Arc S, által készített képekre,amelyek valamiért fátyolosak...Meg is írtam, az official Sony fórumon,de látom, nem érdekelte, nagyon őket...
Innen jöttem rá igazából én is: [link]
Javaslom töltsd le a Camera FV-5 progit -én megvettem- a Playről és nagyságrendekkel jobb eredményeket fogsz kapni,főleg,ha felhősre állítod. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Damage401 #13627 üzenetére
Szépek lettek a fotók.
Az első kettőnél ilyen Optimus Black-es bezöldülést látok, amikor a kamera szoftver valahogy nem találja el jól a színeket, és ilyen furi lesz. Az utolsónál ez nincs, az jobban sikerült szerintem. Bár mindhárom közeli jó lett.
enginev3.0 Nem jók a linkek vagy nem is tudom, de egy csomó kis fekete kép van, csak az utolsó a jó nálam, meg a legelső.
-
-
B1T3
addikt
válasz
Damage401 #12886 üzenetére
Tudom, off, de az itteni közösségnek némileg részeseként mégis szeretnék egy mindössze kb. 10 mp-ig tartó segítséget kérni konkrétan egy facebook-os alkalmazásban. A Telenor Androideák ötletpályázatára beküldtem néhány elképzelésemet, és kivételes módon 2-t is beválasztottak a „legjobb” 10-be. A szavazatok száma alapján az első 3-at megvalósítják, és mivel szoros a helyzet az élmezőnyben (ráadásul már csak 1 óra van hátra a végéig), ezért kérnék egy tényleg csupán néhány kattintásos segítséget. A https://apps.facebook.com/telenor_androideak/ linken a 10-es listából a „Mi volt ez a hang?” melletti szavazok gombra kellene bökni, és kész is. Minden szavazat számít.
Előre is köszönöm, illetve ezúton kérek elnézést, ha valakit zavartam!
(Véletlenül sikerült a válaszra böknöm.)
-
-
sdd2
veterán
-
-
-
MC Pite
veterán
válasz
Damage401 #12312 üzenetére
Azt mondjátok a #12291-ben szerepelő kép és videó kikapott???
Én úgy látom a legkisebb mélységélesség, zaj; messze legnagyobb dinamika itt van.
(A black képe nem túl erős napfényben készült, így dinamikát annyira nem látni, más képekből gondolom; meg ugye a fizikából.)Kiballaghatnék ha erre jár egy felhő; bár ideig sem kevert nagy port, úgyhogy nem hiszem hogy töröm magam vele
-
MC Pite
veterán
-
MC Pite
veterán
válasz
Damage401 #11773 üzenetére
Huhh... X10minikben jobbra emlékszem; nem beszélve párom W810eséről...
Úgy látszik annyira nem figyeltem SE mobilokat (mióta kizöldültek csak érintőlegesen foglalkozok velük) de kissé szomorú hogy ennyi pénzért hány éves szintet tudnak csak tartani... 5 éve egy helyben állunk egyre több pénzért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- iPhone 13 Pro 256GB Dobozos 12 hónap Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest