- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalanceR
addikt
válasz
siofok #44787 üzenetére
Iso a lehető legalacsonyabban, a záridő minél hosszabb, ne fotózz közvetlen reflektorral szemben, próbálj ki minél több kamera-appet, használj késleltetett exponálást, önkioldót... Ha a víztoronyba mész, a szökőkút kivilágítva kellemes téma, vagy leugorhatnál a vasútállomásra, megvárni egy pár vonatot, látványos tud lenni hosszú zárral egy elsuhanó vonat (A Tamási Áron utcával szembeni felüljáróról jó a perspektíva, és ki van törve egy helyen a korlát, nem kell rácson át fotózni) esetleg a béke angyala a dokkal a háttérben...
-
w333
félisten
válasz
siofok #44787 üzenetére
Mindenképp valami állványt vagy WC papír gurigát valamit vigyél magaddal, mert a hosszú záridő miatt nem fogod tudni kézből megtartani hogy nem mozduljon be a kép ... záridő mondjuk 1-4 másodperc, iSO pedig minél alacsonyabb 100-400 között pl. illetve ha lehet akkor csinálj Jpeg és RAW képeket is, fehéregyensúlyal lehet még játszani de csak ésszel (minimálisan)
(#44788) hito
Na király ... kíváncsi vagyok hogí az M9 -ből mit bírsz majd kihozni, illetve azóta javult valamit a kamera vagy ugyan olyan mint volt ?
950XL tesztet még nem olvastam ... de mindjárt meg is nézem
-
cigam
titán
válasz
siofok #43067 üzenetére
Kell egy jó stabil rögzítési pont, és egy program ami tud time lapse üzemmódot. Minden manuális beállításon. (ISO a legkissebb, a záridő a leghosszabb, fókusz végtelen, fehéregyensúly felhős, vagy ami tetszik, csak ne automata legyen.) A többi csak szerencse kérdése.
Tegnap este nagyon sűrűn pislantottak, így sikerült pár jó képet lőni Lumia735+CameraPro párossal:
Mintha nappal lenne - Direkt
Valamiért furcsán sávos lett a kép - Direkt
Jellemzően 3 sávra osztja a képet - Direkt
Van amikor meg pöpec lett - Direkt
Érdemes a szúnyoghálót eltávolítani, különben... - DirektLegközelebb majd direkt linkeket is tegyél kérlek!
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
siofok
őstag
válasz
siofok #42887 üzenetére
bocsánat,lejárt a szerk.idő.
Azért h témába is vágjon,hoztam eggy képet,van még mit csiszolni,de nekem tetszik.
éjszaka hajó -
ADAM1337
nagyúr
válasz
siofok #42883 üzenetére
fényfestés
A huawei-nek pl integrált opciója ez. -
-
Kh@oSz
aktív tag
válasz
siofok #38023 üzenetére
Én egy ilyen tartót szereztem be és ez pedig a telefont tartja.
Korábban ezzel próbálkoztam, de nekem is nagyon vibrált.Nem mondom hogy atomstabil cucc, de az áráért bőven jó. Én mondjuk közúton használom csak és a Hyperlapse alkalmazással, ami stabilizál elég szépen.
-
SOAD19
addikt
válasz
siofok #38028 üzenetére
Nincs is szebb a kárörömnél!
Amúgy, szerintem is akciókamerát kellene venned, azért a telefonokba rakott optikai képstabilizátorok, nem ilyen szintű remegést hivatottak kivédeni, csak kézremegést, vagy séta közben kicsit kompenzálja a billegést. Vagy alternatíva lehet, amit talán pont, ebben a topikban linkeltek: [link]
(#38027) Kasya Ezt mire érted?
-
Kasya
nagyúr
válasz
siofok #38025 üzenetére
A kaszni atfogja vinni a remegest. Nem csak az ut, de ar eros motor is ratehet egy lapattal hogy az alap OIS keves legyen. Bar nem tudom ezeknek a kocsiknak mekkora az "alap rezgese". Jobb lehet esetleg nem az autohoz, hanem magadra rogziteni a kamerat. Itt viszon mar egy GoPro tenlyeg elonyosebb lenne.
Esetleg ha masszivan az ules tamlajara fixalnad a telefont? Az talan jobban elnyeli a rezgeseket.(#38026) SOAD19: Pedig a Nokianak birnia kellene a fizikai strapat
-
akooos
veterán
válasz
siofok #37884 üzenetére
Ahogy a kollega is említette, a Lapse It (Pro) nagyon okos kis app, én nagyon szeretem. Volt már pár próbálkozásom vele személyesen, ez lett a legszebb szerintem. 2 óra alatt fotózott és azt renderelte egy videóba. Be tudod állítani, hogy milyen időközönként lőjjön képet, hány fps-el játsza vissza stb stb
G2-t nagyon melegíti, gondolom Nexus 5-öt sem fogja jobban kímélni (ja és nyilván az akkura is figyelni kell, nehogy lemerüljön közben
)
-
toto0569
addikt
válasz
siofok #35450 üzenetére
Ilyesmit lehet vele csinálni,Amit összeállít az sokkal jobb,csak amivel hozzárendelem a zenét az ront rajta.És csinál a 155MB-ból 50MB videót.
-
siofok
őstag
válasz
siofok #35442 üzenetére
upsz,nem fért bele a szerkesztésbe.
bevillogás -
Damage401
senior tag
válasz
siofok #33123 üzenetére
Készülék jó képeket készít. De én tanácsolom azt hogy ne csak autóval lőj képet. Hanem állítgasd egy kicsit. Ilyen szép napos időben nem kötelező 0 fehéregyensúlyt használni, próbáld -0,7 vagy -1. Ne legyen olyan mintha tejköd szerű lenne a lencse. A rózsánál meg vagy fújt a szél, vagy mikor lőtted a képet bemozdultál kicsit. Csak így tovább, majd bele jössz.
Szerk.: Esetleg még a másik kameraszoftot használsz, ott tudsz kép készítési módot állítani. Mert a gyáriban nincs erre lehetőség. (tájkép,makró vagy valami) Magától próbál beállítani.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
siofok #33120 üzenetére
Szerintem korrekt képek egy N5-től. Esetleg amitől még homályos lehet, az a zsíros kameraüveg (akár kéztől, ujjtól is), bár ezt nem tartanám nagyon valószínűnek (ilyenkor a fényes területek szélén "bevilágítás", foltosság látható, legalábbis a saját tapasztalataim alapján). Ennek ellenére a képkészítés előtt nem árthat az óvatos áttörlése a kameraüvegnek, hátha segít.
-
Kasya
nagyúr
-
Damage401
senior tag
válasz
siofok #20156 üzenetére
Azaz, bocs csak már fáradt vagyok. Igazad van
Szerk.: Azon beállítást arra a célra ajánlom, ha szeretnéd hogy ne égjen be a színek. Mert ha 0 hagyod észreveheted, hogy ha túlnyomó egy szín, (mindegy melyik) akkor azok beégnek és az a rész "folt" lesz.
Ha Tájképet lősz vagy város részt. Akkor tájkép mód. és a fénymértéket mindig kicsivel lejjebb vegyed. Hisz nem lesznek olyan részek, ahol beégések lesznek. Ha közel "makró" képet lősz érdemes manuálisan állítanod mindent. honnan mérje a fényt, hol legyen a fokuszpont és a többi. Példa okért ezt a virágot. Egy középre fókusszal. -0,7 Fényérték. 100 Isoval és Közép fényméréssel csináltam volna mert ha megnézed bal részt a virágnak a szirmok nem látszódnak oly pontosan. -
siofok
őstag
-
siofok
őstag
válasz
siofok #18745 üzenetére
fehéregyensúlyt állítva eltűnt a kékes szín
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
siofok #18142 üzenetére
Jó lett. Szépek a színei. Tetszik.
Nekem is van hasonló témában hasonló távolságról képem. Ezek még 2.3.3 alatt készültek. Sokkal könnyebb volt vele fotózni. Most meg nincs nyomvatartós fókuszom, csak folyamatos, és autóm. Ha úgy látom hogy jó, akkor ellövöm. Lehet visszateszem a GB-t?
LG Optimus Black.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SUSE Linux
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest