-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BobTail #46487 üzenetére
Lehet, hogy van még jövője, de kérdés, hogy lesz-e holnap is? Hiába a nagy potenciál, ha nem használják ki időben, akkor a versenytársak el fognak/elhúznak mellettük. És szerintem a M1cr0s0ft nemcsak a mobilok terén van ilyen helyzetben. De ez már nagyon off itt, ha lenne folytatás, akkor az menjen ide.
-
mirci18
addikt
válasz
BobTail #46487 üzenetére
Elhiszem de jövőre lejár a hűségem.
Ahogy olvasom a híreket az elkövetkezendő egy évben semmi érdemleges nem fog történni a Win 10 javításán kívül. A Surface Phone-ok ki tudja hol vannak mennyiért mennek majd.Szerettem a wp-s vonalat felüdülés volt az androidos érához képest de mára az előnyök kezdenek eltűnni.
Az android összeszedte magát. A Microsoft egy halom olyan döntést hoz amivel számomra vélten vagy tényleg valósan maga alatt vágja a fát.Én eddig fel tudtam legalább 15-20 okot sorolni a telefon mellett de mára kettő maradt a jó kamera és a navigáció.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BobTail #44647 üzenetére
A beltéri, közeli képek egész korrektek szép színgazdagok. Viszont a kültéri kép szerintem csak "átlagos" a !felsőkategóriát! tekintve. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy egy G4-el összemérve mit tud!
(#44657) hito: Végre látni Téged is!
Na, ez volt az a telefon, amit nem mertem bevállalni, nem tűnt az árához képest jónak a kamerája. Viszont a képek alapján teljesen vállalható -legalábbis a Te példányod- még éjszaka is (úgy gondolom, hogy az itteni hibák már csak a kamera hibái, user errort a Te személyednél kizárnám). Mondjuk legközelebb a zaj csúszkát kicsit lejjebb húzhatnád!
-
-
klz80
tag
válasz
BobTail #44639 üzenetére
Jesszus, akkor nálam már a végleges van??
(Bocs, nem hagyhattam ki.)
Még 2 db kép, ami a 950 vs 1020 jegyében készült, az íróasztalomról. 950 és 1020
Igérem ezek voltak az utolsó semmitmondó képek, ezek után alkalmazkodom a topikhoz és olyan képeket töltök fel a 950-el, ami illik is ide.
Köszönöm a türelmet és véleményt ezekhez is várok!
Lumia 1020 és Lumia 950
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BobTail #44429 üzenetére
Kíváncsi leszek rá! Árban viszont eléggé fájdalmas lesz, ha jól hallottam.
Ami viszont idegesítő a G4 kamerás képességeiben, hogy nem lehet kikapcsolni az OIS-t. Állványon beállítom a képet, majd miután nem mozog már a készülék 1-2 másodperce, elkezd pásztázni az OIS és szépen elcsúszik a kép balra. Ez kb. 2 másodpercig tart, majd ezután lehet is exponálni, már nem fog bemozdulni.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BobTail #44426 üzenetére
Van egy érzésem, hogy addig fog tartani ez a hype a G4 körül. Rá kell kapcsolnom majd.
A 950 is megkapja a korábbi lumiák képességeit (kamera)szoftveres téren (raw, manuális fehéregyensúly, záridő, iso, stb.)?
(#44423) Xiawave: Valóban tud ez a G4!
A színek nekem is tetszenek, automata fehéregyensúllyal kicsit sárgábbra akarta belőni. Viszont van még néhány kép (talán 2 adag is lesz), majd este hozom a következőt, ha van rá igény.
(#44416) balazs1022: Nem rossz az az Oppo sem, azon is mindent lehet manuálisan állítani, ha jól emlékszem. Tessék jönni a képekkel, eddig nem sokat láttam, azok viszont meggyőzőek voltak!
Nálam is bent volt a versenyzők között a Find 7a, csak a szoftveres támogatottsága, "minősége" miatt vetettem el viszonylag korán. De az eddig, általam látott képei természetesebbnek tűnnek, mint a G4 által gyártott képek. Kevésbé zajos, kisebb a zajszűrés és kisebb az élesítés is (emiatt kicsit életlennek tűnek a részletek, viszont szintén emiatt szerkesztésnél többet ki lehet hozni belőlük szerintem).
-
Wuk07
tag
válasz
BobTail #43948 üzenetére
A képek javulása minek köszönhető "inkább"? Érzékelő technikai javulásának vagy a Windows 10 újabb algoritmusainak,persze tudom mindkettőnek, de azért kérdem mint régi 1020 tulaj, ha jön a win10 várható e kamera fronton javulás? (nem követem annyira a win 10 híreit, innét a tudatlanságom. )
-
balazs1022
őstag
válasz
BobTail #43948 üzenetére
Akkor megemelem a kalapom. Nekem N82-esem volt. Imdátam. A 808 király lett, a 1020-ról meg csak álmodtam.
Amúgy kamerában tényleg ők a legjobbak. Szerencsére azért már a többi gyártó is kezd feljönni. Opponál meg LG-nél azért erősen ajánlott dng-ből előhívni a képeket. -
balazs1022
őstag
válasz
BobTail #43946 üzenetére
Hát mondani lehet. Meg EXIF-et szerkeszteni is. Nekem se írja, hogy mivel szerkesztettem. Meg olyan képet én is tudok.
Alant látható egy példa:
(szabadkézből, auto ISO, rossz látási viszonyok) /megnyitás jobb klikkel -> új ablakban/De nem mondom, hogy rossz képet csinál. Mert igen is jó, csak a körítés nem tetszik nekem. Hogy másnak állítják be. Anno ugyan ezt csinált az LG G4.nél is.. Ott is Raw képket tettek fel. Az átlag júzernek elég megtévesztő, de ez a marketing. Amúgy (Most tuti g4-et vennék)
-
balazs1022
őstag
válasz
BobTail #43943 üzenetére
Hát volt már rá példa, hogy félre vezették az embereket. Azt hiszem a 920 IOS-ánál csaltak.
Am az esti kép a lány arcáról tuti, hogy RAW-ból kinyert. Amúgy nem rossz képek. Bár a kis látószögű (mikor a csaj mögött vannak az épületek) képek még most is kétséget vonnak bennem. -
klz80
tag
válasz
BobTail #43943 üzenetére
Ha nem lesz meg az az túlélesítés, mint ami engem zavar a 930-on az arcoknál (tesztképek alapján nincs), akkor megvan a 1020-am utódja!
Ugye a 950 kamerája ugyanaz, mint a 950XL-ben, és ugyanazokat a funkciókat megkapja a későbbiekben is? Gondolok itt arra, hogy pl a 930-on van Living Images, a 1020-on nincs. Lehet buta kérdés, bocs...
-
Burt1793
veterán
válasz
BobTail #41580 üzenetére
Ezen ne múljon, csináltam én is ezresekkel, szemből.
(Engem az jobban zavar, hogy lassan tölti be a PC-re kötve a képeket USB-n a telefon, most azért csinálom így, és nem onedrive-ról, mert elég bonyolult onedrive-ról directlinket megosztani úgy, hogy mindenki láthassa (bár eddig most úgy csináltam)):
1, 2, 3, 4, 5.(Nokia Lumia 930)
(#41582) BigBlackDog: Természetesen nem gond, hogy kiegészítetted, sőt, most már én sem fogom lehagyni.
-
Burt1793
veterán
válasz
BobTail #41574 üzenetére
Automatán van, Lumia Camerával csinálom, 16:9-ben, vaku is automata, néha ilyen esetekben is vakuzik (nem csak fókusznál).
Itt egy ötezres, a bácsi fejére fókuszálva: [link]Persze itt sem volt annyira világos, mindjárt csinálok még egyet napon.
(Nokia Lumia 930)
(#41575) legiaap: Igen, sajnos lehet, hogy bemozdul a telefon, ha a gombbal fotózok, túl erősen kell nyomni, néha figyelek erre és a kijelzőn nyomom meg a "gombot".
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
Burt1793
veterán
válasz
BobTail #41571 üzenetére
Lehet, hogy én vagyok béna. Ezek olyan képek, amik egy másodperc alatt készültek, kikapom a zsebemből, megnyomom a kameragombot és kész.
Itt van egy magyar hegytető, itt meg a Széll Kálmán tér pár hónappal ezelőtt. Azért ilyen nagy terek fotózásánál el tud vérezni minden telefon. A Széll Kálmán teres képnél a bal oldali házak jóval messzebb vannak, mint az a rész, amin a fókusz van, ezért hajlanak ide-oda szegény házikók.
Csináljatok képet a Széll Kálmán térről onnan és akkor összehasonlítjuk.
Múltkor raktam fel képet a Szlovák paradicsomról, az tetszett mindenkinek (persze az a kép <15m-es távolságot fog be).(#41572) BigBlackDog: Mosni szokott mindig rendesen ilyen esetekben, sajnos ezek pont ilyen se nem sötét, se nem világos képek. Egyszer egy kidőlt fa gyökerét lefotóztam, amikor visszanéztem, majdnem elhánytam magam...
-
válasz
BobTail #38596 üzenetére
Érdekes, mert mind a 2 zsebben volt és akkor vettem elő őket.
Z1 Compact
Lg G2 mini
teljesen de használható a g2 mini kamerája...azt hiszem a nagy tesót ( G2 ) hamarosan meg is veszem
azt az egyet nem tudom megérteni de ezt frankón mondom,hogy legyen G2 mini , G2 , G3 de hogy azt a b*zi videót nem tudják megoldani rajtuk,hogy folyamatos legyen ez nagyon gáz....hál isten nem igazán készítek videót de azért aggasztó,hogy 40-50-80 ezres telefonok és ha nem verőfényes napsütés van akkor a videó része az kuka ...... -
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
válasz
BobTail #38356 üzenetére
Őőőő, rosszabb lett
Sokkal élesebb, részletesebb képeket láttam eddig itt a 1520-tól. Még Havasin is tetszett nagyon, de ez teljesen más. Ha vakteszt lenne meg nem mondtam volna, hogy ez 1520, vagy egyáltalán Lumia. 1020 & 1520 & 930 eddig nekem teljesen más képi világot mutatott, mint ezek. Az elsőnél teljesen olyan, mintha egy sima droidos, mondjuk S5, vagy Z2 lenne. Az ég színe tiszta Z2.
De ez csak az én véleményem, közel sem biztos, hogy jól látom.
Kasya: valószínűleg én se ezzel kelnék, feküdnék, úgyhogy el is engedem a problémát
-
hito
nagyúr
válasz
BobTail #38352 üzenetére
Jajj, mit csináltak ezzel a szegény 1520-szal?
Nem mosott ez ennyire. Ez már nem az a Nokiás képi világ, amit szeretek. 808 és 1020 után 1520 tetszett a legjobban (szerintem jobb, mint a 930), de ez most nagy csalódás. A képek természetesen jók, csak a minőség lett rosszabb.
A Havasin már ez volt fent?
-
KSparrow
őstag
válasz
BobTail #37512 üzenetére
Ezek szerint van, akinek szabad volt?
Én csak az egyik Lebo M.-et vettem fel, 808-cal.
Hito:
Nem volt azért rossz. Mondjuk durva, hogy a show-ban egy szinten volt emlegetve Munkácsy és ő.. Nem mondom, se festeni, se zenélni nem tudok, számomra mindkettő elérhetetlen, de azért mégiscsak na..De így, Telenor jeggyel teljesen élvezhető volt, a show is agy volt, nekem tetszett, szívesen elmennék megint. Mondjuk otthon mást hallgatok
-
hito
nagyúr
válasz
BobTail #37512 üzenetére
Gyönyörű a minőség és a hang is NPU.
Viszont ez a Havasi srác hogy tudott idáig jutni ezzel a produkcióval, az számomra rejtély. Kövezzetek meg, de véleményem szerint mindenféle hozzáadott érték nélkül, a legputribb giccsel próbál az emberek érzélmi húrjain babrálni. Számomra a gagyi megtestesítője és nagykövete! Kész rámálom.
Eddig a fizimiskája miatt nem voltam hajlandó belekóstolni még YT-on se a munkásságába. Hát most a téma miatt kivételt tettem, de hajszál pontosan azt kaptam amit vártam. Kár, pedig szívesen csalódtam volna pozitívan. -
Damage401
senior tag
-
törölt tag
válasz
BobTail #36067 üzenetére
Az eredetire képméret negyedére méretezve, alacsony ISO értékekkel (amolyan nokiás módon) azért sok telefon készít 18 óra magasságában, utcai fények mellett, mozdulatlan témákról jó viszonylag jó képet... Engem sokkal inkább az érdekelne, gyengébb fényviszonyok mellett, magasabb ISO értékekkel milyen lenne az eredmény.
-
SOAD19
addikt
válasz
BobTail #35825 üzenetére
Mondjuk a 1020-asnál, azért nem ártott volna, ha tudja. Ha már a fotós, képalkotásra hegyezték ki a telefont, akkor lehetőleg minden olyan funkciót kellett volna tudnia, amit más telefonokban megtalálunk, mint pl. ez a slow motion is. Továbbá a 60 fps-es felvétel se ártott volna, vagy azt még tavaly egyik telefon se tudta, nem hiszem?
Az előlapi kamera se túl acélos, vagy tavaly még a legjobbak között volt, mostanában sok felső telefonnál láttam, hogy nagyobb felbontású az előlapi kamera. Igaz, nem mintha sokat használnám, de ha már a csúcs akart lenni a fényképező terén, akkor szerintem az előlapinak is a csúcsnak kellett volna lennie, hisz, azért sokan skypeolnak... No, péntek tiszteletére, jól kisírtam magam.
-
válasz
BobTail #35790 üzenetére
Nem volt egyértelmű,higy mit akarsz kérdezni
Lumia 930 topic. - kijelző hiba , fagyások, nem 1 ilyet olvastam. Volt még más egyéb is....
Most voltam megnézni megnyomkodni.
Kellemes a fogása a 930-nak. Kb 625 szint.
2 telón agyalok ami nagyon tetszett.
K Zoom es Lumia 930.
-
pikszel
addikt
válasz
BobTail #35719 üzenetére
Ezt meg tudnád osztani valamilyen tömörítetlen formátumban? Már ezen is ott van a jpg hangyásodás. És nem ezzel a gyík flash nézegetővel, ha lehet.
@Quasi_modo:
Szerintem az összes mostani 20 megapixeles Sony kép olyan, mintha interpolált lenne. Ellenben a 8? megapixeles képekkel. -
sixpak
nagyúr
válasz
BobTail #34878 üzenetére
Faszák. A 18-19-20-21 hol készült, ha nem vagyok indiszkrét? Csak mert jövőre meglátogatnám a helyet, nagyon tetszik.
Én is rengeteget fotóztam a nyaralás alatt (szintén Horvátország), de a telefonnal készült képeim közt nem találtam értékelhetők. Még jó, hogy mindig nálam volt a fényképezőm is, ezért sikerült néhány jó képet lőni.
A telefonos képek közül azok lett jó, melyeket a haverom csinált az öreg Nokia 800-al.
Ezért levonom a konklúziót: tájkép és hasonló fotózásra csak Nokia. Ha más telefonod van, akkor vigyél fényképezőt, mert különben b@szhatod.
Nagyon nézegettem a Nokia 1520-at, mint a G Pro utódja, tetszik a mérete , igaz ppi tekintetében visszalépés lenne, de nem tudok elszakadni a kib%&#tt androidtól, az évek során a Play Store-ban összevásárolt rengeteg dolog miatt.(#34881) Quasi_modo:Nálunk fordítva volt, én mutattam a feleségemnek.
(#34882) Bibby: én nem emlékszem rá, köszönjük.
Teljesen vállalható képek, szerintem.(#34879) irgum: az ájfón még mindig fasza...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest