-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
irgum
addikt
Köszi!
A fejlődés inkább a Plus tekintetében szembetűnő. Sok tesztoldal szerint a legjobb kamera a mai mobilokban. Vannak akik szívesen vitatkoznak ezzel, DE!!! Ha a kamerát nem pusztán a fotók minőségében és pixelszámolgatásban vetjük össze a többivel, hanem összességében (messze legjobb videófelfétel és autofókusz, szuper auto üzemmód, stb) nézzük, akkor én hiszek azoknak az oldalaknak.
-
törölt tag
"Egyszerűen 100%-os nagyításban nagyon látszik, hogy ehhez a felbontáshoz kicsi ez a szenzor."
Valóban kicsi, ezzel egyetértek, hiszen az gyakorlatilag egy 20 megapixeles szenzor lenne más képaránnyal. 12-13 megapixel környékén még értelmes előrelépés történt a 8 megapixeles szenzorokhoz képest, ennél feljebb nem érdemes a jelenlegi technikai fejlettség mellett menni.
-
törölt tag
(#35895) B1T3
"Sajnálom, hogy az S5 szenzorát örökölte meg"
Miért sajnálod? Az egy kitűnő szenzor, a képek is jók.
(#35860) irgum
Irgum, számomra meggyőző ez a teljesítmény. Sok telefon szinte csak véletlenül találja el ennyire jól az expozíciót és a fehéregyensúlyt, és a színek is egészen valósághűek.
(#35861) Lecs@
"Személy szerint nekem sem hoz többet semmivel az I6 plusz kamerája, miint az 5s - é."
Ezt azért vicces kijelenteni addig, amíg nem próbáltad őket. Vagy neked teljesen mindegy, milyen például az autofókusza (amitől a tesztelők fülig dicsértek, annyira jó), vagy mennyi a rontott képek aránya? Ez a belinkelt fotókból több nem derül ki. Amúgy szerintem az 5s is nagyon jól fényképezett.
(#35742) hito
Az azért csak elmond valamit, hogy a 930 belinkelt fotóját azóta BobTail el is távolította.
20 megapixel nagyon sok ahhoz a kis szenzorhoz, zajos a többi képen is. Ahogy csak egy kicsit is alábbhagy a vakító napsütés, jelentős a zajosodás és az alacsony kontrasztú részletek is villámgyorsan vesznek el. Ilyen felbontásnál már igencsak szembeszökő a különbség a MILC és DSLR fényképezőgépek és a telefonok között. Ezt például teljesen borult időben, nappal, de rossz fények mellett fényképeztem. Ha mellétennénk a 930 (vagy a Sony Z3) fotóját, üvöltene a különbség... Kisebb felbontás (és persze jobb fények) mellett az átlagember észre sem venné.
-
irgum
addikt
Most tényleg úgy látszik, hogy én vagyok az ügyeletes vitatkozó emberke. Hagynom kéne, de ha egyszer én voltam ott... Szóval az ég márpedig fehér, ugyanis nem felhők, hanem összefüggő, homogén köd volt az égen, amin átszűrődött a nap erős fénye. A köd ezt felfogta, és mint a neoncső szórt fénnyel jutalmazta szomorkás hangulatú embereket... Valóban fehér, csak az ember tévesen érzi szürkének. Meg aztán mutass nekem szürke fényt, olyan nem létezhet, mint ahogy fekete fény sem.
Bocs a privátért!
Blyan: akkor rosszul fogalmaztam, vállalom. Nem volt low light, elég hülye volnék, ha vitatnám. Hatásvadász megfogalmazása volt annak, hogy nem napfényes idő volt!
-
-
törölt tag
Elnézést, FB-ról linkeltem be, ott meg lebutítja sajnos. Holnap csinálok még pár képet, és egyből feltöltöm a nyers képeket Imageshack-re, onnan meg ide.
Milyen témákat szeretnétek különösen látni? Gondolom macro, táj, portré és éjszakai?!
Még ismerkedem a géppel. Sőt, a fotókat valószínűleg auto módban fogom készíteni. -
toto0569
addikt
Köszi,és nekem is van darazsam LG 4X HD villanó fénnyel...
-
rizso
addikt
& Wa2x_: sajna a Zoom is csak levág egy-egy "csíkot" alulról és felülről. így tényleg csak "információvesztés" a 4:3-hoz képest. Viszont a 16:9 meg ugye praktikusabb, ha nem számít az a két kis sáv...
MR007RM: semmi bajom a véleményeddel, sőt meg is értem, főleg ezt az utolsót. Nekem az eddig telóimhoz képest (főleg az utoljára használt Desire-höz) a Zoom maga a kompromisszummentes megoldás: bőven vállalható képminőség (még kompaktokhoz képest is), xenon villanó (mondjuk jó lett volna mellé egy led is, de hát ez van), 10x optikai zoom, optikai képstabilizátor, gyönyörű videók - és ez mindig ott figyel a zsebemben, bármikor előkaphatom, nem maradok le egyetlen pillanatról sem.
-
rizso
addikt
Akkor úgy mondom, hogy számomra közel tökéletes képminőséget ad
#25708 hito: a napokban szabad leszek, kicsit több időt szánok a manuális funkció megismerésére. Most éjjel "manuáloztam" egy kicsit, és ez lett belőle
A tuti az, hogy a kép sokkal szebb, világosabb, részletgazdagabb lett, mint amit a szememmel láttam, az ég ezzel a sötétkék árnyalatával, bahh...tetszik na. Tényleg nem volt ennyi fény, olyan szürke volt az egész (talán a Desire vissza tudta volna adni a hangulatot
). Kell szereznek egy állványt, nincs mese...
#25709 S e t h: mikor én elkezdtem látogatni ezt a topikot, akkor az volt a lényeg, hogy a telefonok képességeit szemléltessük. Mára egyre több a "fotós fotó" is, ami igazából nem baj, sőőőt, a legjobb, mikor a kettő együtt van jelen: képminőség+érdekes téma/meglátás. Meg hát tényleg nem baj az, ha nem csak MA-s tesztképek alapján dönthetik a leendő tulajok, hogy elég nekik a telefon teljesítmény, vagy pedig nem, és erre is tök jó ez a topik.
#25711 legiaap: köszi, szerintem is. Te maradsz mumia vonalon? Nem csábulsz el?
-
hito
nagyúr
Jajj, hagyjuk már ezt a dumát könyörgöm!
Tényleg nagyon unalmas már. Igen, nem egy 808, mert nem az a neve, hogy Samsung Galaxy 808. Nyugodtan el lehet mondani a hibákat (mert vannak), de az nem vélemény, hogy "hát nem egy 808". Főleg úgy, hogy "minden második" reakció ez, bármilyen nem 808-cal kép kerül publikálásra.
rizso: szerintem kézből, főleg úgy hogy semmit nem babráltál, tényleg jók. Lehet ezen még mit csiszolni, ha hozzányúlsz a beállításokhoz. A harmadik képen a bal alsó sarokban miért van olyan brutálisan elmosódva a bokor? Nekem éjszakaiakon azért nem mos ennyire. Milyen szoft van fenn?
-
irgum
addikt
Igen!
De nem véletlenül tud pl ez a telefon is ISO 3200-at.
Igyekszünk alacsony ISO-s képeket készíteni, ha már 200 felett van meg se merjük itt mutatni. Pedig lehet, hogy jó kép a fényviszonyokhoz képest, csak a körülményeket nehéz leírni úgy, hogy el lehessen képzelni. Ha pl azt mondod, hogy kézből lőtted, de tiszta zaj a kép, akkor nem érdekel senkit. -
MR007RM
addikt
Köszi Mindenkinek!
Az utolsó esetében más hangulatot terveztem. Borongós, sötét, magányos, szürke......stb Utólag vissza is vettem a színtelítetségből, nem akartam hogy tündököljön. Akkor így voltam vele. Már sötétedett az iso alapból 100-ra ugrott.
Persze az még bőven jó a 808-nál.
(#25078) BigBlackDog: Az első 3 más kaptafa. A többi erdősnél az utómunkálat kb egyforma volt, csak a mértékek tértek el egymástól. Photoshop tekintetében még ismerkedek. Színtelítetség növelés, fény és árnyékok kiemelés, kis élesítés, kis kontraszt hozzáadás(nem mindnél) éppen annyi amit a kijelzőm számomra láttat és megáljt parancsol.
Egyébként érdekes ez a szín dolog, mert a muterom laptopján visszanézve a túlszaturált részek(van pár olyan is) színtelennek tüntek, rá sem ismertem. Szóval függ ez attól is min nézzük vissza. Néha a kiugró világos zöld egy bokornál egyfajta kiemelés lehet a progimnál, világosítás így a több fény élénkített ott ahol eleve már elég volt. Effektek játéka. Nagyon utaztam a részletekre, az esetleges több zaj sem tátorított vissza.
A 8-asnál indultam be az erdőbe. Nem tudta hová lyukadok ki csak úgy találomra belevágtam. Lesz még ilyen kirándulásom a 12-es kilátójához, de oda már nem egyedül megyek.
(#25079) hagel: Az utolsót olyan ködössé, selytelmessé akartam tenni, meg amit fentebb írtam. A 12-es esetében a kilátóra nézve viszont nyomtam rá színmelegítőt, vagyis az a narancsszín barnított kicsit és kiemelte az előttem lévő fa tetejét. Egy rozoga kilátóból lőttem. Nem volt célom itt sem a fénypompa a fotó egésszén.
Szemüveglencse most hanyagolva volt. Az erdős fotók előtt viszont tisztítás a kameralencsén az volt. Lehet a nap hiánya miatt, de ezután már nem vettem úgy észre szemből tekintvén a jobboldalon lévő nagy mosást, ami az elmúlt napokban nagyon foglalkoztatott. Persze ha megnyalom az ujjam és úgy törlök ne is csodálkozzak, erre rámutatott a nagyítóm.
-
BobTail
őstag
Szerintem egyedibb az, ha külsőleg csatlakoztathatsz egy kiegészítőt, mint hogy összerakod, és végül fos (S4 Zoom). Ilyen fotós kiegészítőket, pl. makrózáshoz a Nokia is csinálhatna limitált számban 1-2 fotózásra kiélezett modelljéhez, de erre egy egész termékvonalat szerintem nem lehet felépíteni és eladni, mert mint ahogy előttem is mondták, ez már így nem kompakt, és nem olyan értelemben hordozható. És szerintem a Sony ezt nem is így fogja árulni, hanem megveszel egy korrekt kis telefont, aztán ha szeretnél komolyabban fotózni vele, akkor veszel hozzá egy ilyen cuccot is... ránézésre szerintem végeredményben jobb lesz, mint a Samsung vagy a Lumia 1020, de nem egy kategória.
Ha a Nokia akarna, akkor olyat tudna csinálni ilyen kiegészítőből, hogy uh! Csodálkozom még, hogy tényleg nem kacsingatnak a sima fényképezők gyártása felé...
-
enginev3.0
félisten
-
lkristóf
senior tag
16:9 -cel nem, hogy kisebb mert levág belőle? legalábbis nálam ez így van (Sony Ericcson Satio) én 9mpx -ben jelentőseb kevesebbet látok mint 12mpx -ben szóval nálam ez úgy néz ki, hogy 16:9 -nél levág a tetejéből mármint a 4:3hoz képest, szélesebb nálam nem lesz. Másnál ez hogy van?
-
-
rizso
addikt
Oké, csak ne gyere közel, nehogy véletlenül kárt tegyek benned a kameragomb megnyomásával
Amúgy igen, kicsit fura lehet egy fényképezővel telefonálni - az elején. Mikor elkezdődött ez a nagy tepsi őrület, akkor én is megmosolyogtam azokat, akik egy 5" feletti, vagy akár 7"-es cuccal telefonáltak. Mára meg már teljesen megszoktam, hogy a 8 éves kisgyerek is tablettel telefonál (itt Bécsben a legtöbb embernél vagy iphone van, vagy valamilyen tepsi - és a tablet méret is egyre gyakoribb).
Arra leszek kíváncsi, hogy mi történik, ha a zsebemben megnyomódik majd a kameragomb...kb így fog kinézni? -
MR007RM
addikt
Köszi. Már mondta más is, így elraktároztam. Valszeg hagyni fogom az utómunkát a késöbbiekben, vagy felrakom mindkét variánst a választás miatt, ha neccesnek gondolom.
Mondjuk lehetett volna eszem az élesítést fotózás előtt maxra nyomni, mint utólag még rárakni. Ebben a pixelarányban nem oszt nem szoroz zaj tekintetében.
-
-
Xaels
félisten
-
BobTail
őstag
Feketében szerintem nem rossz, és akár ez lehet a végleges is, mert két különböző forrásból is ugyanaz a formaterv köszönt vissza, és pl. 925 is hetekkel a bejelentés előtt kiszivárgott már... de a külső érdekel majdnem hogy a legkevésbé, a kérdés az, hogy marad-e az olajfestmény effekt, vagy végre kompromisszumok nélkül lehet a Nokiáé a legjobb kamerásmobil?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Medence topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest