Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi 14C - C-kategória
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Friss szettet hozott a Realme C75
- Szemtelen áron futott be a minden földi jóval felvértezett Redmi K80 Pro
- 206 gramm, 6550 mAh, 150 ezer forint
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Magisk
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pikszel
addikt
-
hito
nagyúr
válasz kmóricka #42125 üzenetére
Ja, engem ezzel nem bantottal meg A raw ilyen sajnos, meg 1020-on is. Es de, eltuntetem mintha ott se lenne. De reszleteket nem adsz hozza meg bodzapalcaval meg varazsigevel se, az biztos Nekem pont jo lesz. Hozza a minimumot, a keszulek meg alom. G4/S6 jobb. Viszont G4 kezelhetetlenul nagy, S6 meg nem bovitheto es nincs FM radio, ugyhogy marad a picit gyengebb kameraju M9, a tokeletes telefon/rendszer mellett.
Legiaap: ez mar orok megmarados
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
BigBlackDog
veterán
válasz kmóricka #42961 üzenetére
Amit mostanában használok kültéri, nappali témákhoz; auto fókusz, ISO50, 12 Mpixel (camera moddal), normál színtónus, színtelítettség +2, kontraszt +1, élesség +5. Erős napsütésben felhős fehéregyensúly (lilásodás ellen), egyébként automata. Beltéren automata ISO, vaku lehetőségekhez mérten. A képszéli homályosodás elkerülése érdekében meg próbálom nem meleg körülmények között tartani (pl. napsütésben, túrázás közben, 25 fok feletti léghőmérséklet esetén már elkezd jól láthatóan homályosodni a jobb széle a képeknek, legalábbis az én példányomnál).
Babrálni valóban nem szoktam sokat a beállításokkal, egyszer beállítottam őket, aztán csak használom.[ Szerkesztve ]
-
kmóricka
aktív tag
-
BigBlackDog
veterán
válasz kmóricka #43006 üzenetére
Nem teljesen jó a szóhasználatom, elnézést. Szóval négy féle fókuszmód kiválasztás lehetséges 808-on, ha jól látom; Végtelen (végtelenben lévő tárgy lesz az éles), Hiperfokális távolság (a legnagyobb mélységélesség), Makró (közeli témákhoz), Automatikus. Én az utóbbi szoktam hagyni, de a neve ellenére nem teljesen automatikus, ha valahova ráböksz a kijelzőn, akkor oda fog (automatikusan) fókuszálni.
Camera mod az egy mod (ezt jól megmondtam ), amivel a kamera beállításainál kiválaszthatóvá válik a 12 Mpixeles méret is. A mod telepítéséhez kell a hack első körben. Itt egy leírás, én ez alapján szoktam csinálni.
(#43007) kmóricka: Milyen képnézegetőd van? Nem lehetséges, hogy a képnéző app megjelenítéskor még kicsit feljavítja a képet?
-
csadi0011
őstag
válasz kmóricka #43000 üzenetére
Az első kép nagyon tetszik ! Nagyon hangulatos. A mostanában bedobott képek kb unalmassá válnak ahhoz képest. A jelenet és a kompozíció nekem erős hangulatot adnak.
Nem tudok hozzáértőként hozzászólni, szóval ezzel nem azt mondom ki, hogy az ide beposztolt képek rosszak! Csak az élményről tudom mondani, hogy számomra jobb.
-
pikszel
addikt
válasz kmóricka #44298 üzenetére
Nem teljesen. Ezt a lencsét egy döglött Canon A75-ből műtöttem ki. A rögzítés minden esetben blutack.
Az olcsó ipari hulladékok pont olyan képet alkotnak, mint amit linkeltél. Egy merő szférikus aberráció az egész kép olyan semmilyen mélységgel. Van bőven az én képeimen lencsehiba, de talán nem az a jellemző.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
senior tag
válasz kmóricka #44305 üzenetére
senki nem akar "bemagyarázni" semmit, de egy 808 vagy lumia 1020 képet nézzél meg,láttam egy pár esti ködös képet és azok már elfogadhatóak....Vagy Galaxy S6 - Lg G4...
( igazából nem állok le veled most vitázni ezen, mert személyedben mint új I6 tulaj erősen azt érzem, hogy véded a telefont foggal körömmel.)
nyilván állványról kell azokkal is fényképezni, hogy tényleg jó legyen de a sima I6-tal állványról sem lenne egy nagy eresztés..
ADAM1337 : rögtön lő egy képet megoldás van... igaz használom a manual shot camera app-ot, de világot nem lehet megváltani vele...
androidra nem szívesen váltanék a rendszer miatt, pedig kamerában egy S6 vagy Lg G4 bevállalnék, de hát marad a szifon amíg nem lesz más alternatíva... talán a Lumia 950.. kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
pikszel
addikt
válasz kmóricka #44298 üzenetére
Egyébiránt nem elkenni szerettelek volna, de talán jobban jársz ha pl. egy régiségvásáron begyűjtesz valami leharcolt objektívet és szétszeded, mint azokkal a neves, műanyag vackokkal. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
w333
félisten
válasz kmóricka #44478 üzenetére
Vaku gyengébb a Z5 -ben ezért tűnik természetesebbnek, de nézd a versenyautó első kerekét és láthatod hogy G4 menyivel részletgazdagabb (a Z5 zajos)
Vagy az orrán a "NAOP" feliratot ... G4 -nél olvasható, Z5 -nél durván mosott
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
válasz kmóricka #46249 üzenetére
Éppen ezt próbáltam elmagyarázni finoman, hogy a topic lényege (ahogy látom) nem az, hogy mit és hogyan fényképezel, hanem az hogy milyen telefont használsz, és hogy az mekkora f...a képeket csinál . Próbáltam feltenni egy kis "mást" (persze virágot is, mert szezonja van) de ha nem Blackberryvel, hanem mondjuk G4-gyel csináltam volna, lehet többen néztek volna rá
Szerk.: Na tessék, egy kis változatosság... (#46256) BigBlackDog, (#46253) Mozzarella
[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Quqesz
nagyúr
válasz kmóricka #46249 üzenetére
Akkor nosza tegyél fel még párat. Senki nem fog ezért lebaltázni. Persze pl nekem is van még jó pár más képem, csak nem vagyok benne biztos, hogy publikussá akarom tenni.( és most nem arra gondolok, hogy a majom lefotózza a bránert ) Az lenne a jó, ha minnél több készülékkel kerülne fel kép....
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Xiaomi13T eladó!
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- IPhone 14 Pro Max 256GB gyári független 2025.11.18. Vodafone szavatosság
- Honor 90 512GB 19GB RAM kártyafüggetlen + dual simes, számlás, garanciális, dobozos, fóliás!
- DooGee S110 12/256GB újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest