- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Tavaszi szél Slimet áraszt
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Egész olcsó lett az év első kagylótelefonja
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arcképgyáros
-
KYZRR
őstag
-
ThorsHUN
őstag
válasz Aryon87 #57597 üzenetére
Megprobalnal majd belteri, low light kepeket manual moddal vagy esetleg valami manualis kamera appal?
a sajat szoftvere a xiaominak nagyon mos. Felkurja az ISOt az egekbe. Oneplua 3 v 3T. Ugyanaz a modul van benne megsem mos annyira. Bar lehet csak tulsagosan belenagyitottamA korabbi nem amator fotos meg ilyesmi temara: nem leszolni akarok hanem segiteni. Ha valakinek fontos a fenykepezes akkor el kell indulnia valamerre valahogy. Nem kotelezo utananezni de a "dejo kepek, neki hogy sikerul ilyen jol, nekem miert nem?" Meglepodesekre az egyik valasz ez. A masik meg a talentum. Van akiben alapbol ott figyel es megerzi mikor hol honnan kell keszitenie a kepet. Masnak ugyanezt tanulnia kell. Bennem pl nincs meg ez az x faktor.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Aryon87 #57579 üzenetére
Korrigálnám a korábbi összeasonlítós hsz-emet, Ricardo-t meg megkérném módosítsa, vagy törölje ki azt.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Xiaomi Mi5
Szerk: azért jobbakat készít mint a Pro. Sokat számít az OIS. Első benyomások erősen pozitívak, a kamerát illetően meg pláne.
G5 esetében ugyanez, ha jól érzékelem, akkor jót tett neki a vérfrissítés, és jól döntöttem hogy kinyitom a bootloadert, hogy felmenjen rá egy javított ROM, amiben a kameraszoftver is javult. (+ van benne 60fps videómód is )Javítottam
[ Módosította: Ricardo ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
-
Quqesz
nagyúr
Más gatyát jord ennyinideig, míb nálad van egy telefon...de legalàbb van tapasztalat. Nyithatsz egy fórumot magadnak lassan...
Aryon
Első körben G5 sztem is. A teniszcsarnoknál az épület élesebb a G5 esetében, és nem annyira zajos.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
MikulasB
tag
(#57557) Dr. 444Hertz: Elhiszem, hogy nehéz volt lekapni mozgás közben, de jobb lenne ha befelé száguldana, nem kifelé (amúgy meg add meg Flickr-ed)
(#57564) droid16, (#57577) zseko, (#57555) HardRic : jó képek
(#57589) mycso: A tieid is jók, ha elfogadsz egy tippet, vízesést borús időben, olyan hosszú záridővel ami még nem ég ki, de amúgy szép lett.
https://www.flickr.com/gp/144773729@N02/eSX556
-
*RLaci*
addikt
Egy kis mai Normafa
Kilátó
szmog
játszótér
fa
pad
emlékmű
lány az úton
naplemente
vas1
vas2Pixel XL
(#57564) droid16 Szép képek.
(#57589) mycso Ezek is.(#57585) w333 Semmi új,csak amit eddig is tudtunk
(#57572) Mozzarella Most már lassan ki írhatjuk,S7 fotós topic[ Szerkesztve ]
-
-
w333
félisten
Grat hozzá ... szeretni fogod nagyon !
(#57579) Aryon87
G5 képek szerintem jobbak !
szerk.
Egy kis érdekesség : Pixel XL vs Galaxy S7 Edge
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Aryon87
félisten
válasz Dr. 444Hertz #57583 üzenetére
Ugy ugy
G5 az Fulmics rom-al van, ha minden igaz a kameraszoftvere jobb, a Mi5 az alapbeallitason van, meg nem laktam be.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Arcképgyáros
-
Aryon87
félisten
válasz Dr. 444Hertz #57580 üzenetére
Eh..
Kesobb atjavitom[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
Aryon87
félisten
Belteri osszehasonlitos kepek, semmi extra, egyelore alapbeallitassal van mind2:
[link] - Direkt
[link] - Direkt
[link] - Direkt
[link] - Direkt
[link] - Direkt
[link] - Direkt
[link] - DirektXiaomi Mi5
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]LG G5
Remelem a linkek jok..
-
zseko
veterán
A szerkesztett kép a kivágásra is vonatkozik gondolom?
Nem tudok tableten a google photosból linkelni, mert nincs 'jobb egérgomb'Marad akkor a kephost, tegnap reggeli kép: [link]
Galaxy S4
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
natë
nagyúr
válasz Dr. 444Hertz #57574 üzenetére
Kíváncsiság. Túl jó a Honor
Szerk.: a nugáttal hibátlan.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
natë
nagyúr
Galaxy S7 tulaj lettem
Az jó ha Sony kamerás?
(#57573) Aryon87 : nem edge, az nem kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Quqesz #57570 üzenetére
En csillagos 10-re tippelek.
Esik le a H8 ara, jar az agyam..Holnap jovok nappali Xiaomi Mi5 es G5 kepekkel.
Gyors esti tesztkep:
Full automata, elokap, katt.
G5 kapott egy fozott romot, pontosabban minimalisan modositott gyari rendszer elvileg a kameraszoftver jobb benne.
Holnap kiderul[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
TODI1111
veterán
Néhány kép egy óráról ami már 16 éve mutatja a pontos időt:
SEIKO
Korom sötétben vakuval
Korom sötétben vaku nélkül
A képek huawei mate 9 készülékkel készültek -
hacki87
senior tag
-
Arcképgyáros
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
B-L-A-C-K
titán
iPhone 7
-
MikulasB
tag
Oké, de minek keresi valaki a pénztárcájához mérten a legjobb kamerás telefont, ha nem érdekli, hogy a lehető legjobb képet készítse vele. Én amúgy azért is kezdtem ide írni, hogy hátha kapok ötleteket mit lehetne javítani a kepeimen, de aztán rájöttem, hogy egyszerűbb utána olvasni.
-
ThorsHUN
őstag
válasz MikulasB #57541 üzenetére
Nagyon, sot kb semennyire sem ertek hozza, de ket dologgal egeszitenem ki amjt mondtal.
Az elso, h nem keresni kell a temat, mert az kb mindig van. Eszrevenni. Ahhoz kell szem es egyfajta nezopomt, felfogas.
Szerintem. Persze lehet tevedek.A masik, hogy pont az emitett forumtars csonakos kepen ami szibekben es kinezetben meg ugy osszessegeben nagyon szep lett, de pont a harmadolas es a ter hagyasanak hianya az ami zavar. Hianyzik a ter a jobb oldalrol.
Javasolni tudom elolvasasra Scott Kelby konyveit. Egyszeru, ertheto, konnyen olvashato.
Segit megerteni az alapokat. -
Ricardo
titán
-
Aryon87
félisten
válasz ThorsHUN #57540 üzenetére
Ez hasznos volt nekem, koszi. A Pro-t mar mas nyuzza, a Mi5 meg majd estefele veszem at, egy forumtars volt oly rendes es elment erte, mert utba esett neki Eger, akitol pedig megvettem ott lakik.
Ez a masodlagos telo szabadon mozog, ha nem valik be, kiprobalok valami mast, ujat. Rajottem valamire, igy meg ba kicsit korlatozottan, de most van lehetosegem megkeresni ebben az arkategoriaban a megfelelot.
A fekete RN4 nagyon megfogott, lehet az lesz a kovetkezo, bar az visszalepes lenne, de meg mindig azt erzem, hogy egy G4 mellett fogok nyugalmat talalni..MikulasB: a harmadolopont fogalmaval nem vagyok tisztaban.
G5 jo mepeket tud(na) csinalni, csak a gond az, hogy a szoftvere szetmossa a dolgokat, legalabbis az ujabb frissitesei. Ez egyertelmuen visszakovetheto nyar ota. Most ismet azon a verzion vagyok, amivel jo kepeket tudtam csinalni, es a visszajelzesek is erosebbek voltak (pl Erdely, Esztergom, Tihany, sot Hollandia is)
[ Szerkesztve ]
-
MikulasB
tag
válasz Aryon87 #57535 üzenetére
Nem a telefontól jók a képei.
Pár egyszerű lépés amitől jobbak lesznek a képek.
- Keresel egy megfelelő témát
- Körbejárod, hogy honnan lenne a legideálisabb fotózni
- Megnézed a képet a keresőbe, mi az ami hozzáad a témához, és mi az ami semmit nem ad a képhez. Ami hozzáad belekomponálod, ami pedig nem, azt megpróbálod eltűntetni.
- Kerüld a megszokott látószögeket, próbálj ne szem magasságból fotózni, mert mindenki úgy látja a dolgokat, és nem lesz érdekes a kép.
- Hogyha valamelyik harmadoló pontra rakod a fő témát akkor már annyira nem lőhetsz mellé.Aztán egy két apróság pl.
- A horizont vízszintes legyen
- Ha mozgó állatot fotózol, akkor hagyj neki teret a mozgáshoz ami megegyezik a mozgás irányával
- Sok képnél, főleg épületeknél mutatós a szimmetria, arra ügyelj, hogy azért nagyjából pontos legyen.
- Tájképnél leginkább naplemente és napkeltekor érdemes fotózni
- Szintén tájképnél érdemes figyelni mi a hangsúlyos, ha például az égbolt, akkor úgy harmadolni, hogy az legyen a hangsúlyosabb.Még szerintem hosszan lehetne sorolni, de a lényeg, hogy inkább a fotóson mint a gépen múlik a dolog, a G5-el kiváló fotókat lehet készíteni ügyes kézben.
-
ThorsHUN
őstag
válasz Aryon87 #57535 üzenetére
Redmi note 4 kameraja es amiben meg ugyanez van:
ittSztem neked nem erne meg foleg a redmi pro utan.
A Redmi Note 3 Proban ez a kamera van. Ott latsz ugyanazzal felvertezett telokat meg.
Mi 5 es kameratarsai (bar azt vettem eszre h hiaba azonos a kameramodul, a szoftver a xiaominal bazi sokat mos. mi5 vs oneplus 3 vagy mi5s vs pixel
[ Szerkesztve ]
-
vivo2000
tag
Üdv csináltam pár fényképet a meló helyemen [link] - Direkt
https://goo.gl/photos/H6oBEUovjaH8sU456 - Direk
Ezt ablakból löttem https://goo.gl/photos/zDaPucfAz1ehBmKc7 - Direkt
https://goo.gl/photos/Bk4Ho3BNFjPBgbnXA - Direkt
https://goo.gl/photos/oo18i9ZLPvQdWpiT7 - Direkt
https://goo.gl/photos/GAX1bdzbkgT4bY1WA -Direkt
https://goo.gl/photos/T8Vs2SSgGtesvyra9 - Direkt
https://goo.gl/photos/qyp9ukxHtEiU5VSw9 - Direkt
https://goo.gl/photos/TV83TwCUZmzkvSYc9 - Direkt
https://goo.gl/photos/jzTHKFrxiHKbYr3AA - DirektVéleményeket mondjatok...
Az enyém az, hogy legközelebb a direkt linkeket rakd be, és írd be a készülék típusát is amivel készültek.
-
Arcképgyáros
válasz balazs1022 #57536 üzenetére
Rossz kommentre válaszoltál, de amúgy +1
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
bebolint98
tag
-
Aryon87
félisten
válasz bebolint98 #57534 üzenetére
Ilyet is tud sz RN3p? Aztamindenit.
A kepek kimagasloak, nagyon jol bansz a fotozassal.
Kivancsi vagyok a Mi5 mit tud.
Gondolkodom meg az RN4-en, megjelent a snapis verzioja, de kiszemelt lett a Mi6 is (ami meg megjelenes elott all, par specifikaciot olvastam rola)[ Szerkesztve ]
-
Dwatti
addikt
OK én ezzel kevertem (van némi hasonlóság )
-
natë
nagyúr
Honor 8
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
Köszi mindenkinek.
Ezzel talán már nem csak a szerkesztett topicba tudok képet hozni -
Arcképgyáros
-
Aryon87
félisten
[ Szerkesztve ]
-
SybenX
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Dwatti
addikt
(#57508) Drakmusz
(#57503) zeno79
Super ! -
zeno79
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- BestBuy ruhás topik
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Microsoft Word topic
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Asszociációs játék. :)
- Milyen széket vegyek?
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976
- iPhone 13 Pro 256GB Független Használt/1 hónap gar./Akku 85%/p3982
- Sony XPERIA 10 IV 128GB, fehér színben + ajándék
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával