- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
migabi24 #124121 üzenetére
Nna, ma is szép idő volt, kicsit kirándultam és megpróbáltam releváns anyagot lőni
Alap (25mm ekv) fókusztávval
Telekamerával (digizoom és előtétlencse nélkül)
Telekamera előtétlencsével (digizoom nélkül)
Mindentbele: Telekamera, előtétlencse, digizoom -
-
-
-
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
migabi24 #118389 üzenetére
Az első kínai telefonommal, ami egy iNew V3 volt is nagyon jó képeket lehetett csinálni, az elsők között volt IMX szenzorral.
Utána Mi4c. Szintén remek képeket lehetett, aztán a Mi5-ös, ami megint egy nagyon jó készülék volt, bár tisztán emlékszem, hogy jött egy frissítés, amivel konkrétan én is megijedtem, hogy mennyire jó képeket lehet csinálni, de szerintem a Xiaominak is feltűnt, mert utána szépen le is rontották szoftveresen(De ahogy hallottam a P30 Pro tulajok is megszívták, aki frissített, mert szándékosan lett lerontva a fotózás a később érkező készülékek miatt)
Megvettem a Mi9-est, ami elhozta a kánaánt, persze ott is megfigyelhető volt az első szoftveres updatek javítottak, utána pedig rontottak a minőségen a később érkező modellek miatt - Mi 10 - 11 ultra mind baxogép volt. 12S ultra szintén.
Bár szó mi szó, ha jó a téma, és jó a beállítás, akkor bármivel lehet jó képet lőni szerintem.
Én úgy gondolom az utóbbi 2-3 évben vásárolt telefonokkal mind mind tökéletes képeket lehet lőni. Manapság annyira nüansznyi eltérés van köztük, hogy amíg nem látod egy másik készülékkel összehasonlítva addig az is tökéletesen kielégíti a vágyat.A mai viszonyok között viszont inkább az éjszakai fotózás, amin fognak majd javítani, DE!! Nagyon odafigyelnek évről évre a gyártók, hogy ne tegyenek le TÚL JÓL sikerült készüléket, mert a következő évben nem fognak tudni hozni elég előrelépést, ami arra ösztönözné a usereket, hogy márpedig csere érett a készülék.
Egy 3 éves csúcs mai napi kielégíti a hétköznapi embereket.
Nem véletlenül fogom a fejem, ha kijön egy új készülék évről évre és mindegyiknek van egyfajta "hmm.. ha ezt még beletették volna, hmm ha ez más lenne picit".. Szóval tudnak róla a gyártók, de tökéletes készüléket nem rakhatnak le.
Ami nekem picit hiányzik az a telemakró.. de a gyakorlatban nagyobb hasznát láttam a 2,5x és 5x zoomnak, így lett a 13 Ultra.
De, ha azt belerakták volna, akkor mit adnának el majd 2-3-4 év múlva, mint ULTRA GIGÁSZI FEJLESZTÉS?
Ne legyenek illúziónk, a gyártók nagyon is tisztában vannak vele, amikor nevetséges lencsét tesznek egy-egy készülékbe, meg valamit itt ott (látszólag) "véletlenül" elcsesznek, vagy kihagynak, a tökéletesnek tűnő telefonból.
-
-
osonte
őstag
válasz
migabi24 #118082 üzenetére
Akkor ezzel most megnyugtattál, köszi az infót!
Tudtam a jelenségről az S23-aknál és így megnyugodtam, hogy akkor nem nálam "ég legjobban a ház".
#118081 natë: Nem zavar szerencsére, de azért majd a szabadban lövök pár fotót. Csak olvastam a jelenségről és meg akartam nyugodni, hogy nem hozzám került a legrosszabb példány. Amúgy a Xiaomik-nál is látok homályt ilyen szöveg fotózásnál, de ott egyenletesebb és emyhébb, nem ilyen koncentrált/foltszerű, ott a kép szélén van inkább. Azt a szintet már nem várom el egyiktől sem, mint amilyen az iPhone 14 PM volt, az kegyetlenül jól fotózta a szöveget mindenhol.
-
osonte
őstag
-
Kleroo
veterán
válasz
migabi24 #117077 üzenetére
GX30-ra gondolsz. Startrekben éreztem magam kb.
Mint telefon amugy borzalmas volt
(Én direkt k750től inditottam, mert az volt az elsó olyan jelentős mérföldkő, ami valósan használható képeket lőtt, és megindult mindenki maximális gőzzel a kamerák felé )
Nekem amúgy minden képem megvan ezekkel...azért sokat torzit a nosztalgiafaktor. a GX30 kb egy upscaleelt fostarisznya volt. A k750 viszont abszolut más dimanzió, hiába gagyika azis mai szemmel. De az már tényleg egy gagyi fotó volt, és nem csak egy digitális foshalom -
Elit3Zotya
addikt
válasz
migabi24 #115009 üzenetére
Optimalizáláson kívül minden bevolt kapcsolva.
Nekem az iphone képe jóval jobb, nézd meg pl a leveleket, de kinek mi.#115010novinyul Brutál jó a pro, de Jobb az ultra, bár én annál sem érzem hogy idén ez lenne a legek legje, megy is a háztól egyenlőre.
#115012leslien A remény hal meg utoljára, legalább most van víz hangja valamennyi, hogy ez így szar változtassanak, de hogy lesz e igazi változás.
-
Ricardo
titán
válasz
migabi24 #114787 üzenetére
Azt azért rögtön levágták, hogy nem S23-mal készült.
Arra azért kíváncsi vagyok, végül lesz e rá megoldás, és ha igen mi lesz az?
Hivatalos elismerése még mindig nem történt meg, de azért tanácsolnak pár dolgot, ha "elmosódott lenne a fókusz"
[link]Ilyen hasznosakat például, hogy "tisztíds meg a kamerát", kapcsold ki a követő fókuszt", vagy "mozgasd meg a kamerát"....
-
India
aktív tag
válasz
migabi24 #54883 üzenetére
Indiai emberek oda piselnek
csak vicc
Viztartaly itt mindig sut a nap
28 fok van most eppen, nyaron meg olyan 45 es 50 fok kibirhatatlan de mindehol legkondi van , itt a kis lakas 120 nm itt mindenki hagyjak ervenyesulni , itt nem kell fizetni a lakasert nincs rezsi , munkaltatod ami itt a sponzornak hivnak mindent all van 13 havi fizetes egy honap szabadsag amit fizetnek oda vissza repjegy fizeti a ceg, a Hitel 2% kamat , tudom nehez elhinni de tenyleg igy van , kozlekedesi tamogatas, kocsi sokkal olcsobb mint otthon ,ez azert van mert meg nincs tomegkozlekedes 60 forint egy liter. -
PartyShan
aktív tag
-
Bibby
addikt
válasz
migabi24 #37208 üzenetére
Köszi.
Ha már ilyen sikeres, van még egy.Érdekes, a windows képnézegetőjében sokkal melegebbek a színek mint ha feltöltöm imagerz-re.
G2 mini
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen processzort vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Formula-1
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Napelem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest