- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
válasz
Tuninger #27844 üzenetére
Sőt, a 1020 is megkapja a RAW-ot.
Kiváncsi leszek alap esetben a raw nagyobb dinaimát és több részletet tartalmaz mint a jpg. -
MR007RM
addikt
válasz
Tuninger #27743 üzenetére
Ezek olyan belső dolgok amit lehet nekem magyarázni, de felesleges. Ami a fekete-fehér képemet illeti pl eléggé belülről jött és az utólagos rádolgozás sem véletlenül olyan amilyen, szoval átgondolt volt minden része. Olyan témát választottam ami nálam nagy színkedvelőnek is megfelel relatíve kevés színnel, a belőle áradó nyugodt, harmónikus, a témából fakadó idő érzetével. Az emberek sem véletlenek rajta. Nem egy pillanat megörökítése történt számomra a fotón, hanem annál jóval több. Mindegy nem tudom kifejteni, az érzéseim után megyek, ami vagy bejön másnak, vagy nem.
Nálam az általad linkelt fotó ugyan szép, de semmitmondó. Semmit nem mozgat meg bennem a téma. Élettelen.....
-
MR007RM
addikt
válasz
Tuninger #27637 üzenetére
Fotózáskor muszáj a bennek kialakult képre támaszkodnom, mert ha felülírom egy mesterkélt könyvbeli szabállyal, akkor annak annyi. Talán majd pár év múlva a fotóim mind így fognak kinézni. A középre helyezett téma nálam egyébként egy fokozott kiemelést jelent. A pados példád jó lehet, de a pad hosszúkás volta miatt, a levél és pad viszonyából, érintkezéséből kiindulva szinte természetes a beállás. Ugyanakkor a levél önmagában kevés lett volna témának, kellett a pad fokozott mélységélességes kapcsolódása is a kiemeléshez. Persze a fotó az én korábbi leveleimhez képest nem elsősorban az erezetet akarta felcsillantani és ez ebben az esetben kíválló munka. Mindig az a lényeg mire mész. Nekem is tetszik, megy majd rá az 5-ös. (És van még 1 ami nagyon bejött, egy lumiás
)
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tuninger #27069 üzenetére
Ehhez nem feltétlenül profizmus kell hanem jó alapanyag...
Olyan helyeken én is (meg te is) tudnék jó képeket készíteni hidd el. Most hogy egy gombot megtudott nyomni olyan helyen, nem azt jelenti hogy profi...
Kövezettek meg ha rosszul gondolom...
hito: Akkor béke, csak hagyjuk...
-
Blyan
félisten
válasz
Tuninger #27018 üzenetére
Ezt hívják élmény megörökítésnek. Nincs ezzel semmi gond.
Ettől függetlenül, egy fotózásra kihegyezett cuccal érdemes a beállításokkal játszani, nem kell félórát, de shutter vagy aperture priority program pl bármikor jól jöhet és az 1 mp kb.
Na az iPhone nem erre van, meg persze a mobiltelefonok 99,9% sem. -
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #26969 üzenetére
Azért ennél árnyaltabb a kép. Nappali témánál eddig is sok telefonnal lehetett jó képeket csinálni. Most ami még inkább megkülönbözteti pl. a 1020-at a többitől (vagy akár az S4 zoom-ot), azok a manuális lehetőségek. Záridő, optikai képstabilizátor, bődületes hangminőség videózás közben (1020, 808), veszteségmentes és optikai zoom. Úgyhogy nem hinném, hogy valóban záródna az az olló, sőt. Annyi, hogy nappali fényviszonyok között egyre több készülék csinál jó képeket, és fejlődik az éjszakai képesség is.
-
MR007RM
addikt
válasz
Tuninger #26814 üzenetére
Még jó hogy hozzányúlok, hisz ha még szubjektív úgy gondolom tudok rajta csiszolni miért ne. A fotó a lényeg. Ne hízelegj ezzel az iphone-al
Irgum tök jó fotókat nyom egyre jobban mint én!
Valójában most hogy visszagondolok a teló is alakít + formál, sarkal minket ha tudjuk babrálni és az tetszik amit nyújt. A másik dolog a 808-al kapcsolatban amit már többen megjegyeztek és igaz lehet az az, hogy lehetne néha élesebb(1020 fordítva) az a nyamvadt fotó. Utólag a 41MP-ből származó részletesség még mindig elbírhat egy kis pl élesítést némi konpromisszumos romlás kárára, de ez már csak az én véleményem. Szóval van még benne egy kis potenciál, ami miatt rájöttem érdemes lehet tuningolni.
(#26815) BobTail: Elírtam. A 3.-dik képen a sárga virág. Egyébként tudom hogy ami nem tetszik azért nem te vagy a hibás. A durvának sikerült megjegyzéseim sem neked szólnak, ha úgy sikerül, csak nem tudok elmenni szó nélkül amellett, amit látok és gondolok róla.
Kapjon csak ha jogos negatív kritikát a Nokia (magához képest), így legalább gyorsabb munkára készteti előrehaladásában. Tudom hogy ez csak egy telefon nem valami dslr csoda, de akkor is oldják meg. Gondolj bele az iphone azzal az egyszerű nem PV kamerával mit művel. Ott liheg a nyomában. Ezt a PV technikát sokkal jobban ki kellene használni, ha kell feladni bizonyos elveket, mert legközelebb akár dobogós is lehet az iphone.
-
Xaels
félisten
-
rizso
addikt
válasz
Tuninger #26281 üzenetére
Nagyon felkapott lett újabban a "lossless" zoom használata, holott nagyon sok rohadtul nem veszteségmentes, csak egyszerű, viszont átlagnál jobb minőségű digitális zoom. Ilyet tudott a Sensation, N8, sőt még a ZTE Grand X In is elég jól teljesített - csak hogy saját példáknál maradjak. A világot nem váltják meg, de még mindig sokkal jobbak, mint pl. az S2-féle pixelesedés...
-
Wajk
addikt
válasz
Tuninger #26281 üzenetére
ez talán nem lehet akkora nagy ördöngősség, mert ugye adott az optika felbontása,
ami videófelvételkor nincs kihasználva teljesen méretében.
Egy kis programozással meg lehet és úgy tűnik meg is oldják.A saját készülékemnél is megfigyeltem, hogy elbír egy kis digitális zoomot érezhető minőségromlás nélkül.
-
Tuninger
addikt
válasz
Tuninger #26280 üzenetére
Na itt is van: iPhone 5 video zoom.
Szerintem ugyanaz mint eddig volt, csak ehhez eddig külső app kellett.
szerk: Hmm, mégiscsak "lossless" mert az alapállapotnál kivágtam a közepét, és nincs annyi részlet mint zoom esetén.
-
Blyan
félisten
válasz
Tuninger #26133 üzenetére
8 MP-en se jó, sőt a Sony sem. Legalább is nekem nem tetszik.
8MP-es crop az egyik GSM arénás képből. És ez makró.
-
-
irgum
addikt
válasz
Tuninger #25450 üzenetére
Az Apple-nek van bőven forrása fejlesztésre. Van egy olyan érzésem, hogy a háttérben keményen dolgoznak valamin, ami ha kész lesz nagyot fog szólni. Nem csak a kamera lehet az, hanem bármi. De ha kamera akkor valami ilyesmit tudnék elképzelni: Grafén szenzor ezerszeres érzékenységgel
-
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #25423 üzenetére
AVCHD kódolással bőven jó lenne egy 1080p 50fps, csak azzal meg az a baj, hogy jelenleg a droid gyűlöli az AVCHD-t. Tapasztalaból mondom, mert kb. 30 készülék közül (és nem Ace, meg ilyenekkel teszteltem) kb. 1-2 játszotta le normálisan (de még ott is volt frame drop) a fHD-ben rögzített 50fps AVCHD movie-kat amit a HX100V-mel vettem fel. Egyszerűen nem tudtam úgy variálni, hogy jó legyen. Ha nagyjából folyamatos volt, akkor a hang akadozott. Ha a hang volt jó, akkor a kép csúszott szét. És vagy 10 féle lejátszóval próbáltam. Eddigi legjobb eredményeket az Asus Memo Pad HD7-tel és a Samsung Galaxy Mega 6.3-mal értem el.
-
Blyan
félisten
válasz
Tuninger #24377 üzenetére
A stabi miatt a 1020 lemehet 1/8 záridőre, és nem mozdul be kézből. Ott a 808-nak kell az 1/15. Vagyis a 1020 fele akkora ISO-t fog ott használni, vagyis jobb a zaj/részlet, jobb a képminőség.
Ez elvileg igaz, de gyakorlatban a 1020 általában feljebb nyomja az ISO-t nem lejjebb, erre panaszkodtak egy fórumban. Szóval még mindig van mit hegeszteni azon a szofton is.
-
MR007RM
addikt
válasz
Tuninger #24350 üzenetére
Tudod nem akarlak megsérteni, de szerintem a legtöbb embernek, mint ahogy neked sincs fogalmad arról egy mai okostelefonnál(meg egyébként) mit is jelent az a szó: automata. Ha előkapom és lövök az eléggé az. Ha kicsit állítok még mindig az egy ilyen képességű menürendszer és működés esetén. Sőt maga az egész teló az, csak itt-ott tudok finomhangolni. Vajon minek erőltették bele a meglévő beállítási lehetőségeket, ha nem használjuk? A teló nem arra az opcióra készült
Hogy lehet lekapni egy témát, ha egy picit sem hangolódok rá? Makró, tájkép stb hol marad a téma fókusza, ha csak úgy a semmibe exponálok? Nem egyforma képességű és kialakítású telókat nem lehet hitelesen összehasonlítani már ezen a szinten a legbutább sajnos létező opciójával, ugyanis ezen már rég túllépett a kamera fejlődésileg. A 808 egészen másról szól. Ez egy kameratelefon, ami fotózás minőségéről szól elsősorban, a nem erre a funkcióra kiélezettekkel ellentétben. Így csak a minimum sulykolása elégtelen.
Na mindegy te sem tudsz semmit erről a telefon típusról, mint ahogy az utódnak nevezetről sem, de az még hagyján nem is érdekel téged.
"Vagyis te se úgy kezdted használni hogy értettél hozzá, és nem értetted miért olyan gyenge az auto... A Nokia most épp ezt tuningolta meg, a telefon mostmár képes alapból jó képet lőni."
Pontosan. Segítettél. Én is valami hasonlót csinálnék éppen, de azok akik tesztelik nagyon is értenek hozzá, jobban mint én.
Mindenki vágya az hogy drága pénzén tudja mit kap.
-
MR007RM
addikt
válasz
Tuninger #24094 üzenetére
Kicsitt lejjebb volt pár Budapesten készült esti kézi fotóm. És azok nem iso 500 és felette voltak kijelölve(mert akkor még könnyebb) hanem 100 és 200 12MP-ben. Akkor nézd át és utána térjünk vissza a témára. Igen nem automata rublika, hanem előre beállított, na és? Az a stabilizátor nem sokat nyom jelenleg az 1020-nál, vagy a 808 igen csak feljavult szoftverileg. A Lumia fotók sem tökéletesek este, mint ahogy nappal sem eddig.
(#24095) Blyan: Zajjal akarsz takarózni? Zajt én is tudok generálni ha kéritek.
Vagy most az a divat?
-
Wa2x_
veterán
válasz
Tuninger #24083 üzenetére
5 MP-ben nincs velük gond, az éjszakai viszont nagyon zajos még így is, a 808-nál volt ennyire.
A színek tényleg nagyon jók, a dinamika elképesztő, az élesség is jó (mondjuk a zaj is segít ebben), egyedül ez a mosás-zajosság kettős nem tetszik. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy teljesítene valamelyikőnk kezében, lehet egész máshogy.
-
irgum
addikt
-
irgum
addikt
válasz
Tuninger #21642 üzenetére
Örülök hogy tetszik!
A telek ismerősé. Segítünk rendben tartani a kertet amíg nyaralni vannak.
Tényleg.Eeszembe se jutott a panoráma, de tuti valami über zagyvaság lenne belőle. 3 lencse tartozik a pakkhoz, makro, nagylátószögű és halszem. De csak az elsőnek van értelme számomra. A nagylátószögűt még nem próbáltam.
Wa2x_: Bocsánat, nem állt szándékomban fájdalmat okozni.
-
Blyan
félisten
válasz
Tuninger #21469 üzenetére
Ugyanakkor okos a marketing, mert ha bármelyik gép alap fényképező appjával próbálkozunk automatában, a Lumiák földbe döngölősek.
Pedig alapvetően ezt az Applenek kellene tudnia, hiszen a szinfon gyári fotó appnak pont ez a lényege. Előveszed lősz, nem állítgatsz (nem is tudsz).
Na majd az iPhone 5s 50MP felbontással képstabival, tripla Xenonnal, dupla LED-del, 4K videóva
Plusz adapterrel bármilyen DSLR obi feltehető.
-
Blyan
félisten
válasz
Tuninger #21460 üzenetére
Egy másodperc a Lumia csúcsa, amit láttam, pl a srác által készített képeken, amit a 920 topikba csinált, iso800 mellett. Szóval, de látható különbség lenne, mármint ISO800-on. Oké, lehet 3200-as ISO-val a szifon világosabb képet csinálna, de olyan zajjal, hogy elképesztő - sőt tagadhatatlan.
Basic Image Information
Camera: Nokia Lumia 920
Exposure: 1 sec, f/2, ISO 800, Compensation: +2
Flash: Off, Did not fire
Date: May 14, 2013 11:43:03PM (timezone not specified)
(44 minutes, 14 seconds ago, assuming image timezone of US Pacific)
File: 2,000 × 3,552 JPEG (7.1 megapixels)
2,411,154 bytes (2.3 megabytes) Image compression: 89% -
Tuninger
addikt
válasz
Tuninger #20897 üzenetére
Sőt, mutatok egy durvát.
Van egy jó hangulatú esti fotóm egy Canon S90-el. Az eredeti az egy 10MB méretű RAW, ez a linkelt egy 100%-os jpg.
Fogtam ezt a RAW-ot, és lementettem 70%-os JPG-be. Majd betallóztam a Lightroommal, és világosítottam rajta 2FE-t. Majd újramentettem 70%-osan. Tehát 2x kapott 70%-os tömörítést.
Ez lett a végeredménye a duplán 70%-os tömörítésnek.
Azért az összehasonlítás kedvéért az eredeti RAW képen is húztam 2 fényértéket, majd lementettem 100%-os jpg-ban.
Ez lett a végeredménye a veszteségmentes mentésnek.
A különbség olyan elenyészően kicsi, hogy nem látom értelmét bármikor is enyhébb tömörítést használni.
-
DemonDani
addikt
válasz
Tuninger #20895 üzenetére
Ilyen szinten eleve a jpeg motornak a hibái jönnek ki. Ha mellé tennéd a valóban tömörítetlen RAW képet, akkor bizony akadnának különbségek szép számmal. Abban viszont igazad van, hogy onnantól hogy a jpeg tömörítés átmegy rajta, eleve már nem sok lesz a változás ha az esetleg gyengébb is a kelleténél.
-
BobTail
őstag
válasz
Tuninger #20680 üzenetére
Akkor még annyival egészíteném ki az előzőket, hogy sokszor át is szoktam méretezni a képeket, így 100%os nagyításban sokkal élesebbnek tűnik (mint a PureView technika, 34 megapixelt belesűrít pl. 8-ba), és ha még utána élesítesz photoshop-ban egy 0,3-ast, tűéles lesz
köszönöm! -
BobTail
őstag
válasz
Tuninger #20666 üzenetére
Köszönöm!
Most pontosan nem tudom melyikre gondolsz, a nyers képekre vagy a szerkesztettre, de a nyers képneknél alapból +1 élességgel fényképeztem, a szerkesztetten pedig PS-ban van egy pluginom, amivel kicsit "elegyengeti" a kép szín- és zajhibáit, de a beépített élesítővel is szoktam kicsit élesíteni rajta, max 0,3-0,5 közöttre állítva nem jönnek elő hibák! Azóta amúgy megszerkesztettem még egyet, ez jobban sikerült.(#20659) Quasi_modo, szerintem is kimerítettük ezt a fontos témát
(#20667) Wa2x_, kösöznöm!Erre én is gondoltam már, de mivel vakuval csinálom, visszaverné a fényt az edény fala, és nem lenne használható kép
-
MR007RM
addikt
-
s3nsitivity
addikt
válasz
Tuninger #20504 üzenetére
Nem tudom ellen példával bizonyítani mert nem tudok se 4s se 5höt jutni még 10 percre sem
Viszont annyira nem látom értelmét ,hogy az Apple mostantól csak 2 képes módszerrel használja a HDR-t amikor a 3kép sokkal jobban meglátszik.
Viszont szerintem sőt szinte tuti, hogy a HDR szoftveres dolgon múlik így ami ugyan olyan verziós iOS alatt fut az nem kétlem, hogy akár a 3GS-en is ugyan azt a szisztémát követi ,ha minőségen és sebességben meg sem közelíti.
De ez csak egy feltevés összesen nem volt 5 óránál többet apple termék a kezemben -
irgum
addikt
válasz
Tuninger #20469 üzenetére
Valószínűleg 3 képet készít, mindenhol ezt írják. De csak 2 képet használ fel. Ha kiégés van, akkor a normált és az alulexponáltat, ha nincs kiégés akkor pedig a normált és a felülexponáltat. Azért 2 képet, hogy az illesztés hiba százaléka csökkenjen. Ez magyarázná amit tapasztalsz.
-
irgum
addikt
válasz
Tuninger #20456 üzenetére
Mindenhol azt írják, hogy 3 db képből csinál hdr fotot az iPhone. Alulexponált/normál/felülexponált. Azzal is vitatkozok, hogy nem világosít a sötét részeken. Legtöbbször valóban nem, de a cél a kiégés elkerülése. Nekem volt már olyan hdr képem, amin világosított a sötétebb részeken az eredetihez képest.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest