- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aldebaran
addikt
válasz
aldebaran #124564 üzenetére
Csináltam kis módosítást a beállításokban és 4 képet adtam a mappához.
2 napnak háttal 2 nappal szmben/ellenfényben. 1kép 1x nagyítással, 1kép 4x nagyítással ugyanonnan, ugyanakkor készült séta közben, nem állítgattam semmit.
Nekem nagyon tetszenek.Pixel 6 Pro
-
rtrace
junior tag
válasz
aldebaran #124413 üzenetére
Lencse beállításoknál van, mindegyik kamerához külön kell. Meg figyelni arra, hogy image processing -> sabre/spatial rgb alatt ne legyen felülírva.
Nem biztos amúgy, hogy csak a 3 jó, nem próbáltam a többit. Inkább az a lényeg, hogy ne 1 (sabre) legyen, mert azzal fixen nem megy.
-
Drakmusz
addikt
válasz
aldebaran #123728 üzenetére
Ne cserélgesd, ezt már írtam a múltkor.
Te nem látod a változást, de szinte minden esetben van valami apróság.
Olyanokkal is beszéltem Telegramon, akik ezeket a konfigurációkat írják.
A megfelelő kamera verzióhoz kell betölteni az adott konfigot, ennyi.
A P6 Pro-t egyébként sokkal egyszerűbb beállítani mint az újabbakat, ahol már csoportosítva vannak a lencsék.
A natë féle konfigokba meg te is simán belenyúlhatsz, ha valamelyik területen változtatni akarsz. -
Ixion77
addikt
válasz
aldebaran #123640 üzenetére
Ezért jó, hogy van választási lehetőség.
Mindenki használhatja azt a módot, amelyik neki jobban tetszik.(Plusz nem ugyanazon a monitoron nézzük, tehát lehet hogy te nem is azt látod amit én. Például nálam a lámpáknak a mobilos módban szinte csak sziluettje van, míg a mester módban szépen látszik a csavarás.)
-
Ixion77
addikt
válasz
aldebaran #123638 üzenetére
Extrém sarkot ritkán nézünk a fotózásban, mert normális fotón általában nem ott van a lényeg.
Nézd meg cserébe ugyanazon a képen mennyit látsz alul középen az öntöttvas kapuból, vagy két emelettel feljebb az íves erkény mennyezetéből.
Ha meg crop nélkül megjeleníted bármilyen kijelzőn, vagy kinyomtatod akár A4-ben, kb. ugyanannyira lesz olvasható a rendszám. -
koltayk
csendes tag
válasz
aldebaran #123528 üzenetére
Olyan telefont vegyél, ami a te igényeidnek megfelel, ...
Persze, írtam is az igényeimről: pl. gyenge fényben is használható legyen, erős teleobjektív, ... . Ezek alapján keresek.
... ne olyat ami mások szerint jó.
??? Pont azért vagyok itt, hogy megtudjam, hogy mások szerint mi jó. Vegyek olyat ami mások szerint nem jó? Ezért olvasok teszteket, véleményeket, ezeket mind mások mondják és a mások véleménye alapján fogok dönteni. Egyedül a tesztképeknél tudok saját véleményt alkotni. -
Drakmusz
addikt
válasz
aldebaran #123476 üzenetére
Az újabb verziók teljesen máshogyan működnek a 6 Pro-nál.
A fejlesztők folyamatosan változtatják a portokat, ezért egyáltalán nem mindegy hogy az adott konfigot melyik kamera verzióhoz töltöd be.
Nem lehet csak úgy cserélgetni.
Amit annak idején natë írt annál úgysem lesz jobb, tapasztalat.
Azzal a konfigurációval nálam többet itt senki nem fotózott.
8.4 alatt futott nálam több mint két évig.
Felette már nem lesz olyan jó az eredmény. -
rtrace
junior tag
válasz
aldebaran #123421 üzenetére
Nézőpont kérdése... Amikor évek óta látja az ember, hogy ennek a töredékébe kerülő telefonokból is mi hozható ki egy minimális energia belefektetésével, akkor ettől a minőségtől már nem fog hanyatt esni. Ugyanakkor nem gondolom azt sem, hogy a többi itthon kapható teló gyári képeihez viszonyítva rosszabb lenne.
Én leginkább azt nem tudom hova tenni, amikor mondják sokan, hogy mennyire rossz irányba haladnak Pixelek és pont azt a P3-P4 korszakot sírják vissza, ami szerintem a legrosszabb volt. Előnyére változott csak a képalkotásuk azóta szvsz, erős túlzás a sokat emlegetett "Samsungosodás".
-
Ricardo
titán
válasz
aldebaran #123394 üzenetére
Akkor félreértettelek. Azt hittem, hogy a "magáért beszél" arra vonatkozott, hogy mennyivel jobb a fényképező produktuma.
Aztán kiderült, hogy rosszul hittem és egy véleményen vagyunk.
" de azért nem gondoltam volna, hogy ennyire megközelíti majd a telefon a fényképző minőségét."
-
-
Ricardo
titán
válasz
aldebaran #123387 üzenetére
Egyébként ha a P6P elcseszett fehéregyensúlyát korrigálod, egyáltalán nem annyira vészes ahelyzet. Akkor is jobb a fényképezőgépé, de szerintem nem annyival, mint amennyivel illene hogy jobb legyen.
Legalábbis én személy szerint azt várnám, hogy egy ilyen kaliberű céleszköz mossa fel a padlót egy mobillal. De a fehéregyensúly rendbetétele után (mert azt valóban csúnyán benézte a Pixel) szerintem felmosásról szó sincs. -
aldebaran
addikt
válasz
aldebaran #123346 üzenetére
Most csináltam új tesztet.
D7000 18-400 -s objektívvel 50mm-en
P6P fő kamera hdr+ Gcam 9.6 Crimson config light-al.
Hát, az eredmény magáért beszél. -
Ixion77
addikt
válasz
aldebaran #123346 üzenetére
Én a 9.6-ot választanám. Világos ugyan, kontraszttalanabb a többinél, de természetes.
Mióta megvan a Pixel 8 pro, csináltam én is elég sok összehasonlító képet. Frankenstein valamiért mindig alulexponál. A 12Mp-s gyári szerintem túlprocesszált, de az 50Mp-sek elég jók. Nem olyan mint a valóságban, de kétségkívül látványos. RAW-ból saját kidolgozás a legtermészetesebb, leginkább fotószerű, viszont nincs benne wow faktor. Csak szimplán jó.
Érdekes még, hogy néha iszonyatosan el tud szúrni egy-egy képet. Volt, amikor az egész kép el volt nyújtva mintha ráhúzták volna egy hengerre, meg olyan is amikor a világos része a képnek rendben volt, de a sötét része olyan volt mint 20 éve. -
rtrace
junior tag
válasz
aldebaran #123337 üzenetére
A kocka ikon nem ez, azzal LUT-okat lehet betölteni. Fekvő nézetben nekem is elsötétül, állóban hozza csak be, illetve lehet kell hozzá AGC Toolkit is.
Amit én mutattam, azt a beállítások között lehet megtalálni (lens setting -> choose lens). Ha az előnézeti kép összezuhan egyből, akkor is meg lehet nyitni a beállításokat az app ikonjára hosszan nyomva.Igazán jó, részletes leírásról sajnos nem tudok, nekem az segített az elején, hogy nevesebb modderek beállításait tanulmányoztam és azokon változtattam ízlés szerint, nem vakon ugrottam bele a saját fejem szerint.
Sok olyan beállítás van, ami függ egy másiktól is, vagy felül tudja írni valami, általában amiatt nincs hatása. -
rtrace
junior tag
válasz
aldebaran #123335 üzenetére
9.6 portolása még nagyon az elején tart, általában ezeket még nem érdemes erőltetni.
9.2 v1-re is ugyanezt írta, hogy "fully featured", hát egy jó fél évig nagyon alapvető dolgok hiányoztak belőle. De még a legújabb v13-at is kukáztam, mert nem működik benne rendesen mindegyik polysharp paraméter, én meg azt szeretem élesítésre használni.
9.1-en meg a hot pixel fix nem megy a mai napig.8.4, esetleg 8.8 eléggé kiforrottak, túl sok értelme nincs újabbakat használni szvsz.
8.4.300_v13-ból nekem így néz ki egy friss telepítés. Nem lehet hogy nálad a logikai ID van csak bekapcsolva? Nem akarom elhinni, hogy Samsungon működjön, Pixelen meg ne.
-
rtrace
junior tag
válasz
aldebaran #123331 üzenetére
Több a képi info, de ez nem azt jelenti, hogy ekkora tömörítésnél részletesebb a kép olyan értelemben, hogy egy távolabbi rendszámot könnyebb lenne elolvasni, vagy fűszálakat egymástól megkülönböztetni.
Nagyon leegyszerűsítve úgy néz ki a jpg tömörítés, hogy 8x8 pixeles blokkonként újraalkotja a képet és ezeken belül a közel álló értékeket egymáshoz kerekíti. Minél erősebb a tömörítés, annál távolabbi értékeket is.
Extrém példa 300%-os nagyításon nézve, 9,1MB vs 786kb:
Ez meg 9,1 MB vs 4,42 MB:
Hiába kidobott valóban egy csomó infót, de ezek eleve annyira közel álltak egymáshoz, hogy azokat ránézésre nem lehet megkülönböztetni még ekkora nagyításon sem. Normálisan, 100%-on nézve meg abszolút lehetetlen.
CGI-ben gyakran szokás "perceptually lossless" tömörítést használni még munkafájlokhoz is, nem hogy végleges exporthoz. Ha nincs érzékelhető különbség, akkor fölösleges a helyet pazarolni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest