- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
[ Szerkesztve ]
-
B1T3
addikt
válasz donceleger8 #12189 üzenetére
Jó képek. Honnan ez a sok virág?
-
irgum
addikt
válasz donceleger8 #12189 üzenetére
Ez aztán a mennyiség! Némelyik akár győztes lehetne egy versenyen. Gratula a jó képekhez!
Virág 11 finom!
[ Szerkesztve ]
-
Damage401
senior tag
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
mumk1
addikt
A kötelező sárga.
Macsek (Lassan ebből is összejöhet egy referencia téma)
Hortenzia
TulipánHTC Sensation (Sense 4.0 ONE S kamera
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/airsmile/ --------- http://www.fotovesely.com/sk/kontakt/
-
DemonDani
addikt
válasz Chosen #12165 üzenetére
és 0 variálás... engem is meglepett, és a zajszint is elég kellemes, így a szirmok szélei sem mosódnak össze a háttérrel.
amúgy aki tud küldjön be hasonló képet, aztán összekapjuk mindenkiét, lesz egy viszonylag jó összemérési pontunk
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
Chosen
addikt
Elkészült, Veletech galéria erre: [link]
(Mobilaréna preziben tévedtem, első négy slide hiányzik)
Természetesen Galaxy S.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Hát igen, ez még elég korai kép. Amikor én odaértem akkor kb 5 perc alatt egyszer sem lehetett HTC telefonokhoz odajutni.
B1T3: Már töltöm fel őket. Viszont a fényviszonyok elég gyengék voltak, plusz egy 5-10 fős tömeget feltartani fényképezgetéssel sem a legnyugodtabb környezet. Egyébként a képek célja sem a minőség volt, hanem liveblogoltam ismerősömnek az eseményt.
mod: Egyébként a teljes Mobilaréna prezi anyaga benne lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Zamasun
aktív tag
Volt nekem k750-em is (én hülye eladtam ) jöjjön egy csokor, totális rendszerezetlenséggel: tűz törpeakármi felhő virág premier league istencsászár rádió rainbow scooby
[ Szerkesztve ]
-
Varlaisaran
senior tag
Hát ez egyénen múlik, én pl. imádom az agyon dof-ozott képeket
"itt arra vagyunk kíváncsiak, hogy alapból milyen képeket lőnek a mobil márkák, amit természetesen utána javíthat az ember."
Tökéletesen egyetértünk. Én sem pimpelem a képeket, ha ilyen helyre osztom meg.
35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.
-
addikt
válasz Varlaisaran #12157 üzenetére
Ez így van, de akkor is húzza az ember szemét. Egyébként tényleg részletes a levél, ami a kamera modult dicséri.
Nem tudom, hogy a K800-on van -e képjavító alkalmazás, vagy PC szoftverrel javítottad, de ezek az alkalmazások általában felülírják a kép EXIF infóját.
A kép szerkesztése ajánlatos, de itt ez a fórum nem erről szól, itt arra vagyunk kíváncsiak, hogy alapból milyen képeket lőnek a mobil márkák, amit természetesen utána javíthat az ember.-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
Varlaisaran
senior tag
Hátde a dof... ha a tárgy van előtérben, persze hogy homályos a messzi háttér. MIből gondolod amugy, hogy pimpelve van a kép? Csak mert én ezeket sosem veszem észre:...
[ Szerkesztve ]
35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.
-
Zamasun
aktív tag
válasz Varlaisaran #12149 üzenetére
Ha már retro, itt egy k800-as makró, döbbenet mennyit fotózgattam ezzel a masinával, még ma is megvan, kiválóan működik: kép
-
Varlaisaran
senior tag
válasz Ricardo #12152 üzenetére
Nálunk mindig vannak adott témák, amiket minden jövevénnyel megcsinálunk, ilyen a sárga virág is Előszedtem a régi képeket, és kategorizálás után írok belőle egy nagy logout postot. A régi CIF-es Siemensektől egész az iPhone4ig mindenféle versenyzővel, ami kezem ügyébe került, vagy kerül Egyenlőre válogatom mi mivel készült, mert sajnos a régi telók nem nagyon írogattak EXIF adatokat a képekhez, így emlékekre kell hagyatkozni.
-
Ricardo
titán
válasz Varlaisaran #12150 üzenetére
Ez a sárga virág egy jó összehasonlítási alap. Minden telefonnal kell ilyen kép, és olyan lesz mint volt anno a tesztekben az elnyűtt sportcipő
-
Varlaisaran
senior tag
válasz Varlaisaran #12149 üzenetére
"Hamár..." alapon még két versenyzőt bekonferálnék, bár csak a fullosság kedvéért mint versengésből... mert ez a sárga virág kedvenc fotótémám (ezek szerint nem csak nekem), szinte minden telómmal készült ilyen kép
K550i makrója, és ugyanez a növény egy LG Shine KE790 szemszögéből.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz Chosen #12148 üzenetére
Tetszik, szép kép lett, sztem jobb az előzőnél.
Nade, hamár kutyatej-"hidegháború", akkor ringbeteszem a K750i idevágó makróját is, csak a teljesség kedvéért Sajnos jobb fényviszonyok között készült kép nem maradt fent
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz Varlaisaran #12136 üzenetére
-
BéHGT
senior tag
Hmm, álmomban nagyon jókat fotóztam, és mondtam is, hogy majd feltolom ide... Na de felkeltem, úgyhogy nem láthattátok...
(#12114) Ricardo: Köszi! Pont most fogok menni Siófokra egy kicsit, azt hiszem elnézek oda is.[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Nem ide készült (illetve 1-2 már szerepelt itt is), de elfér, egy csokor kép N8-al
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
irgum
addikt
Nincs is szebb a kivilágított billenytűzetnél! [link]
iPhone 4S
-
Chosen
addikt
válasz Varlaisaran #12136 üzenetére
-
DemonDani
addikt
Amúgy javasolhatom, hogy a programot is írjuk ki ezentúl ne csak a készüléket?
Sok minden, talán lassan már több múlik ezen mint a "fényképezőn"NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
FET-MEN
veterán
-
rizso
addikt
válasz hodostamas #12129 üzenetére
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Ricardo
titán
válasz hodostamas #12125 üzenetére
Brutál felhő.
Rizso: Szép lett.
-
FET-MEN
veterán
-
FET-MEN
veterán
-
hodostamas
addikt
Defy
-
rizso
addikt
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
DemonDani
addikt
válasz donceleger8 #12120 üzenetére
[link]
rendben h annyira nem nézted át de hogy ennyire? Már bocs de folyamatosan ki van írva a képen csak akkor nincs ha nyomsz a sarokban egy "Hide"-ot. másképpen mindig ott van a képen h HDR "ahogy épp van"sokszor kitárgyaltuk már, hogy fotózás után lehet variálni a kontrasztal stb, és autómatája is van ami segit a szebb képek lövésében! (illetve inkább csak kijavítja amennyira tudja a kamera hibáit fakó szinek pl.) De próbáld ki... amúgy meg a Normal aka teljesen sima kép amit csinál és módosítatlan. Az is egy hajszállal jobb mint a többivel
[ Szerkesztve ]
-
donceleger8
őstag
válasz DemonDani #12119 üzenetére
Na most ez a program asszonynak is megvan a xperia minin, s ez bizony hdr képeket készít. Gondolom ezért is ez a neve. Vagy tévednék?
Annyira nem néztem át a progit, lehet állítani lehet valahol a képek számát, de akkor meg miért ebben fényképeztél?Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
DemonDani
addikt
válasz donceleger8 #12116 üzenetére
egyik kép sem HDR. a program neve a HDR, de ha HDR-t használtam volna odaírnám, persze azt se irtam h nem használtam így részben jogos
A felső képen is csak a fényerő kontraszt stb van átállítva és így értem el ezt a hatást
szegény Nexus sztem HDR-rel is kiégne, mivel nem új fénymérést csinál a legvilágosabb pontra (mivel erre nem képes pedig így lenne az igazi) csak az exp-el bohockodik de az meg nem elég itt. Nagyon szűkös a dinamikatartománya sajnos
[ Szerkesztve ]
-
donceleger8
őstag
Amiket eddig én lőttem HDR képet, ott mindig megvalósította a program ezt a feladatot, sokkal inkább a színekkel van baj. Valahogy túlszaturált lesz a kép.
Ez valószínűleg csak beállítás kérdése. Mostanában sokat próbálkoztam ezen a téren és talán most sikerült eltalálni a beállításokat a HDR Pro (symbian) programban, de ezzel meg az a baj, hogy telefonon csak 1600x1200 felbontást kezel. De van hozzá egy PC progi, amivel nagyobb képeket is bír kezelni, csak akkor az elkészült fotókat át kell tenni, kissé macerásabb, és a végeredményt csak otthon látod a gépen.
Talán 7végén megyünk a természetbe és akkor majd letesztelem.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
B1T3
addikt
válasz donceleger8 #12116 üzenetére
De, az lenne a lényege. de egy telefon automatikusan nem mindig képes ezt megvalósítani.
-
DemonDani
addikt
válasz Ricardo #12102 üzenetére
mikor ez a Fuji J200?
részletesebb a képe, de a dinamikatartomány szélesebb az SGS esetében, színek talán kontrollártabbak a J200-zal de nincs nagy különbség, ugyan akkorára nagyítva (kicsinyítve) sok különbség nincs azért
pedig az SGS nem éppen egy mintapéldánya a fotós készülékeknek
-
.bruszli.
senior tag
válasz Varlaisaran #12100 üzenetére
Sajnos nekem a régi képeim kb 3 éve a laptopommal együtt ellopódtak...néhány van csak meg,amiket tárhelyre is felraktam és vissza tudtam tölteni. De én is gondolkodtam egy retro-fotós teszten ( alanyom az lenne pár... ) csak időm nem akadt eddig ilyesmire.
...ja és szóljatok ha kell olcsón egy kanna besugárzott hangya !
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal