- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #3050 üzenetére
Tehát:
- legyél regisztrálva és bejelentkezve a discogs-on - az sem baj ha az oldal meg van nyitva a művelet alatt mivel kelleni fog.
- telepíted a foobar-hoz a discogs kiegészítőt a foobar kiegészítős oldalról - a komponensek között ott legyen a discogs tagger 2.13
- ezután egy teszőleges dalra rámész az egérrel és egérrel jobbklikkelsz ekkor feljön egy menü ott rámész a TAGGING-re majd ami abból nyílik rámész a DISCOGS-ra majd abból nyílik a CONFIGURATIONS... erre kattintasz.
- ezután feljön egy ablak ott a legutolsó fülre mész - OAUTH
- rákattintasz az AUTHORIZE-ra
- ekkor megnyitja a böngésződben a discogs lapodat
- kattints az oldalon arra hogy AUTHORIZE
- ekkor megjelenik egy KÓD. ami másolj be az OAUTH fül AUTHORIZE Pin Code: helyre
- ezután kattints a STEP 2 GENERATE TOKEN-re
- amint ez lefut (mindkét sorban lesz egy kódsor) kattints a STEP 3 TEST-reEkkor kiírja hogy SUCCESS és OAUTH IS WORKING! Ezt leokézod majd a főablakot is OKézod és kész is.
A legfontosabb számomra - és szerintem sokak számára - a hiányzó albumborítók automatikus megtalálása lett volna de erre nem képes de attól még ennyit megér.
-
Fandango
veterán
válasz
Kékes525 #3042 üzenetére
Nem fizetős a dolog.
Jelentkezz be a discogs.com oldalra, majd katt az Authorize gombra a linkelt képeden is látható config ablakban, bejön ez az oldal.Majd itt is katt az Authorize gombra, kapni fogsz egy Pin kódot, amit bemásolsz a config ablakba.
Aztán jön a Step 2., katt a Generate gombra.
Step 3. TestHa minden jó, akkor működik a dolog innentől kezdve.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #3003 üzenetére
Sajnos az összes TIMESTAMPED kuka... Pedig piszok jó megoldás, nem mindig érti a hallott szöveget az ember és akkor ránézek mit is énekelt, ezt e nélkül is megtehetem csak macerásabb.
Keresgélek a témában lehet mást is érdekel ez a probléma és van rá megoldás, valami offline letölthető adatbázis - mint ami neked is van saját korábbi lejátszásaid alapján - ami elég nagy ahhoz, hogy élvezhetően lehessen használni.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #3001 üzenetére
Hoppá mire jöttem rá! Az egyik "TIMESTAPPED" sem ér semmit, egyenként beállítottam, hogy arról keresse és még a legpopulárisabbra sem talált ezek szerint már nem él, lehet nálad azért megy mert még mikor még működött akkor elmentette a gépedre és gondolom ha volt is újratelepítésed ha lementetted majd visszamásoltad akkor ha ezeket le is lőtték már a gépeden lévő adatbázisból tud még dolgozni. Ezeket tesztelve talált szöveget:
- google search
- lyrics.wikia.comés még erre párat de az előbbi kettő mellett nincs értelme: darklyrics.com
Mivel számít a sorrend ezért amit te is linkeltél kép ez a sorrend most:
A darklyrics-et azér tettem előrébb mert ez keveset talál - rock zene inkább érthető "dark" de azok között volt időzített is az énekelt sor jelölésével aztán a wikia.lyrics majd a végső csapás a gugli.
+ Ha ami nem működik kihagyod a keresésből akkor gyorsabban is a végére ér, hiszen nem pörgeti a SEMMIT.
Vicces de a Minilyrics dalkeresője egyáltalán nem működik, gondolom már egy jó ideje, nekem fel sem tűnt mivel vagy 7 éve használom és azalatt tisztes adatbázisa összejött a zenéimnek, új zenét meg ritkán hallgatok vagy akkor is magyart és ezért fel sem tűnt. Úgyhogy ment a levesbe a Minilyrics is. (a vírusírtó fórumon írtam pont arról, hogy nem kell leragadni egy programnál mert MINDIG van ALTERNATÍVA.
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #2988 üzenetére
Hát igen..., nem akartam hangoztatni nagyon, hogy nem értek a témához, ráadásul el is néztem, mert a wav beállítást néztem, ott vannak ilyen adatok.
Viszont a flac beállításnál lényegében két adat van: 44100 kHz és auto a bitrate-nál. Végül is akkor a nem régiben szóban forgó angol tanulmány megadja a választ a dilemmámra is, ha már elkezdtem a 44100-ast, akkor nem kellene mondjuk 48000-asra átállni, mert az előbbi is teljesen megfelelő. Egy esetleges wav-ra történő visszaállításnál ennek ezek szerint nincs jelentősége.
Remélem, helyes következtetést vontam le. -
Fandango
veterán
-
djlolo
tag
válasz
Kékes525 #2977 üzenetére
Konvertalas nelkul csak PCM 44.1(48,96,192) jelenik meg a DAC kijelzojen. Ha bekapcsolom a DSD processzort akkor mar DSD 5.6448 Mhz-et mutat. Nos ha jol emlekszem itt a forumon olvastam hogy valaki kiserletezett vele es azt irta hogy minoseg javulast eszlelt. De gondolom ez nagyon rendszerfuggo. Foobarban meg hasznalom a SOX resamplert ami szinten felkonvertal mindent 192 khz-re.(vagy akar 96-ra) Errol a hozzaertobbek tudnanak reszletesebben irni.
-
djlolo
tag
válasz
Kékes525 #2975 üzenetére
Nekem vannak kulonbozo felbontasu flac szamjaim pl 24/96 vagy 24/48, 24/192(ez az input) kimenetre pedig a DSD128-at valasztottam mert azt tudja a DAC-om.
https://diyaudioheaven.wordpress.com/digital/pc-software/foobar-2000-for-dummies-part-3-new-experimental-sacd-plugin-v-0-9-x/
Egyebkent ezen az oldalon jol le van irva. -
nubreed
veterán
válasz
Kékes525 #2961 üzenetére
Miért, több WASAPI is van foobar alá? Én azt hittem, hogy csak ez az egy: [link] és én ezt használom. Honnan lehet akkor másikat letölteni?
Van hangkártyám (SB Audigy 2 ZS Platinum Pro) de nem ezt használom, hanem HDMI kábel megy az erősítőmbe (Yamaha RX-A2040) a videokártya HDMI kimenetéből és az Outputnál ez van beállítva.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Kékes525 #2955 üzenetére
Szia!
Én biztos nem állítottam őket rejtettre. Minek is tenném, meg véletlenül megcsinálni az szinte esélytelen? Total commanderben ki van téve a rejtett/rendszerfileok láthatóságát kapcsoló parancs ikonként. Használom is sokszor. Így lett meg a bűnös file, csak tudnom kellett hol és mit keressek
Használni szoktam az MP3Tag nevű progit és lehet azzal csináltam valahogy. Tudom, hogy ki lehet vele menteni, de az sem rejtettként hozza létre.Azt nem tudtam, hogy nem kötelező a fileban lennie a képnek, hanem lehet külön is.
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #2944 üzenetére
Utána néztem, ez a foo_wave_seekbar plugin hibája. 1.3.8 high CPU usage Néha rossz cache fájlt csinál. Olyankor törölni kell. Most 0%-1% a CPU használatom.
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #2024 üzenetére
Hatalmas felfedezést tettem!
Rájöttem, hogy néha mi okozza az eszméletlen processzor használatot. Most is, mint 2014-ben 98%-os lett a processzorhasználat. Ezért egy teljes mentés után egy teljes uninstallálást csináltam, majd az User könyvtárba egyenként (alkönyvtáranként) pakoltam vissza a dolgokat, majd figyeltem az indítás utáni processzor használatot. Semmi. Az összeset visszatettem, csak a 294Mb nagyságú wavecache.db fájl maradt. Ahogy ezt visszatettem azonnal felugrott a processzor használat. Valami miatt hibás fájl keletkezett, ami eszméletlen módon megdobta a processzor használatot. Tehát ha valakinek hasonló baja van, akkor csak dörgölje le a wavecache.db fájlt és lehet, hogy megoldódik a processzorhasználati gond.
-
TRob1
veterán
válasz
Kékes525 #2908 üzenetére
Mármint van.
Hisz ez új verzió, csak ott a beta a neve mögött. Nyugodtan használd, nem fog fájni.
(Én kb. mindig mindenből beta-t használok, hisz mindig előrébb jár mint egy "stabilnak" nevezett... és nem csak foobar... és sosem volt még bajom belőle... kopp-kopp... de ahogy olvasok netszerte, sokaknak meg gondjaik vannak a "stabil" appokkal, de mégis kivárják a következő stabil nevűt.
)
-
Patice
nagyúr
válasz
Kékes525 #2876 üzenetére
Szerintem meg elég ha az OPPO ASIO-t használja oszt csókolom.
Mivel DSD képes a DAC, ezért mindegy, hogy mivel etetjük (DSD vagy PCM), megoldja.
A DSD-s előtagú kimeneteknél a Foobar mindent DSD-re alakít kiküldés előtt. Állítólag ennek is lehet pozitív hatása, akár MP3 forrás esetén is, de mostanában olyan profi DSD DAC-ok jönnek ki, amikben kb. megvannak azok a szűrési lehetőségek, amiket a PC-s algók kínálnak, így szvsz. felesleges ezzel terhelni a gépet.
SACD-nél elég a DSD, meg sztereó és a többi az OPPO dolga.
-
Patice
nagyúr
válasz
Kékes525 #2828 üzenetére
Nekem az asztali gépemnél használt FiiO E10 DAC-hoz kellett egy megoldás, hogy a nem támogatott felbontásokat tudjam hallgatni.
Korábban a Foobar2000 beépített resampler-ét használtam, amivel mindent 24/96-ban tolt ki magából, mivel az E10-nek ez a max. támogatott felbontása. Viszont tudja a 16-24 bitet, meg a 44,1; 48 és 96 kHz-et, a 88,2; 176,4 és 192 kHz-et, meg DSD-ket nem, így azokat a felbontásokat, amit támogat megkapja natívan, amiket meg nem képes dekódolni, azokat a SoX Mod2-vel alakítom át on-the-fly. Erős procin meg sem látszik a plusz terhelés, amit ez az átszámolás igényel. Sőt, egészen low end procikon is szépen fut, ezért is ajánlott.
-
Patice
nagyúr
válasz
Kékes525 #2826 üzenetére
A korábbi linken kicsit lejjebb görgetve az egyik (#3) hsz.-ben ott a válasz:
Modified version allows you to set a list of input frequencies that will pass through the plugin, unmodified. Or it can choose proper output frequency from the list.
*_mod: It doesn't resample the frequencies that you enter in the text field.
*_mod2: It resamples only the frequencies that you enter in the field.
-
TRob1
veterán
válasz
Kékes525 #2790 üzenetére
És hol az albumlista?
Én pl. jobban szeretem így, hogy látom a teljes albumlistát, és csak katt amit hallgatni akarok:ui: És így sok számcím és sok albumcím is elfér a képernyőn. (Természetesen ízlések és "ficamok".
)
ui2: Tényleg! Mi az hogy már több mint 2 hónapja nincs újabb verzió, de még csak beta sem?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Kékes525 #2746 üzenetére
Félreértettél, szerintem...
Ha jól működik a DSD lejátszásom (mint most is), akkor a dac a DSD64/128-at mutatja a kijelzőjén is.
De, mikor belepiszkáltam és szólt (nem jelzett problémát), akkor volt, hogy csak 192 Khz-et írt ki, ugyanakkor Foobarban, natív DSD volt beállítva. A dac mégis csak pcm-ben volt hajlandó megszólalni. De persze volt olyan is, amikor el sem indult, inkompatibilitásra hivatkozva. Innen ered az, amit írtam a bufferről-letencyről és egyebekről, mert nálam olyankor volt gond, ha belenyúltam ezekbe valahol. Régóta használok Foobart, de még mindig vannak fehér foltok...
Egyébként Pro-Ject Dac Box RS áll szolgálatban.
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Kékes525 #2740 üzenetére
Igen... bocs. Ha itt "feltolom", akkor kizárólag PCM-ben megy a DSD. Ha leveszem alapra, minden O.K. Mondjuk nem nagyon értem miért van így, de (én
) sokat szívtam vele, mire rájöttem, miért nem a DSD világít a dacomon. De, ha a dac "saját bufferét" leveszem kicsire, ugyanígy előjönnek hasonló problémák.
-
-FreaK-
veterán
válasz
Kékes525 #2637 üzenetére
Igen, de ezzel /ahogy írtam is/ eltünteted az oszlopokat kompletten, tehát magában a playlistben sem lesz benne. Az adott oszlop szerinti rendezést kéne valahogy kiiktatni. Most felrakok neki egy skint amiben nincsenek oszlopok a playlistben, aztán meglátom, hogy tetszik neki.
-
Fandango
veterán
válasz
Kékes525 #2567 üzenetére
Van dts plugin felrakva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest