- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TRob1
veterán
Nem, mert azt sose bíznám automatára. Az alább említett módszerrel (mp3tag) mindig beleteszem a fájlba a saját magam által beszerzettet. (Ahogy a fájl és mappaneveket, sorszámozást is egységesen átnevezem, miközben a "gyagyás" - tehát az összes - műfaji megnevezést is kiszedem.
)
Így szoktam velük játszadozni ha épp olyan kedvem van. Nekem ez az "egység":
#3996csicso82:
Én legtöbbször csak simán gugliba (vagy Allmusic.com-on, coversclub.cc-n), majd átméretezem 500x500-ra és bele mp3tag-gel). És ha megtalálom, mappába is beleteszem normál méretben az első és hátsót:
-
Pierre75
senior tag
Musixmatch kezdetben pl egész jó volt droidon, időzíthető stb. De aztán reklámokkal stb tönkretették.
időzítés:
van hogy sima txt-s dalszöveg is passzol. nem lenne nagy varázslat engedni a manuális időzítést. De sokszor még ott is hektikusan működik ahol van."ha az adott dal címe már nem egyezik a TXT fájl nevével"
írnom kellett volna, mert így lehet szűkíteni a hibalehetőségeken, alap hogy egyezzen a txt és mp3 neve. nincsennek benne vadabb karakterek, írásjelek stb amelyek szintén megfektethetik a lyric-et és vmiért vannak ilyen txt-k amiket nem tud kezelni... -
TRob1
veterán
Ha "eljátszadozol" (mp3tag) minden számmal/albummal ahogy én teszem, beleszerkesztheted akár a szöveget is magába a fájlba és akkor mindig meglesz, benne lesz, függetlenül a lejátszótól. És akár azt is megteheted hogy eredeti+magyar szöveget (pl. 1 sor eredeti, egy sor zárójeében magyar) teszel bele.
Mondjuk rohadt sok idő lenne, de szépen fokozatosan.
-
Pierre75
senior tag
Vannak fura dolgok lyric fronton.
Pl Mylene Farmer - Histoires de (2020) album. Ugyanabból a könyvtárból az egyik számnak a txt-ben lementett dalszövegét megjeleníti míg a másiknak már nem (Desenchantee (Timeless 2013 Live).
Biztos kibogozható, miért nem kezeli ezeket a txt-ket, de nekem még nem sikerült rájönnöm.
Nem tudsz az ilyen hibára vmilyen megoldást? -
Kékes525
félisten
Kontra: foobar2000 v1.5 beta 15
"Beta 15
Fixed regressions in components updater dialog, manifesting themselves when you close & reopen the dialog.
Fixed bad behavior of properties dialog when cancelling initial info load forum thread" -
highand
tag
Szia. Pont egy órával ezelőtt jöttem rá, hogy én még azt is hallom, hogy nullás, vagy 5 -ös tömörítéssel konvertálom át flac-ba a fájlt. Apropó, nem tudja véleltlenül valaki, hogy ha egy fálj-ban van a zene és a cue fájl-al szétszedi a foobar számokra, akkor hogyan lehet ezeket a számokat közvetlenül flac.ban kimenteni egy könyvtárba? Hogy ne kelljen átkonvertálni feleslegesen?
-
Fandango
veterán
Ettől a windows nem fogja állandóan magasabb prioritással kezelni automatikusan. Ha nem állítod be, hogy milyen prioritással fusson, akkor ha van egy magasabb erőforrás igényű folyamat ami mondjuk az aktív program, előtérben van, akkor az fog magasabb prioritással futni, több erőforrást fog kapni. Ha nem mondod meg, hogy már pedig neked ez a program fontos, ezért kezelje úgy, akkor nem fogja csak úgy magától megtenni.
Pl. ha Lightroom alatt zenét hallgatok, és LR-ben dolgozok ami magas proci használatot igényel, akkor a foobar akadni fog (még prioritás emelés mellett is).Nem véletlenül lehet manuálisan a folyamatkezelőben állítani a prioritást.
-
-
Kékes525
félisten
"Elsősorban ez a RAM fogyasztást csökkenti, tehát memóriát szabadít fel."
Nem csak ez az értelme, hanem a lartencia időt is rövidíti, ha kevesebb program veszi igénybe a megszakításokat.
A Windows 10 alapvetően jó latencia idővel rendelkezik, ezért ott tényleg felesleges. Azonban gyengébb gépeknél jól jöhet.
"A FOOBAR-os zenehallgatásod közben szokott lenni akadás, vagy csak mint ötlet vetetted ezt fel?"
Csak mint ötletet a gyengébb gépekhez. Az én rendszeremen nagyon jó a zene: [kép]
-
Kékes525
félisten
Egy érdekes dolog ötlött fel bennem. Azért neked írom, mert tudom, hogy te használod a Driver Booster programot az IObit-től. Ez a program tartalmaz egy játék gyorsító részt is, ami a játékhoz felesleges folyamatok és szolgáltatások lekapcsolását csinálja nagyon jól szabályozható módon.
Ez a funkció nagyon hasonlít a Fidelizer programhoz. Az is valami hasonlót csinál. Fel lehetne használni ezt a zavartalan zene hallgatásához is, mint a Fidelizert. Lekapcsolod vele a felesleges folyamatokat, szolgáltatásokat és nem marad olyan folyamat, szolgáltatás ami lassíthatná, akadályozhatná a zene hallgatást, a Foobar2000 működését. Érdemes kipróbálni.
-
Kékes525
félisten
A kérdés nem az, hogy mitől függ a lejátszott hang minősége, ebben igazad van, hanem az, hogy mennyire különböztethető meg a jó veszteséges kódolástól (360-as mp3) a veszteségmentes kódolás. Szerintem ahhoz profi audió lánc és kiemelkedő hallás kell, hogy valaki ezt a különbséget észrevegye. Függ még a kódolandó zenében jelenlévő hangoktól is. Például bizonyos hangok más hangok mellett nem hallatszanak (a jó mp3-as tömörítő ezeket kiszűri és ezzel tömörebb lesz a felvétel). Ez a pszichoakusztikus tömörítés.
-
Kleroo
veterán
1-5. Igen de ez kb alap h nem 2k forintos genius cucc szól alaplapi realtek97-ről, ahogy az sem "elvárt h 2misi legyen csak a kábel. Egy optimális fasza cuccot feltételezek. A többiről pedig elvétve utaltam. ha alaposan utalok, akkor 10hsz-be se fért volna el.
FLAC-et konvertáld le 400 AAC-ra 320 LAME mp3-ra és had szóljon a vakteszt.
-
Kékes525
félisten
Utcára, edzés közben az is jó lehet, ha a forrás jó. Az mp3 minőségét (is) elsősorban a forrás minősége határozza meg. Halottam már nagyon jó mp3 zenét és nagyon rossz wav, flac, CD, bakelit zenét. Egy picit túl van misztifikálva a veszteségmentes formátum. Persze, ha a forrás jó, akkor vétek mp3-at készíteni belőle.
-
Sőt, nálam a Wasapi event-el, a DSD minőségű számokat le se játssza normálisan, valami óborzalom szintű, hörgő, gurgulázó hang jön csak ki, függetlenül attól, hogy a DSD Wasapi, vagy csak a sima Wasapi-ra állítom.
Viszont ha a Push-ra rakom, ott tökéletesen szól.
A TEAC UD-503-as DAC-nak [link] egyébként ASIO drivere van, de a Foobar ezt nem tudja így kezelni, ellentétben pl. a JRiver lejátszóval, mert ott kimenetnek be lehet állítani a Wasapit, meg az ASIO-t is. -
Kékes525
félisten
"New and improved Properties dialog"
Ez elkerülte a figyelmemet.
Hol lehet ezt állítani? Amúgy nem zavar a változtatás, bármikor visszatehetem, mint ahogy most is, a régit.
"Zoom Page WE kiegészítő képmegnyitási problémájára van már valami gyógyír?"
Még a problémát sem ismerem, pedig használom. Mi a probléma?
-
-
TRob1
veterán
Nade pont nemrég írtad h Avast fogta... Defenderrel meg nem tapasztalok ilyet, soha nem is tapasztaltam.
ui: Akkor én nem készítelek ki, hisz az enyém már 4 éves verza.
Szerk: Jah, bocs az a win telepítésem. A böngészőm tegnapi (Edge Canary).
Bezzeg a foobarból meg még mindig nem tettem fel a stabilnak hívottat.
ui2: Ne érts félre, engem nem az eszetlen, értelmetlen hobbid zavar, hanem ha másoknak csak ezt ajánlgatod minden apró problémára, sőőőt, sokszor problémák nélkül is.
-
TRob1
veterán
Semmi értelme Avastot tartanod, hisz gyorsabban újrarakod a géped mint ahogy egy "vírus" oda tudna érni a netkábeleden (meg amúgy sincs értelme, csak a bajt vonzza be).
ui: De tényleg, most komolyan. Miért nem teszel egy próbát nélküle 2 újratelepítés között? Csak hogy tudd azt is, úgy milyen az élet. Máris több szemszögből tudnád megközelíteni a helyzetet. (Pl. azt anno gondolom olvastad asszem Chrome totyikba h vkinek többszáz fertőzése lett Avast mellett... Nekem meg a winek története óta nem volt annyi Avast nélkül sem, pedig járok tiltott vizeken is.
)
-
Male
nagyúr
Ez eddig oké, csak nem találom, hogy hol van a hiba nálam
Amiért azt gyanítom hogy a Foobarnál van a gond, hogy a VLC a filmek hangját szépen ki tudja tenni úgy, hogy lefoglalja a kimenetet (tényleg a film hagsávja megy ki, DD, DD EX, DTS feliratok ennek megfelelően az erősítőn, és semmi másnak a hangja nincs is ilyenkor, ahogy kell, hiszen lefoglalta a kimenetet, és megkerülte a hangkártya beállításait is)... csak nem találom sehol benne. Ráadásul azóta frissítettem is (1.3.1 volt, most meg 1.4.3), és nem oldódott meg. -
atoszmester
tag
Ahogy Kékes525 is írta, mások a felhasználási szokások, mások az igények.
Véleményem szerint ezen teljesen felesleges vitatkozni.
Mi sem aggódjuk túl ezt a lossless témát, valaki bélyeget gyűjt, valaki meg log fájlokatcsicso82: Ez alap, ha nincs meg lossless-be, akkor marad az mp3.
-
TRob1
veterán
Nekem 230... az A betű-s
(#3225) Kékes525 :
Szerintem meg jobb a lejátszóban keresni, és lényegtelen hogy hány mp, max az elsőnél van jelentősége h Far-ban 2, Foobarban meg 3,2mp... Utána úgyis szól a zene míg keresek. És közben látom a borítót is. Lásd kép alább.
Amúgy meg nyomsz egy betű-t a mappalistán és ott is a kurzor adott kezdőbetűnél.ui: Far Manager-t még sztem 286 idejében használtam.
Mikori a legújabb, ez évezredi vagy a 2k-t már nem bírta?
-
Kékes525
félisten
"Nem teljesen értem milyen az hogy lassú. Gondolom 10000 albumnál is működne."
100 000-nél is működne. A kérdés nem ez, hanem az, hogy milyen hamar állítod be az adott albumot. 506 albumnál maximum 2 másodperc alatt megtalálnám és beállítanám ismeretlenül, ha pedig ismerem az albumokat 1 másodperc kellene hozzá a Far Managerrel, de a Foobaron belül görgetve egy picivel nagyobb idő kell hozzá, filterrel talán rövidebb.
Nem beszélve arról, ha valakinek sokkal több albuma van. Nem írom le, hogy nekem mennyi van, mert nem hinnétek el. Én kipróbáltam azt a módszert is (foobaron belül görgetve és filterrel is) és tapasztalatból tudom, hogy a Far Managerrel sok album böngészése sokkal gyorsabb. Nem beszélve arról, ha az album fényképeit (borítók, hozzáadott könyv, album leírása, képek, stb.) is meg akarom nézni. Nálam ezek az albumon belül az Artwork alkönyvtárban vannak és a Far Managerrel csak ráklikkelek és azonnal látom, olvasom őket. -
Kékes525
félisten
"zene mappáim"
Nálam ez nincs, mert akkora a zenei állományom, hogy azzal rendkívül lassú lenne a kezelése. Helyette a Far Managert használom és csak ráklikkelek a cue, iso, m3u fájlokra és az album már a Foobar-ban van. A Far Managerrel nagyságrendekkel gyorsabb a böngészés az albumjaim között.
-
TRob1
veterán
Nah, kezd jó lenni.
Már csak azokat az ugráló "izéket" kell eltüntetni - mert úgy sem a foobar-t bámulod zenehallgatás közben (remélem
) -, és akkor pont olyan lesz mint az enyém.
ui: Az előbb jól elbaxtam az enyémet, miközben itt próbálgattam (kb évek óta így volt, mentés persze nincs
)… De már úgy is gondoltam legyalulom, mert már tele volt felesleges pluginokkal és miegymás. Úgyhogy most nulláról csináltam egy újat (ami persze szinte pont ugyanaz, az előbb linkelt képemről copyzva
) Mondjuk bajban voltam kicsit hogy kell plusz panelt hozzáadni (rég volt), de aztán rájöttem.
-
donmackó
addikt
Teljes méretben jól olvasható hogy mit ír ki:
Kártevő eltávolítva
Egy kártevő (JS/Adware.Agent.AA) volt észlelhető, amikor a(z) Foobar2000 megkísérelt hozzáférni egy webhelyhez (itt random weboldalak szerepelnek)
Hozzáférés le van tiltva.
Itt pedig egy ESS log fájl tartalma:
Idő;Víruskereső;Objektumtípus;Objektum;Kártevő;Művelet;Felhasználó;Információ;Kivonat;Először észlelve itt
2018. 09. 02. 19:38:14;HTTP-szűrő;fájl;http://liecond.com/tune/403196748.707994196-anngree-mindtech-podcast-023;JS/Adware.Agent.AA alkalmazás;kapcsolat megszakítva;DESKTOP-4UFKSE3\macko;A program kártevőt észlelt, amikor a következő alkalmazás a webhez próbált hozzáférni: C:\Program Files (x86)\foobar2000\foobar2000.exe (D742F199D979C68475CA172599BDD48BFF12D218).;8EA4793342E1C7EAABD9D994A9AE74893BF3A5A1; -
DjKoxi
senior tag
Megcsináltam a laptopon is. Nem egyenként rögzíti a listákat, hanem vagy rögzíti az összeset, vagy pedig engedi mozgatni, vándorolni. A soron belül ugyanabban a pozícióban marad minden, tehát félig megoldódott a gondom!
Amelyik sorból választok azt mindig alulra teszi és úgy nyitja meg a fájlokat.
Köszönöm még egyszer a segítséged! -
DjKoxi
senior tag
Az asztali gépen frissítettem, de ott nincs sok listám. Már megjelent ez a lehetőség, remélem megoldja majd a gondomat a laptopon. Így vannak kategorizálva a zenéim, sokkal könnyebb lesz megtalálni a listákat, ha mindig ugyanott lesznek. Ha lesz időm kipróbálni, mindenképp jelzek a sikerről!
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P30 Lite 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest