- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vanos
aktív tag
Ezt már póbáltam.
Playback/DSP Manager-en belül az Active DSPs blokban szerepel a "Downmix channels to stereo" sor, de lejátszáskor DCA... 48000Hz|6ch szerepel a foobar2000 ablak legalján.
Vagy ez ne zavarjon? A DAC-ra ettől még sztereo jel megy ki?Ez a megoldás nálam abból a szempontból "B-megoldás", hogy elvileg az adatfájl tartalmazza a sztereo flac-ot (nem kéne semmit konvertálni csak azt kéne valahogy lejátszatni), így pedig ha jól gondolom a foobar2000 "kever" 2 csatornás jelet a 6 csatornásból.
-
Fandango
veterán
-
Kékes525
félisten
"24/96 vagy 24/48, 24/192"
De miért kell ezt átalakítani? A DAC-odnak ismernie kell ezeket a felbontásokat is. Minden konvertálás ami PCM <==> DSD között történik egy kicsit ront a minőségen.
A DSD ==> PCM konvertálást értem, mert a DSD-t nem tudja minden hangkártya.
Amúgy ez a DSD processzor DSD ==> PCM konvertálásának minősége milyen a foobar-ban meglévő konvertáláshoz képest? SACD ==> PCM a SACD fülön + a DSP Manager ben lévő Resampler (dBpoweramp/SSRC) duóhoz képest? Én ha a SACD-t szeretném PCM-re konvertálni, hogy az alaplapi realtekem is megegye, akkor ezt a duót használom. Vagy a Audio-GD NFB-11-vel (+Sennheiser HD 650 ) natívan hallgatom a SACD-t,
-
törölt tag
-
Fandango
veterán
-
oszkarfincs
aktív tag
Igen, próbáltam.
Ha bekapcsolom a TV-t, akkor az erősítő annak az azonosítóját (EDID) továbbítja vissza a PC felé, ami (tök jogosan) azt hiszi, hogy egy új eszközt csatlakoztattam a gépre és ezért újratölt minden megjelenítőt. Néha előfordul, hogy a TV standbyban "csinál valamit", amit az erősítő érzékel és elkezdi a Yamaha adati helyett a tv paramétereit visszaadni. Erre változik meg szerintem a hangkimenet. Ezt az alap windows jól kezeli (DirectSound), de a foobar a régi kimeneten akarna megszólalni.
Hogy most ez bug vagy feature, azt nem tudom. Mármint hogy az erősítő túl okos és próbál mindig alkalmazkodni. Mert a PC is kurva intelligens és ő is alkalmazkodna. Csak ebből az van, hogy az erősítő megváltoztat valamit, akkor a PC is. Erre az erősítő megint és gondolom a TV-ben is van valami ficsőr. (A CEC és hdmi vezérlés ki van kapcsolva)
Most úgy oldottam meg, hogy ha nem nézem a TV-t, akkor teljesen ki van kapcsolva. Így nem zavar be a PC-nek, viszont kvázi buktam a TV távirányítót.
Az miért van, hogy a DTS-t az erősítő PCM-ként ismeri fel, ha foobaron játszom le? A Kodit is wasapival tolom, annál DTS jelenik meg a yamaha signal info menüjében.
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem ismerem 100%-ig a Foobar lelkivilágát, de gondolom, plug-in függő ez is, mint minden a Foobarban.
Ha DSD-t nem kínálja fel, az azért lehet, mert nincs telepítve az SACD lejátszó komponens. A Wasapi supportot is le kell tölteni és menni fog, szerintem. Nálam legalább is benne van a komponensekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest