- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyepi
tag
Én itt kadtam el. Nem találom az eszközöket.
Most annyit elértem, hogy ha az uPnP controller-ben látom a Pioo-t, és ha elindítok egy zenét akkor lejátsza a laptop is meg a Pio is. Egyszerre.
De a uPnP controllerben nem tudok semmit megnyitni. Ráadásul lerontja a flac-et wav-ra. -
Cs1csó
titán
Most én is ezt csinálom az Album Art Downloader nevű kis programmal keresem és töltöm le. -
Cs1csó
titán
Na igen, de pont ez lenne a lényege a Lyrics panelnek hogy ezt megcsinálja helyettünk. Amúgy mégy Tankcsapda számot is ismert.
Itt az az oldal, ahol a Lyrics Show Panel és a hozzá kapcsolódó dolgokról folyik a vita: HydrogenAudioINNEN töltsd le mindent és add hozzá: [link]
Van még egy csomó dalszöveg plugin: AZLyrics, DarkLyrics, stb.
Így nézzen ki a Lyrics beállításoknál a Foobar:
Tuti így azt a dalszöveget is leszedi amit még meg sem írtak!
-
Cs1csó
titán
Kár, az utóbbi időben alig használtam a Foobar-t vagy ha igen akkor olyan zenékkel amiknek a dalszövege már el volt mentve (van egy Lyrics mappám amit mindig beállítok és az szépen dagad az idő múlásával. ) De mostanában egyre többet manuálisan kellett megkeresnem és EDIT opcióval betennem, ezután kezdtem el keresgélni.
Van amúgy valami Minilyrics kiegészítő is
foo_uie_lyrics3_minilyrics - v0.9.1
Próbáld ki ezt is. -
Satyricon
addikt
Mondtam egy szóval is, hogy nincs másik foobar a gépen? Mert bizony van, és a legújabb.
Ezzel a skinnel tizen pár éve szórakoztam, akkor nem jött össze a telepítés. De ez nem azt jelenti, hogy az óta folyamatosan szórakozok vele. Csak eszembe jutott valamelyik nap, és újra megpróbáltam antelepítését. Egyébként még ez a verzió is jobb, mint a wmp, meg a winamp...
-
Kékes525
félisten
+ (#3789) huberpe
Kipróbáltam. Megint összeomlott a foo_input_sacd-1.1.11.zip -től a foobar2000_v1.5.3_beta_2 is. Megvolt a próba is: a foo_input_sacd-1.1.10.zip-el nincs crash.
Szerintem ez független a fejlesztő által javított foobar2000 crash-től. Ez a legújabb SACD plugin foo_input_sacd-1.1.11.zip hibája lesz. Azért a reportot elküldtem a foobar2000 fejlesztőjének.
-
TRob1
veterán
Na meg is jött!
foobar2000 v1.5.1 beta 11.5.1
Reworked integration with Windows 10 Universal Volume Control. Enabled by default once again.
Fixed a bug in upmix DSPs causing incorrect behavior when working with a mono source.
Improved reading of certain malformed ID3 tags written by other software.
Generic progress dialog now shows yellow pause status when paused.
Generic progress dialog no longer remembers its last position.
File Operations: improved removal of empty folders; should no longer leave empty folders behind when cancelled in mid-operation.
Installed component DLLs should now retain original file modification time, rather than time at which they were installed. -
"jobban szeretem a telepítősöket, és még az életben nem okoztak gondot a rendszernek"
Én sem azt írtam, hogy "gondot" okoznak a telepített progik, azt írtam, a portable kevésbé zavar be.
Értem ez alatt, hogy mondjuk esetleges eltávolításuk után biztosan nem hagynak maguk után semmilyen maradékot, hiszen minden egy mappába íródik, a mappa törlése esetén nyom nélkül tüntethetők el. Vagy a telepítettek tudnak zavaró és felesleges bejegyzéseket generálni a context menüben. stb.
-
Szeretem a portable progikat, nem zavar bele a rendszerbe mivel nem írkál regeditbe, + az összes beállításukkal együtt átvihetők egy új rendszerre. Tehát az előnyeivel tisztában vagyok, kíváncsi voltam a hátrányaira is.
Amiből lehet, a portable változatot használom, hogy minél kevesebb telepített progi legyen a gépen. Eddig abszolút kivételt képeztek az alapértelmezett progik, így a Foobar, Google Chrome, VLC, FastStone Image Viewer. Ezeket mindig telepítettem, mert tökéletesen megbízhatóak, és az alapértelmezésük miatt úgyis részei a rendszernek. De most gondoltam egyet, és kipróbáltam ezeket is portableként. Ha nem jön be (és ha marad az ikon-probléma, akkor nem jön be), megy vissza a telepített. -
Miért ne lehetne rippelni egy lejátszóval, amikor pont azt tudja (számomra), amit egy dedikált szoftver? Én borges7-hez hasonlóan a freac-ot használtam, kedveltem. Magyar volt, ingyenes, egyszerű és nagyszerű. De amikor rájöttem, hogy a foobar pont úgy megcsinálja nekem amire szükségem van, akkor minek telepítenék egy külön szoftvert erre?
(Igaz, egy plugint ehhez is telepíteni kell, hogy teljeskörű fájltámogatása legyen, de mégiscsak egy már meglévő progi, nem pedig egy újabb.
)
-
borges7
aktív tag
"Néha-néha én is rippelek, de nem egy lejátszóval, hanem egy "rippelő" appal (céleszközzel)."
Te melyiket használod? Én a fre:ac-ot, nekem ez a leggyorsabb, legegyszerűbb nagyjából. Viszont most gondolkozom azon, hogy egyszer megcsinálom az összes cédémet "rendesen" flac-ba, úgy, hogy minden metadata, borító stb. benne legyen frankón. De gondolom ezt már csak fizetős cuccal lehet, nem? Erre van valami ötletetek? Állítólag a dBpoweramp a legjobb erre, de még nem próbáltam.
-
A rippelés sem hiszem, hogy rétegigény. Szerintem még sokan csinálják, akik nem torrenteznek annyit, mint mi.
Én torrentezek, mégis csinálom, mert annak idején rengeteg cd-t vettem vagy írtam, azok egy jó része nem is elérhető másként. És ha elérhető is, letölteni sem egyszerűbb, mint berippelni. És most is hoztak hozzám (igaz, rétegzenei) CD-ket, amiket biztosan nem lehet máshonnan beszerezni.
APE meg rengeteg van pl.a rutrackeren is, de lehet, hogy kezd kimenni a divatból, csak én még nem vettem észre. -
Ja. Például CD rip esetén WAV, AIFF, AU/SND, Wave64 formátumot alapból tud, de az MP3 és a FLAC úgy látszik rétegigény.
Szóval nem látom ebben a logikát, de nincs ezzel semmi baj, mindenre van plugin. Csak kíváncsi voltam, hogy mi alapján van vagy nincs benne a foobarban valami.
-
Cs1csó
titán
Lehet valamelyik kiegészítőm zavar be vagy a vírusvédelem más nem jut az eszembe esetleg hogy nem az alap felület van hanem variáltam egy kicsit majd ha lesz gép újratelepítés akkor telepítés után állapotban is megnézem, majd a kiegészítők telepítése után egyenként is tesztelem hátha kiderül mi okozza.
Szerencsére nem okoz problémát és már lehet régebb óta fenn áll, de csak most vettem észre. Inkább mint érdekesség osztottam meg nem mint kritikus vagy akár zavaró bug.
Amit én még pluszban telepítettem:
- DTS plugin, Wasapi plugin, Lyrics plugin, és bemásoltam - ahova kell - az analog VU meter-t ennyi, és persze kicsit átvariáltam a felületet bettem ugye a dalszöveg panelt, a VU meter-t, és a borítókat mutató részt kb. ennyi. -
Fandango
veterán
Majd én
-
Cs1csó
titán
Nano Adblocker + Nano Defender van természetesen, a Nano Adblocker megerősített módban: 3rd-party scriptek és 3rd-party frame-ek blokkolva globálisan, + nem vagyok nagy felfedező, van kb. 300 könyvjelzőzött honlapom és azokon szörfölök ritkán mozdulok ki ebből a "komfortzónából"
DE az elmúlt években az Avast Free-nek sem volt sok riasztása, igazán komolyra nem is emlékszem, tehát ez alapján is elegendő lehet a legfrissebb 1903-as Windows 10 beépített védelme.
Akár a Windows Firewall Control programot is elhagynám ha be lehetne állítani, hogy jelezzen ha valami ki akar menni, sajnos van olyan programom amit nem akarom, hogy kimenjen a netre és a Windows engedi a WFC pedig blokkolja és rákérdez.
Túl sok lesz az OFF nehogy valaki az orrunkra koppintson.
Jah fejlődőképes vagyok, persze csak finoman.
-
-
Kékes525
félisten
" inkább rábaxol, mint nélküle."
Nem hiszem, 84 óta rendszeresen számítógépezek, azóta van vírusirtóm és soha nem volt fertőzésem. Amúgy a hasonlat tökéletes volt, már amennyire egy hasonlat lehet.
Amúgy amiket írtál az a legjobb esetben is csak fél igazság. De ez nem az a topik ahol ezt megvitathatnánk. Gyere át a vírusirtó topikba, ott beszélgethetünk róla.
-
Cs1csó
titán
Üdv, próbáltam már Defender-rel de a fájlmegnyitást némileg fogta, de már eljutottam odáig hogy Avast Free, Kasperksy Free és Windows Defender kivételével ingyenes védelmet nem ajánlok. Nálam amúgy ez egy hobbi, mármint a Windows újratelepítése, tehát nem "fárasztó"
Az előbbi telepítésnél nem volt ilyen ezért nem értettem mi a helyzet.
+1 Kékes525
Ezeknek a dolgoknak rutinná, megszokássá kell válnia: járdáról lenézésnél akár zöld akár nem mindig körülnézni, friss oprendszert használni, friss böngészőt (kikészítenek akik 1-2-3 éves verziót használnak) és persze naprakész védelmet.
-
Kékes525
félisten
"Nekem meg a winek története óta nem volt annyi Avast nélkül sem, pedig járok tiltott vizeken is."
Végül is igazad van. Elgondolkoztam, 67 éve nem volt balesetem, egy autó sem ütött el. Minek nézzek szét a járdáról lelépve? Miért tartsam be a közlekedési szabályokat? Csak lassítana, mostantól kezdve nyílegyenesen, mindenen átgázolva fogok közlekedni. Mit nekem közlekedési szabályok!
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
"De ez meg egy baromság hogy az évi 2 frissítés miatt van sok bug"
Próbálj meg olvasni, mielőtt írsz. Ott van az (is!) szócska is. Tudod mit jelent az? Mivel ez nem Windows 10 fórum ezért nem fejtettem ki részletesen. Ez csak az egyik oka. A tesztelési körülményekhez képest a legfontosabb.
Másrészt próbálkozz, ha nehezedre esik is, abbahagyni a személyeskedést és a minősítgetéseket.
"Lényeg a lényeg, bárhogy is csinálják, MINDIG lesznek olyanok akik jobban tudják"
Igaz, mint ahogy te is.
"És itt a vége a wines offnak a foobar topikban. (Nem először mész bele, felesleges)"
Az arányérzéked nulla. Én csak 2 sort választ(!) írtam, míg te 22-öt.
-
Ciccuka
veterán
Foobar2000 1.4.1 Beta 4
Changes for beta 3:Now using libopus v1.3
Fixed a bug in Default UI playlist causing poor performance with tens of thousands of items.
Fixed incompatibility with certain HTTP servers, causing music files to fail to play from them with "object not seekable" message.
Fixed some more Internet radio metadata regressions.
Made DSP presets sorted in the toolbar dropdown list.Létezik hozzá magyar nyelv?
-
Kékes525
félisten
Nem olvastad végig. Az albumjaimnál nemcsak borító van (azon kívül van: CD kép, Back kép, booklet képek). Azokat nem látom a Foobarban. Másrészt nem látom a technikai fájlokat (Folder.auCDtect.txt, foo_dr.txt, *.log, Spectrogram) sem ami az albumról készültek. Továbbá ellenőrző összegek (md5) is vannak az albumokhoz. Azokat is a Farral tudom ellenőrizni. Ezek miatt is kényelmesebb a Farral a böngészés és az indítás.
"Mikori a legújabb, ez évezredi vagy a 2k-t már nem bírta?"
Miről beszélsz?
Far Manager v3.0 build 5254 x64 (2018-08-05) folyamatosan fejlesztik. A Nightly builds: Far Manager v3.0 build 5284 x64 (2018-10-11) Valóban ezredfordulói.
-
gordonfreemN
addikt
Sokat keresgéltem már, de eddig nem sikerültsajnos.
Még egy van most hirtelem és köszi szépen a segítséget, be tudtam állítani használhatóra.A kérdés, hogy az album list panel, hogyan jelenítmeg mappaszerkezet szerint tehát mappaneveket és nem pedig összevissza előadókat kilistázva egy adott vegyez zenemappából is?
Jah ez is meg van a tab alatt választható...
Akkor már csak a play gombokat kellene megnövelni
-
gordonfreemN
addikt
Hálás köszönet, kicsit molyolok vele az útmutatásod alapján.
Pont ez a bajom nekem is, nem tudok uj panelt hozzáadni, hogy hogyan kell?
ÉS még valami. Háttérnek tudok-e bármilyen képet betenni, illetve egy nagy szívfájdalmam van, amire nem jöttem rá a legutóbbi moddoláskor, amire pont behisztiztem itt is
A lejátszó gombok méretét hogy az istenbe lehet megnövelni? -
gordonfreemN
addikt
Nem egyelőre, az se áll elsőre kézre, ha meg moddolni kell akkor már maradok a foobar-nál, annál van néhány megszokott feature, bár nem esik jól tökölni vele mert nekem nem túl egyszerű.
Olvastam még a winyl meg a Musicbee-t, még lehet azokra is ránézek/hallgatok.A többit köszi szépen!
-
Cs1csó
titán
A VU meter-re gondolsz vagy a Equalizer-re? A VU meter-t szeretem jópofa már régóta kerestem valami hasonló analóg cuccot. Az EQ-t azért tettem bele mert a VU meter-t nem tudtam lefelé nyújtani a mellette lévő panelt meg szélesebbre akartam aztán végül ezt tettem be ritkán EQ-zok, bár volt már hogy toltam rá egy kis bassust - vannak elmentett settings-ek.
Lényeg a VU meter-ről nem akarok megválni, tetszik mikor a zene ütemére mozog.
-
TRob1
veterán
Amúgy meg letöltöd a Lyrics Show Panel-t, és kb alapból is van benne ami neked kell. Bal oldalt Mappák, jobb oldalt meg a számok ( View/Layout/Quick Setup: Album list+Properties(Tabbed)). Alá meg beteszed a Lyrics Panelt. (Lehet h Album List panel-t is külön le kell tölteni, már nem tudom)
Én pl. így használom, nekem ez a megfelelő:
Ha valamit félreértettem, akkor bocsi.
-
Kékes525
félisten
Nem, hanem a teljes foobar sorozat. Rendkívül érzékeny a natív DSD tartalmak lejátszására. Sokszor megmagyarázhatatlanul elromlik. A megoldás, hogy a újrainstallálom, vagy sokszor elég a Core.cfg-ot törölni. Akkor csak néhány beállítást kell visszaállítanom. Ma is ezt tettem és pontosan ugyanazzal a beállítással konfiguráltam, mint amikor rosszul játszotta le, viszont most jól játssza le a natív DSD-t a foobar2000 v1.4 beta 15.
Van egy másik hibája is, erről itt írok a megoldással együtt: [link]
-
Kékes525
félisten
Amúgy a béta bugos. A natív DSD-énál előjön a WASAPI régebbi verziójának hibája:
WASAPI output support Az újban javították a hibát, de valami miatt lehet, hogy nem tökéletesen.
"3.3 version highlights:
Worked around bugs in Microsoft's new USB Audio Class 2 driver. Playback timer now progresses correctly."A playback timer nagyon gyorsan megy, miközben a hang tökéletes. Egy szám lejátszása alatt végig szalad az albumon. Más is panaszkodott a bétára: [link]
-
törölt tag
Azért az nem fedi teljesen a valóságot, hogy nem érdekelnek az újdonságok és frissítések, mert éppen az imént, a #3135-ben is szándékomban állt, sőt meg is kíséreltem az 1.4 béta telepítését.
Egyébként meg a #3012-es és a #3014-es hsz-em is bizonyítja a nyitottságomat, valamint a #3016 hsz szerint is eljutottam idáig, mint most.
Viszont, amit Kékes525 fórumtárs ajánlott a #3015-ben, azt most kipróbálom, és elmentem a nevezett mappát. Ha telepítés után egy másolással visszaáll a kívánt beállítás, akkor meggyőztél és bétázni fogok.
-
törölt tag
Persze, tovább nyomhattam volna, de mivel az 1.3 az előző rendszeren jól működött, így ez marad mindaddig, amíg valami nem kényszerít a frissítésre, ugyanis azok a beállítások, felület, gombok stb., amik az én tetszésem szerint összeállnak, nem egy kattintással végezhetők el.
-
törölt tag
Én például fel akartam tenni az 1.4 bétát a W10 újratelepítése után, de a víruskergető látott benne valamit, amiért nem ajánlotta a feltelepítést. Lehet, hogy vakriasztás, de az 1.3 stabil ugyanattól a készítőtől minden probléma nélkül telepíthető. Amúgy nálam tökéletesen használható ez utóbbi.
-
Cs1csó
titán
EZT pontosan én sem értem, megmondom őszintén a foobar - maga az egész program koncepciója miatt - kb. ugyanúgy néz ki mint 10 éve. Úgyhogy én sem értem mi az ami bezavar(hat)
Amúgy ez a mindig beta-t használni szerintem is megosztó, el is mondom miért:
(sajnos az utóbbi időkben már ez is csak elmélet alapként tartható meg és inkább neked van igazad de azért leírom)
- a beta verziókban általában javítják ami a stabilban hiba és emiatt tényleg jobb a beta. DE itt jön a probléma mivel beta ezért lehet benne olyan ÚJ probléma ami pont a javítások stb. miatt jött létre ami mondjuk teljes összeomlást okoz. TEHÁT a beta-ban javítják a kisebb bugokat de akár ezen javítás következtében előjöhet olyan hiba ami teljesen használhatatlanná teszi programot akár adatvesztéshez is vezethet stb.Sajnos mostanában már az sem jelent semmit hogy egy program "stabil" "whql" minősítéssel jön ki mert ugyanúgy kardinális problémák vannak vele.
Legjobb példa erre az nVidia driverek itt egy kép ami mindent megmutat:Az elmúlt 3 évben 2db beta driver jött ki a többi mind whql minősítéssel de messze nem voltak azok a kedvencem az volt mikor a VGA-mat mint egy USB-s eszközt - pendrive-ot - eltávolíthatónak mutatott a tálcaikonon.
Nem vagyok szívbajos úgyhogy rákattintottamannyi történt, hogy egy pillanatra fekete lett a képernyő majd visszaállt rendese, ennyi.
-
Cs1csó
titán
Ez a kérdés bennem is megfogalmazódott.
Ez a válasz:
You might be surprised, another 1.3.x while 1.4 is nearing stable status?
I realize that some people will stick with the 1.3 series, or are simply indifferent to the new features of 1.4 and have no desire to change their usage habits. I respect that. I myself say bad words about other software developers when I get functional changes that I did not ask for.
a gugli elé jól lefordította:
Lehet, hogy meglepte, egy másik 1.3.x, míg az 1.4 közeledik a stabil státuszhoz?Rájöttem, hogy egyesek az 1.3-as sorozathoz ragaszkodnak, vagy egyszerűen közömbösek az 1.4 új funkcióihoz, és nem akarják megváltoztatni használati szokásaikat. Tisztelem. Én magam mondok rossz szavakat más szoftverfejlesztőkről, amikor olyan funkcionális változtatásokat kapok, amelyeket nem kértem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Nintendo Switch Pro Controller (16000 Ft / db)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest