Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• boost

veterán

válasz Rambovits #6698 üzenetére

A kalóriákat a myfitnesspal.com számolja. Ez egy app, webapp, amibe szinte minden alap és készétel benne van, sőt, ha bolti kaját eszel, pl joghurt, tejszelet, vagy bármi más, amin van vonalkód, akkor a vonalkódról is 95%ban eddig mindent megtala´ltam, csak a mennyiséget kellett beállítani.

A myfitnesspal ajánlotta ezt a kalóriamennyiséget attól függően, hogy mennyit szeretnek fogyni, milyen nehéz vagyok és mennyit sportolok. Lehetne benne gyüjteni az edzéseket is, akkor azok további "elfogyasztható" kalóriák lennének, de én ezt kihagyom, számomra a sport kalória, (ami olyan heti 10-15% plussz), azt úgy veszem, mint hibajavítás, ha esetleg valamit rosszul,vagy nem vinnék be. A kajákat konyhamérleggel mértem le, de kb 2-3 hét után már szabad szemmel is 10% pontossággal megmondod a súlyt. :D 2-3000 forint egy digitális mérleg.

A kalóriaszámlálós fogyókúrával kapcsolatban még annyit, hogy kb 7000 kcal felel meg egy kiló zsírnak, tehát heti 1kg fogyáshoz kb ennyivel kevesebbet kell megenned vagy hozzásportolnod, mint amennyit normálisan a szervezeted felhasznál. (átlag napi 2500kcal egy felnőtt, túlsúlyos férfinél). Ezt sporttal csak képtelenség ledolgozni, az evésre kell koncentrálni, azzal sokkal könnyebb.

Persze állítólag az egézségesebb, ha kicsit többet eszel (200-300kcal), és ugyanennyit le is sportolsz, mintha szimplán annyival kevesebbet ennél. De napi 1000-et nem tudsz úgyse napi szinten sportolni.

myfitnesspal-ról még annyit, hogy kicsit olyan mint a facebook, minimális angoltudással lehet "ismerősöket", as újoncokat találni, akik szintén akkor kezdik a fogyókúrát, és az elég motíváló tud lenni. én spec egy ausztrállal ismerkedtem meg, azóta is szoktunk egymásnak irogatni, gratulálni, ha a másik "leadott" vagy már nagyon hosszú szériában van. (pl 50 napja, vagy 100 napja "írja") Itt nem ritka az 1000 nap sem.

Másrészt a kedvenc fórum topikom onnan a success stories - photo only, ahol bemutatják a felhasználók, hogy milyen fogyásokat értek el, ezzel motíválva a többieket. http://community.myfitnesspal.com/en/discussion/1167854/photo-only-success-stories Hetente egyszer átpörgetem az új fotókat, tényleg sokkoló, hogy micsoda változásokon mennek át emberek.

Kár, hogy nálunk még mindig a kolbász szalonnálval a rendes étel, meg a pálinkázás, borozás a vagány dolog, és nem az egészséges életmód, és a mindennapi széleskörű sport.

• Dorien

veterán

válasz Rambovits #6694 üzenetére

Magnézium + B6 vitamin
    Melegen tartás, meleg vízben áztatás, meleg vizes fürdő
    Kisebb intenzitású edzés, inkább gyakrabban
    Több pihenő, kevesebb stressz

• Louro

őstag

válasz Rambovits #6690 üzenetére

Élvezd az ízeket. Pl nálunk asszony utálja az édesítőszereket, nekem meg a tea - szintén teázós vagyok - ízét torzítja a szaharin.

C-Vitamin-ból úgyis csak 95mg kell - a háziorvosom szerint -, multivitamin jó, de felesleges 10000000 mg C-Vitamin és társai. Esetleg ha extra kell, valami fehérjepor, de azzal is óvatosan, mert túl sok fehérje nagyon nem egészséges. Néha még a bodybuilder.hu-n vannak akciók. De első körben ne dőlj meg a 10kg-os olcsóbb kilora szövegnek. Először vegyél kis mennyiséget, hogy ízre melyik jön be. Mi is elég sokat próbáltunk mire meglettek azok az ízek, amiktől nem torzul az arcunk :)

A mérleget és a különböző mérőket pedig meg ne vedd. A tükör legyen a legjobb mércéd. Ha tetszik a javulás, akkor príma. Az is lehet, hogy közben nem is fogsz, mert az izom nehezebb. Csak átalakulsz :)

• Louro

őstag

válasz Rambovits #6688 üzenetére

Pihenő legyen mindig. 1 nap edzés, 1 nap pihi. Ha belelendülsz, akkor lehet sűrűbben, de minden nap edzeni nem jó. Regenerálódnia kell az izmoknak is.

Szőlőcukorra én se gondoltam anno, de az első edzésen rosszul lettem és kaptam a személyi edzőmtől szőlőcukrot. Fél perc alatt rendberakott, majd aznap abbahagytuk.
    Thaibox edzésen az edző is azzal kezdi ,hogy kiönt egy zacskó cukrot, hogy akinek lemenne a cukra, szédülne, az bekap egyet és folytatja. Így senki se lesz rosszul. Végig lehet bírni 2 órás edzést.

Teát én is édesen iszom, csak én mézezek. De a lnéyeg, hogy 2 decibe, ne 10 kanál cukor legyen. Édesítsd, de próbáld csökkenteni a cukor mennyiségét. Ne egyik napról a msáikra öld meg magad. Apránként csökkentsd az adagokat. Ha egyből megvonsz mindent, bepánikol a szervezet. Ezért is írtam, hogy élvezd az étkezést. Ha a nasit elhagyod apránként, már az is sokat számít.

Ha nem 1 hét alatt dobod le a felesleget, akkor azért a bőr is igazodik hozzád. A súlyod talán nem olyan vészes, hogy annyira lógjon, mint a youtube-videós nagy fogyások után.

Ha élvezed, akkor csináld is akarod. Ha muszájból mész le, akkor hamar nyűggé válik és abbahagyod és szotyizol tovább.

• Louro

őstag

válasz Rambovits #6686 üzenetére

Szia,

így gyorsban:
    Az abszolút jó, ha nem egyedül kezdesz neki, mert egymást "húzhatjátok". Egyedül hamar feladja az ember.

Edzés: A legfontosabb, hogy legyen bemelegítés. Kis futópadon sétálás, kocogás. Utána meg a lényeg, hogy próbáljatok meg bizonyos részekre fókuszálni. Egy nap kar-mell, egy nap hát, egy nap láb. Úgyis dolgozik mindig minden, csak nem mindegy mennyire. A legfontosabb, hogy nem kell egyből 150 kg-ot kinyomni. Persze kell a végére egy próba, hogy megy -e a nagyobb súllyal, de nem kell vele szériázni. Ismétlés az mindegy szerintem.
    Ha javasolhatom egy hónapig azért egy személyi edző sokat lendíthet a dolgokon. Eszközök ismerete, módszerek,....persze, ha van ott személyi edző, amikor ti is, akkor érdemes kukkolni. Nem csak súlyokkal lehet edzeni. Lehet kitöréseket csinálni, fekvőtámaszokat, törzshajlítást, gugolásokat,....és ezek nagyon-nagyon hatékonyak.
    Néha tartsatok szünetet és legyen törülköző, víz és szőlőcukor nálatok.

Kaja: Igazából ha a nasikat elhagyod, akkor nincs gond. A lényeg, hogy többször keveset. Nem kell mindig jázmin rizs+csirkemell kombót tolni. Gondolom nem testépítőnek készülsz. Élvezd az ízeket nyugodtan. Nem is kell csirke módjára salátán élni. Csak a fránya nasikat kell elfelejteni. Gondolj arra, hogy ha nem veszel meg egyet-kettőt, akkor az plusz egy edzés árban majdnem :D

Ez is picit hosszú lett, de a lényeg, hogy ne görcsölj rá. Élvezd is közben, az számít talán a legjobban.

Sok sikert!

Új hozzászólás Aktív témák