Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Aktív témák
-
twollah
nagyúr
Vki probalta mar az MLOtol a ThermoDrine A.M.et, es a ThermoDrineP.M.et?
Engem kegyetlenul szetcsapott napkozben.
Olyan mintha toltam volna egy utcanyi speedet. -
tildy
nagyúr
Egyre többen mondják, hogy tán fogytam? Sőt kezdenek a gatyáim bővek lenni rám. Na nem nagyon, de combban modnjuk már érződik... (lötyög ott, ami eddig feszült)
-
tildy
nagyúr
Mekkora hülyeség ez a vércsoportdiéta:
''A vércsoport szerinti étkezés fekete listája:
A következő ételeket, alapanyagokat okvetlenül kerülje el.
0-vércsoport: sertéshús (sonka, szalonna).
A-vércsoport: vadhús.
B-vércsoport: tengeri ételek (rák, garnéla, lazac, homár stb.).
AB-vércsoport: zsíros tejtermékek, vaj, sajt.''
Pont párom is és én is B- vércsoportúak vagyunk, és imádjuka tengeri kütyüket.
''Kerülendő élelmek: kukorica, lencse, mogyoró, szezámmag, hajdina, búza, csirke.'' Na frankó.... Ezek közül is mindet esszük, főleg a csirkét... -
szancsika
tag
válasz
attilam
üzenetére
ezigaz, bulemia... inkabb tomi magat kakival, es kianya, vagy kihashajtya csak h fogyon...

nekem ijen aze nem jutott sose az agyamba... inkabb nem ettem semmit...
tenyleg hihetetlen h mijen hujesegeket tudnak kitalalni...
volt a fokuszba egyszer h tinilanyok vattat (sima haztartasi vattat), meg a sajat hajukat ettek meg...mert abban nincs kaloria... ezeket inkabb pszichiatriara kene vinni komolyan -
attilam
őstag
Hát ez nagyon ott van: Bővebben: link

-
szancsika
tag
hello
mostansag kg-bol nemnagyon fogyok
51,0-51.7 kozott mocorgok, bar teny h nemsokat mozgok (hoolvan maaar a bicajoommm? annulus?
)
Kicsit kezdek elkenodni, de megis tele vok energiaval, fura mert regen mar 1 honap utan padlon voltam, es az agybol sem volt kedvem kimaszni, mostmeg mar 5 honapja csinalom es tokjol vagyok
mongyuk az utolso 1 honapban 1,5kg fogytam, mig az elejen azert 3-4volt/ho... hat mind1. nyilvan nincs mar rajtam annyi folosleg h gyorsan fogyak, meg ha fele annyit mozgok mint nyaron nemtom mit varok. 
szombaton sztem meglesz a bicajom, szal megin lesz napi 1 ora... felmerul a kerdes vegy e L-karnitin vagy sem? vagy varjak 1-2 hetet hatha megindul a fogyas szepen ujra? es ha nem, akkor turbozzam ezzel magam, L-karnitinnel?
-
KMan
őstag
válasz
Cardinella
üzenetére
Igy van, ez nem megoldas... ahogy a pia sem old meg semmit... regen en is ittam egyedul... hal Istennek nalam viszonylag hamar lecsengenek ezek a korszakok... most perpill csak cigi. de az kell, az izet imadom+megnyugtat. majd abbahagyom.
HOLD ON -
Janesz
őstag
válasz
czombacs
üzenetére
sztem rajtad nem csak 3-4 kiló felesleg van ha ilyen magassághoz és ilyen méretekhez ennyi kiló vagy...azért nyugi nem nőnéd ki a takarót ha normálisan ennél...ha olyan genetikád lenne,hogy baromira nőnél akkor már 50+ karod lenne ehhez a magassághoz...
ha normálisan (értem ezalatt a minőségi kajálást a megfelelő időpontban akkor lehet,hogy kilóra ugyanennyi lennél -vagy még kevesebb- de sokkal izmosabbnak tűnnél.. -
czombacs
tag
Az lehet... de azért már a szüleim is szólnak, hogy ne legyek nagyobb.... nem lehet a végtelenségig nyomni...
A karom néha úgy nő, hogy tök szarul eszek, de mégse vizesedik, vagy zsírosodik! Én se értem magamat néha....
Lehet ilyet mondani, akkor én elégedett vagyok magammal!
A túró pedig nekem kifejezett áttörést hozott!
[Szerkesztve] -
Janesz
őstag
válasz
czombacs
üzenetére
ez a kajálás is szarul van elosztva...a turó lefekvés előtt kell mert lelassítja napközben az anyagcserédet és a benne lévő fehérje sem a legjobb..a sült csirkemell meg szinte azon kívül,hogy finom semmit sem ér mert 106 fok fölött a fehérje szétbomlik és tulajdonképpen nem lesz fehérjetartalma a csirkének sem...ezért kell párolni...ennyi pénzből 10x jobban lehetne kajálni...én 800ft-ból sokkal jobb étrendet összeraktam mint ez...itt meg csak a 200g szalámi (márha az normális) kerül 600ft-ba és hát ugye testépítő szemmel a szalámi elég retek kaja...
-
czombacs
tag
Hát sajna ez a suli hátránya!

Régebben ilyen volt egy nyári tömegelős nap:
reggel 10 tojásos rántotta
10:00-11:00 körül 200 gramm turo
13:00 ebéd: rizs csirkemellel (nem kevés)
16:00 turo (a 0,5kg-os csomag maradék 300grammja)
19:00 körül benyomok egy kis szalámit magába (150-200 gramm)
22:00 esti edzés után egy fehérje turmix (7dl)
Na egy ilyen napot lenyomni.... az igen...
Sajnos suliidőben a legnagyobb étkezésem heti szinten a vasárnapi ebéd...
600-700 gramm sült csirkemell, és hozzá egy nagy tál sült krumpli... IMÁDOM!
-
czombacs
tag
Akkor csípő
Szép is lenne rodítva, mert a derekamat ugyan nem tudom, de kb 82-85...
Hogy néznék ki fordítva!?!?!
Az nem rossz... most nállam (mivel tömegelek, és ilyenkor sok mindent be kell nyomni) napi 3 zsemléből szendvics reggelire... este is két nagy szendvics... tehát olyan napi 5 zsemle kb...
És így fogytam 2-3 hét alatt 4 kilot....
Képzelhetitek, hogy amikor nincs suli, és tömegelek, hogy mit meg nem ehetek egy nap!
(Régebben ovlt a reggeli 10 tojásos rántotta
)
AMúgy ha valakinek kondival kapcsolatban lenne kérdése szívesen segítek.... ha tudok!
[Szerkesztve] -
czombacs
tag
Elírtam, a csípő 96.... asszem... nem igazán tudom, melyika derék és a csipő

-
czombacs
tag
HI!
Ne törődjön senki a súyával... LE KELL SZ...NI (mármint ha nem drasztikus az elhízás)
Én voltam 14 évesen 78 kilo, de irto hályas.... kondiztam, és először elkezdtem fogyozni (semmi utánna olvasással)... CSak sok kardio mozgás, és kevés kenyér, meg semle, de sok CSIRKE!:
Lementem szépen 60kg-ra 3-4 honap alatt.... de ugyse volt jó nekem... 
Útánna jött az izmozás, és a tömegnövelés... nyáron voltam 100kg is, de most mivel suli van lementem 96-ra

kb 3-4kg felesleg van rajtam, de ezt leszarom.... Tartom ezt a felesleget... legalábbis nem hagyom, hogy feljebb menjen...
Azok idegesítenek, akik állandóan a súlyuk miatt panaszkodnak... pl: anyám, aki most 48,5 kg... de még mindig azt mondja, hogy nagy a segge... ki érti ezt
Szóval csak annyit a fogyni akaróknak: sok mozgás, kevés kenyér, sok csirke, meg egyéb nem nagyon zsiros husi és nagy elszántság. (ÉS NE TESSÉK NYAVALYOGNI
)
Edit: a méreteim.... csak hogy tudjam fél év mulva is, hogy hol voltam most!
Magasság: 182
Testsúly: 96 (+- 1,5kg/nap)
Kar: 46
Comb: 64
Mell: ~115
Dekék: 96
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
Ezt ne vedd flame-nek, de egyszer ezt írtad: Bővebben: link. Főleg az utolsó mondat a lényeg. Ne haragudj miatta, csak ez eszembe jutott, és egy kicsit visszakerestem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szancsika: Boldog szülinapot, így utólag!
[Szerkesztve] -
-
szancsika
tag
helloh
ma van a szulinapom, es reggel raalltam a merlegre es las csodat 51,0kg vagyok
szep ajandek
cm-t meg nem mertem de biztos ment le, mert az ovem lassan de biztosan korbeer mar. szal most tartok kerek 12kg-nal
es csomo csomo cm-nel
Dobos tortat kaptam szep tablacskaval ANNA 21 tokjo, jol megis ettem a reszem, megis csak megerdemlek 1 szelet tortacskat, nemde?
-
tildy
nagyúr
suly: 79.5 kg
kar: 29 cm
comb: 58.5
mell: 102
derek: 82
csipo:102
augusztushoz kepest tartom a dolgot... akkor suly 79.5en . comb:58, derek 82, csipo 102, mell 102, kar 30...
Hm, hm.. Valamit tenni kene... Jo mondjuk most megint akkor merekeztem, mikor...mikor meg be is van puffadva a hasam a szokasos okok miatt.
[Szerkesztve] -
Cardinella
aktív tag
Megértelek, és egyáltalán nem ítélkezni akartam...tényleg érdekelt a téma.
--------------------------------------------------------------------------
A héten tudtam meg, hogy az egyik legjobban becsült és szeretett családtagomnak áttétes gyomorrákja van=pár hét-hónap szenvedés...
De, eszembe nem jutna amfetamint v. egyéb szart enni emiatt; inkább Vele leszek a végsőkig...
On. -
Moddingfan
senior tag
válasz
katavagyok
üzenetére
Ha a barátod is izélget a súlyod?? miatt, akkor sztem az nem OK. Ha minen áron meg akarsz szabadulni egy kis feleslegtől, akkor szvsz ő legyen az első,amitől megszabadulsz, mielőtt még kikészülsz idegileg, ne törödj másokkal, ha szekálnak, Ők mind tökéletesek??? Nem hinném. Ha valaki nem tud így elfogadni (és ezt vallottam, amikor még dagi voltam), akkor az menejen a fenébe, már bocsánat a durva kifejezésmódért. Ne hagyd, hogy letörjék az önbecsülésed, én is még mindig daginak érzem magam, pedig mindenki azt mondja, hogy alig van hasam, én mégsem hiszem el, mert látom és a kis hangok is ezt mondják
. De ha lenne, akkor is úgy szeretnének, mint ha kockás lenne. Viccet félre téve, éhezni nem szabad, lelassul az anyagcseréd és akkor nincs visszaút, egyél normálisan kerüld a zsírt, ha teheted mozogj valamennyit naponta és minden rendben lesz. Remélem nem baj, hogy beleszóltam, a jószándék vezérelt, becsszó
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Hm, hm tenyleg mas topikba valo, de csak egy fel percet adjatok nekem:
van jo resze is... egy ideig. De amikor mar azon gondolkodik az ember, hogy egyedul maradt, nem szereti senki sem (foleg ha eleve olyan kornyezetben nott fel, ahol) , esetleg azt erzi, hogy az egesz eletnek abszolute semmi ertelme, akkor kicsit massa valik a helyzet. ilyenkor mar onon sebeibe harap az ember(Esetleg fel onmagatol is...). Egyebkent nekem is maximalis csodalatom azok fele, akik tudnak ebben a vilagban boldogok lenni, en sajnos egyre inkabba negativ oldalat latom a dolgoknak. Pl. uj munkakorom lesz, de hogy mi lesz a feladatom, azt alig tudom. Szal tok bizonytalan az egesz. igy hogy legyen felszabadult es boldog az ember?
En mindenesetre atlatom ezen emberek kilatastalansagat. -
DigitXT
félisten
válasz
katavagyok
üzenetére
Kajálj normálisan (volt itt már elég sok jó tanács, azt hiszem), és ne éhezz, mert hízni fox.
Azt meg, hogy akarsz-e fogyni vmennyit, egyedül te magad döntsd el, ne hallgass a környezetedre, és alkalmasint az itt fórumozókra se.
Rám se!
Ha meg a barátod állandóan cikiz, akkor ott más gond is lehet, tehát lehet, hogy nem is azt a 3-4 kilót, hanem egyenesen őt kellene ''leadni''.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KMan
őstag
válasz
Cardinella
üzenetére
Sztem ez nem a drogos topic...
Eláruljam h mi a jó benne? Sírni szeretnél?
Egy kis story: gimiben kezdodott a drogos palyafutás, aztán egy idő után egyesek kiszálltak, mások megmaradtak ''alkalmi'' (heti 2-3 alk) fogyasztonak, megint masok pedig komolyabbb cuccokra mentek ra, és enyhén kisiklott az életük. Néhány haveromról azóta se tudok (és nem tegnap előtt volt) ebben a pillanatban valamelyik kukában feküdhetnek kb. Most komolyan beszélek, de azert nem annyira durva a helyzet mint a filmben. ''Egy kosaras naplója''
Te hogy éreznéd magad, ha egyik este felhivnának azzal a szoveggel hogy az egyik legjobb volt baratodat (akit mar kb 1 eve nem lattal, és nem halottal felole, mert kibasztak a sulibol, es nem tartottatok a kapcsolatot, mert nem eppen elonyere valtozott meg a srac) becuccozva elbaszta a villamos???
Azt hiszem ezzel megis valaszoltam h mi benne a jó. -
Cardinella
aktív tag
Na, végre egy mai egyetemista embör.
''alcohol, kávé, fű... ezeket már letettem.''
Írd már le nekem, légy szíves, hogy miért jó ez a fos amfetamin; pld. én (is) leragadtam anno a sör+cigi+zene kombónál; de elég sokszor eldobtuk az agyunkat ettől az elegytől is, ez tény.
(Egyébként, minél jobban megkavarod az agyi neurotranszmitterek hétköznapi egyensúlyát, annál pocsékabb lesz az egész akció hosszútávú hatása...kávé, cigi, fű, hasis, amfetamin, kokain, crack, heroin, stb...) -
katavagyok
tag
hmm.. asszem lépek a topikból 1 időre, ha lefogytam visszajövök és elmondom a titkát
sziasztok, és köszönöm a hozzászólásokat, tanácsokat mindenkinek -
KMan
őstag
válasz
Cardinella
üzenetére
alcohol, kávé, fű... ezeket már letettem.
Kialvatlanság, depresszió, szorongás már megvan.
RBt, meg még csak most kezdtem. Félek rákapnék, ugyhogy gyorsan abba is hagyom. -
tildy
nagyúr
válasz
katavagyok
üzenetére
Erre is leírtuk már a megoldást. De mintha nem is olvasnál...
-
Cardinella
aktív tag
''Ugy érzem régen durvábban éltem, ugyhogy még nem izgulok. Izguljak?''
Igen...
(''Alkoholt és kávét még mindig nem iszom, amikor nagyon bedurvulok és nem alszom (értsd. este party, reggel 8 suli) akkor lenyomok 3 red bullt, ugy viszonylag tudom tartani magam 36-40 órán keresztül.)
Ja, a RB-ban is koffein van; nem iszol ''kávét'', persze, jó vicc...
Egyébként nem gond az ilyesmi; az egyetemista lét, nagy bulik, a krónikus kialvatlanság, vizsgák+drukk, extra alkohol, kávé, amfetamin, fű, stb. meghozzák az eredményt a 30-as életkorra. Pánikbetegség, depresszió, generalizált szorongás, antidepresszánsok, benzodiazepinek, stb...welcome. -
tildy
nagyúr
katavagyok: most őszintén: te tartod magad itt ott kövérnek, vagy mások mondják?
Ha ez utóbbi, nos akkor felesleges hallgatni rájuk, hiszen már itt leírtuk, minden alapján (BMI, stb) vékony vagy!
Igaza van boxernek és a többieknek, semmi szükséged fogyókúrára, és ezügyben kicsit el is vagy tévedve. (no problemo én is elvoltam. Csak kicsit rávilágítottak a dolgokra az okosabbak..) Hiszek nekik, de azontúl mégsem tudok jót kajálni, ha nincs hozzá kedvem. (pl. ma egy db kicsi, sütőben felső pipicomb volt a kajám, kb 4-5 kanál kukorisalátával + 4 db kemény , nem édes körte +3 l natur tea. Hiába, nem tudtam mast lenyelni ennyi ment le) De tudom, hogy ez így, ha rendszeresen ezt csinálom, nem jó. -
attilam
őstag
válasz
katavagyok
üzenetére
Pedig leírtam már neked egyszer: #4543
-
Boxer001
veterán
válasz
katavagyok
üzenetére
mit is pampogok én egy lánynak...én marha

így jó?
[Szerkesztve] -
Boxer001
veterán
válasz
katavagyok
üzenetére
de minek éhezel? nem éhezni kell, meg neked nem is kell fogyókúrázni, sipirc már innen!
ha alig eszel, akkor a szervezeted próbálja azt is raktározni, ami kicsit megeszel...
hagyd már te ezt a témát, tényleg a korod miatt is, meg neked felesleges. -
lorcsi
veterán
válasz
katavagyok
üzenetére
a te korodban nem kell még fogyózni

-
katavagyok
tag
én meg éhezem + tornázom, mégis +1 kg-t mutat a méreg

-
KMan
őstag
válasz
szancsika
üzenetére
Hát ja, azt mondják eléggé stesszes az egyetemista életmód, a radióban hallottam h kb 4000 magyar egyetemista/foiskolas él altatokon+nyugtatokon, amit ált. a feketepiacon szereznek be, vagy kérnek egypár frankó receptet a csövi Bélától, és nekik az annyira jó. Ez azért elég durva. Azért itt még nem tartok.
Sosem paraztam még ZH-k előtt annyira, hogy be kelljen rá tabiznom, gyógyszerfüggő az tuti h nem leszek. Marad a cigi...
Max bereszelek egy exet red bullba...
-
szancsika
tag
oregeeem!
hat hallod a sulival nekem is valtozott az eletmodom eleg rendesen de azert ennyire nem
en reggelire pufirizst viszek meg valami csirkemellsonkat, esetleg muzliszeletet, paradicsomot, meg ijesmit.
ebedelni nem tudok mer nincs mikro, szal ugyanaz mint reggelire, es vacsorara meg semmit szinte mer este 10kor erek haza sulibol akkor meg mar nincs kedvem enni.
a reggelit, ebedet elaprozom h azer sokszor egyek keveset, a kaloriabevitelem fele csokkent kb, a cigi szinten duplajara not, es 1dkg-t sem fogyok
de nem is hizok...
jovohettol meglesz a bicajom, megprobalok 1 orat valahova betenni mikor tekerek, de a kaja megoldhatatlannak tunik... neha azert viszek nemi fotetelt de hidegen nemazigazi..
-
KMan
őstag
Na hali mindenki!
Jelentem elkezdtem a sulit, ugyhogy kezdek kicsit visszaállni a régi életmódomra.
A csak ásványviz megmaradt, viszont viszek reggelenként a suliba 2 péksutit+1 csokit, sot naponta iszok 1-2 ilyen kávéautomatás vanilliás cukros szart, viszont rohadt jó ize van+kell vmi a cigi mellé, ha már a többiek kávéznak...
Amikor hazamegyek, akkor se figyelek arra, hogy mikor eszem, csak arra hogy mit. Sajna elég sokat kell (ene) tanulnom a ZH-kra meg minden, ugyhogy alvási szokásaim picit megborultak, ami tudom h nem jó. Képes vagyok 16 órákat egyhuzamban aludni, ill.van olyanis h össz alszom 3 mat, és azt is kétrészletben.
edzeni semmi időm sincs, sot meg az esti feluléseket se csináltam már vagy egy hónapja. Ez van. Viszont ezalatt az 1 hónap alatt 1 dkg se jött vissza. Sajna a napi fél doboz piros cigi felment egy dobozra. Alkoholt és kávét még mindig nem iszom, amikor nagyon bedurvulok és nem alszom (értsd. este party, reggel 8 suli)
akkor lenyomok 3 red bullt, ugy viszonylag tudom tartani magam 36-40 órán keresztül, max megáll a szivem.
Ugy érzem régen durvábban éltem, ugyhogy még nem izgulok. Izguljak?
-
szancsika
tag
Hello!
mar csak 1 het es lesz bicajom.
katavagyok: ne fogyokurrazz sztem. es a sujzos egyzesekre is en azt mondanam h ne mivel meg nagyon fiatal vagy es novofelben.
ugyanannyi cm vagyok mint te 51kg-val, 38-as ruhamerettel. 44 kg nagyon keves.
De egy kamasz lany nagyon makacs tud lenni... szal valoszinu az en velemenyem a legelhanyagolhatobb. -
_az
senior tag
válasz
katavagyok
üzenetére
ne hallgass rájuk! sportolj és HÍZZ!!!

-
ronaldo
őstag
válasz
katavagyok
üzenetére
tolómérőt műszaki boltokban. digitális olyan 15-22 ezer közt van (két hete vettem az 'olcsóbbik' fajtából) a sima meg 4-5ezer. gépészember

-
_az
senior tag
válasz
attilam
üzenetére
jó-jó... (rossz ágat fogtál ki
)
de akkoris egy lánynak nem kell felépítenie izmot. személy szerint az olyanoktól idegenkedem...
de egy izzasztós edzéssel jó lesza közérzete, ami izom van rajta, az csak fejlődik egy keveset és formálódik. a zsír meg háttérbe szorul. az úszók se mizomkolosszusok, mégis milyen király formában vannak.
tudom... ez a gyúrós szigor...
-
katavagyok
tag
hú, nagyon megijesztettetek! hol lehet ilyen tolómérőt kapni? milyen típusú boltokban?
boxi, mibaj? nagy ölelés
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
válasz
Boxer001
üzenetére
egyetértek.
kata, neked híznod kell és valami kemény edzést szervezni mellé, hogy ne csak csont és zsír legyél. annál nincs is gányabb, ha valaki sovány, de nem normálisan, hanem girhesen... mikr kiderül, hogy a hasán lévő kevés súly nem is izom, csak zsír...
járj valami kihajtós küzdősportra, vagy ússz, vagy kondizz, vagy aerobicozz sokat.
csak rendszeresen, szal min heti 2. tollassal ne várj eredményt.
Aktív témák
- Társasjáték topic
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Warhammer 40.000
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Mikrotik routerek
- Autós topik
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
Csak nem vezetem le

![[kép] [kép]](http://www.fitnesspont.hu/mass-shop/products/tolomero_closeup.jpg)