Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
Agyzuzo
üzenetére
Norbi? Vasággyal 60 kiló, sz'al marha izmos...
De ő sem 2m, még nálam is alacsonyabb, pedig én is ''csak'' 178 vagyok.
Amúgy szvsz azért kevesled az izomtömegét, mert ő nem testépítő: jogos!
Viszont én inkább szeretnék izomzatomban rá hasonlítani, mint mondjuk a svájcinégerre...
Mod: csak ehhez tennem is kéne már vmit...
[Szerkesztve] -
szancsika
tag
az a baj h mi, (a tudakozo 90%) diak... vagyis diakszovetkezeten keresztul vagyunk itt... mi sohasem kpunk semmit csak a jauarban megmaradt naptarakbol 1et 1et...
de azert megsem kene minket megmergezni
-
Woodslave
félisten
válasz
Agyzuzo
üzenetére
Jól beleviszel az erdőbe. Konkrétan gőzöm sincs. Gondolom a T-com nem külön vízvezetékrendszeren van, meg valószínű nem ők szennyezték a vizet, ha tudtak róla és csak egy hét után szóltak, akkor már fel lehetne lépni ellenük, de nem nagyon tudtok mit kicsikarni meg a munkáltatóddal nem szerencsés ilyen dolgon összetűzni. . Ha a Vízművek a hunyó, akkor a T-com már tudna vmi kártérítést kicsikarni, mert elég nagy ahhoz hogy figyeljenek rá. Szerintem Ti ebből nem sokat fogtok látni, esetleg egy ajándékkosarat v inkább egy bocsánatkérő emilt.
Inkább passzolok. -
szancsika
tag
oke varok... bar a pumpa nagyon felment most.... nezem a fonokot ha latom elbeszelgetek vele kicsinyt asszem....

jah a multkor a felso ablak dolt be es esett ra egy csajra, ossze vissza vagdosta... aztan meg kigyulladt lenn egy csoves cumoja e sbegyujtotta az epuletet... onnan szepen kiment mindenki nekunk nem szotl senki csak a fustot szagoltuk... bar ez kevesbe tartozik ide...
[Szerkesztve] -
szancsika
tag
A mai folyadekbevitelem megall kb fel literni (v 1 liternel), bejottem dolgozni mindig Clear w.-t iszunk (ilyen viz szerkenytyu hideg-meleg vizet csinal es egy tartaj van a tetejen). 1hete nincs bele tartaj... nem lett volna nagy baj, igy csapvizet ittunk... most (1het utan) kepesek voltak kiirni a konyhaba, hogy ''ne igyatok csapvizet, csak mosogatasra alkalmas'', utanna kerdeztem miez valami szenny belekerult es a fel T-com tudakozo herpeszes (beleertve engemis). Hat gratulalok a T-comnak!!
Ilyenkor kihez lehet fordulni panasszal nem tugyatok? -
szancsika
tag
válasz
Agyzuzo
üzenetére
aha... hat nemtom en ilyen tejesturmixos lof...okat nemitam sosem, probalok gondolkozni h miafenet ehetem, de nem jut eszembe asszem a szokasos ''diakkaja'', reggel 1 szendvizs ( 1 zsomle, pulykasonka, uborka, salata, paprika, paradicsom), turorudi...
ebedre fogalmam sincs igazibol lehet nemis ettem... vagy ha epp nem mentem suli utan dolgozni akkor ami volt itthon. (fozelek, rakottkrumpli, rakottbab, leves vagy ilyesmi)
De gondolom azert akkor mert ha dolgozni mentem suli utan akkor megettem 1 nap max 2 zsomlet, es ennyi, masik nap meg tuttam enni... szal jahm ha igy nezzuk tenyleg ossze vissza...
masfel eve meg szinten a reggel fel nyiolc suliba ottvok 3-ig, atrohan deakter melo 9-10-ig, es hat szunetbe mekibe voltam kenyletelen rohangalni...
szal megvannak a kiloim csak gondolkozni kell
-
Agyzuzo
addikt
válasz
szancsika
üzenetére
Ahogy fLeSs is mondta... Én sem zsírtocsogós meg mittomén milyen kajákat ettem, sőt, a kalóriabevitelem olyan magas se volt, mint most, csak épp össze-vissza és a legtöbb estére koncentrálódott, lefekvés előttre. És sok inzulinszint-növelő szart kajáltam, ilyen-olyan cukros tejes löttyöket (literszámra!!!), pudingokat, habos lófaszokat meg mittomén... Reggel semmi, suliban vmi kaja, hazaestem, lecsúszott 1 liter tejes-cukros turmix, amibe aztán raktam minden szart, amit találtam (kakaó, tejszín, kapuccsínó instant szar, meg mittomén), akkor erre ment valami kaja (persze főként tészták), kész is volt a baj. Szóval rendszertelen inzulindobáló kaják = totális behízás még akkor is, ha nem sok kCal-ra.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
szancsika
üzenetére
Nem kell feltétlenül zabálni ahhoz, hogy hízzál.
Elég, ha rossz kajákat eszel rossz időben, és utána koplalsz.
Rossz kaja: inzulinszintet megemelő kaják, vagyis zsírrá alakulóak (lisztes, zsíros vagy cukros), és rossz időben (este vagy éhgyomorra amikor alacsony a vércukorszint).
Koplalás vagy nemevés: a szervezet idővel erre rendezkedik be, és minden bevitt kaját megpróbál elraktározni.
Ennyi. -
szancsika
tag
hmm... erdekes h mindenki ugy hizott el h ossze meg vissza zabalt... en nem, lehet azer fogyok ilyen lassan... sosem ettem zsirban tocsogo kajakat, nem vagyok oda a kenyerert, es este 5-6 utan nem ettem, es megis es megis es megis hajaskovermalac lettem... (najo azer ottvan a napi 1-2 turo rudi, vagy 1 twix, de az csak nem tesz ram 10-12kg folost...mind1) biztos az ulomunka...
Ma megin csalonapozni akartam, aztan meglattam mi az ebed... asszem megin halasztok...
(zsircsimbokos hus krumplival naracssarga lottyben)
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
válasz
Agyzuzo
üzenetére
Ez az összevissza kajálás meg cigi nekem is megvolt, a kávét viszont sosem szerettem, és a piáért sem rajongok, amit megiszok, az simán kijön belőlem, csak éppen előrefelé, úgyhogy a piát hanyagolom.
Spangli volt régen (20-22 éves korom között), de elhagytam, nem lettem függő tőle. 
-
Agyzuzo
addikt
''Kajaltam ossze-vissza mindent ahogy kell, (zsiros kajak, edesseg,(esténként fél doboz nutella magába) ejjel-nappal, gep elott, suliban,mindenhol...) ehez persze pialgattunk is haverokkal masszivan+bagoztam is szepen (napi 1 doboz piros cigi minima), emellett erosen kávé fuggo lettem, (ami nalam kb napi !!! 1 !!! litert jelentett )''
Hát hallod baze, ez azért elég súlyos.
Ha még hernyóztál meg spangliztál is volna mellé, akkor mondanám hogy totálkár.
18 évesen, ijjj. Mindegy, örülök, hogy kinyíltak a csipáid, amíg még nem volt késő. A következő mission-t asszem te is tudod -> cigi nuku!!!
fLeSs: nice job.
Érdekes amúgy, hogy míg itt mindenki kilókról beszél, a ''gyúrósok'' testzsír%-ról. 
-
fLeSs
nagyúr
Én meg összegezném az eddigi 2 hónap fogyódiétámat.
Május 11 óta 7 kiló ment le rólam, testzsír%-om 13 %-ra csökkent (23% volt). Még augusztus közepéig vagy végéig nyomom, aztán jön a tömegelés.
Ez további számokban kifejezve:
has/derékból -10 cm
seggből -6 cm
combból -4-4 cm, de itt gyengültem guggolásban, úgyhogy valszeg van benne izom is
vádliból -2,5-2,5 cm
felkarból hidegen -0,5-0,5 cm, de ez csalóka, mert bedurranva ugyanakkora, mint volt, tehát a glikogénhiány miatt kisebb -> innen nem vesztettem izmot
mell kilélegezve -7 cm, belélegezve -1 cm. a hát és mellgyaksikban stagnálnak a súlyok, nemtok emelni, de nem is csökkennek.
Asszem eredményesnek mondható.
Ráadásul a 2 hónapból kb. 3 hetet stagnáltam, mert elkezdtem kísérletezgetni dolgokkal (több kardió, kevesebb ch, több vagy kevesebb edzés, stb.). -
KMan
őstag
Sziasztok!
Na most leirom életem rövid történetét, bocs ha hosszu lesz...
Kezdjuk ott, hogy 18 éves vagyok, idén érettségiztem(ez egy kulon vicctörténet
) és tanév elején 90 kiló voltam, mindehez 194 cm vagyok, ugyhogy nem voltam vmi tul jo borben. (ehez a magassaghoz a suly mondjuk meg nem annyira durva, de rajtam háj volt izom helyett) Sportoltam rendzseresen, a mai napig is, ez nalam kb foci a haverokkal (kb heti 2x2óra) és uszogattam, amikor volt idom.
Szval lenyeg a lenyeg, ev elejen hihetetlenul egessegtelenul eltem. Kajaltam ossze-vissza mindent ahogy kell, (zsiros kajak, edesseg,(esténként fél doboz nutella magába) ejjel-nappal, gep elott, suliban,mindenhol...) ehez persze pialgattunk is haverokkal masszivan+bagoztam is szepen (napi 1 doboz piros cigi minima), emellett erosen kávé fuggo lettem, (ami nalam kb napi !!! 1 !!! litert jelentett )aztan amikor eljutottam arra a pontra, hogy mar a focit se birtam fizikailag,foleg a cigi miatt akkor tudatosult bennem hogy valtoztatni kéne... mégsem tettem meg...
A fordulopont nálam idén februárban következett be, amikor beiratkoztam érettségi előkészitőre. Emiatt változott meg az életem. Suli után heti 4 nap 4 órás előkészítőm volt, ami azt jelentette hogy nem rohantam haza, vagy a haverokkal beulni valahova, hanem szepen tanulgattam kb este 8ig. Suli utan és az elokeszito kozott nem ettem semmit, ittam 1-2 kávét
elszivtam néhány cigit, attol nem voltam annyira éhes, és amikor este 9 körül hazaértem még tanulnom kellett (egyrészt másnapra, masrészt az érettségire,) ugyhogy beálltam a korrekt napi 3-4 órás alvásra!
Ezt a kevesebb kaja miatt persze kávéval, redbullal, ilyesmikkel pótoltam az energiát. Nem azért mert vmi gyik stréber lennék, de komolyan tanultam mint a gép
igy háttérbe kerult a kajalas az alvás, ami nemisbaj, viszont jott helyette a kávé, meg a cigi...nem is voltam annyira éhes...igy február és május között sikerult !! tudatlanul !! leadnom 6 kilot, igy lettem 84... regebben is ph-zgattam, és akkor megtaláltam ezt a topicot, és hamár ugyis fogytam meg minden, gondoltam nem hagyom abba.
Májusban megváltoztattam mindent. Áttértem az ásványvizre és csak az ásványvizre, kb 2 hónapja nem ittam kávét, sőt egy korty alkoholt se, nem ettem semmi édességet, kenyeret, tésztát, satöbbi, satöbbi, ahogy az a nagy könyvben meg van irva
Ebédem a csirkemell+ sok zöldség (már nagyon unom egyébként)mellette pedig a sok gyumolcs... És mindemellett megy a sport+otthon is gyurmazok egy picit, (foleg hasra) igy most 74 kilo vagyok, aminek persze nagyon orulok !!!
Azért annyira radikálisan nem nyomom ezt a diéta dolgot, szval ha éhes vagyok eszem, viszont ezzel a vizzel teljesen megkattantam, mert télleg megszerettem, és ha elmegyünk sörözni a haverokkal akkor is csak vizet iszom, persze hulyenek is neznek... Ehez persze az is hozzajárult hogy idokozbe meglett a jogsim (most nem felvagasbol mondom), szval kocsi miatt inkabb hanyagoltam az alkoholt...
Tehát hajrá mindenki, sokkal jobb egésségesebben élni, nekem ez a -16 kilo nagyot dobott az egesz eletvitelemen, persze még van a sörhasból, amit le akarok dobni, de utana megyek a kondiba, és dobálom a sulyokat... uszni viszont imadok, a focit is jobban birom... Anyámék, a batátaim, mindeni tok hulyenek nez, en viszont jobban erzem magam...és ez a lényeg...igy utolag nem is volt olyan rossz év...
Ja és egyvalamiről nem sikerult leszoknom, az a dohanyzas...
[Szerkesztve] -
Agyzuzo
addikt
Én sem vagyok épp alacson a 2 méteremmel.
Amúgy bombariadó volt (a Mammut-ban és az Árkádban is), valamelyik ügyes azt hitte jó poén, ha betelefonálgat mindenhova. Az ilyennek törném ki a nyakát szemrebbenés nélkül, anyja temetésén szórakázzon.
Vasárnap leszek benn legközelebb. -
Drótszamár
őstag
Kezdenek lecsúszni a gatyáim

Ennek örömére holnap megint lenyomom a Visegrádos ''Tour de France''-ot. (feltéve ha elmúlik ez a rohadék másnaposság) -
tildy
nagyúr
válasz
szancsika
üzenetére
Én nem vagyok alacsony
Én is helyzetjelentek. A reggelire való fél rizs fél + egy cikkely rántott sajton kívűl csak egy müzliszelet volt még ma.
Miért nem vagyok éhes?
Fless: óóó hát én ha nem vagyok ideges, akkor sem szoktam éhes lenni. Egyébként te hogy tudsz olyan korán kellni? -
fLeSs
nagyúr
1ébként nem hiszem, hogy 1000 forintból kéne naponta gazdálkodni. És egyáltalán még egy testépítői felfogással is bőven el lehet lenni napi 1000 ft-ból.
Azt írták, hogy nincs pénze konditeremre meg luxuskajákra, csodaszerekre, de a fogyáshoz ezek nem is kellenek, úgyhogy nem értem mi a probléma, a fogyáshoz akaraterő kell és kész. A régi szar kajákat le kell cserélni normálisakra, vigyázni kell a ch bevitellel, és mozogni kell egy keveset legalább, ami alatt egy kiadós sétát is lehet érteni, ehhez nem kell pénz, csak rá kell venni magunkat, hogy felemeljük a nagy seggünket. -
fendre
tag
Azért te sem gondolod komolyan hogy majd ki fogja bármelyik fogyó_kúrás_ számolni hogy mennyi kcal vitt be?!! Legtöbben úgyis csinálják 1-2 hónapig max utána meg kamatostul jön vissza rájuk

Étrendet érzésre/tapasztalatra írtam nem számoltam semmit, ennek nagyon picit bővített változatát nyomtam fél évig. Most nagyon kicsit lazítottam rajta az utóbbi időben, de nem vészes. Szerintem amit leírtam simán véghezvihető, és nem értem mit nem értesz rajta
Mmint hogy zavaros -
fLeSs
nagyúr
Lehet, hogy félreértelmeztem az ''étrendet'' amit leírtál (elég zavaros), de nagyon kevés benne a kalória, és nyugodtan lehet szénhidrátot is enni, csak lehetőleg ne este a TV előtt, hanem nappal. Anélkül elég nehéz is lenne véghezvinni egy diétát. Egyébként az alap a kalóriakiszámolt étrend, egy semmittevő nőnek kb. 1800 kcal sztem elég egy napra, érdemes ennyivel kezdeni, és ha ezzel nem fogy, akkor csökkenteni a kalóriát a szénhidrátok rovására. Én most 2000 kcal-lal diétázok.
-
tildy
nagyúr
Be akartam ma mennia wcc-be csokis whey prot venni, azt nem le volt zárva?!

-
fendre
tag
Én a pénzhiány tudatában a következőt tudnám ajánlani ami nekem is bejött:
- reggeli: 1-3 főtt tojás (kenyér nuku)
- ebéd: főtt, vagy sült husi (nem panírban) zöldségkörettel, talán kicsi rizs, de ehhez is mozogni kéne hogy ne legyen gond -> ezt az étkezést valószínűleg érdemes kettétörni: 11kor ill 2-3 körül felesbe megenni (nem dupla adagot
)
- vacsi: zöldség köret, túró? (bár aki semmit nem edz annak nem biztos hogy a túró nyerő)
Inni sokat kéne, szerintem a tea a legjobb, főleg ha szereti, mert legalább kicsit felspanolja az embert, mikor fáradékony. Gyümölcsteát még akár cukor nélkül is lehet inni, de az valszeg túl drasztikus lenne első lépésnek, inkább csak egyszerűen kevesebb cukorral kéne.
Napi 1kból megvan a kaja. Nem hinném hogy ennél kevesebből hízott el (chips, kóla, nasika és társait is beleszámolva). De semmit nem ér az egész ha nem csinál emelett semmit. Vacsira meg a legjobb megoldás ha korán lefekszik aludni, mielőtt megéhezne
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Woodslave
üzenetére
Nemtom mikor van az edzésed, nekem 5-től 6-ig van, és így néz ki a kajálásom edzésnapon,
6-7-9-11-13-15-16:30-18-19-21
16:30 az edzés előtti fehérje, 18 az edzés utáni fehérje, 19 pedig egy rendes kajálás, mondjuk most fogyó alatt ez is fehérje+lenmagolaj.
pihinapom így néz ki.
5-7-9-11-13-15-17-19-21
tehát egyenletesen 2 óránként eszek. reggel kb. 5:40-től 45 percet kardiózok (55-ről csökkentettem le)
a rizs magas GI-jével ne foglalkozz, az a lényeg, hogy a napi kalóriaszükségletedet a 8 étkezésed folyamán egyenletes mértékben vidd be (tehát ha pl. 3200 kcal-t eszel, akkor egy kajálás kb. 400 kcal legyen), és úgy oszd el, hogy minden kajálásnál legyen fehérje (nekem minden étkezésnél megvan a 20 gr), edzés előtt legyen a szénhidrát nagy része, edzés után 1 órával is lehet egy kevés ch, és az edzés utáni kajákba a fehérje mellé zsír (lenmagolaj) kell. ugye az esti szénhidráttól hízik az ember, ezért ezt kerülni kell, csak mértékkel.
én legalábbis ezt tervezem tömegelésre, és a nagyok is erre esküsznek, ezzel el lehet kerülni a zsírosodást. -
alien8
csendes tag
Egy kedves hölgy ismerősömnek kéne valamit kitalálni, mert 1-1,5 év alatt felment rá kb. 20 kg... addig csak olyan kellemesen telt volt, de most már...

Sajnos nem veti fel a pénz, így méregdrága spéci kaják, csodaszerek, luxus tornaterembérlet, ilyesmik nem nagyon jöhetnek szóba... persze neki kellene akarni, szeretni szeretné, csak nem tudom mennyire lehetne rávenni egy szigorú diétára? Valaki tud valami tanácsot? Azonkívül hogy hagyjam a fenébe
-
Woodslave
félisten
7, 9, 12, 15, 18,30, 20, 22, 22.30. Akkor a kajálást ilyen időpontokban tudnám abszolválni, a tömegelésről meg egy kicsit leteszek, mert nő a tömeg, csak nem jó helyre, meg xarul is nézek ki. Meg a napi fél kiló rizs nagyon sok. De egyébként lehet vmi a magas GI indexében, mert reggel benyomom a zabpelyhet, eléggé eltelít, 9-kor kényszerítem magam a tojásfehárje, rizs megevésére, aztán meg éhes leszek hirtelen.
ebben a hónapban veszek úgyis egy 3-kg-os wheyprót, igy talán a ch-t kicsit lejjebb lehetne szorítani..
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
1ébként ezt a kardió előtt fehérje+lenmagolajat kalap úrtól vettem át, aki drugs bunnytól vette át, én meg megkérdeztem tőle, hogy ez miért jó.
lenmagolaj+fehérje turmix kardio előtt mehet? mitől jobb ez a kombináció, mint a szimpla éhgyomorra kardiózás? köszi!
attól jobb hogy egakadályozod az izomvezstést a bevitt fehérjével, a lenmagolaj pedig egyrészt termogén, másrészt enrgiaforrás, ezáltal akadályozza az izomvesztést, másrészt a zsíranyagcserét segíti.
Erről a lenmagolaj = zsíranyagcsere dologról máshol is hallottam, úgyhogy hiszek neki.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Woodslave
üzenetére
Mindegy mikor kardiózol, az a lényeg, hogy előtte legalább 4 órán át ne egyél szénhidrátot. Tehát ha pl. 3-kor eszel utoljára szénhidrátot, akkor este 7-kor már jöhet kardió. Előtte fél órával mehet fehérje is, lenmagolaj is (én ezt nyomom), mások szerint meg éhgyomorra kéne inkább. Sztem ez jobb, mert így nem vesztesz izmot.
45 perc gyaloglás az jó, ha tudsz elég gyorsan gyalogolni egyenletes tempóban.
-
Woodslave
félisten
MOstmár mint nagy diétaszakértőt kérdezlek. Egyszerúen képtelen vagyok reggel kardiózni, egyrészt nem tudok felkelni, másrészt akkor csinálom a kajámat. Kb 6-ra érek haza nem edzésnapokon, és kb 4-kor ennék szilárd kaját. Ha 18.30 körü elmegyek 45 percet gyalogolni, és előtte benyomok egy adag lenmagolajat az oké? Esetleg a napközbeni fehérjeadagot is ide időzítem.l
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Woodslave
üzenetére
Ja, a csaj szerint nem szabad enni, mert magas a GI-je.

De ezt mondtam, hogy ez a ''minden a GI körül forog'' dolog nemigazán OK.
1ébként ennyiből jobb a barnarizs, hogy annak alacsonyabb a GI-je a rosttartalma miatt, de én akkoris fehérrizst eszek.
3 a magyar igazság: liszt, cukor, zsír -> ezeket, és az ezekből készült ételeket kell kerülni, és le fox fogyni. -
fLeSs
nagyúr
Van egy cikk az origón a fogyásról, táplálkozásról, ami ahhoz képest, hogy az origón íródott (vagyis pletykalap, ahol általában káposztaleves kúrákról és társaikról szoktak írni), egész elfogadható infókat tartalmaz.
Bővebben: link
Van itt egy mondat, amiről nekem azonnal Tildy ugrott be.
Ha napközben nem vagy éhes, az azt jelenti, hogy túl ideges vagy, így a szervezeted saját magadból készít energiát ahhoz, hogy fenntartson, és ez nem egészséges, mert ilyenkor izmot fogysz.
Érdemes elolvasni. Mondjuk ez a GI-mánia, meg a maréknyi/kétmaréknyi kajálás kicsit botorság, de legalább elgondolkoztatja az embert, aki eddig disznózsíros körömpörköltön élt, hogy mit hol rontott el.
Éljen-éljen, végre ébredeznek az emberek!
Mennyire érdemes hinni a különböző ''tuti'' módszerekben? Schobert Norbi, Atkins-diéta és társai? (ea)
- Norbiról már beszéltünk, az Atkinsról és a többi diétáról részletesen írok a könyvemben, és ott elsajátíthatod azt az alaptudást, hogy magadtól is el tudd dönteni, mi a helyes étrend. Az Atkins azért működik az első két hétben, mert a szervezeted felhasználja az összes szénhidrátraktárát, ezáltal rengeteg vizet is leadsz, így ez fogyás nem zsírfogyás. A fogyás akkor biztos, ha heti fél kilónál nem több, és lehetőleg a mérleget dobd el, a legjobb a test körméreteidet mérni (derék, csípő, comb körméret centiben), és azon mérni, hogy beleférsz-e már egy kisebb ruhádba. Ezért ajánlott a GI-étrend, mert ez egy életre szóló étrend, ahol a fogyás melléktermékként jelentkezik, és egy életre megtartható. -
fLeSs
nagyúr
Kipróbáltam ma a kókuszos-mézes Protein Blastot, és ajánlom mindenkinek legalább kipróbálásra, mert tényleg állatira finom, ez simán van olyan jó, mint a legfinomabb csokik, csakhogy ebben nincs cukor.

Egy probléma van vele, hogy drága.
-
Woodslave
félisten
Agyzúzó kicsit testépítő szemmel eltúlozza a tejproblémát, tény hogy népélelmezési szempontból nagy mennyiségben áll rendelkezésre, és elég olcsó. Bár ha megfigyeljük az átlag magyar alapélelmiszereket: tej, kenyér(fehér ofkorsz), cukor, párizsi, akkor még mindig azt mondhatjuk, hogy a tej a legegészségesebb mindezek közül. Mondjuk nekem soha nem hiányzott, annyira nem szeretem.
A friss tehéntejet meg sztem nem árt felforralni, bár biztos úgy iszod Torry.
[Szerkesztve] -
Torry
addikt
válasz
Agyzuzo
üzenetére
Ilyen gép van otthon:
Evéssel kapcs.
Mami főz ránk úgyhogy sokféle kaját eszem.Leves, főzelék, stb.Gyümölcsöket is szeretem, salátát imádom.
Szóval azt eszek amit ajánlasz
Jah és a mennyiség az mennyi legyen?
[Szerkesztve] -
Agyzuzo
addikt
Nem a gyúrás eredményeként nő a súly, hanem a táplálkozás eredményeként! Ha nem kajálsz elég kalóriát csak annyit érsz el, hogy szintentartod az izmaidat! Látatlanban nem tudok nyilatkozni, ahhoz tudnom kell miket eszel és mik a lehetőségeid edzés ügyben! A szomszéd tehét tejét ihatod, ha nem érzed magad rosszul tőle (nem okoz hasmenést, vagy székrekedést), nem vagy semmire allergiás és nem vagy hízásra hajlamos!
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
Egen. Ezért írtam, hogy ez a kognitív dissznonancia klasszikus esete.
Én mindkét oldalnak utánajártam, de a pozitívumokról leginkább felületes, általános dolgokat írnak (igyá tejet mer' kalcium van benne, jó a csontoknak, stb). Azokat a kritériumokat, amiket felsoroltam egyik sem cáfolja, sőt, meg sem említi. Persze, vegye csak a sok buta fogyasztó, a profit a lényeg!!! -
Torry
addikt
Agyzuzo látom Te pro vagy ilyen témában.
Szóval akkor adnál egykét tippet, hogy hogyan gyúrjak ill. akkor hogyan tartsam meg ezt a 65 kilómat?Ill. persze gyúrás eredményeként növekedhet a súly
Mert érzem, hogy fogyni már nem lesz megint erőm.
[Szerkesztve] -
Torry
addikt
Én a mamám szomszédjának tehenének tejét iszom.
Az jó?
Egy darab tehenük van, úgy kényeztetik mint az állat, szóval szerintem biztosan egészséges, meg jó zsíros
-
Agyzuzo
addikt
''Forrásnak meg van jelölve pár irodalom. És elég részletes ahhoz, hogy tényleg elhigyjem.''
A kontrára is létezik egy igen jelentős méretű irodalom (gondolhatod, hogy én se az ujjamból szopom ezeket), akkor azokkal mit kezdesz? Az nem létezik számodra? Elég erős kongnitív disszonancia ez részedről... -
Agyzuzo
addikt
Azzal, hogy a ''különbség messze nem akkora'', pontosan arra utal, hogy közel olyan jó!
Az a táblázat, amit legalul belinkelét elég erős ferdítésnek tűnik nekem... A gépsonka fehérje tartalma 100g belül szerinte 58g. Ez eleve képtelenség, mert a tömegnének közel fele víz!!! A fennmaradó 50g-ben hogy a fenébe lehetne 58g fehérje??? És akkor mi van a CH-val és zsírral??? Ugyanilyen kamu az a táblázat, amit a mekiben kapsz. Kíváncsiságból bementem és elvettem egy ilyen mekis kalóriatáblázatot. Olyan fals értékeket volt pofájuk beleírni, hogy fogtam a fejem! Pl. a nem is tudom melyik csirke prémium szendvicsük SZERINTÜK több mint 100g fehérjét tartalmaz!!! Aszittem eldobom az agyam! És az egész táblázat végig ilyen ''hieteles'' volt. Na hát ez a gond itt ezzel az OFI-ssal is. 100g tejre ad meg olyan értékeket, amik 1000ml-re vonatkozinak, amin belül a SZÁRAZANYAGTARTALOM valóban 100g, csak épp meg kell inni hozzá azt a bizonyos 1 liter tejet. És miért pont a kCal értékbe kötöttél bele? Még a 40 is sok, a Coca-Cola is 40kCal/1 deci, sőt, minden gyümölcslé is. -
tildy
nagyúr
Bocsi ez még lemaradt:
Forrásnak meg van jelölve pár irodalom. És elég részletes ahhoz, hogy tényleg elhigyjem. -
tildy
nagyúr
Kalória és egyéb dolog szerintem tejenként változhat.
Én ezt a táblázatot néztem:
2.8%os tejnél (ilyet nem veszek) 58kcal/1dl
1.5%osnál(ezt szoktam) 45kcal/deci
0.5%osnál 40kcal/deci. -
tildy
nagyúr
válasz
Agyzuzo
üzenetére
Most olvasd el egymás után amiket leírtál:
''Természetesen az anyatej összetétele eltér a tehéntej összetételétől, viszont a különbség messze nem akkora, mint a különleges hőkezelésen és tartósító eljárások sorozatán átesett tejfajták esetén''
''a már ez itt egy elég durva mondat... Szóval a bolti poros, vizes, mesterséges szirszarokkal telenyomott tej közel olyan jó, mint az anyatej?''
Nem. Félreértetted a mondatot: akülönbséga tehéntej és az anyatej között jóval ksiebb, mint az anyatej és bolti tej közt.
[Szerkesztve] -
Agyzuzo
addikt
Igen, de leírva nagyon jól hangzik, csak sajna a fele sem igaz.
Sorjában:
''A tej az újszülöttek első és egyedüli táplálékául szolgál. Nem véletlen, mivel mindazt a nélkülözhetetlen tápanyagot, ásványi anyagot, vitamint és immunvédő faktort tartalmazza, amely a szervezet számára nélkülözhetetlen.''
Nos, ez valóban igaz. De CSAK az anyatejre...
''Természetesen az anyatej összetétele eltér a tehéntej összetételétől, viszont a különbség messze nem akkora, mint a különleges hőkezelésen és tartósító eljárások sorozatán átesett tejfajták esetén.''
Na már ez itt egy elég durva mondat... Szóval a bolti poros, vizes, mesterséges szirszarokkal telenyomott tej közel olyan jó, mint az anyatej? Ehhez azért kapitális nagy ökörnek kell lenni, hogy valaki ilyet leírjon. Ez olyan, mintha azt mondta volna, hogy a frissen sült szín marhahusi ugyanolyan jó táplálék, mint a marhapárizsi. Fogalmazzunk inkább úgy: mindkettő nevében benne van a marha (meg azéban is, aki a párizsit választja). Az anyatej messze túltesz a tehéntejen, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy a természet is a csecsemő igényeinek megfelelően teremtette (úgyanúgy, ahogy a tehéntejet a kisbocinak). De ha valaki kedvet érez hozzá, nyugodtan neveljen föl egy kisgyereket bolti 2,8-as tejen, kíváncsian várom az eredményt...
''Mi az, amit megiszunk? Lássuk a táblázatot:''
A fehérje/zsír/CH érték már nem stimmel. A 1,5%-os tejben is 48g CH-van (direkt lementem és kikaptam a hűtőből a 1,5-es tejesdobozt hogy megnézzem -> mielőtt valaki belekötne, nem én iszom, fater-muter-húgom nyomatja a reggeli kávéba), zsír 15g (jelen esetben 28g, ugyebár). A fehérje pedig saccperkábé tényleg 20g, csak éppen 1 liter tejben, ami marha rossz arány (ha azt veszem figyelembe, hogy 100g túróban is több van, pedig az csak 100 gramm). Ráadásul 608kCal, ami egy igen kiadós étkezésnek felel meg. A sok vitamin/stb. felsorolás tényleg impresszíven néz ki, ameddig meg nem nézzük a mennyiségeket. Ugyanis 1 liter tejben ez a mennyiség NEVETSÉGESEN KEVÉS. Egy átlagos multivitamin készítmény ennek a többszörösét tartalmazza, egy ici-pici tablettában. Egyébként a benne levő vitaminok hasznosulása is vita tárgyát képezik, ugyanis egyes tudósok szerint a homogénezés/ultrapasztőrözés miatt ezek eleve kinyiffannak (gondoljunk bele, hogy a főtt zöldségben is kevesebb a vitamin, mint a nyersben).
Lépjünk tovább:
''Ez elsősorban a magas fehérje-tartalomnak és ezen belül is az aminosav összetételnek köszönhető.''
Ami csapnivalóan rossz. 1 kiló csirkében kb. 250g fehérje van. 1 kiló (=1 liter) tejben meg 20g. Kicsit szignifikáns a difi. Egy étkezés alkalmával illik 20g fehérjét bevinni, na most az ember vagy megeszik 20 deka csirkemellet (ez már bőven több 20g-nál), 4-5 tojást (1 tojás = kb. 6-7g), vagy lenyomat 1 liter tejet, amiben 30g zsír, 50g tejcukor, 608kCal és 20g fehérje van, aminek a biológaiai értéke még csak a tojás/hús közelében sincs.
''Számos megfigyelés bizonyítja, hogy a tejben lévő fehérje felszívódása rendkívül hatékony.''
Olyannyira hatékony, hogy lassítja az anyagcserét és kb. 1,5-2 óra a felszívódási ideje. Ezt én nem mondanám olyan hűde gyorsnak... Összehasonlításképp: 1 adag proteinturmixnak (3 deci vízben) a felszívódási ideje 20 perc (tartalma 20g fehérje a legmagasabb biológiai értékű tejsavóból, 1g CH és 1g zsír - kicsit jobban hangzik a tejhez képest, ugye?).
''Ebben szerepet játszik a tejcukor tartalom (laktóz), a nátrium, kálium, magnézium, kalcium jelenléte is.''
Durva, hogy kiemeli a laktóz jelentőségét, főleg hogy az emberiség jelentős hányada laktóz-érzékeny (többek között én is, valamilyen szinten), mivel nem tudják megemészteni. Ez megnyilvánulhat gyomorpanszokban (görcs, hasmenés), vagy akár durvább, allergiás reakciókban is. Ez abból adódik, hogy míg az csecsemők gyomra termel egy bizonyos enzimet, ami a laktóz lebontásához kell (szopás időszakában), ez az idő múltával abbamarad, így a gyomor kínkeservesen tudja csak feldolgozni a tejcukrot. Ha feldolgozza. Mert inkább elraktározza (= testzsír). A kálium nem értem megint miért lett kiemelve, köztudott, hogy a versenyzők vízhajtóként használják, túladagolva károsítja a szívet (persze annyit tejet nem fog meginni senki). A kalcium-magnézium stimmel (de ezt sem jó arányban tartalmazza a tej, mivel mindig 3x annyi kalcium tud felszívódni, mint amennyi magnéziumot bevittünk, tehát ha 1 liter tejben 170mg magnézium van, akkor kb. 500mg kalcium fog az 1200mg-ból hasznosulni - az átlagember napi szükséglete kb. 1500 mg).
''A zsírban oldódó vitaminok- A, D, E - jelenléte mennyiségileg nem számottevő, a vízoldékony vitaminok közül a B12, és B2- vitamin érdemel említést.''
Szerintem meg az sem épp számottevő. Mikrogrammokról van szó. Kb. annyit ér ez a mennyiség, mintha egy parfümösdobozt dörzsöltünk volna magunkhoz reggel és attól várnánk, hogy egész nap illatosak legyünk.
Amit alatta idéztél ahhoz nem tudok hozzászólni, ezeket nem ismerem, illetve a boltokban kapható ''BIO tej'' néven futó verziót sem próbáltam még, úgyhogy passz. -
tildy
nagyúr
válasz
Agyzuzo
üzenetére
Tej: élet, erő, egészség...
2001.12.05. 23:55
A tej az újszülöttek első és egyedüli táplálékául szolgál. Nem véletlen, mivel mindazt a nélkülözhetetlen tápanyagot, ásványi anyagot, vitamint és immunvédő faktort tartalmazza, amely a szervezet számára nélkülözhetetlen. Természetesen az anyatej összetétele eltér a tehéntej összetételétől, viszont a különbség messze nem akkora, mint a különleges hőkezelésen és tartósító eljárások sorozatán átesett tejfajták esetén.
A tej és tejtermékek fogyasztásának előnye több tényezőből tevődik össze. Vegyünk egy liter Magyarországon kapható átlagos, 2,8% zsírtartalmú tejet. Mi az, amit megiszunk? Lássuk a táblázatot:
Energiatartalom: 602 kcal
Fehéje/zsír/szénhidrát:23/42/35%
Koleszterin: 100mg
Nátrium: 450mg
Kálium: 1480 mg
Kalcium: 1200 mg
Magnézium: 170 mg
Vas: 2mg
Réz: 0,17 mg
Cink: 3,6 mg
Króm: 130 microg
Foszfor: 700 mg
A-vitamin: 150 microgr
B1-vitamin: 350microg
B2-vitamin: 1500 microgr
B6-vitamin: 500 microg
B12-vitamin: 3 microgr
Biotin: 15microgr
Pantoténsav: 1,5mg
C-vitamin: 10 mg
D-vitamin: 0,2 microgr
E-vitamin: 0,7 mg
Víz: 877g
Táplálkozás-élettani szempontból a tejnek kiemelt jelentősége van. Ez elsősorban a magas fehérje-tartalomnak és ezen belül is az aminosav összetételnek köszönhető. Számos megfigyelés bizonyítja, hogy a tejben lévő fehérje felszívódása rendkívül hatékony. Ebben szerepet játszik a tejcukor tartalom (laktóz), a nátrium, kálium, magnézium, kalcium jelenléte is. Kiemelt a kalcium tartalma, melynek felszívódását a tej egyéb komponense biztosítja. A zsírban oldódó vitaminok- A, D, E - jelenléte mennyiségileg nem számottevő, a vízoldékony vitaminok közül a B12, és B2- vitamin érdemel említést.
Forrás harmonet.
És mégegy:
A tizenöt-tizenhét napig frissen megmaradó ún. laktoperoxidázos tej azáltal emelkedik a többi pasztőrözött tejféleség fölé, hogy olyan különleges élettani értékű bioaktív (egészségvédő) tejalkotókban gazdagított, amelyek a nemkívánatos mikrobák szaporodásának hatékony gátlásán túl közreműködnek a szervezet vasellátásában, antioxidáns tulajdonságuk révén aktívan részt vesznek a szervezetben keletkező agresszív, rákkeltő szabad gyökök eltakarításában, gátolják az érelmeszesedést, valamint lassítják az öregedési folyamatokat, vagyis korunk vezető betegségei ellen hatnak. Becses élettani hatásuk még, hogy megelőzik/gyógyítják az allergiás eredetű ízületi gyulladásokat és az isémiás szívpanaszokat, s a káros lipidperoxidáció ellen hatnak, továbbá igen hatékonyan védik a hámsejteket az ultraibolya (UV) napfénysugárzás pörkölő, káros hatásaitól.
A jellemzően egy hónapig frissen megmaradó ún. ESL-tej különleges táplálkozási előnye éppen gyártási eljárásában rejlik. A mikroszűréssel ugyanis eltávolítják a tejalapanyagból a nemkívánatos mikrobák kilenctizedét, így a mikroszűrést követő pasztőrözés után ennyivel kevesebb holt mikrobasejt marad a tejben, következésképpen ennyivel kevesebb annak nemkívánatos endoenzim-, metabolit- és esetleges sejttoxintartalma.
ez pedig egy másik oldalon volt.
Nem meggyőzésül (sz nekem sosem sikerülne veled szemben), csupán azért, hogy észérvékkel, nem lehülyézve, normális hangnemben reagálj rá.
[Szerkesztve] -
Agyzuzo
addikt
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem utálom a tejet, ezt sehol nem írtam, hanem azt írtam, a tej egy rossz tápanyag és ez, ha törik, ha szakad így marad. Attól mert te szereted, még nem lesz egészséges. És valóban nem CSAK a tejtől híztam el, hanem a rengeteg tejterméktől, amit zabáltam (ezalatt a teljes skálát képzeld el, kakaó-vaníliástej-sajtok-joghurtok-mindenféle tejipari édesség) és ez nagyon betette a kaput. Az a baj, hogy megint ebbe kötöttél bele, mikor már világosan kifejtettem az előző HSZ-ben, hogy nem konkrétan a tej, hanem a tejtermékek jelentős százaléka okozza a problémákat. A tej csak az egyik eleme ennek a halmaznak, ami már eddig is a kelleténél többször merült fel itt eddig. Tej téma over, én elmondtam miért rossz, de az ellenkezőjét még nem bizonyította senki, azon kívül, hogy tartalmaz 2 nanogramm kalciumot, ami fel sem szívódik.
A HSZ-ed többi részét nem kívánom kommentálni, nem ide tartozik (lehet hogy radikális vagyok, de senkinek nem adok rossz tanácsokat és eddig aki megfogadta, csak előnye származott belőle). Az Agykontroll-t továbbra is lehúzásnak tartom, de ez ide már nagyon OFF. -
DigitXT
félisten
válasz
Agyzuzo
üzenetére
ne ugasson már le engem
Elég szomorú, hogy neked a kommunikáció kimerül a leugatásban...
dejó a tejcukor, mert a Norbi is megmondta
Szvsz ilyet nem mondott itt senki: te konkrétan utálod a tejet, ezért szídod, ahol éred, más meg szereti, nyugodtan fogyasztja, attól még nem fog elhízni, azt elhiheted!
Azt ne mondd, hogy attól szedted fel azt a 30-40 kg-t anno!
Amúgy én is úgy vagyok veled, mint itt többeken: elismerem, hogy ott vagy a témában, így nagyjából el is fogadom a véleményedet, de a stílusodat gyakran borzasztóan faragatlannak érzem, szóval emberileg nem nézek fel rád, bocs.
Ez olyan, mint egy hierarchia. Aki (szigorúan a tudásszintet alapul véve) alattam van
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy az Agykontroll tekintetében szerinted hol állsz ebben a hierarchiában?
Nem véletlen hangsúlyoztam, hogy más témában is ''túl radikális'' a véleményformálásod, ami igencsak antipatikussá tesz... (Gondolom kitaláltad, hogy nem mindenhová írok, amit olvastam...
) De tegyük hozzá, hogy a bunkóság még ebben a topikban sem megengedett, hiába vagy penge a témában. Nya, a túlságosan off témákkal esetleg elszórakoztathatsz a RING-ben, de most lövöm le a netet ismét, mert a percdíj ketyeg...
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Musztáng
üzenetére
A kissrácot nem korra, MÉRETRE értettem. Az a bizonyos dietetikus pedig akinek a szavára adok, ex naturál (!!!) testépítő BAJNOK is egyben, így az elmúlt 10 évben igen csak sokat tapasztalt, tanult, ezért mondhatom, hogy autentikus, megbízható forrás (magyarán nem csak azt tudja, hogyan lehet fogyni, hanem azt is, hogyan lehet izmot építeni, azt megtartani, mi jó, mi nem - baromi rutinos). Norbika nem. A tapasztalat nála is stimmel, csak épp őt dróton rángatják a szponzorok, akiről meg én beszélek, független személy (nem is olyan vagyonos épp emiatt).
-
Musztáng
tag
válasz
Agyzuzo
üzenetére
kissrácra
1. Oh jajj! Rám gondoltál? Hát vagy kismilliószor írtam már, hogy a barátom így meg úgy... Úgy látszik, annyiszor mentél már fejjel a falnak, hogy megsérült a kicsi agyad...
2. kis... Hát: jövőre diplomázok.
Ekkora iszonyatos nagy ökörséget mondani azért húúúúú.
Ezt én hallottam egy dietoterapeutától. Hogy igaz-e azt nem tudom. Mindenesetre szakembernek tűnt.
fLeSs:
és te eszed is.
Ezt te honnan tudod? Talán egész nap fölöttem állsz és nézed, hogy azt eszem-e? Képzeld, hogy rég ettem olyat. És ha azt eszem? Akkor mi van? Az én döntésem. -
szancsika
tag
Talaltam 1 kenyeret a kasersba:
GLYX KENYER
Energia: 191kcal
Feherje: 7.8g
Szenhidrat: 33.3g
Cukor: 1.7g
Zsir: 2.7g
Telitett zsir: 0.3g
Rost anyag: 10.2g
Natrrium. 0.5g
viz, gabonaorlemenyek (teljes kiorlesu rozstoret, buzaliszt, rozsliszt, teljes kiorlesu zab, buzakorpa, zabkorpa, teljes kiorlesu buzaliszt), natur kovaszpor, lenmag, buzasikér, csicseriborso, so, eleszto, kukorica csiraliszt, almarost, borsokorpa, algakivonat, zoldcitrom, citromle koncentratum
Valami fogyis cucc, es cukorbetegek is ehetik...
velemeny? -
szancsika
tag
nekem is mindig felpuffad mire beerek a munkahelyre, de 1 kefir miatt nem fogok hutotaskaval rohangalni...
amugy sztem nem rossz en megiszom ugyis seman.
-
-
tildy
nagyúr
Kaukázusi kefírekről:
Csak egynek van viszonylag jó íze, ha ebbena nagy melegben a bolttóla lakásig nem puffad fel: ez pedig a mátratejes.
Összes többinek olyan szénsav íze van, hgy az híhetetlen.
Éppen ezért nagyon ritkán veszek csak kaukázusit, másrészt engem puffaszt is (gondolom a szénsav miatt) , ezenkívűl ha már felpuffadt a doboz (megesik, ha az ember tescóból viszi haza, és fél ótán át a metrón - buszon zötykölődik) akkor bitang rossz íze lesz.
Éppen ezért a danonos normál kefírt részesítem előnyben, illetve a sole kefírjét (update 1es). -
Sianis
addikt
válasz
Drótszamár
üzenetére
Hát én bizony 5-6 után már elkezdtem érezni, onnantól kedve meg amíg bírtam csináltam összesen 4x. Már most érzem a hatását, de ha holnap megyek megint, akkor fogom igazán tudni, hogy hol van.
-
Drótszamár
őstag
ÁÁÁ hasprés

Rossz emlékeim vannak róla.
Az elején tuti rosszul csináltam, mert semmi extrát nem éreztem, aztán eccer rájöttem melyik is a hasizmom, és éreztem mikor dolgozik rendesen. Onnantól 30-40-től isszonyatosan beégett, és soxor be is görcsölt. (lehajolsz, és utána 2 percig nem tudsz kiegyenesedni...)
Én a teremben úgy vettem észre, hogy a legtöbb ember rosszul csinálja. Mintha csak hajolgatnának előre, és nem hasizomból dolgoznának. (mondjuk lehet hogy csak rosszul láttam)
Asszem lassan nekem is vissza kéne nézni a terembe.
Talán szeptembertől, ha jön a szarabb idő elkezdek megint járni.
Aktív témák
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Amúgy szvsz azért kevesled az izomtömegét, mert ő nem testépítő: jogos!
Viszont én inkább szeretnék izomzatomban rá hasonlítani, mint mondjuk a svájcinégerre...
Mod: csak ehhez tennem is kéne már vmit...

Spangli volt régen (20-22 éves korom között), de elhagytam, nem lettem függő tőle.
Érdekes amúgy, hogy míg itt mindenki kilókról beszél, a ''gyúrósok'' testzsír%-ról.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)