Hirdetés
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Aktív témák
-
szancsika
tag
disznoporkoltet nokedlivel, azan egy kis krumplival sult csulkot kacsazsirral csopogtetve

-
I_Am
veterán
Kötekedik a fene. Csak olyan aranyos volt a hozzászólásod.
''Mert édes, szal emiatt.
''
(csak zárójelben jegyzem meg, attól, hogy édes valami nem biztos, hogy sok benne a cukor.
)
Látod, azt hiszed, hogy a helyes életmód felé közeledsz és le is írod, hogy azért nem eszel ezt meg azt mert az a közérzetedre rossz hatással van és megint tiszta negatív vagy. Én meg az ellenkezője. Csak vedd észre, hogy attól, hogy valaki hozzádszól nem biztos, hogy a rosszindulat vezérli.
-
tildy
nagyúr
Ha édesek akkor cukor van benne, cukor meg nem jó egyébként sem, estére meg főleg nem.
Bár nem kérdezte senki (mert mindenki csak lehülyézni tud) elmondanám, hogy én az egynapi überbekaja helyett inkább reggel eszem rozskenyeret, vagy pogit vagy joghurott, délben rántott csirkemell vagy natur csirkemell plusz fél rizs, estére ennek a másik fele, vagy simán pulykamell és ubisali. És szerintem este a mérleg már csak 79et fog mutatni, mert így ránézésre megint laposodtam.
I_am te meg kötekedj mással. Ha megkérhetlek. -
mynames
senior tag
Műzli+zabpehely reggelire átcsoportosítva, ébdre normál kaja (de nem zsíros, ált. kínai a Wesselényi utcából
).
Vacsorára pl. sonka + abonett lesz + paprika + paradicsom.
Tényleg abonettet még lehet kapni? Mert én már rég láttam...
Szerk: és köszönöm a tanácsokat!
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
válasz
mynames
üzenetére
Mert van egy sejtésem, hogy cukros müzlit eszel, és abból zsír lesz ha este eszed.
De ha nem cukros, akkor is zsír lesz, mert a müzliben gabonafélék és gyümölcsök vannak, amikből szintén zsír lesz este, mivel ezek szénhidrátok.
A tej meg lassítja az anyagcseréd, és ha egyszer sikerült felszedned egy kis felesleget, akkor te nem a gyors anyagcseréjüek táborába tartozol, vagyis nem tesz túl jót estére neked. -
szancsika
tag
en ilyen teljes kiorlesu muzlit ezem, azt az 1kg-os-at, van benne zabpehely meg mazsi meg mogyoro meg ilyesmi.
-
mynames
senior tag
Köszönöm mindenkinek a gyors hsz-kat!
Miért nem jó a műzli+tej/joghurt estére? -
mynames
senior tag
Sziasztok!
Tippeket tanácsokat kérnék, hogy mivel válthatnám ki a reggeli kiflit, zsömlét. Müzlit+zabpelyhet vacsorára eszem, reggelre már sok lenne. Van olyan péksüti v. akármi amiben nincs szénhidrát, vagy csak nagyon kevés van benne?
Az a baj, hogy amióta irodában dolgozom azóta nincs meg az a napi mozgás ami megvolt a telephelyen. Ettől lett jó kis pocakom...
-
tildy
nagyúr
válasz
shaft72
üzenetére
Persze minden amit én mondok az mentegetőzés, kifogás satöbbi.
Persze csakis.
A répát meg tényleg kiköpöm, ha megérzem, ha véletlen lecsúszik akkor meg... Akkor meg öklendezés. Na mindegy.
Csak azért mert nem hallgatok agyzuzora, mert igen, egy nap után feladnám, emrt elegem lenne belőle, akkor már én vagyok rossz. Persze ez akaratgyengeség.
Akaratgyengeség ugyanúgy biztos, mint amit pl. agyzúzó mondott a pszichózisra.
Persze. CSakis. Volt ő már valaha skizo? Ment már át ilyenen ? NEM? Nagy kár, mert így bele sem tudja képzelni magát annak az embernek a gondolatiba, és csak olyan rossz példákat hozz föl, hogy bezzeg szegény barátnőm, meghaltak a szülei, ukrajnából jött át, és hova jutott. Nem mindenkinek van akkora nagy egója, önbizalma és miegymás, főleg ha depressziós stb az ember, hogy kikászálódjon belőle. Na ez a baj, hogy ez és ahogyan a másképp fogyókhoz áll na ez a nem szép. Még belerúg egyet, mert az milyen jó.
''te undorodsz mindenféle ''egészséges'' kajától és kihányod,'' erről szó sincs, mert a paprikát , tojást, retket, uborkát, céklát és a pulykahusit (meg még pár hasonló dolot) is megeszem. Igaz ilyeneket inkább délután, délelőtt beesik egy pogi reggelire és egy joghurt tízóraira. Emmellett már nem is olyan kevés a napi 2* féladag kaja.
De a többit akkor sem ha belémtömik.(pl. karfiol, répa:X, zöldség
Y, paradicsom
)
De leírtam már mit eszem, meg ha abból egy heti változatos! kaját összeállítasz, akkor minden elismerésem. Fogd fel én nem te vagyok, aki megeszi a rosszízű kajákat.Sőt magamba sem tudom erőszakolni, mert egyszerűen inkább nem eszem , minthogy ilyen sz.rt magamba toljak.
''Ez kezdődhet úgy, hogy csak fél tál rakott krumplit eszel meg, meg úgy is, hogy egyből mindent megvonsz magadtól.'' Az utóbbival az a bajom, hogy már az elején elmegy tőle a kedvem. Igen mondd azt hogy ez akaratgyengeség, de erre azt mondom hogy engem meg nem érdekel a gyorsaság, annál inkább a majdani eredmény. Nem fogok csak azért rossz kajákat enni, és ezzel a közérzetem rontani, ha helyette van más út is. Márpedig van.
De mind1, egy év múlva beszéljük meg, jó?
[Szerkesztve] -
szancsika
tag
válasz
brownus
üzenetére
nekem nem esik annyira nehezemre lemondani dolgokrol/kajarol, csunyan at tudok esni a lo tulso oldalara... ez az elmelkedes dolog viszont teccik
ma kiprobalom es ''edzes'' utan elmelkedek egy kicsit
mongyuk engem a tukor inkabb elkeserit egy kicsit
mindig azt latom benne amit nem akarok
de egy ev es remelhetoleg mar szivesebben nezem a tukrot is, es nem kell olyan sokat elmelkedni
(bar sem az elmelkedestol se a dietatol se a gyurastol nem novek meg 10cm-t
) -
szancsika
tag
válasz
Agyzuzo
üzenetére
igen igen, hallottam mar ezt a szot

tok fura h ilyen van, es az ember kepes magaba bebeszelni minen marhasagot.
A metabol es a tobbi okossag kb ilyen elven muxik... bebeszejjuk h hat es akkor jo. Szal annak hat aki elolvassa, hogy ''dieta kiegeszito'' stb... nyilvan ha elkezd valaki dietazni fogy, es a naiv ember (pl en
) azt hiszi h attol fogy, es tovabbi 5000ft-ot kidob ra a semmert. 
-
brownus
veterán
válasz
szancsika
üzenetére
Nekem kb. 2,5-3 évbe telt az, hogy ma már nemet tudok mondani bármire, azt eszem amit én akarok. nehéz volt húszon pár év berögzült szokásaitól megszabadulni, és mostanság is edzések után pár perc csendes elmélkedést tartok arról az adoniszi testről amit elakarok érni, végig zongorázok tetőtöl-talpig, de nemhiába van az edző termekben is tükör a falakon.. ja és persze mozdulat sorokat is, elképzelt küzdelmeket

-
szancsika
tag
válasz
brownus
üzenetére
igzat beszelsz, nagyon sok mulik ezen. pl szedtem ezt metabolt, de inkabb abbahagytam... a abban volt jo h a krom tartalma miatt nem kivantam az edesseget... mikor nem szettem, kov nap mar magamba beszeltem, hogy torta fgyi suti csoki kell... es ez azert van mert nem szedem a metabolt.... termeszetesen nem ettem egyiket sem, aztan tul kepp ugyangy nem kivanom az edesseget
nemtom ertheto e de nemegeszen tom leirni potyosen mit akarok 
-
brownus
veterán
Már nem tom ki írta azt, hogy először is másképp kell gondolkodni! az agyadat kell átállítani egy másfajta 'üzemmódra', hogy Te igenis vékony(abb) vagy, és kész! ezzel absz. egyetértek, a betegségekre is azt mondják, hogy 90%-uk pszhi alapon jön elő.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
shaft72
üzenetére
Nem volt hülye az öreg.
Unalmában halt meg, 93 évesen, szegényke. 
Bővebben: link -
szancsika
tag
nem tom hogy lehet kihanyni mongyuk a repat... en meg aztis megtudom enni amit utalok hanyas nelkul. (utalom a paprikat de minden nap azt eszek)
-
shaft72
tag
Úristen ezt a mentegetőzést hallod. Úgy látom kitaláltad, hogy te undorodsz mindenféle ''egészséges'' kajától és kihányod, ha arra kényszerítenek, hogy beléd tömjék. Na hát ez már a vég. Azért ez nem csak arról szól hogy ha le akarsz fogyni, akkor van pufirizsa szárazon meg levegővel párolt csirkemell. A lehetőségek tárháza nagyon nagy, csak kicsit utána kell olvasni és kis fantáziával kombinálni a dolgokat. Meg persze betartani - az amúgy tudományos kutatásokkal alátámasztott - szabályokat, vagy inkább úgy mondanám, javaslatokat. Mert ugye genetikusan különbözünk, de azért alapelvek léteznek! És kedvenc Dorbid is azt mondja, hogy nincs fogyás életmód-változtatás nélkül (legalábbis tartós biztos nincs!). Persze a szokások megváltoztatása igényli a legnagyobb akaraterőt és kitartást, ugyanaz, mint az addikciókról való leszokás. Ez kezdődhet úgy, hogy csak fél tál rakott krumplit eszel meg, meg úgy is, hogy egyből mindent megvonsz magadtól. Az utóbbi nyilván drasztikusabb, és nehezebb is. Senki nem mondta, hogy könnyű lefogyni, de kifogáskereséssel még annyira sem megy, az biztos.
-
Agyzuzo
addikt
Nem rossz a hasonlatom. Van 1-2 tárgy amitől undorodom (mint te a zöldségektől) és úgy kell magamra erőszakolnom. De muszáj. Ha diplomát akarok, ha át akarok menni azon a tetü vizsgán, akkor bizony szenvedni kell (jogon ilyeneket képzelj el, hogy 800 oldalas anyag és 120 tétel - és ilyenből van egy félévben 4-5).
Amúgy én nem ajánlok semmit. Leírtam az optimális megoldást, aztán mindenki azt csinál, amit akar. Nem vagyok személyi tréner, se dietetikus, de még ha az is lennék, akkor se lenne kötelező megfogadni a tanácsaimat.
-
tildy
nagyúr
válasz
Agyzuzo
üzenetére
Rossz a hasonlatod. MErt a tanuláshoz fenék kell, meg kedv.
Viszont egy olyan kaja lenyeléséhez , amitől hányingered van, nemcsak kedv kell, hanem az , hogy ne undorodj tőle (lehet előző életem répavoltam, azért utálom , mint a ...)
Az az ember mit akar? Mir vár? lefogyni. Kompromisszumokat kell kötnie, de amit te ajánlasz az olyan messzi áll a kompromisszumtól, mint makó jeruzsálemtől. -
Agyzuzo
addikt
''Ja és hozzátenném, eészséges kajától lefogyni kevésbé nagy dolog, mint olyan emberen segíteni, aki iyleneket nem eszik meg,mégha belétömik, akkor sem és azt lefogyasztani.''
Az az ember mit akar? Mir vár? Ez olyan, mint elmennék úgy alapvizsgázni Alkotmányjogból, hogy mondjuk elolvastam a könyv Bevezetőjét és aztán várnám, hogy a tanár abból kérdezzen, mert azt olvastam csak el, mert a többi nem tetszett és nem erőszakoltam inkább magamra... -
tildy
nagyúr
Ja és mégvalami, kezd bő lenni rá a gatyám, és a pólo.Eddig passzos volt. Eredméynek :Este.
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Tegnap megmértem magam a szerelmemnél. Nem a legjobb a mérleg, de viszonyításképpen nagyon jó volt. Olyan 78-80 kg-ról indulhattam, mikor elkezdtem a diétát, mondjuk ez nem bizots, de télen mutatott ennyit is a mérleg, a helyzet azóta csak romolhatott. Felálltam a mérlegre, és 72-t mutatott. Majd asszony nagy örömére, gatyára vetkőztem, és a mutató alig ment túl a 70-en. Ez 2 hét alatt jó eredménynek számít? Én mindenesetre nagyon fellelkesültem, mivel már külső látszata is van a dolognak. köszi a segítséget eddig és a továbbiakban... -
tildy
nagyúr
válasz
shaft72
üzenetére
''''Ha tisztában lennél azzal, hogy mi a jó szervezetednek, meg lenne egy kis táplálkozási kultúrád, akkor valószínűleg a szaftos zsíros rakottkrumplitól undorodnál, nem pedig diétás kajától.''
Ez nem kultúra kérdése. A banánt is sokan megeszik én nem. Ez izlés kérdése.
Ha valaki nem eszik meg valamit, abba nem erőszakolhatod bele azokat a kajákat amit nem szeret. És nemcsak hoyg ímmel ámmal nem eszi meg, hanem kifejezetten utáálja (lásd pl. az én esetem a répával)
Mert ez tudod mi lenne ? Emberkínzás.
Max néhány esetben köthető kompromisszumos megoldás is. A rakott krumpli sem hízlalna (annyira) ha az ember nem enné degeszre magát belőle, hanem mondjuk reggelire enné, és egy fél tányérral. Ha ezután csak gyümölcsöt , kefírt és olaj nélkül sült husit eszik akkor megvan az az öröme is , hogy evett olyat is amit szeret, mégsem kell szégyenkeznie.
És mondjuk ki , a lakosság nagy része azért marad kövér mert:
1: sokat eszik, még vacsorára is
2.: olyanból eszik sokat, ami ráadásul nem egészséges
3. az egészséges kajákat meg nem eszi meg, mert általában íztelenek, rosszízűek, stb.
Engem pl. nemérdekel ha zöldséggel, pufirizsával ''teletömve'' , azaz normálisan kajálva belőle hamarabb lefogynék. Jahm persze, egy -két hét múlva a hullaházban lennék, emrt nem ennék meg belőle szinte semmit. Jó fogyás! Tényleg!
Általánosítás pedig a részedről is megvan (A lakosság nagy része lusta)
Engem az zavar , hogy olyanra nem ad igazán tippet, amikor csak adott kajából lehet válogatni. (ha ad is, akkor változatosság benne szinte semmi) .
Ja és hozzátenném, eészséges kajától lefogyni kevésbé nagy dolog, mint olyan emberen segíteni, aki iyleneket nem eszik meg,mégha belétömik, akkor sem és azt lefogyasztani. Ebben pedig agyzúzó módszere semmit nem ér . (persze lehet bizonyos dolgokat közbeiktatni, de.. Szal érted)
Ja és egy baj van még azzal a módszerrel: szinte minde olyan kaját amit egy éátlagember szeret, illetve megeszik tilt. Ezért az átlagembernek vagy bika nagy akaraterejének kell lennie, vagy pedig az átlagember hagyja a feébe az egészet, és esetleg más módszerek után néz.
Ja és mégegy hozzáállás ami szintén nem szerencsés: na megmondtuk mit egyél meg, ha nem eszed meg, vagy utálod, vagy akármi, akkor magadra vess! MErt mi megmondtuk!
[Szerkesztve] -
shaft72
tag
Azt kéne már megértenetek, hogy a lakosság nagy része azért sem tud lefogyni, mert undorodik az olyan kajáktól, amit ti itt ajánlgattok
Ha tisztában lennél azzal, hogy mi a jó szervezetednek, meg lenne egy kis táplálkozási kultúrád, akkor valószínűleg a szaftos zsíros rakottkrumplitól undorodnál, nem pedig diétás kajától. És nem kell általánosítani, meg mentegetőzni, mondjuk ki: a lakosság nagy része LUSTA, akaratgyenge. Successful brainwashing! Sikeresek lehetnek a Norbi módszerek, mert kevesebb akaraterő kell hozzájuk, de azért ott is keményen kell dolgozni, ha eredményt akarsz. Még egyszer sok sikert kívánok, de azért nem kell dühösnek lenni másokra, amiért az optimális-ideális eredmény legrövidebb időn belül való elérésére adtak tippeket, javaslatokat. -
tildy
nagyúr
válasz
attilam
üzenetére
Ha az , ha nem az , mégiscsak úgy lett ahogy modntam. Azt kéne már megértenetek, hogy a lakosság nagy része azért sem tud lefogyni, mert undorodik az olyan kajáktól, amit ti itt ajánlgattok (pár kivételtől pl. pipihusi eltekintve).
Igen lehet , hogy gyengék. Lehet hogy agyban dől el az egész. De valahogy én maximálisan megértem őket, hiszen ez nem olyan dolog , hogy hopp csettintek és holnaptól megeszem azt amit világéletemben soha nem ettem meg, és csak undorral csúszna le a torkomon. Ha egyáltalán lecsúszna.
Na éppen ezért sikeresek az ilyen Norbi módszerek. MErt kevésbé érzi azt , hogy át kéne szokni olyan kajákra amit ki nem állhat az ember.
Mehet az a tej egyébként uzsonnára, vacsorára is, ha max egy bögrével iszik belőle, és mást (főleg nem kenyeret) nem eszik mellé. De majd kiderül.
Ja és attilam, flamelést megjegyzed de a bunkó beszólást más részéről nem? Vagy tán félsz neki beszólni, mert esetleg olyan erős a sok gyúrástól, nekem meg nem félsz? Gratulálok.
Mindegy, most már tényleg befejezem.
[Szerkesztve] -
Agyzuzo
addikt
Délután már ne egyél magas GI-indexű gyümölcsöt, csak olyat, amit fentebb írtam (cseresznye, szilva, zöldalma, citrusfélék), a tejet pedig ha lehet csak reggeli mellé igyad, úgy még elfér diéta mellett is (pár éve amúgy a legelső diétámnál, mikor sok tapasztalatom még nem volt én is ittam tejet, de csak reggel és úgy is lement azért 25 kiló). Amúgy nem vészes, de a délutáni kajálásokra nagyon figyelj oda!!!
-
-
süti5
őstag
válasz
Agyzuzo
üzenetére
Az a helyzet, hogy reggel nem eszem gyümölcsöt, de tízóraira igen..

Reggel abonett meg pulykasonka szokott menni, zöldségekkel. Ez okés.
Tízórai banán vagy eper.
Ebéd néha menza - heti kétszer - de próbálok kevéséb hízlalót, főzeléket enni, holnap sajna bácskai rizseshús lesz savanyúsággal.
Uzsonna semmi vagy gyümölcs, eddig vacsorára meg pulykahús zőccséggel, de ezt most hanyagolom, ehelyett ment az abonett sonka meg a gyümölcsök + tej.
Ennyi, néha light kóla, sok ásványvíz meg napi egy-két plussz tabi. -
fLeSs
nagyúr
válasz
szancsika
üzenetére
A dohányosok tudják, hogy a nikotin miatt nagyobb a C-vitamin szükségletük.
Azt viszont nem tudják, hogy a C-vitamin gyorsítja a nikotin kiürülését a szervezetből, vagyis létrejön egy ördögi kör, mert a nikotin gyorsabban ürül ki, ezért hamarabb jelentkezik a nikotinéhség, ezért a dohányos többször fog rágyújtani, mint C-vitamin tabletta nélkül tenné.
Szokjon le. -
-
szancsika
tag
válasz
Agyzuzo
üzenetére
A C-vitamint az uram eszi, de nemis art foleg mert dohanyzik es a nikotin oli a C-vitamint elege...

Majd ha legkozelebb arra jarok veszek enis egy olyat, nem eszek paromebol mer meg elhuzza a szajat
Joapam azota megkerdezte szomszed gyurosbacsit az felvilagositotta h nem fogok hizni, mosmeg a vesemet mondogassa, igazabol annyira nemerdekel
(anyumnak pl izlik, elole el kell dugni, hiaba mondom h nem nasira valo
) -
tildy
nagyúr
válasz
Agyzuzo
üzenetére
itt msot valami nagyon csunya karomkodas lett volna....
De inkabb nem mondom.
Mert ugye csak ...
Akkor is undorito ilyet kijelenti, foleg azutan hogy leirta vakon bizik benned, hogy na vannak meg ertelmes nok.
Ha most itt lennel elottem, biztos jol behuznek neked. Undorito a viselkedesed.
Bocs de ezt nem hagyhattam szo nelkul.
Utalom amikor leneznek, vagy ily mertekben megsertenek.
[Szerkesztve] -
Agyzuzo
addikt
Jó, de ha lehet időzítsd úgy a dolgokat, hogy az eper és banán reggel csússzon, a tej délután ne nagyon, abonett+sonka közül maradjon csak ki az a vaj (ha nagyon száraz inkább tegyél rá paradicsomot és uborkát), de amúgy a banánt én abszolút elhagynám az étrendből, mert az a leggázabb. A reggeli natúr zabpelyhembe én is szoktam szecskázni epret, mert nagyon finom bele (vaníliás fehérjeturmix-szal főleg, nyamm).
-
Agyzuzo
addikt
Üzenem a kedves papának, hogy előbb olvasgasson, művelje magát a témában (én faterom dettó ilyen, de legalább fejlődőképes). Tonhal valóban jó lefekvés előtt (lévén tartalmaz kazeint), 1 tojás viszont édeskevés (kb. 8 tojásfehérjével egyenértékű az a turmix amit benyomatsz és ennyi kell is)!
Citrom felhigítva vízzel mehet, ha bírja a pocid, a C-vitamint meg nem lehet túladagolni, sose jön rosszul egy kis extra (a VitaLife-osból is szedhetnél napi 1-2-őt, amit elvittél). -
süti5
őstag
válasz
Agyzuzo
üzenetére
Én értem, bár meg próbálom így, aztán meglássuk... ok, hogy néha egyek marhasteaket, de nálam az a baj, hogy nyomtam becsülettel a pulykamell+zőccséget, de nem tehetek róla, hogy már hányingerem van tőle.... Majd meglássuk mi lesz, mondjuk nem kell túl dramatizálni, a vaj az leheletnyi volt, 1 dkg
és ezt fél6-kor ettem, azóta edzés, séta és fent leszek éjfélig
Egyébként ezerrel próbálom követni amit mondotok, de kell a változatosság.... -
fLeSs
nagyúr
Edzés előtt 1,5-2 órával szabad utoljára enni szilárd kaját, folyékony kaja (pl. fehérje) KELL edzés előtt fél órával.
Ha megtörtént az edzés, azonnal mehet a fehérje vagy akár a magas cukortartalmú tömegnövelő is persze mértékkel, mert ez nem zsírrá alakul ilyenkor, hanem az izmok kiürült glikogénraktárait tölti fel (mellesleg ezt hívják anabolikus - vagyis izomtömegnövelő - keretbefoglalásnak). -
szancsika
tag
válasz
Agyzuzo
üzenetére
nah igen fokerdes lett volna meg a turmix eves elott avgy utan, de megkaptam a valaszt...
hat a grefujtot azt nem tudom megenni, nagyon keseru, de a citromot viszont imadom, de ha anyu meglatya a kezembe lekijabalja a buksim (soka helikobakterium a gyomromban es fel h fekejem lesz), ugyhogy azt csak limonade (cukor nelkul).
Apam mikor meglatta a kicsinyke vodrocskemet elolepett feherjebiologusnak es kozolte h hizni fogok tole... mondtam nem 6g szenhidrat (az nem som ugye?). Azt mondta h ''e--vitamin'' van benne akkor uristenmilesz... Meghogy egyek inkabb halat, meg edzes utan 1 tojast... mind1 no komment.... -
Agyzuzo
addikt
Attól még amit csináltál, az egy jellegzetes tömegnövelő étrend és ráadásul nem is a legszerencsésebben elosztva a bevitt tápanyagot. Most döntsd el, hogy izmot építesz, vagy zsírt égetsz - a kettő nem megy együtt! Mert ezzel a kajálással azt éred el, hogy jön zsír is, meg izom is, de főként inkább zsír.
-
Agyzuzo
addikt
-
Agyzuzo
addikt
válasz
szancsika
üzenetére
Alma és citrusfélék nagyon jók! Azokat bármikor! Én pl. grapefruit-ot szoktam tolni fekvés előtt ha épp olyanom van (2db-ot), a jóó savanyú zöldalma szintén remek! A cseresznye, ananász és a szilva is OK kategória! Amivel csínján kell bánni, az a kiwi, banán, eper, szőlő és minden édesebb gyümölcs!
Edzés előtt 1 órával egyél utoljára, hogy az energia amit beviszel az edzésre az izmaidba kerüljön (ha nem eszel előtte nagyon ramaty lesz az erőszinted). Utána fél-egy órával célszerű még kajálni (napersze közvetlen utána a kötelező fehérjeturmix is meglegyen!), de csak valami könnyűt. -
Agyzuzo
addikt
Lássuk csak...
Eper: magas glikogén indexű, magas fruktóztartalmú gyümölcs, csak délelőtt javasolt a fogyasztása, akkor is éhgyomorra (inzulincsúcsot eredményez)
Vaj: tömény telített zsír
Abonett: erre még aszondom elmegy, de akkor már inkább pufirizsa
Pulykasonka: ez is elmegy kategória (mert ugye nem színhús, de legalább nem is párizsi)
Banán: a legmagasabb kalória és cukortartalmú gyümölcs, kifejezetten tömegeléskor javallott, akkor is max. 2-3 darab edzés előtt, de nem az igazi, mert gyorsan megdobja az inzulin-szintet és ugyanolyan gyorsan vissza is esik (azaz hamar elfogy a szufla)
Fél littyó tejturmix: szintén tejcukor + tejzsír, csak tömegeléskor
Amúgy mindenre igaz, hogy ami hirtelen megemeli az inzulinszintet és nem valamilyen nehéz fizikai aktivitást követően, az közel 100%, hogy zsírraktározást eredményez...
Szóval ''remekül'' csinálod... -
szancsika
tag
en nem nagyon szeretem a gyumolcsoket, banat szeretem de azt nem akarok enni, almat 1 evben 1szer, kortet is. a narancsot es a mandarint szeretem csak, tobbi is lecsuszik de nem egek a vagytol h ehessek.... szal en megvok nelkule, esetleg ha nagyon megkivanom delelott..
amugy edzes elott kell enni? nem jo edzes utan? vagy miert jobb elotte vagy utanna?
nekem is ingyen van a kondi, bar eleg gyenge gekepk vannak... de amire enm kell arra jo...
T-comban van es ugyebar az ott dolgozok hasznalhatjak, csak az a baj h 1 ora od az ut, ugy csak akkor tudok amikor dolgozom
irigyellek azert h neked csakugy otthon van
kar h ilyen dragak ezek a cuccok 
[Szerkesztve] -
-
attilam
őstag
Na hallottam ma egy jó receptet csirkemellhez. Holnap tuti megcsinálom:
Szóval csirkemell + fűszerek, majd rá hagyma. Alufóliába jól bebugyolál, és megy a sütőbe úgy 40-45 percre. Így semmi olaj nem kell hozzá, nem kell felvagdosni sem. Gyakorlatilag nem is sül, hanem inkább a saját, na meg a hagyma levében párolódik. A végeredmény pedig emiatt nem lesz száraz. És nem kell mosogatni utána, csak megy a fólia a kukába.
süti5: Banán, eper, vaj, tej
. Nem ennék ilyeneket diéta alatt.
[Szerkesztve] -
süti5
őstag
Én hazajöttem, letoltam egy fél kiló epret
Aztán 4db abonett vajjal meg pulykasonkával utána egy séta, majd egy db banán és egy db banán és fél littyó tej turmix, ezután lementem gyúrni egyet
Most meg tolom az ásványvizet mer kivagyok
Így lehet fogyni?
Pulykahúst paradicsommal paprikával ubival látni sem akarok........ már a gondolatától hányingerem van
-
szancsika
tag
huh, mire hazaertem mennyi izgalmas HSZ.

hazajottem es magamba tomtem 10dkg pulykahusit 1 paradicsomot 1 paprikat, a felenel mar tele lettem de csakazeris benyomtam! jol megmutattam neki!, kesobb majd ragicsalok meg valamit
Aztan ittam egy adag feherjet, most varok 1 kis ulepedest mer ha megmozdulok felek kijon, aztan aput kizavarom a TV elol es Norbertozok 1et 
Aztan lefekves elott meg egy feherje (csak azert mer a reggelit elfelejtettem
), es szuszi 
Tildy: az ontetet majd kiprobalom, koszke!
Ne legyel ennyire makacs, hidd el ha mar 10-en vannak 1 ellen ott mar valamin el kell gondolkozni.... En azt mondom mozogj/tornazz/sulyzozz, es egyel annyit amennyi jolesik (amennyi tenyleg jolesik e sne annyit amennyit magadba beszelsz h annyi esik jol( Szal sztem megeheted ebedre az egesz adag rizst az 1 szelet husival 1utt.
Meg annyit talan h nem bantasibol mongya senki, inkabb csak segiteni akarnak, hiszen azert vannak itt... -
fLeSs
nagyúr
Az elég durva meglepi lesz ahogyan én 1 év múlva ki fogok nézni, addigis sok sikert mindenkinek!

-
Agyzuzo
addikt
Sz'ted az a napi 7-1000kCal amit eszel mire elég? Arra hogy izmot bonts, arra igen. Arra hogy zsírt? Nem... Csak hogy tudd, már eleve a zsír bontása egy kalóriaigényes feladat. Na most, ha te nem biztosítod ezt az energiát a szervezetednek, addig a zsír se fog eltűnni (csak az a kevés, ami izombontás közben eltűnik). Paradox dolog, de pont azzal lehet jobban fogyni, ha többet eszel - DE az alapszabályok betartásával. Ezt nem sikerül neked megérteni és azt hiszed, az, hogy ha nem vagy éhes az azt jelenti, hogy nem vagy alultáplált. Pedig igen. És milyen vicces (de inkább szomorú), mikor egy elhízott ember alultáplált...
Amit csinálsz nem egészséges. Ugyanannyira nem az, mint elhízottnak lenni. -
tildy
nagyúr
válasz
Agyzuzo
üzenetére
Az a problémád, hogy szerinted keveset eszek.
Szerintem meg nem.
Nem szelektív a szemem, neked nem több nézőpontú a gondolkodásmódod
DigitXT: akkor nem éheznék emg pl. reggelre, és akkor nem reggeliznék pl. Így viszont, hogy este nem eszem annyit, sőt, így viszont reggeliznem kell, különben nem bírnám ki délig a napot. Hát ezért.
Ja és egy éve nem szenvedtem. Baromi jó volt egész nap narancsot enni.
Tényleg imádtam. Jó fincsi narancsok voltak, szerettem.
EGyébként nem én csinálom itt a fesztivált, hanema többiek, hogy ez így nem jó. Pedig pont ez a jó. Ha kevesebbet eszek , akkor többször kell ennem. Nem azt akartátok eláéérni. De. Résszemről befejezve. A belinkelt hozzászólással kapcsolatban meg akármennyire is mondjátok hoyg jójó után több megy vissza, mint amennyi lejött, itt vagyok példának hoyg nem. Lejött 6 kiló visszament 4, msot lejött 4. (Ez viszont már marad. Főleg hogy jövőhéten hozom fel a cangám is.)
Egyébként még egy utolsó szó: azért fura, hogy engem szóltok le, hoyg ez már gyerekes, de az is fura, hoyg 5 en vagytok ellenem, azt nekem mondod , hogy gyerekes a dolog, miközben ők (agyzuzo, kalandor, stb) semmivel sem különbek akkor, amikor visszaszólnak nekem.Semmivel.
Igen egy év múlva jönni fogok a képekkel.Addig is hetente egyszer benézek és leírom az aktuális adatokat, de ennyi.Unom már , hogy csak egy valaki az isten csak neki lehet igaza, midnen más hülyeség.
Egyébként lol ma a tescónál kifele jövet (paprika paradicsom uborka kefitr és joghurtvasarlas utan) odajött hozzám egy nagydarab srác, hogy nem akarok e lefogyni, mert ő már lefogyott ilyen husi + zöldség meg hasonló féle kajáktól + zsírégető cuccoktól. Mondom, kösz de nem, pont ilyenekkel ''állok'' szemben, részben fogadásügyileg.
Szóval itt hagylak benneteket, mert úgysem lehet nekem igazam.Majd visszajövök, ha végeztem.
Köszönöm , hogy meghallgattatok. A zöldségekre (kivéve paprika uborka meg még két társa)meg továbbra is nagy ívben...
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Nitro ANV16-41 16" FHD+ IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- TUF F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gamer Pc - i7-6700, 16GB, GTX 1660
- TUF A15 FA507NV 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB DDR5 512GB NVMe gar
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung A17 mobiltelefon
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

parom pl tancol 

Y, paradicsom
)

De vannak elvetemültek, akik imádják beletenni a turmixba... Ő dolguk. Aki nem hajlamos hízásra, az ugyebár sokmindent megtehet.