Hirdetés
Aktív témák
-
Boxer001
veterán
válasz
katavagyok
üzenetére
minek mérsz ilyeneket magadon...ez fogyunk le topic, te gondolom nem akarsz életveszélybe kerülni

-
attilam
őstag
válasz
katavagyok
üzenetére
Mindegyikhez kell. Az elv ugyanaz, csak a 7 pontosnál több a mérési hely, és oda kell egy segítő is, hogy mindent le tudj mérni.
-
tildy
nagyúr
válasz
katavagyok
üzenetére
Szégyen gyalázat, de sajnos nem
kéne pedig...
-
attilam
őstag
válasz
katavagyok
üzenetére
3 pontos méréssel: Bővebben: link
7 pontos méréssel: Bővebben: link
Egy tolómérőre is szükséged lesz hozzá.
-
tildy
nagyúr
válasz
katavagyok
üzenetére
BMI-t számoltál már?
Kiszámoltam helyetted 160/47-re.
Eredmény: 18.6
Eszébe ne jusson fogyókúrázni, már így is soványabb a kelleténél! A testtömeg index alapján Ön az alacsony súlyúak, a kissé soványabbak közé tartozik. Ez lehet jó és rossz hír egyaránt. Vannak, akik egyszerűen csak alkatilag soványak a génjeiknek, csontozatuknak köszönhetően. Bizonyos szintű soványság kapcsolatba hozható a hosszabb várható élettartammal, a túlzott soványságot azonban táplálkozási zavarok, anorexia nervosa, étvágycsökkenés is okozhatja. Amennyiben az elmúlt fél éven belül hirtelen súlycsökkenésen esett át, keresse fel háziorvosát.
A kategóriánkénti elhízás mértékével egyenes arányban jelentkeznek a súlyos társbetegségek, mint például a magasvérnyomás-betegség, cukorbetegség, zsíranyagcsere-zavar
---------------------------------------------------------------------------------------------
Amiért bánthatnak azt pedig már leírtam: lehet a testzsírszázalékod magas, ezért hiába vagy vékony, sovány, hülyeség fogyiznod, inkább edzz.
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
válasz
katavagyok
üzenetére
na mennyé má a fenébe! 160-hoz min. 50-nek kéne lenned! lehet, hogy mégis gyúrnod kéne

amúgy heti 2 edzés. sosem elég
amúgy sosem hallottad még ganxta zoli bácsi okos megszólalását?
''hö, csontokkal én ne mlakom jól...'' -
Motion_Blur
félisten
válasz
katavagyok
üzenetére
Barátnőm 163cm és 51-52kg. Nagyjából ezek a Te arányaid is (vagy még jobbak). Ő egyáltalán nem túlsúlyos, szvzs Te sem vagy az

mod: vagy Te veszed túl komolyan a viccnek szánt beszólásokat, vagy görények, akik ezt mondják
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére

-
katavagyok
tag
köszike.
az: nem photoshop
akkor 46 voltam, most 47, 43-44 lenne a cél, mivel elég pici vok (160cm körül) heti hány edzésed van?
motion: ha téged bántanának folyton, akkor nem ezt mondanád..
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
válasz
katavagyok
üzenetére
Zabálj be rendesen és ne törődj senkivel és semmivel!

-
attilam
őstag
válasz
katavagyok
üzenetére
Persze, egész nyugodtan eheted. Csak 3 tojásban max. 1 sárgája legyen. Kenyeret ne egyél hozzá, az alapból szar kaja. Sok zöldséggel viszont nagyon jó.
Ui.: Könnyű neked örömet okozni.
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
válasz
katavagyok
üzenetére
akkor biztos photoshoppal gyártotad azt a közkedvelt képed, mert látszol úgy 45kg-nak...
ami engem illet Bővebben: link
1-1- edzés alkalmával úgy foszlásig izzadom magam, igaz ez főleg kardió, de a rendes kondizást úgyse bírják az izületeim...
szerk: 15 perce vacsoráztam
túróstésztát
[Szerkesztve] -
katavagyok
tag
-
lol
senior tag
válasz
katavagyok
üzenetére
nem sajna, akko keverlek vlkivel

[Szerkesztve] -
attilam
őstag
válasz
katavagyok
üzenetére
Csirke, pulyka, hal, tojás (elsősorban a fehérje, a sárgája sajnos zsíros), natúr joghurt, zöldségek, fűszerek -> ebből nagyon sok mindent ki lehet hozni. Hozzá mondjuk barnarizs. Ezen kívül még a zabpehely is nagyon jó. Én nagyjából ezekből gazdálkodom.

-
_az
senior tag
válasz
katavagyok
üzenetére
már ne haragudj rám, de bezony én is azon tisztátlan férfinép tagja vagyok, akik bezony megkeresték a képeid a fényképalbumban...
ennél fogva lenne 1 kérdésem.
te mi a frászt keresel ebben a topicban? nem félsz, hogy elfúj a szél?
én a helyedben nem mondanék le semmiről... igyál sok vizet
gyúrni meg... hát ha nem muszály
csak 1 vélemény... -
katavagyok
tag
köszönöm szépen mindenki válaszát, hozzászólását. heti 1 aerobik, 1 tollas, 1 tánc, 2 tesióra (=30perc futás) és minden nap hasizmozom+ fekvőtámaszozom. 2kg-s súlyzóknál nehezebbet attól tartok nem igazán tudnék emelgetni
a lemondásokkal komoly problémáim vannak, valamit muszáj ennem, és a salátáktól meg hamlet-falatkáktól olykor már hányingrem van. a norbi update 1-es kódjai között meg találtam jópár meglepő dolgot, úgyhogy a 2 közötti étrendet találnám idálisnak, nincsenek ötletek, miből lehe sokat enni, ami laktató és nem hízlal?
ásványvízre nagyon nehezen tudok rászokni, csapvizen élek, meg egyik nap becsúszott egy kis cola light-is, de arról le szeretnék szokni teljesen, csak idő kérdése
ez így jó, nem?
lol: győr, révai miklós gimnázium, humán-angol
mond vmit?
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
ez nem szigorúság, hanem az igazság.
jobb az elején teljeskörűen tájékozódni (amit tőlünk közel sem kap meg), minthogy fél év felesleges edzegetés után abbahagyja, mert nincs eredmény.
ez bekövetkezhez ha hülye tanácsokat kap és emiatt hülyességeket csinál edzésen meg úgy általában. -
fLeSs
nagyúr
válasz
katavagyok
üzenetére
Egy nőnek kb. ugyanúgy kell izomzatot növelnie, mint egy férfinak.
Sztetek különbözik a férfi és a női izomzat? Vagy netán a női izom tudja magáról, hogy női izom, oszt annak mást kell csinálnia?
A 2 kilós súlyzó kb. bemelegítésre elég (izomtól és gyakorlattól függ), ha formásodni akarsz, akkor komoly elhatározás és sokmindenről lemondás van, nem lébecolás.
Ezt olvasd el: Bővebben: link
Kb. erről van szó. A melledzést jobb kerülnöd!
1ébként a hormonális viszonyok teljes mértékben meggátolják, hogy egy nő hirtelen megizmosodjon. Magas női nemi hormon (ösztrogén) és alacsony férfi nemi hormon (tesztoszteron).
Nekem férfi létemre rengeteg lemondás mellett is nehezen megy az izmosodás, szóval egy nőnek nem kell félnie. Ha elérte a kitűzött akakot, akkor onnantól elég karbantartani (normálisan étkezni és nem növelni a súlyokon). -
lol
senior tag
válasz
katavagyok
üzenetére
melyik suliba jársz ?
[hanemtitok]
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
válasz
katavagyok
üzenetére
jó topicba írsz

szvsz zabálj, drágám, én éjfélkor is van, hogy szecsót zabálok, mégis élek. nincs is mit lefogynom!
najó, 1,5 kiló fölös van rajtam
-
katavagyok
tag
tojásrántottára vágyom

-
raszputyin
senior tag
válasz
katavagyok
üzenetére
20 éves vok. 91 kilómmal (@192cm) vlsz e topicban is előkelő a helyem

szerk... ma is voltam kondiban. azt mondta nekem egy ember, hogy csak akkor fejlődöm, ha fáj. igaza van, tényleg fáj
ezt is érdemes számításba venni az ilyesminél.
[Szerkesztve] -
raszputyin
senior tag
válasz
katavagyok
üzenetére
sztem a legegyszerűbb megoldás egy megfelelő ellenkező nemű személy, a tetszeni akarás nagy hatalom

kár, hogy a valóságban annyit nem merek mondani egy lánynak, hogy ''heló''
kicsit bonyolult (értsd: hisztis) személyiségem van 
-
katavagyok
tag
válasz
raszputyin
üzenetére
detto
megoldás? nekem is az kéne 
kondizássla az a baj, hogy nm bizti lengednek szüleim, mert így is elég sok dolgot csinálok délutánonként, és akkor kikattannak végleg h nem tanulok
raszputyin, hány éves vagy?
[Szerkesztve] -
raszputyin
senior tag
ha már itt járok, elmondom én is, mi bajom

sajna hozzászoktam, hogy fájdalomcsillapításként eszem. ha elmaradok a tanulással? eszem. ha vki bunkó velem, vagy én érzek lelkiismeret-furdalást? eszem. stb.stb...
mostanában nagyon igyekszem mozogni, sportolni, nem-enni, de még így is legalább 5 kilóval több vagyok, mint kéne, mert mikor fááj, újra eszem
vkinek hasonló tapasztalata? kilábalási tipp? -
attilam
őstag
válasz
raszputyin
üzenetére
Nagyon jól mutat, ha a nő egy kicsit izmos. Nem kell nagy izmokra gondolni, de ez nem is igazi veszélyforrás, mivel a nők lassabban fejlődnek (a tesztoszteronszintjük alacsonyabb).
-
raszputyin
senior tag
válasz
attilam
üzenetére
hát, sztem nem biztos, hogy az a jó, ha valakinek (térfogatra/tömegre) sok az izma, főleg ha az illető lány. persze sose jön rosszul a nyers erő, de ha vki súlyzóval kigyúrja magát keményre, azzal kellemetlenséget is okozhat magának, mert aztán folytatnia kell, hogy el ne vesszen pillanatok alatt minden eredmény. ráadásul ilyenkor az ember természetes módon többet eszik, az aztán igazán odaver, ha az edzés kimarad...
egyébként a fontosabb, egészségesebb és vlsz nőiesebb ''vörös'' izomzat fejlesztésére jobb a természetes mozgás, a sport, futás, stb. abban az is jó, hogy nemcsak az izmokat, hanem az egész szervezetet is tornáztatja. -
attilam
őstag
válasz
katavagyok
üzenetére
Az az igazság, hogy nem tudom. Lehet hogy elég neked, de lehet az is hogy kevés. Függ az adottságaidtól. Egy terem jobb megoldás lenne, mert azért túl sok gyakorlatot nem lehet csinálni ezekkel (azért csak a karnál többet), de kezdetnek talán nem rossz.
raszputyin: Jó a súlyzózás nőknek is. Miért gondolod azt, hogy rossz lenne? Nem tudom hogy hogyan tudna izmot növelni hatékonyan súlyzós edzés nélkül.
[Szerkesztve] -
raszputyin
senior tag
válasz
katavagyok
üzenetére
sztem hölgynek nem a súlyzózás a legjobb. ha mégis azt tolod, akkor menj el egy jó helyre, és kérj meg egy profit, hogy csináljon Neked tervet.
-
attilam
őstag
válasz
katavagyok
üzenetére
Jaja. Súlyzózzál. Isteni alakod lesz.

-
katavagyok
tag
nem is olyan kibírhatatlan az aerobik, ha egy portugál isten tartja

tildy:súlyzózzak?
azt hiszem meglátogatom a gyúrós topikot
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kár hogy hétvégén nem vagyok gépközelben.

Én nem dícsérem a Norbi-módszert. Úgy értem, hogy ez a módszer az én szintemen nem jó. De ha elolvasnád amit belinkeltem neked az előbb, akkor nagyjából látnád, hogy mi a véleményem a Norbiról (ugyanazt gondolom róla mint Bunny, meg gondolom Fless álláspontja is hasonló). Vannak hibák is a módszerben, de alapjában véve nem rossz.
Mindegy, olvasd el és látni fogod az álláspontomat!
Tildy: Pontosan.
[Szerkesztve] -
Moddingfan
senior tag
Jó estét mindenkinek!
Szerintem a diéta -term, ha jó- csak a kezdet, a tartós sikerhez szerintem életmódváltás kell. Ha sosem eszel semmit, amit kívánsz és esetleg nem a leg egészségeseebb, akkor előbb-utóbb be fogsz csavarodni és abbahagyod a diétát. Az életmódváltásban az a jó, hogy új kedvenceket kereshetsz magadnak, amik viszont már egészségesek. Én is diétával kezdtem (lásd korábbi írásom pár oldallal előrébb), mostanra már gyökeres életmódváltáson mentem keresztül, a nasi számora most pl.: egy finom csokis zabpehely, ami azért jobb, mint pl.: csokis nápolyi. Mindenkinek meg kell találnia a hozzá illő diétát és életmódot, bevált recept sztem nincs.
[Szerkesztve] -
graf
tag
válasz
Drótszamár
üzenetére
Egy ideig én is szobabicikliztem. Nagyon komoly pörgős egyveleg zenei CD-t kellett összeállítanom, hogy ne szálljak le róla 10 perc után. Aztán én is rájöttem, hogy az igazi gurulós százszor jobb. Aztán szétszereltem és elpakoltam az ágyneműtartóba. Azóta inkább felöltözöm rendesen és még télvíz idején is (hóban azért nem) tekergek a városban. Igaz, hogy csak max 1.5 órát. Azt mínuszban is el lehet viselni.
Télleg, honnan lehetne megszerezni Kő Andrásnak a Drótszamár c. könyvét? -
tildy
nagyúr
válasz
katavagyok
üzenetére
Akkor lehet hogy nem is fogynod kene, hanem izmosodni. Ugyanis vekonyan is lehet valaki zsiros...(testzsirszazalek magas)Talan Agyzuzo beszelt errol regebben..
-
attilam
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Megmérgeztek a dietetikusok?

Felejtsük már el ezt az ideális testsúly baromságot. Testzsírszázalékot tessék szépen mérni.
Nekem is lassan kezd túlsúlyom lenni, aztán mégis kisebb a zsírszázalékom, mint amikor 15 kilóval könnyebb voltam.
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
válasz
katavagyok
üzenetére
Figyelj: Semmi gond nincs a Norbi update-tel. De tény, hogy ez azoknak az átlagembereknek íródott, akik nem tudják megállni, hogy ne egyék meg a somlói galuskát, a fehér kenyeret, a szalonnát, meg egyéb szemeteket. Ez amolyan első szint, ami kezdésnek nagyon tökéletes. Ezzel is lehet fogyni. Sok embert rá se lehetne venni, komolyabb diétára. Ha komolyabban akarsz foglalkozni a fogyással, akkor bizony több mindenről le kell mondani. Itt röviden leírtam az alapokat: Bővebben: link.

[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
válasz
katavagyok
üzenetére
Milyen magas vagy? 150-155cm? Kb. ahhoz lenne ideális a 44kg...
-
Motion_Blur
félisten
válasz
katavagyok
üzenetére
Barátnőm dietetikus.
Te tudod, hogy mit szeretnél
-
katavagyok
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
mi, akkor az se jó, ha követem a norbi update-et? nem tudod mi nem tetszett nekik benne? érdekelne...
és köszi h azt mondod h nem kell fogyom, de miután olyanokat mondtak nekem a számomra fontos emberek, h ''hurkagyurka'' meg ''kisdisznó'' azt hiszem tényleg jobb lesz megszabadulni pár kilótól. 2 hetet adok magamnak és 44 leszek
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én meg a dietetikusokat röhögöm ki.
Ajánlom figyelmedbe: Bővebben: link. -
Motion_Blur
félisten
válasz
katavagyok
üzenetére
nem kell fogynod!!!!

-
Motion_Blur
félisten
válasz
katavagyok
üzenetére
Ez a Norbi gyerek egy nagy nulla! Parasztvakítás az egész ember, meg amit csinál az is!
A Dietetikusszövetség szabályosan kiröhögte a Norbi Update nevű programot, 32 oldalas válaszlavélben pontosították (írták felül) az étrendjeit. -
Drótszamár
őstag
válasz
szancsika
üzenetére
Jaj ne is mond... Ittvan megint a szar idő. Pénteken (akkor van szabadnapom, és akkor jött megint a hideg) du, már nagyon elegem lett az otthonülésből, és felpattantam a bringára, hogy megnézzem dobogókőt, vagy a pilis tetjét, de Pilisszentkereszt felett visszafordultam. Fáztam

Megint vissza kell szokni a szobabiciklire. Pedig rájöttem, hogy igazából nem szeretem. A rendes százszor jobb.
hejesírásba neeem belekötni! -
katavagyok
tag
Bővebben: link
Bővebben: link
akkor ezek alapján értettem valamit félre.... szóval akkor mégis jó az alma?
attilam: naggggyon köszönöm
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
válasz
katavagyok
üzenetére
Nagyon szívesen. Mail ment.

[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
válasz
katavagyok
üzenetére
azt mondtam, hogy minden gyümölcs hízlal?
-
katavagyok
tag
attilam: ha szépen megérlek, el tudnád nekem is küldeni a norbi update-et? nagyon hálás lennék

minden gyümölcs hízlal? azt hittem az alma kifejezetten jó fogyókúrázóknak
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
válasz
attilam
üzenetére
a szőlőben kb. fele-fele arányban van glükóz és früktóz is.

minden gyümölcsben van früktóz.
1ébként a glükóz meg inzulinszintet emel, szóval ha nem ébredés vagy edzés után eszed a szőlőt, simán megy zsírba.
én meg esténként ettem mostanában.
de pont ezért, mert erre voltam kíváncsi. -
attilam
őstag
A szőlőben glükóz van fruktóz helyett, ezért jobb egy picit. Én nagyon imádom, és szerencsére nem zsírosodok tőle. Mondjuk nem is tudok sokat enni, mert a többiek felzabálják mire odakerülök.

zsoltee10: Ha én 5:30-kor kelnék, akkor 10-körül már a 3. étkezésem lenne. Valamit enned kellene felkelés után egyből, ez nagyon fontos. A zsemle = kenyér, kb. egy kategória, a legtöbb felvágott meg tiszta zsír, egy kevés szójafehérjével, ami nem a legjobb fajta.
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Este már inkább ne egyél gyümölcsöt. Amúgy se jó ha túl sokat eszel belőle, mert könnyen zsírosít. Talán még a szőlő és a narancs a kivétel, de a többit csak mértékkel.

Én azt csinálom, hogy este megsütöm a csirkemellet, meg a rizst, aztán műanyagdobozokba belerakom. Így van időm napközben is kajálni, mert mindig ott van nálam.
A reggeli nem hangzik valami bíztatónak.
Próbálj legalább 6-szor enni egy nap, ha tudsz. -
fLeSs
nagyúr
válasz
zsoltee10
üzenetére
a pulzusmérős verzió 10000-rel drágább (boltban).

ezen is van egy ilyen kijelző, de az a pulzust nem méri.
a doboza már nincs meg, amúgyis az egy batárnagy doboz volt egy csomó kihasználatlan hellyel.
szóval ha szét akarod szedni, akkor hoznod kéne magaddal egy nagyobb dobozt (vagy egy ismerőssel jönnél el érte autóval). -
zsoltee10
addikt
kinőtted?

van ezen ilyen érzékelő, ami méri a pulzust is? hmm, tetszik, meglátjuk. mekkora doboza van? a chieftec házat is hazacipeltem valahogy Pestről, igaz megfogadtam, hogy soha többé.
most nézem, ezen kézzel kell megtartani magamat, vagy hogyan kapaszkodok azokba a karokba?
nah, én meg azt hittem, hogy ha vacsira szinte csak gyümölcsöt eszek, az ok. pff -
zsoltee10
addikt
válasz
attilam
üzenetére
köszi.
csirkemell az ok, az szokott itthon lenni.
rizst is szeretem. zöldséget eszek eleget, mert zöldség-gyümölcs boltunk van. 
akkor szerintem azt fogom csinálni, hogy amikor már végleg itthon leszek (még pár hónap fősuli) akkor ráállok a csirkemellre, mint főtt étel.
vacsira inkább csak gyümit kellene ennem? mondjuk egy végigmelózott nap után azért nagyon éhes tudtam ám lenni.
meg az ebéd kérdés nehéz ügy, azt ettem amit hoztak. (hozzatjuk a boltba a kaját, minden nap én voltam bennt, se idő, se lehetőség főzni, sokszor még enni is alig.)
reggelire általában valamilyen felvágottat ettem, meg egy zsemlét, esetleg egy kis sajtot. megy gyümölcsöt minden étkezéskor. -
fLeSs
nagyúr
válasz
zsoltee10
üzenetére
Én az előzőt (mert már a második van nálam) 100 kilósan kezdtem el használni, és nem lett semmi baja, amúgy elvileg 135 kilót is elbír.
Erről van szó: Bővebben: link
A súlya kb. 15 kiló lehet, a 7 kilós súlyzómnál 2-szer nehezebb.
Az elliptikus gépek egyesítik a futópad, a lépcsőző és a szobakerékpár mozgásvilágát. Kiváló eszközök a teljes test hatékony edzésére.
Ha komolyan érdekel, akkor az árát beszéljük meg mélben, nem adom drágán, üzletben újan 45K.
-
attilam
őstag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Elküldve.

A tojás nagyon jó, meg egyél sok húst. Főleg csirkemell és pulykamell az ami nagyon jó fehérjeforrás (a csirkemell az egyik legjobb). De táplálékkiegészítőkből is vihetsz be fehérjét, pl.: Whey Pro-ból (talán ezekkel a legkényelmesebb). Szénhidrátnak a rizs az egyik legjobb (abból is én a barnát preferálom), meg a zabpehely, na és a sok-sok zöldség. Zsírból meg a lenmagolaj.
A pulzusméréshez vehetsz órát is, vagy megpróbálhatod magadon kitapintani. Egy idő után úgyis ráérzel a dologra és akkor semmi sem kell már.
Mod.: Azért a tojással vigyázz, mert a sárgájában sok telített zsír van. Én abból max. 3-at rakok 10 tojásfehérjéhez.
[Szerkesztve] -
zsoltee10
addikt
nem tudom. mennyit is kérsz érte? hány kg? Pestről hazacipelni egy élmény lenne. beszélek anyuval, szerinted ő is tudná használni (80+ kg)? ez nem ilyen fekvős izé?

attilam: megy mail, köszönöm. fehérjét mit? tojás? azt szoktam, de mi van még ami fehérje, és nem szénhidrát, meg zsír? ja, és ehető.
terem a közelben nem nagyon van, ahhoz utazni kellene, falun lakom.
az utazás a nyári tapasztalatok alapján nem fér bele az időmbe.
így is 6 után értem haza minden nap. gyors gyaloglás, amivel 120-130-as pulzusom lesz? hogyan mérjem a pulzusom? vegyek olyan karórát? -
attilam
őstag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Nem tudsz elmenni egy terembe, ahol van szobabicikli? Amúgy nagyon jó még a gyaloglás gyors tempóban, csak figyeld a pulzusod, és 120-130 között tartsd. A kaja jó lesz (legalábbis a szemeteket jól kihúztad
), csak egyél fehérjét dögivel. A Norbi Update valahol fennt van, de nem tudom hol. Ha kell elküldöm mailbe, csak írj előtte. 581 kbyte az egész. -
zsoltee10
addikt
válasz
katavagyok
üzenetére
te ebből fogyni akarsz?
szerintem így nézel ki jól, még véletlenül se akarj vékonyabb lenni. 
hogy a témához is hozzászoljak, leírom, hogy nekem mit sikerült alkotnom.
év elején 93-94kg voltam a 183cm-hez, nem is éreztem jól magam a bőrömben. elkezdtem kicsit normálisabban étkezni, és tavasszal mozogni. sajnos a futás továbbra sem megy, mert a térdem egy régebbi sérülésből adódóan nem bírja a terhelést. nyáron megállapodott a súlyom 82kg-on, jelenleg 81kg vagyok. az izomtömeget sikerült megtartani, illetve nyáron erősödtem is, bár nem kondi, hanem munka miatt.
szóval kb úgy érzem magamon, hogy 75kg-nál lennék az izomtömegemhez képest a súlyomnál, és onnan szeretnék elkezdeni gyúrni. csak ez a 6-7kg ez nem nagyon akar lemenni. A norbi update megtalálható a neten, vagy kénytelen leszek megvenni a könyvet? olvasgattam persze ezt a fórumot kaja ügyben, de nem állt össze a kép. zsíros kajákat kerülöm, sőt egyáltalán nem kívánom azokat az ételeket, amiket régen szerettem (pörkölt ugye..). kólát nem iszom, csak ritkán, leginkább tea, ásványvíz, gyümölcslé. kenyeret nem eszem, tésztát már nem is szeretem. disznóhúst sem bírom már megenni, leginkább max csirkehúst eszem. azon gondolkodom, hogy olyan zsírégető mozgást kellene találnom, ami nem terheli a térdem. bringázás sem jó már, főleg ilyen időben. szobabringának se hely, se pénz rá. ötleteket várok. 
-
szancsika
tag
nah meg 10 nap es lesz szobabicajom...
miota suli van es abbahagytam a bicajt es csak eszegetek ahogy kell, nem hiztam 1 dekat sem, de szomoruan latom h iszombol viszont lecsusszant 1 fel kg... szal a szintentartas sem igazan sikerult. (bar a combob fel cm lement)
meg nem mertem tegnap este csak a combom.
mar hianyzik a bicaj nagyon
-
fLeSs
nagyúr
válasz
katavagyok
üzenetére
nem én írtam! ott van alatta szerző.
-
katavagyok
tag
mustang, ronaldo: vétkeztem
de majd holnaptól...
boyfish, digitxt: hát köszike a tippeket, mielőbb beszerzek egy norbi vagy rubint réka kazit
fless: nem semmi cikk, grt
-
fLeSs
nagyúr
Miért nem utálom Schobert Norbit?
A mi Norbink bizony csak egy körben népszerű – tanítványai körében – de a társadalom más tagjai véleményét utálatnak lehetne egyszerúen nevezni - sőt sikk utálni -; megosztja tehát az ország közvéleményét, mint pl. Orbán Viktor.
Nézzük azonban a realitásokat. Utálkozni marha könnyű, kövér átlagemberekkel foglalkozni már kicsit nehezebb.
Az első szempont a marketing, ill. az ügyfelek bizalmának megnyerése, amiben Norbink mivel márkanevet csinálva a nevéből és mozgalmi szintre emelte az ugribugrit, ami sokkal jobb annál, mint pl. manapság mozgalmi szintű narkózás, sőt még az idióta magazinoknál és a tv-shopnál is.
Mielőtt a szakmai hozzáértésbe belemerülnénk, álljunk is le, ugyanis az nem szükséges különösebben, mindössze olyan mértékben, a mi Norbinak rendelkezésre is áll. Miért is? Két okból: egyrészt a lelki tényező miatt, amely a legfontosabb. Rá kell venni ugyanis a sok dagadékot, hogy megmozduljon - és ez az a kritikus pont, ahol legtöbben elvéreznének. A lelki tényező a testépítésben is - még versenyzői szinten is – számít, mivel szükség van arra, hogy a versenyzőnek meglegyen a bizalma a felkészítő edző felé: ezáltal lesz eredményes. Hihetetlen, de ha bízol az eredményben mert melletted áll valaki, aki irányít - nem gyötrődsz kétségek között - eredményes leszel! Még akkor is lehetséges ez, ha esetleg nem a legjobb módszer szerint készít az edző, az akarat az eredményesség kulcsa, nem feltétlenül a módszer. Ez a kövér átlagembereknél kicsit máshogy, de ugyanígy fennáll: ők nem tudják, mit tegyenek, kell valaki, aki megmozdítja őket, és valljuk be, egy testépítő szakembernek ez reménytelen.
Ennek oka, legfőképp az, hogy ezek az emberek – hogy finom legyek – kicsit egyszerűek ebben a témában, tele vannak megingathatatlan hülye elképzelésekkel arról, hogy hogyan kéne fogyni, amelyben ráadásul a „szak” sajtó is megerősíti őket (akiket hadd ne soroljak név szerint a fittinfótól kezdve a diéta és fitnessz, men’s health és wellnessz magazinon át a nök lapjáig), hiszen mindig van egy idióta sztár, aki megosztja citromdiétájának titkát, még egy olyan is, akiből sok mindent kinézünk, de azt nem hogy ennyire hülye ehhez: mint pl. Palik László. Az átlagemberek fel sem fogják, hogyan táplálkoznak és miért híznak el, alapvető ismeretekben is teljes tévedésben vannak (még orvosok is!), azonkívül gyakran az alapvető ismereteken kívül is idióták. Gondoljunk csak bele, egy ember, uram bocsá’ nő, aki annyira igénytelen, hogy ötven kiló zsírt fel tud szedni, meg fog csinálni egy rendes diétát, ahol azért akaraterő szükséges? Főleg ha azt hiszi, hogy két hétig káposztalevest eszik, attól lefogy és utána eheti mindazt a szart, mint előtte és nem hízik vissza? Arról nem beszélve, hogy komolyan tenni a normális kinézetért nem akarnak, sportolni lehetőleg csak úgy, hogy ne legyen fárasztó és ne tartson sokáig (ezért él meg a tv-shop a napi öt perce testgyakorlást ígérő szarjaival) a „finom” kajáról lemondani nem akarnak mert nem bírják ki, hogy ne egyenek csokit/pörkűttet/kenyeret stb. (tetszőlegesen behelyettesíthető). Tehát a diéta szintén kilőve, ellenben a csodamódszert és a csoda-fogyasztószert keresik szorgalmasan és ha esetleg azt mondod, nincs olyan szer, amitől le lehet fogyni, hülyének néznek. (Lehet hogy pont azért, mert valamelyik hülye picsa ismerősük más „lefogyott” pl. adipex-szel, amiről most itt nem beszélnék.)
Saját tapasztalatom, ami tipikus: elmagyaráztam, miért kell enni – helyesen táplálkozni, nem éhezni - a fogyáshoz, miért nem szabad éhezni, mit kell enni, mit kell mozogni, erre másnap odaállítanak nekem egy diétával, hogy nézzem meg, valamelyik kolléga adta. Így kezdődött (nemtom melyik nagytudású dietetikus műve): reggeli 1 csésze kávé és slussz - tovább sem olvastam és megkérdeztem: mit is magyaráztam két órán át tegnap?! „De hát a kolléga már fogyott ettől 8 kilót!” – jött a válasz. És amikor megkérdeztem, hogyan is néz ki ez a bizonyos tanácsokat osztogató személy, kilátszanak-e a hasizmai stb. akkor kiderül, hogy egy 120 kilós dagadt idióta, aki lefogyott ugyan pár kilót, csak megfeledkezett arról az apróságról, hogy még mindig dagadt, mint ahogy tette ezt Pécsi Ildikó művésznő, aki könyvet adott ki „Hogyan fogytam le” címmel, mellőzve azt a tényt, hogy még mindig úgy néz ki, mint egy nagyobbacska tehén.
Kérdés, ha valaki dilettáns, nincs szakmai hozzáértése/rutinja, de úgy néz ki, mint egy rakás szar, akkor miről beszélünk - miért kell idióták tanácsaira hallgatni?
A fentebb említett értetlen leányzó egyébként egész szépen elkezdett alakulni, aztán elment nyaralni egy hónapra – ITT kezdődik az, hogy erről szépen le kellett volna mondani – de még után sem volt olyan rossz a helyzet, de addigra már hallott az Atkins-diétáról, mert minden héten ki kell találni valami újat…Mert türelmetlennek kell lenni, az évek alatt felszedett hájat szeretnénk eltüntetni egy hét alatt! Nem baj, ha lehetetlen, biztos van valami megoldás -, mert ugye akaraterő nulla, megdolgozni érte - türelemmel, kitartással - azt már nem!
Ha egyszerű lenne jól kinézni és csodadiétán vagy fogyasztószeren múlna, nem mindenki jól nézne ki?!
Hadd idézzem még Kormány Misi kollégámat: mi a fontos, az étel íze, vagy hogy jól nézel ki? El kéne dönteni!
Szóval nem kell Schobert Norbitól irigyelni azt, hogy olyan emberekkel foglalkozik, akik másképp reménytelenek: én biztosan a hajamat is kitépném tőlük, lásd. Norbifórum (www.norbi.hu), ahol még öt perc hasedzést szeretnének a kazettára mert nem tudnak maguktól hasazni, és nem képesek visszatekerni a szalagot.
Egy kicsit feszegetném azt részt is, hogy kik azok, akik Norbit támadják? Már csak azért is érdekes ez, mert senki nem tud alternatívát mondani helyette. A fő ellenzők Pl. a dietetikusok, főképp mert marhára ők szeretnének ilyesmivel pénzt keresni, csak nem tudnak. Nemrégiben meghívták a végzősök, hogy „előadást tartson” ami valójában egy nyilvános beégetési próbálkozás volt. Ott ült egy halom végzős okostojás, aki életében nem sportolt: vagy ötven kilósak voltak vasággyal, vagy kövérkések. Vajon reálisan gondolkozva be tudták-e égetni azzal, hogy nem tudta miből van a durumliszt? Mert sajnos a halom nyomi hiába vergődik a diplomájára, attól még közük nincs semmihez: egyik sem ugrott elő és mutatott egy kockás hasat, vagy mutatta meg a kis tanítványait, akiket ő fogyasztott le – akkor miről beszélünk?
A dietetikusok amúgy is a kedvenceim, elég beleolvasni az idiótaságaikba bármelyik gagyi fitnessz/wellnessz magazinban, de saját tapasztalatom is van: egy edzőterembe heti egyszer tanácsadást tartó dietetikus mondta egy fogyni kívánó emberkének, hogy ne izomtömeget növeljen először - ahogy az edzője tanácsolta - hanem előbb fogyjon le - úgy, hogy főzeléket egyen – 6% (!!!) testzsírra, és utána növeljen tömeget! (Igen, jól látod, hat százalék, gyakorlatilag testépítő versenyforma, főzelékkel, egy soha nem sportolt, izomtalan emberen!)
Nos, bele lehetne itt menni az anyagcserefolyamatok elemzésébe, el lehetne mondani, hogy minél nagyobb az izomtömeg, annál könnyebb „zsírt égetni” – ez persze nem úgy értendő, hogy testépítő izomtömeget kell mindenkinek csinálni – bele lehetne menni abba, hogy hogyan fog kinézni valaki lefogyva, izmok nélkül, de mindez azért nem probléma, mert így lefogyni gyakorlatilag lehetetlen; tehát a zsír, csont és bőr állapotot sem tudná úgy elérni a delikvens, hogy ne nézzen ki kövérkésnek, sőt valszeg meg sem moccanna rajta a zsírtömeg. Ezt persze egy slampos, dagadt dietetikusnőnek - aki csokit eszeget - honnan kéne tudnia?
Úgyhogy a lényegre visszatérve: ha Schobert Norbi nem lenne, még több dagadék rohangálna. Lehet, hogy jobban, egészségesebben le lehetne őket fogyasztani, de ők nem akarnak jobban, egészségesebben fogyni, így a Norbi-módszer tökéletes, felfogható és végrehajtható a számukra – nagy tanulság volt nekem az, amikor erre rájöttem! És ha választani kell fasz wellnesmagazinok, idióta dietetikusok tanácsai és közte, inkább menjetek hozzá, komolyabb szinthez pedig egy jó személyi edzőhöz!
Akinek pedig az fáj, hogy ebből megél, az dolgozzon ingyen, hősi érdemrendért!
drugs bunny -
ronaldo
őstag
válasz
katavagyok
üzenetére
én kólafüggő voltam, de rájöttem hogy a böfögésen kívül egy jó dolog sincs benn
tartósítószer mentes teákat, ásványvizet(fennál a vesekő tényállásilag meglévő fennforgása több év után, mondjuk ez is a férfiembernek kínzóbb inkább
) meg rostos gyümilcsből készült szűrleteket. azzal meg a hasmenés fokozható(érzékeny emésztőrendszer esetén) de annak is megvan a maga varázsa 
amúgy a bolond vagy dolgot arra értettem, hogy ha én lány lennék, és így néznék ki, akkor eszembe se jutna bejönni a fogyós topicba
De tényleg te érzed, csak akkoris... 
-
DigitXT
félisten
válasz
katavagyok
üzenetére
azt hittem ez a norbi update nem ér semmit..
Akkor eddig nagyon el voltál tévedve.
-
Musztáng
tag
válasz
katavagyok
üzenetére
mától én sem iszom, eddig sikeresen
de nem hiszem h én is évekig bírni fogom....
Hidd el, egy idő után már nem is fog hiányozni!
Régen én is nagy kóla fogyasztó voltam
, de már kigyógyultam belőle! -
Boyfish
senior tag
válasz
katavagyok
üzenetére
igazából nem tudom, hogy norbi update vagy a testedzés, de nagyon fogyok

de amióta ezt csinálom nagyon jó a gyomrom, jobb az emésztésem, és nincs kellemetlen teltségérzet sem...
[Szerkesztve] -
Boyfish
senior tag
hi srácok
2hét alatt 8 kiló
norbi update, reggel este hasizom, heti három kondi és tutti
-
katavagyok
tag
szancsika: így bejön? Bővebben: link ha nem, akkor elküldöm majd mailben. te akkor egészsgégesen táplálkozol?
amúgy 16 vagyok
cosmic: 2 hónapos kb a kép. mivel mások beszólnak miatta, engem is zavar... 160cm vagyok és 47kg. egy 44-et össz kéne hozni vhogy
ronaldo: mától én sem iszom, eddig sikeresen
de nem hiszem h én is évekig bírni fogom.... tiéd minden elismerésem
és nem vagyok bolond
ha meg mégis, biztos nem emiatt
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- sziku69: Szólánc.
- Milyen RAM-ot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Crimson Desert
- Új IP, erős rajt: a Pragmata hétvégére már 1 milliónál járt
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- További aktív témák...
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RTX 3080 / B550 / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 1250w Gold! BezsámítOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Mac Pro Workstation Dual Xeon,18GB RAM,WIFI,BT,Profi Munkaállomás és Szerver
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

kéne pedig...

akkor 46 voltam, most 47, 43-44 lenne a cél, mivel elég pici vok (160cm körül) heti hány edzésed van?
most nagyon boldoggá tettél, remélem tudod
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://www.trendswizard.it/sport/images/orbitrek_platinum_400.jpg)