-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
ki repked az épületekbe? 911 10 éves évfordulójához közeledve...
esetleges bugok miatt én egyébként biztos ami biztos, offoltam ezt a funkciót... nem jó egy hosszú út után taxizás közben nekimenni a semminek... szerencsére csak rövidí úton fordult eddig elő ilyen, akkor is rögtön offoltam
-
AirBooms
addikt
Pont az írtam, hogy egyteln Giga lap alapján nem vonok le következtetéseket a márkáról. Nem szar a Giga. Az én UD3-am szar volt. De nagyon.
Az Asrock már régóta nincs Asus fennhatóság alatt!!!
u.i.: most üzemeltem be az Asrock Extreme 4-et a Giga UD3 helyett. Ég és föld!
-
AirBooms
addikt
Ez így nem igaz. Már az Asrock is közelít a 3 hónaphoz, s ez hosszú távon maradni fog. 3 év rá a gari, mit bánkódjak? Az Asus Rampage 2 Extreme volt nálam a mélypont, azokból két hét alatt 3-at cseréltem. Gigám még nem volt, amostani miatt sem írtam le a márkát, csak annyit vontam le mindebből, hogy nem szaba megvenni egy gyártónak a fapados, legolcsóbb alaplapját.
Az Asrock Fatal1ty P67 Pro minőségét és szolgáltatásait az Asus ROG lapjaihoz tudnám hasonlítani. -
Cypresss
senior tag
Látom nagyon nem értünk egyet. Hadd világítsam meg neked miért is jobb az FSX.
1. Gépek esetében SOKKAL valósághűbb fizikai modellezés lehetséges. Számos extra (lásd: weather radar, terrain radar, hidraulika rendszer) működése és lemodellezése könnyedén megvalósítható. Ezek egyike sem oldható meg FS9-ben, vagy ha igen akkor buggos, mint állat. Ilyen pl a Reality XP cucca. A DX10 támogatása ugyancsak nem elhagyagolható tényező egy komolyabb scenery tervezése során.
2. HD és FULL HD textúrák. Textúra kezelés (több, jobb, részletesebb textúrák tervezése lehetséges), autogen cuccok kezelése. Tízszer több, fa és épület, ami egy kanadai, vagy finnországi - de még mondhatnék példákat - scenery esetén nagyon jó ám. Hiszen a fejlesztőnek, sokkal kevesebb a munkája ezen a területen, és az így felszabadult időt, az épületek és egyébb objektumok további finomítására fordíthatja.
3. Ezerszer finomabb átmenet a különböző időjárási változások között. PL: sűrűsödő köd, szélnyírás, a szél irányának finom és hirtelen változása, stb.
4. Nem egy nagyon gyenge és szegényes táblázatból számoljuk ki a gép fizikai jellemzőit.
5. Jobb grafikus motor, self shadowing, üveg tükröződése, stb.
6. Olyan apróságokról nem beszélve, hogy a föld gömbölyű, és nem 100ezer láb a max magasság. Sokkal finomabb átmenet a napszakok között, ebből a szempontból (is) az FS9 egy vicc.
7. A jobb motor és a DX10 miatt kevesebb a programozási munka. Tesszeláció. És még sorolhatnám.
Egyébként pontosan a fentiek miatt szinte biztos, hogy a Kozma-Orosz féle új LHBP-ből már nem lesz FS9-es csak FSX-es változat.
IFly 737-ese: Weather Radar és VSU van? Nincs.
Szívesen repülném az iFly gépét, de sajnos semmilyen programot nem találtam hozzá, ami lehetővé tenné, hogy a hardwareim (MCP, FMC, rádiók) amit a CP Flightól vettem együtt működjenek vele. Ilyen problémám viszont nincs a PMDG gépeivel, amit gyakorlatilag az összes nagyobb cég (CP Flight, Engravity, CockpitSonic) maximálisan támogat. Persze klikkelgethetnék a gép pilótafülkéjében, de nekem ez már nagyon kevés.
Úgy gondolom mások a szempontjaink, de ez nem baj, szerintem ettől szép a világ.
Végezetül néhány kép az "ultrahányadék grafikájú" FSX-ből: [link]
Görgesd végig az oldalt!
-
Geryson
addikt
Tudod, tényleg sok a panasz, de olyan nevetségesek tudnak lenni néha az emberek. Volt olyan VA-s kollégám, aki rájuk akarta szabadítani a fogyasztóvédelmet csak azért, mert 2-3 hét alatt nem jött még meg neki a válasz, hogy mi van a Saitek szarvval. Namármost erről csak ennyit, hogy anno a kisbetűsben le volt írva, hogy 4-6 hét a bevizsgálási idő. Így vette meg, ezt anno is tudnia kellett. No meg azon is fel volt háborodva, hogy az eredeti dobozban kérték vissza és valóban ki kellett postázni a csomagot a francba. Baszki, hát ezen mit kell kiakadni?
Mondom, nekem 3 hét után jött a mail, hogy elindították és azóta szépen is működik. Nem csak a magyarokra igaz, de sok ember igazi fürdős qrva ha valami javításról van szó...
-
Geryson
addikt
Nekem volt garis problémám. Semmi gond nem volt velük, annyi, hogy tényleg Franciába kellett visszaküldeni, de a postát a beszkennelt számla után azonnal utalták, a szarvat meg 3 hét "teszt" után, úgyhogy én ajánlani tudom őket - az áraikról nem is beszélve...
Cypresss: meghalt a firmware, ahogy publikálta is (mint később megláttam) a Kingston az oldalán, hogy nagy esély van rá. Hát sajnos nálam a nagy esély pont bejött...
Amúgy rájöttem, hogy mi a gond. A PMDG menü csak akkor aktív (illetve minden pont akkor aktív), ha PMDG gépben ülsz. Én meg az Aerosoft BeaverX repülése közben akartam a PMDG menüben motoszkálni!
-
Géjza
őstag
Visszaraktam alapórajelre, akkor is csinálta.
Így néz ki a főmenü utána, gép mozgatható alkatrészei új helyre kerülnek... klikk ide
Van itthon egy 5850-em is, mindjárt beteszem és megnézem vele is, addig meg megvizsgálom a az 460 hűtését. 50 fok alatt marad fsx közben is a vga. TDU2-t gyorsan kipróbáltam, ott minden rendben lévőnek tűnt.
-
Geryson
addikt
Azaz, vagy meleg a kártya, vagy túl van terhelve (de ez mondjuk akkor ugyanaz mint az első lehetőség). Ugyan ilyen jelenség volt nekem is a GTX260OC-n amikor kezdett bemocskolódni a ventilátor. Ha ilyenkor manuálisan rányomtam a fordulatszámra, akkor visszahűtötte és minden rendbejött. Ellenben pont az FSX tuning cikkben írják, hogy "pikes"-ok, azaz ilyen csúcsok jelennek meg ha valami túl magasra van állítva!
-
Geryson
addikt
De hát nekem is tetszett a gép, azért vettem meg!
Csak mondom, nem használom, mert a rövid utak annyira nem tetszenek a VA-ban és emiatt nem repülök vele, de erre egy jó pár út után jöttem csak rá, úgyhogy akár még lehetett volna másképp is...
Na, legközelebb majd megkérdezem a virágárust a piactéren, de szerintem furcsa feje lesz a néninek. Pedig egy GEX-et tényleg ki kellene próbálnom...
-
Geryson
addikt
Hát az a bajom, hogy nem kell, mert nem repülök vele a Malévnál...
Mindegy, kipróbáltam, amúgy nem lenne rossz gép - ha használnám...
haky: Mit kell átállítani?
Korcsii: Hallottam, meg beszéltünk itt is a GEX-ről. Tudod, volt FS9 alatt egy kiegészítő, de már nem tudom mi volt a neve. Hát az nagyon komolyan megcsinálta a városokat, elővárosi résszel, központtal meg miegymással, nagyon szép látvány volt. Valami ilyesmi kellene nekem még a teljes élményhez. Ezért gondoltam a REX-re...
-
GrooveHero
addikt
Ne volt zizzent, szimplán csak megnyomta véletlenül a gombot. Teljesen véletlenül történt.
Ez kb olyan, mint amikor a Kurt Russel a Tűzparancs című filmben mindíg elfelejtette kinyitni a futóművet landolásnálAz is véletlenül volt. Mondjuk az is érdekes, hogy nem rémlik a filmben használt e 747-es sugárfordítót, de az biztos, hogy az autobreak nem volt betekerve.Ennek ellenére jól megállt
És amúgy hogy lehet ezt a slew módot kikapcsolni?
És még vmi: Mijaza AES?
-
AirBooms
addikt
A C300-at unokaöcsém használja, szó szerint nyúzza, szinte 24/7-ben. Nem két hete... Ő nekem egy nagyon jó teszter: szétcseszteti a gépet, anélkül, hogy bármikor is karbantartaná! Ha őt kibírja valami, az mindent kibír!
5 évet amúgy nem várok el tőlük. Vinyótól sem.
Nem az FS9-hez fejlesztek, ahhoz a gépem már 2-3 éve is jó volt. Csak azóta megjelentek jobb, kényelmesebb cuccok, amiket pont azért vesz meg az ember, hogy ne 5 évente kelljen fejleszteni, amikor valami tönkremegy... -
AirBooms
addikt
Ez így nem igaz. Mert most valakinek egy bedöglött? Az SSD topikban is nagyon ritka az ilyen eset. Megkockáztatom, hogy ritkább, mint egy HDD crash. Nálam az Intel SSD kb egy éve üzemel hibátanul. Most szándékosan vettem egy C300 SATA3-as-t is, amiben más vezérlő dolgozik. Úgy tűnik, ez is elég megbízható, s piszok gyors. Gyorsabb mint az Intel. Éppen emiatt hamarosan beruházok egy 256 GB-s SATA3-as SSD-re, vagy 2x128 GB-sre, amit RAID-ben még gyorsabbá teszek... S az árak? Hmm, 256 SATA3-at már 80k-ért meg lehet venni, garival, mindennel. Jó, ez még mindig sok, de egy hülye FS-ezőnek ezt hiába magyarázod!
-
Cypresss
senior tag
"Meg mondjuk nekem a PC használata nem merül ki az FSben."
Nekem sem, azon dolgozom, fordítok, céges ügyeket intézek, Skypeolok kinti barátokkal, kollégákkal és éppen emiatt nem mindegy, hogy az adott ikonra klikkelés után öt másodpercet kell várni, vagy semmit. Nem meggyőzni szeretnélek, valószínűleg nem is tudnálak, de hidd el, ezerrel könnyebb és gyorsabb lesz minden művelet elvégézése (programindítás, törlés, szerkesztés, stb, stb.) a gépeden. Egyszerűen a "holtidő" amit várkozással töltesz most, megszűnik egy SSD mellett. Olyan ez, mint amikor a városban nem kocsival, hanem robogóval közlekedsz.
-
Cypresss
senior tag
Ebben igazad van, csak sajnos egy klasszikus (mágneses elven működő) adatároló csigalassúsággal dolgozik egy SSD-hez képest. Még akkor is igaz ez a szabály, ha RAID tömbről beszélünk. Egyébként sem terákat akarok, hanem KURVA GYORS adattárolót, amin minimum fénysebességgel fut az FS. De persze ez hitbéli megközelítés, emiatt nem is érdemes vitatkozni ezen. Neked a nagy tárhely a fontos, nekem arra van egy NAS, sebességben pedig nincs párja az SSD-nek.
-
Geryson
addikt
Jó lenne ha tényleg úgy lenne, ahogy írod, de nem lesz FSX verzió szerintem. Legalábbis egyhamar biztosan nem. Pont a napokban olvastam végig a fórumot az AVSIM-en és még csak elképzelésük sincs, hogy mikor lesz FSX. Legnagyobb bánatomra, ugyanis addig nem tudok visszamenni a Malévba repülni.
Egyszerűen nem értem, hogy miért pont a legkedveltebb és legelterjedtebb típussal van ekkora gond applikálni az FSX alá. Komolyan mondom, hogy non-sense. Van 767, Airbus, 747, ezek meg már elérhetőek...
GrooveHero: Te mit melózol, hogy hajnali kettőkor repülsz még hét közben?
Ha már ilyen nagy géppel mész, akkor nem akarsz interkontinentálist repülni? Mondjuk jó fej vagyok, így, hogy nincs gépem (hogy dögölne meg az SSD), de azért csapathatnánk egyet online egyszer. Korcsii kollégát is berántanánk a "Repülő Veszedelem" nevű társaságba.
-
GrooveHero
addikt
és miért lenne ratyibb? sztem tök faszán néz ki, de ha vannak elvárásaid, és nem azt nézed, hogy a repmodell milyen, hanem a pilótafülkével és az overhead panellal foglalkozol, akkor sztem egyértelműen a captain sim jobban néz ki. Ha meg fs9 volt eredetileg, akkor csak megcsinálták fsx-re is? Mondjuk ha így van, akkor kicsit jobban is megcsinálhatták volna.
Amúgy eddig nálam a PMDG viszi a pálmát a gép kidolgozottságot illetően, az MD-11 és a 747 eszméletlen jól meg van csinálva, az már csak ilyen nyalánkság, hogy a többi gépen lehet látni az utasteret, meg hogy lehet látni, hogy rakják be a cargo-t a gépbe.
De látom te sem tudsz aludni
Meg különben se szabad zavarni a pilótát repülés közben, mert illetlenség, erről még nem hallottál?Ezért lesz az 50 peres útból másfél óra, utánna meg hallgathatom az utasokat, hogy rinyálnak, mert sokat késtünk. Majd hozzád irányítom őket
-
GrooveHero
addikt
-
GrooveHero
addikt
elvileg captain sim is csinálja, mondjuk az fs9 nem igazán tud zsibbasztani, én FSX-et használok, és hozzá MD-11-et, azt vágom is annyira, hogy tudjak vele repülni. Most ismerkedem a captain sim 767-tel, kb olyan minta PMDG 747, a sok extra nem tud érdekelni,a lényeg, hogy a pilótafüle tök jól meg van csinálva. De ha lesz vmi normális 737 fsx-re, akkor majd lehet érdekelni fog a dolog ugyanúgy, ahogy az a320 is, ha lesz SID meg STAR, mert anélkül nekem nem sokat ér.
-
GrooveHero
addikt
a Wilco nagy szar, a vasfmc-t nem tudom milyen. Van amúgy egy elég facányos A320, aerosoft-os, tök szép, tök jó, csak éppen SID meg STAR nem volt, most javítják. Meg elvileg 3asn ígértek 737-est FSX-re, kérdés melyik lesz a jobb. Köztük lesz a PMDG, aki, mint köztudott, tök jól megcsinálja a gépeket, a panelok, meg gombok, meg tekerők nem paírból vannak, mint sok más szar esetében, hanem azok a gombok tényleg ott vannak, a tekerők is kiemelkednek, benyomhatóak, és ami talána a legjobb, az FMC gombjai is láthatóan benyomódnak. Ha ilyen lesz az egyik 737-es, akkor inkább az, mint a PMDG, bár annyira mondjuk nem érdkel, hogy hogyan néz ki hátul az utastér, meg ilyenek, csak legyen jól megcsinálva a gép, oszt annyi.
-
Korcsii
őstag
mondjuk toc engem különösebben nem érdekel (de amúgy félkörívben nem jelzi, hogy mikor éri el az adott magasságot?), tod meg... hát jó ha van, de ha van atc, akkor mind1, max ha megfeletkezik rólunk, akkor jöhet jól
vagy report when ready... ismerős reptéren, ismerős star-nál meg főleg nem olyan gáz...
csak lehessen normálisan irányítani, és ne legyen totál bug az egész... már abszolút nincsenek nagy igényeim, csak legyen valami rendes A320/B737 végre
-
Korcsii
őstag
Liszt Ferenc zeneiskolába jártam... ez most jót jelent, vagy rosszat? az egész életem LHBP körül forog, vagy Liszt már megvolt, ne is gondoljak rá?
szerintem évente át kellene nevezni, akinek épp évfordulója van... szerintem kuriózum lennénk! és akkor legalább tényleg csak annyi maradna egy idő után (legalábbis a mindennapi használatban), hogy Budapest International Airport...
egyébként most is Budapest Airport...
...Zrt üzemelteti... gondolom már csak ezért se lehet ez a valódi neve...amúgy gesztusnak szép, persze, de elég légből kapottnak hat, bár az a repülésben nem feltétlenül jelent negatívumot...
-
Csorbi
addikt
Lehet hogy WingLESS, csak elírták...
"Megkérjük kedves utasainkat, hogy a biztonsági öv becsatolása után szíveskedjenek kidugni az ablakhoz közelebb lévő karjukat az ablakon, és csapkodjanak vele jó erősen, különben soha a büdös életben nem fogjuk elhagyni a kifutópályát"
-
Gizmo94
veterán
Igen. Jól látod.. Nyilván úgy írták meg az FSX-et 2006 -ban,hogy kapcsolja ki az aerot, amiről 2009 -ig azt sem tudták,hogy mi, amíg a Win 7 -ben újdonságként nem debütált .. Amikor az FSX 2006-ban piacrakerült, még a Vista sem jelent meg, csak az év végén jött.... Továbbá azért indítható Win 7 alatt csak a tálcáról, vagy más alkalmazásból és parancsikonról nem, mert annyira kompatibilis. Amikor fejlesztették, maximum XP-re optimalizálhatták ( volna) másra nehezen......
-
Csorbi
addikt
"The new “Microsoft Flight” retains the full fidelity simulation longtime fans have come to expect while offering all players a whole new look and feel, a wide range of new game play and challenges, persistent experiences and social connectivity."
Azért én még nem vennék rá mérget, hogy csak azért mert lekerült mögüle a simulator szó, már nem is lesz az...
-
Gizmo94
veterán
Sajna ez igaz, közel teljes mértékben így van, ha nem is 100%-ig... Ennek ellenére amikor megy, akkor nagyon tetszetős tud lenni, megszoktam, szeretem. Nálam még természetesen nem fut, csak CTD-ig jut el, abból viszont volt sok...
Alighanem valamelyik FS2Crew cuccal van baja, mert arra óbégat...
Szerk: amúgy instabil nem szokott lenni. Vagy megy-vagy nem.. Valószínű, hogy ha nem túrnám rommá az egészet és nem gyilkolnám szét állandóan a cfg-t, akkor esetleg működne rendesen, mint régebben...
-
Geryson
addikt
Basszus, pont a válaszom után halt be az oldal...
Szóval, szerintem ilyet senki sem mondott, de azért ismételnem kell önmagam, hogy üres a táj nagyon. Nézd meg EZT a képet és főleg a háttérre koncentrálj. Én szeretem ha egy kicsit zsufibb az egész háttér. Amúgy teljesen tökéletes az FS9, az FPS-ről nem is beszélve...
Más: Ismertétek FS9 alatt Emma Fieldet? Aki nem, annak kötelező, főleg haverokkal. Mi brutálisan sokat repültünk ott, sokszor online, miközben néztük a seattlei le- és felszálló gépeket. Nagyon hangulatos kis repülőtér, sajnos FSX alá már nem jött ki. DE! Itt van jó öreg Kozma barátunk, aki ugye csinálta LHBP-t és többek között az övé volt a Jövő Házában a szimulátor, ami anno az egyik szobájában állt. Namármost ő csinált most egy ILYET. Nézzétek meg a videót, totál jópofa. Sajnos a 747-el én nem tudnék leszállni, de azért ismerve a Mester munkáit azt mondom, hogy az FPS nem lehet valami hatalmas, hacsak nem a NASA egyik gépén játszol.
-
Korcsii
őstag
eredeti...
de ráadásul fent van már kb 4 hónapja, és talán idén kezdte el ezt... vagy december végefelé... decemberben telepítettem egy csomó dolgot, de csak nem akad össze... meg akkor sose menne... de így... egyszer meg, másnap nem, pedig hozzá sem nyúlok... és az épületek meg is vannak, a járművek mozognak, a radar is forog (1. kép), csak épp textúra nincs...
UK2000 fórumán meg admin aktiválás van, ami nem tűnik túl gyorsnak, így ide írtam helyette (illetve BAV fórumra, de még ott sem jött válasz)...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged