Hirdetés
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
v!ct0y
veterán
Milyen jó kis vidit találtam [link]
-
boeing
őstag
Most raktam össze a gépemet és elég jó fps-el fut Fsx+acceleration.
Gigabyte-MA770T-UD3P
Phennom II X4 955
Kingmax DDR3 2*2GB 1333Mhz
Sapphire 4890 1Gb.Ferihegy 2007+1.50 patch amit érdemes felrakni,csak a ferihegy2-nél még a épitkezések is rajtavanak. 20-27 fps.
-
fatal`
titán
Megéri FSXhez lecserélni az E8500at egy Q9400ra?
-
Gizmo94
veterán
válasz
cintula187
üzenetére
Kicsit PMDG minőség..
csak a 737-tel sosem készülnek el.. 
-
Bundee69
tag
Van video a PMDG Jetstream 4100-ről [link]. Elég korrektül néz ki.
Kiváncsi leszek a 737NG-re ha végre elkészül.
-
lesaux
veterán
Sziasztok!
Van egy problémám, ami minden hozzáadott repülőnél jelentkezik, legyen az Project Opensky vagy Overland.
Virtual Cockpit nézetben rettenetesen rondák a műszerek meg a panel, ha mozog a gép, vagyis a kamera: ugrál, vibrál minden, mintha nem működne az anti-alias.
A játékban a filterek maximumon vannak, anti-alias bepipálva. Persze próbáltam lejjebb venni a szűrőket, kikapcsolni az AA-t. ATI CCC-ben is levettem a dolgokat, hátha, illetve magát a CCC-t is kikapcsoltam. VGA-drivert frissítettem. A High resolution virtual cockpit be van pipálva, de ha nincs, akkor se jó. Másik felhasználó alatt minden defaulton hagyva szintén csúnya. A felbontást is állítgattam 1024*768-tól 1600*1200-ig, de semmi eredménye.
Az FSX szinte friss, pár hetes a gép és a telepítés is. Budapest és St. Maarten kiegészítő van hozzá, meg a REX, de már előtte se működött. Windows XP SP3 és ATI 4670 a konfig.
A probléma 737-es alatt ugyanúgy jelentkezik, mint 747-es vagy 777-es alatt, de csak az újonnan felpakolt repülőkkel. Ami izgalmassá teszi a dolgot, hogy a gyári 747-esek, 737-esek gyönyörűen néznek ki, náluk nem mutatkozik a probléma.
Hozzátenném, hogy nem buherált panelekről van szó, ez a komplett overlandes Boeing-csomag, ugyenez egy topictársnál kifogástalanul működik.
Tettem fel videót, hogy egyértelműbb legyen, mi a baj:http://rapidshare.com/files/275453040/fsx_2009-09-04_10-54-42-43.mpg.html
-
andorra
őstag
2-nél több mag esetén nem tudom mi a helyzet.
Amikor az első mag eléri a 100%-ot a másodikat is elkezdi használni. Minden külön beállítás nélkül.
Viszont ha 4 mag van a harmadik negyedikre szerintem nincs szükség, illetve csak azokhoz a programokhoz, amelyek még ezen kívül egyidőben futhatnak az FS alatt. -
Csorbi
addikt
válasz
Gizmo94
üzenetére
A drivereket természetesen én magam válogattam és telepítettem, a legutolsó 9.8-as Catalyst van fent, de hangsúlyozom, 2 nappal ezelőtt a Vistán kutya baja sem volt semminek, semmi nem melegszik. Már másodjára próbálkoztam a Win7-tel, mindkétszer ebbe futottam bele, a Win7 pedig eredeti MSDN-es, angol verzió. (MD5 is ellenőrizve.)
És csak az alap FSX van fenn, semmi kigészítő. SP1-gyel is BSOD, SP2-vel is.
A VGA drivert mégegyszer megpróbálom, hátha...
A hibaüzenet mindig a win32k.sys-re vonatkozik sajnos.
-
haky
senior tag
Akinek FS9-ben sikrül aktíválni több magot is az szóljon
. Lehet áttérek...
-
Gizmo94
veterán
-
Gizmo94
veterán
A win32k.sys által dobált hiba driver összeveszés leggyakrabban. Valami olyan driver került fel alighanem, amit vagy a win7, vagy valamelyik másik driver nem szeret. Te raktad fel a legújabb drivereket, vagy a win7 kereste meg magának?
Ezen kívül lehet még mem probléma, de ennek az esélye kicsi, vagy vinyó, ennek is.
A legvalószínűbb azonban a fenti gond mert a win32k.sys a win32 kernel módban futó része ami a grafikus megjelenítésekért felelős. Tehát valószínűleg ez video driver.... -
Csorbi
addikt
Valaki találkozott már teljesen szűz Win 7 x64 Ultimate RTM-re (eredeti MSDN-es) feldobott FSX kékhalállal? Csak Win7 RTM, és FSX van a gépen, és elég szép számmal kapok SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hibát a win32k.sys-re hivatkozva. Konfig ugyanaz maradt mint előtte Vistán, ott sose volt ilyenem. Driverek mind legújabbak, frissítések fennvannak. Olyat is próbáltam már, hogy csak SP1 az FSX-en, úgyis meghal, SP2-vel is. Miatúrólehetez???
Acor: V gombot nyomogasd

-
Acor
aktív tag
Na én beírtam, (gondoltam nálam is bent van, tévedtem) ..... és csodát látok

255-el!!
Látjátok Heatrhow most minden full max csutkán minden + light bloom is bekapcsolva, tehát a létező minden maxon és ilyen framet kaptam.
Néha leesik 17-re vagy felmegy 30ra ha a reptér felett kőrözök, de tartja magát
Kicsit távolabb 40-től a csillagos ég
Most már így meg vagyok elégedve. Ez jól esett
Szóval I7 4GHz-n
Ja a kép lehet egí kicsit mosódott, mert konvertálnom kellett. Sajnos nem tudom melyik gombbal lehet képet készíteni FSX alatt( Print screen nem megy csak ablakból...)
-
Gizmo94
veterán
Ezt a verziót írtam be.
[JOBSCHEDULER]
AffinityMask=15Egyébként enélkül is tolja mind a négy magot, csak így közel egyformán.
-
andorra
őstag
válasz
atesz999
üzenetére
Tekintettel arra, hogy általában nem szokott ezzel probléma lenni, nekem sem volt soha, így nem tudok érdemben segíteni. Az utóbbi időben rajtad kívül csak egy valakinek volt hasonló gondja. De ahogy ez lenni szokott, kevesen veszik komolyan ezt a programot, ugyanolyan játéknak tekintik, mint az összes többit. Ez abból látszik, hogy bedobnak egy kérdést, jó esetben még választ is kapnak rá, azután szó nélkül eltünnek.
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms
üzenetére
Nálam van több mag, meg a jelen viszonyok között eléggé életképes többi alkatrész is, de az FSX-et ez nem különösebben érdekli...
Lehet,hogy elkezdek vadászgatni az FS9 alá kiegészítőket, aztán majd meglátom, mennyire lehet feltuningolni kinézetileg.
Amúgy rendesen offolunk
Vagy egyáltalán ez off?? Mert végülis egy cég, nameg flightsim-flightsim, és egyébként is, van egyáltalán itt FS9 topik? 
-
-
andorra
őstag
válasz
Gizmo94
üzenetére
Még azért véglegesen nem dőlt el.
Nekem meglepetés volt, mert rosszabbra emlékeztem. Persze annakidején nem volt pl. ilyen videorártyám, meg duál rendszerem. A szoftveres konfiguráció után, ahol is természtesen mindent maxra raktam, aminek volt értelme, zizegtek az apró részletek a fák épületek.
Azután az nvidia vezérlő panelen mindent beállítottam szintén full maxra, akkor ez a hiba teljesen megszünt. A táj megjelenése versenyképes az FSX-el, kivéve a talaj texturázását.
Viszont az FPS átlagban 50-60 egyszer sikerült Heathrown átmentileg leküzdenem leszállás közben 25-re. Mondjuk kiegészítőnek itt nem tudom milyen lenne a REX, viszont erre a verzióra nem találtam még a "bolt"ban. -
lesaux
veterán
válasz
Gizmo94
üzenetére
Mivel csak Budapest és a FlyTampa van meg, más kiegészítővel még nem szórakoztam, ezért biztos, hogy ez a FlyTampa.

Viszont szépen leszálltam a géppel, majd nyomtam egy instant replayt, és közben mindent fenyomtam maxra. Vagy ez, vagy maga a visszajátszás okozhatja, hogy másképp néz ki, mint nálad.
A rádiós megoldást átküldöd priviben? Köszi. -
Gizmo94
veterán
-
andorra
őstag
válasz
AirBooms
üzenetére
Nem haragszom, miért is kellene?
A memória nem az FPS-ért felelős (nem állítottam ilyet), hanem a texturák akadálymentes utántöltéséért.
Tehát amikor azt mondom, hogy 1 Giga video memória ajánlatos, akkor nem FPS-ről hanem az FSX-ről beszélek. (Hasonló a helyzet a Raptor wincseszterrel is.)Természetesen mindíg hozhatsz általad megbízhatónak tartott, ráadásul friss teszteredményeket ide bármikor, nagyon szívesen megnézzük!
Ez a teszt az általam sok más, főleg angol nyelvű fórumokon olvasott tapasztalatokkal teljesen egybevág.
Ezek szerint az élen végzett kártyák ma is az élen vannak, hiába jönnek ki sokkal nagyobb tudású grafikus kártyák azok rosszabbul teljesítenek az FSX szempontjából mint ezek., de jó esetben is legfeljebb hasonlóan.
Tehát a teszt egyáltalán nem avult el. -
AirBooms
addikt
válasz
andorra
üzenetére
Ne haragudj, de nem értem az összefüggést az állításom és az általad belinkelt "teszt" között. A VGA-n lévő memória amúgy sem elsősorban az FPS-ért felelős, hanem az elérhető felbontásért. Ráadásul jó régi a teszt, úgy kb. két éves VGA-k a legfrissebbek benne. Amúgy a Tom'shardware tesztjeire egyre kevésbé adnak jobb körökben.
Továbbra is állítom (elsősorban FS2004-re): ha sok kiegészíőt használ az ember, hagy felbontáson, nagyfelbontású textúrákkal, akkor sokat számít a sok fedélzeti memória a VGA-n, a GPU számítási teljesítménye kevésbé (elég egy közepes is - persze jobb az erősebb). A proci mindenek felett. Abban igazad van, hogy egy jól meghúzott Wolfdale többet ár az FS-nek mint egy jóval alacsonyabb órajelú Q6600. -
andorra
őstag
A VGA teszt és a máshol olvasottak alapján is teljesen egyértelmű, hogy nem a videokártya miatt volt gyengébb az eredményed, hanem a processzor miatt.
http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-q3-2008/Microsoft-Flight-Simulator-X-SP2,783.html
Egyúttal AirBooms-nak kötelező anyag, félrevezető spekulációk helyett.
-
fatal`
titán
Még korábban kipróbáltam a játékot és tetszik is, de ez inkább bohóckodás mint sem repülés. Nincs valami leírás a neten, hogy hogy kell navigálni? Leraktam egy Boeinget Bécsben GPS-sel, de hát na

-
atesz999
tag
Üdv!
Nem tudja valalaki,hogy Windows 7 alatt hogy lehet elérni az FSX-ben,hogy normálisan működjön a Vsync? Vagy ez senkinek nem probléma?
Vagy senkit nem zavar a szétcsúszó kép? -
AirBooms
addikt
Annak ellenére, hogy jelenleg nekem is 4890-em van, nem azért jobb a jelenlegi VGA-d, a 8800 GTS-től mert 4890, hanem mert 1 GB memóriája van. FS-hez elég egy közepes VGA is, csak legyen rajta legalább 768 MB ram. Amúgy az ATI-kat valamivel könnyebb szebb képre bírni FS2004 alatt, ez már FSX-nél lehet, hogy nem így van.
-
andorra
őstag
http://www.sim-outhouse.com/sohforums/showthread.php?t=8298
http://sim-outhouse.com/sohforums/showthread.php?t=8446...... ez a színvonal megy mindenütt......
-
andorra
őstag
+ 1Giga Video RAM is kívánatos !
-
andorra
őstag
Na igen ez az, kérdezni, vagy kérdezgetni, vajon melyik hatásosabb?
Vagy csak spekulációkra vagy kíváncsi?
Tapasztalata ugyanis itt senkinek sincs.
Én biztos, hogy a Phenom II-től várnék elvileg jobb eredményt,persze azt is ugyanúgy húzva, viszont más meg esetleg nem. Kinek hinnél?Ja, és ha választani lehet, az ATI ilyenkor persze kiesik! (Lásd a teszteredményt amit lejjebb idézetem.)
-
haky
senior tag
Vaternak FSX-ezni akarok összerakni egy gépet. Szerintetek Phenom II X4 legyen. Vagy a jó öreg E8500 (bajszát megrángatva). A két konfig kb ua-ból jönne ki. Az E8500-el semmi bajom FSX alatt sem. De nem tudom a Phenom II X4 mit tudna. Ezért kérdezgettem feljebb is.
-
lesaux
veterán
Ööö, hát nem tudom, a neten találtam. Egybe van gyúrva St. Maarten, St. Barths meg Saba, úgy érdemes rákeresni. Meg is van, FlyTampa a kiadója.
-
haky
senior tag
válasz
cintula187
üzenetére
Ezt akartam én is kérdezni...Melyik???
-
lesaux
veterán
válasz
Gizmo94
üzenetére
Működik, istenkirály, köszi, csak rádiós panelem nincs, de az mintha az eredetiben sem lett volna, majd megnézem, ha kilátok a fejemből.
Amúgy a Corsair azért volt fontos, mert a kedvenc szigetemre repül, St. Maartenra. (Érdemes ráguglizni.) Meg mert 747-es, ebből fakadóan szép. Amúgy a legsűrűbben székezett gép, 582 embert visz Párizsból a Holland Antillákra.
Két kép az FSX-ből meg a való életből az Airlinersről.
igazából -
Gizmo94
veterán
Íme, a csoda itt érhető el..
http://rapidshare.com/files/273942918/Corsairfly.com.rar
Majd alakítunk valamit a panelen is, van egy pár darab.. Nyugodtan szórakozhatsz vele, ha előtte lemented az eredeti panel mappát valahová. Ha elrontod és széthullik a VC , csak visszamásolod az eredetit, ennyi. Az FSX eléggé lego, lehet trükközni.
-
haky
senior tag
Valaki írhatna Phenom II X4 eredményt is...Hogy teljesít a Q9xxx és az I7-es mellett...
-
lesaux
veterán
válasz
Gizmo94
üzenetére
Strandkorlátkék! Baszki, tényleg!

Amúgy valóban az, amire gondolsz. Itt van középen: http://www.projectopensky.com/downloads.php?aircraft=8ybhk9724&location=europe
Ha csinálsz vele valamit, köszi előre is. -
Gizmo94
veterán
Kezdem vágni a "Corsair festést"
Arra a strandkorlátkék liveryre gondolsz, amelyiknél a Corsair egy felettébb ízléses
piros felirat a kék alapon, talán Corsairfly.com, a teljes neve? Valamint a függőleges vezérsíkon egy szép piros kacsintós szmájli van, ami plusz 10% esélyt ad a tailstrike-ra,

Esetleg másikra? Mert mindet alá lehet rakni FSX-ben, csak természetesen az sem úgy megy, hogy putty, bemásolod és már meg is van.. Azt is át kell alakítani és rendesen átfirkálni az Aircraft.cfg-t. De megcsinálom neked és elküldöm, csak tudjam melyik livery az.

-
Gizmo94
veterán
Nincs mit, szívesen, A Corsair festést fejtsd ki bővebben, mert nem tudom mire gondolsz, hogy ez egy fajta livery vagy dekoráció? Mint pl Lufthansa livery, ilyen a Corsair festés is? Hogy nem tudod alárakni, az szerintem megoldható lesz, sejtem mi a probléma, ami orvosolható. Nálam nem ugrálnak a műszerek, bár nem a leg dekoratívabb VC , ez tény.
Ha nem jön be, tudsz keresni és tölteni alá third party panelt és akkor az lesz alatta, de én ezzel nem vergődtem, mert nekem megfelelt így is. Ugrálni nem ugrál semmi nálam, ez a hiba nem ismerős. -
lesaux
veterán
válasz
Gizmo94
üzenetére
Köszönöm az információkat, le is teszteltem az Overland 747-esét (mondjuk Corsair-festést nem tudok alá rakni, fekete marad a gép, de mindegy), és gyönyörűen megy minden, csak VC alatt egyszerűen rondák a műszerek, és ahogy mozog a gép, még ugrálnak is, mintha nem lenne anti-alias vagy ilyesmi. Nem tudom, érthető-e. Na, csináltam egy képet, kattintható:

Új hozzászólás Aktív témák
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

VGA ha jól tudom FSnél nem sokat dob a latba.

Hát akkor hanyagolom. Majd pár év múlva, az i sorozat nálam kimarad szvsz.