-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acor
aktív tag
válasz
Geryson #1298 üzenetére
Sajnos nem látom a baboskönyvet már az első oldaltól, kis hazánkban ez kizáró ok, máshol meg vagyont kellen rákölteni. Atán meg van olyan kontaktlencse ami orvosolja a problémám, de már túl öreg vagyok hozzá.. A sors biztos így akarta hát elfogadom.
Siklóernyőzést elkezdtem as sem jött össze hathatós okoból..
Hát ennyiMég vágyam elmenni az igazi szimulatorba..egyszer biztos meglepem magam 60 euro-ért, csak még egy kicsit jobban elsajátítom a repülést tudományát legalább élvezzem is a dolgot.. Bár előszőr biztos egy virtuális sétarepülésre fizetek be lássam mit csinál közvetlen egy valódi pilóta.
Esetleg érdekel ez valakit? -
Geryson
addikt
Nekem is van egy enyhe színtévesztésen, ráadásul a vérnyomásom is vacakol így én a sima PPL-nek sem mentem eddig nem, pedig érdekelne baromira és még ki is tudnám vhogy fizetni. Tulajdonképpen tiszta röhej, hogy színtévesztés miatt nem lehetsz pilóta, hacsak nem valami komolyról van szó (nálam nem arról).
-
Acor
aktív tag
Ez igaz
Annó pár éve elhatároztam, hogy addig nem nyugszom míg olyan gépem nem lesz amin fullon megy...
Nagyon anno úgy 88-ban c+4 el kezdtem a pályafutásom és már azon is volt simulator igaz olyan amilyen de akkor nagy szám volt
Ugyanebben az évben nem vettek fel a Szolnoki Repülégtiszti Főiskolára, mert szintévesztő vagyok, pedig gyerekkori álmom volt, hogy pilóta legyek... Most a repülőmodellezés és az FSX elégíti ki vágyaimat ehhez pedig jó gép kell -
Korcsii
őstag
kicsit lehet off, de repülés, meg szimulátor:
nem tudjátok, hogy a millenárisban a 737-es szimulátor létezik még?
mert nem nagyon találok meggyőző infót róla....
a millenáris oldalán is csak az archívumban találtam meg... -
haky
senior tag
SOS kérdés:
Hogyan lehet fs2004-hez készített scenery-t betenni az FSX-be???Mert simán hozzáadással nem megy
köszi
-
haky
senior tag
sikerült pedált csiholnom az FSX alá. be vetettem a logitech formula force ex-et
és a kormányomhoz tartozó pedált használom + a joyomat. mert sajna a joy.on csak gázkar van a függőleges vezérsíkot nem tudtam eddig mozgatni csak bill-ről. ez így zsír egy kérdésem viszont lenne. ha jól emlékszem akkor valóságban a jobb oldali pedált betaposva a gép balra mozdul el. ez a nomrális asszem. A játékban alapból így kalibrálta be ez is rendben van viszont a VR-ben lenézek a pedálra és fordítva mozog
-
DeepDish
őstag
Mindenkinek mas logikaja van csak azt nem ertem mikor venni akarnak es azt mondjak,h nincs ra penze, de ennyi boltba(alkudni akar50%-ot), loll mondom erre sincs, nemhogy boltira, de mondom vedd meg ott, ugye erted mire celzok! Mellesleg a gari azert van
Nem rad toltottem ki a mergem csak ez a gondoaltmenet erted .. PEACE
-
haky
senior tag
Nem tudom, h ezt néztétek vagy sem:
Itt az FSX-el tesztelik a phenomIIX4-et X3-t q9650. és az új Corei-t
-
v!ct0y
veterán
Uhh ez nem gyenge...
-
Geryson
addikt
válasz
Falconer #1262 üzenetére
Arra alapoztam, hogy mindig náluk az első ill. a tökéletesebb ha vmit csinálnak az FS esetében. Non sense, hogy mennyi repülőterük van pl. anno volt, hogy rosszra szálltam kisgéppel annyi kis szutyok van. Akkor pl. tiszta hülyeség az is, hogy mióta kijött náluk a Ground Environment X, Európáról meg éppenhogy csak úgy szó van de a valóságban semmi.
-
Falconer
aktív tag
válasz
Geryson #1261 üzenetére
Jaja, majd kéne csinálni egy tesztet. Én elég sokat repülök VFR alpokban, szoval nekem kell. Irtó cakkos hegyek vannak arrafelé, ugyhogy meglátszik
Amerikában elérhető lenne a 10m-es felbontás is, csak egyérészt az nagyon nagy lenne méretben, másrészt meg nem tette elérhetővé a NASA, csak piszok drágán.
-
Geryson
addikt
válasz
Falconer #1260 üzenetére
Mondom, én nem tudom, de láthatod, hogy csak az Alpok 19m (furcsa, hogy Amerika nem az), magyarul egyébként csak terheled a géped és ez elvileg hoz pár FPS-t. Hogy számottevőt-e, azt csak a kolléga tudja megmondani (vagy Te), merthogy nekem nincs meg, mert drágállom...
-
Falconer
aktív tag
-
Geryson
addikt
válasz
Falconer #1256 üzenetére
Ha nincs csak 56m/másodperces adat (ez egy szokványos érték), akkor teljesen felesleges 19m-re állítanod, mert csak kapar a géped és biztosan nincs látványbeli különbség mert nincs ennél mélyebb adata. Ha az Alpok 19m-el van megcsinálva (ezt passzolom, de előfordulhat), akkor ott valóban érdemes lehúzni a csúszkát. Én úgy gondolom, hogy mivel ezt adta meg az FSGlobal csúcsadatnak, ezt szerintem éppenhogy pár esetben felhasználta (esetleg Alpok, de nem csodálkoznék ha inkább USA-részek), tuti, hogy ennél sokkal nagyobb értékkel tapogatott le.
-
Falconer
aktív tag
válasz
Geryson #1252 üzenetére
A mesh-t nagyon ajánlott 19re állítani.
Persze akkor lényegtelen, ha mondjuk az Alföldön repülsz, de az Alpokban meg hegyesesebb völgyesebb területeken nagyon észre lehet venni. (a textúrákat passzolom)-------------------------------------------
Haky:
Jó lett a naplemente -
Geryson
addikt
Tuti nem, hiszen az UTX az egy textúra kiegészítő. Most megnéztem az FSGlobal a legjobb helyen is "csak" 19m/másodperces felbontású, tehát felesleges a 10m, sőt szerintem bőven hagyhatod 40-50 körül mert nem veszed észre a különbséget. Nézd meg az FPS-t ha ezeket egy kicsit feljebb tolod - kiváncsi vagyok lesz-e vmi eredménye!
-
haky
senior tag
bár az tény, h XP alatt sokkal gyorsabb. pl vista & W7 34fps ott XP-nél 45-50fps.
-
haky
senior tag
válasz
DeepDish #1245 üzenetére
1:
1680x1050 anisotropic+anti aliasing
Target frame rate: unlimited.
Global texture res: very high
light bloom: nincs kipipálva
DX10: nincs kipipálva
2:
global setting : Very high
3:
Level of detail: large
mesh complex: 100
mesh resu: 10m
texture: 7cm
water effet: 2.x mid
scenery: very dense
autogen density: dense
speacial effect: high
4:
global: high
5:
global: medium high -
Geryson
addikt
Hallod én leszedtem a FEX-et mint a franc. Feltettem (ráadásul én anno még valami 44 Euróért vettem meg), rátoltam ezt a Super High Definition Pack-et és ott kezdődik, hogy nem tudok beloggolni a internetes kezelőfelületébe, mert állandóan valami gondot ír (innen lehetne ugye folyamatosan minden új textúrát leszedni). Aztán jött az, hogy valamelyik textúra vagy mi a franc hibás volt és fekete kockák lettek mindenfelé külső nézetben ráadásul fél-egy percenként akadt is egy-egy pillanatra, úgyhogy leszedtem a francba és szépen beállíottam mindent az Active Sky X-Graphics kiegészítőjében (amit szerencsére együtt vettem meg) és most minden szép és működik is.
Nem mondom, hogy csúnya a FEX, de nálad nem volt semmiféle gond?
GEX az gyönyörű, ha kijön Europe akkor tuti rögtön megveszem.
-
v!ct0y
veterán
A GEXet használja már valaki ? Az se kutya..
-
haky
senior tag
ezek szerint nem mindenki részeg.
pont most tervezek felbontani egy sört , majd irány Budapest-Poprad valami kisgéppel valós időjárással...Nekem néha gondol 1-et a REX és kidob. úgyhogy azt csináltam, h föltelepítettem majd indítás után beállítottam a textúrát majd install to FSX. utána bezártam. bekapcs FSX-nél, h szedje le az aktuális időjárást 15 percenként és ennyi
kidobás nélkül REX textúrákkal fut az FSX
A korall.tól kész vagyok
Látom Te is betetted a jó kis Cessna-tnem láttam még a FEX-et de az is teljesen jól néz ki!
-
haky
senior tag
Mindenki alszik???
vagy részeg???
-
-
haky
senior tag
Ki használ REX-et???
-
Falconer
aktív tag
válasz
DeepDish #1216 üzenetére
Felhők felbontását a Flight Environment vagy az Active Sky Graphics-ban lehet állítani (FS9-ben). FSX-nél a REX-ben is tuti van egy ilyen opció, ha menüjében nem is, akkor a telepítésnél felajánlja, hogy válassz.
Nálam is 8x AA és 16x AF van, de az csak a levegőben számít. Földön elbírna 16 vagy 32x élsimítást is, mert a proci korlátozza le a dolgokat. FS9-nél sajnos nem lehet játszadozni a magok számával. Ha kirakom két magra, akkor is ugyanannyi terhelést kap az egész proci, mintha csak az egyiken futna
-
DeepDish
őstag
válasz
Falconer #1215 üzenetére
Felhoket pontosan hol is allitod. NAlam Heathrow 1920-1080 felbontasban 32 bit, 8x elsimitas es 16x szures, felszallaskor 17-18 fps, neha leugrik 14-re, de levegobe fix 30fps! Uj geppel persze es kiserletezgetek az fsx.cfg-ben amivel a procimagokat lehet valtoztatni egesz erdekes dolgok jonnek ki, de nagyon nagy kulonbseget nemigazan erzek! Win 7-el kellene kiprobalnom meg!
-
Falconer
aktív tag
Hát ha egy fullos REX-et is számításba veszünk, akkor nem, de attól még nagyon szép. Ha VFR-t akarsz repülni és megvan hozzá a géped is, hogy menjen fullban, akkor az FSX sokkal szebb.
Nálam a felhők csak 256*256-ban mennek, mert még igy is nagyobb reptereken csak 18-22 fps :/
Linkelek néhány saját screenshotot:
Wilco Legacy meg egy F-5
[EDDF 1]
[EDDF 2]
[EDDF 3 touchdown]
[EDDF Frankfurt este]
[München felett este]
[Schwechat takeoff]
[Schwechat 2] -
Falconer
aktív tag
Akkor vissza kell térni az FS9-re, ott nincsenek problémák fagyás téren, és kiegészítőkből is több van
Aerosoft jött most elő az ötlettel, hogy csinál egy saját szimulátort ami sokkal jobb lesz mint az FSX és bármi más eddigi, de az még a nagyon távoli jövő... Addig is várják az ötleteket az Aerosoft fórumon, hogy milyen legyen, összahasonlítási alapul véve az FSX-et és az FS9-et. Reméljük tényleg lesz belőle valami -
-
haky
senior tag
Elegem lett az FSX-ből..mikor jön a 11-k rész???? Vagy X-plane???Valami igazán valós rep szimulátor kellene.Fő, h polgári repülős mint ez...
-
Falconer
aktív tag
"Full-featured NEW built-in Weather Engine (Built on Real Life meteorological algorithms using synoptic, meso-scale, and micro environment weather formulas for Real and Custom weather)"
Szóval folyamatosan dolgozik a saját időjárás motorja, ugyhogy ha bekapcsolva hagyod akkor sokkal komolyabb.
-
Bundee69
tag
Néha elszáll nálam is az FSX, de nem hiszem, hogy a REX csinálná. Nálam a memóriát kevesli, pedig 3Gb van benne. Ugyan a hibaüzenetben látom, hogy benne van a REX is.
Gyakorlatilag majdnem mindenem maxon van és amikor olyan helyre szállok le ahol sok a tereptárgy akkor egy idő után a memóriát keveselve elszáll az FSX és azt ajánlja valamit módosítsak a beállításokon mert ez túl sok neki. Próbálom megtalálni az arany középutat, most kisérletezgetek vele. -
Bundee69
tag
Én azt vettem észre, ha nem fut akkor nem igazán változik az időjárás repülés közben. Ha viszont fut akkor néha látni, hogy a REX engine elkezd valamit matatni az időjárással és az előbbi jó idő elromlik. Pl. Felszálltam Pesten napos jó időben, de Gatwick-re már esős időben érkeztem. Persze lehet, hogy tévedek és el kéne olvasnom a manual-t, de arra meg lusta vagyok.
. Érdekelne más véleménye engem is.
Ati
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Túra és kirándulás topic
- Asustor NAS
- Videós, mozgóképes topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Anime filmek és sorozatok
- Mobil flották
- Politika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest