Hirdetés
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Microsoft Rewards
- iPhone topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gizmo94
veterán
Van hozzá egy tutorial, azt nem árt pontosan követni, vagy nem fog működni...
Rendesen kivártad amíg feltölti az összes gépet és a dos ablak bezáródik, majd a megnyíló Configuratorban megvolt a Manage FSX settings, zöld gomb-piros gomb klikk, stb?Ha igen, akkor nem tudom mi lehet a hiba.. Próbáld mégegyszer teljesen az elejétől, nálam tökéletesen megy és alig lassít.
-
Trub
tag
Megszereztem a mytraffic 2010-et, fel is tettem, de nem látok változást. Sokat kecmecelt.
Lehet átkelene írnom valamit az ini-be? Nektek hogy sikerült feltenni? -
v!ct0y
veterán
Liepzig-Halle nálatok is elmosódott paca ?
-
Korcsii
őstag
Mathijs Kok (Aerosoft): Why I get 50 fps in FSX and you might not [link]
hátha segít valakinek....
-
Gizmo94
veterán
Ahhoz nem biztos,hogy tudok sajna, én jelenleg FSX-hez Mytraffic 2010-et használok, eddig magasan ez a legjobb. Nagyon moddolható és képes teljesen élethű forgalmat generálni,ráadásul Worldwide.
Jó FS9-hez is, de csak a Boxed/CD-Verziója tartalmazza a 2004-est, ha azt megtalálod akciósan valahol, akkor nyertél.

Sajna a Download verzió az FSX only...http://www.aerosoft.com/cgi-local/re/iboshop.cgi?showd,,11038
-
v!ct0y
veterán
Ez érdekes, hogy egy szem hó sincs LHBP egész területén viszont pest meg hófehér Hogyvanez ?

-
andorra
őstag
válasz
Korcsii
üzenetére
Látom te sem vetted komolyan. Én nem tudom van-e ilyen különbség. Vannak egyébként akik mindkét rendszert használják, az Ő véleményük lehetne inkább értékelhető.
Bizonyára úgy lehet, hogy akik mindkettőt használják, az IVAO-n akkor repülnek, ha egy kicsit lazítani akarnak. Hofi Géza is bizonyára az IVAO-t használta. -
Korcsii
őstag
ma nevettem, amikor valahol EGLL körzetében valaki feltette a nagy kérdést (UNICOM-on): witch is better VATSIM or IVAO?
a válasz természetesen egyhangú volt, és azt hiszem ez a másik hálózaton se lett volna másképp... egyetlen indoklás volt a jópár "VATSIM" üzi mellett, hogy az kicsit profibb/komolyabb/nem-tudom-már-milyen-jelzőt-használtak... de szerintem a kérdező sem gondolta, hogy bárki is a másikat ajánlaná, hisz akkor ő is ott repülne (függetlenül attól, hogy épp melyiken kérdezte)...Pest jó volt
csak kegyetlenül el tudom rontani az approach-ot, meg a leszállást
kicsit leestem a glide-ról, mert korán és nagyon belassítottam (túlkorrigáltam a wilco betegséget)...
gyakorlatilag x-ray lett volna belőle, de inkább kinyomtam az autobrake-t rögtön a földet érés után... nem akartam feltűnősködni 
hólapátolás: szeretek havat lapátolni, de ez most értelmetlennek tűnik...
-
-
boeing
őstag
Szép kis hóesés van
,most raktam le a MD-11-et ferihegyen. -
Falconer
aktív tag
Tudtok mondani olyan FS flight planner programot, ami ismeri a STAR transitionoket (lehetőleg amihez van AIRAC frissités)? Az FS Commanderben csak STARt lehet kiválasztani, a transitiont nem. Ezt az egészet kéne elmenteni egy .pln fájlba, hogy a Radar Contact tudja értelmezni, mert így IAF-től mindíg elvektorál...
-
Gizmo94
veterán
válasz
cintula187
üzenetére
Csemegézz..

http://www.google.hu/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ahu%3Aofficial&channel=s&hl=hu&source=hp&q=hd+plane+wallpapers&meta=&btnG=Google+keres%C3%A9s
http://www.google.hu/search?hl=hu&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Ahu%3Aofficial&hs=07h&q=boeing++HD+wallpapers&btnG=Keres%C3%A9s&meta=&aq=f&oq=
-
andorra
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
Egy a sok közül:
http://blikr.net/airport-concepts-wallpaper/1/1920x1080-hd/A pilóták ennél bonyolultabb feladatokat is megoldnak

PL: GOOGLE: hd wallpapers airport (vagy airplane) -
cintula187
addikt
Jó estét ezen a havas napon piloták. Kicsit off lesz: tudnátok ajánlani linket ahol HD felbontásban találok repteres, repcsis háttérképeket?
Előre is köszi

-
fatal`
titán
-
-
-
Korcsii
őstag
nem mintha én sokat repülnék, a reptér környékén is ritkán fordulok meg... 8x emelkedtem eddig a fellegek fölé (oda-vissza utat külön számolva), 6x Malévval, 2x Wizzel... ezek tapasztalatai alapján írtam csak...
meg az már részletkérdés, hogy ha van ramp, akkor engem zavar a lépcső... ha nincs, akkor meg talán jobban mutat a dupla...
-
fatal`
titán

Első próbálkozás, a textúrák néhol villognak, nem értem miért.
Leginkább csak a felszállásnál, meg helyenként a felhők. -
Korcsii
őstag
hu... feldobódtam...6 perc alatt 6 gépet tettünk le EGLL-en, irányítás nélkül, úgy, hogy mindenki másik irányból jött... és a Touch rate: -26 fpm

-
v!ct0y
veterán
Látom vannak új cuccok Luxemburg meg Ibiza...mindjárt meg is veszem

-
Korcsii
őstag
How to really read a METAR
Captain, the METAR is less than 6 inches long, so no problem!jajj, ez lefárasztott... mára ennyi elég is volt, inkább alszok...
amúgy ma délután EGLL-ről kifelé FL100 körül kicsit émelyegtem... rázott rendesen...

-
haky
senior tag
Meglett a matek mehetek szigorlatozni belőle
. Már rég jártam itt. Hol tartunk?? Aerosoft Flight Simulator??? Ideje lenne már.. -
sucec
csendes tag
válasz
Gizmo94
üzenetére
Hat az igaz hogy egy ekkora madarat nehez "titokban tartani" de szted figyelte volna barki is ha ejjel 2-3kor felszall es tesz egy iskolakort? Megha meg is latod, azt hogy milyen gep, tuti nem szurod ki. Es azert azt nem hiszem hogy sok paparazzi allt volna keszenletben ejjelente, hogy "na biztos most fog stikaban felszallni..."
Azt se felejtsuk el, hogy meg mind a mai napig nem tisztazott, hogy a holdra szallas megtortent-e, vagy csak mediahack volt az egesz.... Ha azt be lehetett kamuzni.... Es egyre inkabb ugy nez ki hogy nem tortent meg, mert akkor most 40 ev multan nem gondolkodnanak rajta ennyire....
Azert a dreamliner korul mar eddig is eleg sok negativ hir keringett, foleg ugye a csuszasok miatt, egy blama most nagyon nem fert volna bele nekik....
Az teny, hogy a gep jol nez ki, a repules is jol jott ki, plane a szar ido ellenere, a leszallas meg tokeletes volt....
Nagy sikert arattak ezzel, amire nagy szukseguk is volt.
Egyebkent azon gondolkodtam tegnap, hogy vajon egy legitarsasagnak mi eri meg jobban? Tobb dreamlinert uzemeltetni vagy inkabb kevesebb A 380-at? Nem tudom hogy egy utasra vetitve melyik az olcsobb... Nyilvan szamit hogy hanyan akarnak utazni, de ha olcsobb a jegy, akkor nyilvan tobben mintha dragabb

Udv
s -
Gizmo94
veterán
válasz
Korcsii
üzenetére
Lehet,hogy végülis bevállalták élőben az első repülést, ki tudja.. Ahogy Bill Gecc mögött lehetett kékhalál Windows bemutatón, így itt is lezúghatott volna, nem az első nagy füstszag lett volna megavállalatnak US- ban..
Mindenesetre ez a flight szépen összejött, a gép biztosan totál hitech, nekem az orra nem teszik, a szárnyai annál inkább.
Mindensetre az értékesítéssel nem lesz gond, amint olvastam, jó ideje rendesen sorbaállnak érte a világ társaságai.
Egy biztos: én már jó ideje repültem vele
az Abacus prezentációjában, ami meg kell vallanom,hogy egy igen ramaty termék.. 
-
Korcsii
őstag
hát - hacsak nem a sivatagban csinálták, bár a Seatle-től messze van - nem hiszem, hogy nem fotózta/filmezte volna le valaki... a mai világban már nehéz csak úgy titokban repkedni, amikor mindenkinél van legalább egy kamerás mobil... de amúgy egyetértek, kockázatos, meg minden... csak amíg valaki be nem bizonyítja az ellenkezőjét addig... addig szeretnék abban a tudatban élni, hogy láttam az első felszállását élőben

-
sucec
csendes tag
válasz
Korcsii
üzenetére
és gondolod, hogy olyan bátrak lennének, hogy ekkora hercehurca közepette vállalnák be azt, hogy esetleg ténleg nem tud felszállni?...
nem hiszem... előtte szerintem 1-2* már tuti repült....
Persze megy a vakítás, hogy első felszállás meg így meg úgy, de azért egy ekkora komplex rendszernél mindig jöhetnek váratlan hibák....
Ha ténleg az első felszállás volt, akkor viszont minden elismerésem az övék. Én egy ilyet nem vállalnék be.
üdv
s -
sucec
csendes tag
válasz
Falconer
üzenetére
az addig ok, itt el is magyarázzák, hogyan cserélnek kereket, de a kettő azért nem ugyanaz:
http://www.youtube.com/watch?v=QbzK6spHyhQmindig csak az egyik kereket emeli meg, a többin nyugszik a gép.
A dreamliner honlapon levő videón pedig csak az van, hogy az egyik felét tesztelik, de nyílván a kettőt egyszerre is kell, hiszen ha az egyik oldal nem nyílik le, az majdnem ugyanolyan rossz, mintha semelyik sem... (sőt talán még rosszabb is, mert akkor az egyik szárny a földet súrolja....)
attól persze még biztos van néhány fix alátámasztási pont, amelynél fogva meg lehet emelni az egész gépet....
egyébként jut eszembe egyszer már volt szerencsém eljutni a lufthansa szerelő műhelyébe, de akkor ez még nem jutott eszembe....
Oda kell menni megkérdezni...Ha esetleg szerveznék egy túrát, érdekelne valakit?
Üdv
sucec -
Korcsii
őstag
válasz
Gizmo94
üzenetére
avagy premier már volt, csak még nem repült?
szerintem ez volt az első repülés, bár eleget tesztelték eddig a földön (megszakított felszállás stb), de szerintem még szállt fel... meg a kommentátor mondta, hogy ezúttal csak a két kapitány van a fedélzeten, meg egy rakás számítógép... én úgy vettem ki a szavaiból, hogy más nem - ergo nem biztosak benne még 100%-ig, hogy repülni fog...
-
Gizmo94
veterán
Maiden test flight- et írnak, kíváncsi lennék,hogy tényleg az volt-e..

Érdekes és nekem nagyon tetszik a szárny tervezése és még keményebben néz k a levegőben...

-
Gizmo94
veterán
Én speciel nem értek ehhez semmit, de egy ideje nézegettem és a futómű teszteléséről képet is láthatsz a honlapon, a gép egy adott darabjának modelljén tesztelik, ami állványokon áll.
Véleményem szerint mindene legapróbb részletét is sokszorosan és több teszt alkalmazásával végignézik, egy ilyen projekten rengeteg ember dolgozik és sok évig tart a tervezés-fejlesztés.
Kizártnak tartom,hogy akár a legapróbb alkatrésze illetve azok működése ne legyen több oldalról sokszorosan letesztelve, mire egyáltalán felengedik a levegőbe, sőt akár kiengedik a futópályára. Ezzel a géppel is már rendesen csúszásban vannak, gondolom, nem véletlenül, Itt nemigen megengedhető az, hogy hát, nem biztos, hogy ez éppen OK, de hadd menjen, majd fent kiderül..
-
sucec
csendes tag
válasz
Gizmo94
üzenetére
mondjuk az is érdekelne, hogy pl olyat hogy tudnak a földön olyat tesztelni, hogy " futómű ki-be"? Megemelik az egész gépet? Vagy valahogy aláállványozzák? Vagy ez már csak fent derül ki, hogy a srácok összecserélték a kék kábelt a zölddel, így nem fog kinyílni...?

Tök sok érdekes kérdés felmerült bennem....
Pl.: milyen teszteknek kell megfelelnie, hogy átengedjék a hatóságin? van X teszt eset, és azt mindegyiket teljesítenie kell? Egy ilyen gépnél ez gondolom több ezer - akár millió eset is lehet.... nem hinném hogy mindegyiket végignéznék.... (már csak azért sem, mert akkor még mindig a 747 tesztjeinél tartanának... LOL

Véletlenül nincs itt valaki aki ért ezekhez?
-
fatal`
titán
Csak nálam lett fekete a kép?

Már jó.
-
fatal`
titán
Hol nézed?
Ezt találtam: http://787firstflight.newairplane.com/ffindex.html de itt csak annyi van hogy please wait for the live video feed.
-
Korcsii
őstag
nemsokára felszáll az első 787-es...
-
fatal`
titán
Na kész, bár most kevesebb gépet raktam fel.
Hálistennek a Sceneryket és a textúra mappákat egy az egyben visszamásoltam és működik, így 3 nap helyett elég volt egy délután a reinstallra.
-
fatal`
titán
válasz
andorra
üzenetére
Le volt mentve, tegnapi rar, de nem jó avval sem. Reinstall.

Amit próbáltam: Újragenerált fs9.cfg, kiszedtem az összes gépet a default cessna kivételével, összes modult de semmi ctfzett.

Szerk.: Mind1 scenery.cfg lementve, terrain.cfgvel együtt meg a sceneryket kimásoltam remélem megeszi a visszamásolást.
-
Gizmo94
veterán
Lehet ezzel még mást is kezdeni szerintem, bár az FS9-hez nem értek.
FSX-nél ilyenkor a következők valamelyikében van a hiba: Vagy a textures mappában szállt el valami, valamelyik add-on ki-be rakásánál, vagy csak úgy, vagy a sound fájlokra kényes még,pl: PMDG-nél, ha nincs meg a gong, nem indul, vagy az fsuipc körül valami dll hiba. Ezeket szoktam átnézni és szinte mindig visszalegozható. Persze, ha van textures mentés, stb, bár azt a REX is csinál így valószínűleg lesz.. FSX-nél ilyenkor a hiba mindenképpen az,hogy hiányzik valahol egy vagy több fájl neki, ezt kell rendbe tenni, mentésekből visszarakni és megy tovább. .. Gondolom, hogy az FS9 sem más nagyon..
-
andorra
őstag
Mit lehetett volna tenni (?), így jó a kérdés !
Nekem le van mentve a komplett win7spec/FS9 önnálló rendszerem: FS9+fsGlobal+stb. minden kiegészítő IVAP stb, minden beállítva, repterek nélkül. 40Giga a mentett állomány enyhe átlagos tömörítéssel. (ActivBootDisk)
Ilyenkor ezt másolnám vissza, max 20 perc és már csak reptereket kell visszarakosgatni, apránként, mikor, melyik kell. -
fatal`
titán
Help me SOS!
Egyik napról a másikra nem indul az FS. Betölt, eljut a menüig, majd amikor töltené be a PMDG Airacot, mert az van beállítva default flightnak rögtön kilép. Mit lehetne evvel kezdeni? Nagyon nincs kedvem újrarakni az egészet.
FS9
-
Gizmo94
veterán
válasz
Korcsii
üzenetére
Akkor lehet,hogy nálam van ezzel is.
valami baj, mert nekem eléggé rendesen visszavette.
Képes volt 13-14-re zülleszteni az fps-t..
De ezek szerint én kavartam meg valamit ismét.
Mondjuk, az én szegény FSX-em már akkora rommámoddolt lego szegény, hogy csoda,hogy még nem dobál egyfolytában fatal errort..Másik kérdés, hogy nekem csak a 2.1-es verzió van megvásárolva
,a 2.4-es nem eszi meg a creditjeimet, így pár repülés után hibákat dobál. A 2.5-öst pedig már ki sem mertem próbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Szólánc.
- Arc Raiders
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Még idén kézbe vehetjük a NEOGEO felújított kiadását
- EAFC 26
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Saját memóriaszabvánnyal küzd a memóriahiány ellen az ASRock
- További aktív témák...
- LG 27GX790A-B 2K-480HZ-0.03MS 3 ÉV GYÁRTOI GARANCIA
- Szolid RDY2PLAY Gamer PC - Ryzen 2600 // 16GB DDR4 // GTX 1080 // 512SSD + 2x1TB HDD // WIN 11 PRO
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Eladó Apple iPad (2020) 2. generáció Cellular + WiFi 512 GB
- iPhone 16 128GB gyári független hibátlan 2028.10.20. Apple jótállás
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
- GAMER PC! i5-13500 / RTX 3070 Ti / 16GB DDR / 512GB NVMe / 650w!
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- PXN V9 Gen 2 Kormány+Pedál+Váltó BONTATLAN!
- AKCIÓ! 1TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

kicsit leestem a glide-ról, mert korán és nagyon belassítottam (túlkorrigáltam a wilco betegséget)... 

,most raktam le a MD-11-et ferihegyen.

várom-várom