-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
azbest #56323 üzenetére
nem hiszem, hogy a protokolhoz van köz
Ahhoz nincs, de kb 10x sebességű PCIe 4.0 Sata-hoz viszonyítva azért feltételez teljesítmény különbséget is és a hőtermelés a teljesítménnyel függ össze. Gondolom mindenki látott már szakoldalakon olyan reviwe-eket, amiben hőkép is volt és bizony a jobb teljesítményű PCIe NVME SSD hőtartománya bővel 70 celsius fölött volt és nem 70-nél throttingolt.
Azt se gondolhatjuk, hogy a fw-ben 70 celsiusra programozzák a max hőtartományt.
-
Wolfskin
őstag
válasz
azbest #56065 üzenetére
Ez segített. Alapból a ház is 10 perc után pihenteti, de akkor nem szabadna eltűnnie a meghajtónak. Ezt kikapcsolta a win. Ez eléggé meglepett,. de a javaslataid orvosolták a problémát. Köszi!
A folyamatos áram alatt, hát igen,... Kiszámoltam, az a 2 Millió óra az 228 év, hamar elrepül ám! De nem is erre gondoltam, hanem pl a villanyégő is gyakrabban megy tönkre kapcsolgatás közben, mint folyamatos üzemben. Gondolom ez minden elektronikus alkatrészre igaz, amelyik képes tönkre menni. A változás mindig veszélyesebb, mint az állandóség. Bár a folyamatos áramellátás alatt meg gyorsabban öregszenek az alkatrészek. A kérdés persze inkább teoretikus. Szombat reggeli kávé/meditáció mellé való elmélkedés. Térjünk vissza rá 228 év múlva.
-
Wolfskin
őstag
válasz
azbest #56063 üzenetére
Értem, köszönöm, tehát az egyik a
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek\Sémabeállítások szerkesztése\Speciális energiaellátási beállítások módosítása\USB beállításai\USB szelektív felfüggesztés=LETILTVA
A másik pedig az eszközkezelő, és itt letiltani az eszköz kikapcsolását. Azért is meglepett a dolog, mert van rajta egy másik ssd, egy 850Pro, amin a zenék vannak, és azt sosem kapcsolja ki, mindig elérhető (egy aliexpresses usb3.0 - sata átalakítóval van csak fenn) . Meg a WD 2.5" külső vinyókat se, még idegesített is, hogy állandóan pörög, még akkor is, ha sleepbe van a gép.
Szerintem ez a kettő lehet a piros (3.1) usb, remélem jónál tiltottam le. (MSI B550 Gaming gen3 alaplap)
Egyébként az árt az ssd-nek, ha folyamatosan áram alatt van, nincs kikapcsolva? -
ViZion
félisten
válasz
azbest #55972 üzenetére
Vállalkozós rész nem probléma.
"coral ai kicsit talán elavult" lehet, de Frigate konkrétan ezt igényli. Annyira nem bánom, h nem valami fancy új cucc, így még vállalható az ára.
Megnéztem, van Openvino, ami iGPU, van vmi nVidia cucc, amihez kell diszkrét nV VGA, Jetson board, ami nem ócó, meg ilyesmik. Coral lesz az -
jimpo
senior tag
-
jimpo
senior tag
válasz
azbest #55720 üzenetére
Nekem is full Aluminium M.2 külső házam van ~9 ezerért vettem... Mondjuk van súlya 71g SSD-vel kábel nélkül, de a hővezetése fényévekkel jobb mint egy Műanyag háznak.
-
törölt tag
válasz
azbest #55701 üzenetére
Én a JEYI meg a bordázott réz bordákat szeretem. Egyszerű és nagyszerű. De a JEYI csak három piros gumit ad, pedig kettő kell a bordához.
A sok felesleges thermal pad helyett adhatnának több gumit! Kösz a tippet, én is berendelek holnap egy adag pirosat, meglássuk.
BTW nekem is notebookban van, szerencsére a gép alja rácsos, így szellőzik a drága. -
Landon
addikt
válasz
azbest #55701 üzenetére
Tartalekba kene egy jo minosegu Gen 5 ha a 990 Pro megnyekkenne pont az unnepek alatt.
Munkara is hasznalom a gepet es nem tudok varni ra hogy a garancian atmenjen. Ezert arra gondoltam a biztonsag kedveert most veszek egy olyan Gen5 SSD-t ami elorelepes is lenne, hogy valami ertelme is legyen a dolognak ha mar igy alakult a helyzet.
-
Landon
addikt
válasz
azbest #55698 üzenetére
Igen, ugyan az a verzio szam mint nalad.
59c-s controller az normal mukodesi ho ha jol ertesultem? Letezik esetleg egy durvabb stress test amivel erdemesebb tesztelni?
Kozben Google-n sajnos latom hogy jo paran szenvednekn ezzel a problemaval amit fentebb irok... Remelem Samsung kiad erre egy uj fw-t. Regota nem volt mar fw frissites.
Addig is azon gondolkodom, hogy biztonsag kedveert veszek egy tartalek SSD-t. Viszont ha mar "muszaj" akkor valami idotalobbat vennek. Gen 5 meg akkor is ha jelenleg nem lesz kihasznalva. Utana nezek en is de esetleg mi a konszenzus mit erdemes vasarolni amivel nem egeti meg magat az ember mint Samsung-al? WD talan?
-
Landon
addikt
válasz
azbest #55690 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
BIOS: legújabb
SSD fw: legújabb
Hűtés: aktív borda van a slot-on (alaplapi). Én a fém matricát nem szedtem le. A legtöbb helyen azt mondják ne távolítsuk el. Ez esetleg annyiban segíthet ha magasabb a controller chip mint a nand chip-ek akkor a fém matrica talán segít a hővezetesben és mindenhol érintkezik a hűtőbordával.
Magacian: 0 perctől kezdve fent van. Olvastam anno hogy a 990/980-nak mindenképp fw frissítés kell és ezt azonnal meg is tettem.
Diagnosztikat most futtatom illetve majd megpróbálom kiolvasni mi volt a max hőmérséklet amit eddig elért.Windows Event Viewer nem regisztrált semmi hw problémát amin én is nagyon meglepődtem. :/
-
-
azbest
félisten
válasz
azbest #55668 üzenetére
eh, a kc3000 tetején is fém matrica van és persze, hogy a széle, ahol vezeti az áramot, pont smd alkatrészek tetején van
de biztos csak én aggódom túl, mert évek óta kapható ez is és nem hallani tömeges meghibásodásról. Az a századmiliméternyi távolság, amit a ragasztóréteg ad úgy tűnik elég ahhoz, hogy ne zárja össze a fémszalg széle az smd cumókt (kondenzárot, ellenállás?). Szeretnek a gyártók pengeélen táncolni. Vagy csak a kínai gyártóknak mániája ez a gagyi fémmatricázás? Ráadásul pont a komolyabb/drágább ssd-ken.
-
válasz
azbest #55663 üzenetére
Maradjon rajta.
A matrica eltávolítás is garanciavesztéssel járhat, felesleges levenni.
Máskor egy sima papirlappal is leteszteltem a dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest