- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
vmatyko #53263 üzenetére
Én eddig csak a szokásos SATA SSD-kel dolgoztam(mint amilyen a történetben szereplő Samsung is), és nálam eddig minden (kb 10 év alatt előforduló) esetben ezt a kategóriás SSD-t minden alaplap felismerte, HDD-ről csere után is.
Szerintem nagyon kicsi az esélye az USB3.0=>SATA átalakító sikerének. Akkor javaslom megvenni, ha más miatt egyébként is valószínűleg vettél volna ilyet, mert ez esetben semmilyen befejezés esetén nem lesz "kidobott pénz".
Mivel semmi jele nincs a SATA-SSD felismerésének, ezért nincs válasz az alaplapi megkeresésekre a SATA-SSD vezérlőtől, => nem dolgozik("elszállt"?). Ettől még az is lehet, hogy az SSD-memóriák is elszálltak, de ez esetben(gondolom én), van értelme (ha fontosak az adatok !) egy szakemberes(forrasztós...) átnézésnek. A szóbeszédes szakember-referenciák nekem az esetek többségében beváltak 5 éve, de azóta az EU-ban vagyok, aktuális javaslatom ezért nincs szakemberre. 24-72 órán belül be szokott nézni valamelyik helyi "Öreg Róka", aki ebben(is) szokott segíteni!
Kis várakozás...
-
5leteseN
senior tag
válasz
vmatyko #53256 üzenetére
Én egy statikus-elektromos balesetnek adok esélyt, mert átszerelés közben könnyen lehet olyan balszerencsés kombináció a legnagyobb gondosság mellet is, ami ilyen alig észlelhető eseményhez vezet. Egy műszálas ruhadarab egy balszerencsés érintéssel kombinálva, és már adott is minden feltétel egy ilyen történethez, sajnos.
Ha nagyon fontosak az adatok, akkor egy szakemberes forrasztásos javítás lehetséges, aminek akkor van jó esélye, ha programokkal nem látható a vezérlő, mert akkor van remény arra, hogy csak az szállt el, és a memóriák (az adatokkal) megmaradtak. Ha a vezérlőt látják a programok, akkor ez alapján a logika alapján kevesebb esély van adat-mentésre, de a remény nevű halhatatlan uszonyos szerint minden legetséges...
-
-
-
-
törölt tag
válasz
vmatyko #53252 üzenetére
Nem találtam érdemi infót a gyártó honlapján, így csak azt tudom javasolni, hogy várd meg egy szakértő válaszát. Esetleg megnézheted másik sata portban, ha a fenti 2-re dugtad először, akkor az alsó 2-be nézném meg. De alapvetően nem lehet ilyen jellegű probléma a gyártó szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Samsung 980pro 1TB PCIe 4.0 NVMe
- Szuper ár! 480GB Ipari Minőségű, Sata SSD-k, kevés írt adattal! PC-be és Laptopba is kiváló!
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest