-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
válasz
radi8tor #22255 üzenetére
Mert hol kérdezzem szerinted. Nyissak neki külön topic-ot? Nem fér el itt? Hirtelen ezt találtam. Végigpörgettem a a HDD mappát, nem találtam aktív "azonnali hdd kérdések" topic-ot vagy hasonlót.
Külön meghajtó igen. A lényeg hogy adattárolással foglalkozó topic-ban van a helye a kérdésnek. És mivel formázás előtt vagyok, gyors válasz kellett hogy GPT vagy MBR.
SSD-t csak azért írtam, hogy a válaszadó tudja, hogy azon van a rendszer, op rendszer...és a HDD-n meg csak adattárolásra lenne használva.
Remélem így már minden clear.
-
válasz
radi8tor #22241 üzenetére
Tudom, hogy benne van a listában, nálam mégis bizonyított, se egy fagyás, se egy újraindulás...és csendesis , illetve ha jól emlékszem, 1.500 forintot adtam érte összvissz. Codegen-t nem tennék a gépembe, és senkiébe se, de a "rossz"-on belül sem egy kategória a kettő.
-
-
-
Kékes525
félisten
válasz
radi8tor #22126 üzenetére
"adatok titkosítva vannak tárolva az SSD-n" Ezt sosem értettem. Mi a jelentősége ennek akkor, amikor egy gépből kiemelem az SSD-t egy másik gépen le tudom olvasni. Miért próbáljam a NAND-ok tartalmának olvasásán keresztül kiolvasni az adatokat, amikor is simán le tudom másolni? Nem szokták a vezérlő csip nélkül ellopni az SSD-éket (ekkor lenne szükség a titkosítás kulcsára, amit a vezérlő csip (firmware) tárol).
-
válasz
radi8tor #22138 üzenetére
Oké, ez így jó lesz, ha kiírja nekem. Érdekes, lehet az SSD rossz, de amikor feltelepítettem tegnap a 7-est, akkor a HDSentinel azt írta, a TRIM be van kapcsolva és aktív, most meg azt mondja, inaktív. Pedig semmit se csináltam, csak újraindítottam a gépet.
Nem lehet, hogy FW-t kéne frissítenem?
-
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
radi8tor #22119 üzenetére
Azért ez így elég durva. A leírtak alapján akár lehet 100%-os kondícióban is az eszköz, aztán egy pillanatról a másikra kinyiffan. Nem lehet megjavítani az ilyet? Mert végülis csak egy chipet kellene rajta cserélni... Nem értek hozzá, csak a logikám azt mondja hogy az elromlott alkatrészt cseréljük és nem kell kidobni a kukába egy komplett eszközt...
-
se4ever2
aktív tag
válasz
radi8tor #21989 üzenetére
Ne haragudj, nem erre a kérdésre gondoltam, elnéztem.
Erre esetleg lenne valami ötlete valakinek?
'Sziasztok!
Nemrég került a laptopomba egy HyperX Fury SSD, ami egy Toshiba HDD-t váltott. Mióta ezzel használom érdekes módon az esetek 80%-ban hiába kapcsolom ki a gépet csak a Windows áll le, a gép működik tovább. Ugyanez a jelenség tapasztalható akkor is lehajtom a laptop fedelét vagy csak simán alvó módba próbálnám rakni. Mi a lehet a hiba?
Windows 10 és Dell Vostro 5470.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
sepsi0
őstag
válasz
radi8tor #21440 üzenetére
Szia!
Akkor szerinted nincs olyan rossz állapotban a leírtak alapján az ssd, hogy ne merjem megvenni?
Az apróról vásárolt termékek garanciáztatásában amúgy sem hiszek....
A saját cuccokat is nehéz gariztatni (s.opatnak), nem hogy még egy másod vagy harmadkézből származó terméket...
A lényeg, ha 1-2 évet elmegy nekem és utána halálozik el már simán megérte
BIOS hiba+ bad sektor+ írás= megvehetem?
Ja és még kérdés, most egy 2.5" ST1000LM024 HN-M101MBB vinyórol mennek a játékok ezt váltanám ki ezzel az ssd-vel, van értelme egyáltalán? Nemrég cseréltem le 1tb ezex-et erre a vinyóra és mintha a Bf3-Bf4 laggolna, ezért gondolkodtam ssd-ben. Lesz lényegbeli változás ezzel a ssd-vel? -
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #20520 üzenetére
Megoldva ez és ez a leírás alapján:
Első lépés intel firmware frissítése.
Második MHDD progit letöltöd, kiírod cd-re, bootolsz, kiválasztod a hibás ssd-t, pwd parancs, megadod a jelszót, fasterase parancs, megadod megint a jelszót, unlock parancs, majd F2Adatok "természetesen" elvesztek.
Intel 320 8MB bug
-
gg72
veterán
válasz
radi8tor #20066 üzenetére
OK.
De az amúgy miért lenne olyan nagy baj? A 120 gigányi írás miatt?
A lemezen most két partíció van, az egyiken a win, a másikon az efi partíció. Elég a winest formatálni, vagy inkább az egész lemezt?Másik kérdés: el akarok adni egy másik SSD-t, ennek törlését végezhetem a Samsung Magician Secure Erase opcióval, vagy csináljak normál (nem gyors) formatálást win alól? Ja, és ezeket végezhetem külső USB 3.0 rackba téve a meghajtót?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
radi8tor #19784 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, bocsi.
Meglátjuk, ha elsőre jó lesz, akkor szerintem nem bántjuk a firmware-t sem.
Ezeknél úgymond "megmarad" az adat frissítés után? Persze tudom, hogy bekövetkezhet adatvesztés, de úgymond alapesetben.
Na és persze, hogy érdemes lehet telepíteni frissítés után.
-
bul07
nagyúr
válasz
radi8tor #19713 üzenetére
USB, és pontosan ez
-
SLYM
veterán
válasz
radi8tor #19617 üzenetére
köszi. elosztottam, egész szám jött ki. de basszameg, tudom mi a baj. reseteltem az alaplapot telepítés előtt, IDE módban telepítettem a wint, nem ACHI-ban. nem működik a TRIM valszeg. (bár a parancssorban 0 értéket kaptam, tehát elvileg kéne működnie, meg támogatja is az SSD-m, de ez lesz a baj, még itt is le van írva, hogy ez nem jelenti biztosra azt, hogy megy is a TRIM) ilyenkor mi a teendő? simán átállíthatom, vagy kell valamit szórakozni? (ez nincs benne a ebben [link]) illetve win 8.1-re nincs belinkelve:
"Először is a BIOS-ban a SATA vezérlőjének módját állítsuk AHCI-ra, ugyanis a TRIM parancsot csak az AHCI meghajtóprogram képes továbbítani. Ha a Windowst előzőleg IDE módban telepítettük fel, akkor sincs gond. Windows Vista/7 operációs rendszerekhez töltsük le ezt a regisztrációs fájlt, Windows XP-hez pedig ezt használjuk."
-
törölt tag
válasz
radi8tor #19207 üzenetére
Meg a 73%-os allapottal ki is bekulnek mert igy is tobb mint 2 eves idotartamot ir ra a Sentinel, addigra meg ez mar sehol nem lenne meg, viszont a sebessegevel abszolut nem vagyok elegedett. Direkt rendszermeghajtonak vettem annak remenyeben, hogy hozza a gyarilag megadott sebesseget. Kozel masfel evig a 256-os 830-amrol ment a rendszer, azert hirtelen tobb mint a felere leadni a teljesitmenybol 45 fontert... Ezt eleg nehezen nyelem le.
Koszonom egyebkent, hogy foglalkoztal velem. -
törölt tag
válasz
radi8tor #19205 üzenetére
Tudom. Nem irta le egyebkent. Ellenben kerdeskent feltettem, hogy irjon az allapotarol. Azt valaszolta, hogy magician-bol nem tudja megnezni mert nem hasznal windowst, ellenben smartctrl-el megnezte ami 99%-os allapotot es 1.24TB irast mutat neki. Es valoban amikor megjott, betettem a gepbe es a magician is tenyleg 1.24 TB irast mutatott, valamint az SSD Life 100-os kondiciot. Szerintem az lesz, hogy a Sentinel adatai alapjan reklamalok eloszor az eladonal, aztan nyitok egy ugyet, ha nem jarok sikerrel.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #19197 üzenetére
Hat nem tudom, lefuttattam ezt a tesztet de szerintem semmi kirivo. 2-3 helyen dobta vissza magat egy nagyon picit, de en ugy latom, hogy ez egy szep egyenletes grafikon: [link]
Kozben megneztem SSDLife Pro-val, hogy mi a helyzet, az mindket meghajtomra 100%-ot ir health-re. Az emlitett 128-as SSD-mre 9 ev 1 honap estimated life time-ot ir, mig a 256-osomra 8 ev 9 honapot. Ezzel ellentetben a HDD Sentinel szerint 73%-os csupan a 128-as SSD-m kondicioja, mig a 256-osome 98%. Fura...
-
Bodor
veterán
válasz
radi8tor #19047 üzenetére
Lassú, azaz mélyformázás előnyei Fire/SOUL/CD tollából.
Szerintem nem csak azok az SSD-k élveznek előnyt ebből,ahol nem ment a TRIM.
Egyébként a win7 tényleg hajlamos belassulásra, 1-1.5 évente én is újraraktam SSD-vel is. Windows 8 szerencsére nem annyira hajlamos lassulni.
-
DeFranco
nagyúr
-
*Ropi*
félisten
válasz
radi8tor #18849 üzenetére
Nincsenek puffadt kondik, még csak 3 éves a lap és összesen 10 ventilátor van a házban, szóval mozog a levegő rendesen...
Viszont most beugrott, hogy a rendszer SSD egyszer eljátszotta nemrég, hogy megállt (a Win merevre fagyott). Akkor azt hittem csak kontakt hiba, mert megmozgatás és újraindítás után jó volt.
-
h1mpi
félisten
válasz
radi8tor #18704 üzenetére
Köszi radi a szerkesztést, kicsit szétesett a cucc
(#18729) cyberkind: szerintem lassú, nézd meg az enyémhez hasonló eredményt kellene hoznia
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest