-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
c4bB
csendes tag
válasz
cyberkind #18735 üzenetére
ezek szerint nem 0fill-el mérted,így máris érthető a jelentős javulás.
egyre jobb a sebesség,nagyságrendileg már nincs messze az én értékeimtől (nem azért mert az én értékeim etalonok lennének,vagy bármi ilyesmi,egyszerűen én ehhez tudtam hasonlítani)
vszinü az adatvisszanyerés is lassít valamennyit,de szerintem elenyésző mértékben.
amit én (nem szakértő) észrevettem,az az h a te biosodnál van legalább 3 újabb verzió,talán ssd szempontjából nem annyira releváns,ettől függetlenül ártani biztos nem árt ha az is naprakész. -
c4bB
csendes tag
válasz
cyberkind #18729 üzenetére
szerintem lassú.
nekem 520as van,szintén b85m lappal,a vonatkozó értékek ugyanazzal az CDM-al mérve:
394 511
191 353
255 463
26 125jobbra fönt találsz egy olyan opciót,h keresés.
írd be szépen: intel 530,kapsz sok találatot,vesd össze a te értékeidet másokéval.
ha pedig a hozzáértők véleményére vagy kiváncsi,akkor ssdok képet is mellékelj,ők ebből diagnosztizálnak.
ez egyébként maximum 20 hozzászólásonként előkerülő igény a részükről,ha visszaolvasol mielőtt kérdezel,számodra is kiderül.látom közben az ssdok-t is sikerült megtalálni,uh tárgytalan a javaslatom.
-
Kernel
nagyúr
válasz
cyberkind #18673 üzenetére
A lapozófájl a Windowsnak, illetve a programoknak kell, és mindig a leggyorsabb eszközre szokás rakni. Sőt, HDD-n beül is volt egy olyan szokás, hogy tegyük a lemez szélén lévő partícióra, mert ott nagyobb a kerületi sebesség.
Ebből következően, ha valahová, akkor az SSD-re kell tenni vagy sehová.
Meg lehet próbálni letiltani, utána kitapasztalhatod, hogy amikor elfogy a fizikai RAM, a Windows majd felszólít, hogy zárj be programokat.
Innen kezdve egyéni szokások és programhasználat kérdése, hogy kinek mi a jó. Én együtt tudok élni ezzel, hogy néha leugat a Windows, nem olyan vészes. De a lapozófájl nekem nem kell.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
cyberkind #18666 üzenetére
telepítéskor a 120-ból csak 111-et látott
Senki nem látott még olyan HDD / SSD-t, amit a Windows is annyinak lát, amennyinek eladták.
120 milliárdot elosztod 1024-gyel háromszor: 111,7 ennyit mond a Windows.
Mint mások is utaltak rá, az SSD-k tényleges gyártott mérete általában követi standard 32 / 64 / 128 / 256 / 512 /1024 értékekeket, de abból (kivételektől eltekintve) már eleve csak egy kerekített értéket engedélyez:
30 / 60 / 120 / 250 / 500 / 1000
A maradék rejtve marad az ismert célokra. A Windows pedig még ennél is kevesebbet mutat látszólag, illetve szokás szerint, de jól.
-
-
Sokimm
senior tag
válasz
cyberkind #18617 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Saccolni mernél valamit (tét nélkül), hogy mennyit szedhet le az élettartamból?A másik kedves kollégának meg köszönöm a linket, majd elolvastatom az szóban forgó hölgy tulajdonossal a cikket!
Nekem meg nem mond semmit, hogy mennyire káros, ha telepakolja, vagy sem... :\ -
-
válasz
cyberkind #6492 üzenetére
Nyugi: engem is az győzött meg véglegesen, hogy valaki olyat vett, mint ami nekem van, de bőven jobban terhelte, mint én, és vígan működik neki (samu 840, 30TB írással, ha jól emlékszem...) én meg most lépem meg a harmadikat...
//Tényleg: Endurance tesztel, hol járnak a 840-esek? (sose tudom azt a fórumot...)
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
válasz
cyberkind #6481 üzenetére
Arra, hogy az egy elméleti maximum, ha annak csak a felét is nézed akkor is sok, bőven több, mint ameddig egy átlagos vásárló használja a terméket. Ez az egyik oldal, a másik, pedig, hogy a merevlemezzel ellentétben nem olyan a lefolyása az értékcsökkenést okozó folyamatnak, hogy a 100% az OK, ha már csökken akkor inkább ments le róla minden pótolhatatlant... Úgy kell érteni, mint egy "Minőségét megőrzi" dátumot, nem egy dolog van, amit, ha az értéket túlhaladva találsz meg akár hónapokkal, még mindig finom...
SSD-nél a 0% a gyártó által garantált teljesítési minimum... de vannak róla bizonyító tesztek, hogy többszörösét is kibírják.. nem kell aggódni!Nem kell csínyján bánni vele, nem veterán autó... hanem egy születésekor elavulásra tervezett (értsd jól) számtech eszköz...
Mire cserélnéd?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest