- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- iOS alkalmazások
- Motorola G86 - majdnem Edge
- LG G8X - kettőn áll a vásár
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #19665 üzenetére
Nem hiszem, hogy gond lenne vele.
Másnak se volt gondja. -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #19340 üzenetére
840-ből sima 2D NAND-al semmi pénzért nem kéne TLC. A 850-nél viszont szerintem már bőven vállalható.
Ugyanakkor nem tudjuk, hosszútávon, sok írás után hogy fog viselkedni a 3D TLC, szóval fogalmunk se lehet, hány év múlva, mennyi pihenés után, stb... Mondjuk tegyük hozzá, nálad az 500GB-os modellben azért dögivel van flash elhasználódni, szóval jól fogja bírni a strapát.
Én sokat írkálok rá, és ritkán mentegetek, így inkább fizettem az elérhető maximális megbízhatóságért. -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #19324 üzenetére
Hát igen, nem adják olcsón. Viszont igencsak bevált, gyors széria, remek tapasztalatokkal. Mondjuk én ma már inkább 850 PRO-t vennék, pláne, hogy ugyanannyiért mérik. A 850 EVO is jó, bár megbízhatóságra még mindig nincs a 840 PRO szintjén (3000 ciklusos MLC vs 2000 ciklusos 3D TLC). Mondjuk "normál" otthoni igények mellé villámgyors meghajtónak jó áron tökéletes.
Mondjuk amikor vettem a sajátom, még sehol semmi 850 nem volt, szóval nem volt nehéz választani.
(#19328) Mankó: Persze, az oprendszer kisebb fájlokból áll, de nagyon nem 4kb-osokból.
Megnéztem a windóz mappám, 20GB és 102 000 fájl, szóval 200kb felett van az átlagos fájlméret, messze-messze a 4kb-tól. A "mindennapi" programok pedig ennél inkább csak nagyobb fájlokkal dolgoznak.Én nem azt mondom, hogy nem lehet lényegesen gyorsabb egyik vagy másik SSD. Én csak azt mondom, nem a 4K olvasás, amiért gyorsabb.
Az Agility3 pl. szvsz a lassú véletlenszerű írása miatt inkább szenved hátrány a mindennapok során, minthogy a 4K olvasás miatt. Abban elég gyors. Viszont amikor tömöríthetetlen/nehezen tömöríthető adatokat kéne írni, ott az Agility bajban van. Pl. böngészésnél mikor betölti a képet, és elmenti az SSD-re a gyorstárba a tömöríthetetlen JPG-t....
-
Mankó
veterán
válasz
MPowerPH #19316 üzenetére
Ez nagyon állat!
Ennyit számítana a lap, vagy esetleg bekapcsoltad rajta a Rapid módot?
Nekem egy 840 pro van a gépemben, lehet érdemes lenne kicserélni egy jobb lapra?Szerk.: jah mondjuk az egy 512-es, az enyém meg csak 128-as, de az a 45-ös 4k eredmény akkor is nagyon odab@sz.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #18627 üzenetére
Virtuális memóriához csak akkor nyúl a gép, ha elfogy a fizikai memória.
Ha spórolni akarsz a hellyel állíts be fixen 400 MB-ot, ahogy javasolták, de ne aggódj amiatt, hogy hamarabb elhasználódna az SSD.Magician-t meg le kell törölni, csak FW frissítés miatt érdemes telepíteni.
-
-
-
Bodor
veterán
válasz
MPowerPH #18575 üzenetére
Szerintem "csak " annyi a baj, hogy nem az Inteles, hanem Asmedia vezérlős SATA3-as portra van kötve az SSD.
3. pont.(#18576) Vakegérke: Azért lett a cikkben így megadva a tesztelés módja, hogy a tömörítést használó ( Sandforce vezérlővel rendelkező) SSD-k is jól legyenek mérve, a többi vezérlősnek teljesen mindegy, de így volt egyszerűbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- EAFC 25
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Könyvajánló
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Kingston NV1 500GB M.2 2280 NVMe SSD
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- Szuper ár! 480GB Ipari Minőségű, Sata SSD-k, kevés írt adattal! PC-be és Laptopba is kiváló!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest