- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz GoodSpeed #50943 üzenetére
Samsung 980 PRO 1 TB
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
CsengődiGeri
tag
Érdekel találkozott-e már az alábbi problémával? Van egy külső USB3.1-mas M.2,NVMe ház ami érdekes módon a front USB3.1-mas csatlakozón csont nélkül csatlakozik de az alaplap hátsó szintén USB3.1-es csatlakozóin hálózati meghajtóként jelenik meg de nem lehet belépni nem látja a rendszer a rajta levő file-ket. Van valakinek ötlete mi lehet a bibi? A hátsók biztos jók mert a külső HDD minden gond nélkül működik.
-
pluto1969
aktív tag
Megérkezett a DAHUA C800AS 512GB. SM2259xt vezérlő, és Hynix 176L TLC nand. Nekem ez nem tűnik rossznak. Dram természetesen nincs rajta. Továbbá érkezett a ADATA XPG SX8200 PRO 2TB is. Továbbra is TLC, csak míg az 1TB-os Samsung, addig ez Micron 96L TLC-t tartalmaz. A vezérlő továbbra is SM2262 egy Samsung Dram-mal megtámogatva.
-
HARDVERAPRÓD
Akkor nem lenne felkiáltójeles az eszközkezelőben! De zárjuk a témát mert ez nem ide való. Ha gondolod és tudok segítek másik topikban (Azonnali notebookos kérdések órája). Vagy valami nem jó hardveresen nálad, vagy nem jó a driver. Hidd el nekem napi szinten telepítek/driverezek nem a levegőbe beszélek. HA egy driver fel van telepítve megfelleően, akkor nincs felkiáltójel.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Graphics #53589 üzenetére
köszi! egy uj ssd-t berakok, hátha az lesz... bár, nagyon fura. nem találkoztam még ezzel.
remélem nem a memória lesz, mert azt nem tudom hogy oldom meg. lekaptam a hátulját, természetesen nem láttam sehol a ramot.. hát nehogy már csak ugy könnyen lehessen upgrade-elni ugye.. gondolom az alaplap másik oldalán lesz majd, ráforrasztva, vagy franc tudja hogyyanna sajnos ez nem áll fel több perc után sem.. hagytam egy órát direkt csak teker, és teker..
-
yanna
addikt
válasz Tibiajax #53588 üzenetére
Két hete jártam hasonló cipőben, bár nálam 2,5 perc után bebootolt. SSD-re gyanakodva telepítettem vagy 4-szer a win10-et, de mindig ugyanaz volt.
Aztán nagy nehezen rájöttem, hagy az eszközkezelőben egy felkiáltójeles szutyok miatt volt belassulva. Letiltottam és megy minden mint a villám. (Konkrétan ez szívatott 2 napig: Intel(R) Management Engine Interface ) -
-
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
adott egy asus zenbook (ryzen3/8gb/nmve ssd..) és olyan akadályba ütköztem vele, hogy bárhogy rakom fel rá a win10-et -uefi, nem uefi- azt kapom, hogy a rendszer szépen és gyorsan felmegy, hagytam hogy a win update ledriverezze, update-elje szépen, restart, és utána csak malmozik a boot képernyő. pörög pörög és nem képes felállni.
gondoltam, lehet valamelyik update-ra lett allergiás, ujra felraktam a win-t, vga driver fel, aztán update off services-msc-ben. reménykedtem, hogy ez lesz, restart, és ugyanugy malmozik csak a kis karika, órákig akár. nem tud felállni.. amíg nincs restart, meg gyorsan, szépen megy.. mi lehet vajon a gond, minek kéne még utánanéznem?a gép 3-4éves lehet, gondolok még a rossz vagy sérült kondíciójára az ssd-nek, azt még kicserélem, hátha
de ha az se, akkor mi?
köszi ha gondoltok valamire és tudtok tanácsadni -
Graphics
Jómunkásember
válasz nlaci0725 #53584 üzenetére
Akkor hozzád került az a remek szerkezet Így már "örülök", hogy nem jutott el hozzám
Hát akkor valószínűleg az SSD-vel van probléma. Nézd már meg legalább egy HDS-sel, hogy milyen vezérlő van benne.
Ott mit ír a sebességekre.
Kingspec-cel amúgy aalapvetően nem kéne, hogy baj legyen, egyszer egy noname Jaster SSD-vel volt ennél érdekesebb problémám.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
nlaci0725
csendes tag
Sziasztok,
Van egy 2 terrás 2.5" SSD-m, kb 1 napot ha ment összesen.
Amikor USB-n van csatlakoztatva a gépre akkor hozza a kívánt sebességet, viszont amikor sata kábelekkel közvetlenbe csatlakoztatom, akkor ez a sebesség lemegy 4mb/s-ra.
Mi okozhatja ez a problémát? Van erre valami megoldás esetleg? -
zizidor
őstag
válasz flash- #53574 üzenetére
Ment a para a "korlátozott" írhatóság miatt, anélkül hogy konkrét mennyiségekkel tisztában lettek volna a tömegek. Én 4 vagy 5 év használat után úgy adtam el a gépet, hogy 98%-os volt az SSD. Ezzel a használattal simán bírt volna még vagy 200 évet.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
Raymond
félisten
válasz flash- #53574 üzenetére
Egyreszt a gyari TBW sokszorosat birjak, masreszt meg az abszolut legalacsonyabb 50-75TB hatart se ered el otthon amit par eve egy-egy olcso 128-256GB TLC-s termekhez adtak. Most mar mindenhez tobbet arnak, de ahogy irtam ez a gyakorlatban lenyegtelen.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
válasz zizidor #53571 üzenetére
Ami kulon erdekes/nevetseges az hogy ezek a modszerek(?) akkor voltak terjesztve amikor SLC es MLC NAND volt az SSD-kben es teljesen alaptalan volt a "kopastol" valo felelem. Meg a mostani TLC es QLC modelleknel is az, nem hogy akkor.
-
Zadia
senior tag
Sziasztok. Ezt találtam fiók takarítás közben. Azt se tudom hogyan és mikor került oda. Még bontatlan. Namármost hirtelen felindulásból vettem egy Gigabyte B550M DSH-3 alaplap-ot hozzá. Erre az ssd-re lehet alapozni? Megbízható?
Eddig csak Kingston ssd-im voltak illetve Adata.[ Szerkesztve ]
-
-
Raymond
félisten
válasz flash- #53568 üzenetére
A virtualis memorianak semmi koze ahhoz hogyn SSD van a gepben vagy nem. Hagy egyszeruen automatikus beallitason, a Windows tudja mit csinal. HDD-re tenni pedig teljesen ertelmetlen, vagyis inkabb kontraproduktiv lenne, mert miert raksz olyasmit a leglassabb hattertarra aminek sebesseg kell?
-
flash-
veterán
sziasztok
mi akkor az igazság kell ssd-n virtuális memória vagy sem?
Laptopszaki szerint már nem kell.én esetemben mit javasoltok? (i5-3570k, 16gb ddr3 ram , samsung 830 ssd rajta a win 10)
az biztos hogy eddig ki volt kapcsolva és amikor a telefonról fel akartam másolni a 70 gb fotót azt irta hogy nincs elegendő erőforrás. most hogy bekapcsoltam már enged másolni.
érdemes automatán hagyni? vagy egyénileg adjak meg valamit? és maradjon a fájl az ssd-n azon a meghajtón amin a win10 is van vagy máshova kellene tenni?(hddre?)[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz 5leteseN #53562 üzenetére
3 évet ment szerverben, lehetséges.
Mivel a kód alapján ez egy HPE SAS SSD , így nincs semmi imeglepo benne..
Arra használták, amire tervezték.
Egy Micron SSD amúgy .
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
joysefke
veterán
NAS-ba keresek 2.5 SATA SSD-t.
Aprón vannak kedvezőnek tűnő áron használt és új 2.5 WD Blue illetve Blue AS510 SSD-k. Ezeket mennyire szabad megvenni, mennyire ajánlottak?
Redditen ebben a topikban eléggé lehúzták Fw problémák miatt, de ez már régebben volt: katt
Utoljára nem volt jó tapasztalatom WD Blue NVME-vel (TLC volt megjelenéskor én pedig QLC-set kaptam, ment is vissza)
Szívem szerint MX500-at vagy valami másik (MX) Crucialt vennék a márkával való korábbi jó tapasztalataim miatt, de abból nem látok használtat vagy újat kedvező áron.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz joysefke #53558 üzenetére
Semmi előny vagy hátrány, ugyanaz a protokoll. SATA.
Helytakarékosabb sem lesz. Akkor éri meg, ha markánsan olcsóbb az m.2-es SATA, adapter már filléres tétel hozzá. Aliról 1000 Ft sincs szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Synology DS224+ NAS-ba tennék adattárolásra SSD-t. Ez a NAS SATA interfésszel rendelkezik és alapvetően HDD-hez találták ki.
Most szereznék be valami SSD-t az éppen megrendelt NAS-hoz.
A kérdés, hogy ha M.2 SATA meghajtót tennék bele 2.5" SATA => M.2 SATA adapterrel, akkor lenne-e valami előnyöm/hátrányom egy eleve 2.5"-ös SATA SSD-hez képest?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz sziszi112 #53556 üzenetére
Azért írtam, KC3000
Samsung 980 Pro-t használok általános használatra egy zárt, nem szellőző Lenovo Tiny PC-ben.
50 fok kb. Így
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ricsip #53545 üzenetére
- Retrózással én nem foglalkozok. Elfogadom, hogy van, aki igen.
- "Költségcsökkentési" céllal kellene ezeket a nagy mamutokat péklapáttal pofánverni!
Ha valaminek nekikezdtek és azon kialakult egy értelmes tartalom, akkor azt nem zárhatnák be, maximum csak nem fejlesztik tovább, de az addig összegyűlt anyagot továbbra is elérhető formában kellene tartaniuk! -
5leteseN
senior tag
válasz Graphics #53549 üzenetére
Graphics:
"Nem igazán tudok ilyenről."Azért kösz!
Rákérdezek valamelyik Androidos témában is.Az SSD-k hűtési problémáját kis, állandó üzemre tervezett,0,5-1-1W-os 0,5-1cm vastag ventikkel örökre meg lehet oldani a PC-házban, ahol vannak alaplapi csatlakozók ventiknek és az a 0,5-1cm is általában rendelkezésre áll.
Meg is nézem majd ha haza értem, hogy a kb tucatos csomag ebből hol-merre 1 vagy 2€.Szerintem nem ördögtől való ez az út a megoldáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
sziszi112
csendes tag
Sziasztok emag akcióban 3 ssd re bővíttettem A listát
Samsung 970 EVO Plus nem a legolcsóbb , Samsung 980 ö nincs az ajánlották kőzött vagy , Samsung 980 PRO ár érték arányban a legjobb (szerintem). Egy 0-24 ben üzemelő passzív gépbe kerülne fontos lenne ,hogy melyik melegszik jobban , ti melyiket választanátok ? -
5leteseN
senior tag
Rendben.
Kérdés: A korábban használt és bevált Windows-os (Fake-)SSD ellenőrző program, vagy hasonló van esetleg mobilra is(Android)?
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz Graphics #53544 üzenetére
Vannak archiválási célra gyártott DVD lemezek, "x-évre garantált" élettartammal.
Pontosítok: voltak. Vannak még?
Szerver DVD írók-olvasók elméletileg hosszú használatra vannak tervezve!Arra írva 2-3-4 példányban, +abból néhány(tucat) üres a következő menetre vákumfóliázva, 1-2 használt/új Plextor iró-olvasót is melléjük, asszem azok jól öregszenek, és jöhet a "Világ-vége"(Doom-Day).
Meggondoltam, nem jöhet!
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
Ez egy nagy illúzió, h. netről bármi régit bármikor le tudsz tölteni. Pont h. az ellenkezője, minél régebbi v. egzotikus dolgot akarsz beszerezni, annál nagyobb meló lesz vele. Naponta zár be a neten valamelyik régi szoftver archivum, mert pl. a tulaj meghalt, más meg nem veszi át a stafétát. A nagyok meg (mikroszoft a legrosszabb ebből a szempontból) mindig csak az aktuálisan trendi szarságaikat tartják elérhetően. Ami már kicsit is régi azt pár évente se-szó se-beszéd elkaszálják 1-1 kőccségcsökkentés alkalmával, nyoma sem marad. Olyankor megy a levesbe pl. több mint egy évtizednyi Technet blog (többszáz különböző csatorna, köztük nagyon profi és nagy aktivitású szakmai tartalom is). Vagy a Channel 9 videók, szintén egy évtizednyi szakmai videó portál, több száz különböző csatornával. Vagy az XP update-k több ezres mennyisége. Ha retró gépre akarsz felhúzni kb. véglegesre kipeccselt xp-t ~15 év szoftverbugjainak javításával, marad a community. Ugyanis szerencsére volt néhány őrült aki nekiállt leszivattyúzni többszáz gigabájt windows update-t sos, mikor a mikroszoft csak pár hetet hagyott reagálni a derült égből bejelentésre. Na az az archivum sem fog örökké élni. Plusz keresgélni bennük mit mivel kell updatelni, nem annyi mint amikor klikkelt az ember egyet a windowsupdate-re a többit meg a gèp magától megcsinálta, ezzel el lehet majd hónapokat, éveket is szöszmötölni.
Ha meg retrozási céllal valamelyik régi programból csak 1 konkrét verzió lenne jó, akkor sok sikert megtalálni azt. Főleg ha sehol nem írnak pontos verziószámot letöltéskor. Csak utólag derül ki h. megint ugyanazt találtad meg már a 100. helyen.
Szóval nem, nem igaz h. az interneten minden megmarad. Az internetről eltűnik minden egy szempillantás alatt. Amit otthon bespájzoltál dvd-n, hdd-n, az marad meg évtizedekig.
[ Szerkesztve ]
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz CsengődiGeri #53542 üzenetére
A DVD sem örök élet, megeszi az idő.
-
őstag
válasz CsengődiGeri #53542 üzenetére
2. Csak akkor, ha pótolhatatlan családi fényképeket/dokumentumokat tartalmaz!
Ha elavult/netről "bármikor" letölthető cuccokat, akkor sztem felesleges vele foglalkoznod. -
CsengődiGeri
tag
Tanácsot kérnék két dologban az egyik biztos ide tartozik a másikkal nem tudtam hova kellene fordulni így előre is elnézést kérek mindenkitől ha nagy marhaságot kérdezek.
1. Találtam a fiókomban egy MP500-as MLC-s NVMe 120GB-os meghajtót 90% állapotban. Hirtelen egy külső USB 3.2-es házba tettem OS telepítő készlettel de nem tudom nem lenne-e optimálisabb felhasználási terület neki. Tudtok esetleg javasolni valamit? Esetleg egy gépbe rendszer meghajtónak?
2. Találtam itt ott a fiókomban elfekvőben levő régi HDD-ken több száz MB még a 2010-es évekből származó sőt még régebbi is akad (Util) programokat persze van ami több példányban is meg van. Szerintetek érdemes összefésülni őket és le archiválni egy használaton kívüli HDD-n vagy mehetnek a kukába. Esetleg, van a szekrényben még elfekvőben vagy 100 db. DVD-m, arra kiírni hogy mégse menjenek veszendőbe? -
pluto1969
aktív tag
Többen érdeklődtek már a Dahua ssd-ről, semmi infót nem találtam róluk, az összetevőket gondosan titkolják. Ezért rendeltem egy Dahua c800as 512gb kíváncsiságból jövő héten ha megjön, akkor megírom, hogy mi van benne, már engem is kezd érdekelni. Nehogy egy elfeledett gyöngyszem legyen, mint az AGI ssd-k.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ricsip #53538 üzenetére
Lehet, de pontosbb képük van akár csak a hibaarányról.
És hamarabb kapnak visszajelzést is.
( Legutóbb alaplap témában osztott meg infót egy nagykeres masik topicban)Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
ricsip
addikt
válasz Graphics #53537 üzenetére
Szerintem a nagyker se áll neki eletronikai analizálni, vajon mi miért hogyan ment tönkre. A nagyker az egy kereskedő vállalat, nem elektronikai műszerészek dolgoznak ott.
Ügyintézni tudnak, hogyan kell postàzni a selejtet vissza a gyártónak - disztributornak.[ Szerkesztve ]
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz RoyBatty #53536 üzenetére
Azért ezt nem tudnám így kijelenteni, mert nincs neked sem erről statisztikád.
Mondjuk azt, hogy többször a vezérlő, de pontos adattal max egy nagyker rendelkezik.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz astrojoe12 #53534 üzenetére
100-ból 99x a vezérlő pusztul meg. A maradék 1% a memóriachip hibája
-
astrojoe12
tag
válasz Graphics #53533 üzenetére
Az egyik kollégámnak rendbe jött a halott ssd a négy órás formázás után. Csodálkoztam rajta, de nem volt vesziteni valóm. Gondoltam megpróbálom én is.
Pusztán technikai érdeklődésem miatt érdekelne hogy mi megy tönkre ilyenkor? A vezérlő, a memória chipek, vagy valami más?
"az igazság még ennnél is nyomasztóbb. A világ vezetői nem elég okosak, hogy olyan gonoszak legyenek, ahogy azt hiszitek..."
-
Graphics
Jómunkásember
válasz astrojoe12 #53532 üzenetére
Mennyi adat lett ráírva? Ezt vmiert nem írja.
Miért kellett a teljes formázás amúgy?
-
astrojoe12
tag
válasz astrojoe12 #53531 üzenetére
Ennek kampeca... a leírás szerint működhet, de nincs rá garancia, hogy megtartja az adatokat.
[ Szerkesztve ]
"az igazság még ennnél is nyomasztóbb. A világ vezetői nem elég okosak, hogy olyan gonoszak legyenek, ahogy azt hiszitek..."
-
astrojoe12
tag
Sziasztok!
Teljes (nem gyors) formázás után ezt kaptam:
Mit jelent ez?
Végleg elveszett az ssd?
Lehet rajta javítani valamit?"az igazság még ennnél is nyomasztóbb. A világ vezetői nem elég okosak, hogy olyan gonoszak legyenek, ahogy azt hiszitek..."
-
HARDVERAPRÓD
válasz RetepNyaraB #53529 üzenetére
Szia.
Az teljesen tökéletes, nincs miért aggódj. Gyártó szerint 70°C-ig jó vagy. Szerintem ha tartósan nincs 65°C felett, addig nincs baj. -
RetepNyaraB
veterán
Sziasztok,
VGA feletti nvme slotban ül a rendszer, egy Samsung 980 500GB. Gyári hűtőlap (MSI B550 balta).
Ha játszom és a vga hotspot 80-90 fok között ingázik, ez az ssd olyan 55 fokig felmegy a direkt hő hatására, amit az arcába tol a vga venti. Rendben van így hosszabb távon is?
Amúgy idle 30 fok körül, de mindig 40 alatt.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Icamingo
tag
Akkor megpróbálom az update-t, majd utánaolvasok hogyan kell, még nem csináltam ilyet.
Előtte klónozom a tartalmát.
Köszönöm a segítséget! -
ricsip
addikt
válasz Icamingo #53526 üzenetére
Elméletileg a firmware update után megmarad minden rajta tárolt felhasználói adat. Elméletileg . De azért az ördög sosem alszik. Amíg le nem fut sikeresen az update, egészséges ha az ember pulzusa cseppet megemelkedik. Meg hát azért legyen róla teljes backup, ugyebár.
Van értelme felrakni, mert sok bug van ezekben az ssd meghajtók szoftverében is. Az ilyen bugok meg ebben a típusú hardverben jellemzően adatvesztéseket eredményezhetnek, szóval nem érdemes a dolgot félvállról venni. Samsung 870 evo a legjobb példa rá: gyári firmware-rel rengeteg eszköz váratlanul elkezdte dobálni a badsectorokat, tele van vele az unternet, aki nem hiszi guglizzon rá. A megjelent firmware update ezt már nem tudja visszacsinálni, meg nem történtté varázsolni. De legalább a további romlást az esetek többségében meg tudta állítani. Nekem is van egy ilyen defektes 870 evo 1TB-om egy gépben. Rendszeresen emelkedget kampányszerűen a read error counter a firmware update után is.[ Szerkesztve ]
-
-
Icamingo
tag
válasz ricsip #53524 üzenetére
Nem futtattam rajta, csak partícionáltam, klónoztam az egyik partícióra az Ubuntut és a Linux Mintet a másikra.
Fel sem merült bennem az update.
Az számít valamit? Pl. mondjuk eltűnik a bad sector, vagy nem romlik tovább? Törölnöm kell a teljes tartalmat a firmware update-hez?
Köszönöm -
pluto1969
aktív tag
válasz Icamingo #53515 üzenetére
A a 4 hibás szektor semmi, de nem jó előjel. Még nem lehet garanciáztatni. Ez egy belépő ssd, a WD egyik alap ssd-je. Nekem még soha nem volt szektor hibás ssd-m, de ha lenne már nem bíznék benne. Ennek ellenére nem biztos, hogy szaporodni fog a rossz szektor mint a HDD-nél. Ott nagy esélye lenne.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ricsip #53521 üzenetére
De nem is biztattam semmivel.
Azt írtam, de írom neked is, hogy használja és figyelje.
Itt meg nem garanciaztathatod. De adj már valami javaslatot, ha tudsz. mert O ezzel nem lesz előbb, és én is csak baszogatásnak fogom venni, meg ha nem is annak szánod.
Ne nekem írd a javaslatot. Neki!
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
Icamingo
tag
Akkor megnyugodtam, köszönöm szépen.
Csak azért kezdtem el aggódni, mert az SU750-hez hasonlítottam és az sokkal több használattal még mindig hibamentes.
Ubuntu rendszeren is néztem a Green-t és ott azt írta, hogy hiba várható. -
Graphics
Jómunkásember
válasz Icamingo #53515 üzenetére
Itt milyen hibát jelez szerinted?
Semmi baja, az élete vége felé haladva fog csökkenni a kondíció, ha drasztikus lenne, akkor kell aggódni.
[ Szerkesztve ]
-
Icamingo
tag
Sziasztok!
Pár hónapja Emag-ról vettem a "Milyen SSD-t vegyek?" fórumban az egyik leginkább ajánlott, megbízhatónak mondott 240gb WD Green 2.5-es SSD-t, amit alig használtam. Ubuntu és Linux Mint oprendszerek vannak rajta.
Viszont már most hibát jelez a HD Sentinel.
Az Adata SU750-es SSD-m, amit már évek óta aktívan használok viszont tökéletes még mindig.
Mennyire kell számítanom arra, hogy a Green be fog krepálni? Ezt vissza lehet küldeni gariba?
Köszönöm szépen a válaszokat. -
-
ombrezazu
újonc
Sziasztok van egy m2- ssd-m amire ha megpróbálok telepíteni engedi, végigmegy a telepítés de utána amikor újraindul megint a telepítést hozza be. Bioson belül boot Sequencebe nem látszik az ssd-m csak a perifériáknál. Viszont a Windows telepítésnél kitudom választani tudom partícionálni stb és ahogy kihúzom az usb kulcsot reset folyamat alatt csak a bios töltődik be
-
5leteseN
senior tag
Én egy DIY megoldom : egy 24GB-os adatállományt(AI-s LLM) szoktam másolni, 8-10 klikkelés.
Vannak elegánsabb megoldások is, de ez tuti és mindig kéznél van!...vagy az archivált film-gyűjteményemmel: 90GB és folyamatosan gyarapodik!
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
Köszönöm mindenkinek
-
válasz margithid #53506 üzenetére
Teendők HDD SSD eladás előtt (adatvédelem)
Ha a biosban van Secure Erase azzal, ha nincs lassú formázással. -
ricsip
addikt
válasz margithid #53506 üzenetére
Keresd meg az ssd leírásában, vagy a hozzá való gyári programban tud-e olyat h. secure delete. Azt kell lefuttatni, és akkor kész.
Vagy ha nem bízol benne, bebootolsz windows installer-t, és a telepítőből elindítasz egy parancssort, aztán "format c:" (c: helyére az ssd particióját helyettesítsd be)-
-
margithid
veterán
Ha el akarom adni a gépem, akkor hogy formázam az ssd-t, hogy ne lehessen visszaállítani?
Vagy inkább ssd-t ne adjam hozzá, az a biztos? -
kory24
őstag
Köszönöm mindenkinek!
Akkor megnyugodtam ez így "normális" és nem hibás darab fogtam ki vagy rossz beállítás miatt ilyen nálam.[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz kory24 #53499 üzenetére
Ne aggódj rajta, ez ilyen, mivel már QLC nandok vannak rajta. Nekem is van ilyen. Ha elfogy a cache, akkor sajnos ilyen a qlc direktbe írásának a sebessége. Ne aggódj, olvasáskor gyors, ez nem befolyásolja, csak ha nagy mennyiséget írsz egyszerre, akkor kellemetlen. Nagyon sok ssd ugyanilyen a belépő szinten. Játék közben nem veszel észre semmit, sem általános felhasználáskor.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz kory24 #53501 üzenetére
A sok iras kozbeni belassulas nem a DRAM hianya miatt van hanem azert mert egyszeruen lassu a TLC/QLC NAND nativ irasi sebessege ami azzal kombinalva hogy keves a csatorna a controller es a NAND kozott meg jobban elojon. A Crucial es a Samsung (azt hiszem most mar a WD is) egy ideje atallt arra a modszerre hogy mindig az ures kapacitas harmada (TLC) vagy negyede (QLC) irhato SLC modban mielott belassul mert takaritani kell (atrakni az adatokat TLC/QLC modba az SLC-bol). A regebbi, olcsobb ref design SSD-knel meg mindig gyakori az hogy egy aranylag kis fix meretu SLC cache van (6-12-20 stb. GB) igy ha nagyobb meretu adatokat irsz ra akkor aranylag hamar belassul.
-
Graphics
Jómunkásember
-
kory24
őstag
válasz Pyttawrx #53500 üzenetére
Közben utána olvasgatva ezt találtam: "ez egy DRAM nélküli SSD, mivel nagyon lassú. Ha az SLC gyorsítótár megtelik, csak 50 MB/s sebességgel ír, és akár 12 MB/s-ra is lemehet,"
Ez a DRAM nélküliség csak az írást befolyásolja?
Vagy az olvasást is?Ha már rajta van ssd-n a játék akkor az onnan gyorsan fut?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest