-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
RoyBatty #52419 üzenetére
Hmm értem, akkor erre nincs egyértelmű válasz, de várható némi háttérmunka még egy nyugodtnak tekintett fájlrendszernél is. Ha nem is folyamatosan, de néha-néha. Nem is ragozom, értem. Köszönöm !!
(A TBW mögötti reál írásokat sejtettem, hogy valamiféle használati statisztikából kiindulva elmaszkolják a TBW adattal, így lényegében a márka neve és az SSD hibastatisztikái utalnak arra, ki mekkorát mer itt hazudni egy-egy adott konkrét modellje esetén).
-
arcitec
addikt
válasz
RoyBatty #52068 üzenetére
Hát de még is, mert megint csak marhaságokat írsz, ennek így nincs értelme.
'"Nem, nem olyan mint az autók fogyasztása" nem hát hiszen ez nem autó, ügye az csak analógia volt, de ha nem érted ez jön ki belőle. Azon túl megint csak te magyarázod bele,
hogy mi volt a kérdés és ki mit válaszolt. Mint írtad a kérdés a 128GB-ra vonatkozott és nem a 64GB-ra. OK? De részemről itt a vége és persze nem akarlak bántani, de a ferdítéseket nem szeretem.Santi22: A laptopon nálam is hasonló, most 70GB win11 + office és pár apróság.
Azon túl simán meg tud szaladni, mert volt, hogy a PC-re 120-as SSD pl a Garmin felrakott vagy 10-20GB-ot és úgy, hogy nem kérdezett. És lehetnek még garázda alkalmazások.
Úgy, hogy a 120-ast is kotorászni kellett, hogy miért tellik. Ja és a win11-en már semmiféle CCleaner(amit itt a fő szakértő pont nem ajánl és más egyebet sem.), csak windows.
Lemez tükrözés előtt van némi win file kezelő is Edge takarítás. -
arcitec
addikt
válasz
RoyBatty #52065 üzenetére
Aha és te ilyenek szerint cselekszel? Mert akkor nem szeretnék egy csónakban lenni
veled. Kérdezz ha ki kell fejteni...
Fire/SOUL/CD: Köszi a részletes kifejtés, igazán tanári. Ellenben nyilván TE is tudod, hogy ez is olyan mint az autók gyári fogyasztása, gyári papíron használata, ami a gyakorlatban nem működik, max olyanoknál mint TE. Jómagam nem tudtam volna így kifejteni, csak tömören egy mondatban volt, mi a gyakorlati célszerűség, mert a kérdezőt talán inkább az érdekelte. -
-
válasz
RoyBatty #50721 üzenetére
Ez nem lustaság kérdése, igaziból nem is tudtam volna merre induljak. Angolul pedig nem tudok (csak alap dolgokat), a google/deepl fordítóval tudok angol szöveget olvasni.
Azt gondolom, sokak számára hasznos lehet a pdf és a cikk, amit linkeltél.
Ez az egy év amúgy teljesen rendben van szerintem. Aki nem 50-60gb-os filmeket gyűjtöget, manapság már abszolút nem túlzás ssd-t használni adattárolásra. Az ssd - t sokkal kényelmesebb használni véleményem szerint. Nem kell félni, hogy odaütöd valamihez, nem rezeg, nem melegszik, hangtalan, könnyű, kicsi.
Köszönöm szépen az információkat és a kutatást!
-
-
válasz
RoyBatty #50708 üzenetére
Köszönöm szépen a linkelt cikket!
Igaziból nem hivatkozik a cikk semmilyen gyártói ajánlásra, hogy miért kellene időnként áram alá helyezni az ssd-t az adatvesztés elkerülése miatt.
Erre gondolok, amit írtál a másik topikban: Van rá ajánlás, consumer grade SSD-knél 1 évet garantálnak a gyártók áram alá helyezés nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest